Toshiba kondigt 10,1"-tablet met Android Jelly Bean aan

Toshiba heeft met de AT300SE een nieuwe tablet wereldkundig gemaakt. Het 10,1"-apparaat draait op Android 4.1 Jelly Bean en moet vanaf december in de winkels liggen, waaronder in Nederland. De AT300SE krijgt als adviesprijs 349 euro.

In een persbericht dat naar diverse media is verstuurd, laat Toshiba weten dat zijn nieuwe AT300SE is gebaseerd op Nvidias Tegra 3-quadcore. Het 10,1"-scherm heeft een resolutie van 1280x800 pixels en er is 1GB ram aanwezig. Gebruikers kunnen kiezen tussen versies met een opslag van 8GB, 16GB of 32GB. Voor het maken van foto's is een 3-megapixelcamera aanwezig, terwijl een 1,2-megapixelfrontcamera de mogelijkheid biedt voor videobellen. De AT300SE weegt 625 gram en is 10,5mm dik. Daarbij belooft Toshiba dat de accu het minimaal 10 uur kan uithouden.

Gebruikers kunnen met de tablet verbindingen leggen via wifi en bluetooth, maar er lijkt geen versie te komen die beschikt over 3g-ondersteuning. Overigens is het mogelijk om de opslagcapaciteit op de tablet te verhogen met micro-sdkaartjes. De software is gebaseerd op Android 4.1, waarbij onduidelijk is of Toshiba aanpassingen aan de interface heeft gedaan.

Volgens de fabrikant moet de nieuwe AT300SE-tablet in december in de winkels liggen, waaronder in Nederland. Geïnteresseerden zullen 349 euro voor de tablet moeten betalen, waarbij Toshiba waarschijnlijk verwijst naar de goedkoopste versie met 8GB opslag.

Toshiba AT300SE Toshiba AT300SE Toshiba AT300SE

Door RoD

Admin Mobile

15-11-2012 • 18:22

31 Linkedin

Reacties (31)

Wijzig sortering
Dit is precies het probleem van android tablets: allemaal hetzelfde. De verschillen tussen deze en de 99 andere Tegra 3/andere QC 10.1" tablets zijn veel te ver te zoeken. Waar is de innovatie....
Anoniem: 449164
@wjvds15 november 2012 19:01
En wat dacht je dan van de Nexus 10, maar €50,- duurder en je hebt een 2 x zo goed scherm en een snellere processor inclusief de nieuwste software, ik wacht daar wel op.
Goed punt, alleen heeft deze Toshiba wel eem kaartlezer, wat betekent dat je aan 8 GB intern genoeg hebt, en verder lekker kunt uitbreiden.
Juist. En zo blijft er voor elk prijsverschil wel weer wat te zeggen. Qua scherm is dit geen winnaar maar de behuizing is een groot voordeel van deze tablet, de prijs is niet echt hoog te noemen.
Deze is ook nog best duur voor wat ie levert.
De Note 10.1 met een snellere CPU/GPU, bij de tijd van deze release ook Jelly Bean (in duitsland is ie immers al uit) en met de S-Pen heeft toch behoorlijk wat meer features en is met de huidige cashback misschien 10€ duurder.
Bijv. de Nexus 10 vindt ik wel innoverend hoor.
Anoniem: 167912
@wjvds15 november 2012 18:41
en wat is het innovatieve verschil tussen de honderden verschillende desktopsystemen, de honderden verschillende middenklasse automodellen, de duizenden verschillende vorken, ...
keuze kan toch nooit iets negatief zijn?

Waarom altijd dat oneindig gezaag bij elk nieuw model tablet dat uitkomt?
Omdat de voorganger van deze tablet bijna precies hetzelfde is als deze.
een tablet is een tablet wat wil je nou helemaal?
een driehoek?
zon onpractisch ding als de sony?
10 cm dikke randen om de vorm maar anders te maken.


het verschil in deze tablets is de software en wat er onder de kap zit.
accuduur verschild bij een hoop tablets ook het gewicht en de bouwkwaliteit verschild een hoop.
een tablet is en blijft er uitzien als een tablet daar valt niets aan te innoveren ze zien er nou eenmaal zo uit.
als je er 1 wil die er uniek uitziet plak je er toch lekker bloemetjes of een dolfijntje op...

computer monitoren zien er ook allemaal hetzelfde uit zo ziet een scherm er nou eenmaal uit.
een gouden of chrome randje zit nameijk helemaal niemand op te wachten.
Ze maken producten voor IEDEREEN niet voor de enkele excentrieke persoon die een diamanten of chrome tablet wel mooi vind.
en dan kom je dus bij dit soort ontwerpen uit.

enigste slechte wat ik dan ook te melden heb is de positie van de camera die zijn werk beter doet in het midden van de tablet.
Ik ben het op een aantal punten niet helemaal met je eens.

Vooral betreft de Sony, want deze houdt door de dikke rand gewoon een stuk makkelijker vast. En er is ruimte om bijvoorbeeld een complete SD kaart erin te doen in plaats van alleen een kleinere. En is net wat makkelijker typen dan een andere tablet omdat bijvoorbeeld degene die ik heb, de Asus TF101, een beetje ligt te wiebelen en daarom moet ik deze op een kleine stand zetten of op een stoffen ondergrond.

De camera zit ook niet op een te slechte plek. Deze plek is goed te gebruiken als je een foto wilt maken met de tablet zonder dat je bang hoeft te zijn dat je handen ervoor zitten als je deze verticaal wilt gebruiken. En wonder boven wonder zijn er ook echt mensen die foto's maken met hun tablet...

Daarnaast denk ik ook dat wjvds bedoelt dat er onder de kap bijna allemaal hetzelfde zit. Vaak een Tegra3, maar er wordt vaak niet bij vermeld welke. Vervolgens hebben een dozijn tablets een 1280x800 IPS display. Van zulke dingen. Wat jij zegt klopt helemaal. De software is verschillend en vaak de skin die ze over Android heen gooien en natuurlijk de bouwkwaliteit. Accuduur zou ik zo niet durven zeggen.

Computer monitors zien er vaak hetzelfde uit, maar toch hebben ze daar nog aparte voeten voor. Deze wil je niet op een tablet, maar ze zouden zich met kleine dingen moeten zien te onderscheiden. Dit is moeilijk, maar kijk bijvoorbeeld naar de HD7 van HTC. Deze heeft een kleine voet voor de telefoon neer te zetten. Zoiets in een tablet zie je maar zelden. Het Franse bedrijf Archos heeft er enkele, maar die steunen zien er niet echt mooi uit.

Het is inderdaad gewoon een groot scherm met daaromheen een zo klein mogelijke rand met af en toe speakers aan de zijkant. Houd goed vast en is lekker makkelijk mee te nemen. Uiterlijk is dus inderdaad vrij weinig mee te spelen.

Edit naar hieronder:
Ik verwacht niet meer, maar ik vernam dat wjvds dit bedoelde in zijn eerste post. Zelf vind ik het helemaal niet erg als de meeste hardware specificaties zich niet onderscheiden. Het zijn de kleine dingen die het hem doen door bijvoorbeeld spatwaterdicht te zijn of met een pennetje te werken. Maar ook het uiterlijk kan de doorslag geven of de bouwkwaliteit.

Kwa SoC's zouden er van mij wel wat meer verschillen mogen komen bij de wat 'betere' merken. Deze gebruiken voornamelijk Tegra-chips, maar zou ook wel eens een wat goedkopere chip zien. Een tablet die iets minder snel is, en dan iets goedkoper. Maar helaas moet je dan naar andere merken die je voor het hele tablet gebeuren niet eens kende zoals Archos of Yarvik. Maar in tegen stelling tot computers zullen de prijzen niet heel erg gaan verschillen dus is het voor het bedrijf niet interessant.

[Reactie gewijzigd door Sietse1990 op 16 november 2012 16:29]

Daarnaast denk ik ook dat wjvds bedoelt dat er onder de kap bijna allemaal hetzelfde zit. Vaak een Tegra3, maar er wordt vaak niet bij vermeld welke. Vervolgens hebben een dozijn tablets een 1280x800 IPS display. Van zulke dingen.
Met alle respect, maar wat had je dan verwacht? Android is een 16:9 / 16:10 OS (dat overigens ook wel in andere beeldverhoudingen kan werken, maar het gros van de apparaten heeft die resolutie), dan kom je als nel op 1280x800 / 1920x1200 / 2560x1600 uit als resoluties. En aangezien 1280x800 het meest gebruikt is, zeker in de eerste generatie tablets, is dat een beetje de standaard geworden voor de instapklasse. Juist een wildgroei aan verschillende resoluties en schermverhoudingen zou de doodsteek zijn voor een tablet OS, omdat je dan als app-maker ook niet meer weet waar je voor moet ontwikkelen.

Daarnaast: hoeveel verschillende SOC's moeten er komen? Zijn alle laptops dan ook een pot nat? Er zit immers een AMD of een Intel-chip in. Hetzelfde geldt voor desktops. Op laptopgebied kunnen Sony, Acer, HP, Dell, Asus, Toshiba en weet ik het wie allemaal toch ook prima concurreren? Als een type hardware op een gegeven moment volwassen wordt, zullen de meeste apparaten voor 80% op elkaar lijken. Het is juist de overige 20% (aansluitmogelijkheden, designfeatures, bouwkwaliteit, software) waarop ze van elkaar verschillen.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 16 november 2012 08:19]

Betere specs is bij alle tablets (of het nou Android of iOS is) meestal het devies, met als uitzondering de Galaxy Note 10.1 met de pen. Hogere resolutie (iPad 3, Asus Infinity, Nexus 10) is leuk, maar voor veel mensen geen dealmaker/breaker.
Helemaal als je het verschil tussen deze en zijn voorganger ziet.
Ik zie het nut van deze tablet niet helemaal, ik heb zelf een Toshiba AT300, en deze AT300SE is bijna hetzelfde, de Firmware is nu Android 4.1.

Verder heeft alleen de achtercamera minder megapixels, zit er nu een Micro-SD kaart in in plaats van SD en zijn de aansluitingen wat verplaatst.

Hopelijk betekend dit wel dat ik de 4.1 update nog krijg, de hardware is immers bijna hetzelfde.

En tegen de tijd dat hij uitkomt is de 16gb versie van de AT300 waarschijnlijk goedkoper dan de 8gb versie van de AT300SE...

[Reactie gewijzigd door Pyramiden op 15 november 2012 19:10]

Hmm, als hij zo erg veel op de voorganger lijkt dan vraag ik me af of jij die update naar 4.2 wel gaat krijgen. Want dan gooien ze hun eigen glazen in.
Daar was ik ook al een beetje bang voor, dat dit gewoon de Android 4.1 versie van mijn tablet is.

Ookal is heb ik op verschillende websites gelezen dat mijn tablat nog voor 2013 (eind 2012 eigenlijk) 4.1 zou krijgen.

Maartoch, qua hardware zijn ze bijna hetzelfde, dus veel zal er niet aan gesleuteld moeten worden, ook omdat het bijna stock Android is op een paar tweaks na.
Sterker nog, er lijkt sprake te zijn van een achteruitgang qua connecties vergeleken met de AT300. Zo zie ik geen hdmi-out meer en was een fullsize sd-slot praktisch voor fotografie. En waarom geen upgrade van de processor of schermresolutie? Echter, de accu kan duidelijk beter en is de jelly-bean update prettig. Het is nu wachten tot de jelly-bean update voor mijn AT300 uitkomt...
"Ik zie het nut van deze tablet niet helemaal, ik heb zelf een Toshiba AT300, en deze AT300SE."

Volgens het artikel is de AT300SE nog niet te koop in Nederland.
Heb jij hem in het buitenland gekocht?
Toshiba is geen gevaar voor Apple dus dan boeit het design niet :+
vorige zag er precies hetzelfde uit en die is ook niet gesued
Ik vind dit een mooie prijs/kwaliteit verhouding, gewoon een goede snelle processor, in combinatie met een 10,1 inch scherm en redelijke resolutie, verder ben ik er wel achter dat je aan 16gb geheugen op je tablet ruim genoeg hebt, ik zou het zelfs met 8gb kunnen hebben(Nexus 7 gebruiker) Ook is mooi dat je al meteen jellybean op je tablet hebt draaien, die aanzienlijk vloeiender draait dan android 4.0 ice cream sandwich. Verder verwacht ik dan natuurlijk ook , dat er een update komt met android 4.2 over een niet hele lange tijd(dus met gebruiker accounts) dat zou perfect zijn.
Je zou inmiddels wel verwachten dat fabrikanten zich willen onderscheiden middels een HD scherm.
Geen Nexus 10 voor Nederland en nu weer een 1200x800 scherm van Toshiba.
Wanneer komt nu eindelijk eens de echte Apple Killer
2500x1600 of ander HD scherm, Wifi, SDXC, 4G, HDMI uitgang en niet al te zwaar.

Jammer, jammer, jammer. Apple is en blijft op dat gebied meester.
Toch maar shoppen in UK vooor een Nexus 10.
TRansformer Pad Infinity. Heeft het allemaal, echter alleen een scherm van 1920x1200...
Anoniem: 449164
@DingieM15 november 2012 19:11
En de Nexus 10, iPad 3/4 en de Vader Icionia Tab A700.
Maar A700 is echt langzaam, de versie van de Tegra die daar in ziet kan die resolutie niet aan.

Verder is jouw Darth Vader Edition ook wel interessant...
Fingers crossed, dat Toshiba niet aangeklaagd word voor het ontwerp, haha.

Persoonlijk wel een missertje, dat er geen 3g is. Hoewel dat problem met wireless tethering vaak zo verholpen is.
Hadden ze die OTG usb maar gehouden... de vraag naar tablets met otg usb poort is hier iig nog groot...
Anoniem: 430054
16 november 2012 08:08
voor 50 euro meer heb je de nexus 10
Waarom daar stopppen? Voor nog eens X euro meer, heb je weer een 'betere'. En doe daar nog een paar euro bij en je hebt een nóg betere. Je zult als tabletzoeker toch ergens de knoop moeten doorhakken. De vraag is maar net wat het budget is en welke opties/functies je nodig hebt en/of wilt gebruiken en welke niet, zodat je op de laatste, eventueel, concessies kunt doen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee