Advertorial

Door Tweakers Partners

Wat kozen jullie als ideale vps-image en wie wint de trip naar Silicon Valley?

29-06-2017 • 14:23

37 Linkedin

De Tweakers-community heeft de ideale vps gekozen. Twee weken lang konden alle tweakers deelnemen aan een onderzoek van hostingprovider Argeweb om aan te geven hoe hun ideale webserverimage eruit zou moeten zien.

Dat het lastig is om de ideale vps voor iedereen te definiëren en te creëren, bleek wel uit de reacties. Iedereen heeft namelijk een ander doel met zijn vps, maar de meeste deelnemers gebruiken hun vps als webserver. De focus voor Argeweb in dit onderzoek lag dan ook bij webhosting. Waar word jij als Tweaker blij van in de basisconfiguratie van jouw vps?

Onderzoeksresultaten

Ruim 35 procent van de deelnemers gaf voor het besturingssysteem de voorkeur aan Ubuntu, gevolgd door CentOS en Windows Server. PHP is nog steeds enorm populair; 69 procent van jullie geeft hieraan de voorkeur. Bij de keuze voor de webserver gaat de voorkeur uit naar Apache (47 procent) en Nginx (30 procent). Meer dan twee derde van de deelnemers geeft aan het liefst MySQL als database te draaien. Als type-caching geeft men aan te kiezen voor memcached (33 procent), maar 25 procent maakt geen gebruik van caching.

Wat securitytooling betreft springt IPtables er echt uit; 48 procent kiest voor deze firewall. Last but not least komt de voorkeur voor een control-panel; 30 procent van de Tweakers-community geeft aan het liefst volledig in control te zijn en te starten zonder control-panel. Als men dan wel kiest voor een control-panel, gaat de voorkeur naar DirectAdmin (28 procent).

Ideale vps

De ideale vps bestaat eigenlijk niet, maar een image dat past bij je behoefte kan je tijd besparen. Op deze manier kun je direct aan de slag, zodat je geen omkijken meer hebt naar de standaardconfiguratie van jouw vps. Op basis van de resultaten zijn de drie best mogelijke configuraties gemaakt en op de markt gebracht.

 1. Ubuntu 16.04 + LEMP (Linux, Nginx, MySQL, PHP) + Memcached (caching) + IPtables (firewall) (zonder control-panel)
 2. Ubuntu 16.04 (zonder control-panel)
 3. Centos 7 + DirectAdmin + Nginx/Apache (Nginx als reverse-proxy voor Apache)

Voordeel van de configuratie met DirectAdmin is dat je de snelheid van de Nginx-server pakt, maar nog steeds dynamisch content kunt hosten met Apache.

Het blijft een feit dat veel van de Tweakers aangeven zelf te willen kiezen hoe ze hun vps inrichten, vandaar dat Argeweb ook ‘kale’ vps'en met besturingssysteem levert, bijvoorbeeld Windows Server of CentOS. Wat ook naar voren komt, is dat men het fijn vindt eenvoudig applicaties te kunnen installeren. Dat kan bijvoorbeeld met Plesk Onyx, zodat je gebruik kunt maken van het handige en snel in populariteit groeiende Docker.

Het ideale image gecombineerd met tophardware

De ideale vps betreft natuurlijk niet alleen de softwarekant, maar ook zeker de hardware en functionaliteit. Men waardeert de functies die Argeweb biedt en ziet het als een must. Zo geeft 55 procent aan graag snapshots te maken alvorens wijzigingen aan zijn vps door te voeren, wordt belang gehecht aan een goed back-upscenario, en heeft men DDoS-protection en consoletoegang hoog op zijn checklist staan.

De hardware moet gewoon top zijn, komt duidelijk uit het onderzoek naar voren. De vps moet snel en stabiel zijn. Argeweb werkt daarom met hardware van topkwaliteit, zoals HP-bladeservers, voorzien van ssd-opslag en Intel Xeon-cpu’s, een krachtige basis waar iedere Tweaker zijn eigen configuratie op los kan laten.

De winnaars

Tien tweakers hebben een Samsung 850 Evo M.2 500 GB-ssd gewonnen. Arnout33, SpudNL, EtHeO18, yvanmidden, Henneke, sneaky88, Carnelain, Retharis, Muncher en ikvanwinsum kunnen hun laptop of pc binnenkort openschroeven. Dan is er nog de hoofdprijs, die speciale trip voor twee personen naar het epicentrum van de technologie. Wie gaat er met een +1 naar Silicon Valley USA? Deze droomreis voor elke tweaker gaat naar... Bobdetweaker!

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!

Speciaal aanbod

De nieuwste vps-images kosten nu tijdelijk en voor iedereen de eerste maand slechts 1 euro (ex btw). Ga jij de ideale vps testen?

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (37)

Wijzig sortering
Tsjonge... Ik ben overdonderd! Ik kreeg bericht van Joyce en kon mijn ogen niet geloven. Nu ik het hier lees begint het wat door te dringen :)

Ik zie het als een kans om een heel mooi stukje van de wereld te bekijken dat voor ons allen erg belangrijk en vaak toonaangevend is. Bij deze beloof ik dat ik terug zal komen met foto's!

Als ik nu Sundar Pichai tegenkom daar op de Google Campus? Wat vraag ik hem dan namens Tweakers?

[Reactie gewijzigd door bobdetweaker op 29 juni 2017 15:07]

Levensadvies! Die man gaat nooit bedrijfsinformatie geven
Als eerste van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!
Als je Sundar Pichai tegen komt mag je hem vragen wat hij nou daadwerkelijk met android gaat doen.
Of word het toch andromeda?
Dank je wel en goede vraag! Ik ben zelf ook erg benieuwd.
Hartelijk gefeliciteerd! Wat een mooie prijs ook. Veel plezier daar!
Gefeliciteerd, bobdetweaker!

Wat een mooie reis ga jij maken. We begrijpen wel dat je overdonderd bent.

Volgende week gaan wij je contacten om de details voor de reis te bespreken en we kijken nu al uit naar de prachtige foto’s die jij gaat maken.

We wensen je alvast veel plezier.. en doe Sundar Pichai maar de groeten! ;)
Super, kijk er heel erg naar uit! Dank jullie wel!
Gefeliciteerd en veel plezier!
Geniet er van! Leuke prijs.
Gefeliciteerd, bobdetweaker! :)
De nieuwste vps-images kosten nu tijdelijk en voor iedereen de eerste maand slechts 1 euro. Ga jij de ideale vps testen?
Als particulier betaal je gewoon €1,21... BTW is niet meegenomen in het bovenstaande, dus alleen zakelijk betaal je 'slechts 1 euro', niet iedereen dus. 8)7

Niet dat het om die 21 cent gaat, maar het is wel slordig van Argeweb

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 29 juni 2017 14:33]

Ze hebben gelijk wat met jou opmerking gedaan denk ik. Op het plaatje boven aan op [deze pagina] staat nu €1,21 :)
Ga is in incognito mode naar de pagina. Dan wordt het weer 1 euro. Scheelt ook 20% op de uiteindelijke prijs.

[Reactie gewijzigd door sweepje op 29 juni 2017 15:13]

Ik heb (ex btw) toegevoegd aan de tekst.
Ik zelf heb een aantal websites die toch wel meer snelheid nodig hebben. En ben dus opzoek naar een alternatief. Maar het enige wat mij tegenhoud is het onderhoud en managed is gewoon naar mijn mening erg duur. Wat zou ik hier het beste aan kunnen doen? Want direct admin en plesk runnen alleen websites en dergelijke maar de server (os) zelf moet natuurlijk ook onderhouden worden. Iemand die mij een duwtje in de goede richting kan geven? Alvast bedankt!
'Websites die toch wel meer snelheid nodig hebben' is wel echt de minst nuttige beschrijving van wat je precies zoekt. Elke casus is anders en dus is elke setup anders. maar pakket 3 is zeker een goede als je niet alles zelf wilt of kunt. wel vraag ik me af of arge nu ze zo inzetten op 'gemak' ook van plan is dit soort templates te gaan onderhouden. bijv door een extra system account aan te maken en via puppet al die vpsjes voor je te updaten. in theorie zou men zo alsnog semi-managed services kunnen aanbieden. @xStoryTeller volgens mij draai je de boel hier om want volgens het artikel draaid men apache met ngineX als reverseproxy. dat zou ook een stuk logischer zijn.
[...]
@xStoryTeller volgens mij draai je de boel hier om want volgens het artikel draaid men apache met ngineX als reverseproxy. dat zou ook een stuk logischer zijn.
Ik zie dat ik het 3e pakket inderdaad omgedraaid heb, mijn excuus.
Ik zelf heb een aantal websites die toch wel meer snelheid nodig hebben. En ben dus opzoek naar een alternatief. Maar het enige wat mij tegenhoud is het onderhoud en managed is gewoon naar mijn mening erg duur. Wat zou ik hier het beste aan kunnen doen? Want direct admin en plesk runnen alleen websites en dergelijke maar de server (os) zelf moet natuurlijk ook onderhouden worden. Iemand die mij een duwtje in de goede richting kan geven? Alvast bedankt!
Microsoft Azure? Zat managed images.
Via Plesk kun je ook het OS updaten, en kun je zelfs instellen dat hij automatisch updates installeert.
Linkje met uitleg
Gefeliciteerd voor de winnaars :)

Een aantal dingen waren al te voorspellen, de database bijvoorbeeld. Toch grappig om te zien dat er zoveel mensen zijn die geen control panel willen, maar alles dus schijbaar handmatig willen aanpassen.

[Reactie gewijzigd door MoonRaven op 29 juni 2017 14:26]

Of ze gebruiken een config management tool, zoals Puppet, Ansible of Chef. Dan zit een control panel alleen maar in de weg.
Ik had inderdaad niet gedacht aan alternatieven zoals dat, in die gevallen wil je inderdaad meestal niet direct iets op de server aanpassen, maar wil je dat met die tools doen.
Precies. Veel bedrijven en techneuten nemen geen genoegen met slechts één VPS waar dan alles samen op staat. En dan is een config management tool toch niet weg te denken. Stel je voor dat je al die configuratie met de hand moet doen...
Het leuke aan DirectAdmin is toch wel dat het in feite ook allemaal met CLI te bedienen is.. de webinterface voert gewoon dezelfde scripts uit.. om software te configureren/builden. Niet dat er iets mis is met alles zelf doen natuurlijk, als je de tijd en/of ervaring hebt..
Wij draaien zelf ook CentOS 7 icm Apache (zonder control panel), maar zijn sinds een jaar overgestapt naar HAProxy als reverse proxy en eigenlijk ontzettend tevreden hierover. Weet niet of dit hierbij aanbod is gekomen, maar kan het iedereen aanbevelen.

[Reactie gewijzigd door faim op 29 juni 2017 14:29]

CentOS heeft ook hier de voorkeur, zou niet weten wat ik zonder SELinux zou doen, wanneer goed begrepen en toegepast natuurlijk ;) Verder erg goed stabiel platform!
Kon er niet worden gekozen voor MariaDB of is MySQL echt de meest populaire keuze?
Of hebben ze die onder 1 optie samengevat en weet je alsnog niet welke van de 2 nou populairder is?
Zelf draaien we alleen maar MariaDB, maar ik kan me voorstellen dat sommige bedrijven en instellingen een wat statischere omgeving hebben waar lang nog dezelfde (oude versie van) software wordt gebruikt en er niet echt wordt gekeken naar vervanging zolang het werkt.
Voor degene die gewonnen hebben; gefeliciteerd!
Leuk om de uitkomsten te zien aan de hand van de eisen/wensen van tweakers
Leuk dat er eens transparant de winnaars bekend gemaakt worden! Ik installeer liefst alles vanaf zo'n minimaal mogelijke image, dan weet ik welke software daar draait :)
Bedankt Tweakers en Argeweb! _/-\o_
Waar kan ik de details vinden omtrent control panels? Gezien enkel front end kennis, liever toch een GUI. Heb nu Vesta staan (DirectAdmin vind ik te duur) :) jammer genoeg krijg ik SSL plus ForceHTTPS op een nginx webserver niet werkend..

[Reactie gewijzigd door Sjeefr op 29 juni 2017 16:05]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee