IBDL brengt Tizzbird-mediaspelerstick met Android 4.0 op de markt

IBDL, importeur van diverse merken mediaspelers, heeft aangekondigd dat het de Tizzbird N1-mediaspelerstick gaat leveren. De stick dient in een hdmi-poort geprikt te worden en de Android-gui kan via zowel een afstandsbediening als mobiele app aangestuurd worden.

De Tizzbird N1 Smart TV Stick is voorzien van een singlecore Cortex-A5 TCC8925-soc met een kloksnelheid van 1GHz en 256KB L2-cache. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en intern is 4GB aan flashopslag beschikbaar. De mediaspelerstick dient in een hdmi-ingang van een televisie of monitor gestoken te worden. Via een usb-kabel kan een infrarood-oogje op de stick worden aangesloten. De Tizzbird N1 wordt via een losse voeding van stroom voorzien.

Tizzbird N1

Voor internetcommunicatie is 802.11n-wifi in de N1 opgenomen. Als besturingssysteem is gekozen voor Android 4.0.4. De Android-gui kan via de meegeleverde afstandsbediening worden aangestuurd, maar ook via de Tizzbird-applicatie voor Android-smartphones en -tablets.

Hoewel de markt dit jaar werd overspoeld met diverse mediaspelersticks die in een hdmi-ingang geprikt kunnen worden, zouden deze in China geproduceerde hdmi-sticks volgens IBDL niet altijd betrouwbaar werken. De N1, die in Zuid-Korea is gemaakt, zou kwalitatief beter zijn, zo claimt de importeur. Verder zou de fabrikant de vereiste licenties voor DTS- en Dolby-geluidsweergave hebben afgenomen. De Tizzbird N1 komt vanaf 20 december op de Nederlandse markt met een adviesprijs van 99,95 euro.

Update 19:25: Informatie over de externe voeding is toegevoegd.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

12-12-2012 • 16:10

34

Reacties (34)

34
34
20
1
0
9
Wijzig sortering
Dit is inderdaad rotzooi. Sterker nog, het is Koreanse dumptroep, in een poging nog voor kerst wat mee te pakken van de markt.

De TCC8925 is een Koreaans chipje, en Tizzbird is submerk van het Koreaanse ValuePlus. Wat eigenlijk voor 'Prijs Plus' lijkt te staan, aangezien deze sticks al in september voor rond de $75 'klaar' waren (bron. Er zijn meerdere van deze TCC8925 sticks en de SoC is totaal underpowered. De originele specs claimen een clock speed van 800Mhz en niet 1Ghz.

Telechips heeft wel betere SoC's in het assortiment. Oh en de prijs is ook nog eens absurd van deze stick. Koreaanse salesmarketeer heeft deze dump partij blijkbaar aan IBDL weten te slijten..
Interessant dat deze zonder aparte voeding werkt, de bekende MK802/808-chipset sticks hebben meestal nog een voeding via USB nodig en dat hebben de oude TV's hier juist weer niet.
Ik wacht in ieder geval deze ontwikkelingen allemaal af zodat ik uiteindelijk een perfecte stick kan kopen met XBMC en alles erop voor $50.
Deze trekt zijn stroom ook via usb hoor. Kan ook niet anders HDMI levert geen stroom, is alleen signaal
HDMI levert wel degelijk voedingsspanning. (pin 18 van de stekker)
Alleen is de maximale stroom (50mA) nogal laag en voor de meeste toepassingen dus te weinig.

zie:
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
Maar die zijn dan ook een factor 3+ sneller, en naar mijn beleving nog niet eens snel genoeg zijn...

Maar wel voor de helft van de prijs van deze tizzbird...
Lezen is ook een vak: "De Tizzbird N1 wordt via een losse voeding van stroom voorzien."
Ik weet niet precies of je nu direct op mij reageert of niet (vind de layout nogal onduidelijk), maar dat over de externe voeding is pas later toegevoegd, ik reageerde toen er nog stond dat deze juist géén aparte voeding nodig had maar het puur HDMI-voeding was.
In hoeverre werkt dit nu goed? Als ik het goed begrijp kan je alleen streamen via WiFi? Die paar keer dat ik dat heb geprobeerd was om te janken, je wil toch (altijd) bekabeld je films streamen? Ongeacht HD/non-HD.
wifi streamen is idd echt waardeloos. Gewoon kabeltje trekken en je hebt er 10x zoveel plezier aan.
1080p misschien maar ik stream dagelijks youtube (HQ) en dat gaat prima, ook 720p van mijn telefoon gingen goed! En dat terwijl ik maar 54mbit verbinding heb geen eens wifi n...
Off-topic: Ben ik niet met je eens, ik denk dat het groot en deels afhangt van je wifi verbinding zelf.. Ik stream al sinds jaar en dag via Wifi naar me Boxee box, maar mijn wifi router en de Boxee staan wel in dezelfde kamer.

Ik ga er dan ook van uit dat als ik de Boxee moet verplaatsen naar een andere kamer in het huis, hij niet meer instaat is om Blu-Ray's af te spelen. Tot nu toe doet die dat perfect via Wireless N.

On-topic: Ik blijf het bizar vinden hoe Android gebruikt wordt op het moment Aan de ene kant vind ik het een goed idee om meer Android apparaten te hebben, waardoor er misschien meer kwaliteits apps komen die WEL volgens Google's design principe zijn.

Aan de andere kant maak ik mij zorgen om de enorme versplintering binnen het Android segment, het is al lang niet meer alleen een Tablet en Smartphone OS.. Maar ook zitten er bij mij zorgen bij alle versies die gedraait worden. Dit maakt het ontwikkelen niet echt gemakkelijk, gezien niet alles backward compatible is.

Of dit een goede of juist slechte stap is, is koffie dik kijken. Maar het is al veel te laat om het tij te keren, en het platform meer te richten op waar het ooit voor gemaakt was..
Als je de API van 4.0 target, dan werkt het ook op 4.1 en 4.1, dus daar valt compatibiliteit wel mee. Wat kwalijker is, is dat er nog steeds telefoons met 2.3 worden verkocht.

Daar heeft Apple toch wel een voordeel. Alle telefoons die verkocht worden draaien de nieuwste versie (niet met exact de zelfde functionaliteit, SIRI ontbreekt op oudere telefoons, maar wel dezelfde API)

Ik heb zelf CM9 op mijn S2 draaien. Mijn volgende telefoon wordt zeker een Nexus. CM is leuk en Samsung maakt goede hardware, maar ze doen moeilijk met vrijgeven van kernel source en drivers. Dan ben ik dus je klant niet meer.

Mijn Nexus tablet is heerlijk up to date. Klooien met mijn tomtect is leuk, maar het is meer een hobby tablet geworden. Voor dagelijks gebruik wil je gewoon een tablet die wel geupdate wordt door de fabrikant.

Voor media streamen gebruik ik wel mijn PS3 en als die het niet meer doet, dan heeft mijn versterker (SR7005) ondersteuning voor DLNA over bedraad netwerk. Ik zie het nut van dit soort gadgets niet zo, zeker niet nu jhe vanaf Jelly Bean audio over USB kan doen in Android. Je plugt dus gewoon je telefoon in de versterker en gaan met die banaan. Waarom wil je in vredesnaam je TV aan hebben om muziek te luisteren, dat vindt ik het grootste nadeel van muziek streamen via mijn versterker of PS3.
Aan de andere kant maak ik mij zorgen om de enorme versplintering binnen het Android segment, het is al lang niet meer alleen een Tablet en Smartphone OS.. Maar ook zitten er bij mij zorgen bij alle versies die gedraait worden. Dit maakt het ontwikkelen niet echt gemakkelijk, gezien niet alles backward compatible is.
Als we versplintering willen stoppen kunnen we beter stoppen met iOS & Windows Phone. Wereldwijd is iOS maar 14%, Windows Phone ~3%?, terwijl Android 74% heeft.

Daarnaast is het ook voor iOS niet echt heel handig, want daar heb je uiteindelijk ook de nodige schermformaten en resoluties waar je rekening mee moet/kunt houden. Je hebt iPhone, iPad, iPhone Retina, iPad Retina, iPhone 5. Nog los van Portrait & Landscape.

Moraal van het verhaal:
iOS is ook k*t ;)... nee, voor elk OS (zelfs x86 Windows 7/8 of Linux) zul je regelmatig onderhoud moeten doen aan de Apps om 'mee te kunnen'. Eenvoudige applicaties hebben weinig onderhoud nodig, complexe applicaties meer onderhoud. Als je nu nog een App hebt die moeite heeft met Tablets of hoge resolutie dan loop je het risico dat iemand een App gaat maken die dat niet heeft. Neem je elke 'minor' versie mee, dan blijft je applicatie bij, ga je wachten kom je vanzelf op het punt van een 'total rewrite'.
Zo lijkt Apps maken ineens verdacht veel op 'software development'.
Je kunt beter "versplintering" binnen 1 platform hebben dan verschillende gesloten slecht compatible platformen die opzich zelf staan, er is niet echt een andere optie.

verder valt fragmentatie wel mee tegenwoordig (zeker wat betreft de eindgebruikerservaring)

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 27 juli 2024 15:53]

Je bent het niet eens met iemand zijn ervaring? Volgens mij vereerde indentie gepost?
ik stream anders gewoon films van mijn laptop naar pc, laptop wifi, pc bekabeld, 1 of 2 keer een kleine stottering in 1080p met een film die 3 uur duurt kan ik mee leven
Wat verwacht je van een dergelijke stick?

De interne antenne is erg klein en niet versterkt.

Dus ja je zit al snel met laag signaal en helemaal zoals in de nieuwbouw veel aan de orde is de wifi router ook nog eens in de wifi verstorende storende meterkast staat.
Hmm, ik zoek eigenlijk zoiets voor de slaapkamer tv echter is het prijskaartje dan weer iets teveel van het goede.

Wellicht afwachten hoe goed deze stick het doet ten opzichte van de Chinese varianten.
Het moet immers "hassle-free" te bedienen zijn door mijn vrouw, dan investeer ik liever 30 euro meer ;)

[Reactie gewijzigd door Sinlath op 27 juli 2024 15:53]

Wellicht afwachten hoe goed deze stick het doet ten opzichte van de Chinese varianten.
Kwa CPU power is er minimaal 3x zo weinig aanwezig tegenover de China-meuk :)

Chineze variant heeft 2x meer cores, en die cores zijn ook nog is 50% sneller geklokt = al 3x sneller... En dan tel ik niet eens mee dat A5 veel slomer is dan A9...
eens, hoewel een uitzending gemist "goede tijden" of een grey's anatomy op 720 op een HD ready tv natuurlijk niet het uiterste zal vragen van zo'n stick ( aanname )


enige pluspunt wat dit apparaat heeft is een standaard afstandsbediening, kort onderzoekje bij de chinese sticks leert dat bij geen enkele een normale afstandsbediening zit. ( mind you het is een WP8/Windows 8 huishouden, android apps gaan niet werken, wp8 apps wel :D )
Er kan een MicroSD in maar de stroomvoorziening gaat toch echt via USB.
Heeft de TV geen USB, heb je dus wel degelijk een losse voeding nodig.

In de afbeelding onderaan de pagina op de Zweedse Tizzbird website is dit duidelijk te zien.
Wat een rotzooi. Duur en de processor is in vergelijking met de RK3066 (dual A9 + quad MALI400) die in Chinese sticks zit natuurlijk geen partij.
Hoewel de markt dit jaar werd overspoeld met diverse mediaspelersticks die in een hdmi-ingang geprikt kunnen worden, zouden deze in China geproduceerde hdmi-sticks volgens IBDL niet altijd betrouwbaar werken. De N1, die in Zuid-Korea is gemaakt, zou kwalitatief beter zijn, zo claimt de importeur.
Ze kunnen zoveel claimen maar op basis waarvan? Stel eens wat kritische vragen aan IBDL in plaats van zoiets zomaar neer te plempen! Het overschrijven van persberichten is geen journalistiek bedrijven!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 23 juli 2024 06:09]

Waarom een aantal off-topics en min enen voor deze comment? ChicaneBT heeft helemaal gelijk.
Interressant. Ik wilde zeggen dat het niet de beste keuze is om een Cortex A5 chipset te nemen vanwege de beperkte snelheid, maar dankzij die keuze is het mogelijk dat de TV stick alle stroom uit de HDMI haalt en er voor de rest geen aanslutiing meer nodig is. Elegant.

Verder hoop ik dat ze de Android versie goed hebben geoptimaliseerd.
HD streamen kan opzich makkelijk via wifi.

Heb op mijn HTPC een hele tijd gestreamt via WiFi.
Er werdt gemiddeld 15Mbit/s gebruikt voor een 1080p film.

Misschien meer een gevoelskwestie maar bekabeld vind ik wel wat soepeler lopen voor een mediacenter oplossing...
Blu ray streamen via wifi zuigt anders behoorlijk...
Een Android-apparaat besturen met een mobiele app voor Android, beetje Inception-y!

Wel een leuk apparaatje, maar van een Cortex A5 wordt ik niet echt vrolijk. Verder moet je ook wel erg op de WiFi vertrouwen, als je apparaatje maar 4 GB opslag heeft, en geen wired ethernet ondersteuning. Dit lijkt een elegante oplossing, maar ik denk zelf dat je met een smart TV veel meer plezier hebt, gezien de specificaties van dit apparaat. Ik kan me niet voorstellen dat dit met een redelijke snelheid werkt, en moet ook nog zien dat mensen dit ding zo ver krijgen om een 1080p blu-ray af te spelen. Deze moet dan al sowieso gestreamd worden, want de opslagruimte staat zo'n bestand niet snel toe.

Edit: Als je zonodig je TV in een smart TV wil veranderen, koop dan gewoon een Raspberry Pi. Wired ethernet, native XBMC, USB interface, goedkoper!

[Reactie gewijzigd door Niet Henk op 25 juli 2024 01:21]

Ik vind een Raspberry Pi nog best duur als je alles bij elkaar optelt. Je hebt dat ding zelf nodig :Y) + behuizing + voeding + invoer apparatuur + USB stick + WLAN stick. Daarom moet je ook een stick hebben met een sterkere processor en die goedkoper is dan de 99 euro van dit apparaat of je Android tablet die je reeds hebt hiervoor gebruiken :).
Ik wacht nog even op m'n Ouya, bied dit ook een meer voor ongeveer net zo veel geld.
Wat voor SoC zit daar in de Tegra 3?
Ja de Ouya bezit een Tegra 3 SoC. Daarnaast ben je zeker van goede support van XBMC.
pff het is veel te duur.
deze zijn gewoon merkloos te koop op ebay voor 30 euro en zelfs voor 20 als je biedingen in de gaten houd.
en voor 50 euro heb je zelfs een dual core met 8 gig.

lekker meeliften op chinese ideen maar wel 3x zoveel geld ervoor proberen te vragen.

net als de bart smit en intertoys tablets.
exact hetzelfde als op ebay uit china maar wel minstens 2x zo duur.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.