IBM koopt beveiligingsfirma Trusteer

IBM heeft voor een bedrag van naar schatting tussen de 800 miljoen en 1 miljard dollar het Israëlische softwarebeveiligingsbedrijf Trusteer gekocht. De software van Trusteer wordt met name gebruikt voor het beveiligen van financiële transacties.

Trusteer logoTrusteer werd in 2006 opgericht en heeft vestigingen in de VS en Israël. De software van Trusteer wordt in de VS door zeven van de tien grootste banken gebruikt voor het detecteren van malware die ingezet wordt voor fraude. Ook in Nederland wordt de software in de financiële wereld gebruikt. Zo biedt ING het pakket Trusteer Report gratis aan zijn klanten aan.

IBM heeft het bedrijf nu overgenomen. Hoewel de it-gigant het precieze overnamebedrag niet wil noemen, schatten analisten in dat IBM 800 miljoen tot 1 miljard dollar voor de acquisitie heeft betaald. IBM heeft aangegeven dat het samen met deskundigen van Trusteer een R&D-lab voor it-beveiliging wil openen. In het lab moeten tweehonderd personen gaan werken.

Een van de markten waar IBM zich beter wilt positioneren is de mobiele sector. Steeds meer criminelen ontwikkelen malware die poogt financiële transacties die consumenten via hun smartphone of tablet uitvoeren te manipuleren.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

15-08-2013 • 19:42

31

Reacties (31)

31
25
21
5
0
1
Wijzig sortering
Het is echt bizar hoeveel bedrijven IBM de afgelopen jaren heeft gekocht, vooral op het gebied van analytics. Zie ook http://en.wikipedia.org/w...M#Acquisitions_since_1999

De macht die zij hebben in bepaalde branches is hiermee echt enorm. Je kunt bijna niet om ze heen.
Het is echt bizar hoeveel bedrijven IBM de afgelopen jaren heeft gekocht, vooral op het gebied van analytics. Zie ook http://en.wikipedia.org/w...M#Acquisitions_since_1999

De macht die zij hebben in bepaalde branches is hiermee echt enorm. Je kunt bijna niet om ze heen.
Hier is het lijstje van:Ze doen het allemaal en op grote schaal.
Als (o.a.) ING-klant kreeg ik ook het aanbod om die Trusteer-software gratis te installeren, maar het was en is mij niet voldoende duidelijk wat het voordeel ervan is. Dermate vaag, dat ik ervan heb afgezien, hoewel het misschien best wel nuttige software is. Dat het nu onder de vlag van IBM komt, maakt het al iets geloofwaardiger, maar ik zou graag wat meer uitleg hebben over wat de software doet.
Volgens de productpagina van Trusteer zelf zit het vooral in de hoek van phishing detection; als ik het goed interpreteer is de dienst vergelijkbaar met de SmartScreen dienst van Microsoft (en Google heeft ook zoiets, maar kan even niet op de naam komen). Op die website staat het volgende:
Trusteer Rapport prevents credential and payment card data theft by detecting suspected phishing sites on first access by a protected user. It alerts the user of a possible phishing attempt in order to prevent data loss. Trusteer experts verify, in near real-time, that the site is in fact malicious. The site is added to Trusteer Rapport’s blacklist to prevent other users from being phished.
Dat gaat niet in op wat ze precies doen, maar het lijkt erop dat ze herkennen wanneer er credentials worden ingevoerd en op dat moment kijken of de URL waarop dat gebeurt wel gewhitelist is. Is dat niet het geval, dan krijgt de gebruiker een alert en wordt de URL doorgestuurd naar hun response center om te kijken of het inderdaad een kwaadwillende website is.
Iemand enig idee waarom zoveel security software bedrijven uit Israel komen?
Israël heeft een zeer grote beveiligingsindustrie, en dat heeft ook zijn weerslag op ict-beveiliging. Ook de grote rol van het leger speelt mee. Zie ook dit artikel voor meer achtergrondinformatie: http://www.computerweekly...d-on-information-security
Het leger dat zich bemoeit met beveiligingsproducten die ge_exporteerd worden?
Hm...
Nu maar hopen dat het niet zoals Cisco en Huawei afloopt waar de ene zegt dat de ander een backdoor heeft en vice versa...

Aan de andere kant een indrukwekkend (geschat) bedrag voor de overname, lijkt dat IBM het meent om in de beveiliging te duiken.
IBM kennende moet dat met de R&D wel goed komen :)
Ze moeten wel goed zijn in decryptie en encryptie - ze zijn nonstop in oorlog met een bende moslimlanden met in totaal een half miljard inwoners.

Het gaat veel verder dan de meesten hier vermoeden.
omdat israelische bedrijven, overheden dagelijks worden aangevallen door moslim scriptkiddies, hackers
8-)
Laatst was er een artikel dat de Trusteer-beveiligingssoftware, die je als ING-klant wordt aangeboden, niet in staat is om screenshots die via een ander bestandformaat wordt weggeschreven te herkennen en te onderscheppen. :/
Misschien toch even handig als je een link plaatst naar dat artikel, ik kan het hier op Tweakers niet zo snel vinden.

Het is mij niet helemaal duidelijk hoe het niet herkennen van screenshots een veiligheidsrisico kan zijn bij banktransacties. Maar er zal vast iets zijn, cybercriminelen zijn duidelijk creatiever dan ik... }>
Hoogopgeleide bevolking. Komen relatief veel software en startups uit Israel, niet enkel beveiligingssoftware.
D'r wordt ook ontzettend veel rommel geproduceerd die dan doorverkocht wordt naar andere bedrijven. Zo ben ik wel eens benaderd om software+hardware te produceren in Tel Aviv en altijd is het gezeur met security, encryptie en andere vage troep - terwijl ze ontzettend weinig betalen willen.

Komt bij dat belastingtarief daar 50% is en het onleefbaar is in Tel Aviv in de zomer (35-37 graden nog 's avonds heel laat en hoge luchtvochtigheid). Waar de bedrijven typisch Amerikaans georganiseerd zijn en vette bedragen vragen in 't buitenland, liggen de salarissen erg LAAG in Israel.

Alleen als ze ineens software van je overgenomen blijken te hebben (GPL code), waar jouw naam onder stond, dan ineens weten ze je te vinden en bieden een schijntje.

De manier waarop die software gehackt wordt daar is ook maar zo zo :)

Kan niet zeggen dat ze erg hoogstaande security voor windows daar bakken, maar bill gates vond het goedkoop genoeg om 't zelf niet te doen :)
right dat is de reden en maar voor je zelf beginnen omdat er niet zo veel werk is.
In tegenstelling tot kleine bedrijven (waar ze ook vandaan komen), kan IBM (maar ook hun concurrenten HP, MS, CIsco, Oracle) op wereldschaal met wereldbedrijven zaken doen. Dit soort mutlinationals hebben (hoe je het ook wend of keert) een veel beter en dieper relatienetwerk bij alle andere grotere ondernemingen (klanten) een relatie op boardniveau. Dat gaat je als kleine speler nooit lukken. Meer dan 80% van zo'n club zijn techneuten en die dat is natuurlijk belangrijk, maar die 3 man en paardenkop bij Sales van zo'n kleine hut kan echt niet op tegen IBM.
Ze hebben een zeer aantrekkelijk technisch product dat IBM niet heeft maar niet het salesapparaat om alle grote klanten te benaderen. 1+1=3. Dat van 1 Miljard is niet zo spannend, IBM heeft een omzet van rond de 100 miljard US dollar en een winst van 10 miljard US dollar per jaar. Zij kunnen dit leiden, vermoedelijk financieren ze het zelfs uit enorme cash (laatst toen ik keek was die rond de 15 miljard).
Voor Google, Facebook en dergelijke zijn zulke overnames veel moeilijker (zij moeten of aandelen uitgeven of lenen), zij zitten nog niet op dergelijke omzetten en winsten. Besef wel dat IBM fysieke producten maakt en een ongeevenaarde R&D afdeling hebben, waar daadwerkelijk de echte fysieke toekomst wordt uitgevonden.
2 miljoen dokken per persoon in een bedrijf lijkt me erg dure koop. Wat weet IBM wat wij niet weten?
IBM kan met deze aankoop een nog stevigere voet tussen de deur krijgen bij banken. Dat is ze ongetwijfeld veel geld waard.
is IBM geen public company die inzage moet geven in welke acties zij ondernomen hebben; moeten ze dan niet de prijs prijsgeven nadat de deal getekend is?
Geen idee hoe het precies zit, maar IBM is wel het soort bedrijf dat dat soort regels niet gaat overtreden (wat niet wil zeggen dat ze zonodig de grenzen niet opzoeken, trouwens). Ze hebben gewoon een broertje-dood aan negatieve publiciteit, ze hebben de naam van door-en-door betrouwbare partner en willen dat heel graag zo houden.

Voor zover ik kan nagaan is Trusteer niet beursgenoteerd, dan is rapportage van de acquisitiesom volgens mij niet echt nodig. In de kwartaal- en/of jaarraportage zullen ze uiteraard wel moeten opgeven hoeveel ze aan acquisities hebben uitgegeven, maar ook dat hoeft volgens mij niet per bedrijf gespecifieerd te worden.

Zie ook de overzicht van acquisities op Wikipedia, bij lang niet alle aankopen staat een bedrag vermeld.
Ter info: Trusteer word o.a. gebruikt door ING en gratis aangeboden aan klanten.....
(hier had ik dus mooi even overheen gelezen....silly me)

Wat het doet is voor alle secure logins bijhouden of ze wel vertrouwd zijn.
Soms vraagt het om toestemming.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 64119 op 22 juli 2024 22:49]

Ja dat staat dus ook gewoon in het artikel...

Duidelijk dus dat IBM gaat proberen het product aan meer banken een andere financiele instellingen te slijten.
Aandelenkoers: IBM (NYSE)US$ 186,30-1,23 (-0,66%)
Volgens de beurs niet zo positief (niet dat ik er verstand van heb.)

Wel grappig dat je bij elke overname wel de 1 miljard voorbij ziet komen, onderhandelen gaat denk ik wel snel als Google,Facebook,Apple je overkoopt ( jij gaat dan toch wel uit van 1 miljard.)
Ehm, IBM een patent troll? Doe aub even je huiswerk, IBM is verre van een patent troll. Ze registreren al 20 jaar op rij de meeste patenten:

http://www.forbes.com/sit...with-cognitive-computing/ en http://www.ibm.com/ibm/licensing/

Dat komt met name door de vele miljarden die IBM investeert in R&D, niet door alles en iedereen aan te klagen.
Wat ik el vreemd vind is dat veel bedrijven zoals Cisco en MS hun beveiliging's producten stop zetten.

Zo stop Cisco met hun hardware Firewall producten en MS stopt met TMG UAG is ook onzeker. Al zou MS dat wel willen aanhouden is het laatste bericht wat ik van MS zelf heb begrepen.

Dus ja ik sta zelf persoonlijk wel te kijken dat IBM nu een beveiliging's bedrijf opkoopt. Vergeet niet 1 fout en IBM staat op zijn knieën met een miljarden claim. Dat is ook de reden dat Cisco het allemaal niet meer bij kan benen. De beste beveiliging is net zo slecht als de beheerder die het verkeerd beheerd. Daar willen Cisco en MS zich dus niet meer aan branden. Veel bedrijven zullen dus zelf naar oplossingen moeten zoeken.

Eigenlijk wel een beetje eng dat Cisco met zijn FireWall producten stopt.
Onderschat IBM niet, met projecten als Watson en dergelijke gaan ze meer en meer actief komen in de financiële en medische wereld.

Zij zien (volgens mij) vooral een markt die opengaat nu Cisco en MS zich terugtrekken.
Ik vond TMG altijd een mooi product. Net als bepaalde andere Forefront producten die nu stoppen, of eigenlijk een cloud versie worden.

Er zijn overigens meer leveranciers van hardware firewalls naast Cisco. Je hebt o.a. nog Bluecoat en Dell Sonicwall. Die laatste vind ik zelf ook een erg mooi product.
Ik denk dat IBM toch net wat meer geluk kan verwachten, in de eerste plaats nemen ze al een reeds succesvol product over, zaken doen met onder andere grote banken is nou niet echt nieuw voor IBM en een paar verkopen maken zal waarschijnlijk wel te doen zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.