Door Daniel Kegel

Philips reclame-popup *updated*

06-04-2002 • 20:10

58 Linkedin

Zoals velen van jullie ongetwijfeld opgevallen zal zijn komt er sinds vanochtend op Tweakers.net een pop-up advertentie van Philips voorbij. Om het nog eens erger te maken is het ding ook nog voorzien van geluid, en heeft het de vervelende eigenschap uit zichzelf nieuwe pop-up vensters te openen.

Waarom staat ie er dan zul je misschien denken. Dat denken wij dus ook. Voor zover wij weten zijn er heldere afspraken met onze bannering-partner Webads dat pop-ups op Tweakers.net uit den boze zijn. Waarom deze popup zonder ons zelfs maar in te lichten toch geplaatst is, is ons een raadsel.

Tot onze spijt is er op dit moment helemaal niets aan te doen. Het is weekend, dus pas maandagochtend kan deze banner door Webads uit de roulatie gehaald worden. Wij hebben helaas geen toegang tot dat systeem. Tot die tijd is het een kwestie van even doorbijten. Schelden op Tweakers.net of Webads heeft geen zin, we gaan er van uit dat er gewoon sprake is van een misverstand. Gelukkig is de banner wel voorzien van een 'frequency cap', zodat je hem in principe maar één keer te zien krijgt.

Update
Michel van WebAds leest zijn mail op zijn vrije zaterdag en heeft een aantal wijzigingen aangebracht. Als het goed is moeten nu zowel het geluid als de verschijnende pop-ups tot het verleden horen. Bedankt Michel!

Reacties (58)

Wijzig sortering
ff Mozilla installeren, dan edit -> preferences -> advanced -> scripts & windows, en dan popups uitzetten, klaar, nergens meer last van.
Anoniem: 23522
@Aaargh!7 april 2002 15:07
Dat is allemaal leuk en aardig, maar sommige websites werken op basis van popups via bijv. hun menustructuur. Da's wel irritant dat dan net de popups uitstaan he... maar goed, i get your point :)
Dat is allemaal leuk en aardig, maar sommige websites werken op basis van popups via bijv. hun menustructuur.
Sommige als er 1/2 sites tussen zitten is dat dus niks. Meeste blokt die gewoon
Die popups werken wel :)

window.open word alleen in het onload event uitgeschakeld
Anoniem: 52570
@Aaargh!7 april 2002 17:01
je kunt ook het programma : PUK (pop up killer) downloaden van www.download.com
werkt ideaal.
1 pop-upis niet zo erg maar wanneer er nieuwe pop-up's uit de andere komen vind ik het wel heel brutaal.
internet staatvol met reclame, daarontkom je niet aan maar wanneer je met een (onschuldige) zoek actie bezig ben en op een XXX site uitkomt, daar ook nog eens niet meer uitkomt omdat er nog meer pop-ups komen, waardoor je computer crashed wil ik nog wel eens boos worden
Ik heb al gemaild, maar omdat het weekeinde is, zal het wel even duren voor er uberhaupt een antwoord komt, als het al voor maandag is...

[Toevoeging] Ik had al gemaild voordat deze .plan er was natuurlijk ;)
Is het misschien geen idee om die url uit t.net code te slopen tot die popup weg is/was dan?!
Hun blijven maar afspraken breken en jullie blijven maar slikken.. lijkt me niet echt hoe het hoort.
Missschien niet het beste om dat hier te posten aangezien je het nu we l hebt over brood roof voor sommige mensen.
Ze zijn weer terug.... En lekker irritant ook nog zeg ik gebruik opera en hier zitten ze precies boven het tweakers.net menu :( Het is echt raar, het zijn namelijk gen aparte venstertjes.... duskan ze ook niet weg klikken.
Er kwamen ook eerst al "icons" over het beeld heen vliegen..

groen... zal wel KPN geweest zijn..

Dan stonden ze leuk dwars over de topic titles heen :(
Anoniem: 5053
@OxiMoron7 april 2002 14:44
Ja dat was inderdaad deze KPN reclame
Anoniem: 4082
6 april 2002 22:02
Waarom niet gewoon de source van de t.net paginaŽs aanpassen? Laat dan een plaatje zien ipv de link naar web-ads.
Omdat je dan kans maakt dat Webads niet meer wil adverteren op *.tweakers.net en dat is niet de bedoeling denk ik, want het leverd tenminste nog iets op.

Natuurlijk is Webads fout, want dit soort grappen zijn al vaker gebeurd (meest recentelijk de KPN banner), en daardoor vind ik dat Tweakers.net het recht heeft om tot maandag de link ff weg te laten, maar dan loop je kans dat Webads wegblijft en dat is niet de bedoeling, helemaal als de banner bij iedereen maar 1x voorbij komt (of helemaal niet, zoals bij mij).

Ik denk dat Tweakers.net beter naar een andere manier van adverteren kan gaan zoeken, of iets zoals Webads, of het zelf doen, maar dat kan te veel werk zijn. Want zoals ik al zei is dit niet de eerste keer dat Webads ons allemaal verrast met zo'n actie.
Anoniem: 44207
6 april 2002 22:44
Het is idd irritant. Wel vind ik dat wij (tweakers) iets over moeten hebben voor dit soort dingen. Die ene x dat die banner voorbij komt, Boeiuh! Tweakers.net wordt er beter van wat weer zal resulteren in nieuwe features.

Een site kan niet zonder recalme en dat zullen we moeten inzien. Die ene x dat die langskomt is niet noemenswaardig ;)

Niet blaaten maar surfen :D
Het feit is dat er afspraken gemaakt zijn tegen deze vorm van reclame...

Want waar trek je anders de grens als je 'die ene keer' toelaat.
wordt er nou iets tegen webads ondernomen oid :?

is volgens mij niet de eerste keer dat er iets "fout" gaat met banners ;)
Anoniem: 7422
6 april 2002 20:54
Hier heb je er nog een paar. Neem onderstaande op in je HOSTS file (ergens in de Windows directory):

127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 radiate.com
127.0.0.1 aim1.radiate.com
127.0.0.1 aim2.radiate.com
127.0.0.1 aim3.radiate.com
127.0.0.1 www.Flycast.com
127.0.0.1 www.flycast.co.uk
127.0.0.1 www.adforce.com
127.0.0.1 www.teknosurf.com
127.0.0.1 www.flyswat.com
127.0.0.1 www.flyswat.net
127.0.0.1 www.flyswat.org
127.0.0.1 www.flyswat.co.uk
127.0.0.1 www.cometcursor.com
127.0.0.1 www.cometsystems.com
127.0.0.1 www.cometzone.com
127.0.0.1 www.livecursors.com
127.0.0.1 www.cydoor.com
127.0.0.1 www.matchlogic.com
127.0.0.1 www.matchlogic.co.uk
127.0.0.1 www.gator.com
127.0.0.1 www.gator.co.uk
127.0.0.1 www.gator.net
127.0.0.1 www.adsoftware.co.uk
127.0.0.1 www.adsoftware.com
127.0.0.1 aim1.adsoftware.com
127.0.0.1 aim2.adsoftware.com
127.0.0.1 aim3.adsoftware.com
127.0.0.1 aim4.adsoftware.com
127.0.0.1 aim5.adsoftware.com
127.0.0.1 www.adsoftware.com
127.0.0.1 ad2-1.aureate.com
127.0.0.1 www.doubleclick.co.uk
127.0.0.1 www.doubleclick.net
127.0.0.1 ad.doubleclick.net
127.0.0.1 www.adsmart.com
127.0.0.1 www.adsmart.net
127.0.0.1 www.adsmart.co.uk
127.0.0.1 www.web3000.com
127.0.0.1 www.web3000.co.uk
127.0.0.1 www.adserver.com
127.0.0.1 www.adserver.net
127.0.0.1 webxprod.qualcomm.com
127.0.0.1 www.conducent.com
127.0.0.1 www.conducent.co.uk -209.207.222.107
127.0.0.1 www.gohip.com
127.0.0.1 www.realnetworks.com
127.0.0.1 www.realnetworks.co.uk
127.0.0.1 www.webferret.com
127.0.0.1 www.worldonline.co.uk
127.0.0.1 www.webhancer.com
127.0.0.1 www.webhancer.net

# Kazaa shit blokkeren
127.0.0.1 www.brilliantdigital.com
127.0.0.1 desktop.kazaa.com
127.0.0.1 shop.kazaa.com
127.0.0.1 www.bonzi.com

# deze twee regels om na bezoek aan hotmail niet naar MSN geredirect te worden
127.0.0.1 www.msn.nl
127.0.0.1 www.msn.com
Is het niet voldoende om alleen de domeinnaam (bv adsoftware.com) naar je loopback adres te laten verwijzen ?
Anoniem: 12305
8 april 2002 16:06
Het is nu al een tijdje maandag, maar toch krijg ik nog steeds die irritante philips banners. :(

Ik had van webads toch wel verwacht dat ze het rond deze tijd opgelost hadden. Ze weten het toch al een tijdje.
Dan moet je toch ff je temporary inet files trashen want de banner is er idd nog steeds, maar gelukkig wel zonder popups *

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee