Door Wouter Tinus

Wanted: nieuwsposters (M/V)

23-03-2002 • 13:47

125 Linkedin

Nieuwsposters gevraagd Om de frontpage van deze site te vullen met de laatste nieuwtjes is Tweakers.net B.V. altijd op zoek naar nieuwe talenten in de vorm van nieuwsposters. Als nieuwsposter kies je in overleg met de redactie een artikel uit om over te schrijven. Vervolgens is het je taak om over dit artikel een korte samenvatting te schrijven, waarin je de essentie van het verhaal samenvat en eventueel wat achtergrondinformatie geeft. Naast het schrijven van de teksten hou je je bezig met de vormgeving van de nieuwsposts, die aan de door Tweakers.net gestelde eisen moet voldoen. Na je proeftijd ben je zelf verantwoordelijk voor de inhoud, vormgeving en kwaliteit van je eigen posts.

Betaling:

Nieuwsposters krijgen iedere maand betaald. Hoeveel dat is hangt af van de kwaliteit van je werk en het aantal posts dat je produceert. Met minimale inzet zal dat rond de 90 euro liggen, maar wie het werk serieus oppakt kan makkelijk opschalen tot boven de 300 euro. Omdat nieuwsposten betaald werk is eisen we een bepaalde toewijding. Je plant jezelf in op een rooster en houd je vervolgens ook aan deze afspraken. Verder verwachten we dat je meeleest en reageert op de crewfora en bereikbaar bent via ICQ.

Nieuwsposten is een interessante bijbaan, die niet voor iedereen is weggelegd. We zijn niet op zoek naar mensen die voor de hobby af en toe wel een keer een post willen plaatsen, of mensen die twintig keer per dag 5 minuten tijd hebben, maar nooit een half uur of een uur achter elkaar. Omdat nieuwsposten door erg veel mensen onderschat wordt benadrukken we nog eens extra dat het niet alleen maar leuk is, er moet ook echt gewerkt worden.

* Wij bieden:

Een stabiele werkomgeving, met zeer flexibele werktijden. Onderwerpen zijn altijd uit de queue te vissen, en er wordt regelmatig feedback gegeven over je werk. Omdat je deel uitmaakt van een jong dynamisch team van ongeveer twintig mensen zijn altijd wel collega's online om mee te overleggen of een praatje mee te maken. Daarnaast is het werk leerzaam, omdat je met allerlei soorten artikelen in contact komt. Het schrijven over onderwerpen waar je nog niet veel vanaf weet - iets wat je zeker moet durven - is niet alleen een uitdaging, maar heeft ook nog eens educatieve waarde.

Verder kun je meegenieten van de waardering die meer dan 50.000 geregistreerde bezoekers voor de site hebben. Regelmatig vinden er gezellige meetings plaats van zowel Tweakers.net als GoT crew, waarop je uiteraard ook van harte welkom bent als nieuwsposter. Wie weet wat voor voordelen er achter de schermen nog meer zijn... .

* Eigenschappen van een goede nieuwsposter zijn:

 • Ongeveer 30 uur per maand tijd
 • VWO werk- en denkniveau
 • Goede tot uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Hoog niveau begrijpend lezen in de Engelse taal
 • Zelfstandig
 • Nauwkeurig
 • Nieuwsgierig
 • Niet bang voor kritiek
 • Doorzettingsvermogen
 • Kennis van computerhardware en -software
 • Affiniteit met Tweakers.net en Gathering of Tweakers
 • Kennis van HTML
 • Tijd beschikbaar tussen 0:00 en 14:00

* Samenvattend:

Nieuwsposten is een vak apart, als je een of andere whizzkid bent die de naam en functie van iedere transistor in de Pentium 4 kan opnoemen, of een Linux compiler in assembly kan schrijven dan ben je er nog niet, want de belangrijkste eisen zijn: tijd en schrijfkunsten.

Je moet genoeg tijd in Tweakers.net kunnen steken, als je dagelijks 10 minuten in de ochtend, 10 minuten in de middag en 10 minuten in de avond op de site hangt dan is dat hoogstwaarschijnlijk niet genoeg, omdat je dan niet in staat bent om te gaan zitten en te werken.

Je moet in staat zijn om correct Nederlands te schrijven. Af en toe spelfouten maken mag natuurlijk, mits het zich niet keer op keer herhaalt. Verder moet de grammatica en zinsbouw gewoon goed zijn, omdat er natuurlijk wel een lekker lopend verhaal op papier moet komen, en er na de eerste maand al geen vangnet meer is voor het werk direct op de frontpage verschijnt.

* Hoe aan te melden:

Stuur een mail naar eindredactie@tweakers.net met daarin tenminste je volledige naam, geboortedatum, e-mailadres en nickname. Daarnaast lezen we graag een kort verhaaltje over jezelf, wie je bent, waar je vandaan komt, wat je doet in het dagelijks leven, wat je twee belangrijkste interessegebieden zijn wat betreft nieuws, waarmee je je ontspant zonder computer en waarom jij jezelf geschikt vindt als nieuwsposter.

Als wij het gevoel krijgen dat jij echt aan (een groot deel van) de eisen voldoet, dan gaan we proberen om een beeld te vormen van je schrijfkwaliteiten en je begrijpend / analyserend vermogen, door je te vragen om twee korte samenvattingen te schrijven van artikelen die met computers te maken hebben. De onderwerpen waarover je moet schrijven worden door ons aangewezen.

N.B. Alleen serieuze aanmeldingen worden in behandeling genomen. Deze .plan is bedoeld als permanente open vacature. Door beperkte opleidingscapaciteit kan het zijn dat er niet onmiddelijk plaats beschikbaar is, zelfs als we je geschikt vinden.

Update 23-3 We hebben bijna 75 reacties gehad op deze vacature, waaronder een hoop hele goede mails. We vragen nu even om jullie geduld, terwijl we de afweging maken van welke mensen we meer willen zien. Iedereen die ons gemaild heeft kan binnen een week een antwoord van onze kant verwachten.

Reacties (125)

Wijzig sortering
[no-flame-intended]
Als reactie op de reacties over het 'VWO-denkniveau is een onzin eis' ...

Begrijpend lezen is ook een vereiste...

Diegenen die dus snappen wat de term betekend (ookal heb je dus geen vwo-diploma, havo met een jaar hbo is ongeveer hetzelfde, mavo met een mbo opleiding afgerond is ongeveer hetzelfde, als je het over diploma niveau's hebt) gaan iig door voor de eis 'begrijpend lezen'...
Zeker na de reactie van Wouter een stukje hierboven zou het toch wel duidelijk moeten zijn.
[/no-flame-intended]
Anoniem: 5472
@ACM18 maart 2002 12:16
BetekenT!

:-)
Ik ben geen nieuwsposter, dus ik mag spelfouten maken :P
Zolang ik die fouten maar niet in de source-code of configuratie files maak ;)
Anoniem: 1125
@ACM18 maart 2002 18:40
Eigenschappen van een goede nieuwsposter zijn:

1. Niet bang voor kritiek
2. Tijd beschikbaar tussen 0:00 en 14:00
3. Kennis van HTML
4. Nauwkeurig
Ben ik blij dat jij geen nieuwsposter bent }>
Anoniem: 1125
@ACM18 maart 2002 18:23
*kuch* vandaar dat vanochtend lange tijd identieke load averages op 3 servers te zien waren (uptime is met een T ACM) *kuch*
Zeurpiet.. :)

Er staat toch niet dat anderen geen fouten maken? IK maakte vanochtend geen foutjes ermee hoor...
Magoed, helaas maak ik ook nog wel es foutjes. :/

En dat uptyme met een T is weet ik ook wel :)
Wat ACM probeert te zeggen, beste mensen, is dat je een artikel moet kunnen schrijven op Telegraaf niveau. ;)
Vwo niveau; ik snap best dat iedereen hier wat moeilijk over doet, je zou het als beledigend kunnen opvatten. Dit is absoluut niet nodig. Deze hele discussie heeft al eigenlijk geen zin want wij mogen toch geen news-posters kiezen.
Zoals iedereen zegt je moet een tekst kunnen analyseren en vervolgens vertalen in begrijpende taal. Spelfouten zijn ronduit irritant voor andere lezers (dat laat iedereen hier ook overduidelijk weten door andere te gaan verbeteren).
Natuurlijk zijn andere opleidingen ook geen probleem, het gaat om een bepaalde vaardigheid die je moet beschikken (niet om een papiertje). Waar sommige mensen de fout in gaan is dat ze deze baan gaan vergelijken met een baan als moderator. Je hoeft hier niet de grootste computernerd op aarde voor te zijn (sorry mods even overdreven taalgebruik). Je moet gewoon goed Nederlands kunnen schrijven, want eigenlijk ben je gewoon een journalist als je een news-poster bent. Op het Vwo wordt erg veel aandacht besteed aan het schrijven van teksten. Je leert verschillende tekstsoorten schrijven, en analyseren. Je leert ook schrijven in verschillende stappen en een structuur in je teksten te maken (inleiding - kern - slot). Dit leer je (waarschijnlijk) ook bij andere opleidingen alleen op het vwo gaan ze hier gewoon iets verder op in (bepaalde vervolgopleiding gaan nog weer dieper hierop in).
Iedereen weet van zichzelf wel of hij ervaring heeft met het schrijven van teksten op niveau. "Vwo niveau" staat er alleen maar om serieuze reacties te krijgen. Iemand die geen vwo denkniveau heeft (volgens de papieren dan) die gaat eerst even bij zichzelf na of hij wel echt geschikt is voor deze baan voordat hij zich opgeeft, op deze manier krijg je minder nutteloze reacties.

Dit is trouwens mijn eerste post hier, ik vond dit wel een leuke discussie om mee te beginnen
Ik zat al te zoeken of er nou niemand zo slim was niveau niet te verwarren met diploma! Gelukkig kan ik altijd best wel goed begrijpend lezen. Ik kan trouwens ook goed spellen, heb er verstand van, etc, bijna de perfecte poster! Alleen jammer dat ik zo weinig tijd heb op het moment...
Je moet in staat zijn om correct Nederlands te schrijven. Af en toe spelfouten maken mag natuurlijk, mits het zich niet keer op keer herhaald.
Je moet in staat zijn om correct Nederlands te schrijven. Af en toe spelfouten maken mag natuurlijk, mits het zich niet keer op keer herhaalt.
Kijk, wat Wouter hiermee aan wil geven, is het volgende. Wij brave lezertjes begrijpen de zin volledig, hoewel er een klein spelfoutje inzit, maar hiermee wordt duidelijk aangegeven dat dat niet uitmaakt aangezien de zin toch begrepen wordt ;)
Mits het zich niet herhaald, want dingen die voortdurent herhaald worden zijn behoorlijk irritand. Het wisselen van t's en d's hoord daar natuurlijk ook bij.
irritand zei je ? :P
VWO werk- en denkniveau
Ik vind dit een mindere eis tegenover mij, en vele anderen.

Ik denk dat een VWO student, misschien beter de tekst kan samenvatten, maar dat de benodigde kennis lager is dan die ik heb bereikt.
Ik heb zelf MAVO, en doe nu MBO ICT, verder heb ik zelf (hopelijk) een kwalificatie hiervoor, alleen heb ik geen VWO.

Waarom :?
Ik vind dit nogal discriminerend :(
VWO niveau betekent vooral dat je zelfstandig kan werken en ervaring hebt met teksten, begrijpend lezen, samenvatten etc. Als je dat kunt is het prima, er staat toch niet dat je een VWO diploma moet hebben?
Ehhm, Wouter, niet om het een of ander, maar dat zelfstandig werken, begrijpend Engels kunnen lezen en interpeteren en het goed kunnen samenvatten worden tegenwoordig op bijna elke ICT opleiding gegeven, niet alleen op het VWO o.i.d.

Ik doe de opleiding technische informatica op MBO niveau, en daar worden we helemaal dood gegooid met die vakken, en het niveau is (al zeg ik het zelf) aardig hoog. Want zonder die drie dingen, is er bijna geen baan meer te vinden in de ICT wereld.

Natuurlijk begrijp ik dat de VWO "eis" een indicatie is, maar ik wilde alleen maar ff aangeven dat er ook andere opleidingen zijn die die dingen onderwijzen.
Niemand zegt toch dat een ICT vervolgopleiding "lager" is dan VWO? Op iedere school / opleiding is sowieso een soort verdeling tussen een groep lamme takken en mensen die echt werken. Ik denk dat degenen die bij de laatste groep horen van zichzelf wel weten dat ze aan de eigenschap "VWO niveau" voldoen, ook al hebben ze op de middelbare school MAVO of HAVO gedaan.
en daar komt ook nog eens bij dat als je het tot je laatste jaartje MBO ict hebt geschopt wel degelijk begrijpend engels kunt. aangezien al het lesmateriaal het meest in engels is.. als je dat niet kon was je vast niet tot daar gekomen
Anoniem: 32015
@Beaves7 april 2002 11:08
Ik denk dat degenen die bij de laatste groep horen van zichzelf wel weten dat ze aan de eigenschap "VWO niveau" voldoen
Voor jezelf weten wil nog niet betekenen dat een werkgever o.i.d. dat ook inziet. Probleem zit het erin dat het bij mensen die een wens zo formuleren verdomde moeilijk is dit over te brengen.
Wouter, misschien een klein spel foutje:
Je plant jezelf in op een rooster en houdt je vervolgens ook aan deze afspraken.
Moet zijn:
Je plant jezelf in op een rooster en houd je vervolgens ook aan deze afspraken.

En verders zijn HAVO mensen met de Tweede Fase ook erg zelfstandig. Maar ik denk dat niemand dat van jullie heeft meegemaakt. Documenten samenvatten? Geen probleem voor een HAVO'er die in de Tweede Fase heeft gezeten. Wel jammer, want op zich heb ik wel zin om de crew te joinen.
Anoniem: 26970
@zeroxcool18 maart 2002 19:06
En verders zijn HAVO mensen met de Tweede Fase ook erg zelfstandig. Maar ik denk dat niemand dat van jullie heeft meegemaakt. Documenten samenvatten? Geen probleem voor een HAVO'er die in de Tweede Fase heeft gezeten. Wel jammer, want op zich heb ik wel zin om de crew te joinen.
Dan doe je toch een sollicitatie. VWO is niet VEREIST hoor :)
Met T .... mijn methode is om de werkwoorden te vervangen door vervoegingen van lopen en kijk dan maar eens wat je krijgt:

je loopt jezelf in op een rooster en loopt je vervolgens ook aan deze afspraken....

nough said :)
Anoniem: 38394
@zeroxcool18 maart 2002 18:33
Volgens mij heb je ongelijk ZeRoXcOoL, schrijf de zin maar eens helemaal uit (dus ook de woorden die eigenlijk niet nog eens hoeven), dan krijg je dit:

Je plant jezelf in op een rooster en JE houdt je vervolgens ook aan deze afspraken.

Heb nu ff geen idee hoe je de derde "je" in bovenstaande zin ook al weer noemt... Het heeft een naam...
Maar volgens mij had Wouter het dus wel goed. :)
BEEP, vaud!

je mag alleen de ik-vorm voor "je" gebruiken als:
1) het werkwoord voor "je" staat. Zie "Je plant" vs. "Je plan"
2) je "je" zou kunnen vervangen door "jij". Anders zou een zin als "Hangt je broer nu nog steeds met z'n nek door dat touw?" ook geschreven kunnen worden als "Hang je broer nog steeds met z'n nek door dat touw?". Niet goed Nederlandisch dus.
(reactie op dualspeed)
Heej, da's wel grappig om te zien dat meer mensen dat blijkbaar doen en dat ik (dus?) niet echt helemaal gek ben door in zulke gevallen een werkwoord door het werkwoord "lopen" te vervangen. Dan kom je er eigenlijk altijd wel (ik iig wel!)
[off topic]
Volgens mij is het zonder T omdat het gebiedender wijs is.
[off topic]

Eisen zijn altijd een indicatie. Als jij van mening bent dat je het kunt moet je er altijd voor gaan (ook voor "echte" banen geldt dit)
Anoniem: 16129
@zeroxcool28 maart 2002 12:25
Mensen mensen.....alweer fout!

Cool willy had het wel degelijk goed:
Schrijf beide zinnen maar eens apart.

Je plant jezelf in een rooster. En (je) houdt je vervolgens aan deze afspraken.

Wat ik als ezelsbruggetje altijd gebruik om dit te controleren is dit:

Je SMURFT jezelf in een rooster. En (je) SMURFT je vervolgens aan deze afspraken..

Bovendien is het nog grappig ook!!
Anoniem: 13850
@zeroxcool16 april 2002 01:34
XeRoXcOoL mien jong: je maakt zelf ook een fout. :+

"spelfoutje" is namelijk één woord. Zoek maar op in het Groene boekje. Die rare gewoonte van Nederlanders om samengestelde woorden tegenwoordig los van elkaar te schrijven komt (uiteraard) uit het Engels. :7
VWO niveau betekent vooral dat je zelfstandig kan werken en ervaring hebt met teksten, begrijpend lezen, samenvatten etc
Whehehe, het studiehuis op tweakers.net. Dat gaat nog leuk worden als die nieuwsposters net zoveel gaan uitvoeren als op school :P
Anoniem: 15443
@RG18 maart 2002 17:37
Ik ben sinds anderhalve maand nieuwsposter en zit op dit moment ook vollop in het studiehuis. Ik doe 5 VWO N&G + Sk2 Na2 en Ec1, niet een pretpakket dus, maar het nieuwsposten is goed te combineren hoor. Alleen voor tentamenweken is het bagger, maar mits je dat tijdig aangeeft is er niets aan de hand. Tenslotte wordt je in het studiehuis ook geleerd om te plannen (ze proberen het in ieder geval :D ).

Nog even over die eis van VWO-denkniveau:

Tweakers.net is een bedrijf. Nieuwsposten is werk. Werk waarbij analytisch denken en samenvatten kerntaken zijn. Hiervoor moet je toch wel een redelijk niveau hebben. Ik heb nog nooit gehoord dat als een bedrijf voor een bepaalde baan een bepaald niveau vraagt, dit als onzin wordt betiteld. We stellen een eis, als werkgever, en dat is ons goed recht. Deze eis is er ook als een soort van eerste selectiemethode, dat we niet allemaal reacties krijgen waar je bij voorbaat niets mee kunnen.
Hmm, hey, waarom mag ik niet op het bericht van LoWLaNDeR (goeie alias, alleen die caps zijn irri ;-) reageren, wil het forum niet te diep geneste threads hebben?

Interessant dat LoWLaNDeR (denk ik) minder / weinig meer reacties heeft gepost dan ik.. Je hoeft blijkbaar geen t.net pionierlid oid te zijn om newsposter te worden, en da's positief. Misschien kan ik er zelf ook ooit eens aan beginnen, maar dan wil ik eerst een fatsoenlijke internet verbinding zodat ik ook buiten daluren mezelf nuttig kan maken. :-(

Nog even OT maar nuttig voor Lowlander: Je site doet het niet: 'The specified CGI application misbehaved by not returning a complete set of HTTP headers.' En het heeft niks te maken met cookies die ik standaard block, volgens mij.
Ik ben sinds anderhalve maand nieuwsposter en zit op dit moment ook vollop in het studiehuis. Ik doe 5 VWO N&G + Sk2 Na2 en Ec1, niet een pretpakket dus, maar het nieuwsposten is goed te combineren hoor.
Ik doelde juist op het feit dat er in het studiehuis over het algemeen niet zoveel wordt uitgevoerd ;) Zelfstandig werken op het VWO, tja dat hebben ze bij ons alweer afgeschaft ongeveer...
Anoniem: 15443
@RG19 maart 2002 17:27
(Dit is een reactie op LintuxxCx)

Het is inderdaad nogal vreemd dat ik met zo weinig reacties newsposter ben geworden, maar ik modereerde af en toe wat, liet wat van me horen in het TMF-forum, submitte af en toe wat en heb Wouter natuurlijk ontzettend lopen sponsoren :D

Ennehm, van die site dat klopt, komt doordat dat ding alleen werkt met IE-achtige prut.
Anoniem: 6513
@RG24 maart 2002 14:18
Ik ben sinds anderhalve maand nieuwsposter en zit op dit moment ook vollop in het studiehuis. Ik doe 5 VWO N&G + Sk2 Na2 en Ec1, niet een pretpakket dus, maar het nieuwsposten is goed te combineren hoor. Alleen voor tentamenweken is het bagger, maar mits je dat tijdig aangeeft is er niets aan de hand.
Wat voor school zit jij? Ik dacht dat alle scholen tijdens proefwerk periodes geen lessen gaven, wat inhoud dat je zo goed als vrij bent...
Grrrrrr, T.Net vraagt toch enige algemene onderichtheid, DAT MAG NIET!!!...

Beetje onzin hé, bedrijven vragen dat ook en aangezien t.net een bedrijf is, wees blij de ze het over VWO niveau hebben en niet over een VWO vereist...
nog maar te zwijgen over het feit dat ik _veel_ mensen ken die een mavo-diploma hebben, verder niets, maar werk doen op HBO en universitair niveau. :)

je moet je gewoon bewijzen, ik denk dat er hier een hele hoop tweakers rondlopen die 't kunnen. (en waarschijnlijk al doen)
Het is gewoon een aanduiding van het gewenste niveau. Dat is gebruikelijk, en geen discriminatie.
sssssssssssst, niet verder vertellen..... maar ik heb ook Mavo en MBO :)
Ik kan me herinneren dat er bij de laatste keer dat er dezelfde vacature trouwens werd geplaatst, en dat er dus ook dat VWO niveau werd bekritiseerd.

Tot nu toe dus niets nieuws onder de zon ;).
Sorry maar ik vindt het ook een achterlijke eis VWO werk en denk niveau. Als je dat eisen pakket ziet dan lijkt het wel of jullie voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.
Ik zou gewoon "erg goed in..." vragen. En niet als een PNO-er liggen lullen over opleiding en of niveau.
Of jullie moeten er daadwerkelijk een Human Resource Manager hebben wandelen die aan 2 samenvattingen het niveau van iemand kan bepalen.
Ik begrijp dat je niet de eerste de beste Jan Lul wilt hebben, maar dit vindt ik ook niet bij tweakers.net passen. Zo haken mensen af die wellicht enorm goed zijn in dit soort dingen. Begrijp wel ff dat een VBO-er best een dubbel goed artikel kan schrijven. Daarmee heeft hij dan niet meteen een VWO werk en denk niveau. Het kan zijn dat die er wat langer over doet maar hij kan ook wel dubbel zo veel tijd vrij hebben.

Mochten jullie dit toch echt nodig vinden, beschrijf de vacature dan ook alsof je tegen een VWO-er praat. En ga niet een pagina spenderen om iemand aan het verstand te brengen dat kennis alleen niet genoeg is en dat het hoogstwaarschijnlijk niet genoeg is wanneer je 20 minuten op een dag hebt. Dat redeneer je zelf toch ook wel als VWO-er? :r

Ik wens jullie toch veel succes bij het vinden van jullie mensen...
Tja....

Opleiding zegt eigenlijks helemaal niks, en dan ook totaal niks. Maar ik denk dat het onderhand wel duidelijk is in de thread...

Heb zelf MAVO, MBO-BA, MBO-ICT en later AS400 opleiding gedaan (alles met succes), en werk dan ook als systeembeheerder bij een lokale overheid (over zelfstandig werken gesproken). En ik beken eerlijk maak af en toe een taal fout... maar euh.. mijn vriendin met VWO komt echt niet verder... :) maar goed dat is ook weer een heel ander verhaal... daarbij gaat het om het leuke koppie :7

Maar goed, wouter begrijp je compleet al is het niet helemaal tactvol ben ik bang je "eisen".

Succes... iemand die niet zal reageren omdat hij zijn tijd beter kan benutten :P
Nou, prima toch?

Dan heb jij blijkbaar het gestelde VWO-niveau...
Wat kan men daar toch gigantisch hard op ingaan zeg. Het is in deze thread al 10x uitgelegd wat de term inhoud.

Waarnaast het ook nog es een algemeen gebruikte term is bij veel solicitaties (maar meestal staat er dan HBO-niveau omdat het een wat serieuzere baan is).
inhoudT.

Stam + t

sorry :P
Anoniem: 21388
28 maart 2002 22:59
Helaas zat je niet bij die selectie. Dat wil overigens niet zeggen dat
je in onze ogen niet geschikt zou kunnen zijn als nieuwsposter. We hopen
dat je niet erg teleurgesteld zult zijn. Nogmaals bedankt voor je
reactie en misschien tot een volgende keer. Veel plezier verder op
Tweakers.net :).
:'(
Hmmm, feit dat ik nog niks heb mogen ontvangen geeft dus weer dat ik nog in de race zit, en dat er al minder concurrenten over zijn. Is positief, hoewel ik het niet verwacht, daar ik o.a. nog niet zolang actief ben op T.net en vanwege mijn kleine aanvaring met Wouter pas geleden.... wachtstand gereactiveerd. :z
Er zijn nog 13 mailtjes binnen gekomen nà de termijn, misschien dat de jouwe daarbij zat? Iedereen die bekeken is heeft in ieder geval antwoord gehad.
ff kijken hoor, blader blader, ritsel ritsel, ja hebbes:
Van: M***** <******************>
Aan: <eindredactie@tweakers.net>
Onderwerp: Sollicitatie nieuwsposter
Datum: maandag 18 maart 2002 20:13
Et voila, is dat na de sluiting van de inschrijvingsdatum? :?
Ik heb de ICQ lijn al open gezet.
Dacht je dat we voor iedere mail een aparte procedure op gingen opstarten ofzo? Lezen schijnt inderdaad moeilijk te zijn, aangezien we op 23-3 de .plan hebben geupdate met de mededeling dat we gingen kijken naar de mails die op dat moment binnen waren gekomen. Mails die daarna nog verstuurd zijn worden op een later tijdstip bekeken.
Er zijn nog 13 mailtjes binnen gekomen nà de termijn
Deze .plan is bedoeld als permanente open vacature.
ehhh :?

edit: even voor de duidelijkheid, dit spreekt mekaar dus tegen (voor degenen die niet over vwo-denk- en werkniveau beschikken ;) )
Ja ik ook niet..
Gelukkig weet ik waarom, omdat ik constant van GoT wordt gebanned omdat ik ooit heb gekloot. Ik ben het spuugzat en ik ga maar weer eens 'bemiddelen' met die 'geweldige' bemiddelaar.
Nouja, jammer voor je joh. Geeft niet, volgende keer beter.. Ehmmz, wanneer kan ik weer soliciteren?
En moi is er ook niet door met eerder genoemde reden.
Ik heb ook nog ff een vraagje. Stel dat je volgens de planning 2 nieuwsberichten moet posten, mag je er dan ook 12 doen als je veel vrije tijd/ zin hebt? (dus kwaliteit blijft ook goed). En krijg je dan ook voor 12 berichten betaald? :9~
Jup :) en daarvoor krijg je ook gewoon betaald. Al doe je dat iedere dag :P.
Hehe, dan ga ik elke dag om half 5 opstaan om nieuwsberichten te posten, en dan tot 8 uur, en 's middags de hele middag na school ook een meuk aan berichten posten :9
Max Euro 300.- per maand. ;)
:o Dat is dus niet waar ;)
Dat is gewoon _niet_ waar.
wie het werk serieus oppakt kan makkelijk opschalen tot boven de 300 euro
-quote-
Ik denk dat een VWO student, misschien beter de tekst kan samenvatten, maar dat de benodigde kennis lager is dan die ik heb bereikt.
Ik heb zelf MAVO, en doe nu MBO ICT, verder heb ik zelf (hopelijk) een kwalificatie hiervoor, alleen heb ik geen VWO.
Zoals in de submit al staat: "Ook al weet je alle transistoren in een P4 te benoemen, of een Linux compiler in assembly kan schrijven" dan hoef je nog niet geschikt te zijn voor dit baantje..

Ik denk juist dat het schrijf-talent vele malen belangrijker is dan het kennis-aspect. Tuurlijk, zonder kennis schrijf je niks, maar ik kan prima een samenvatting schrijven van een artikel waar ik geen kaas van heb gegeten.

Ik vind de eis 'VWO denkniveau' dan ook zeer zeker hout snijden. En je kunt toch, ook met een andere opleiding gewoon solliciteren...
Ja maar zodra je bekend maakt dat je onder VWO niveau zit dan denk ik dat je meteen al een minpuntje zal hebben.

Wel een onbewust minpuntje overigens.
Tsja, dat is toch je eigen probleem? Is toch logisch dat mensen met een hogere opleiding de voorkeur krijgen? Klinkt misschien allemaal wat lomp, maar als ik moet kiezen tussen 2 personen die op papier dezelfde 'specs' hebben, maar de een heeft VWO en de ander MAVO, dan weet ik wel welke ik zal kiezen.
Als beide de zelfde specs hebben ga ik meer twijfelen over de inzet van de VWO'er dan van de persoon die zijn MAVO heeft afgerond.

Wat voor opleiding je hebt gehad maakt niks uit, zeker niet als die opleiding in je 'puberale' periode valt. Aangezien je daar dan toch wel wat anders kan reageren en gedragen dan in je 'volwassen' leventje.

Ik persoonlijk vind het een overbodig punt om iemand met VWO werk- en denkniveau te vragen. Tegenwoordig heeft elke opleiding namelijk het punt 'zelfstandig werken' ingevoerd. De andere punten die worden genoemd zijn meer van belang, goede schrijf eigenschappen en begrijpend lezen zijn toch de belangrijkste. Daarnaast natuurlijk ook de beschikbare tijd die men er wil/kan insteken.
Dom? Realiteit!

Iedereen kan wel blaten over de werk ervaring die ie heeft, maar uiteindelijk moet je iets meetbaars hebben.

Er zijn mensen die veel meer feeling en ervaring met NT/Windows 2000 hebben, maar toch zal degene met de MCSE certificaten betere perspectieven hebben. Gewoon omdat die iets herkenbaars en meetbaars gehaald hebben. Je moet toch ergens mee beginnen als je volstrekt geen idee hebt wie je voor je hebt.

Kun je je druk maken over opleidingen, maar face it, dat papiertje staat gewoon ergens voor. Ik zou niet weten waarom Tweakers dat niet zou mogen vragen als elk ander bedrijf dat wel doet. Je moet ergens beginnen als je de kwaliteits waarde van je content omhoog wil duwen.
[quote[Ik persoonlijk vind het een overbodig punt om iemand met VWO werk- en denkniveau te vragen.[/quote]
Ik hoop dat je nooit gaat solliciteren, want haast elke vacature heeft er een gewenst denkniveau bij staan en dat heeft helemaal NIETS met de opleiding te maken. Als je een HBO opleiding hebt afgerond weten mensen dat je wel een HBO denkniveau hebt, heb je bijv. een MBO opleiding, dan moet jij ze maar overtuigen dat je HBO denkniveau aan kunt.
Er zijn mensen die veel meer feeling en ervaring met NT/Windows 2000 hebben, maar toch zal degene met de MCSE certificaten betere perspectieven hebben.
Ik hoop dat je nooit gaat solliciteren, want haast elke vacature heeft er een gewenst denkniveau bij staan en dat heeft helemaal NIETS met de opleiding te maken. Als je een HBO opleiding hebt afgerond weten mensen dat je wel een HBO denkniveau hebt, heb je bijv. een MBO opleiding, dan moet jij ze maar overtuigen dat je HBO denkniveau aan kunt.
MBO - HBO zijn beroeps opleidingen (vandaar de B :? ) maar MAVO - HAVO - VWO zijn onderwijs richtingen die niet jouw klaarmaken om een vak te gaan beoefenen maar jouw klaarmaken om een beroepsopleiding te gaan volgen. Hetzelfde geldt voor een MCSE dat is doel gericht op de producten van Microsoft en niet een algemene vorming.

Dus vandaar dat ik het persoonlijk een dom puntje vind om dus VWO denk- en werk niveau neer te zetten.
Beetje suffe vergelijkingen worden gemaakt. Tis ook afhankelijk van de markt. In de internethype periode waren HBO IT'ers populairder dan die van de uni af, omdat die geen werkervaring hadden. Tis allemaal relatief, ik zou, als ik mensen zou aannemen wel degelijk naar werkervaring kijken. Mensen die nooit gewerkt hebben hoef ik niet, die gaan zeker niet in het cultuurtje passen wat er binnen m'n huidige bedrijf heerst. Daar wordt gewerkt namelijk. Bovendien heb ik geen zin om eerst mensen werkervaring op te laten doen zodat ie na een jaar als ie eindelijk wat kan gaan doen de deur uit rent naar de concurrent met lease auto.

Dus, werkervaring heeft wel degelijk nut. MCSE-ers kunnen trouwens in de praktijk, als ze geen werkervaring hebben, niets tot weinig. Misschien wel toekomstperspectief, maar ik denk dat ze dan hun toekomst beter een jaartje achter hun thuisservertje kunnen slijten :z
Bovendien heb ik geen zin om eerst mensen werkervaring op te laten doen zodat ie na een jaar als ie eindelijk wat kan gaan doen de deur uit rent naar de concurrent met lease auto.
Wil je zeggen dat je geen lease auto aanbied? foei foei ;)

*edit*
Late reactie maar ja ik moet ook eens op vakantie en heb dan een achterstand in te halen.

Verder kan ik mij in de werkervaring instelling wel vinden.
Anoniem: 11125
@joker197718 maart 2002 13:54
Kennis is toch wel erg handig, het gebeurt wel eens dat er een stukje vertaalt wordt door iemand die niet echt verstand heeft van het onderwerp. Dat is meestal erg duidelijk in het resultaat.
Hebben jullie liever mensen met bepaalde specialisaties/interesses (bv. relatief veel kennis over processors, digitale camera's, besturingssystemen, etc)? Of is er meer sprake van een algemeen tekort aan nieuwsposters?

Ik las trouwens op GOT (http://gathering.tweakers.net/showtopic.php/442382/1/25) dat er van ongeveer 30 posts per maand van je verwacht worden. Is dat niet een beetje veel? Als je nou bijvoorbeeld alleen geinteresseerd bent in het maken van posts over computerkasten, dan is er toch vaak niet genoeg nieuws om die 30 posts te halen?
Nou hij geeft al aan dat het niet echt specifiek gericht is maar meer een "open" vacature waarop je altijd kan reageren met iedere achtergrond (Die een beetje voldoet aan de eisen) en zij zullen jou benaderen indien ze jou geschikt achten en nodig hebben !
Anoniem: 15443
@harley18 maart 2002 17:41
Zeker. Ik heb zeker al een half jaar geleden gesolliciteerd, maar ben pas anderhalve maand geleden begonnen.
Het is ook de bedoeling dat je niet alleen over 1 onderwerp kan/gaat schrijven. Dat wil niet zeggen dat je alles moet weten, maar meer dat een wat bredere ontwikkeling heel handig is. Als we voor elk apart stuk hardware/software een andere nieuwsposter zouden hebben dan wordt de groep erg groot, dit wil men liever niet.

Er is inderdaad een gebrek aan gemotiveerde mensen, dit komt ook doordat het nogal wat tijd/energie gaat kosten die 30 posts per maand.
Affiniteit met Tweakers.net en Gathering of Tweakers
Ik ben gebanned op GoT wegens slecht gedrag in de off-topic area's. Ik kan het zeker wel schudden?

Dit zou de 3de sollicitatie worden dan, 3 keer is scheepsrecht :?
Slecht gedrag in off-topic area's:
- geen VWO denkniveau :(

De 3e sollicitatie:
+ doorzettingsvermogen :P
Ook al wordt ik niet aangenomen, ik heb ook gesolliciteerd. Weer!
Waarom niet meer tijd en kwaliteit steken in de "Nieuwssubmitters"?

Regelmatig zie je mail voorbij komen van mensen die klagen dat zij hun artikeltje al die en die tijd eerder hadden gesubmit.

Waarschijnelijk waren ze nog steeds later dan diegene wiens naam er uiteindelijk bij komt te staan, maar zijn de admins of wie dan ook die de posting daadwerkelijk online zet, gewoon traag.

Voorbeelden:
Zaterdag:
De drukste online dag van de week voor internettend Nederland.
20:13 Coolermaster ATC210 kast review (23)
10:56 Microsoft haalt bank over om .NET te gaan gebruiken (73)
Tussen tien uur s'ochtends en acht uur s'avonds, 10 uur lang geen enkel nieuw bericht online gezet.

Vrijdag:
Tussen 16.00 en 22.00 is het prime time in Nederland!
22:10 "AMD betrokken bij ontwikkeling Xbox-2 processor" (37)
15:45 Harderwijk staat concurrentie op de kabel toe (48)
Zes uur lang geen nieuwe berichten.

Laten we eerlijk zijn, dat kan toch niet meer tegenwoordig voor een nieuwssite.

Als hier mensen voor gezocht worden, "beoordelers" hou ik me aanbevolen.
Het komt zo goed als nooit voor dat iemand een artikel submit en als het voorkomt moet het vaak nog zwaar aangepast worden ook. Wat wij normaalgesproken binnenkrijgen is alleen een overdosis links, en daar kun je gewoon niets mee in rauwe vorm. Dat is juist de hele functie van nieuwsposter, om dat te verwerken,
humor, I stand corrected zoals de Britten dit zo mooi zeggen en zal mijn aannames bijstellen.

Mijn aanname was juist om niet te submitten omdat hetgeen ik lees in uit eigen voorkeur alleen op Nederlandse sites is (met andere woorden, oud nieuws), en hetgeen ik op buitenlandse sites lees niet altijd precies aansluit bij het nieuws wat t.net zoekt.

Maar als niemand er bezwaren tegen heeft om af en toe nieuws te krijgen van bijvoorbeeld Webwereld of wat meer internet algemener (maar wel nieuwer) van US sites dan nemen we eens wat vaker de moeite

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee