Door Redactie Tweakers

Tweakers presenteert eerste podcastfestival van Nederland

14-02-2018 • 15:00

53 Linkedin

Op zaterdag 17 maart houdt Tweakers, in samenwerking met zes grote, Nederlandstalige techpodcasts, het eerste podcastfestival van Nederland. Op ons hoofdkantoor in Amsterdam zullen tweehonderd geïnteresseerden kunnen kijken en luisteren naar liveopnamen.

De podcastmakers van Tech45, ‘Met Nerds om Tafel’, ‘De Zeepcast’, ‘NOS op 3 Tech Podcast’, ‘HTTP Café’ en ‘TechSnacks’, zullen verspreid over de dag elk ongeveer drie kwartier aan podcast vullen, waarbij ook ruimte is voor interactie met het aanwezige publiek. Hoofdredacteur Wout zal het festival presenteren. Kaarten kosten 16,92 euro (incl. fee) en zijn hier te koop.

Voor ons is het Techpodcastfestival een eerste stap in de richting van de wereld van podcasts, die ook onder medewerkers van Tweakers steeds populairder worden. Het festival is een mooie gelegenheid voor Tweakers om iets met dit opkomende medium te doen. De trouwe aanhang die veel podcasts weten te vergaren, sluit ook mooi aan bij het communitygevoel van Tweakers. We hebben op dit moment zelf geen podcast, maar volgen de ontwikkelingen op de voet en er zijn plannen voor de toekomst. Daarover op een ander moment meer.

Wat valt er te doen?

Het publiek wordt vanaf 12.30 uur ontvangen, waarna er, na een kort openingswoordje van Wout, afgetrapt wordt met de eerste podcast. Elk van de deelnemende podcasts krijgt circa drie kwartier om voor de ogen en oren van het publiek een liveopname te maken.

Uiteraard is er tussendoor tijd en ruimte om wat te eten en te drinken. Het Techpodcastfestival wordt afgesloten met een borrel, waarbij nog eens nagepraat kan worden over alles wat gedurende de dag voorbij is gekomen. Tijdens de borrel wordt een quiz gehouden om te kijken wie van de aanwezigen het best heeft opgelet tijdens de podcastopnames. Het loont dus om de hele dag aanwezig te zijn!

Het initiatief voor het Techpodcastfestival komt van Randal Peelen (Met Nerds om Tafel) en Ruurd Sanders (Tech45). Het enthousiasme en de betrokkenheid van hun luisteraars, en de wetenschap dat een vergelijkbaar festival in België honderden luisteraars trok, deed hen besluiten het festival op poten te zetten. "Tweakers bleek als leverancier van de locatie en als mediapartner een ideale partij om mee samen te werken”, aldus Randal.

Ruurd Sanders ziet het festival als een goede kans om een breder publiek kennis te laten maken met podcasts. “Het heeft de laatste jaren van een flinke opmars mogen genieten en dat mag gevierd worden. Het is mijn wens dat het grote publiek kennismaakt met de Nederlandse techpodcasts. Voor de vaste luisteraars van de podcasts is het natuurlijk een uitgelezen kans om hun helden in levenden lijve te zien."

Info in het kort

 • Datum en tijd: zaterdag 17 maart 2018, 12:30 - 21:00 uur
 • Locatie: Tweakers HQ | Mt. Lincolnweg 40, 1033 SN, Amsterdam (NDSM, goed bereikbaar met OV, gratis parkeren voor de deur)
 • Tickets: €16,92 (incl. €1,92 fee), inclusief diner, koffie/thee/water

Klik hier voor meer info en kaartverkoop

Reacties (53)

Wijzig sortering
Ik luister veel bnr technoloog en bnr digitaal omdat dit op Spotify staat. Ik dacht eigenlijk dat dit samen met die van nu.nl de enige NL techpodcast waren. Maar er zijn er dus meer.

Goeie insteek dus want qua naamsbekendheid heb je er iig weer een luisteraar bij.

Nu nog op zoek waar naar een podcast player (Android) waar ze bij default allemaal in zitten. Als iemand suggesties heeft dan hou ik me aanbevolen :)
Een hele goeie tech popcast vindt ik persoonlijk is de Appels en Peren show.
Link: http://appelsenperenshow.nl
Ik heb even mijn huiswerk gedaan en ik zag in de Android app "Pocket Casts" dat ze allemaal af te spelen zijn. Ook die appels en peren show :) ik heb weer wat te luisteren de komende tijd :)
Ik gebruik sinds een jaar pocket casts. Betaalde app, maar erg fijn. En gelijk een luistertip: Een podcast over media door Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth. Ondanks dat het geen tech podcast is bespreken ze veel tech.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Xenvius op 14 februari 2018 17:37]

Pocket Casts, werkt op Android, iOS en met een web player (synced!).

Met die oplopende reistijden in deze tijd (iedere dag zo'n 2-3 uur onderweg) heerlijk om in de auto een beetje op de hoogte te blijven. Zo zijn er nog wel meer Nederlandse tech podcasts die ik tof vind zoals Rush Talk, NUtech, BNR, en nu dankzij jullie nog een paar aan toegevoegd.

Leuk initiatief van Tweakers, maar ik kan er niet bij zijn.
Ik vind eigenlijk dat deze podcasts ook naar Spotify moeten komen. Minder apps = Meer beter.
AntennaPod (op fdroid)

Gebruik ik nu een klein jaartje. Kan zoeken via itunes, gpodder, of gewoon een RSS URL toevoegen. Je kan het automatisch laten downloaden, afspeelsnelheid aanpassen, enz. En dus open source!
Ik gebruik zelf podcast addict. Grootste voordelen van aparte app zijn dat je versneld kan afspelen en de hele iTunes bieb hebt.
Mooie line-up. Ik mis alleen de jongens van de Appels en Peren Show. http://appelsenperenshow.nl
Dit. By far de beste podcast op tech gebied in Nederland.
Klopt, en wij missen ze ook. Ze waren betrokken bij het voortraject, maar we kwamen er niet uit met de planning. 17 Maart bleek de data waarop de meeste podcastmakers beschikbaar waren, maar A&P helaas niet.
Normaal werden zulke events voor abonnees nog voor aangekondigd via een push notificatie. Mis dat wel. Of ik er nu heen ga of niet, als abonnee geeft je het toch een bevoorrecht gevoel. Mis dat de laatste maanden.

Verder leuk om te zien dat podcasts nog zo populair zijn. Zelf echter nooit aandacht voor gehad.
Anoniem: 372172
@Hugo14 februari 2018 19:24
Volgens mij is dit voor iedereen en niet alleen voor abo's :)
Dat begrijp ik. Echter kregen abonnees in het verleden voorrang in aanmelden. :)
Klopt. Stond wel in de planning om het eerst naar abo's te communiceren, maar is er bij ingeschoten kennelijk. De abo's en het onder de aandacht brengen van acties gaat normaal niet via de redactie. Denk dat dit een ongelukkige samenloop van omstandigheden is: net gewisseld van community manager, waarbij de nieuwe het updaten van abo's nog niet als automatisme heeft, de Dev Summit die deze week is, waardoor diverse afdelingen van Tweakers het onwijs druk hebben en het feit dat dit event toch een beetje een vreemde eend in de bijt is. Het is namelijk stiekem geen Tweakers-event, maar een initiatief vanuit de podcastmakers zelf. Zij hebben Tweakers aangehaakt als partner voor de locatie en zo is de organisatie bij Tweakers terechtgekomen.

All that said: jullie hadden wat mij betreft een notificatie kunnen/moeten krijgen. Zal het even aankaarten hier en zorgen dat we er voor toekomstige spontane events scherper op zijn! Maak je overigens geen zorgen, er zijn momenteel nog voldoende kaarten!
Van alle events heb ik de laatste maanden vooraf een bericht gekregen, het gaat daarbij om de Meet-up Blockchain en Tweakers Developers Summit 2018. Heb jij deze aankondigingen vooraf wel of niet via een DM ontvangen? Het kan zijn dat je acties of advertorials met winacties verward met events.

Hier zijn alle evenementen van Tweakers terug te vinden, ik ben benieuwd welke voor-inschrijvingen je niet hebt gekregen.
https://tweakers.net/nieuws/zoeken/?itemTypes%5B%5D=20
Hebben jullie nog geprobeerd Adam Curry uit te nodigen voor het eerste podcastfestival? Hij is naar - eigen claim - zo'n beetje de uitvinder van de Podcast toch? Eigenlijk mag zo'n grote Nederlandse naam in de geschiedenis van de podcast niet ontbreken op het "eerste podcastfestival van Nederland". Maar aan de andere kant kan ik het ook wel weer begrijpen: veel mensen vinden Adam afschuwelijk (met al zo'n hypetalks en complottheorieen).

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 14 februari 2018 15:39]

(offtopic) Hij is bij Tech45 (afl 26) overigens wel een keer te gast geweest. Grappig om terug te horen: https://tech45.eu/onderwerp/adam-curry/
Tech45 neemt volgens mij op afstand op, niet iedereen is op dezelfde locatie. Dan kan Adam Curry ook wat makkelijker meedoen ;) Maar bedankt voor de tip, ik ga hem terug luisteren, ik luisterde toen nog niet naar Tech45.
Klopt Tech45 wordt inderdaad via Skype opgenomen. Geluidskwaliteit was deze week met Jeroen overigens een stuk minder maar dat kwam niet door Skype ;) Arnoud wokke is trouwens ook al eens op bezoek geweest: https://tech45.eu/356-gekke-henkie/
En deze week met Tweakers Fotografie redacteur Jeroen Horlings ;)
Het is een techpodcastfestival. Ik weet niet of de 'podfather' daar helemaal thuis hoort?
Hij zit behoorlijk in de tech ook. Had hem hier graag gezien en het eerste wat me binnenschoot toen ik de titel zag. Het moet toch mogelijk zijn om Curry even uit Texas te laten invliegen? Kan niet wachten om hem te horen over Alex Jones, Trump, en natuurlijk tech :D
Leuk idee voor een volgende episode misschien :) Ben alleen bang dat de kaarten dan een stuk duurder worden. :)

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 14 februari 2018 17:09]

Tis toch niet te beschrijven dat hij ooit een koppel was met Paay? 1 stel met zoveel absurditeit in 1 huishouden en nog een kind ook!
Prijzen opgeven "excl fee" mag niet meer.

Volgens de wet moet u de onvermijdbare en voorzienbare kosten in de eerste prijsvermelding opnemen

https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/verkopen-aan-consumenten/prijzen-vermelden/prijsvermelding-concert--theater--en-festivalkaartjes-
Ha, ook toevallig: Ticketprijs moet incl FEE genoemd worden! (al voor jou). Ik hoop ook dat ze snel aanpassen. Wel zo eerlijk en transparant.

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 14 februari 2018 15:18]

Zelfs met Fee, voor €17~ish de hele dag onbeperkt pizza vreten is niet gek :+
wait wut? onbeperkt pizza? :9~
De wereld van podcasts is mij echt ontgaan... Ik wens in ieder geval iedereen veel plezier!
Idd mij ook. Denk dat het bij Nederlanders zo populair is omdat ze dan zelf niet moeten lezen.
het is ook heerlijk om op de momenten dat je niet kan lezen, te luisteren naar zoiets (denk: koken, autorijden, hardlopen etc..)
Ik ben nu aan t beginnen met t luisteren naar podcasts maar als ik tegelijkertijd iets anders doe kan ik de podcast totaal niet volgen. Ik moet er dus echt tijd voor vrijmaken en die tijd besteed ik dan liever aan t lezen van een goed boek.
Dat ligt compleet aan de podcast denk ik. Er zijn erbij die gewoon lichte kost zijn en die je (mits je weinig tijd hebt) ook versneld kan afspelen (feature in oa de app Overcast). Een podcast als Appels en Peren show vereist echter veel meer aandacht en luister ik meestal in meerdere delen. Vooral als Wietze off the rails gaat ;)

Ik zou zeggen; geef deze podcasts maar eens een kans en je zult zien dat er een breed palet beschikbaar is.
Oké top. Zal ik doen, bedankt
Volgens mij is het een soort radio on demand.
Ik mis de definitie van die "nieuwe" media ook en doordat Tweakers aangeeft dat het een opkomende media is voor Tweakers had ik wel verwacht dat er een uitleg over zou komen.

Ik had weleens van Podcasts gehoord, maar het klonk niet interessant genoeg voor mij. Ik ging er vanuit dat het te maken had met media voor Apples/iTunes.
Dat ik vandaag de dag nog steeds niet precies wist wat Podcasts waren ging ik er vanuit dat die beperkte kennis bij mijzelf lag en ben ik het simpelweg gaan Googelen.

Ik wil iedereen veel succes wensen op die dag. Het programma ziet er denk ik interessant uit voor de liefhebbers. Mooie actie en veel plezier!
Wat een supergaaf initiatief! Vooral leuk dat "Met Nerds om tafel" van de partij is!

Wordt het event trouwens ook live-gestreamd (al dan niet gratis voor abonnees oid)?

Overigens, luisterde ik vroeger vaak naar podcast van The Verge en Engadget (toen Joshua Topolsky en Myriam er nog bij betrokken waren). Ze namen het allemaal niet te serieus waardoor het genieten was elke week. En je had ook die geinige podcast met Adam Curry destijds, maar weet de naam er niet meer van. Die kon ook prachtig shows maken. Ik zette vaak zo'n podcast op voor het slapen gaan: licht uit en dan in bed nog even half uurtje "radio" luisteren voor het slapen gaan.

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 14 februari 2018 15:27]

Adam Curry: No Agenda? Die podcast heeft laatst z’n 1.000e (!!) aflevering gehad. http://www.noagendashow.com
Soms komt er zo'n video meme langs van een van de eerste keren dat podcasts bij een Apple event gehighlight werden, Curry was een van de eerste podcasters. Die video wordt er vaak bijgehaald omdat hij aan het afgeven is op Apple, plus wat gescheld - volgens mij hadden ze die presentatie toen niet zo goed voorbereid :p
Leuke actie, wel jammer dat TechSnacks in de tech wereld zitten maar geen HTTPS hebben 8)7

EDIT: Hebben ze snel gefixt! :+

[Reactie gewijzigd door slijkie op 14 februari 2018 15:42]

Ik neem aan dat er genoeg Spa Rood wordt geserveerd :+
'Spa Rood', en fris, zal voor een euro te koop zijn. Koffie/thee en water zijn inclusief. :-)
Anoniem: 372172
14 februari 2018 15:04
Gave actie wederom van Tweakers.
Inderdaad gave actie, ben redelijk nieuw qua podcast maar je moet deze dag zien als (podgast mensen gaan een podcast opnemen) en de aanwezige zijn publiek ? (klapvee :P)

Twijfel namelijk of ik ga of niet :D

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 15 februari 2018 15:14]

Anoniem: 372172
@HKLM_15 februari 2018 15:23
Ik ga er niet heen in ieder geval .
Ik zou gewoon eerst gaan luisteren naar die podcasts. Dan kun je nog altijd bepalen of het leuk genoeg is als je er live bij bent. Dat geeft voor beide partijen (makers en luisteraars) zwz een extra dimensie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee