Samsung komt met update voor probleem defecte Galaxy S III's

Samsung brengt binnenkort een update uit om te voorkomen dat meer Galaxy S III's ineens een kapot moederbord hebben, waarna de telefoon onbruikbaar is. Dat meldt de fabrikant tegen Tweakers. Veel gebruikers kregen afgelopen maanden te maken met het probleem.

Samsung laat niet los wat de exacte oorzaak is van het plotseling falen van de moederborden van veel exemplaren van de Galaxy S III afgelopen maanden, ook aangeduid als 'sudden death'. De fabrikant zegt tegen Tweakers bewust te zijn van het euvel. "Het gaat alleen om een heel beperkt aantal Galaxy S III-modellen met 16GB-geheugen", aldus woordvoerster Anne ter Braak. De oorzaak ligt volgens Samsung bij een 'firmware bug', die 'eenvoudig kan worden opgelost door een firmware-update'.

Een exacte planning voor de update is er nog niet, maar die zal volgens Ter Braak zo snel mogelijk worden uitgerold. Het probleem komt volgens gebruikers voor op zowel de software van Samsung zelf als custom roms. Als het probleem optreedt, zal de telefoon niet meer ingeschakeld kunnen worden. Vaak gebeurt dat 's nachts als het toestel niet wordt gebruikt.

Ter Braak verwijst mensen die het probleem ondervinden naar een Samsung Repair Center. Eerder bleek al dat het moederbord onder garantie wordt vervangen. Het is niet het enige probleem dat de Zuid-Koreaanse fabrikant moet repareren: ook een eerder gevonden lek zit nog steeds in de firmware. Het lek dat de telefoons kon laten resetten met een regel html-code is inmiddels gedicht.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

02-01-2013 • 13:42

157 Linkedin

Reacties (157)

Wijzig sortering
ben erg benieuwd naar de s3's die al beschadigd zijn maar niet stuk. Door de fw update zullen ze langer mee gaan, mr gaan ze misschien net buiten de garantie stuk. Ben benieuwd of Samsung hier coulant mee omgaat.
Lijkt me wel een hele slechte fout, hoe kan je het voor elkaar krijgen dat je met een firmware bug een moederbord kapot krijgt?
Dat kan natuurlijk op allerlei manieren gebeuren.

Denk niet dat de hardware fysiek kapot zal zijn, eerder dat het niks meer doet icm de software en dus ook niet te updaten is zodra het probleem er is.

ok het is heel wat anders, maar ik heb op school bijvoorbeeld mensen gehad die voor een project ATmega's gebruikten en liepen te klooien met adressen zonder te kijken wat ze aan het doen waren (staat gewoon in het datablad), met als resultaat dat ze de bootloaders overschreven en het ding niks meer deed.

Ook daar was de hardware niet fysiek stuk, maar het deed niks meer, alleen met high voltage programming was het weer te fixen (maar dat wisten zij niet). Samsung doet dat misschien ook wel. De "kapotte" borden gaan misschien wel terug om softwarematig opgelapt te worden en vervolgens worden het reparatieborden.

Je router bricken is net zoiets. Hij is niet stuk, maar hij doet het niet meer (al is het in diverse gevallen nog prima te fixen).

En het komt wel vaker voor ook. oa skoda heeft de laatste jaren veel problemen gehad met motormanagement. Bij nieuwe auto's kwam er na enkele tientallen kilometers een fatale fout in het systeem en het was over en uit. Er zijn diverse mensen die om die reden binnen een week hun auto weer in konden leveren (of eigenlijk gewoon af laten slepen) en een nieuwe kregen
Denk niet dat de hardware fysiek kapot zal zijn, eerder dat het niks meer doet icm de software en dus ook niet te updaten is zodra het probleem er is.
Het lijkt me sterk dat Samsung een moederbord vervangt als als het niet fysiek stuk is!

Ik denk eerder dat het wel iets "kapot" gaat. Dat kan gemakkelijk bijvoorbeeld als de telefoon hefig update op telkens dezelfde flash cel, Flash cellen kunnen bijvoorbeeld maar een beperkte hoeveelheid keer geupdate worden. Daarom hebben SSD's wear leveling waardoor updates gespreid worden en niet telkens dezelfde cellen worden beschreven. Het kan dus best zo zijn dat een beperde deel van het geheugen door een bug heel vaak wordt geupdate tot het stuk gaat. En dan is het afgelopen.

Ik zeg niet dat het zo is, maar zoiets is gewoon mogelijk. En het is ook goed voorstelbaar dat dit in firmware kan worden opgelost door een update frequentie terug te schroeven, beter te spreiden of in geval van falen uit te kunnen wijken naar een nieuw block van het flash geheugen.

Als dit zo is kan het dus best zonder dat de telefoon warm is of zo. Mogelijk is een flash cel al van te voren brak, wat instabiliteit zou kunnen verklaren.

Nogmaals, ik weet niets over de oorzaak in dit geval, alleen dat het uitsluiten van een fysiek probleem een beetje prematuur is. Als je inderdaad flash cellen kapot schrijft helpt alleen een workarround of vervanging en kun je zonder dat mogelijk niet meer updaten als de update zelf ook afhankelijk is van die flash cellen. Het enige wat je weet is dat het moederbord wordt vervangen volgens het artikel en dat zullen ze wel niet voor de grap doen lijkt me.
Oververhitting is de enige die me zo te binnen schiet... Als er geen beveiliging opzit die er voorzorgt dat b.v. de processor het even rustiger aan doet als er teveel belasting (is) geweest dan dan het kapot gaan. B.v filmpje kijken (HD) en realtime unpacken...

[Reactie gewijzigd door bonus op 2 januari 2013 13:52]

Nee, mijn S3 is ook kapot gegaan (sudden death). Hij lag gewoon op het bureau terwijl ik enkele minuten daarvoor nog had gebruikt (licht gebruik). Hij was niet warm. Op http://forum.xda-developers.com zijn er erg veel mensen die dit ook hebben meegemaakt.

Het heeft niks met hitte, custom roms, wel/niet opladen, etc te maken, puur een defect op het moederbord. Het kan dus gewoon random gebeuren, blijkbaar bij een select aantal S3's.
Bij mij had ik ergens een notificatie van, LED was aan het knipperen. Ik even kijken, ging me scherm niet aan. Battery pull dus maar, ging m'n telefoon vervolgens helemaal niet meer aan.
Ik heb ook een Galaxy S 3, maar ik heb nergens last van..wel een heel enkele keer dat wanneer ik het scherm aan doe hij heel even (minder dan een seconde) het hele scherm blauw/donkerblauw maakt..ik hoop niet dat dat de voorbode is van?
Ik heb exact hetzelfde: Een fractie van een seconde krijg je een blauwe overlay te zien Al dacht ik dat het te maken had met Widgetlocker, en heb er dan niet verder naar omgekeken..

Hopelijk geen voorbode =)
Same here! 's ochtends nog gebruikt. Telefoon was wel 2 nachten eerder nog spontaan door een reset gegaan. Want werd plots wakker van de telefoon terwijl hij op "niet storen" stond. De volgende nacht ging het goed tot 's ochtends. Toen ik hem uit de oplader haalde ging hij zelfs twee keer achter elkaar automatisch door een reset.. Daarna stabiel. Op kantoor nog even mail gelezen op dat ding. Na een half uur zag ik plots het Samsung boot scherm. Soft en hard reset en batterij er uit halen/terug plaatsen mocht niet meer helpen.

Was helaas vlak voor de kerst en het KPN SmartCare totaal (lease) faalde enorm. 4 uurs service staat in mijn contract maar de koerier kon niet eerder langs komen dan twee dagen daarna. Afspraak gemaakt en toen kwam hij geeneens opdagen. Gebeld. Ja, gaat ook niet meer lukken. Koerier komt volgende week.... Zucht! Lekker zo'n 4 uurs SmartCare service! Dus een week later is mijn S3 vervangen door andere Android. Koerier weer weg. Vervangende telefoon herkent mijn SIM kaart niet! Nog meer zucht. Heb nu maar een eigen goedkoop telefoontje in gebruik die maar liefst 3 weken meegaat op 1 batterij ;-)

Samsung is nog in repair. Afwachten dus maar. Hopelijk zit die nieuwe Firmware daar dan al wel in!!!

Wordt vervolgd......

[Reactie gewijzigd door houtsma op 2 januari 2013 15:46]

Interessant...is dit de service die je krijgt bij ToestelLease? Want dan is die 4-uurs service dus een wassen neus.
Als het echt zo lang duurde zou ik proberen je contract op te zeggen met behoud van toestel, vanwege het eenzijdig niet nakomen van het contract.
Yep. Toestel lease. Smart Care is echt een wassen neus. Heb al met zowel KPN als met SmartCare gemaild en gebeld. Die wijzen naar elkaar. SmartCare zegt: Je hebt een abonnement bij KPN en KPN zegt dat dit het probleem van SmartCare is (was echt een minimaal mailtje als antwoord: "heeft u nog meer vragen dan kunt u bellen met 1200..." zucht!). Voor mij is KPN echter het aanspreekpunt heb ik nog teruggekoppeld. En toen bleef het stil bij KPN. Ik ga die strijd geeneens meer aan. Zou eigenlijk een maand abo-geld terug moeten krijgen want ik kan een maand niet internetten met mijn telefoon. Telefoon komt (als het goed is) over 15 dagen retour.

[Reactie gewijzigd door houtsma op 2 januari 2013 15:52]

Als ik jou was zou ik gewoon rechtsbijstand inschakelen en KPN aanpakken.
DIt is niet echt bepaald de service die ze adverteren en in je contract staat.


**ontopic**
Wel raar dat er in de hardware een bugje zit die de telefoon helemaal vast kan laten lopen. Miss een 2k13 bugje?

Hoe zit dat nou als je een custom firmware hebt en je krijgt deze 'bug' heb je dan nog wel garantie?
Off topic: Ik heb wel een rechtsbijstandverzekering maar neem van mij aan dat er vast wel ergens in dat contract ontsnapping clausules staan waarin staat dat KPN niet verantwoordelijk is bijvoorbeeld in geval van overmacht (bv drukte voor de feestdagen) of bijvoorbeeld niet verantwoordelijk is voor vertraging veroorzaakt door externe partijen (SmartCare / koerier bedrijf). KPN heeft zeker weten dure juristen in huis die er echt wel voor zorgen dat de hele boel dichtgespijkerd en gedekt is opdat KPN niet de ene na de andere claim aan hun broek krijgt van boze klanten waarbij de koerier niet op komt dragen.

En wat denk je van alle opgelopen verkeer boetes die ik door KPN vergoed wil hebben omdat ik nu geen smartphone heb met een flitspaal app erop! 8-)

On topic: Heb dat ook wel eens met een Lenovo t400s laptop gehad hoor. Dat de spannings regulator of zoiets een te hoge spanning af gaf en af en toe spikes gaf waardoor componenten overmatig sleten bijvoorbeeld. Na 1 jaar viel deze ook uit. Of ik heb gewoon altijd pech met dure electronica! ;)

[Reactie gewijzigd door houtsma op 2 januari 2013 17:58]

Drukte ivm feestdagen is geen overmacht. Dat is immers algemeen bekend en prima te voorkomen met goede planning en eventueel extra personeel ;-). Natuurlijk zijn dit soort diensten gewoon geldklopperij, maar als ze het zo bont maken zou ik het er niet bij laten zitten!
Ik had vanaf eind november last van spontane reboots, eerst 1 op de dag later naar 3-4 per dag. Overdag, 's nachts maakt niet uit wanneer, ook terwijl ik er mee bezig was.
Uiteindelijke een factory reset gedaan, na 2 dagen gewoon 's avonds terwijl ik er mee bezig was zat ie vast. kon hem nog uitzetten maar dat was het.

Verder niks bijzonders, niet warm oid.

Vandaag ingeleverd bij mijn provider ter reparatie, ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik hm terug heb.
dat verklaart alleen niet waarom de fatale fout vaak voordoet als de telefoon lange tijd in rust is (bijvoorbeeld 's nachts):

"Vaak gebeurt dat 's nachts als het toestel niet wordt gebruikt."
Volgens mij krijg je hier de boel wel stuk mee:
 • Een GPIO pinnetje dat hardwired aan de ground hangt als uitgang definiëren en deze vervolgens naar de Vdd proberen te trekken.
 • Foute instructies richting de Power management IC.
 • Heel vergedacht: Opslingering van spanning doordat je pulsen over een lijntje stuurt die toevallig op de resonantiefrequentie van dat lijntje liggen?

[Reactie gewijzigd door brrrbaybay op 2 januari 2013 13:54]

Misschien brickt het toestel zichzelf wel. Vaak is het - met het formaat van de techniek van tegenwoordig - wel goedkoper om het hele moederbord te vervangen dan enkel een ROM-chip op het moederbord.
ja is het ook.

Die nieuwe moederborden komen van een prachtige geautomatiseerde lijn af met enorme aantallen.

Voor zo'n reparatie (stel dat het 1 chipje vervangen is) moet je toch al weer volk met de hand laten werken. Dat is relatief ingewikkeld (en dus duur personeel verhoudingsgewijs) .

Als ze de borden weer gaan gebruiken, zullen ze ze gewoon terugsturen naar azie, daar fixen en laten liggen als reparatieonderdelen. Dan hebben ze niks te maken met een klant. Als ze jouw eigen toestel weer fixen moet het ook binnen redelijk tijdsbestek etc. En er komt een hoop logistiek bij kijken. daar hebben ze heel geen zin in
tja ik ben al tijden voorstander van unbrickable telefoons.

ik zou willen dat ze ze een beedje als pc maken met een bios die vervolgens de nand uitleest en de rom boot.

als je die bios dichttimmers kan je altijd nog de bios in met een toetsencombo if via de usb poort en de rom opnieuw flashen of fixen.
het moet mogelijk zijn om bricks door software fouten te voorkomen en onmogelijk te maken.
als ze dat voor elkaar krijgen dan kunnen ze ook een enorme service leveren en de ootloader vanuit de fabriek open gooien en een root functie in hun stock rom gooien.
dit geeft de klant on demand root voor bepaalde apps en voor de tweaker custom roms met garantie dat ze altijd de stock rom terug kunnen flashen.

ik zou zelf dolgraag wat aanklooien met roms maar durf het niet aan omdat ik geen zin heb in bricken.
Je bent zeker niet bekend met Galaxy S toestellen? Die zijn in principe niet te bricken gezien je altijd naar download mode kan om je rom opnieuw te flashen...
Galaxy s updates vanuit Samsung bevatten soms een nieuwe bootloader. Verkeerde combo van hardware, loader, rom en kernel kan wel degelijk een galaxy s bricken.

Bijvoorbeeld http://www.xda-developers...-note-leaked-ics-kernels/

Motto: alles kan kapot
idd :) samsung is een merk dat er bij mij niet meer inkomt alles wat ik tot nu toe van ze gekocht heb is vroegtijdig overleden of had gebreken die niet verholpen werden.
dus heb ik de afgelopen jaren gewoon helemaal geen onderzoek gedaan naar samsung apparaten.

weet dat sony htx en lg telefoons wel gewoon te bricken zijn.

maar het zou gewoon geweldig zijn dat we de telefoon met hardware konden kopen die wij willen en dan gewoon meego of android of windows mobile of zelfs ios erop konden instaleren !

ikzelf zou bij android blijven met mischien een uitstapje naar anderen om te testen maar een volledig naar wens aanpasbare rom is en blijft vooralsnog een droom voor veel mensen.
en aangezien ik altijd nog een wat volgens andere vreemde ideaal heb qua soft en hardware is een custom rom echt een uitkomst.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 2 januari 2013 20:53]

Volgens het laatste nieuws van vandaag kunt ge er toch al Ubuntu opzetten ;)
Offtopic: Htc Desire is ook Unbrickable Je kunt heg altijd snel en simpel oplossen als
deze toch gebricked is :)

Ontopic: Waarom moet dat nu Samsung weer gebeuren een goede naam hebben e bij mij niet meer... Ik kies liever voor Htc...
Inderdaad. Zoals ik het lees is het probleem hardwarematig, dat is niet met een firmware update op te lossen lijkt mij:
Het schijnt dat de NAND-poort, een digitale elektronische schakeling, het na enkele maanden begeeft. De toestellen die met dit probleem kampen, zijn ongeveer 150 tot 200 dagen oud voordat het probleem zich voordeed.
Als je weet welk deel van de NAND poort dan kan je er misschien om heen programmeren.
Een daadwerkelijke fix is dat natuurlijk niet, slechts een work around.

Ik zou er dan ook niet gelukkig mee zijn als mijn toestel op deze wijze gefixt zou worden want uiteindelijk blijf je gewoon zitten met een defect stuk hardware waar alleen de symptomen zijn aangepakt en niet de oorzaak.
Ik ben met mijn SGS2 die na een keer gloeiend heet te zijn geweest ook niet echt meer blij want hij functioneerd dan wel maar is niet stabiel en geluid via bluetooth doet het wel maar is kwalitatief zeer slecht.

Ik ga bij de volgende ronde weer terug naar HTC denk ik... en dat is al dit jaar gelukkig...
htc is ook geen pretje tegenwoordig met de zeer trage reperaties en matige service...
Ik zou dan eerder voor Sony kiezen ;)
Ik heb voor sony gekozen na HTC& Samsung ,maar bij Sony heb je weer (voor de tweakers) trage update cyclus naar nieuwe android versies, of ineens helemaal geen update meer naar een nieuwere android versie zonder duidelijke verklaring....
Kortom bij elke fabrikant is er wel wat...
Bij Sony heb je weer beloofde updates die nooit komen en nu, vlak na me gps doet opeens ook me wifi het niet meer op me nog geen 2 jaar oude toestel. Binnenkort eens kijken wat de klantenservice me kan bieden.
Het onderliggende probleem hiermee is gewoon Android. Veel mensen kijken over alle kleine bugs heen die Android nog steeds plagen, maar het blijft nog steeds geen volledig volwassen systeem.
dat mag je vinden, maar aan de andere kant staat bijvoorbeeld IOS dat weer veel minder vrij is. Tenzij je jailbreakt mis je daarbij weer diverse mogelijkheden (als je die gebruikt)

ben benieuwd wat WP gaat brengen...
Het zou fijn zijn als Samsung een lijst met serienummers zou kunnen publiceren van toestellen die risico lopen. Tenslotte gaat het om een beperkt aantal 16GB modellen.

Op die manier voorkom je dat hele volksstammen onnodig op de kast worden gejaagd.

Mijn S3 doet het vooralsnog prima. Hopen dat ze die patch vlot uitbrengen...

Waar ik me meer zorgen over maak is dat ik berichten lees op xda developers dat Samsung defecte mainboards vervangt maar dezelfde revisie blijft gebruiken. Of dit waar is weet ik niet maar dat zou betekenen dat de fout zich opnieuw kan voordoen in de toekomst ...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 2 januari 2013 18:34]

Op XDA is deze informatie te vinden. Ik loop ook risico.
Welke 16gb modellen wél en welke niet kwetsbaar zijn voor Sudden Death is nog niet bekend zover ik weet??

dat het puur en alleen om 16gb modellen staat is in het betreffende xda topic ook alleen een aanname, omdat er geen meldingen van defecte 32/64 modellen zijn. Maar dat is dus de witte/zwarte zwaan theorie... dat het nog niet gemeld is betekent niet dat het niet kan.

Wat Titan_Fox (en ikzelf) graag zou willen zien is een wat diepgaandere info over wat er nu precies mis gaat, en waarom bepaalde series wél, en andere niet kwetsbaar zijn.

Heb zelf een paar weken voor de kerst hetzelfde meegemaakt (gelukkig had ik m net voor de feestdagen terug...)
Volgens mij behoor ik dan nu toch tot één (1) van de mensen met het 32GB model, ik meen mij te herinneren de 32Gig variant te hebben en laat die nu net alleen de tekst 'Samsung Galaxy SIII (GT-I9300)" blijven tonen.

Verder is er niets met de telefoon gebeurd, dus ik ben bang dat Samsung er naast zit. Mijn telefoon deed dit overigens op 5 Januari ineens.
Kan iemand een directe link geven naar de informatie waaruit blijkt of je toestel wel of niet risico loopt?

Inmiddels stevent het relevante draadje op XDA af op de 200 pagina's, waardoor de informatie erg moeilijk te vinden is als je de exacte trefwoorden niet weet.

Edit: Mits de suggestie die gemaakt wordt door ph4ge correct is. Als antiekeradio gelijk heeft dan verklaart het waarom ik niets kan vinden.

[Reactie gewijzigd door Random Hajile op 3 januari 2013 10:13]

Wellicht hebben ze een foutje in de wear-levelling van het NAND geheugen waardoor sommige geheugenlokaties tevaak beschreven worden.
Dat kan best wel. Als je in een bepaalde toestand teveel stroom door een draadje laat lopen duurt het even, maar dan gaat het kapot. Via software is die toestand waarschijnlijk te voorkomen.

Het is zeer gebruikelijk dat software met de beperkingen van de hardware rekening moet houden. Bijvoorbeeld dat je niet alle chips op een moederboard tegelijkertijd aanzet om de piekbelasting van de voeding te verminderen. In dit geval lijkt er en een situatie aan de aandacht ontsnapt.
Sja, dat is Samsung: de SII heeft ook een dergelijke bug in de firmware (zoek maar naar "emmc bug") die het toestel helemaal kan bricken, dit is al lang bekend maar nog steeds niet gefixt. En onthoud ook de Exynos4-exploit waardoor eender welke applicatie zomaar volledige toegang tot het fysieke geheugen kan krijgen.

Bottom line: Samsung is extreem slecht in het schrijven van stabiele/veilige software.

PS: ikzelf heb een Galaxy S2 en vind het een geweldig toestel om te gebruiken (althans met CyanogenMod: Ik haat de TouchWiz-skin, maar dat is persoonlijke smaak), maar mijn volgende toestel zal toch geen Samsung zijn: hun drivers en kernels zijn gewoonweg slecht. Als resultaat moet je kiezen tussen de officiële software waar exploits en fatale bugs in zitten (zie voorbeelden in eerste paragraaf), of custom roms waarin die fouten meestal wel gefixt zijn, maar de ontwikkeling van die custom roms verloopt erg moeizaam omdat Samsung geen broncode van hun drivers vrijgeeft (ook al beloven ze dat), en daardoor mis je dus features in vele custom roms (zo werkt MHL niet en is de audio buggy).

(edit: er zijn ook custom roms die wel al die features hebben, maar dit zijn de roms gebaseerd op de offciele samsung firmware, en daar heb je dus nog altijd touchwiz, de samsung kernel, en de bijhorende security problemen en fatale bugs)

edit2: -1? Terwijl ik enkel feiten noem? Leuk hoor, idioten als mods, die blijkbaar geen slecht nieuws over Samsung willen lezen...

[Reactie gewijzigd door kiang op 2 januari 2013 18:37]

Een tijdje terug kwam Charlie Miller met een hack waarmee de firmware in de accu kon worden aangepast waardoor de accu in het meest extreme geval zelfs zou kunnen exploderen.

http://www.tomshardware.c...plode-overheat,13123.html
Ik hoop dat wanneer de fix uitkomt dat ze ook direct de source van de fix online zetten zodat de Custom Rom community er profijt van heeft. Aangezien je bijna niet aan het toestel kan zien dat die een Custom Rom heeft als die gebrickt is kost het Samsung alleen maar meer geld als ze hem niet online zetten.
Hoezo als er een nieuwe firmware gelekt wordt (wat altijd gebeurd voor die officieel uit komt) dan hebben de custom roms het nog eerder dan de officiele firmware :)

Ze hoeven dus helemaal niks uit te brengen speciaal voor de community...

Alleen met CM (en AOPK enz.) heb je misschien dan problemen omdat die niet op een uitgelekte firmware is gebaseerd maar daar gaan ze echt niet apart een fix voor maken bij Samsung. Dat zal dus hoe dan ook door de community gedaan moeten worden...

Maargoed ik denk dat dit nog in de onderste lagen van de firmware zit (lees: drivers) anders hadden CM toestellen er sowieso geen last van want die draaien een eigen gebouwde Android versie...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 2 januari 2013 13:54]

Maargoed ik denk dat dit nog in de onderste lagen van de firmware zit (lees: drivers) anders hadden CM toestellen er sowieso geen last van want die draaien een eigen gebouwde Android versie...
ja denk ik ook. Er zijn maar genoeg toestellen met CM of andere AOSP roms erop die net zo goed gewoon doodgingen. Overigens vind ik het een extreem slechte zaak dat samsung het laatste half jaar (eigenlijk sinds ik de telefoon gekocht heb...) een enorme clusterf#ck aan het worden is wat betreft developer support, sources niet vrijgeven en meer van dat soort dingen die belangrijk zijn voor powerusers.

zo hebben ze o.a. een 'origenboard' wat een developer board zou moeten zijn, waarvan je zou verwachten dat dit de aller nieuwste firmware versie zou draaien tbv ontwikkelingen van nieuwe functies voor de telefoons die nog moeten komen... maar nee hoor. Alles wat er van bekend is, is nog Ice Cream Sandwich. Prutsers.
Begin een beetje Samsungupdate-moe te worden, na eerdere toezegging van update en al tijden beloofde 4.2.1 upgrade voor officiele Samsung Galaxy S II die maar niet komt... Nu weer een toezegging dat die fix gaat komen. Maar harde data en actief pushen/meldingen geven, ho maar. Lees her en der (als S II en S III bezitter) dat bepaalde versies en al hemaal in het buitenland al tijden via officiele kanalen zaken gepusht krijgen. Kan wel met Odinachtige tools aan de slag, maar gezien bijna-brickervaring Kies hoopte ik op normale automatische updates van Samsung.
Updaten via Odin is de meest veilige manier die er is...
Wat nou als je een custom rom draait, en je S3 stopt ermee vanwege deze fout?
Wordt je toestel dan alsnog onder de garantie vervangen of kunnen ze alsnog je geheugen uitlezen en aantonen dat je met de software hebt gerommeld?
Boardswap. Toestel gaat niet meer aan, dus ze kunnen niet eens zien of je een custom rom draait of niet.
Maakt niets uit. Mijne is ook gewoon vervangen :-)
Ik heb dit probleem ook.

Twee weken terug startte mijn S3 opeens opnieuw op. Gaat tot de bootlogo en verder niet.

Via Odin proberen andere ROM proberen te flashen, dit werkte niet, geen PIT table, dit wijst inderdaad uit op een NAND probleem op het moederbord.

Vlak voor kerst heb ik mijn S3 laten opsturen naar Dynafix. Ik heb hem nog niet terug, zal zeker een update geven in de S3 topic in het forum.
Dat is een heel ander probleem dan de sudden death. Bij sudden death kan heel je telefoon niet meer aan op geen enkele manier.
Klopt seezu.

Eergisteren nog zo een binnengehad. de .pit table kon ik met handen en voeten niet vervangen. en als kers op de taart was het toestel status dus ineens 'custom' en de binary was 'official' wat dus kant noch wal raakt...


volgens mij heeft deze situatie evenveel verband. want die sudden death gsms kreeg ik ook soms (heel even) aan de praat.

blijkbaar ligt het dus wel aan het NAND geheugen!
"Het lek dat de telefoons kon laten resetten met een regel html-code is inmiddels gedicht."

Voor de S3 wel, maar ook voor andere toestellen? Voor mijn sgs+ wordt het in ieder geval nooit meer opgelost. Gelukkig heb ik sinds kort alle samsung software van mijn telefoon gehaald en er CM10 op gezet. Dat is ook niet alles, maar alles beter dan samsungsofteware.
Dus de schade is al gedaan aan je toestel, alhoewel die (nog) werkt.

Lijkt me wel zo fijn te weten welke batch zo gevoelig is en of de mijne daar toe behoort, want dan wil ik graag dat ie preventief wordt omgeruild.
Mijn galaxy S3 van ca 180 dagen oud was een van diegene die de geest gaf ruim een week voor de kerst. Gelukkig de telefoon inmiddels weer gerepareerd terug (boardswap). Overigens gebeurde het bij mij tijdens het gebruik en dus niet midden in de nacht.
Bij samsung service point zeiden ze mij dat ze het vermoeden hadden dat het een hardwarematig probleem was van de eerste lichting S3's.

Dat het met een firmware update opgelost zou zijn lijkt me sterk, maar snap Samsung wel dat ze het eerst proberen met een firmware update. lijkt me goedkoper als het werkt dan tig boardswaps te doen cq tig telefoons om te ruilen onder garantie.
Dit probleem kreeg ik twee weken geleden, het weekend voor kerst. Ik werd wakker en haalde mijn telefoon uit de lader welke helemaal niets meer deed, geen enkel teken van leven. Ik als een gek gaan bellen en uiteindelijk naar een Samsung service center gereden, daar hebben ze dus mijn complete moederbord vervangen.
Het lag waarschijnlijk dus toch niet aan mijn universele lader wat ik in eerste instantie dacht. Hij doet het weer naar behoren, ben enkel wel een deel van mijn foto’s kwijt.
Dat is dan erg snel geregeld tussen de feestdagen door!
Ik zou aanraden om een cloud oplossing (google+ photo upload, facebook photo upload, dropbox photo upload) te gebruiken, dan ben je nooit meer je foto's kwijt wanneer je toestel kapot gaat/kwijt raakt/gestolen word.

Edit: op de verkeerde persoon gereageerd, valt dat te fixen?

[Reactie gewijzigd door mobrockers op 2 januari 2013 15:16]

Wel een beetje armzalig dat er anno 2013 geen cloud dienst standaard in het OS geïntegreerd en gebruikers zich druk moeten gaan maken om het bewaren van data. Bij de grote concurrent gaat dat gewoon automatisch.
Bij mij stond dropbox standaard geinstalleerd..waarom zelf iets op touw zetten als er al iets is :)...je settings, agenda en contactpersonen worden ook al gesynct met de google server en als je imap gebruikt ben je ook je mailtjes niet kwijt ;)...whatsapp is ook meestal gewoon terug te zetten dus ja...waarom geld spenderen aan het opzetten van een server park als de meeste opties al gewoon standaard aanwezig zijn?
Het zit wel degelijk standaard "in het os". Je moet het alleen wel aanzetten (aanvinken als de vraag komt of je dat wilt) en niet iedereen doet dat.
Inderdaad, ik weet het. Is ook een beetje mijn eigen schuld. Het andere stond allemaal wel in de Cloud. Maar het batterij verbruik schiet omhoog bij het gebruik van Cloud functies, dat vind ik een nadeel.

Het repareren was inderdaad snel geregeld, moest er wel voor naar Ridderkerk wat voor mij 45 minuten rijden is. Goeie service overigens.
Ik ben bij het KPN service centre in Duivendrecht geweest. Die konden mij niet helpen. Die van mij is in repair as we speak. Ook al sinds voor de Kerstdagen.

Er is dus ook een Samsung repair service waar je zomaar heen kan? Hmm had ik dat geweten! ;-)
Ik krijg op dit ogenblik een update binnen van 174MB (Belgie). Lijkt me nogal groot voor een firmware update?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee