LG kondigt Optimus G-smartphone met quadcore-Snapdragon-soc aan

LG heeft zijn nieuwste high-end smartphone aangekondigd: de Optimus G. Het toestel draait Android Ice Cream Sandwich en wordt aangedreven door de quadcore-variant van Qualcomms Snapdragon S4-soc, die op 1,5GHz loopt.

De aanwezigheid van de S4-quadcore maakt de Optimus G het eerste toestel met deze chip van Qualcomm; tot nu toe hadden fabrikanten alleen de beschikking over de dualcore-variant van de S4. De soc valt in de apq-lijn bij Qualcomm, wat betekent dat er geen modem ingebouwd zit. De modemfunctionaliteit wordt door een losse - verder niet benoemde - chip verzorgd die overweg kan met de 4g-netwerktechnologie lte. Er is in totaal 2GB werkgeheugen aanwezig.

De Optimus G heeft een scherm van 4,7" met een resolutie van 1280x768 pixels. LG duidt het paneel aan als True HD IPS+ en het scherm maakt gebruik van in-cell touch, wat betekent dat het touchscreen in het lcd verwerkt zit en hier geen additionele laag voor nodig is. Dit zou het scherm dunner maken en de air gap tussen de elementen minimaliseren. Het scherm zou van links naar rechts bijna van rand tot rand lopen; LG zegt dat de bezels slechts 3mm groot zijn.

Het toestel heeft een camera aan de achterzijde, met een resolutie van maar liefst 13 megapixels en aan de voorkant is een 1,3-megapixelcamera geplaatst voor videobellen. De software is gebaseerd op Android Ice Cream Sandwich. Het toestel weegt 145g, is 8,45mm dik en is voorzien van een forse 2100mAh-accu. De Optimus G komt volgende week in Zuid-Korea uit voor een nog onbekende prijs. Een wereldwijde release moet later dit jaar volgen.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

28-08-2012 • 08:32

74 Linkedin

Submitter: Petaht

Reacties (74)

74
69
37
8
0
23
Wijzig sortering
Specs klinken ontzettend goed. Dat LG als eerste grote fabrikant een Cortex A15 Quad in het toestel stopt vind ik toch wel verassend. Vraag me alleen af in hoeverre je die extra power gebruikt. En LG heeft jammergenoeg de naam tegen. Weet niet hoe jullie ervaring is, maar iedereen die ik ken die weinig verstand heeft van hoe smartphones werken en in elkaar zitten, maar wel op zoek zijn naar een toptoestel overwegen LG niet eens. HTC, Samsung of iPhone. Soms nog Sony. Ik hoop voor LG dat dit toestel beter gaat verkopen dan hun vorige. Zou er zelf iig wel CM10 opzetten :P
Dat LG als eerste grote fabrikant een Cortex A15 Quad in het toestel stopt vind ik toch wel verassend.
Dat doen ze niet, deze Snapdragon S4 heeft Krait cores. Er zijn nog altijd geen SoC's met de Cortex A15 op de markt, de (dual core) Exynos 5250 Exynos 5 Dual van Samsung gaat waarschijnlijk de eerste zijn, en quads komen pas veel later, zoals het er nu uit ziet mid-2013. Tegra 4 wordt ws de eerste.

Hoe snel we deze telefoon in de rest van de wereld gaan zien zal sterk afhangen van Qualcomm en TSMC, als die inmiddels hun yield problemen hebben opgelost kunnen er eindelijk voldoende S4's worden geproduceerd. Maar ja, Qualcomm loopt grofweg een half jaar voor op de rest - het probleem is alleen nog voldoende chips kunnen produceren.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 augustus 2012 10:58]

Oh ik dacht dat Krait cores dat waren, mijn fout. Zie wel dat deze Krait cores al op 28 nm gebakken zijn. Is de A15 een nog kleiner procede dan? Edit: ik vind berichten die spreken over 32 nm. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen de Krait cores en A15? De A15 chips zijn zo te zien toch nog sneller.

[Reactie gewijzigd door M.d.B. op 28 augustus 2012 11:43]

De Cortex A15 core is ontworpen door ARM en wordt in licensie gegeven aan fabrikanten als Samsung, Apple, TI, nVidia, etc. Krait is ontworpen door Qualcomm en zit exclusief in hun eigen chips. Ze gebruiken allebei dezelfde ARMv7 instructieset, zijn tegelijkertijd ontworpen en zijn in feite generatiegenoten - Krait en A15 zouden qua performance in theorie vrijwel gelijk moeten zijn (beide grofweg 30% beter dan een gelijkgeklokte Cortex A9 core), al weten we dit officieel nog niet aangezien er nog steeds geen apparaten met A15-chips zijn om onafhankelijke benchmarks te doen.

Qualcomm bakt hun Snapdragon S4 chips met Krait cores op 28nm, Samsung maakt Exynos 5 (A15) op 32nm en TI bakt hun A15 chip OMAP5 op 28nm.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 augustus 2012 14:09]

Bedankt voor de info=)!
Lg was ook de eerste met een dual-core, en de eerste met een 3d-scherm, allebei verschrikkelijke toestellen, maar als er duidelijkheid is over of er stabiele goede custom ROMS komen voor dit toestel (CM10 bijv.), dan heb je hier wss een goede aan. LG kennende zal de prijs redelijk gunstig zijn, dan kan het interessant zijn!
Oh, moet je nagaan. Dat wist ik dus niet en ook dat had ik niet verwacht. Maar ik lees hier ook over trage updates van LG. Heb geen idee hoe het met hun service gesteld is, maar de naam heeft het dus duidelijk niet mee. Misschien moeten ze de 'less is more' strategie maar eens op de software toepassen. Vind persoonlijk stock Android al altijd ruim voldoende om ieders wensen (lees gemiddelde gebruiker) te voorzien. Als dat betekent dat je ook sneller updates uit kan brengen. Snap ook wel dat LG hun eigen identiteit wil behouden, maar ik denk niet dat de consument er veel baat bij heeft.

[Reactie gewijzigd door M.d.B. op 28 augustus 2012 09:09]

De LG Optimus 3D heeft hele goede 3D waar ik erg blij mee ben. De software rammelt inderdaad nogal, vooral omdat er net te weinig geheugen/rekenkracht in het apparaat zit. Maar de 3D is zo goed (vooral het nemen van 3D foto's) dat dat het mee waard is. Ik hoop dat LG een nieuwe 3D telefoon uitbrengt, maar dan verder met de specs van deze Optimus G.

Meestal wordt het LG verweten dat ze niet snel updaten naar nieuwe Android versies. Het is maar de vraag of dat belangrijk is voor het grote publiek. Als techneut vind ik het altijd leuk om de nieuwste versie te hebben, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het toch altijd vooral een papier voordeel is.
Qua hardware zijn de LG telefoons van de laatste jaren best OK. De Optimus 2x speed is een degelijk toestel en de Prada is best mooi. Het grootste euvel zit hem in de software en updates. Velen geven af op bijvoorbeeld HTC, maar Sony en LG zijn de meest luie fabrikanten als het om updates gaat! Ook de skin die ze gebruiken is hopeloos en vaak instabiel.
Sony de meest luie fabrikant? Dat is onzin. Hun toestellen krijgen gewoon updates zoals het hoort. Ze zijn een van de enigen die er werk in steken en zorgen dat de update een vooruitgang betekent, ze optimaliseren zeer veel voor hun toestellen. Je ziet dat ze met redelijk beperkte hardware behoorlijk vlotte prestaties behalen. En qua skin ben je natuurlijk altijd voor- of tegenstander, maar er zijn toch velen het erover eens dat hun skin iets toevoegt aan Android en goed werkt, in tegenstelling tot sommige andere. Over LG heb je gelijk, de software-ondersteuning is daar gewoon ruk, maar Sony doet meer dan zijn best.
Helemaal mee eens. Sony is verre van lui en steekt naar mijn mening behoorlijk veel tijd en moeite in ondersteuning van uitgebrachte toestellen. De Xperia Arc S, Neo V en Ray zijn al best oude modellen en kregen in april/maart van dit jaar als het goed is een update naar ICS. Dat mag je best service noemen. ;)
Mijn LG Optimus One gebruikt anders een skin die niet ver afligt van stock Android. Is dit bij hun andere toestellen dan zo anders?

Ook qua stabiliteit niks te klagen. Ik heb er wel CM op staan (tweakgehalte...), maar m'n vrouw heeft gewoon nog de fabrieksversie en zij is daar zeer tevreden mee.
Ik vind het wel een enorm mooi toestel eigenlijk, zowel qua uiterlijk als de hardware is behoorlijk state of the art. Overigens staat er niet welke gpu hierin zit, wat toch ook belangrijk is voor de prestatie? Nu komt het er op aan voor LG om hun zeer belabberde naam qua software-ondersteuning goed te maken. Vroeger was die misschien niet zo belangrijk, maar tegenwoordig is de software de helft van je telefoon en kan je die niet zomaar verwaarlozen. Geen jaar meer wachten op updates dus!
Overigens staat er niet welke gpu hierin zit, wat toch ook belangrijk is voor de prestatie?
Adreno 320 waarschijnlijk, die zit in al die nieuwe Snapdragon S4's - al is natuurlijk t nog onbekend hoe hoog geklokt.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 augustus 2012 09:08]

Hmm 13 Megapixels door dat kleine lensje...
Dat geeft enorm veel ruis en andere beeldfouten.

Ik snap die megapixel hype niet. Je foto's worden er alleen maar slechter van als je lens en beeldoppervlak niet groter worden.

Een HD scherm heeft maar 2MegaPixel(!) Voor een 10x15 afdruk heb je maar 3MP nodig.
neem een beetje reserve en 6 MP zou genoeg zijn. En dan heb je veel minder ruis bij weinig licht in vergelijking met een 13MP camera.

Gokken ze toch op de onwetende mens die denken dat meer ook beter is.
Jammer...
Gokken ze toch op de onwetende mens die denken dat meer ook beter is.
Het is net wat je wilt, je krijgt wel degelijk meer detail, maar inderdaad ook meer ruis! Detail is er vaak niet bij te maken achteraf, maar ruis wel tot bepaalde mate weg te werken...

Ik heb voor de grap een foto genomen met mijn SGS3, verkleint van 8MP naar 3MP en je ziet redelijk duidelijk dat er minder detail is. Bij veel licht (zoals de foto) wil je juist zo hoog mogelijke MP, want ruis is bijna niet aanwezig bij goede belichting.

Dit is het orgineel:
http://jaapschaap.com/pics/IMG_20120812_143815_1.jpg

En dit een uitsnede met links 3MP en rechts 8MP:
http://jaapschaap.com/pics/3mp-vs-8mp.jpg

Dus noem mij onweten, who cares :)
Je zegt het al: bij veel licht. Als er genoeg licht door dat gaatje komt, dan ben ik het grotendeels met je eens. (mist nog de goed lens)

Maar de meeste foto's die ik zie die met mobieltjes zijn genomen hadden niet de ideale lichtomstandigheden. En aangezien de "flitsers" op mobieltjes ook niet veel voorstellen....

Verder heb je de foto verkleint naar 3MP. Het is heel erg afhankelijk van je software hoe goed/slecht dat gebeurd. Bij de betere software heb je daarom ook keuze tussen meerdere algoritmes.

Mijn ervaring is dat ik een beter beeld krijg van mijn oude 6MP spiegelreflex dan van een moderne compact met 16MP
edit: zonder foto-bewerking, foto volledig op een scherm of foto. bij inzoomen zie je wel detail verschil, maar op een afdruk of bij een slide-show zie je dat detail niet meer.

Ik zei al: 6MP heeft minder ruis bij WEINIG licht. Dan hoef je ook niet achteraf te corrigeren. En ruis kun je niet weg werken zonder detail verlies. Dus ja, orgineel is mischien scherper, maar dat verlies je weer door het "ont-ruis-en"

[Reactie gewijzigd door gjmi op 28 augustus 2012 13:36]

de rechter foto heeft duidelijk meer software sharpening :) duidelijk te zien op het herkwerk.
daar zijn op het rechterdeel sharpening artifacts te zien.

dit is bij veel point en shoots dan ook een probleem.
ik heb een sony point en shoot en die heeft zo veel software sharpening dat de fotos er niet uit zien tot ik er een minimaal blur filters overheen gooi en ze downscale.
Anoniem: 468992
@gjmi28 augustus 2012 10:21
Henk en Ingrid eisen MP's
het geeft niet meer beeldfouten en ruis is ook niet veroorzaakt door de lens.

het enigste wat dit zal doen of niet zal doen is de 13 megepixel sensor kunnen vullen met kleine details omdat de lens resolutie lager is dan de sensor resolutie.
waardoor dus niet alles scherp zal worden of in iedergeval niet zo scherp als het zou kunnen zijn.

en buiten dat 13 megapixels voor een dslt niet nodig is heeft het toch wel veel voordelen bijvoorbeeld croppen.
en ook downscalen heeft nut dit maakt de foto nomaleijk scherper (omdat hij dus niet optimaaal scherm is) reduceerd ruis en dat maakt dus in feite de foto beter ondanks de kleine lens.

een 13 mp sensor achter dat lensje heeft dus meer kans op een scherpe ruisvrije foto dan een 2 megapixel sensor.
de 2 megapixel foto zal wel minder ruis hebben maar de ruis is groter omdat de pixels groter zijn en dus meer storend.
en met downscalen van een 13 megapixel foto naar 2 megapixel kan je dus omdat je zoveel pixels heb met een intelligent programma de ruis pixels verwijderen waardoor de ruis minder word.
en de ruis die overblijft is veel minder zichtbaar.
Leuke telefoon, daar pakken ze de performance kroon mee, in elk geval totdat de exynos5 en omap5 uit komen.
Maareh, ik moet hem niet.

Om 2 redenen, 1 LG dus relatief trage updates.
En reden 2, er zit weer zo'n infantiele MHL poort op die usb host + HDMI tegelijkertijd onmogelijk maakt.
Leuke telefoon, daar pakken ze de performance kroon mee, in elk geval totdat de exynos5 en omap5 uit komen.
De eerste versies van Exynos 5 en OMAP5 gaan dual cores worden, dus tenzij die extreem hoog (>2.5 GHz) geklokt worden zullen die hier qua rauwe performance niet overheen gaan. De concurrentie zal de performance kroon pas weer kunnen pakken als de eerste A15-based quads uitkomen (Tegra 4, Exynos 5 Quad, etc), en Clover Trail blijft ook nog een vraagteken natuurlijk (al zal dat voornamelijk een chip voor Windows tablets/telefoons worden, geen Android).

Maar goed, eerst nog maar zien of Qualcomm deze S4 ook daadwerkelijk kan leveren, je hebt er weinig aan om alleen in de folders de performance kroon te hebben. En los daarvan, de vraag is of je wel zoveel hebt aan een in theorie supersnelle quad als de meeste applicaties toch single threaded performance vereisen - dan heb je toch meer aan een 2x 2 GHz chip dan een 4x 1.5 GHz.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 augustus 2012 10:31]

De eerste versies van Exynos 5 en OMAP5 gaan dual cores worden, dus tenzij die extreem hoog (>2.5 GHz) geklokt worden zullen die hier qua rauwe performance niet overheen gaan. De concurrentie zal de performance kroon pas weer kunnen pakken als de eerste A15-based quads uitkomen (Tegra 4, Exynos 5 Quad, etc), en Clover Trail blijft ook nog een vraagteken natuurlijk (al zal dat voornamelijk een chip voor Windows tablets/telefoons worden, geen Android).

Maar goed, eerst nog maar zien of Qualcomm deze S4 ook daadwerkelijk kan leveren, je hebt er weinig aan om alleen in de folders de performance kroon te hebben. En los daarvan, de vraag is of je wel zoveel hebt aan een in theorie supersnelle quad als de meeste applicaties toch single threaded performance vereisen - dan heb je toch meer aan een 2x 2 GHz chip dan een 4x 1.5 GHz.
Je zegt het zelf al die A15 dingen gaan er over heen door het ontbreken van het juiste gebruik van alle cores...

Dat is ook precies de reden waarom die S4 sowieso al in sommige benches over de quadcores heen gaan, omdat die S4 optimaler benut wordt, niet omdat die sneller is...

De A15's gaan er dus gewoon over heen, zeker in de browser waar ongeveer 1.5 cores worden gebruikt (1 core haalt 110k in browsermark 2/3 of 4 cores halen 160k). Dual of quad zal daar dus gelijk presteren (mits de cores gelijk zijn), tenzij er binnenkort nog wat veranderd binnen Android...
Klopt, je hebt idd veel meer aan hooggeklokte duals dan laaggeklokte quads maar men wil specs he :)

Maar die dual-A15's gaan het op dat gebied (single/dual-threaded performance) nog lastig krijgen tegen de tegelijk uitkomende dual-S4's (MSM8960T, dat is een 2x 1.7 GHz Krait met Adreno 320). Clover Trail gaat de koning van de single-threaded performance zijn, maar gelukkig voor de ARM fabrikanten concentreert Intel zich met die (dure!) chip puur op Windows tablets, die gaan we niet in Android devices zien.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 augustus 2012 11:17]

Er zijn al Intel-smartphones op de markt. Niet bij ons, maar wel in India en Rusland, dus ik zou niet te snel zeggen "we gaan ze niet in Android devices zien". Ze zijn er namelijk al :p
Medfield (single core) ja. Clover Trail (dual core) nee. :)

Er zijn tot nu toe geen Android telefoons of tablets met Clover Trail aangekondigd, en Intel werkt volgens eigen zeggen ook niet aan een CT-optimized Android versie. Alleen Medfield telefoons blijven binnen druppelen (in de UK branded als Orange), maar dat zijn mid-range toestellen, het vlaggenschip blijft gereserveerd voor Windows tablets. Waarschijnlijk omdat daarmee veel meer te verdienen is, de markt voor Android hardware is voor chipbakkers een vechtmarkt met lage marges.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 28 augustus 2012 11:28]

Jep, maar Clover Trail is er ook nog niet he, ik denk dat ze wel met zo'n toestellen zullen komen, al is het niet bij launch. Immers moeten ze wel, willen ze iets meepikken van die mobiele markt. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd, ze zijn al een tijdje met Android bezig en nu pas komen de resultaten, ik denk dat ze daar wel mee zullen voortdoen, gezien de goede performance.

Maar ik vermoed dat aangezien Android goed werkend is op Medfield, de stap naar CT zo groot niet is (in vergelijking met Android naar MF brengen 'uit het niets'). Ik ben alleszins benieuwd, zou best wel een Intel phone willen als je ziet waar ze mee komen.
Ik zou ook graag CT telefoons zien, maar als Intel niet werkt aan een optimized Android versie, wie gaat het werk erin steken? De OEMs?
dat zal te maken hebben met ruimte, ik geloof niet dat het heel erg haalbaar is om er 2 van die poorten op te zetten, of je moet er een of ander hubje tussen gaan zetten, maar dan gaat iedereen daar weer over zeiken...

ik zou dus zeggen, los het op via BT randapperatuur, of wifi (netwerk apperatuur).

[Reactie gewijzigd door i-chat op 28 augustus 2012 09:42]

Waarom is dat kinderachtig? Of weet je gewoon niet zo goed wat infantiel betekent?
lg 4x hd 4 uopdates in minder dan 4 maanden.....

mensen moeten hun huiswerk eens doen hoe vaak wil je je telefoon nou werkelijk updated al het gewoon werkt ?
Dit lijkt me een concurrent voor de m2 maar dan van een "echte" fabrikant. Ik vraag me af wat de prijs zal gaan worden want dit zou best de next-gen telefoon kunnen gaan worden die de limits omhoog gaat pushen. Niet van LG verwacht :+
Dan zal er toch een update naar Android 4.1 beschikbaar moeten komen. Mijn ervaring met bijvoorbeeld responsiveness van een smartphone is dat apparaten met betere specs en 4.0 het af moeten leggen tegen alternatieven met 4.1. Allemaal te danken aan project Butter.
Dat is hem juist bij LG voor 4.1 zal je maanden (zo niet een 6 tot 12 maanden) moeten wachten voor een update. Ik vind de hardware altijd best goed bij LG maar ik zou enkel tot aankoop gaan als ik weet dat er een CM10 (of latere) custom rom beschikbaar is voor dit toestel, want ik reken niet op support van LG.
Welnee 6 tot 12 maanden slaat nergens op, dat was/is bij 2.3 naar 4.0 misschien zo maar 4.0 naar 4.1 is 10x minder werk...

ALLE fabrikanten hebben sneller een 4.0 naar 4.1 upgrade dan welke Android update voorheen dan ook...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 28 augustus 2012 09:29]

We weten allemaal dat bij LG de prioriteiten niet bij het updates uitbrengen liggen..
Zo hebben ze nog GEEN ENKELE ICS update uitgebracht!

Dus waar andere fabrikanten snel updates uitbrengen van ICS naar JB zou ik daar bij LG niet zo zeker van zijn!

LG heeft nog geen verbetering laten zien wat dit betreft dus als je een LG telefoon wil met JB er op ben voorlopig inderdaad afhankelijk van custom ROMs!
at een complete onzin er zijn binnen 4 maanden bij lg voor de 4x hd al 4 updates uitgebracht.

het probleem van lg is echter het niet communiseren over de updates dus niemand weet er van.

je moet niet zo in het verleden blijven hangen met de 2x speed daar is idd nog geen updated naar 4.0 voor maar de andere updated waren er wel gewoon om de problemen te verhelpen.
en dat de 2x speed nog geen 4.0 heeft komt volgens mij gewoon door nvidia en de drivers voor de tegra 2 en niet door lg zelf.

je comments zijn dat ook gebaseerd op de geschiedenis en laten een gebrek aan research voor de latere toestellen zien.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 28 augustus 2012 16:21]

en dat de 2x speed nog geen 4.0 heeft komt volgens mij gewoon door nvidia en de drivers voor de tegra 2 en niet door lg zelf.
Als dat zo was had de Asus Transformer Pad die pressies de zelfde CPU/GPU (Tegra 2) heeft ook niet de update gehad naar ICS, en die hebben dat all in februari gekregen, en de LG Optimus 2X Speed heeft dat nog steeds niet gehad, en het is nu all 6 maanden later dan Asus Transformer.

Nee al gaat het om updates is LG erg slecht, was het zelfde verhaal van Android 2.3 Gingerbread, wat maanden en maanden duurden tot het pas uit kwam.

Als LG zo doorgaat gaan ze failliet (ik bedoel de Smartphone afdeling), want mensen hebben hier geen zin meer in, zo goed als alle mensen die een LG Optimus 2X Speed had of heeft, koppen niet meer een mobiel van LG, en dat zegt al heel wat.
Dat is nog maar afwachten, je maakt statements die nog helemaal niet zeker zijn. Er zijn namelijk nog weinig updates naar JB geweest (alleen Asus voor de Transformer?). Daarnaast was ook de update van Eclair naar Froyo vrij snel, bv 3 maanden voor de HTC Desire. Nog maar de vraag of ze dat gaan redden voor bv de One X.

Zolang de updates er niet daadwerkelijk zijn, is het gevaarlijk om er vanuit te gaan dat ze komen. Zie bv Galaxy S die geen ICS krijgt terwijl de Nexus S het makkelijk draait. Of zie de Desire HD, eerst wel ICS, dan niet met als smoes te weinig ruimte terwijl de Incredible S het wel krijgt met vrijwel dezelfde partitie-indeling. Of zie de Optimum 2X van LG zelf, iedereen wacht op ICS, LG zegt dat het niet meer komt, heel veel kritiek, dan toch weer wel maar wanneer blijft afwachten. HTC Sensation, wel ICS maar JB weer niet. Moraal: eerst zien, dan geloven.
Welke alternatieven met 4.1? Tot nu toe zijn er nog niet veel officiële updates of nieuwe telefoons met 4.1 (volgens mij alleen de Galaxy Nexus), dus ik ga er van uit dat je het dan over custom firmwares hebt.

Custom firmwares moet je gewoon niet vergelijken met originele firmwares. Zelfs vergelijken met andere custom firmwares is lastig gezien er een hoop afhankelijk is van degene die de firmware gemaakt heeft.

En eerlijk gezegd merk ik nog weinig verschil tussen 4.0 en 4.1 wat betreft snelheid/responsiveness (CM10 vind ik eerlijk gezegd momenteel zelfs nog wat slechter als CM9 op dat gebied).

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 28 augustus 2012 09:33]

Het scheelt heel veel als de hardware dtivers ook volledig geïmplementeerd zijn. Dat je het trager vindt komt waarschijnelijk ook doordatvde hardware compiser bij veel toestellen nog niet helemaal tot niet werkt. Hierdoor wordt de gpu niet of niet volledig ingezet bij het renderen van de GUI.

Eens de roms het statuut van beta of release candidate krijgen zul je zien wat een wereld van verschil het is. Kijk maar naar de GNex met ics en met jb op relatief zwakke hardware.

Verder werkt bijvoorbeeld de One X retesnel met cm10.
verdomme, had mezelf nog wel zo voorgenomen LG met hun "vieze" designs (optimus 2x: een poepbruine/aubergine kleurige achterkant) te haten.

Maar oh oh oh wat zijn ze ineens mooi en stijlvol.
Het lijkt er op dat ze toch naar me geluisterd hebben en de designafdeling hebben ontslagen :P
Heb ik daar toch nog wat nuttigs betekend
Of de iPhone 4 lijkt veel op de LG Prada (2006)
Serieus? Deze vraag wordt nog steeds gesteld? Alle telefoons zijn tegenwoordig een groot touchscreen. Natuurlijk lijken ze op elkaar.
+1 Bijna alle telefoons zijn vierkant/rechthoekig en omdat de iPhone dat ook is mag het niet meer zeker?
ik vind zeer zeker niet alle telefoons op elkaar lijken maar deze telefoon doet me op het plaatje boven, denken aan de achterkant van een iphone4s. idd zoals iemand hieronder al aangeeft, door de metalen rand en de vormgeving.
wellicht lijkt hij op andere plaatjes NIET erop maar die zag ik nog niet.

en ja, ik vind een galaxy s1 ook lijken op een iphone 3gs.
s2 vind ik een beetje weg hebben van een iphone 4 maar stukken minder.

en nee, ik ben geen apple fan, heb zelf een galaxy nexus.
Ik mis om te beginnen een (ronde) knop onder het beeldscherm, en de (metalen?) rand om de zijkanten heen is ronder, glimmend ipv mat bij de iPhone 4S, en loopt verder door op zowel de voor- als achterkant. En dat is nog maar op basis van een paar PR plaatjes. :)
Ziet er verbazingwekkend goed uit, touché LG. Nu nog goede software en support en jullie hebben me. Ik vind het een erg mooi toestel, het zou me (helaas) niet verbazen als Apple wegens het design een rechtzaak aanspant.
TheVerge heeft ook real-life pics en die zien er iets minder spannend uit dan de renders boven het T.net artikel:

http://assets.sbnation.com/assets/1318277/lg_optimus_g.jpg
Hij ziet er mooi strak uit, maar toch mis ik een gedurfd ontwerp, het mag best wel meer HTC achtig, dit is weer zo'n 12 in een dozijn toestel, plat en opzich niets mis mee, maar waarom niet meer vloeiend, wat ronder.
Maar goed dat is smaak, verder zijn de spces wel in orde en eindelijk een scherm vullende voorkant, maar nog net voldoende om je vinger op de rand te kunnen leggen zonder dat het scherm erop reageerd.

Ik ben overigens erg benieuwd naar hoe dat touch gedeelte in het LCD zit verwerkt, als dit ervoor zorgt dat het optisch net is of je direct de pixel kan aanraken, dan kan dat wel eens heel mooi zijn. Al met al een toestel wat zeker potentie heeft... nu nog het vertrouwen.
Na het fiasco met mijn LG Arena, die ook best fraai en gedurfd was durf ik eigenlijk geen LG meer te kopen, software was/is een ramp met dat toestel.
Dat is wel echt LG's eigen troep op die telefoon. Dit is android met een schilletje. Hoewel dat aan de traagheid en slordigheid van LG weinig afdoet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee