Specificaties en foto's Dell XPS 14 en 15 komen naar buiten

Alle specificaties van de nieuwe XPS 14-ultrabook en XPS 15-laptop van Dell zijn bekend. De laptops worden met Core i5- en Core i7-dualcores en met Nvidia GeForce-gpu's uitgerust. De behuizingen zijn van aluminium en er is Gorilla Glass.

Tweakers.net heeft de volledige specificaties en diverse afbeeldingen van de nieuwe XPS-laptops van Dell ontvangen. De nieuwe XPS-lijn van Dell heeft wel wat weg van de MacBook Pro, al overheerst het gebruik van zwart. De behuizingen van zowel de XPS 14 als de XPS 15 zijn van aluminium, met palmrests van magnesium. De onderkanten zijn gebaseerd op siliconen, omdat dit koeler zou aanvoelen dan aluminium. De XPS 15 heeft nog een optische drive, de XPS 14 moet het zonder doen.

De XPS 14 heeft een 14"-scherm met een resolutie van 1600x900 pixels, waarvoor een schermvullende versterkte glasplaat van Gorilla Glass is geplaatst. Dit model krijgt een Core i5-3427U of een Core i7-3667U. Dit zijn zuinige processors met kloksnelheden van 1,8 en 2GHz, en tdp's van 17W. Verder worden deze laptops met 4 of 8GB geleverd en komt er wat opslag betreft de keuze uit een hdd van 500GB en toerental van 5400rpm in combinatie met een flashdisk van 32GB of een ssd van 512GB.

De gpu is Intels HD Graphics 4000, maar er komt ook een configuratie met de GeForce GT 630M van Nvidia met 1GB gddr5. Verder zijn er twee usb 3.0-poorten, hdmi, mini-displayport en een 3-in-1-kaartlezer. Daarnaast komt de XPS 14 optioneel ook beschikbaar met wwan-module voor 3g-toegang. De laptop is 20,7mm dik op het dunste punt en het gewicht ligt rond 2,1 kilo.

De 15"-laptop in de nieuwe XPS-lijn krijgt de full-hd-resolutie van 1920x1080 beeldpunten. De processor is de Core i5-3320M of Core i7-3520M en wat gpu betreft is er de keuze tussen een GeForce GT 630M met 1GB gddr5 of 640M met 2GB gddr5. Deze notebook is 23,2mm dik en het gewicht is 2,6 kilo. De laptop krijgt maximaal 16GB ddr3. De opslagopties variëren van een 1TB-schijf die op 5400rpm roteert, aangevuld met een msata-ssd van 32GB, tot een ssd van 512GB. Ook deze laptop beschikt over een duo usb 3.0-poorten, hdmi, mini-displayport en een 3-in-1-kaartlezer. Niet bekend is wanneer de laptops precies uitkomen en wat ze gaan kosten.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-06-2012 • 14:40

113 Linkedin

Reacties (113)

113
108
74
4
0
23
Wijzig sortering
Kan iemand mij vertellen waarom er voor een Core i7-3520M (Dual Core) is gekozen in de XPS 15 terwijl in de huidige versie al een quadcore zit? Ik heb echt m'n twijfels bij deze specs. Ook komen ze niet overeen met de foto's op http://ultrabook.it168.com/tu/1360584.shtml
Dat viel mij inderdaad ook al op. Op een van die foto's staat dat er een 3612QM in komt te zitten, maar de specs zeggen wat anders.
Met een beetje geluk kan je met het configureren kiezen uit een aantal verschillende processors.
Dus kiezen tussen een duel of een quadcore processor.
Volgens mij is de xps 15 nu al verkrijgbaar op de website.
http://www.dell.com/nl/p/xps-l502x/fs

of is dit toch een andere?
geestig, volgde dat linkje en kwam op de chat met een medewerker van dell om te zeiken dat ik de windows optie niet kon uitzetten.

die vertelde me prompt dat er binnen twee maanden ook een xps 13 uit komt voor rond de 1000 euro die ZONDER OS of zelfs met linux verkrijgbaar is! :)

goed bezig daar.
Ouder type... Zoals je kan zien bij de configuratie is er ook geen Ivy bridge verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 19 juni 2012 14:50]

Dit zijn nog de oude L502X modellen, te herkennen aan het design en de SB-CPU's
is oude model, kijk maar het scharnier van het scherm bijvoorbeeld.
Ik heb dat scharnier nooit begrepen, dat je nog wat ruimte over hebt aan de achterkant van de laptop ofwel dat het scharnier niet op het eind van de laptop zit. Ik vind het zelf maar 10 keer niks... Ben blij dat dit nieuwe ontwerp dat niet meer heeft...
Mooi spul... Hopende dat ze in de praktijk ook presteren en tevens degelijk zullen zijn en geen slappe scharnieren, na een jaar gebruik of extreme warmte- en/of geluidsproductie.
hoop er maar niet op, ik heb tot nu toe van iedere dell minimaal 2 per serie in mn handen gehad om te kijken of ze nog te fixen zijn, met vergelijkbare problemen

[Reactie gewijzigd door dakka op 19 juni 2012 14:53]

Anoniem: 140847
@dakka19 juni 2012 15:04
dat is onzin, ik heb er intussen honderden in het bedrijf gebruikt, de eerste laptop met slechte scharnieren moet ik, zelfs bij laptops die 7 jaar oud zijn, nog meemaken.

Misschien ligt het er aan op welke manier je ze gebruikt, als je er fatsoenlijk mee omgaat doe je ze uiteindelijk weg omdat ze niet meer mee kunnen komen na 7 jaar en niet omdat ze defect zijn.
Ja ik heb ook al tijden DELL laptops, dit is nu mijn... 3e geloof ik. En allen doen ze het prima en houden ze het goed vol. Grote voordeel van DELL vind ik eigenlijk dat de laptops best erg goed demontabel zijn (en er is zelfs een demontage handleiding).

Ik doe dan geen 7 jaar met een laptop moet ik zeggen, maar ik heb mijn huidige nu bijna 3 jaar en hij doet het nog prima. Ook kan ik zeggen dat mijn moederbord defect was geraakt een half jaar terug, en dat deze toen door dell gratis (buiten de 2 jaar standaardgarantie!!) gerepareerd is.

Denk ook dat deze nog wel even mee kan, hoewel deze nieuwe series er wel erg mooi uit zien en ik stiekem wel graag is een laptop zou willen die volledig OSX compatible is, wat mijn huidige helaas niet is. (en een macbook pro is veel te duur/overpriced)
Ik heb al meerdere Dell's gehad en nog nooit echte problemen mee gehad(alleen een kapotte USB poort welke keurig binnen een week was gerepareerd onder garantie).

Ben zelf in bezit van de XPS 15 (L501x) welke ik ongeveer anderhalf jaar in mijn bezit heb. Geen hitte/warmte problemen of zwakke scharnieren. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je er zelf mee om gaat. Ik ken genoeg mensen die al na een paar maanden scherm van hun iPhone/laptop kapot weten te krijgen puur omdat ze er niet zorgvuldig mee om gaan(onder bed zetten en stof laten vreten).

OT: Wat mij opvalt is dat de resolutie op de afbeeldingen veel hoger ligt dan werkelijk, het werkt heerlijk 1080p op een laptop, maar de plaatjes neigen meer naar het dubbele.
OT: Wat mij opvalt is dat de resolutie op de afbeeldingen veel hoger ligt dan werkelijk, het werkt heerlijk 1080p op een laptop, maar de plaatjes neigen meer naar het dubbele.
Dat is heel slecht knip en plakwerk, bij de XPS16 steekt de taakbalk gewoon buiten het scherm uit :P Daarbij is het inderdaad alsof ze een screenshot van een 2880*1600 monitor hierin hebben geplakt :P
De taakbalk klopt gewoon, zo ziet het er op mijn XPS 15 met 1080p scherm ook uit wanneer "kleine pictogrammen gebruiken" aangevinkt is.

Rechermuisknop taakbalk > Eigenschappen

[Reactie gewijzigd door NSG op 19 juni 2012 17:53]

Jouw taakbalk ziet er ook zo uit omdat je kleine pictogrammen aan hebt staan? Apart...
http://img210.imageshack.us/img210/3/1340108513.jpg, zou je scherm toch eens na laten kijken dan.
Het ging mij om de resolutie, en die lijkt op het oog gewoon te kloppen als ik het vergelijk met mijn eigen scherm.
OT: Wat mij opvalt is dat de resolutie op de afbeeldingen veel hoger ligt dan werkelijk, het werkt heerlijk 1080p op een laptop, maar de plaatjes neigen meer naar het dubbele.
Ik hoop dat ze hetzelfde degelijke scherm in de nieuwe XPS15-serie zetten als het scherm waar de huidige serie mee is uitgerust! :9~ (RGB)

[Reactie gewijzigd door GS88 op 19 juni 2012 16:45]

Ik hoop het niet... ik hoop nog altijd op een mat ipv glossy scherm...
Matte schermen zijn lelijk, ik snap niet dat mensen dat zo graag willen hebben. Tuurlijk, in de zon heb je wat minder reflectie, maar de zwartwaarden zijn er minder van en persoonlijk vind ik beelden er met een relfecterend scherm ook mooier uit zien.
Voorzover ik weet heb ik nog niets gehoord over slappe schanieren in de XPS serie.
Wel dat er mensen klagen dat de fan nogal herie kan maken. Maar daar heb ik zelf ook geen last van.
Ik heb zelf een XPS 15 L501X met 'n quadcore I7 met een tdp van 75 watt. Natuurlijk gaat hij redelijk blazen als ik een game speel ofzo, maar bij dagelijks gebruik merk je niks van de fan. Het ventilator geluid is ook niet storend.
Dit zegt weer niks over de generatie hierboven vermeld aangezien het design geheel aangepast is en als ik de plaatjes van de onderkant zie ook de ventilatie.
Van scharnieren nooit last gehad, over de fan kun je wel problemen mee hebben. Zelf moest ik in het begin erg wennen aan het harde blazen, maar na een tijdje wen je hieraan. Zelf speel ik games nooit op de maximale stand, wat behoorlijk scheelt in de lawaaiproductie en ik dus aangenaam kan gamen.

De ventilatie lijkt mij ook aangepast, nu aan de hele onderkant ventilatiegaten. Mooi dat ze daar toch proberen de laptop wat stiller te krijgen.
De onderkant kan niet open? Om bijvoorbeeld een HDD te vervangen of om geheugen of WiFi-module te upgraden?
gezien de schroefjes in de onderkant. lijkt het gewoon te doen te zijn.
Hmm, het is dat de foto niet helemaal duidelijk is :)
Ik dacht met dat 'zilveren plaatje' dat het niet mogelijk was omdat het er zo 'mooi' op zit. De Studio en XPS modellen van nu hebben 'meerdere' compartimenten die elk open kunnen.
Jammer ook dat de ventilatie rooster aan de voor- en achterkant zitten ipv aan de zijkant?
Gaat ws allemaal via de bovenkant, dus tobo en palmrest eruit.
En volgens mij kan je ook geen 9cell baterij bij deze serie XPS kopen. Het lijkt erop alsof die baterij onder de plaat van de onderkant zit..... :S
er staat in het artikel dat de XPS 14 geen optische drive heeft, wat is de zwarte gleuf dan op foto 3 bij de xps 14 foto's ?

edit: ok, foto's stonden verkeerd, maar is intussen opgelost :)

[Reactie gewijzigd door vikingjunior op 19 juni 2012 15:36]

Foutje bij het uploaden van de afbeeldingen. :X
Nu staan ze goed.
Volgens mij zijn de benamingen voor de XPS 14 en 15 omgewisseld bij de foto's.

[Reactie gewijzigd door marino_centrino op 19 juni 2012 15:11]

Ik zie al waarom: De foto albums voor de XPS 14 en 15 zijn omgewisseld :*)
Ook al zijn de namen goed, de fotos zitten bij de verkeerde album

Op moment van schrijven,in ieder geval

Tijd voor een Geachte redactie

Edit: Yep,staan nu goed!

[Reactie gewijzigd door gizmofreak7 op 19 juni 2012 15:42]

Je ziet aan alles dat deze "foto's" zwaar gefotosoept zijn, dus die gleuf zal wel bij een oud prototype ofzo gehoord hebben. Dat, of het is een optie (waarbij de andere optie een tweede harddisk is).
Ik vind het design van de 14 mooier, door de voorkant (geen zwart vlak, gewoon 1 elegante kleur) jammer dat dat niet op de 15 zit.
Anoniem: 448497
@Gropah19 juni 2012 15:42
De XPS 15 is geen ultrabook.

''Alle specificaties van de nieuwe XPS 14-ultrabook en XPS 15-laptop''

Dus ik denk dat de prijs wel wat langer zal worden dan een ultrabook :D
Ik denk dat je de XPS 15 bedoelt? De XPS 14 heeft juist een zwart vlak op de LCD cover. ;)
Vooral de XPS 15 vind ik er mooi uitzien, dat strakke zakelijke design heeft wel wat.
De specificaties van de laptops zien er veelbelovend uit, het design is tevens erg mooi. Waar ik op het moment met mijn huidige laptop tegen aan loop, zijn de twee palmrests. Ze worden na enig laptoppen namelijk warm, wordt dit tegengegaan met de palmrests in deze XPS laptops?

Het ziet er in ieder geval veel belovend uit. Ik hoop dat release datums en prijzen snel bekend worden.
Hoe het met die palmrests zit kan niemand je nog vertellen. Nieuw design is altijd nieuwe problemen en/of nieuwe oplossingen. Huidige model heeft er geen last van in ieder geval
Offtopic, maar dat was voor mij juist reden om voor Asus K53 serie te gaan, die heeft zo'n goeie luchtafvoer dat de palmrests gewoon niet warm worden.
Zit hier nou mat of glanzend glas in, dit wordt bij specs vaak niet verteld maar is wel een belangrijk selectiepunt in mijn optiek...
Gezien Gorilla Glass en het feit dat Dell eigenlijk al jaren geen mat meer gebruikt, denk ik glanzend
Dell eigenlijk al jaren geen mat meer gebruikt
Oh? Ik heb hier anders een Latitude E6400 op m'n buro staan, net 2 jaar oud en met een mat 14" 1440x900 scherm
Dell eigenlijk al jaren geen mat meer gebruikt
Oh? Ik heb hier anders een Latitude E6520 op m'n buro staan, net ½ jaar oud en met een mat 15" 1920x1080 scherm
Anoniem: 126717
@Gropah19 juni 2012 16:44
Inspiron 9400 hier, en daar had je keuze in: 1440x900 WXGA+ mat of de 1920x1200 Ultrasharp WUXGA glanzend.
Ik heb de laatste.

Maar het feit dat er Gorillaglas gebruikt wordt ... Volgens mij kan dat alleen maar glanzend betekenen?
Klopt er is alleen glanzend beschikbaar. Maar dat heeft de hele xps lijn altijd gehad.
Zijn wel mensen geweest die er zelf een matte laag voor het scherm hebben gezet.
Ik heb vorig jaar september een XPS 17 gekocht. Standaard scherm en optionele Full HD 3D scherm zijn glanzend maar ik heb het optionele Full HD scherm met anti glare (oftewel mat) genomen en daar ben ik ook erg blij om. Zit toch af en toe op plekken met raam in de buurt of zonlicht wat op interieur valt en dan is het een hele verademing.
Lijkt me niks eigenlijk. De laptop is veel te groot voor zowel het scherm als het toetsenbord wat erin ligt (beide kunnen groter zonder grotere behuizing). En een spiegelend scherm, als we het fotosoep-effectje mogen geloven. Jammer.
Anoniem: 140847
@_Thanatos_19 juni 2012 15:10
Ik zeg, gelukkig, een glanzend scherm, beter kan het niet. Het beeld is veel mooier en die weerkaatsing zie ik echt helemaal niets van op mijn Alienware, als je er op gaat letten wel natuurlijk maar als je gewoon je focus legt op het beeld dan zie je die weerkaatsing niet eens.

Als je buiten gaat zitten is het anders maar goed, van de 15000 uur dat ik achter de computer heb gezeten waren er 5 buiten, dat is dus geen argument in mijn ogen.
Dat JIJ er geen last van hebt, wil niet zeggen dat dat voor anderen ook geldt natuurlijk.

Als je veel met je rug naar een raam werkt bijvoorbeeld (en soms is dat gewoon de handigste optie in bepaalde ruimtes - sterker nog: bij mijn werkgever staan de helft van de buro's zo opgesteld), is een spiegelend scherm behoorlijk vermoeiend.
Om te werken in een lichte omgeving heeft mat meer voordelen.
Wel vind ik een glanzend scherm mooier beeld geven. En dell kennende zullen er wel een paar goede schermen in zitten. In ieder geval standaard FullHD in xps15 :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee