Door Tweakers Partners

Vakantiegadget Weggeefweken komen eraan - Win een watergekoelde pc van Alternate

22-05-2018 • 09:00

100 Linkedin

Elk jaar heeft Tweakers mooie acties waarbij we users trakteren op dikke kortingen of vette prijzen. Volgende week is het de beurt aan een geheel nieuwe actie. Met trots presenteren wij de Vakantiegadget Weggeefweken. Bijna twee weken lang maak je kans op onwijs gave vakantiegadgets, waaronder een heel bijzonder gadget van Alternate. Dat geeft namelijk een watergekoelde game-pc ter waarde van 4.999 euro weg aan één gelukkige user.

Volgende week maandag beginnen de Vakantiegadget Weggeefweken. Het recept is simpel, elke dag maken jullie kans op een of meer toffe prijzen, mogelijk gemaakt door partners als WD / Sandisk en Nederlands Expert Groep. Om kans te maken hoef je alleen maar in de poll aan te geven dat je de prijs van die dag wilt winnen: super eenvoudig! Een extraatje deze keer is dat alle deelnemers die niet winnen, een unieke kortingscode ontvangen. Zo wint iedereen een beetje.

Terug naar die watergekoelde pc van Alternate. Je denkt nu vast: dat heeft helemaal niets met vakantie te maken, maar niets is minder waar. Uiteindelijk draait vakantie vieren om compleet ontspannen en voor veel tweakers is gamen de ultieme vorm van ontspanning. Als je thuis blijft, bijvoorbeeld om nog meer te gamen, heb je ook geen last van vervelende vakantiefiles of andere vakantie-irritaties. Deze watergekoelde computer van Alternate is dus de perfecte vakantiebestemming. Lekker tegenstanders afknallen, slimme strategieën uitdenken en de beste tijden neerzetten, in plaats van de dagelijkse worsteling bij het ontbijtbuffet en vroeg opstaan om Duitsers voor te zijn bij het reserveren van de ligbedjes aan het zwembad.

Alternate heeft de pc voorzien van onder andere een snelle Intel Core i7-7800X, een X299-moederbord, 32GB ddr4-geheugen en een 500GB-nvme-ssd: een set-up waarmee je verzekerd bent van goede prestaties onder alle omstandigheden. De videoprestaties zijn ook uitstekend; de pc is namelijk voorzien van twee Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce WB Xtreme Edition 11G-videokaarten.

Over lekkage van het koelsysteem hoef je je geen zorgen te maken; daar zit garantie op, net als op de rest van het systeem: nog een voordeel dat je niet krijgt als je zelf een watergekoeld systeem bouwt. Je bespaart tijd, hebt de zekerheid van een optimaal functionerend systeem en kunt je focussen op je games. Kun jij deze zomer je hoofd koel houden met de specs van de watergekoelde pc?

Extra kans om te winnen
Om kans te maken op deze vette prijs, vragen we volgende week iets meer van jullie dan alleen het invullen van de poll. Naast de poll moet je namelijk een prijsvraag goed beantwoorden. Wil je extra kans maken om straks te winnen? Neem dan nu alvast een kijkje op deze speciale website: de ideale voorbereiding op de vraag die je tijdens de Vakantiegadget Weggeefweken moet beantwoorden. De vraag wordt namelijk: “Hoeveel fittingen zijn totaal in deze build gebruikt om de complete loop te bouwen?” Een nog betere schatting kun je maken als je de verschillende foto’s van deze watergekoelde pc bekijkt op de speciale website van Alternate. Je vindt deze foto’s door in het portfolio van Alternate te klikken op de thumbnail van PC 5.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (100)

100
99
76
1
0
8
Wijzig sortering
Wordt een bocht/koppelstuk gezien als één fitting, of 2?
Niet het antwoord dat je zoekt... maar ik vraag mij als leek op gebied van 'watergekoeld' wat een fitting is. ;)
Volgens mij gewoon een koppelstuk tussen 2 slangen.
Letterlijk genomen is een fitting een aansluiting op een koppelstuk. In dat geval heeft een T-stuk drie fittingen. Iedere fitting kan daarbij een eigen maat hebben, bijvoorbeeld G1/8 of G1/4. Maar ik denk dat ze hier het aantal koppelstukken bedoelen. :)
Een fitting is een voorziening die gebruikt wordt om twee onderdelen aan elkaar te bevestigen, zonder dat ze tot één geheel worden.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fitting

Volgens deze beschrijving zou een T-stuk dus 1 fitting zijn.
Werk zelf in de metaal. Onder een fitting verstaan wij inderdaad een flens, T-stuk of bocht. Dus niet het aantal aansluitingen.
Dat is het ding tussen de slang en het waterblok/radiotor/pomp
Volgens mij gewoon 1 toch? alles van G1/4 naar slang?
M.i. alle koppel stukken. Zoals een L-stuk, T-stuk, omzetstuk, fitting voor Sli/Crossfire en afdichting/stoppen.
Leuk ding om te winnen.

Maar zodra je garantie nodig hebt bij Alternate stroomt het water niet alleen door de pc maar vooral uit je ogen...
Ik wil van Alternate niks meer waarbij ik ooit een beroep op de garantie zou moeten doen.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 22 mei 2018 09:35]

De shopreviews zijn erg wisselend;
https://tweakers.net/shop...nate-punt-nl/shopreviews/

Valt wel op dat veel van relatief nieuwe gebruikers zijn (laag karma).

[Reactie gewijzigd door frickY op 22 mei 2018 11:38]

Er zijn veel meer gebruikers met laag karma dan met hoog karma. Daarnaast vragen winkels na aankoop vaak aan klanten om reviews te schrijven, waardoor er een relatief grote kans is dat een nieuw account een shopreview schrijft.
Dus wat jij beschrijft klinkt niet echt vreemd :)

Ik heb overigens verder niet onderzocht of dit bij andere winkels ook geldt en of het dus inderdaad wel of niet opvallend is.
Bij het plaatsen van een shopreview direct na aankoop heb je meer kans op tevreden mensen: Ontevredenheid komt namelijk als er later iets aan de hand blijkt te zijn met je aankoop en je hulp nodig hebt of garantie claimt, dan staat je positieve reactie er al.

Ik heb geen problemen met Alternate, maar ik heb ook nooit garantie hoeven te claimen bij hen. Ik weet dus niet hoe het met hun klantenservice is gesteld.

--

Ik ga er bij de prijsvraag vanuit dat zowel een koppelstuk, alsook een aansluitpunt (wat ik zelf fitting noem) een fitting wordt genoemd. Dan zijn het er dus... ;-)
Ik weet dus niet hoe het met hun klantenservice is gesteld.
De beste klantenservice is een klantenservice die je helemaal niet nodig hebt.
In Nederland heb je het recht om het gewonnen product te weigeren en als alternatief het geld te ontvangen.
Koop je gewoon bij de concurent als je dat wil.

Edit: is tegenwoordig een gunst, geen recht

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 22 mei 2018 14:10]

Onder welke wet zou je dit doen dan?
Daarnaast zul je dan alleen de inkoopprijs krijgen en zul je dus geld bij moeten leggen om het ergens anders te kopen.
My bad, lees net dat het tegenwoordig een gunst is en geen recht.
Nou, dan verkoop je het ding op marktplaats :)
Dat is meestal in strijd met de regels voor grotere prijzen.

Zelfde als je een auto wint die je niet wil, wordt je genaait met de belasting en verzekering en je kan hem niet verkopen
Hoezo zou je die niet mogen verkopen, lijkt mij vergezocht. Bron?
Staat vaak in de regels van een actie.
ik heb er naar gezocht en kan er niets over vinden
Google maar even dan vind je genoeg. Op tweakers geld ditniet btw
Moet zeggen dat het in de afgelopen jaren qua Customer Care toch wel verbeterd is, ik deel je mening dat je vroeger op de zaterdag ca 2.5 uur aan het wachten was met 30 man in een klein kamertje, vreselijke ervaringen.

Tegenwoordig kan je gewoon bij de balie terecht waar je ook onderdelen koopt, dus genoeg mensen en ook wat makkelijker qua onderdelen ruilen.
Moet je de originele verpakkingen nog steeds laten zien? Was vroeger altijd nog "voor de garantie"...
ook niets meer dan logisch als ik eerlijk ben, het product dient gewoon in verkoopstaat terug gebracht te worden, niet in losse onderdelen of een bij elkaar geschraapt restje ellende :+
Persoonlijk heb ik goede ervaring met garantie bij Alternate. Ik heb meerdere onderdelen besteld bij Alternate en hele PC's er van in elkaar gezet in de afgelopen 10 jaar. Helaas zit er altijd wel een onderdeel tussen wat niet goed werkt na een tijdje. Ze hebben mij meerdere malen keurig geholpen.
Mee eens. Ze hebben notabene mijn laptop op de grond gesmeten en mij de schuld gegeven daar van.

Laptop ging niet meer aan, opgestuurd, daarna tehoren gekregen dat het zogenaamde "gebruikersschade" was.. Met foto's er bij van een gebarsten laptop. Ik ga al over mn nek als ik Alternate hoor of zie staan.

Tijdens de post is het niet fout gegaan. Het was gigantisch goed ingepakt en Alternate deed heel moeilijk over foto's van dozen en deed ook erg lastig over de staat van het pakket toen die bij hun binnen kwam, want de ene keer was er niks te zien aan de doos en andere keer was er wel weer wat aan de hand met de doos/laptop...

Word je toch helemaal moe van.

[Reactie gewijzigd door Niek H. op 22 mei 2018 10:11]

ach, het zijn weggeefweken. als ze aan mij iets weg willen geven dan wil ik de rotste niet zijn en neem ik het gewoon aan. Als jij hem niet wilt heb ik meer kans. Dank daarvoor.
Kon het zelf niet beter verwoorden. Heb ook meerdere slechte garantie ervaringen gehad helaas en koop er zowel zakelijk als privé al jaren niet meer.. Beter een paar tientjes meer bij andere zaken die wel weten wat klantenservice inhoudt dan het geneuzel moeten doorstaan om je gelijk te krijgen. Dat gezegd hebbende, iets krijgen is natuurlijk altijd mooi en mocht het stuk gaan kun je deze machine altijd nog met een donkey kong impersonatie door de winkel werpen terwijl je roept: "dit is echte valschade, stop met klanten belazeren!" :+

Wel weer een super mooie actie van tweakers. Kijk met plezier uit naar wat er komen gaat en wens uiteraard iedereen heel veel succes.
bestel er al jaren nie meer nadat ze begonnen zijn met andere huis tuin keuken dingen is het hard achteruit gegaan.

verder succes voor de deelnemers ;)
Ik heb 1x garantie moeten claimen. Dat was vorig jaar een ondervond geen problemen, prima geholpen toen.
Zelf heb ik nooit de klantenservice van Alternate nodig gehad maar ik heb een vriend die bij alternate een videokaart gekocht heeft, nadat de garantie periode afgelopen was aangeboden heeft ter reparatie (HDMI poort was defect), uiteindelijk kon het niet gerepareerd worden en heeft hij een vergelijkbare kaart van de nieuwe series gekregen zonder bij te hoeven lappen.
(ging om een GTX970 -> GTX1060)

Lijkt mij dus dat je gewoon pech hebt gehad.
Ik weet niet hoe het de laatste jaren is, maar als ik het met iemand over Alternate praat komen toch wel de trauma's naar boven van de garantie kamer met lange wachttijd om vervolgens niet geholpen te worden. Dit was al bij de oude locatie.

Dit is voor een hoop mensen toch wel een reden om niet meer bij Alternate te kopen. Een aantal jaren geleden (oké misschien meer dan een aantal) moest je altijd een nummertje pakken en ~20min rond lopen voor je aan de beurt was. De laatste keer dat ik er was kon ik de klanten op 1 hand tellen...
Mooie reactie!
Nu water uit mijn ogen van het lachen ;)
De ironie is dat tweakers graag een computer willen winnen die al kant en klaar wordt geleverd. :+
Tof zou zijn als deze computer een bierkoelfeature zou hebben.... voor het ultieme zomergevoel.
De ironie is dat tweakers graag een computer willen winnen die al kant en klaar wordt geleverd. :+
Tof zou zijn als deze computer een bierkoelfeature zou hebben.... voor het ultieme zomergevoel.
Hoezo is dat ironisch? Tweakers mogen toch ook wel een keertje lui zijn? :P Daarnaast is niet elke tweaker een PC-bouwer, sommigen houden zich meer met software bezig, anderen meer met bv. mobiele telefoons... Niet iedereen heeft zin en/of tijd om zelf een PC in elkaar te schroeven (ik wel hoor, gisteren mijn systeemkast nog schoongemaakt, ding gaat alweer 11 jaar mee en het is inmiddels het 3e moederbord wat erin zit. Heerlijk die upgradebaarheid :D )

[Reactie gewijzigd door Neko Koneko op 22 mei 2018 09:42]

Absoluut, je bent op een gegeven moment moe van het in elkaar draaien van Celerons met ingebouwde GPU voor de patience en mail PC van je oom en tante.
Ik doe 't ook alleen voor mezelf... ;)

En met name omdat ik zelf de onderdelen bij verschillende winkels bestel, en het gewoon geld scheelt. Dus een tip voor jou; voor anderen ga ik altijd met hun zitten (bij tweakers pricewatch), en vraag wat ze ermee gaan/willen doen en zoek dan een kant en klaar product uit, met garantie en al. O-)
Ik bouw m'n pc's graag zelf, maar waterkoeling is voor mij nog onbekend terrein. Dat zou ik dus niet graag zelf uitproberen boven peperdure nieuwe hardware :+
Wat ik er van begrijp is dat waterkoeling vroeger heel exotisch en gevaarlijk was ivm met lekken maar dat het nu gewoon stabiele kant en klaar setjes zijn die stinknormaal zijn als je een stille PC wilt bouwen.
Ja tuurlijk zijn er kant-en-klaarsetjes die je zo monteert. Maar wat Alternate hier laat zien is een custom loop met op lengte gesneden (gezaagd?) buisjes en fittingen. Da's dus niet kant en klaar en daar waag ik me (nog) niet aan.
Mijn allereerste "eigen" PC had ik met de PC Builder van Alternate gebouwd. Moge de gelukkige er goed van mogen genieten! Toffe actie!
paar jaar geleden ook gedaan, en er zat een fout in de builder die een case toe liet die te klein was.
hebben ze na telefonisch overleg gratis een betere case gegeven die wel paste.
mij hoor je dus niet klagen tot nu toe.
@bigbadbull Ik had ook iets vergelijkbaarstoen. Ik had hem in 2004 gekocht. Ze belden om aan te geven dat de powersupply die ik destijds had gekozen niet voldoende was. Omdat het al betaald was en nog iets langer duurde om op te leveren, kreeg ik het prijsverschil als kado en hoefte het niet te betalen. Mijn bakje was ietsjes duurder vergeleken met de prijzen in een computerwinkel of zelf samenstellen; maar hun service is echt al dat kleine beetje extra waard.
Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat,

Wat ik me wel afvraag, je heb verschillende soorten PC (PC1,2,3,4,5) welke zou voor de vraagstelling gebruikt worden?

Edit1: Het artikel niet goed doorgelezen op het werk ;)

[Reactie gewijzigd door MiranoV op 22 mei 2018 10:29]

Dit staat onderaan het artikel ;)

Je vindt deze foto’s door in het portfolio van Alternate te klikken op de thumbnail van PC 5.
Nog even gokken hoeveel rads hij heeft en of de bochten ook tellen als 'fitting'.

Zeer gave prijs, heb mijn huidige pc alweer 7 jaar!
Inderdaad, er zullen ook fittingen zijn die je niet ziet, maar ik gok dat we een uitleg krijgen of die bochten ook mee tellen inderdaad!

Ik heb helaas geen PC meer omdat de vaatwasser kapot ging, dus dit zou geweldig zijn ;)
Yes, ik had hem helaas moeten verkopen zodat ik de vaatwasser kon bekostiging 😉
Vet! Laat ik deze nou eens gaan winnen. :P

Maar ik zie geen 'extra kans om te winnen', het beantwoorden van de vraag is immers verplicht toch?
De extra kans om te winnen zit hem in het feit dat je nu al de plaatjes kunt bekijken en alvast bedenken hoeveel fittingen er in zitten.
Wat een episch ding. Alleen heb ik niet genoeg verstand van waterkoeling om de vraag te beantwoorden... :+
Zijn alleen de zichtbare verbindingsstukken met een EK-logo de fittingen? En hoe zit zo'n CPU-blok verbonden? Ik kan me zo voorstellen dat er 6 fittingen kunnen zitten, maar ik zie maar 1 logootje op de ronde verbindingsdelen. Ik laat deze dus lekker aan mij voorbij gaan; het is een pracht om te zien, maar het kost mij veel te veel tijd om een poging te doen en de kans is 99% dat ik de vraag toch niet goed beantwoord.
hopelijk komt er een foto van alle hoeken en kanten.

want er zijn inderdaad fittingen die niet zichtbaar zijn.
foto 1 en foto 4 zijn hier goede voorbeelden van.
Jammer dat er een gamesysteem wordt weggegeven en niet een systeem naar keuze, want er zijn meer PC-gebruikers dan alleen maar gamers. Een niet-gamer zal dit systeem direct in de verkoop zetten. Een systeem naar keuze twv 5000 euro had veel leuker geweest.
Nou dat denk ik niet, de meeste pc gebruikers die niet gamen, kopen een laptop of Dell oid. De mogelijke andere doelgroep koopt ene pc voor zakelijk gebruik. En deze laatste zal daarvoor niet gauw meedoen aan deze prijsvraag... (hoop ik) ***fingers crossed*** O-)
Leuke actie! Nu mijn plan was om een nieuwe pc aan te schaffen deze zomer, zal ik mijn geluk toch eens op de proef stellen! :)

Succes iedereen! :Y)
Toffe aktie ! Succes allemaal!
Leuke actie, jammer dat de extreme Game PC bij Alternate vandaan komt, heb alleen maar problemen gehad met Alternate.
Ik ben ook geen fan van alternate, Mar een gegeven paard van 5000 euro mag je niet in zijn bek kijken, toch? En anders is er altijd wel iemand in de familie die er wel blij van wordt :)
Dat is waar, maar wil ook niet de ellende WEER mee maken als er iets stuk gaat, en je gewoon garantie heb, maar kan hem altijd weer verkopen of zo, maar dan zadel je weer iemand anders op met het probleem op dat er altijd iets stuk kan gaan, en je problemen weer kan krijgen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 22 mei 2018 16:51]

Je kan ook er voor kiezen om niet mee te doen met de prijsvraag he..
Dat doe ik ook ;-)
Helemaal goed! Haha

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee