Door Tweakers Partners

Bekijk de ervaringen van twintig tweakers met de LG Line Up 2018 - Test jij mee?

06-04-2018 • 09:00

75 Linkedin

Woensdag 14 maart kwamen twintig tweakers bijeen op het LG Sneak Preview Event om tot de eersten te behoren die de nieuwe line-up van LG voor 2018 konden bekijken. Van tv's tot smarthomes, van Hom-Bots tot beamers: alle soorten producten waren uitgestald. Je kunt zeggen dat het thema 'Creating new categories' goed past bij het merk. Onderwerpen als connectiviteit en security kwamen uiteraard aan bod en de productexperts kregen scherpe vragen. Kortom: een tweakerwaardige avond. Deze bijeenkomst was tegelijk de kick-off van een uitgebreid testpanel. In de komende weken wordt namelijk een groot aantal van deze producten getest.

Ben je benieuwd naar de eerste reacties van de tweakers? Bekijk dan onderstaande video!

LG was erg enthousiast over alle inbreng en vragen van de aanwezige tweakers. Daarom krijgen nog twee tweakers de kans om een LG C8 te testen en te reviewen. Lijkt jou dit leuk? Vul dan onderstaande poll in.

Wil jij deelnemen aan het LG Line-up 2018 Testpanel?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

 • Je Tweakers-account moet voor 5 april 2018 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 13 april, alleen via de poll.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 14 april bericht per e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars uit de poll worden at random geselecteerd.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen. Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Alleen meerderjarigen mogen deelnemen aan de actie.
 • Medewerkers van Tweakers en LG zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan de bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.
 • De winnaar is bereid om binnen veertien dagen de LG C8 te testen en een uitgebreide review te publiceren in Tweakers Pricewatch.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen. De vijf beste reviews uit het LG line-up 2018 Testpanel ontvangen de LG VSR6600OB Hom-Bot.

Edit: Verduidelijking weg te geven prijzen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (75)

Wijzig sortering
Ik ben vanaf dag 1 al fan van OLED, en ik hoop dan ook dat LCD snel de massa-troon moet afstaan aan OLED. Dan worden ze hopelijk nog beter betaalbaar en komen dan ook binnen mijn bereik :)
Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
Betekend dit dat je de TV mag houden na het testen? Dat zou wel supervet zijn.
Geen idee, vroeger stond het er dacht ik altijd bij of je het product mocht houden. Is nu niet echt duidelijk. Misschien kan @Tweakers Concepts duiding geven?
Inderdaad onduidelijk, en dan in de voorwaarden
Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
zetten maakt het er ook niet duidelijker op
Lijkt mij juist wel duidelijk. Je mag het product houden...

Anders hoeven zo ook niet te melden dat het product niet inwisselbaar is voor geld of andere goederen.
Volgens mij staat er dat de prijs niet mag worden ingewisseld. De prijs lijkt mij het mogen testen van deze tv....
Dat zijn de standaard-voorwaarden. In mijn eerdere ervaringen met het testpanel mag je het product niet houden (in mijn geval een Acer laptop) maar krijg je wel een hip bedank-pakket.
Hoi!

We hebben het aangepast!
Thanks. Nu ben ik nieuwsgierig wie "de beste review" uitkiest. LG kiest de meest lovende, of is er meer onafhankelijkheid? :+

Wel een leuke uitdaging, ik heb nog nooit een TV gereviewed.

[Reactie gewijzigd door LankHoar op 6 april 2018 11:48]

De 'beste review' wordt door Tweakers Concepts gekozen op basis van de kwaliteit van de review en de waardering die de review krijgt. Dus zeker niet de meest lovende!
Goed om te horen! :)

Laat maar komen die TV!
Dat vraag ik me ook af.

Lijkt me fantastisch om deze oled-tv te testen en te winnen! _/-\o_

[Reactie gewijzigd door dsteensma op 6 april 2018 09:28]

Gezien de vorige actie lijkt het me erg sterk dat je de tv daadwerkelijk mag houden. Maar ik vermoed dat je dit pas hoort op het moment dat je de uitverkorene bent.
Onzin. de samsung q9 scoort gewoon beter kwa hdr en allround kwaliteit. mag dan maybe 99,99 procent zwart zijn en de oled 100 procent. Wat ik van alle professionele calibrators gehoord hebt is lovend ook. Hier een vergelijkingsfilmpje ook met de b7a https://www.youtube.com/watch?v=Gwx1jluFZ8M
Totdat je er niet meer recht voor zit...

Dan valt VA zwaar door de mand. Ik wacht op een gedegen review van RTings of HDTVTest.co.uk. maar ik weet nu eigenlijk al zeker dat de nieuwe C8 dit makkelijk gaat winnen van de Q9 van Samsung.
De c8 wint het niet. En dat recht ervoor zitten wat een gelul. Het is een full array local dimming met 480 zones. En welke malloot gaat er nou super schuin voor een tv zitten?! Daarbij heeft joey hem al getest. Modernwize op youtube. En films games en hdr is gewoon veel beter op de q9 2018 serie! Daarbij scoort de c8 op rtings.com een 1.0 voor burn in. Dit is toch wel zeer droevig voor Oled. aangezien ze nu al toch wel jaren ervaring hebben met het maken van oled.
En dat weet jij uit ervaring? Of lul je gewoon anderen na?

Joey van Modernwize benadrukt ook heel duidelijk dat de OLED nog steeds voor puristen het beste beeld biedt, terwijl de Q9 gewoon veelzijdig is met Game Mode, One Connect etc.

Ik snap trouwens niet wat je wil bewijzen met 480 local dimming zones en de kijkhoeken. Die dingen staan los van elkaar.
Ik heb toch zelf de c8 in het echt gezien man en de q9 ook. q9 geeft gewoon veel mooier de kleuren weer.Geeft het weer zoals je het in reallife ook ziet. Verder geen last van colourbanding, image retention inbranding etc. Ik ben in iedergeval blij dat ik de c7 niet gekocht hebt. De c8 is wat helderder dan c7 en door de tonemapping wat beter dan de c7, maar kwa allround picture quality wint de q9 dit jaar toch gewoon! En als er een is die andere mensen niet na lult dan ben ik het wel. Ben geen kuddediertje dat achter andere mensen aanloopt. IK bepaal zelf mijn eigen ervaringen.
En waarschijnlijk heb je die TV's dan ook nog eens beoordeeld in Vivid modus, met allerlei onzin aan.

Iedereen mag zelf weten wat ie mooi vindt, maar persoonlijk vind ik clouding en blooming velen malen vervelender dan iets minder felle kleuren.
Totaal niet. Op internet staan ook vergelijkingen. En neem een prof calibrator en iemand die 8k content maakt serieuzer als jou. Plus mijn eigen ervaring. Daarbij is wit op de oled ook niet top. En blooming is zo goed als niet waarneembaar.
Je hebt de tv's in kwestie bij je thuis gehad om te testen of in de winkel bekeken? Ik kan me herinneren dat juist jij zei dat het in de winkel beoordelen ruk was.
Klopt winkel is ruk. Maar heb zelf de q9fn thuis en een mat van me heeft de c8. Ben zeer blij dat ik de samsung gekocht hebt. Geweldig beeld! En geen angst dat het kan inbranden na uren te gamen of een beeld met rtl4 logo in beeld. Zie hier ook de vergelijking: https://www.youtube.com/watch?v=lW4HhhIqw4g&t=186s
Top man, veel plezier van je nieuwe Samsung
Thanks vriend. Dikke aanrader. Geloof me! Filmpje ook gezien?
beelverbeteraars zet ik altijd uit. is op de lg c7 ook tergend. en met de c8 is het nog steeds niet top. tru motion uit zetten maakt het beeld wel wat vloeiender
Gave actie, maar 55" gaat hem bij ons niet worden (geen ruimte in de woonkamer).
https://tweakers.net/ext/f/NP7AN1d2ih0HrCN1aqfUreMa/full.jpg (let niet op de losse kabels, dit is allemaal "tijdelijk"...;))

Tevens kan ik hem vanwege het gewicht (20kg) waarschijnlijk niet lang op de zwevende kasten laten staan. Onze tv is overigens wel bijna toe aan vervanging i.v.m. korte uitvalverschijnselen, dus als er een keer een 40-48" tv wordt getest, dan zal ik me wel aanmelden :D
Ik laat deze actie aan me voorbij gaan, maar die robot stofzuiger is wel een mooie prijs ter compensatie voor de 5 beste reviewers.

Veel succes!

@Rooieduvel ik heb je gespot in het filmpje ;)

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 7 april 2018 09:23]

Darn, busted! :P
Was echt een leuk event.
Hee @Rooieduvel!!! Jij hebt een heeeeeeel bekend gezicht :9 Jij ook al op de video, wat toevallig hehe
Ik wilde zeggen dat het mijn tweelingbroer was, maar helaas. :P
Zo'n bekend gezicht? Kan mij voorstellen dat het makkelijk te vinden is. :D
Haha nee nee nee, jou ken ik! Weet je nog... de bediening zag ons niet zitten en wij maar wachten op drinken :+ :+
Tuurlijk ken ik je nog. :) Just messing around.
Lijkt me leuk om deze eens te testen, ik heb nu nog steeds een 8 jaar oude panasonic plasma tv staan die ik tot nu toe nog niet heb willen vervangen ivm de beeldkwaliteit. De meeste tv's die ik bij andere mensen zie staan hebben een slechter beeld dan mijn tv maar dat zou ook aan hun instellingen kunnen liggen vandaar dat een eigen test me wel mooi lijkt.
Voor mij geldt precies hetzelfde. Ook een 8 jaar oude panasonic plasma die er nog goed staat. Ben toevallig net wat aan het oriënteren om hem eens te gaan vervangen, maar ik ben nog zo tevreden met de Viera dat ik (behalve beeldformaat) nog geen redenen heb gevonden om een nieuwe tv te kopen.
Idd, beeldformaat is eigenlijk de enige reden waarom ik nu zou upgraden (en het stroomverbruik maar dat speelt veel minder mee dan de beeldkwaliteit), alhoewel ik wel benieuwd ben naar Netflix in 4k
Ik wilde de c7 kopen. Maar de q9 2018 serie is vele malen mooier. Ook mooier dan de c8. Kijk dit maar eens: https://www.youtube.com/watch?v=Gwx1jluFZ8M alle testers zijn zeer onder de indruk. mooiere hdr op de q9 2018 serie. meer popout, alsof je uit je raam kijkt!
Mommy I'm on TV!

Maar serieus, was superleuk om bij te mogen zijn. Nogmaals bedankt Tessie, Guido en LG voor de organisatie!

Kom maar op met die testproducten ;)

[Reactie gewijzigd door Tormbo op 6 april 2018 09:11]

Die C8 wil ik wel testen voor op mijn bureau als PC monitor :9~
Erg leuke actie, natuurlijk wil ik meedoen! OLED is naar mijn mening de enige waardige vervanging voor mijn huidige plasma tv. Ik ben nog geen LCD tv tegengekomen die er bij in de buurt komt, maar OLED overtreft het wel.
Leuke Actie.
Ik ben ook erg benieuwd naar de mogelijkheden van 4K en HDR.

Ik heb een PS4 Pro en een xbox one X, en zal dus ook zeker 4K materiaal gebruiken (4K UHS blurays en Games).

Als vergelijkingsmateriaal ben ik erg benieuwd hoe de tv zich verhoud tot mijn andere 4K LED en mijn FHD-Plasma (met goede zwart-waarden en een zeer goede inputlag + beeldverversing)
Met het oog op het mogelijk aanschaffen van een C/E8 ter vervanging van mijn EG920v ben ik erg benieuwd in hoeverre de C8 een verbetering is over mijn huidige TV.
Ben al een tijdje aan het kijken voor een nieuwe TV. De huidige is alweer 10 jaar oud.
Deze staat in ieder geval op het verlanglijstje. Zou mooi zijn om deze te testen :*)
Zit wel erg te twijfelen om mee te doen, stel dat je hem mag testen en dat je daarna hem weer in moet leveren. Om dan weer terug te moeten naar de verouderde LCD die ik heb staan :+

[Reactie gewijzigd door hjs op 6 april 2018 09:25]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee