Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Wat vind jij het tofste techcadeau voor deze feestdagen?

01-11-2017 • 12:58

152 Linkedin

In de afgelopen jaren schreven we steeds voor de feestdagen een artikel met cadeautips van de redactie. Leuke techcadeaus die nog enigszins betaalbaar zijn. Jullie reacties onder deze artikelen bevatten steevast enorm goede suggesties en daarom willen we het net nu alvast ophalen.

Dit jaar zullen we nog steeds suggesties doen vanuit de redactie, maar we willen ook graag jullie input in het artikel verwerken. Op die manier kunnen we samen de tofste techgiftguide van dit jaar neerzetten. We hebben daarom een forumtopic geopend waarin jullie suggesties kwijt kunnen en waarin jullie kunnen aangeven welke suggesties van je medetweakers je het leukst vindt. Dat kun je doen door op het duimpje te klikken, rechts boven de post. Uiteindelijk zullen wij een selectie maken van de populairste suggesties en deze opnemen in het artikel. De nick van de tipgever(s) wordt daarbij natuurlijk vermeld.

Er gelden eigenlijk maar twee spelregels: het cadeau mag niet meer dan vijftig euro kosten (ex. verzenden) en het moet op het moment van publicatie online verkrijgbaar zijn. Of dat bij een Nederlandse, Duitse of Chinese webshop is, maakt niet uit. Suggesties mag je achterlaten in dit topic.

We zijn heel benieuwd welke toffe cadeaus jullie elkaar willen aanraden.

Reacties (152)

Wijzig sortering
50 usb-c kabeltjes bij de Action. Dan kom ik er eigenlijk nog 2 te kort om het jaar door te komen.
Breken neem ik aan, goedkope kabels zijn echt mijn ergenis nummer 1. Lekker Anker of van de fabrikant en je kabels je telefoon laten overleven.
Hebben ze die eindelijk dan? Kijk elke keer als ik daar ben, maar is alleen micro-usb en voor de iphone.
Heb wel een kabel, maar goedkope reserve zou niet verkeerd zijn.
Niet elk filiaal maar ik kwam ze laatst in Amsterdam tegen bij de AC tion en heb er gelijk een paar gescoord
Wat is er mis met een groot stuk vleesch en verder met rust gelaten worden? Dat word mijn kerst, en ik ben er zeer blij mee :) Al jaren :D

50 euro aan varken en koe graag dus.
Dit vind ik het beste idee!
Chromecast (handsdown op 1! _/-\o_ )
Een fablab abbo (dat pas ingaat bij eerste bezoek) of tegoedbon voor Shapeways.
Emmertje gadget prullaria's van ebay / aliexpress
Haha wel grappig dat iedereen van alles hier loopt aan te bieden terwijl alles in het desbetreffende topic geplaatst moet worden en niet hier (even het artikel hierboven lezen :) )
Had meer verwacht van de chromecast. Heb er 1 gekocht in de veronderstelling dat het "een kastje met android" was...

Toen ik hem aansloot bleek al snel dat je alleen specifieke applicaties kunt gebruiken, op een ander device en niets lokaal op de chromecast zelf.
Bovendien werkt het ook niet met wifi captive portals.

Ben veel in hotels dit jaar. Heb hem terug gebracht en een laptop gekocht.
Je zegt het al. Je had andere verwachtingen. Kan je dat ding niet kwalijk nemen. Het is juist zo handig door die beperkingen. Je tv wordt smart en je telefoon een afstandsbediening. Een chromecast is geen PC..
Stond in Staples (hier is geen 'echte' pc/hardware boer) en vroeg oorspronkelijk voor een 'compute stick'.
Er werd me een chromecast aangeboden. Zo doende :)

Zo is het wel lekker duidelijk voor iedereen die hier ideeën op komen doen (zoals ik).
intel compute stick van rond de 130 euro hier in gebruik. Werkt perfect als presentatie scherm bij de receptie.
Prive kun je daar denk ik prima Kodi i.o.d. opzetten en dan met Yatze bedienen vanaf je pc of een logitech K400. maar paar keer getest op Full HD dus weet niet zeker of alles vloeiend werkt. HD ready kan dat ding prima aan.
ik vond ze verassend snel en het stroomverbruik is minimaal (USB vanaf de TV is vaak voldoende)

4K verwacht ik niet te kunnen doen maar hoeveel mensen gebruiken er nu al 4K binnen dit budget?
Ik zelf persoonlijk vind dat iedereen in het bezit moet zijn van een draadloze draagbare speaker, in de price watch staat een leuk exemplaar van fresh n rebel voor net onder de 50 euro!

pricewatch: Fresh 'n Rebel Rockbox Brick Fabriq Cloud
wellicht offtopic ,maar waarom moet iedereen dat hebben? Ik heb thuis een fatsoenlijke geluidsinstallatie, en buiten erger ik me juist kapot aan alle jeugd met hun 'boomboxen'.
Je kunt met zo'n box juist heerlijk genieten van goed geluid, wat niet overdreven hoeft te zijn. Je kunt er lekker mee naar een natuurgebied, aan het water of gewoon heerlijk in de tuin genieten van lekker geluid. Ik vind een draadloze speaker juist de beste aankoop die ik de afgelopen 5 jaar heb gedaan qua hoe een genot ik ervan heb en hoe makkelijk het is in gebruik.

Dat de jeugd er misbruik van maakt door het volume veel te hoog te zetten betekent t niet dat iedereen dat doet.

Hetzelfde met auto rijden, de ene rijdt asociaal en veel te hard, terwijl een ander normaal rijdt zonder maar iemand tot last te zijn. Er is altijd een groepje die het verknoeit voor de rest.
Hmmm, ik irriteer mij altijd aan het feit dat het geluid dan vanuit een kant komt.

Ik doe dan lekker oordopjes in, is voor de mensen om me heen ook beter.
De kans dat een ander jou muziekssmaak niets vindt, is ook heel groot.
Ok, ik heb persoonlijk een hele brede muzieksmaak en weet altijd wel wat voor elke gelegenheid.

Maar uit jullie posts maak ik uit dat het individualistisch muziek luisteren ook wel populair is.

Misschien is deze draadloze headset een leuk idee:

pricewatch: Skullcandy Method Wireless (Wit)

Of deze bedrade oordoppen:
pricewatch: Xiaomi Hybrid Iron (Zilver)
Ik Vind die houding in Den beginnen al fout. Jij doet de aanname dat omdat jij een brede smaak muziek zou hebben. Dat de rest het goed vindt. Wie zegt dat ze überhaupt muziek willen horen ?

Ik kom niet in zwembaden stranden en natuurgebied om andermans muziek te horen. .. al zou het toevallig de juiste smaak zijn. Dat staat daar los van.

Een bluetooth speaker is inderdaad erg handig. En sommige zijn ook echt best goed. Heb er zelf 2.. bose en Sony. . Helemaal tevreden. .. maar ik dring mijn omgeving niet ongevraagd op om mee te luisteren laat staan dat ik zo iets zou doen in een publieke aangelegenheid
Ik had het meer over het gezelschap waar ik dan mee optrek op dat moment.

Ik ga als ik alleen ben of in welke situatie dan ook niet andere mensen/dieren irriteren of storen en ook niet in een groep.

Hoho ik ben niet dat stereotype jongere met een boomboxje in zijn tasje met rawstyle of hip hop ervoor op het hoogste volume en dan maar door de wereld banjeren ;) :D
Een goed setje oordopjes of prima hoofdtelefoon is wel een goed idee ja :)

Ook kan ik me wel voorstellen dat zo'n bluetooth speaker leuk is op bepaalde momenten/plekken thuis.

Maar we hebben thuis zo'n wifi radio in de keuken (heb je dus niks aan in de kamer, komt het geluid uit de keuken of moet je hem steeds verplaatsen).
En in het openbaar/bijzijn van onbekenden vindt ik het ook niet sociaal.
Je kunt er lekker mee naar een natuurgebied, aan het water of gewoon heerlijk in de tuin genieten van lekker geluid, doe ik nu al via bluetooth en mijn gehoorapparatuur ;-) maar ja die kost wel +/- 1800 euro per stuk en heb ik 2 nodig.
Lekker sociaal als je met meerdere mensen bent. Zo'n box is met name in gezelschap een hele fijne manier om samen van muziek te genieten.
sociaal speel niet mee als je doof of slechthorend bent helaas. Trouwens geluids overlasst in een natuurgebied is illegaal denk ik.
Ik breng altijd veel tijd door bij een recreatieplas, dan is het heerlijk om daar te zitten met een groepje vrienden en dan de muziek lichtjes aan op de achtergrond en gewoon genieten van de zon het water en de natuurlijke setting. Overlast is altijd verkeerd lijkt me, natuurgebied of op straat, anderen tot last zijn is iets wat niemand zou moeten willen.

Oehw nee idd slechthorende zijn lijkt me heel erg vervelend.
Je kunt met zo'n box juist heerlijk genieten van goed geluid, wat niet overdreven hoeft te zijn. Je kunt er lekker mee naar een natuurgebied, aan het water of gewoon heerlijk in de tuin genieten van lekker geluid.
Het is maar met welke maat je meet. Sorry, maar als ik jou tegenkom met zo'n box in een natuurgebied of aan het water, dan vind ik jou een asociaal. Mensen gaan daar heen om te ontspannen en niet om naar de muziek van anderen te luisteren; zelfs niet als het geluidsniveau niet te hard is. Als ik in een natuurgebied zit of aan het water, dan wil ik de vogels horen en genieten van de stilte.
Die fatsoenlijke geluidsinstallatie staat niet in de badkamer en kun je ook niet meenemen naar het strand. From there dus...
Make that the cat wise.
Mijn speakers zitten ook in de badkamer in het plafond. :D
Dat dus. We zijn nu aan het bouwen, en in de badkamer komen wel degelijk mooie speakers verwerkt.
Leuk! Maar niet voor iedereen een optie. En hoewel ik van goed geluid hou, is supersonische hifi in de badkamer natuurlijk nonsens. De akoestiek is om te gillen en als ik sta te douchen hoor ik maar de helft van het geluid, mijn electrische tb en Waterpik maken teveel herrie om de zoete tonen van een Bach cantate deftig uit te laten komen... :+

Maar goed, we dwalen af... ;)
Sonos play 1

doet het perfect in de badkamer en met room tuning van Sonos zelf is dat niet verkeerd kan ik je vertellen.
Inderdaad, ik ben juist van mening dat niemand zo'n ding mag hebben.
3 euro bij intertoys Zoetermeer:
pricewatch: X-Mini v1.1 Capsule Speaker
Dan bespaar je dus 47 euro tov jouw aanbod en er komt gewoon perfect geluid uit.
Red Dot Design Award X-mini v1.1 Geen draadloos en online veel duurder.
Hmmm, uitverkocht uit de webwinkel (ofja, de roze van 5€ is er nog wel) en kan maar voor minimaal 15€ online bestellen...

Ik ben ook nog niet in de winkel geweest.

[Reactie gewijzigd door FuaZe op 3 november 2017 00:20]

Met als gevolg dat ik nu zelfs op kantoor aan de nc headset ga binnenkort. Van mij mogen ze (buitenshuis) verboden worden, doe lekker dopjes in.
Ik heb een leuke beamer gezien voor $80, dat is krap 68 euro maar wel een leuk kado voor dat geld ik dacht ik vermeld het even voor de mensen die er wat aan kunnen hebben :)

HD Mini Portable Projector, Meyoung LED Pico Projector Gp70 Full Color 150" 1200 Lumens Home Cinema 800*600 Resolution 1080p Video Projectors for Movies, TV, Party and Games (GP70 Black)
1200 lumen is niks, heb er ook afgelopen jaar 1 uit china laten komen.
Maar is niet echt goed bruikbaar, je krijgt waarvoor je betaald.
68 euro maar wel een leuk kado voor dat geld
Dat is toch wel een sterk voorbeeld van de cadeau/hebbeding-categorie:

"Een enkele keer gebruikt, maar sindsdien in een kast verdwenen."

In 1997 was een resolutie van 800x600 al ouderwets, laat staan 20 jaar verder. Van een statisch contrast van 600:1 word je ook niet blij, en de lichtopbrengst van zulke apparaten is dermate laag dat het beeld doorgaans gewoonweg niet bruikbaar is.

Nou zijn Tweakers uiteraard spec-freaks, maar met zulk beroerd beeld gok ik dat zelfs kleine kinderen de voorkeur zullen geven aan het beeld van een telefoon of de gezins-tablet op een simpel standaardje (1.50 euro bij de Ikea!). :+

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 1 november 2017 15:05]

Meh, dat valt op zich nog wel enigszins mee. Je kunt op een beamer veel minder pixels tellen (gewoon nét even niet helemaal scherpstellen -gratis antialiasing :+ ) dan op een display en als de lichtopbrengst voldoende is, is een 800x600 beamer fijner series kijken dan een oud scherm. Als. En die lichtopbrengst is waar het met dat ding echt faliekant mis gaat.
:D ik kan er trouwens nog steeds eentje gebruiken. ;)
Wachten op black friday op het einde van de maand ;)
Staat ook op mijn lijstje.
Weet niet of boeken mogen, maar als het mag dan, het boek: Je hebt wel wat te verbergen. Veel dingen die je vermoed, blijken gewoon te gebeuren en zelfs meer.
Dat boek heb ik ook, alleen nog niet uitgelezen. Ik wil het boek Hit Refresh van Satya Nadella voordragen. Ik heb eind september de engelse E-book versie gekocht bij met €2,50 korting zodat ik het boek had voor €3,66. De nederlandse E-book versie is nu net uit en kost €13,99. Ik mag aannemen dat de CEO van Microsoft een behoorlijke visie heeft op de toekomst van oa Artificial Intelligence

[Reactie gewijzigd door ijsbruin op 1 november 2017 17:56]

Je draagt het boek aan maar hebt het nog niet gelezen? Niet zo'n sterk argument voor het opnemen van dit boek in de lijst wat mij betreft.
(eind november moet eind oktober zijn vermoed ik;)
Eind november moet inderdaad eind september zijn. Ik heb het boek inderdaad nog niet helemaal gelezen, ik vind engels toch moeilijk lezen. Daarom zal ik eerdaags de nederlandse versie ook kopen. Ik verwacht dan toch veel leesplezier te hebben.
Aha dat verklaart; nou we wachten de review geduldig af op tweakers ;)
Geen visie op Windows mobile ^^
Even een vraag: het mag ook een Chinese webshop zijn, mag het artikel zelf dan 50 euro kosten of moet daar nog importheffing en btw bij in de prijs?
Gaat puur om de prijs van het product
Raspberry Pi met een accessoire of 2 is altijd leuk!

Daarnaast is er ook wat Philips Hue te vinden voor onder de 50 euro. Bijvoorbeeld een Hue White + dimmer voor €36
Zelf vind ik domotica altijd leuk. Een extra deur sensor, bewegingsmelder, slimme lamp of inbouw schakelaar zijn altijd handig, maar het is niet het meest kado-waardig.
Vanmiddag zagen we weer een fantastische reden om gewoon de Ikea variant van het systeem te kopen. Ondertussen helemaal Homekit en Hue compatible. Lekker draaien in combinatie met Homekit (heb je zelfs die update niet voor nodig) en bijvoorbeeld wekkertjes en automatisch dimmen knutselen.

Ik draai zelf de iets lompere oplossing van een relais aan een Pi maar wordt wel stukken makkelijker wakker met een lamp aan.
Een zelfbouw mechanisch toetsenbord vind ik een leuk cadeau!

Een toetsenbord hebben we allemaal nodig, daarnaast moet je ook nog even lekker knutselen / solderen / whatever. Dus je bent ook nog lekker als een Tweaker bezig.
Gaat niet lukken denk ik voor 50 euro, misschien op Chinese sites?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee