Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Tweakers helpt je Blue Monday door te komen

16-01-2017 • 12:20

109 Linkedin

“Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd deprimerendste dag van het jaar, in 2017 is dat op maandag 16 januari.” Aldus Wikipedia. Het is de dag waarop je je volgens wetenschappers realiseert dat de goede voornemens niet zijn gelukt en de vakantie verder weg lijkt dan ooit. Of dat nou waar is of niet, dat weten we eerlijk gezegd niet.

Stel dat het zo is, dan moeten we jullie een beetje blijer gaan maken op deze deprimaandag. En hoe maken we Tweakers blij? Met mooie aanbiedingen natuurlijk! Daarom hebben we acht verschillende kortingsacties voor jullie weten te regelen, die niet alleen vandaag, maar de hele week gelden. Niet zomaar de minste aanbiedingen, maar voor bijna iedereen zit er wel iets tussen.

Wat dacht je van een energylight of een van de verschillende laptops? Natuurlijk is er ook een zakelijkelaptopaanbieding. En daar stopt het niet, want we hebben ook nog leuke wifi- én hifi-acties. Nog niets gevonden? Kijk dan bij deze kortingen, of bij deze actie met aanbiedingen of korting op veel verschillende artikelen. We hopen dat er iets leuks voor je bijzit, zodat de week van deprimaandag weer een blije week wordt.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (109)

Wijzig sortering
Allemaal uit Volkskrant vandaag:

Een reclamebureau (Porter Novelli) heeft BM bedacht in opdracht van vliegmaatschappij Sky. Dat bureau zocht een wetenschapper die bereid was te beweren dat BM bestond. Nadat meerderen weigerden, vonden ze uiteindelijk Cliff Arnall bereid. Dat is zogenaamd een gezaghebbende psycholoog van de Universiteit in Cardiff. Maar in werkelijkheid was hij docent aan de avondopleiding voor ouderen daar. Inmiddels prijst Cliff Arnall als life-coach de kanarische eilanden aan. Krijgt hij ook voor betaald. https://twitter.com/cliffarnall

Geinig hoor, die BM.
Ik heb even door de aanbiedingen heen gekeken en het is ook heel duidelijk te zien hoe Blue Monday gebruikt wordt;

Nagenoeg alle "aanbiedingen" hier zijn nauwelijks goedkoper dan de reguliere prijzen. Maar door, zoals gewoonlijk, de adviesprijs als "vanaf" aan te geven (een prijs waar het product nooit voor verkocht is) worden grote kortingen aangeprezen.

Dus niet alleen het concept "Blue Monday" is een hoax, ook de aanbiedingen zelf zijn dat.
Ik wordt een beetje moe van het feit dat Tweakers keer op keer weer met deze advertorials komt zonder daar bij te zetten dat het een advertorial is. Dit is niets meer of minder dan pure reclame.
Ik denk dat we officieel het 'community driven' aspect van Tweakers wel hebben opgegeven onderhand. Buiten GoT is alles verkapte reclame aan het worden en het infecteert zelfs de community met allerlei 'feitjes' die helemaal geen feiten zijn maar marketing geneuzel.

Met als klap op de vuurpijl bij een recente review waar de onvoldoende niet gegeven werd 'Als iets dermate slecht is dat we het onvoldoende zouden geven, testen we het bij voorbaat al niet'. Dat was voor mij de definitieve bevestiging dat ik deze site niet meer serieus kan en ga nemen als het gaat om reviews en uberhaupt de hele front-page.

Het is best triest dat Tweakers.net het dankzij zijn eigen redactie voor elkaar weet te boksen dat de gebruikers community onderhand vrijwel steevast betere kwaliteit content plaatst dan de redactie zelf. En wat de redactie zelf plaatst is niet alleen zelden inhoudelijk écht boeiend maar staat dan ook nog eens vol met spel- grammatica- of feitelijke onjuistheden, áls het geen reclame is,

[Reactie gewijzigd door Vayra op 16 januari 2017 13:25]

Persgroep B'vo!
Met als klap op de vuurpijl bij een recente review waar de onvoldoende niet gegeven werd 'Als iets dermate slecht is dat we het onvoldoende zouden geven, testen we het bij voorbaat al niet'.
Uit nieuwsgierigheid, welke review bedoel je?
Ik geloof dat het over de nieuwe MOTO Z gaat.
En de Tweakblogs dan?
BM is blijkbaar gewoon een onweerstaanbaar dingetje voor mediamensen. Daar mag je ze best om afzeiken en dat doen we dan ook lekker hier. Maar als je heel Tweakers.net dood gaat verklaren, moet je volgens mij echt even een break nemen.
Houwe wat je hebt!
Ik denk wel dat als je betalend tweakerlid bent, het wel een beetje dubbel is omdat je hebt betaald voor geen reclame. Dit soort nieuwsposts is uiteindelijk gewoon reclame, dus eigenlijk doet het afbreuk aan het eigen tweakerlidmaatschap. Leuk bedacht door de marketeer voor korte termijn winst, lange termijn wel enige schade bij het bestaansrecht & welvaart van tweakers.net.
En nog sterker; als betalend lid krijg je er óók nog een PM over. Ik betaal, ik wil geen reclame, ik krijg dus reclame niet meer als banners te zien maar als "nieuws" én als "Hey Croga, wat kennen we je goed, mischien moet je eens op déze gesponsorde links klikken"
Jammer dat je deze PM niet kan waarderen. We hebben deze in het leven geroepen omdat we vele reacties kregen dat abonnees de acties niet zien. Op deze manier slaan we jullie als gewaardeerde abonnee niet over. Commercieel heeft het voor ons weinig waarde, het is echt een service afweging geweest. Hope you can live with that ;)
Als het echt een grote actie was geweest dan was het denk ik anders ontvangen door sommige users, maar dit jaar is niet een hele speciale actie ofzo. Als het nou dezelfde waardedaling vertegenwoordigde als een steamsale en blackfriday ofzo, dan was het misschien anders geweest (waardedaling telt weldegelijk mee in hoe nieuwswaardig men iets vind).
Misschien is het een leuk idee om er volgend jaar een collectieve inkoop pilotaktie van te maken met een denderende aanbieding met tranches van korting en extra's en noem maar op. Eventueel gecombineerd met HWI (zelfde holding) want meer afnemers is meer korting of extra's. Daarnaast brengt het beide platformen ook dichter naar elkaar, maar wel zonder in elkaars vaarwater te komen. Je kunt over dit soort akties immers voor de volle 100% afzonderlijk over berichten.

B.v.
coll. geheugen inkoop (wordt geteld per reepje qua staffelkorting).
coll. inkoop RGB setje (3 fans + controller)
coll. inkoop freezer i32 koeler met rgb lighted topplate special als hoogste tranche.
1080 videokaart met een special RGB special backplate uitvoering
etcetc

Een coll. inkoop is ook meer een evenement met een aanloop en een grote positieve eindknal op blue monday. Opzich kun je daar leuke dingen mee doen en zelf als tweakers/hwi een centje aan over houden.

[Reactie gewijzigd door govie op 16 januari 2017 19:10]

Dank voor je reactie! Deze feedback neem ik zeker mee. We nemen overigens sowieso de reacties die gegeven worden bij een actie mee in de evaluatie. Dit om acties zo veel mogelijk af te stemmen op de wensen van de bezoekers van Tweakers.

Geloof mij, we zijn geen commerciële lui die Tweakers bezoekers proberen zoveel mogelijk door de strot te duwen, er wordt goed nagedacht over alle acties en events die we organiseren. En de 1 kan meteen op heel veel positieve reacties rekenen (Black Friday, December Prijzenparade, Tweakers Express, Development Summit). En de ander moeten we bijsturen (Blue Monday, Moederdag).

Work in progress :)
Zet black friday wmb maar bij blue monday. Of ik moet iets gemist hebben.

Anyhow ook feedback vanuit tweakers wordt zeker wel gewaardeerd, bedankt :)
Nagenoeg alle "aanbiedingen" hier zijn nauwelijks goedkoper dan de reguliere prijzen
Zo te zien staan bij Alternate ook daadwerkelijk de reguliere prijzen maar krijg je met een kortingscode 10% korting op die prijzen voor alle genoemde laptops.
Die laptops zijn ook gewoon uitlopende modellen met de "oude" GTX9** serie GPU's.
Blue monday is de nieuwe black friday!
Nagenoeg alle "aanbiedingen" hier zijn nauwelijks goedkoper dan de reguliere prijzen. Maar door, zoals gewoonlijk, de adviesprijs als "vanaf" aan te geven (een prijs waar het product nooit voor verkocht is) worden grote kortingen aangeprezen.
Dat is een eeuwenoud marketingconcept. Grappig hoe er nog steeds mensen zijn die het als hun roeping zien om anderen hierop te wijzen. Wie dat noet weet, dan wel nooit prijzen checked, verdient het om op die manier 'getild' te worden. Het is vrijwillig afstand doen van je geld.

En daarbij: als zowel de koper als de verkoper blij zijn met wat zij uit de deal hebben gehaald, is het wat mij betreft geen oplichting ;)
Maar het als "nieuws" brengen is wel degelijk zwaar dubieus.....
Zijn we dat al niet gewend hier? Er is zoveel on-nieuws. Om daar nou elke keer weer wat van te zeggen is zo kansloos.
Het is gewoon net zoals elke andere 'feestdag' bullshit. Dit is gewoon oude voorraad waar men niet vanaf komt die men voor de kerst in bulk heeft ingekocht.
Even een kleine vergelijking:

Bol.com Philips HF3419/02
Bij Fonq voor dezelfde prijs, met zelfs een extra wellness-bon

Alternate Asus ZenBook UX510UX-DM102T
Zeker 9 winkels voor deze prijs, allen met een hogere shopreview

Alternate Asus ROG G752VS-BA172T
Overal zelfde geprijsd, is dus geen aanbieding.

ProWarehouse MBP15 MLH42N/A
Dit lijkt zowaar een echte aanbieding te zijn, scheelt ~200 euro

Wifishop EnGenius EAP1750H
Ook bij andere winkels (min 3) verkrijgbaar voor zelfde prijs

Hificorner: 5% korting
Bijv. Denon X1300W, populaire entry-receiver. 426,55 met de korting er af. 399 elders.

4Launch Samsung UE55K6300
Bij 3 andere aanbieders goedkoper

WifiMedia Dune HD Solo 4K
Kost overal hetzelfde

Oftewel: goed kijken en vergelijken, want van echte korting worden we het hele jaar door veel vrolijker dan alleen op Bullshit Blue Monday :+

Persoonlijk vind ik het wel een erg magere "Actie" zo, is 99% spam.

[Reactie gewijzigd door Venator op 16 januari 2017 17:20]

Bedankt voor het opzoeken. Dus in feite is alleen de MBP15 een echte aanbieding. :/

Vind de kortingsacties wel leuk, en wil daar ook graag een DM over ontvangen, maar als je op deze manier in feite misleid wordt, dan hoeft het van mij niet.
Deprimerend om te zien dat er weer een dag bij de lijst met vercommercialiseerde "feest"-dagen bij gekomen is.....
Overal altijd het negatieve van inzien, dat maakt van werkelijk elke dag een blue monday ;-)
Je hebt er duidelijk last van zo te zien, van die blauwe maandag. :) :)
Ik heb hier een zogenaamd Plus abonnement, juist om zoveel mogelijk ads te voorkomen. En wat schetst mijn verbazing: ik krijg een DM van community manager Zeef met een aantal websites met aanbiedingen. En daarbij ook nog eens dit 'nieuwsbericht' met precies dezelfde inhoud. Lang leve de commercie..
Daarom staan in de DM de directe links naar de actie, zonder banners. Dit op verzoek van vele abonnees die juist door de uitgeschakelde banners de kortingsacties moesten missen.
Is bovenstaand 'nieuwsbericht' dan niet al voldoende? Dat lezen de plus abonnees toch ook gewoon?
Is geen nieuwsbericht maar een .actie. ;) De DM's worden door de meerderheid op prijs gesteld.
DM voor tweakers-acties/wedstrijden die je anders zou missen door gebrek aan banners, OK

DM voor reclame... meh.
Niet recht praten wat krom is. Betalende leden hebben gewoon gelijk hoor.
Er loopt al langer een thread over in het abo-forum. Daar geeft een meerderheid aan dat ze deze DM's wel willen ontvangen.

[Reactie gewijzigd door zeef op 16 januari 2017 16:20]

In die thread staan welgeteld 5 mensen die het wel 'fijn' vinden t.o.v. de rest die zich er echt aan irriteert. Niet echt een goede steekproef
De teller staat nu op 31 voor en 2 tegen.
Het is meer dan alleen uitgeschakelde banners, jullie aanbiedingen link verloopt via doubleclick.net, iets dat bij vrij veel hoog in het dns block lijstje staat...
This site can’t be reached pubads.g.doubleclick.net’s
server DNS address could not be found.

De links daar onder zijn wel rechtstreeks naar het bedrijf zonder tussen komst van doubleclick.net....
Er is in de DM één link met doubleclick omdat de adverteerder dat gebruikt om de te meten. De rest is direct naar de site vam de bewuste actie met alleen een UTM paramter
Hier op deze pagina is er maar eentje met doubleclick (de laptops link) daar heb je gelijk in, maar als je bij de aanbiedingen link kijkt staan ze er alle acht op via doubleclick, dat bedoelde ik eigenlijk.
Bij de aanbiedingen wel, dat klopt. Via die tags meten we de prestaties.. Die moet ik eigenlijk ook hier allemaal toevoegen, dank voor de tip! Alleen voor de abonnees is zonder de bedoeling.
Ik dacht eerst nog dat het een persoonlijk verjaardagscadeau was. |:(
Nope, nog meer reclame.
Naar mijn weten is het hier geen feestdag? Volgens mij is dat alleen in amerika zo.
Vandaar de haakjes om feest. Maar in de US is het ook geen echte feestdag, net zo min als secretaresse-dag, moederdag, vaderdag, singles-dag etcetera
In de VS hebben ze zelfs minder vakantie per jaar dan hier.
Is dat zo erg dan? Niemand verplicht je om iets te kopen ;) . Voor andere kan er juist net iets in de aanbieding zijn waar hij al een tijdje op wacht. Ik zie het slechte er niet van in.
Het feit dat het geen echte "aanbiedingen" zijn? Kijk maar naar de reactie van @Croga.
Is dat zo erg dan? Niemand verplicht je om iets te kopen ;) .
Dat doen de banners die ik nu niet krijg ook niet.

''Iets in de aanbieding waar ik op wacht ?"
Dus een volgende stap is mij toch maar via een bericht of zelfs mail wijzen op de advertenties die ik gemist heb dankzij een abonnement.
Leuk bedacht, maar neen, dank, ;)
Het leuke is dat de term Blue monday verzonnen is door een reclamebureau om meer reizen naar de zon te verkopen: http://www.nu.nl/werk-en-...ls-vrijdag-dertiende.html
Zo is ook Valentijnsdag verzonnen om kaarten te verkopen door Halmark. Er was namelijk een periode zonder feestdagen, dus verzin je ereen.
Dus heel de dag was al commercieel. Maar ik heb nooit bezwaar als een bedrijf/site iets aangrijpt om korting te geven.
Zo is ook Valentijnsdag verzonnen om kaarten te verkopen door Halmark. Er was namelijk een periode zonder feestdagen, dus verzin je ereen.
Dat is niet waar. Wel is het zo dat Hallmark en andere greeting card bedrijven Valentines day vergaand vercommercialiseerd hebben (net zoals de bloemen industrie)
Dank Tweakers dank _/-\o_ .

Had overigens zelf nog niet echt het BM-gevoel. Vakantie "ver weg" is wat je er zelf van maakt natuurlijk :p.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 16 januari 2017 12:22]

Ook zo sectorafhankelijk natuurlijk; retailers zitten met de solden in de drukste periode; die nemen dec/jan heus geen vakantie dus februari maart welicht wel; de bouwsector kan wachten tot in de zomer voor een paar weken.

soms zijn de deals die voor tweakers geregeld worden nog wel mooi; maar deze keer lijkt het echt gewoon normaalprijzen.
Blue Monday. De remedie: shoppen. Yeah, right :-p

Maar toffe actie, ik hoef geen depressie nabij te zijn om dit leuk te vinden ;-)
Lol, bedankt. Zéér verhelderend ;-)
Bij mij is de lijst met aanbiedingen helemaal leeg... ik krijg alleen een reeks witte vakjes zonder inhoud.
Dus geen aanbiedingen. En daar moet ik blij van worden? Helpt niet echt...

[Edit] ah, mijn eigen schuld... moet je maar geen ad-blockers aanzetten :D
Heb je een Adblocker actief? Die pagina bevat namelijk allemaal links naar doubleclick.net .
Shoppen om een depressie tegen te gaan? Ik ben toch geen vrouw :P
En je bent ook niet gek (tenminste, als ik de reclames mag geloven :) ).
Tof dat Tweakers zoiets organiseert, maar voor zover ik kan zien hoef je bij hificorner geen haast te maken. Ik heb tot nu toe vijf producten opgezocht en de prijzen zijn exact hetzelfde als bij andere webshops.
commerciële bende die BM
Ik heb gewoon nog eens naar Blue Monday van New Order geluisterd, werkt ook goed en veel goedkoper dan obsessief gaan schoppen om een depressie tegen te gaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee