Het is niet geheel duidelijk waar de gestolen creditcardgegevens die maandag op het internet verschenen vandaan komen. Bovendien lijkt het erop dat de 'hacker' die de gegevens publiceerde, zelf helemaal niet achter de hack zit.
De kans is groot dat de maandag gepubliceerde 'creditcardgegevens' niet van de hacker, met de naam Reckz0r, afkomstig zijn. Zoals tweaker Johny_B aanvoert, zijn de gegevens begin mei al gepubliceerd op een Palestijnse hackerssite. De kans is dan ook groot dat 'hacker' Reckz0r de gegevens simpelweg heeft gekopieerd en als zijn eigen werk heeft gepubliceerd.
De 'aanvaller' claimt bovendien opeens niet Visa en MasterCard te hebben gekraakt, maar de banken. Hij zou in de afgelopen drie maanden toegang tot 79 grote banken hebben gehad, waaronder de Amerikaanse gigant Chase. Eerder stelde hij bij de creditcardmaatschappijen Visa en MasterCard 50GB aan data te hebben buitgemaakt.
Reckz0r heeft maandag een deel van de buitgemaakte gegevens gepubliceerd, maar al snel ontstond twijfel over de herkomst van de gegevens. Op de lijst stonden namelijk ook gegevens van klanten van creditcardbedrijf American Express, een concurrent van Visa en MasterCard. Er is geen reden waarom die laatste twee bedrijven over gegevens van American Express-klanten zouden beschikken.
Het lijkt waarschijnlijker dat de gegevens afkomstig zijn van een andere bron, ook omdat er op de lijst geen enkel creditcardnummer of verwante gegevens, zoals de security-code en de verloopdatum, te vinden zijn. Volgens de hacker zelf zou hij die gegevens hebben weggelaten om de privacy van de klanten te beschermen, maar tegelijk publiceerde hij wel e-mailadressen en telefoonnummers.