Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste prijsvergelijker en beste community. Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers!

Epox 7KXA review

CpuTune heeft een review van de Epox 7KXA Slot A moederplank met KX133 chipset op het net gegooid. Naast een paar 3DMark 2000, Winbench en SiSoft Sandra benchmarks (zonder vergelijking met andere borden) wordt er in de review een korte opmerking over de overklokbaarheid van dit 7KXA plankje gemaakt:

I tried to set the FSB to 110MHz but windows was very unstable. I suspect the L2 cache on the Athlon 700 to be the problem. It runs at half the speed of the CPU (350MHz). With the FSB set to 110 the cache runs at 385MHz. And with the 700 having the fastest cache of the Athlons a lower cache divider might be needed for higher speeds. Adjusting the cache divider requires some soldering.

However I tried 110 FSB on my brothers Athlon 550 and it was rock stable.

Door Femme Taken

Architect

20-03-2000 • 09:01

5 Linkedin Google+

Bron: CpuTune

Lees meer

Nieuw BIOS voor EPoX 7KXA Nieuws van 25 april 2000
Epox 7KXA vs. Asus K7V Nieuws van 17 april 2000
Epox 7KXA review Nieuws van 23 maart 2000
Epox / 2 The Max 7KXA review Nieuws van 22 maart 2000
Nieuw Epox 7KXA bios Nieuws van 9 maart 2000
Epox 7KXA moederbord review Nieuws van 27 februari 2000
Anand's Epox 7KXA review Nieuws van 22 februari 2000
Epox 7KXA review Nieuws van 22 februari 2000
Epox 7KXA in Nederland Nieuws van 10 februari 2000

Reacties (5)

Wijzig sortering
Waarom zou ie de 115MHz niet geprobeerd hebben op een Athlon-550? Niet echt een enthousiaste tweaker volgens mij. Heeft ook nog niet de nieuwste drivers gebruikt...
Niet echt een spannende review dus.

Maar goed, ik heb dat zelf wel de 115MHz geprobeerd: "rock stable" in hun woorden, op 115MHz FSB met m'n PC-133 geheugen op 153MHz :9
Maar wat scheelt dit plankje nou in performance met een Irongate bordje? Daar gaat het toch eigenlijk om (toch?). En zijn er nog compatibiliteitsproblemen? (mijn laastste bordje met Via-chip heeft nogal wat problemen, zoals een netwerk-kaart die eerst speciale IRQ-router-drivers nodig heeft en het niet werken met een TNT2-ultra.
Overklokken zal me worst wezen, hoger als 750 met 1/2 cache krijg ik hem toch niet denk ik. ;)
Hoewel, cache naar 2/5, zou ik misschien 825 kunnen proberen. :)
Mijn epox boardje gaat ook zonder problemen op 115Mhz front. maar mijn geheugen trekt geen 153Mhz.

Enne er zijn GEEN compatibiliteitsproblemen met dit boardje.
Ze hebben het er over dat er op AMD ZONE een bios guide voor dit mobo zou staan maar dat gaat alleen over die beta bios (die ondertussen weer oud is)... Nu is mijn vraag of iemand mij een url van een page kan geven waar precies uitgelegd staat hoe je je bios het beste kan instellen?
Mjah ik heb een 600@600 maar mijn geheugen trekt niet meer dan 133Mhz... Mijn keuzes zijn dus: 600@600 met 133Mhz mem. of 600@690 met 1?? geheugen... de snelheid maakt bij spellen niet zoveel uit... dus ik laat um gewoon lekker op 600....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True