Advertorial

Door Tweakers Partners

60 tweakers hebben de Galaxy S8 getest. Word jij nummer 61?

24-04-2017 • 17:00

97 Linkedin

Op donderdag 13 april kregen zestig tweakers de kans om de nieuwe Samsung Galaxy S8 nader aan de tand te voelen. En dat deden ze niet in zomaar een zaaltje, dat moest natuurlijk iets tofs worden. Dat hebben we gevonden in het planetarium van Artis.

Na een lekkere Italiaanse maaltijd begonnen we met een welkomstwoordje van zeef, die spreker Julian Lengkeek van Samsung introduceerde. Julian is de productexpert van de Galaxy S8. De aanwezige tweakers werden uitgedaagd om een vraag over de Galaxy S8 te verzinnen die Julian niet wist te beantwoorden en dat heeft hij geweten. Toch sloeg Julian zich er manmoedig doorheen en werden zo goed als alle vragen beantwoord.

Om het thema Infinity te onderstrepen gaf Milo Grootjen van het Artis-planetarium een rondleiding door de ruimte. Door de 360-gradenprojectie ontstaat een indrukwekkend beeld. Als laatste was de microfoon voor Tim van Tweakers. Die had de schone taak om via een quiz drie Galaxy S8’s onder de aanwezige tweakers te verloten.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Na het formele gedeelte begon de social en daar begon ook het echte testen. In de zaal lagen daarvoor de nodige toestellen klaar. Gewoon los, maar ook in speciale themaopstellingen, zodat je DeX kon testen, waarbij de Galaxy S8 kan worden aangesloten op een monitor, toetsenbord en muis. Maar ook de nieuwe digitale assistent Bixby en het unlocken van het toestel via een irisscan werden uitvoerig getest. De camera werd eveneens flink getest; we hadden speciaal een schemerachtig decor gemaakt om de camera maximaal op de proef te stellen. Het design van het toestel viel bij de tweakers in de smaak; vooral de kleine bezels en het scherm werden geroemd. Zo bleef het nog lang gezellig in Artis. Wil je meer weten? Check de video.

Oh, er is nog een dingetje. We hadden natuurlijk veel meer aanmeldingen voor de avond dan we mensen kwijt konden. Dat spijt ons en Samsung, dus om het een beetje goed te maken mogen we nog twee Galaxy S8-toestellen weggeven. Je kunt een van de S8's winnen door de vraag in de onderstaande poll goed te beantwoorden.

Win een Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 zit vol met nieuwe technologische ontwikkelingen. Met o.a. een irisscanner en de vingerafdruksensor, ben je er van verzekerd dat je toestel veilig is. Naast veiligheid biedt de Galaxy S8 je ook de gemakken die je wenst. Maar wat zijn de extra functies van de Biometrische technologieën en vingerafdruksensor?

Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Lees over ons verdienmodel en waarom jouw steun voor ons belangrijk is.

Spelregels:

 • Deelnemen kan tot en met donderdag 27 april 2017 via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • De twee winnaars van de Samsung Galaxy S8 krijgen uiterlijk vrijdag 28 april 2017 bericht via e-mail. Niet-winnaars krijgen geen bericht.
 • De twee winnaars worden at random geselecteerd.
 • De prijs is strikt persoonlijk en kan niet worden overgedragen.
 • Werknemers en crew van Samsung en Tweakers zijn uitgesloten van deelname.
 • De twee winnaars testen het product en publiceren binnen twee weken hun userreview in de Pricewatch.
 • Na publicatie van de review mogen de twee testers de Samsung Galaxy S8 houden.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (97)

Wijzig sortering
Vingerafdrukscanner is voor mij de toekomst en vindt het dus ook jammer dat deze naar de achterkant is geplaatst. We zitten op een punt dat telefoons niet sneller kunnen en dus andere dingen het upgraden waard moeten maken. Zelf hem heel kort mogen testen in Utrecht CS en op het eerste oog geen reden om te updaten vanaf een S7 Edge.
Ik gebruik de S8 nu sinds donderdag en hij zit echt op de perfecte plek voor mij. Veel beter dan onder de homeknop waarbij je telkens je duim onder aan het scherm moet leggen. Als ik de telefoon met mijn rechter hand vast heb goed ik mijn wijsvinger maar een klein beetje te verschuiven om op de sensor te zitten. Daarnaast gebruik ik er een GPU S-Line hoesje en dan voel je de rand van het hoesje die je laat voelen waar de vingerafdrukscanner zit.

Met andere woorden: vel geen oordeel tot je hem zelf gebruikt hebt!
Ik gebruik hem zelf nu 1 week (na 4 iPhone toestellen) en ik moet zeggen dat de vingerafdrukscanner voor mij op de totaal verkeerde plek zit. Het toestel gebruikte ik zonder hoesje, morgen krijg ik een hoesje. Hopelijk gaat het dan beter. Het kan door mij komen maar mijn bevindingen:

- Vingerafdrukscanner zit voor mij(n kleine handen?) te hoog
- Ik ben linkshandig dus ik pak hem met links op, dan moet ik met mijn duim swipen, waardoor mijn wijsvinger onder de Samsung logo komt op de achterkant. Ik weet dat ik niet hoef te swipen voor de scanner, maar dit is een gewoonte om te notificaties in te zien voordat ik besluit hem te unlocken.
- Merk dat ik soms aan de camera kom als ik van hand wissel om de scanner te vinden.
- Vaak bedekt mijn wijsvinger niet het volledige vlak waardoor ik iets meer tijd nodig heb om hem te unlocken.

Na 1 week gaat het steeds beter, maar het is geen 'wow' effect, dan vind ik iPhone's of Pixel's aanpak beter.

Maar daarentegen geniet ik steeds meer van de irisscanner, deze werkt perfect, behalve in het donker :).
Dat is vreemd, hij werkt namelijk met infra-rood en doet het daarom juist beter in het donker volgens de medewerkers van Samsung op het evenement. :) Hopelijk krijg ik hem binnenkort zelf in mijn handen zodat ik hem in het donker kan testen.
Het is niet zo dat hij nooit werkt. Vaak krijg ik de melding om de afstand tussen telefoon en ogen te vergroten. Hij scant in mijn ervaring niet zoals overdag. Dus meestal in de avond gebruik ik de code of vingerafdruk.

Dan blijft de vraag 'wat is donker?' Met donker bedoel ik echt buiten zonder licht of in bed als de lamp al uit is. Bij schemer of in de huiskamer met weinig licht werkt hij nog wel perfect.

Veel plezier met je S8 binnenkort.
Je moet je vinger maar een klein beetje verschuiven.
Ik lees dit als: eerst leg ik mijn vinger op de camera waarna ik weet dat ik een beetje opzij moet en dan zit ik op de vingerafdrukscanner.

Ik kan mijn echt niet inbeelden dat die goed zit en jij bent werkelijk de eerste persoon die er positief over is.
Zelfs samsung weet het goed genoeg want ze spreken meer over alternatieven methodes om te ontgrendelen dan wat anders.
MKBHD met zijn giga handen geeft zelfs aan dat hij bij de S8+ er niet eens aan kan met 1 hand.
Ik ben als sinds 2010 Samsung gebruiker, begonnen met de S2 waar ik wat problemen mee had, altijd netjes geholpen door KPN en Samsung. Daarna de S4 gekocht, nooit veel problemen mee gehad.

Hiervoor een Galaxy Alpha gehad, meerdere malen van meer dan een meter hoog gevallen op de stenen o.i.d. en nooit kapot gegaan. In mijn ogen het voordeel van een S-Line hoesje...
S-line beschermt het scherm zeker wél!
Ga eerst maar eens zelf proberen voordat je allerlei dingen gaat posten. Dit scherm is niet te vergelijken met die van de S7 Edge en daarbij las ik laatst (helaas geen bron voorhanden) dat Samsung nu voldoende schermen op voorraad heeft.

Eerst proberen voordat je gaat klagen op grond van oude en achterhaalde ervaringen...
Amoled schermen zijn helaas heel duur daar kan je niets aan doen, er zijn niet echt fabrikanten die een A of B product kunnen maken van Amoled of Oled van samsung, ze zijn de enige die het zelf maken vandaar dat het absurd duur is.

Losse LCD van s7 is zown 160 euro naar mijn weten dus de s8 moet wel op 200 liggen los buiten een ' repairshop ' en het erop zetten... tjah dat kunnen en mogen ze nu zelf verzinnen want dat klik je niet zomaar erop.

Vergelijken is soms beetje dom, maar als je diesel of normale benz stuk gaat is het blokje mss paar duizend euro, en bij een AMG mag je beginnen van 10k.

Kwaliteit kost geld! dus gewoon hoesje en voorzichtig mee omgaan.
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Ken je die zin?
Samsung Note 7 schandaal
Samsung S7 schandaal
De 8 streeft ook op een schandaal af 375 euro voor scherm vervangen. Terwijl vaak alleen het bescherm glas barst. Als kwalitijd geld kost waarom is het bij een iphone de grootste concurent veel goedkoper....
Vergeet niet als iets anders stuk gaat moet hef dure scherm ook uit het toestel die komen er echt niet zomaar heel uit s7 was dat ook al een probleem . Scherm stuk hele dure kosten.....waar om kost het bij concurent apple niet zo veel?

[Reactie gewijzigd door j1b2c3 op 25 april 2017 22:50]

omdat apple en lcd paneel van sharp gebruikt en geen oled maakt, maar nu komt de nieuwste apple wss met een oled paneel en als die vastgeplakt word of zelfs los zit zal hij nog duurder zijn dan die van samsung why ? ik repareer zelf schermen.

Ik haal van de iphone het platte glas los en lijm deze met speciale LOCA lijm vast, waarom is het bij samsung zo moeilijk ? nou gebogen glas vervangen is een kunst + wann je het oude glas wilt vervangen moet je extreem voorzichtig zijn ( zoals vermeld niemand maakt het scherm na ( of kan het maken )

Samsung heeft letterlijk een betere kwaliteit scherm in je tel dan je algemene TV thuis.

> iPhone ( letterlijk elke iphone scherm dus ) is eigenlijk 10 euro max waard
> GLAS > LCD + Digitizer van 10 eu
Samsung ( glas is op zich goedkoop maar ) >
> GLAS > OLED + Digitizer = 150 euro minimaal

Zoek maar even op een oude oled paneel van een note 3 oid wat het kost.

Terug naar samsung en apple schandalen

Apple en Samsung zorgen zelf ervoor jaar na jaar na updates je telefoon traag te maken zodat je overstapt.
Ik ben zeer tevreden geweest vanaf 2011 met elke iphone > 4s / 5 / 5s / 5c / 6 nooit problemen.

Maar heb wel genoeg fabrieks fouten gezien en ook bij anderen.
Hissende geluid iphone 7 ? ?
Foutieve schermen op meeste iphones ( geel tint ) dus lijm dat het scherm en glas vast houd is niet goed.

Buiten dat heeft ip 6 plus een aanraak probleem gehad of met zijknopjes of aan en uit, ze hebben de recall pas 1 jaar laten gegeven nadat iedereen was overgestapt ( dat is schandalig)

Ik gebruik zelf geen samsung ! maar note 7 heeft wel ieder zn geld teruggegeven.

Shit happens, autos krijgen ook recals, terwijl iedereen een tesla geil vind vind ik het tegelijkertijd de meest beroerde auto die men kan hebben > je bent geforceerd om fouten te updaten.
Kijk er anders naar : ipv te verbeteren en mensen te helpen denk ik anders, ik denk je houd je klanten vast net als een chemo therapy ( melk iemand zoveel mogelijk uit )

Nogmaals sorry van het lange verhaal / uitleg maar tot slot is het volgende een feit : samsung heeft kwaliteit schermen dat niemand kan namaken, apple wel .. Ik hoef geen 4x hd op mn tel dat heeft mn desktop niet eens :P maarja tis zogenaamd wel vooruitgang in technologie en men vind gimmicks altijd wel goed ( voor ff )

laat gewoon je telefoon niet vallen punt uit, die dingen zijn tegenwoordig zwakker dan je laptop als ze vallen.
Ik heb hem zelf nog niet gezien maar als hij goed geplaatst is heb je je vinger al op de goede plek neem ik aan.
Op de LG G2 (en nieuwere modellen) zitten er geen knoppen aan de zijkanten van het toestel wat ook vreemd leek tot ik het ging gebruiken.
Vingerafdrukscanner gebruik ik niet (S8+ hier) want zit op een onmogelijk plek. De irisscanner daarentegen werkt na wat oefenen prima, ook in het donker (waar de gezichtsherkenning faalt).
juist in t donker werkt ie goed, alleen met vol daglicht dan weer niet
dan gebruik ik de vingerafdruk weer, je hoeft alleen maar erop te drukken en voor de rest staat ie op de carkit als trusted device voor snel openen in de auto.
tot nu toe fijn toestel. al merk ik wel dat hij moeite heeft met bluetooth afspelen en tegelijk mn fitbit uit te lezen, dan haperd de muziek een beetje (320kb)
dat is gelukkig een zelfdzaamheid dat je dat beide wilt doen dus ook daar kan ik wel mee leven.
Als de zon recht in de camera schijnt dan werkt t niet goed idd, voor de rest vind ik t echt verbazingwekkend goed werken. Ik had het niet verwacht, maar ik gebruik de vingerafdruk scanner eigenlijk helemaal niet meer.
Tenzij je natuurlijk die onmisbare beschermhoes er omheen hebt zitten...
en dat heeft iedereen.

dus bye vingerafdrukscanner
En die beschermhoes heeft een opening voor de vingerafdrukscanner.
Vingerafdrukscanner is voor mij geen succes. Na een tijdje mag ik weer mijn vingers opnieuw inscannen. Of lukt het niet omdat mijn vingers wat rimpelig zijn dan normaal. Of vlak na het douchen/zwemmen werkt het ook niet.
Raar heb hier zelf eigenlijk alleen maar last van als ze rimpelig zijn uit bad oid. Rest doet die het eigenlijk altijd perfect
Ik heb de S8 Plus een kleine week sinds 19 april 2017. De vingerafdrukscanner had ik moeite mee maar nu raak ik hem elke keer goed zonder bij na te denken waar hij zit of mijn toestel te moeten omdraaien. Ik had de vingerafdrukscanner ook in het scherm gehad.
Ik denk inderdaad dat het gewenning is. In de store kon ik mijn linkervinger er toch niet goed opkrijgen omdat ik toch kleinere handen heb. Maar denk dat je jezelf dit kan aanleren na tijd gebruiken waar dit zit.

Veel interessanter vind ik of dit een tijdelijke oplossing is omdat ze de sensor niet achter het scherm kregen of dat de verwijzing naar achteren betekend dat Samsung gaat inzetten op de nieuwe manieren van unlocken.

Wat ik wel enorm vond is dat de telefoon mijn S7 als een heel oud apparaat laat aanvoelen. Hij lijkt niet echt groter en is iets smaller maar de foon voelt zoveel meer van deze tijd aan. En dat is knap want de S7 vind ik persoonlijk al bij de mooiste telefoons horen... Maar om daar alleen nou zoveel geld voor te betalen? De apps startte even snel op om maar wat te noemen. Boottest was S8 weer sneller..
Niet sneller? Ik weet niet waar je die bewering op baseert, maar hoewel CPU's misschien iets aan het afvlakken zijn wordt er bij zowel het werk- als flashgeheugen nog sprong na sprong gemaakt.
Door de S7 Edge naast een S8 te leggen en dan maar doodnormaal apps opstarten en daar het resultaat te zien. Alleen booten was sneller op de S8

[Reactie gewijzigd door dglavimans op 25 april 2017 13:28]

Ik heb nu een kleine week een s8+ en ben er erg blij mee. Een bloedsnel toestel wat fijn werkt. Ik heb eigenlijk geen last van lag maar bixby start nog wel eens langzaam op (als ik deze per ongeluk start)

Ik heb misschien grote handen maar ik vind de plaatsing van de vingerafdrukscanner niet vervelend. Ik heb er wel een case omheen waardoor je vinger automatisch goed zit.
De Iris scanner werkt bij mij niet vanwege lenzen en de gezichtsherkenning werkt niet consistent genoeg. Dit is de reden voor mij waarom ik nog steeds de vingerafdrukscanner gebruik.

[Reactie gewijzigd door TenTimes op 24 april 2017 17:20]

Voor mij precies hetzelfde! Ik gebruik dan een bril en geen lenzen maar irisdetectie werkt niet zo best bij mij. Verder een prachtig toestel inderdaad met veel handige features!

Veel plezier ermee!
Dat is wel jammer, zijn tw meer ooghandicap toch benadeeld. Je zou verwachten voor een dergelijke investering dat dit ook goed zou moeten werken. Zeker aangezien de iris scan als het meest veilige wordt aangeduid.
Zeker jammer!
Apart Ook, omdat die van de Lumia wel goed met bril/contactlenzen/zonnebrillen schijnt te werken...
Mischien iets om rigoureus te testen ;)
Ik heb ook nu een kleine week een S8 Plus samen met mijn vrouw die er ook eentje heeft. Ik ben zelf zeer tevreden en erg blij mee. Een supersnel toestel wat inderdaad erg fijn werkt. Bixby start hier ook op maar nooit mee gewerkt.

De vingerafdrukscanner was in het begin moeilijk en moest steeds mijn S8 Plus omdraaien maar nu hoef dat gelukkig niet meer en ben inmiddels gewend en gaat nu bijna altijd automatisch zonder mijn S8 Plus te hoeven om te draaien. Liever had ik de vingerafdruk in het scherm gehad.
iPhone gebruiker vanaf het eerste uur hier. Ik vind de S8 echt een ongelooflijk bloedmooi toesten en zou willen dat ze in cupertino nu ook weer echte ontwikkelingen gaan doorzetten. Genoeg geld op de bank om in goede technieken te investeren.

Over geld gesproken, Samsung snapt wel waar ze tegenwoordig geld mee kunnen verdienen, dat hebben ze dan weer goed opgestoken van de mannen/dames uit USA..
Moet je nog even geduld hebben, de Note 8 zal er nog eerder zijn waarschijnlijk:

http://www.nu.nl/mobiel/4...-oktober-of-november.html
Hier wil ik wel een userreview voor schrijven! :)
ik zit op het punt om te mogen verlengen. de twijfel om naar een s8 te gaan is groot. mijn s6 was mijn eerste samsung. daarvoor altijd HTC gehad.
dus als ik hem zou winnen word de keuze een stuk makkelijker.
Fijne nieuwe functie die advertorial banner bovenaan! Top tweakers :)
Tof weer een winactie, succes allemaal... :)
Volgens sommigen ligt de vingerafdrukscanner op de perfecte locatie. Dit kan ik me ergens voorstellen aangezien mijn vinger ook min of meer rust op de hartslagmeter op de s7 edge.
Geweldige actie :) Ik ben heel benieuwd naar de S8 !
Ik heb zelf een S7 edge, dus ze naast elkaar houden zou erg interessant zijn. Ook ben ik erg benieuwd naar de camera verbeteringen en de gear vr mogelijkheden!! Ik zal een zeer uitgebreid review schrijven als ik hem win.

In ieder iederen succes met meedoen! :)

[Reactie gewijzigd door johanneslol op 24 april 2017 22:24]

Dit was een heel leuk event om meegemaakt te hebben! Eerste keer dat ik bij zoiets aanwezig mocht zijn en om dan ook meteen de quiz te winnen is natuurlijk helemaal geweldig :D. Daarnaast moet ook gezegd worden dat de reis door de ruimte, verzorgd door het planetarium, erg cool was met als mooie afsluiter een universum vol S8's :).

Wel jammer dat niet alle winnaars (zelfs dé winnaar :p) aan het woord kwamen. Samsung zal me wel niet positief genoeg gevonden hebben ;). Ondanks dat zal de review vast wel behoorlijk positief worden zodra ik hem heb, want de S8 maakte behoorlijk indruk en is een duidelijke verbetering tov m'n huidige S6.
Jij hebt de cut niet gered? :P

Uit solidariteit zal ik dit keer maar niet stemmen op de poll ;) Het was zeker een leuke event. Erg interessante 'reis' gemaakt door het heelal.

Vanzelfsprekend nooit gedacht dat ik in de top 3 zou eindigen. Ik had het geluk dat de Galaxy S8 (waarschijnlijk) mijn volgende toestel zou worden. Dus vanaf de geruchten en leaks tot aan de release aandachtig de details van het toestel bestudeerd. Zo kan een sterke interesse in consumer electronics toch nog goed van pas komen :)
Ja ik mis je wel in het filmpje ;) Voor mij is het een mooie upgrade vanaf m'n Nexus 5 naar de S8! Een zeer gelukkige winnaar en vanzelfsprekend rolt daar dan ook een positieve review uit.
@beiden

Ik zit er wel in hoor ;). Bij m'n aankomst ergens rond 0:13 en op het eind dat we de S8 voor ons uitsteken, maar daar blijft het bij :(.

Ja, ongeveer hetzelfde bij mij Amps :). Daarnaast lette ik ook extra op stomme details tijdens de presentatie (AL630 voor de metalen rand zit er nog steeds in :P) en daar heb ik ook zeker vragen goed door gehad.

Nogal een upgrade vanaf de Nexus 5, ja ;).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee