Door Femme Taken

Architect

Antec en Procase producten op Shop.tweakers.net

07-03-2002 • 22:47

33 Linkedin

In samenwerking met Shop.tweakers.net uitgebreid met een nieuw onderdeel waar de ATX kasten van

Procase is een Nederlandse bedrijf dat onder andere fabrikant is van 19" rackmounts voor professionele toepassingen zoals servers. Het bedrijf is sponsors van ons serverpark. De Procase kasten zijn een bekende verschijning in de serverruimtes van Nederlandse hostingproviders. Tweakers.net heeft zelf een aantal Procase rackmounts in gebruik en we zijn zeer te spreken over de kwaliteit van deze kasten, die zeker in vergelijking met de kasten van andere fabrikanten zoals SVEC erg goed is te noemen. Persoonlijk vind ik vooral de 3-slots PCI riser card die bij de 2U kasten wordt geleverd een groot voordeel. De 2U kasten van andere fabrikanten hebben veelal slechts 2 PCI slots, wat te weinig is om bijvoorbeeld een videokaart en twee netwerkkaarten onder te brengen. Ook heeft Procase als één van de weinige fabrikanten een 1U kast waar twee PCI kaarten in kunnen. Op het gebied van koeling zijn de Procase kasten goed voorzien. Zelfs het goedkoopste model heeft al drie 8cm fans aan boord. De duurdere 1U kasten hebben zes of meer 4cm fans.

Het Procase assortiment strekt zich uit van de simpele kasten zonder swapbare poespas tot dure modellen met hotswappable IDE of SCSI bays en hotswappable redundant power supplies. Alle kasten zijn leverbaar in stijlvol zwart of traditioneel beige. Helaas waren de Procase rackmounts tot nu niet wijdverbreid verkrijgbaar, ze waren zelfs niet te vinden in de Pricewatch. Hier is nu verandering in gekomen dankzij de Viddel Webshop.

* Tutch GSM Logo's

Al een maand geleden geïntroduceerd, maar nog niet in een .plan genoemd: de Nokia GSM logo's die deze pagina. Met meer dan 400 aanvragen in de eerste week mogen de GSM logo's een groot succes genoemd worden. Op het forum is een topic geopend waar je ideeën over nieuwe logo's en ringtones kunt droppen.

* Atari Merchandise

Voor de tweakers die niet de deur uit willen of dat juist wel willen, mits in een ultracoole Atari sweater, is er op Shop.tweakers.net een linkje toegevoegd naar B-100 load balancers van het Duitse bedrijf Brainforce Software. Kees is de laatste weken druk bezig geweest met het configureren van deze machientjes en het inrichten van de fileservers en firewalls. Iris hangt inmiddels achter de load balancer en de andere servers zullen later volgen. Binnenkort zullen meer details bekend gemaakt worden over de nieuwe server- en netwerk topologie.

Brainforce B-100 loadbalancer

Reacties (33)

Wijzig sortering
Statement mbt onafhankelijkheid Tweakers.net

Naar aanleiding van de commotie rond Shop.tweakers.net en gevreesde belangenverstrengeling willen wij benadrukken dat Tweakers.net groot belang hecht aan objectiviteit en onafhankelijkheid. Shop.tweakers.net wordt op geen enkele wijze anders behandeld dan andere winkels in de Shop Survey. Ook willen we je erop wijzen dat Shop.tweakers.net slechts een klein aandeel heeft in de totale omzet van Tweakers.net BV en dat alleen al om die reden het belang van de shop ondergeschikt is aan de handhaving van redactionele onafhankelijkheid en objectiviteit.
Dat kun je nu wel mooi zeggen maar echt ideaale omstandigheden zijn dit natuurlijk niet he?

Kijk, ik heb wel vertrouwen in de objectiviteit van Tweakers.net maar als je het echt goed wil doen zul je zelfs de eventuele schijn van belangenverstrengeling tegen moeten gaan.

Ik zie namelijk niet van andere winkels nieuwtjes dat ze bijv. procase serverkasten nu in het assortiment hebben.

Als je het goed wil doen laat je dus dit soort "advertenties" achterwege en zet je dit soort dingen alleen op de site van de shop.

maar goed...

lekker om te zien dat Femme en de dudes succesvol zijn met hun prima site en dat er ook al een flinke community is :P
Statement mbt onafhankelijkheid Tweakers.net

Naar aanleiding van de commotie rond Shop.tweakers.net en gevreesde belangenverstrengeling willen wij benadrukken dat Tweakers.net groot belang hecht aan objectiviteit en onafhankelijkheid. Shop.tweakers.net wordt op geen enkele wijze anders behandeld dan andere winkels in de Shop Survey. Ook willen we je erop wijzen dat Shop.tweakers.net slechts een klein aandeel heeft in de totale omzet van Tweakers.net BV en dat alleen al om die reden het belang van de shop ondergeschikt is aan de handhaving van redactionele onafhankelijkheid en objectiviteit.
En that's it? Iedereen snapt dat als t.net het de volgende keer over geheugen of kasten of colocatie heeft, dat jullie mening dan biased is. Dat kun je niet gemakkelijk afdoen met: blah bla en we blijven onafhankelijk. Miischien zou het nog wel het beste zijn als je simpelweg toegaf dat je op deze vlakken niet meer onpartijdig bent. Dat is in ider geval eerlijk en dan weet de tweaker waar hij/zij aan toe is.
Als nieuwsposter kan ik zeggen dat wij (het hele nieuwsteam) ten alle tijden de objectiviteit heel hoog proberen te houden. Een serieuze nieuwssite als Tweakers.net kan niet bestaan zonder objectieve verslaggeving. Dit is dan ook wat wij nastreven.

Overigens wordt de site nu al een flink tijdje gesponsord door AMD, vind eens één nieuwsartikel waarin duidelijk naar voren komt dat wij AMD boven Intel verkiezen/stellen. Dan praten we verder.
Ik vind Tweakers.net redelijk objectief, maar je moet met me eens zijn dat de algemene sfeer die naar boven komt toch redelijk pro-AMD is qua processoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van dat plaatje waar AMD met een hamer op Intel slaat? Je gaat me niet vertellen dat dat niet pro-AMD is :?
Dat is misschien onder de bezoekers zo, maar zeker niet onder de nieuwsposters. Sterker nog, als er ook maar één puntje van partijdigheid in je nieuwspost terug te vinden is dan staat Wouter Tinus met z'n negerteam klaar om de nieuwsposters van gedachten te laten veranderen }>

En dat wij nu niet meer objectief zijn zoals Teun beweerd is absolute nonsense. Het opmerkelijke is dat wij als nieuwsposters net zo ver van deze sponsordeal afstaan als de gebruikers, wij weten het op hetzelfde moment als jullie, en hebben geen aandeel gehad in de onderhandelingen over deze deal. Dat doet het management team.
Miischien zou het nog wel het beste zijn als je simpelweg toegaf dat je op deze vlakken niet meer onpartijdig bent.
En waarom zouden we perse afhankelijk moeten zijn :?

Volgens jou zouden we nu nooit meer roepen dat Kingston en Crucial goed geheugen maken?
En dat Antec ook goede kasten bouwt?
En dat er ook andere Colo boeren dan Trueserver zijn?
En omdat Intel niet sponsoort geven we nooit meer nieuws over Intel, toch want dat kan AMD nooit goed vinden?

Wat een onzin...

De nieuwsposters staan ERG onafhankelijk van het "achterliggende geheel van de site". Zeker wat de onderliggende hard- en software betreft.
Ik ben het roerend met Teun eens!
Ik vind het nog steeds niet goed dat tweakers.net conucureerd met zijn eigen sponsers en pricewatch klanten. Waarvoor betalen pricewatch klanten eigenlijk dan ? Je weet naemlijk dat tweakers.net een populere site is en dat de bezoekers ook heel erg met tweakers.net mee willen gaan, dus je profiteert van elke trouwe tweaker. De assortiment wordt alleen maar groter, en het zal nog groter gaan worden als het zo door gaat. Dat de banners weinig opleveren verhaal is onzin.

Wat voor kosten maken jullie in godsnaam alleen eigen tijd ?

Alle hardware wordt gesponserd, de datatraffic is gratis, je betaald geen een moer aan internet kosten, de pricewatch klanten leveren meer dan 3000 euro per maand op. En daarbij willen jullie tweakers.net betaald maken, daar komt ook nog eens inkomsten, dat gaat dan wel goed met tweakers.net, maar de pricewatch zal geen nut meer hebben en zal niet meer aantrekkelijk worden.

Tweakers.net heeft een inkomen per kwartaal van minimum 7000 euro. Alleen aan pricewatch klanten.
En dat geld alleen is al genoeg voor jullie twee als salaris.
Waarvoor betalen pricewatch klanten eigenlijk dan
Op Shop.tweakers.net hebben we nu de Hardware.nl Geheugenshop en Viddel Webshop. De gemiddelde t.net bezoeker koopt meer dan alleen Dane-Elec geheugen, Antec kasten en Procase rackmounts (overigens nergens anders verkrijgbaar in de pricewatch). Andere winkels kunnen met onze prijzen concurreren. De bezoeker bepaalt uiteindelijk zelf wel waar hij z'n spullen wil kopen.
Dat de banners weinig opleveren verhaal is onzin.
Als je echt denkt dat we met 3000 euro per maand rond kunnen komen dan wordt er inderdaad heel veel verdiend met banners.
Alle hardware wordt gesponserd
Dat is onjuist, hoewel we tegenwoordig wel steeds succesvoller zijn in het afsluiten van grote sponsoringcontracten. Daar gaat echter wel erg veel tijd in zitten. Iemand die hier niet fulltime mee bezig kan zijn lukt dat niet.
maar de pricewatch zal geen nut meer hebben en zal niet meer aantrekkelijk worden
Stel je voor dat Tweakers.net op Shop.tweakers.net een compleet assortiment hardware gaat aanbieden (zijn we niet van plan) dat vanzelfsprekend onmogelijk bij alle producten het goedkoopste kan zijn, zullen dan alle t.net bezoekers op Shop.tweakers.net gaan kopen? Nee, natuurlijk niet.
Tweakers.net heeft een inkomen per kwartaal van minimum 7000 euro.
Met minder omzet had Tweakers.net al lang kunnen inpakken. Dit is geen Madurodam :) .
En dat geld alleen is al genoeg voor jullie twee als salaris.
7000 euro bruto per kwartaal voor twee mensen die fulltime 60 uur per week werken?

De meeste kosten zitten in de lonen. Dat is niet zo gek bij een erg bewerkelijke site zoals Tweakers.net. Managers, nieuwsposters, serverbeheerders en developers moeten allemaal betaald worden. Veel mensen stoppen teveel tijd in Tweakers.net om het een hobby te kunnen houden.
Ik vind het prima dat er hoop reclame zooi is rondom de onderwerpen. Een shop ook oke. Maar Femme vind dat je weer zo periode hebt van te commercieel willen. Met name het plaatsen van advertenties tussen de headlines is toch wel erg onverstanding

Hoop dat femme&co daar snel vanaf ziet, want het blijft toch een feit: Veel bezoekers betekent veel €€€, eh relatief dan :)

Enne benut die ruimte rechts van de tekst, zie daar haast nooit banners alleen een mooi zwart vlak :)
Reken mee dagelijks 100.000+ bezoekers, dus minimaal 100.000+ pageviews op banners op de zijkant extra moet toch ook geld opleveren??
Als je een beetje opgelet haad de laatste maand had je gezien dat er we ldegelijk banners komen in dat zwarte vlak.
Die van IBM bijvoorbeeld.
Maar zon skyscrapere banner is toch minder gewoonlijk dan de normale horizontale, je moet maar net een fatsoenlijk bannertje hebben en af weten van de moglijkheid.
Dus jij denkt dat de crew van lucht leeft? Een aantal mensen werken fulltime aan deze organisatie. Denk jij dat Femme bijvoorbeeld met zijn gitaar elke dag op het dorpsplein van Ruurlo staat te spelen en te zingen om rond te kunnen komen.
|:(
Even over die B100's
ik verwacht bij de statistieken toch wel het volgende (source: v100 page)
Graphs can be created showing, for example:

The instantaneous packet per second throughput of all Balancers managed by this GUICC
The number of active or inactive connections for all services on a given Balancer
The distribution of packets across a server farm for a given virtual service
en ik denk dat het aantal connecties ook wel voldoende zal zijn dit jaar }>
Concurrent connections > 500,000
vewy vewy pwitty !
En ik maar geilen op de LVS-bakkies, komen ze met dit aanzetten! Teerring dit is echt lekker spul man :9

Die LVS-bakkies vallen dus echt totaal in het niets vergeleken met die B-100's 8-)

Whoohoo, de geilheidsfactor van het T.net-serverpark is weer eens verdubbeld met die (ook al geile) Procase-racks en B-100's :9~

Ga zo door, ik ben zo onderhand verslaafd geraakt aan dit soort .plans :D
Het is IBM hardware (1U rackmount) met een Linux distributie en daarop de load balancing software van Brainsoft. Foto's heb ik nog niet omdat ik al bijna drie maanden niet meer in de colo ben geweest. Binnenkort gaan de Procase kasten erin en dan komt er meer info.
Samen met Kees heb ik ze er in gehangen.

Aan de buitenkant is het niets anders dan een 1u ibm doos ;)
eSeries 330 oid.

En trouwens, stiekem is het een LVS doos, maar dan beter aangekleed en met een aangepaste linux kernel etc etc.
En zonder HDD.
Alles draait op een Compact Flash Card :9~
K, jullie gaan nu ook 19" kasten racks verkopen. Goed idee want de beschikbaarheid voor particulieren is knudde.

MAAR wat ik dan niet snap is: als je 19" racks gaat verkopen dan verkoop je toch ook 19" kasten???

Kan ik wel doodleuk zo'n 19" rack gaan kopen maar waar moet ik hem inbouwen? M'n Fiat Uno? Of de cirkelzaag in m'n bigtower zetten?
Bijvoorbeeld in de racks van je hosting provider. Waar heb je anders een rackmount voor nodig? Niet voor je hobbyservertje lijkt me.
Nee idd, dat is een mogelijkheid maar toch zou ik graag m'n eigen server in een 19" rack willen hebben. Helaas heb ik nog geen 19" kast gevonden.
Die verkoopt viddel overigens ook wel van Procase.

Maar omdat ze niet echt grote animo daarvoor verwachten in de tweakers.net shop is dat er niet tussen gezet.

Dat geldt overigens voor meer producten van Procase.
19" racks zijn nochtans makkelijk te vinden, maar wel duur, zeker als het nieuw moet zijn. Hou er ook rekening mee dat een "koelkast"-model of een hang-kast model van rack in verhouding een heel stuk duurder is dan een 2m (42U) rack. Bovendien krijg je die rackmounts dikwijls niet in die lage racks geduwd, simpelweg omdat die niet diep genoeg zijn. Je hebt immers al gauw 80 cm diepte nodig. Zie je het al hangen aan je muur: 60cm hoog, 50cm breed, en 80 diep :+ ... je moet de deur ook nog openkrijgen he :7
Ik gun jullie echt alle poen van de wereld, maar vind die banner van KPN tussen de headlines echt zwaar zuigen. Verder alleen maar lof. Als je ziet waar Tweakers.net nu staat in vergelijking met World Of Tweaking enkele jaren geleden, echt petje af.
De KPN tekstbanner staat daar een week en zal niet terugkeren. De shop buttons op de frontpage zijn alleen inzichtbaar voor users die niet zijn ingelogd.
Nou sta ik gemiddeld genomen nooit ingelogd (zovaak reageer ik niet, en eigenlijk kunnen me die karma punten ook jeuken)

Ik zag ze idd staan, die shop.tn plaatjes, en ik vin ze zelfs wel nuttig, en iig absoluut niet opdringerig ofzo. Ze zijn met redelijk veel beleid weggewerkt in de achtergrond. Prima en netjes.

Wat betreft die reclame tussendoor? Ik vinnet helemaal niet in de weg staan daarhoor. Enigszins uitgevlakt ertussen, geen harde tekst maar een beetje grijzig. Da's heel wat anders dan een felgroene blob die over de tekst heen gekwakt wordt.

't brengt toch zeker geld op? La maar lekker staan hoor. Je moet toch wat.
Heeft dit te maken met de Fok!Shop ?
http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=16526

Grappig dat ze bijde op t zelfde tijdstip gepost woren...

* 786562 jhead22
Ik vind de prijzen trouwens vrij hoog.

/lol modus Nu tweakers.net er weer een inkomstenbron bij heeft geen irritante kpn banners over de postings meer he :P
/lol modus
Wij hebben niets te maken met de shop van Fok!.
Wordt het ook mogelijk om andere producten van Procase te bestellen via de shop?

Want er staan een aantal producten niet in de shop, waaronder ook de hardwarematige IDE-RAID 1 oplossing (met auto-rebuild e.d.)

Ik kan me voorstellen dat vele tweakers dat wellicht ook interessant spul vinden om te bestellen (iig een stuk interessanter dan een KVM-rack-module met flatscreen, want ik denk nie dat die veel verkocht gaat worden via de t.net shop)
Ik heb er het volste vertrouwen in dat Tweakers.bet objectief blijft, simpelweg omdat ik a) de volledige crew compleet vertrouw, en b) omdat de hele T.net community gewoon niet de mond valt te snoeren. Het is niet te doen om alle pro-intel reacties weg te modden, alle nieuwspostings na te lopen, enzovoort enzovoort.

Die objectiviteit van Tweakers.net zit wel goed.
Hmz ligt het aan mij of kan ik helemaal geen 19" kasten kopen daar?
Op Shop.Tweakers.net enkel een linkje naar Viddel, en daar krijg ik vervolgens:
Helaas levert Antec de rackmounted kasten op dit moment niet meer in Nederland. Wij zijn bezig om een nieuwe fabrikant te vinden om aan de vraag naar 19" apparatuur te voldoen. Bel of mail voor de huidige stand van zaken.
De Antec 19" kasten worden nie meer geleverd door Viddel.

De Procase 19" kasten worden geleverd door Procase (duhh)...

Zo staan ze ook in de shop, als Antec towers, en Procase 19" racks...
oww ik moest niet aan de rechterkant op die link klikken maar aan de linkerkant op 't menu :P

hehe nu zie ik het inderdaad.. :z
Viddel levert die procase kasten.

Echter hebben ze hun eigen site blijkbaar nog niet aangepast, tot voor kort leverden ze Antec 19" rackmounts. Alleen is Antec er in Nederland dus mee gestopt.

Toen zijn ze overgegaan op Procase.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee