Door Tweakers Partners

Spectaculaire video's maken in de Ardennen met DJI? Meld je snel aan!

19-04-2018 • 09:00

48 Linkedin

Kajakken en mountainbiken in de Ardennen op spectaculaire wijze vastleggen met de DJI Osmo Mobile 2 en de Mavic Air? Dat kan tijdens het compleet verzorgde evenement van DJI! Test deze nieuwe DJI-producten tot het uiterste op 14 en 15 mei in Vresse-sur-Semois.

In deze inspirerende omgeving worden de grenzen van de apparatuur opgezocht. Geef je creativiteit de vrijheid en maak mooie, stabiele video's met de Osmo Mobile 2. Schiet cinematografische beelden met de Mavic Air. Volg de beweging op de grond met Active Tracking en laat de drone al filmend de bomen ontwijken. Wil je het van dichtbij meemaken? Beleef dan live je vlucht met de DJI Goggles.

Naast deze activiteiten is er ook tijd om je eigen vaardigheden als filmmaker te verbeteren. In een workshop van een professionele filmmaker leer je de fijne kneepjes van het vak. Zo haal je het onderste uit de kan als je aan de slag gaat met de Osmo Mobile 2 en Mavic Air.

DJI Mavic Air
De DJI Mavic Air is een handige, opvouwbare drone, die gemakkelijk in je tas of koffer past. De 12-megapixelcamera maakt panorama’s tot 32 megapixel mogelijk en de gimbal met drie assen zorgt voor vloeiende, trillingsvrije beelden van je opnames. 4k-video en hdr-foto’s behoren tot de mogelijkheden van deze vliegende camera. Verder profiteer je van Active Track, waarbij je bijvoorbeeld sporters of een auto op de voet kunt volgen om beelden van professionele kwaliteit te maken. Deze mogelijkheden worden besproken in de redactionele review van Tweakers.

DJI Osmo Mobile 2
Met de Osmo Mobile 2 is het mogelijk om stabiele video’s te maken met je smartphone. Geen last meer van schokkende beelden als je tijdens het lopen mooie video’s probeert te maken. Met deze handheld maak je timelapses, vloeiende professionele zooms en panorama’s. Net als de Mavic beschikt de handheld over Active Track, waarmee hij bewegingen kan volgen. De Osmo Mobile 2 heeft een innovatief ontwerp van maar 485 gram, waarin je je smartphone eenvoudig kunt monteren. Dankzij de krachtige accu kun je hem tot vijftien uur lang gebruiken.

Thuis verder testen
Na deze twee dagen filmgeweld is het nog niet klaar, want daarna kun je thuis de twee producten van DJI, de Osmo Mobile 2 en de Mavic Air, verder testen en de kennis die je tijdens het weekend hebt opgedaan, in de praktijk brengen. Als dank voor het schrijven van een review van beide producten, mag je de Osmo Mobile 2 houden.

Wil je mee?
Het DJI-evenement vindt plaats van 14 tot en met 15 mei in de Ardennen, rondom het prachtige Château Lacrou, waar ook de overnachting plaatsvindt. Er is plek voor acht tweakers om mee te gaan naar de Ardennen om de producten van DJI te testen en deel te nemen aan het Testpanel. Daarbij zijn we op zoek naar een gevarieerde mix van beginners tot ervaren videomakers. Meld je aan via onderstaande poll om kans te maken. De bus die vanuit Amsterdam vertrekt, maakt tussenstops in Utrecht en Breda, en rijdt vervolgens door naar Château Lacrou.

Wil jij deelnemen aan het DJI-evenement en het DJI Mavic Air & Osmo Mobile 2 Testpanel?

PollDe opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden actie

 • Je Tweakers-account moet voor 18 april 2018 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 26 april 2018, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 27 april bericht via e-mail.
 • Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaars zijn in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.
 • Door deelname aan de poll ga je akkoord met het ontvangen van één e-mail via Tweakers met een aanbieding van DJI.
 • Alleen meerderjarigen mogen deelnemen aan de actie.
 • Medewerkers van Tweakers & DJI zijn uitgesloten van deelname.
 • De winnaars zijn beschikbaar op 14 en 15 mei 2018 om het evenement bij te wonen.
 • De uitnodiging voor het evenement is strikt persoonlijk en kan niet worden overgedragen.
 • Er wordt een video opgenomen tijdens het evenement.
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om in de drie weken na 16 mei 2018 de DJI Osmo Mobile en de DJI Mavic Air te testen, en een uitgebreide review over beide producten te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Winnaars ontvangen de DJI Osmo Mobile 2 t.w.v. 148,95 euro.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (48)

Wijzig sortering
Dronebevet bestaat dat dan? Of is dat iets Belgisch? :)
Geen idee hoe het in Nederland zit, maar in België heb je inderdaad een brevet nodig als je met een drone wil vliegen. Enkel indien je met een drone vliegt boven privéterrein, en maximaal 10 meter hoog, mag je dat zonder brevet doen.

Voor alle andere zaken heb je een brevet klasse 1 of 2 nodig. Klasse 2 is een "beperkt" brevet met extra voorwaarden (gewicht drone, vlieghoogte, plaatsen waar gevlogen mag worden, en men moet steeds visueel contact met de drone behouden).
Jammer! Ik vlieg als particulier in Nederland. Zoals Ethelind het beschrijft, is het als particulier niet verplicht in Nederland (wel zakelijk). Wist niet dat bij ons zuiderburen zo streng was. Wat ben je in België kwijt voor z'n dronebrevet?
Drone pilot klasse 1 – Theorie: €1495 (incl. btw)
Drone pilot klasse 1 – Praktijk: €1995 (incl. btw)

Drone pilot klasse 2 – Theorie: €750 (incl. btw)
Drone pilot klasse 2 – Praktijk: €995 (incl. btw)


Bron: https://www.syntra-limbur...pilot-academy-opleidingen

[Reactie gewijzigd door chrieke op 19 april 2018 10:27]

Voor dat geld heb je in de VS met een beetje talent al bijna een privé vliegbrevet voor een sportvliegtuig...

[Reactie gewijzigd door Fompe op 19 april 2018 10:38]

€3500 voor een PPL in Amerika? Lijkt me een beetje optimistisch. In Europa reken je op gemakkelijk €15k met de huidige brandstofprijzen, landingstaxen, huurprijzen vliegtuigen, instructeur,... en dan heb je een goedkope vliegschool in België. Als je in de US je brevet wilt gaan halen zal je toch ook gemakkelijk 10k mogen rekenen, tenzij je natuurlijk een eigen toestel hebt en een bevriende instructeur die geen factuurtjes opstelt voor jou.

Verder lijkt mij een drone brevet een totaal ander brevet en doel te hebben. En tuurlijk vallen deze te combineren, ik als piloot wil ook graag met drones gaan spelen, maar ik denk dat er genoeg mensen met een drone zijn die het gewoon als speelgoed of dure selfiestick zien :)
Heb hem toevallig net gehad, wel voor de heli dan, maar dat is inderdaad minstens 15k wat je neer mag leggen voor instructie, huur machine, theorie examens, boeken, benzine, landingsgelden, simulator etc etc etc. In de US is het wel iets goedkoper, voornamelijk omdat de benzine en landingsgelden daar veel lager liggen. Echter is het daar zo leeg qua luchtruim, dat je qua niveau wel flink onder het NL niveau uitkomt. Maar goed, daar betaal je dan ook maar zo'n 8-10k voor...
In Nederland ben je 4200 kwijt en hier heb je maar 1 klasse.

Dji drones... nog steeds problemen met de inspire 2 reeks, heb inmiddels al 2 kapotte gehad ( ja goede hoop op een tweede betere lol maar als je basis slecht is dan is het ten alle tijden slecht ).
Dus ik blijf thuis.
Totaal niet waar. Je hebt een roc als drone brevet en een roc ligt als ontheffing. Voor rod-l ben je minder dan 1000 euro kwijt met alles erbij. Kijk op www.drone-nieuws.nl voor een berekening.
Zouden ze daar winst op maken?
Voor de recreatief optie (max 45 meter hoog!) zo'n 600 euro voor de cursus. Vervolgens moet je een examinator zoeken, die allemaal hun eigen tarieven hebben, maar tik dan nog maar dik 250,- af.
Wist niet dat bij ons zuiderburen zo streng was
Typisch Belgie.... Er is wat nieuws wat gereguleerd moet worden -> gewoon meteen helemaal ontmoedigen met ingewikkelde wetgeving.
Nee heb je ook in NL nodig om (officieel) met een drone te vliegen
Nee, in NL nodig als je zakelijk wilt vliegen.

Overigens beetje krom. Zonder ROC-wil niet zeggen dat je geen ruime ervaring hebt met het vliegen met een drone.
Oh in België dus sowieso een vliegbewijs nodig.

[Reactie gewijzigd door ManiacsHouse op 19 april 2018 09:42]

Dat dus, verkeerd verwoord door mij
Dat is inderdaad de Belgische benaming, het is nu aangepast naar de Nederlandse!
Een dronebrevet is verplicht in Nederland wil je zakelijk drones mogen gebruiken voor commerciële doeleinden. In België is deze verplicht voor iedereen wie een drone wil vliegen.
Dat is ook in Nederland te verkrijgen via he CBR. Zelf verplicht als je bij een omroep wil vliegen met een drone.
Ja, ik wil graag meedoen om mijn mountainbike-skills te laten vastleggen :+
Ik ook ... als het 4 jaar geleden was ;P. Maar ik zie graag de FR skills van jullie terug hier!
Ben vaak in Vresse geweest voor 2 of 3 dagen. Veel mogelijkheden om te mountainbiken.
Dorp verderop kun je kajak huren en tot vresse gaan (uurtje of 2) met mooie beelden.

In bos een 1km voor de brug bij vresse bouwen ze soms een rietenbrug ieder jaar, kan zijn dat ze die in mei al opbouwen.

Verschillende wandelpaden en aan 1 kant mooie uitkijktoren over de vallei
Korte route 45 minuten soort sprookjes bos. 2 dagen kun je er wel volmaken met mooie beelden.
Ik vind dat tweakers wel wat duidelijker mag vermelden dat het in België *verplicht* is om een *Belgisch* Dronebrevet te hebben voor je met een drone hoger dan 10m mag vliegen. Dit om koude kermissen en dode mussen te voorkomen...

*EDIT* Bedankt voor de extra info qless.

Ik snap dan eigenlijk de hele locatie niet. Op max 10m kun je niet echt die camera testen (en daar gaat het om met de Mavic Air). Rijd dan een aantal km door naar Frankrijk waar je wel zonder brevet mag vliegen (net als in Nederland).

[Reactie gewijzigd door piderman op 19 april 2018 10:40]

En een Nederlands ROC brevet is NIET geldig in Belgie.
Gelukkig is de Mavic < 1 kg, en mag je dus tot 10 meter hoog op prive grond.
Denk dat daar wel mensen zijn met een license, en daardoor wel iets mee gespeeld kan worden. Is volgens mij ook een redelijk vrij gebied, dus de controle zou er niet heel stevig zijn vermoed ik?
Officieus: het is in Wallonië en daar kijken ze er niet zo naar itt Vlaanderen. Je moet natuurlijk niet vlakbij Airport Liège willen spelen dan natuurlijk. ;)
Kijk even goed naar de ja-opties. ;)

-----
Ergens wel jammer dat deze panels altijd doordeweeks zijn.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 22 april 2018 08:35]

Leuk actie. Helaas kan ik niet meedoen. Dat weekend ben ik wel bij de zuiderburen, maar dan enkele kilometers verderop. Bij de FIA World RX.
Het is niet in een weekend. Het is op een maandag en dinsdag :)
Ik heb ervaring met Mountainbiken :9
Wat een super leuk event!
Ik heb wel ruime ervaring met drones, heb er zelf 2 (phantom en inspire). Maar ik heb geen brevet. Ook ervaring met handheld gimbals, dus die optie maar aangevinkt.
Succes en alvast veel plezier voor degene die winnen en mee mogen op deze super leuke testreis.
Geen enkele ervaring, tabula rasa, a blank slate...teach me :9 _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ (p.s. geweldige aktie, chapeau en alvast heel veel plezier voor hen die bij dit event mogen attenderen)
Nee bedankt, ik heb de Air al genoeg getest :)
Ik heb me aangemeld, dit lijkt me nou echt een hele leuke actie!
Algemene opmerking over de actie; Maak het nog uit wat voor telefoon je hebt aangezien de Mavic air opnames maakt en naar je mobiel stuurt (please correct me if I'm wrong).

Nu kan ik de 2 dagen in mei geen vrij nemen maar vroeg mij af of deze actie toegankelijk zou zijn geweest voor mijn stenen-tijdperk-telefoon Galaxy S4 :D Ik schat zo in van niet (again, correct me if I'm wrong).

Hoe dan ook, succes aan de rest en ik lees graag wat jullie ervaringen zijn met de Osmo.
Mavic air bestuur je met een controller. Dus dat kan ook zonder telefoon.
Ik bestuur mijn mavic pro met de note 4 dus ik vermoed dat je S4 het ook wel aan zou moeten kunnen. Zelfs met de LG Spirit 4G lukte het hoewel de video dan niet helemaal vloeiend was.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee