Sony-tablet met Tegra 3-processor verschijnt in benchmarks

Sony werkt naar alle waarschijnlijkheid aan een tablet met Nvidia Tegra 3-processor en Android 4.0. Dat blijkt uit benchmarkresultaten. De tablet zou een resolutie hebben van 1280x800 pixels en de Tegra 3 zou geklokt zijn op 1,4GHz.

De tablet staat vooralsnog bekend onder de naam V150, blijkt uit de database van de grafische benchmark Nenamark. Volgens de Japanse site Ameblo is er ook een benchmarkresultaat van Antutu met een resultaat dat vergelijkbaar is met dat van de Asus Transformer Prime, maar die gegevens zijn niet terug te vinden op de site van Antutu.

De Sony V150 zou net als de Transformer Prime draaien op de quadcore Tegra 3-processor van Nvidia, een system-on-a-chip met vijf processorkernen, waarvan er één een lagere kloksnelheid heeft en over andere transistors beschikt om stroom te besparen. De maximale kloksnelheid is 1,4GHz, vermeldt Nenamark.

De resolutie in de benchmark is 1280x752 pixels, wat erop wijst dat de volledige schermresolutie 1280x800 pixels is. Dat is een gangbare resolutie voor Android-tablets. De Sony V150 wordt vermoedelijk de opvolger van de Sony Tablet S, een 9,4"-tablet met Android 3.2 en een Tegra 2-processor. De Tablet S kwam in het afgelopen jaar uit.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

19-03-2012 • 08:58

42 Linkedin

Reacties (42)

42
40
21
1
0
4
Wijzig sortering
Samsung heeft een teleurstellende line-up van tablets dit jaar,sony komt te laat met een tegra 3 tablet, Apple heeft al (bijna) een retina display op zijn tablet. Microsoft en intel staan op het punt om de markt te enteren met hun hard & software (niet perse samen :))
Ik ben bang dat android naar de budget markt gaat en de grote spelers straks windows & ios draaien. Ik heb zelf meer interesse voor een x86 tablet met de stroom besparing van een arm processor, maar ik denk dat intel wel de gene is dat dat kan waarmaken. Sony kan alleen opvallen als het een leuk en anders ontwerp is, maar dat spreekt ook niet iedereen aan (zoals de Tablet S).
x86 or ARM wordt over een jaartje voor tablets iets wat onder de motorkap draait maar voor gebruikers onzichtbaar is. Android draait op allebei, Windows 8 ook, en Apple heeft ook al een x86 versie van iOS (genaamd OS X). OEMs zitten de komende tijd in een luxe positie, heel veel keuze in de SoC markt en de concurrentie is moordend.

Hoe veel succes Android heeft tov iOS en Windows zal afhangen van hoe hard Google Android blijft ontwikkelen, aan de OEMs ligt het niet. Spelers als Dell, Asus, Samsung en HTC hebben al laten zien dat ze geen enkele loyaliteit hebben naar een specifiek OS, ze zetten op hun telefoons/laptops/etc ook gewoon elk OS wat er een beetje fatsoenlijk compiled, en zien wel wat er in de markt aanslaat. Natuurlijk, Windows 8 legt de lat wel een stukje hoger voor Google, maar er werken bij Google ook genoeg goede developers.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 maart 2012 11:32]

Snap niet dat bedrijven nog investeren in op Android gebaseerde tablets. Volgens mij is de ROI bijzonder laag want de verkoopcijfers aan consumenten stellen niets voor. Ik denk dat men er verstandig aan doet om te investeren in Windows 8 (ARM) tablets. Dat biedt tenminste vernieuwing i.t.t. de rest en voor zover we hebben gezien, werkt het verrassend intuïtief en goed. Dus waarom niet daar op focussen en aan het einde van het jaar daarmee pronken?

Want, wat voegt een Android tablet nu op dit moment toe op de markt t.o.v. een nieuwe iPad? Meestal kosten ze net zo veel als een iPad, maar i.t.t. de iPad is het tablet-ecosysteem drie keer niks. Weinig kwalitatief goede apps, en de ervaring is niet zo responsief als een iPad. En als ze al goedkoper zijn, gaat het om een model met brakke hardware dat de responsiviteit al helemaal niet ten goede komt.

Zelfs Samsung geeft toe dat de tabletverkoop echt bedroevend slecht is momenteel, en zij maken nog redelijk veel reclame ook.
Windows 8 oogt misschien nu nog nieuw, maar als er meerdere merken een Windows 8 tablet uitgebracht hebben, dan oogt zo'n tablet generieker dan een android tablet, want een android tablet kan je veel meer naar je wensen aanpassen, terwijl bij windows dat amper lijkt te kunnen. Windows 8 oogt naar mijn mening zelfs zo beperkt dat zelfs IOS avontuurlijker overkomt.
Bij Windows 8 heb ik het gevoel dat ik Memory aan het spelen ben. Ik denk dat het best een goede Tablet OS zal worden, maar idd ook best wel beperkt en uiteindelijk zelfs nog saaier dan IOS door die Metro stijl.
Eens zien, eerst begin je te zeggen dat je het vreemd vind dat bedrijven in Android, om te gaan aanduiden dat men beter investeert in Windows 8 Tablets. Dan begin je te zeggen dat mensen in praktijk gewoon beter af zijn met een iPad.

Als een niet tablet bezitter, laat mij even antwoorden op deze onzin. De reden dat je iPad relatief "goedkoop" is, is meden omdat er concurrentie is!

Wat als Android er niet gekomen was, denk je echt dat men deze iPad2012 zou verkopen aan dezelfde prijs, ondanks het feit dat Apple minder winst nu maakt? Ik denk dat je zelf het antwoord weet.

Dat er problemen zijn met het Android platform zal niemand ontkennen. In tegenstelling tot Apple, heeft het Android platform dozijnen aan fabrikanten die Tablets maken. Met als gevolg dat je een grotere versnippering hebt van de markt ( en dat maakt het moeilijker voor ontwikkelaars ).

Windows 8:


Denk je echt dat ditzelfde probleem niet zal voorkomen met Windows 8? Je zal tablets krijgen met Windows 8, 8.1, 8.2, 9, ... Waarbij verschillende fabrikanten verschillende specs hebben. De lijst van officiële SOC providers voor Windows 8 Tablets, bestaat op dit moment uit 5 fabrikanten. Daarvan zijn 3, dat nu 80% van alle SOC voor Android Tablets produceren.

Windows 8, is een extra concurrent, wat goed is voor de concurrentie ( en zo de innovatie ). Maar wat weer nadelig kan zijn, want het is weeral een extra platform ( markt versnippering ).

Persoonlijk gebruik ik graag ComicRack op Windows. De maker van dit programma, heeft ook een Android versie. Maar geen iPad versie. Dit maakt voor mij, de interesse in een iPad op zich "minder". Er is unieke content op de iPad, en op Android. Het staten dat de content op de Android markt minderwaardig is, is een grove belediging voor de developers.

Laat me even de iPad2012 nemen als voorbeeld, hoe vernieuwend deze is:

* Hogere resolutie scherm
* GPU van dual naar quad versie gegaan ( maar de bandbreedte niet geupgrade, waardoor het maar 160% beter draai dan de oude, ipv de 200% dat het moest doen! Leuke design fout ).
* Een Camera upgrade

Dat is het zowat ... Noem ik niet echt vernieuwend? SOC op zelfde proces gemaakt, geen quad core, geen verhoging van de snelheid, geen A15, ... nada. M.a.w, content makers zullen vast zitten op dit systeem voor het volgende jaar. Die dat nu al tegen de limieten aanlopen, kunnen op hun kin kloppen.

Hogere resolutie schermen waren al ingepland voor Android Tablets een tijdje. De berichten daarover waren al van vorig jaar over 1080p schermen. Dat de iPad's scherm een hogere resolutie heeft dan 1080p, komt gewoon omdat Apple de meest simpel oplossing koos voor het scaling probleem op te lossen. Niet echt innoverend he.

De Camera upgrade is waar zowat iedere Tablet fabrikant is goed mee zit te lachen. En om eerlijk te zijn, wat een zwakke upgrade. Men 2.5 jaar oude Smartphone heeft een hogere resolutie camera dan dat ding.

SD:

Waar is de SD slot op de iPad? Mag je een bulk camera extensie voor kopen, om SD gegeven te verplaatsen. Wat dacht je van een USB connector? Het minimum dat je mag verwachten op een Tablet, is dat je makkelijk je gegevens kan meedragen, en niet gedwongen wordt om online je gegevens te moeten gaan streamen ( en met voorkeur je iCloud content moet bijkopen ). Iedereen met een beetje gezond verstand, weet waarom je NOOIT een SD slot op de iPad zal krijgen, en het heeft niks te maken met stijl, of batterijleven. Apple hun basis model lijkt goedkoop, maar men weet dat meer dan 60% van de mensen een 32GB of hogere model zal kopen omdat men gewoon niet toekomt met die 16GB. Kassa, Kassa... En neem niet mijn woord, er zijn genoeg statistieken daarover.

Prijs:

Ja, de basis versie van een iPad, is relatief dezelfde prijs, of zelf goedkoper dan Android tablet's, maar laat mij even dit voorbeeld geven:

En hoe meer data je wenst mee te dragen, hoe erger het is. Doe de moeite om Apple forum topics te lezen, en je ziet VEEL!! iPad eigenaars roepen om goedkopere & meer strorage op hun iPad. Dat men meer data constant moet verwisselen, of verkleinen, om om te gaan met de geheugen. Zelf mensen met 64GB iPad's dat roepen om 128GB versies. En hoeveel mensen dat er niet hoopte dat Apple hun 16GB basis model zou uitfaseren, voor een 32GB basis model.

Koop een 32GB iPad. Kost je 100€ meer. Koop een Android Tablet, met 16GB SD kaartje. Dat kaartje kost je wat? 10 a 15€? Welke van de twee is goedkoper nu?

Wat kost een Android Tablet met 32GB + 32GB SD weeral? Een 150€ goedkoper, dan een 64GB iPad. Wat kost een 16GB Android, met een 64GB SD kaartje ( ondanks dat deze nog duur zijn ). Bijna 220€ goedkoper dan een iPad.

Vergeet ook niet, dat Apple hun volume veel groter is dan de andere fabrikanten. Stel dat Apple 30 Miljoen iPad's maakt dit jaar. De Android markt maakt er 20 Miljoen. Maar, Apple kan zijn onderdelen in één bulk order bestellen = massieve kortingen. Waar dat die Android makers een dozijn verschillende fabrikanten zijn, dat elk apart onderdelen moeten kopen. Gevolg is, dat hun aankoop prijzen duurder zijn.

Verkoop:


Als Apple zo een god is op de Android markt, waarom is het dat ieder jaar Apple Marktaandeel begint te verliezen? Men verkoopt ieder jaar meer iPad's als het jaar ervoren, maar toch verplaatst de marktaandeel zich met meer & meer Android toestellen?

Dat betekend dat er toch mensen zijn dat meer & meer die Android toestellen zitten te kopen?

Windows 8 / Android:


En laat mij even dit stellen, je koopt een Android toestel vandaag. In de toekomst, kan je op je Android toestel Windows 8 installeren, want er zal wel altijd iemand een rom uitbrengen. Je hebt vrijheid om te doen met je tablets, wat je niet hebt met een iPad.

Eerlijk is eerlijk, de reden dat iPad zoveel blijft verkopen, is omdat men gewoon goed in de marketing zijn. Tablets bestonden al voor de iPad, maar het was Apple dat voor het eerst deftige marketing deed, in combinatie met innovaties. In mijn mening is Apple dit jaar enorm zwak in innovaties.

Apple heeft een merknaam opgebouwd, en dat verkoopt. Want iedereen wilt pochen met hun iPad. En dat is wat er mankeert op de Android markt.

De interface response problemen lijken al een tijdje van de baan. ICS volgens zowat alle rapporten heeft de respons probleem opgelost ( zelf op oudere hardware ).

De Ipad is voor mensen met minder technische kennis perfect. Waartegen de Android je gewoon meer mee kan doen ( maar ook meer mee kan kapot doen ). Wil je muis support, geen probleem. USB accessoires zoals je HD inpluggen. Plop. Een andere OS, of je OS upgraden, geen probleem ( bij zowat alles tablets hebben ze al lang geroot ).

Het zijn gewoon verschillende marketen. Daartegen, vind ik persoonlijk dat Android meer grotere stappen neemt, de afgelopen tijd, dan Apple met hun iPad's. Op Software & Hardware gebied.

Conclusie:


Maar dat is geen excuus om grote claims te komen doen, dat alle fabrikanten gewoon hun erbij moeten neerleggen, en de markt laten voor Apple. Ik denk & vrees, moest dat gebeuren, dat je nog minder innovatie zou hebben, en nog meer melken van de klanten. Iedere PC gebruiker, dat lang genoeg in de industrie zit, heeft al genoeg van die cyclussen gezien, waar bepaalde fabrikanten wegens zwakke of geen concurrentie, GRONDIG (mis)gebruik gemaakt hebben om de klanten te melken en hun innovatie te beperken. Ik denk dat ik geen namen moet opnoemen?

Weet je, Dell is een grote jongen op de markt. HP, Compaq, de 100de clone fabrikanten, leg gewoon de boeken neer, want Dell is gewoon beter. Zeg dit luidop, en mensen lachen je uit.

Je zou eerder blij moeten zijn dat Android er is, want als het Android/Windows8 marktaandeel te snel groeit, zal je Apple wel weer grondig stappen zien neem om te innoveren ( of men zal terugvallen tot een markt van "fans" ). En het houd de prijzen onder druk, want zonder die concurrenten, zou je iPad 16GB wel eens 1000€ kunnen kosten.
En je noemt de eerdere post onzin??

wat een verhaal vol halve waarheden, aannames & clichés opgepikt uit andere fora en dat door iemand die niet eens een tablet heeft.

1. De reden dat je iPad relatief "goedkoop" is, is meden omdat er concurrentie is!

Juist, Apple introduceerde de form factor zoals we hem nu kennen, welke concurrentie was er toen en hoe kan je daar dan je prijs op baseren? Feit is dat tot op heden geen enkel A-merk de prijspositie heeft kunnen benaderen (muv Asus wellicht), laat staan een scherpere prijs bieden. Apple daarentegen heeft tot twee maal toe de specs verbeterd en de prijs gelijk gehouden.

2. Het staten dat de content op de Android markt minderwaardig is, is een grove belediging voor de developers.
Ik heb een android tablet en een iPhone, de apps store is kwalitatief simpelweg beter dan de Android market. Iedereen weet dat 99% van de apps eerst voor iOS gemaakt wordt en dan pas voor Adroid (of niet). Niet zo lang geleden stond hier nog een bericht dat ontwikkelen voor de Android store eigenlijk de investering niet waard is, dat heb ik iOS app makers nog nooit horen roepen.


3. Men verkoopt ieder jaar meer iPad's als het jaar ervoren, maar toch verplaatst de marktaandeel zich met meer & meer Android toestellen?
Marktaandeel is een percentage, de totale markt voor tablets groeit, met name door (eindelijk) meer aanbod van Android alternatieven. Dus vandaar het lagere percentage. Maar zullen we de Kindle fire eruit halen en dan kijken hoe het met het m.a. van Apple zit? Of vind je dat een $200 tablet een concurrent is van iPad, Galaxy tab & Asus Prime?

4. Eerlijk is eerlijk, de reden dat iPad zoveel blijft verkopen, is omdat men gewoon goed in de marketing zijn
Goh, laat ik nou denken dat een tablet een gebruikservaring biedt die precies aansluit/aanvult op het PC/laptop gebruik, maar nee, ik ben in de luren gelegd door de marketing van Apple, domme ik. 's Avonds op de bank is het veel en veel prettiger werken/spelen met een tablet.

Het SD slot verhaal is al door Dreamvoid afgeserveerd (al m'n media bekijk ik door te streamen van m'n nas).

Kortom, je verhaal raakt kant noch wal
De reden dat SD slots steeds minder voorkomen is dat iedereen bijna alles via WiFi synct en kopieert. iCloud is er 1 van (idd niet zo heel erg uitgebreid), maar op iOS heb je ook gewoon Skydrive en Dropbox. Dit is precies dezelfde ontwikkeling als op de PC, waar we sinds de doorbraak van netwerkaansluitingen al jaren niet meer met diskette's rondslepen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 maart 2012 11:12]

Apple snapt gewoon heel erg goed dat consumenten de techniek (en alle opties hiervan) niet meer bij kunnen benen. Apple krijgt het voor elkaar om technieken toegankelijk te maken voor mensen met vrij weinig computer/ICT kennis.

De negatieve zaken die je aanhaalt zijn hierdoor ook te verklaren. Een SD kaart....ik gok dat meer dan 50% van de consumenten niet eens weet wat het is.
Het bovenste verklaart ook waarom er minder innovatie is bij Apple. Innovatie leidt weer tot verwarring voor de consument. Apple zal dus alleen innoveren als ze het proces van A tot Z gereed hebben en als ze er van overtuigd zijn dat de meeste consumenten er mee overweg kunnen.
Zo kan ik ook alle minpunten van Apple rechtpraten. SD kaarten worden in wel meer apparaten gebruikt (zoals mobiel en camera) dus je hoeft echt geen grote kennis van zaken te hebben om een SD kaart te kennen. Apple wil gewoon de vrijheid beperken, dus wilt niet dat externe data te makkelijk op hun producten komt.
Jij ziet het als vrijheid beperken...ik denk dat ze het juist doen om de consument te helpen. Ze houden technieken simpel en keuzes beperkt. Hierdoor verhogen ze het gebruikersgemak.

Windows 8 gaat niet voor niks dezelfde kant op als Apple?
De ipad 3 is in die zin wel vernieuwend omdat nu voor de tablet een nieuwe standaard heeft neergezet qua resolutie, nl full HD. Het is geen theoretisch ontwerp maar een tablet dat al te koop is in een aantal landen.
Als we kijken naar de Sony valt de gebruikte resolutie zwaar tegen. Deze is dus al achterhaald en dat maakt de verkoop niet gemakkelijker. Voor een consument zijn de scherpere beelden veel tastbaarder dat een 0.2 GHz extra klok snelheid.
Noem eens een voordeel van windows 8 boven android? echt vernieuwend is windows 8 ook niet (net zo min dat Android of iOS echt vernieuwend waren)..
Android tablet net zoveel als een iPad? misschien moet je eens wat beter rondkijken.

En android werkt ook verrassend goed hoor.

Enig nadeel van android (en dat ook van Windows 8 zal zijn) is dat het een te generieke OS is en niet zo specifiek voor de beperkte hardware geschreven/geoptimaliseerd is zoals dat bij iOS wel is (en dat bedoel ik dan niet negatief richting iOS, want hoe minder hardware je hoeft te ondersteunen des te optimaler kun je je OS daarop schrijven)..

Enuh, ga nou niet denken dat een iPad ook zaligmakend is, ook daarbij al van genoeg mensen gehoord over uitval, en uit een onderzoek bleek zelfs dat iOS apps vaker crashen dan Android (wat mij dus wel een beetje raar overkwam aangezien ik juist het omgekeerde had verwacht)..
Ik ben zelf totaal geen fan Windows 8, maar om nou te zeggen dat het niet erg vernieuwend is...?!
Zelfs Samsung geeft toe dat de tabletverkoop echt bedroevend slecht is momenteel, en zij maken nog redelijk veel reclame ook.
Ze hebben gezegd slechter dan verwacht, dat is wel wat anders als bedroevend slecht want dat hebben ze nooit gezegt!

Daarbij zijn er genoeg Android tablets goedkoper als de iPad's dus ook dat is een onzin-argument.
En als ze al goedkoper zijn, gaat het om een model met brakke hardware dat de responsiviteit al helemaal niet ten goede komt.
Onzin de Transformer 1 kon prima concurren met de iPad en was ruim 100 euro goedkoper :)

Punt is dat de iPad het publiek al had veroverd voordat er echt antwoord was, daarmee heeft Apple gewoon een voorsprong (die nu al langzaam ingehaald wordt). Maar je argumenten had je 3 jaar terug ook over Android op de telefoon kunnen zeggen, en kijk is waar Android op de telefoon nu staat, met gemak bovenaan in de marktaandeel grafiekjes :)!

Maargoed als ieder bedrijf het watjes-beleid wat jij schets zou aanhouden hadden we maar 1 type auto en 1 type computer en 1 type tablet en 1 type telefoon...
De marktaandeel grafiekjes van Android zijn logischerwijs het hoogst. Het zou wel heel sneu zijn als dit niet zo is? Apple is een enkele fabrikant. Android wordt gebruikt door talloze fabrikanten, waarvan vele heel veel toestellen de markt op hebben gegooid (lang leven de fragmentatie). Het feit dat Apple als enkel bedrijf nog zo'n groot aandeel weet te pakken, is erg knap. En natuurlijk dat ze meer winst maken dan de grote telefoon-fabrikanten bij elkaar opgeteld.

En concurreren betreft de Transformer Prime, is niet helemaal juist. Zoals ik al zei stelt het eco-systeem op dit moment helemaal niets voor. Op dit moment is het voor de consument niet echt interessant om een Android tablet aan te schaffen waar je een beetje mee kunt internetten.
Zoals ik al zei stelt het eco-systeem op dit moment helemaal niets voor. Op dit moment is het voor de consument niet echt interessant om een Android tablet aan te schaffen waar je een beetje mee kunt internetten.
Heb je hier zelf ervaring mee of schud je nu gewoon wat uit je mouw?

Het klopt dat Android op dit moment minder Tablet apps heeft als iOS, maar waarom zou het niet interessant zijn om nu een Android Tablet te kiezen?? dat is echte onzin imo

9 van de 10 apps zijn toch niet interessant voor de meeste mensen
en de echt interessante apps zijn zowel op iOS en Android te vinden
Ben ermee eens dat Android tablets kwa verkopen het eigenlijk gewoon heel slecht doen, en al die high end specs totaal niet interessant zijn voor de consument. Aan de andere kant is het wel weer wat anders, maar de laatste tijd begint Android een beetje zwakte te tonen en is ISC ook niet alles.

Wat iemand eigenlijk al eens laatst zei is ook gedeeltelijk waar. Apple heeft dit allang gewonnen, en niemand kan eigenlijk dezelfde kwaliteit en content leveren wat Apple doet met hun producten.

Maargoed we zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren.
Er zijn genoeg mensen die geen iPad willen (te beperkt) of Windows tablet willen.
Zelf zou ik absoluut een interne cardreader moeten hebben (SD, SDHC eventueel ook CF) en geen externe zoals bij de iPad. Bij de iPad is vastlijmen (van de camera connection kit) nog een optie maar ook dan steekt hij nog uit, hetgeen problemen geeft bij opbergen in de tas en er uit halen.

Windows is volgens mij ook veel te zwaar voor dat soort systemen. Het werkt misschien best, maar de snelheid is niet om over naar huis te schrijven. 8 is misschien beter maar ik heb zo mijn twijfels, ik moet eerst gezien hebben dat het soepel draait op een wat ouder ultra-low-end systeem.
Dan hebben ze de hardware in orde, nu nog een afwijkend design dat goed in de hand ligt - want dat ontbrak naar mijn mening. Ze hebben mooie designs, maar lagen vaak kansloos achter qua hardware. Dit lijkt een teken dat ze de fout ditmaal bij tablets niet maken. Nu wachten op een goed design dat lekker kn de hand ligt.
Ik moet eerlijk zeggen dat de hardware voor mij niet zoveel uitmaakt, zowel qua specs, als ligging in de hand. Volgens mij kunnen ze niet echt veel doen aan het gevoel in je hand. Het blijft een relatief groot apparaat om met 1 hand vast te houden en te bedienen. Wat ik wel echt belangrijk vind is een vlotte (niet haperende) interface.

Ik heb toevallig de afgelopen dagen een paar keer met een Sony tablet S gespeeld en ik vond het maar een trage interface. Als die interface gewoon vlot loopt dan is de hardware minder belangrijk (als ik naar een iPad kijk, dan werkt die wel vlot, ook al mis ik als android gebruiker wel widgets en het android notificatiesysteem).

Ik hoop dat Android 4.0 op de (sony/android) tablets die vlotte vloeiende ervaring kan brengen.
Je hebt gelijk, de interface moet vloeiend aanvoelen. Echter een tablet op de markt brengen met de Tegra2 en er dan dik 500 euro voor te durven vragen vond ik zelf nogal overpriced, zeker omdat iedereen hun al voor was geweest en de Tegra3 voor de deur stond...

Ik denk dat de Tegra3 in combinatie met ICS wel voor een vloeiende interface zorgen, dat zag je al bij de Transformer. Misschien moeten ze wat minder bloatware meeleveren.
Het zal inderdaad even afwachten wanneer Sony de tablet dan daadwerkelijk op de markt brengt. Qua hardware zit het nu wel goed.
De tablet zou een resolutie hebben van 1280x800 pixels en de Tegra 3 zou geklokt zijn op 1,4GHz.
Ik vraag me af waarom er hier voor 1,4GHz gekozen is, de meeste tablets hebben toch een kloksnelheid van 1,5 GHz? Daarnaast vind ik de resolutie niet zo bijzonder, Asus heeft nu al een Full HD tablet.
Bijna alle Tegra 3 Quads worden op 1.4 geclocked, waarvan een core een idle stand heeft voor stroom besparing. Er worden wel 1.5 tegra 3 gelevert, maar dan in single core.

Een 2500x2000 resolutie zal moeten om met de iPad mee te kunnen blijven concureren, of minimaal 1080p, ik verwacht van deze Pad dan ook zeer weinig.
Formeel gezien heeft Asus die alleen aangekondigd. De TF Prime is nog nergens te koop.
Euh,al ruim drie maanden..

Dit bericht is er vanaf getyped.
Idd. Nu Apple de benchmark heeft geplaatst moet je als merk ook een full hd res
scherm komen. Trouwens een 720p op 10.1 inch is 149 PPI. Dat is vrij laag.
Waarom is het laag omdat Apple toevallig hoger heeft bij hun volgende versie? Hij is iig al scherper dan de iPad1 en 2 :)

Zal me overigens niks verbazen als als ze met een 1080p versie komt in de loop van de tijd, maar eerst die 720p versie lijkt mij vrij logisch...
De ipad 1 en 2 vond ik zelf al laag resolutie hebben.
Ook de transformer prime kon in mijn ogen beter.

Zelf las ik dat een PPI van boven de 200 rustgevend is voor je ogen. Ik kan dat wel
begrijpen.
Nou, ik denk dat bvb Archos zich wel eventjes in de handjes wrijft nu ze op de Android-trein gesprongen zijn.
Je moet maar eens zien naar hun ontplofte omzetcijfers sinds een tweetal jaar :
http://www.archos.com/cor...ml?country=be&lang=en&p=2

Dat Apple de tablet markt domineert, wil natuurlijk niet zeggen dat kleinere spelers geen genoegen nemen met de kruimels. Want er zijn nog genoeg (miljarden) mensen die geen tablet gekocht hebben.

Wat de meerwaarde is van een Apple vraag ik me soms ook af, hoor. Nu komt dit vooral doordat mijn persoonlijk eco-systeem zich meer richt op het audio-video gedeelte, en dat is nu net iets waar mijn goedkoop Archos-tabletje in uitblinkt. (of om het anders te zeggen : itunes komt er hier niet in)
Anoniem: 423434
@lukadad19 maart 2012 09:58
Archos bedient de markt goed, iedereen die een iPad wil, kan er eentje kopen in een speelgoed winkel, die met veel gerommel inderdaad wel een beetje het zelfde kan, als je met minder genoegen wilt nemen.

Als je Lossless audio wil, een hoge resolutie, stabiel OS en perfect aansluitende interface, goede apps en media store, handig betaal systeem etc, kom je toch bij Apple uit, mensen willen hier kennelijk graag wat meer voor betalen.

Voor ieder wat wils dus, alleen jammer genoeg lukt Sony dat niet op de Pad markt, alleen PS is nog hun enige verkoop succes.
Lossless audio? Dat zit toch al een tijdje native in Andoid (en al heel lang in Windows)?

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 maart 2012 11:13]

Het is wel te zien dat de tablets van een geheel andere afdeling komen dan de telefoons, als je de schermen gaat vergelijken durf ik toch wel te stellen dat de tablets wat meer achter de feiten aan lijken te lopen dan de telefoons.
Anoniem: 423434
19 maart 2012 09:23
Jammer dat Sony overal zo achteraanloopt, en producten lanceren waar niemand op zit te wachten. Ze zijn 3 jaar bezig een nieuwe geheugen poort te ontwikkelen, of een Vita integratie maken met Bravia interface.

Als Sony echt slim is slaan ze Tegra 3 over, en zorgen ze dat ze met de Tegra 4 lauch een sterk product hebben dat wel kan concureren. Dat gelikte design had al klaar moeten zijn, zodra de hardware beschikbaar is direct op de markt brengen!
Tegra 4 is er nog lang niet, en de schoorsteen moet bij Sony toch blijven roken. Er staat in IT land altijd wel een prachtig nieuw produkt aan de horizon die alle problemen gaat oplossen.
Anoniem: 423434
@Dreamvoid19 maart 2012 11:33
De Tegra 24 /32/ 64/ cores CUDA komen er elk moment aan, er zijn al samples gemaakt van de 28nm Tegra Wayne 24, dit jaar zouden er al producten op de markt moeten komen.

Ik weet niet of ze dit Tegra 3/24 gaan noemen of Tegra 4.......?
Er zitten volgens de laatste roadmaps twee nieuwe tablet-Tegra produkten in de pijplijn:
Tegra 3+ is nieuwe stepping van de normale Tegra 3, met iets hogere clocks dus netto hetzelfde verbruik. Nog steeds A9 cores, geen 28 nm (helaas) en dezelfde gpu, hooguit ook iets hoger geklokt. Deze kan elk moment opduiken bij OEMs, er is niet heel veel publiciteit (meer) omheen sinds ze de die-shrink hebben laten vallen.

Tegra 4 "Wayne" wordt veel spectaculairder met A15 cores op 28 nm en CUDA-gpu komt naar de laatste berichten op zijn vroegst pas met kerst in kleine aantallen, en ergens rond Q2-2013 naar de massamarkt - zeg maar precies zoals Tegra 3 is uitgerold over 2011/12.

Met ARM fabrikanten moet je de laatste tijd een beetje sceptisch zijn mbt release dates, we hebben zo ontzettend veel pushbacks gezien in hun roadmaps.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 maart 2012 16:21]

En laat nou eens een werkende versie zien met de interface van tablets?

Wedden dat het richten ineens niet meer zo strak gaat? Ik merk met de huidige Tegra 2 dat de besturing erg laggy aanvoelt. Ik kan mij dus niet voorstellen hoe het mogelijk is om met een touchscreen interface zou goed te richtten als wordt getoond in het filmpje.
geen enkel apparaat dat nu op de markt komt ondersteunt Windows 8, dus ik snap die discussie sowieso niet.

je moet een speciaal made for windows portable kopen en Windows 8 ARM zal niet los in de winkel te krijgen zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee