Mede8er komt met twee compacte mediaspelers

Mede8er heeft twee nieuwe mediaspelers aan zijn portfolio toegevoegd. De Mede8er MED400X2 en MED450X2 zijn voorzien van een Realtek RTD1185-processor, terwijl de MED450X2 ook over een usb 3.0-aansluiting beschikt.

Mede8er heeft de MED450X2 voorzien van een inbouwmogelijkheid voor een 2,5"-schijf. De MED400X2 biedt geen inbouwmogelijkheid voor een interne schijf en is dus een pure streamer, maar wat uiterlijk betreft is het apparaat vrijwel identiek. De MED500X2, die al enige maanden op de markt is, biedt ruimte aan 3,5"-harddisks.

Beide spelers beschikken over een Realtek RTD1185-processor en 256MB ddr2-werkgeheugen. Terwijl de MED400X2 het moet doen met twee usb 2.0-aansluitingen, biedt de MED450X2 een usb 3.0-slave aansluiting, waardoor de interne harde schijf snel gevuld kan worden. Ook beschikken beide mediaspelers over een sd-kaartlezer en een gigabit-ethernetaansluiting. Wifi is mogelijk door een extern dongle aan te sluiten of door bij de MED450X2 een mini-pci-express wifi-insteekkaart te plaatsen.

Mede8er stelt dat het een nieuwe grafische interface aan het ontwikkelen is voor zijn nieuwe lichting mediaspelers. Deze gui, waarin onder andere covers te zien zullen zijn en waarmee metadata opgehaald kan worden, is echter nog niet gereed en zal later beschikbaar komen.

Beide mediaspelers zijn vanaf 1 september verkrijgbaar en krijgen van de fabrikant vijf jaar garantie mee. De Mede8er MED400X2 heeft een adviesprijs van 109 euro. De MED450X2 wordt verkocht met een harde schijf van 500GB of 1TB en die modellen kosten respectievelijk 229 en 249 euro.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

29-08-2011 • 15:28

63 Linkedin

Reacties (63)

Wijzig sortering
Ik heb een Mede8er MED500X2 en ben er maar matig tevreden over.

Het ding is traag en buggy. Soms ziet ie z'n interne HD niet. Het opbouwen van een index duurt bijna een kwartier en dan is het maar hopen dat deze niet corrupt is. Aansluiten op de PC geeft in Win 7 altijd een melding over een corrupt bestandssysteem (kan aan Windows liggen natuurlijk).

Wat mij betreft mag de software (firmware) wel wat beter getest worden voor het wordt gereleased. Hopelijk doen ze dat met deze toestellen beter.

Edit: Firmware 1.0.3 en een emergency update lijken te helpen

[Reactie gewijzigd door erikdenv op 29 augustus 2011 22:02]

-offtopic-
Volgens mij moet je de hdd eens vervangen.. klinkt als een brak exemplaar.
-/offtopic-

Ik heb zelf een ACRyan HD Mini! en daar heb ik wel eens met de mede8er firmware geexpirimenteerd. Wat me opvalt bij alle realtek spelertjes is dat deze gewoon nooit zo prettig werken. Muziek afspelen is al helemaal niet te doen.

Hopelijk denken ze daar aan als ze een nieuwe GUI maken.
Ik weet dat er een aantal HDDs zijn die niet goed werken in de Mede8er, maar dat geldt ook voor PlayOnHD en andere Mediaplayers. Er is ergens een Topic op het Mede8er forum waar staat welke zonder problemen werken, en dat zijn in de meeste gevallen HDDs van Samsung.

Ik heb zelf een MED500X met een Samsung HD105SI 1TB 5400 RPM erin en werkt helemaal super. Terwijl een schijf van WD allemaal problemen gaf (WD15EARS)
Ah, ik heb er een WD in. Dank voor de tip!

Edit:

Kennelijk testen ze zelf met WD's: http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,5635.0.html

Nou ja, kan er wel een Samsung bijkopen, opslagruimte heb je nooit teveel.

[Reactie gewijzigd door erikdenv op 29 augustus 2011 20:47]

WD en zeker de EARS modellen van ze zijn heel vaak probleemgeval is mijn ervaring.
Ook bij NAS (QNAP) , RAID controllers en dit soort mediaspelers moet je WD EARS mijden tenzij ze expliciet genoemd worden als ondersteund model schijf.
Sommige Samsungs willen ook wel eens problemen geven bij RAID/NAS maar meestal werken die wel goed in mediaplayers als deze.
Denk dat je HDD defect is. Of een keer als Slave aan je systeem hangen en dan een chkdsk /f doen. Lijkt er op dat hij een keer is uitgezet tijdens data er op zetten. Wanneer ik naar mijn 500X kijk (DD+) dan zag ik dit soort problemen een 3/4 jaar geleden. Echter treden deze al lang niet meer op, was vroeger een firmware probleem net zoals op andere RT chipset systemen met NTFS als filesystem.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een vervanger van mijn Dvico Tvix M4100SH puur vanwege het feit dat er geen updates meer beschikbaar zijn om mkv's met Header Compression af te spelen of mkv's met chapters.

Het valt mij op dat er eigenlijk geen spelers zijn die zo'n vlotte en feilloos werkende GUI hebben als mijn oude trouwe Dvico.. Ik zag deze review en dacht 'hmm, misschien is dit wat' maar na jouw post moet ik er toch nog weer even over nadenken ;) Ik ben inmiddels wel gewend aan het de- en remuxen van die mkvs..
Heb nog niet heel erg lang een 400x. Zit nu te twijfelen om de 400x2 te halen.
Sommige Blu Ray films willen nog wel een stotteren, en ik denk dat het met de nieuwe versie is opgelost. Omdat die WEL een gigabit ethernet poort heeft.
in principe moet je ook met een 100mb poort prima HD kunnen streamen. Dit kan in ieder geval met de popcorn a110. Het zou me verwonderen als een mede8er dat ook niet zou kunnen. Ik vermoed eerder dat je probleem veroorzaakt wordt door de bestanden die je probeert te streamen.
Dit probleem schijnt voort te komen uit de oude Chips die de MED400x bevat.

Deze "Realtek RTD1073 DD+" schijnt niet adequaat in staat te zijn om HD Rips over het netwerk te streamen. Tot zo'n 9GB kan schijnt hij al het "1080P" geweld prima aan te kunnen, echter rapporteert men bij bestandsformaten boven de 9GB haperingen zoals ook jij beschrijft.

De "Realtek RTD1185" schijnt hierin tegemoet te komen, maar toch schijnt deze niet de Stabiliteit te kunnen bieden welke de Sigma Chips weten te bereiken.

Misschien kun je anders is uitzoeken in hoevere de AC Ryan PlayOn!HD Mini 2 met 1080P (9GB+) hiermee overweg kan, deze speler heeft (volgens mij) dezelfde Chip als de MED400X2 en is alweer een tijdje op de Markt =).
Ligt aan de content, birdscene 1080p over netwerk red je niet met meeste RT chips, hoop dat het met deze wel kan.
Prima dingen die meder8er's
heb er na veel aanraden ook 1 gekocht met inbouw mogelijkheid, die nog niet gebruikt omdat het streamen vanaf een 5400RPM schijf op een 100mbit netwerkje ook prima gaat over NFS.

het enige wat niet lekker werkt is de internetradio, die heb ik nog nooit aan de praat gekregen
internetradio is momenteel een probleem omdat de shoutcast servers problemen hebben...
wordt door shoutcast aan gewerkt en verwachting is dat het op korte termijn opgelost is..
heb het helaas al sinds dat ik heb hem, dus zou zeggen 3 maanden oid.
is dat al zo lang dan?
nee sinds half augustus ongeveer...
daarvoor heeft bij mij prima gewerkt iig (firmware V404)
Inderdaad, internet radio is een probleem met de shoutcast servers. Echter kan je ook zelf shoutcast profielen aanmaken in de vorm van .pls bestanden. Heel erg handig :)

Mijn Mede8er (500DD+) heeft een aantal functies niet zoals torrents downloaden en nieuwsgroepen, maar sinds de laatse firmware's is het een geweldig apparaat. Denk dan ook dat mijn huidige naar de slaapkamer verhuist en ik de opvolger van de 500 (500X2) neem voor de woonkamer :)
Ik heb net even de website gelezen, maar wat ik niet terug zie komen 'Hoe krijg je nu je video's op dit apparaat'?
Als ik het zo lees kun je er mee streamen, en je kunt naar youtube en internet radio luisteren.

Maar als ik nu een film wil huren, hoe gaat dat in z'n werk?

Hebben deze mensen een verhuur winkel? Of moet je op het internet via illegale kanalen films downloaden? Zit er ook netflix op voor de US gebruiker?
In vele gevallen wordt bijvoorbeeld een DVD of BD omgezet op hd geplaatst . Deze toestellen bieden leuke coverflow functionaliteit aan waardoor het kiezen van een film een stuk leuker wordt.

en je hoeft er je zetel niet meer voor uit! geen rotzooi met doosjes en rond slingerende cds
Nee, je kan er geen film mee huren.
Dat is dus ook het meest rare in deze wereld, mensen willen gewoon heel gemakkelijk films thuis kijken zonder disc geneuzel. Omdat deze mensen niet echt alternatieve hebben gaan ze downloaden en gebruiken dit soort apparaten om het af te spelen. Deze apparaten maar ook HTPC's worden volgens mij steeds populairder. Dit geeft maar weer aan hoe krom de content makers wel niet denken. Iedereen wil het, iedereen doet het alleen zij doen er niet aan mee.
Anoniem: 382732
@zenica29 augustus 2011 16:59
Die vrijheid hebben ze toch? Een bakker mag ook beslissen dat hij geen grof-volkoren wil aanbieden aan zijn klanten. Of het slim is, is wat anders.
Ik vraag me af wat dit apparaat nou meer biedt dan zijn Predecessor? Ik heb gezien dat er nu YouTube en andere Webdiensten in verwerkt zitten, maar de uitwerking van dergelijke zaken is vaak niet optimaal.

Tevens zit er inderdaad een nieuwere Chip en Meer geheugen in, maar wat is hier het voordeel van voor de "Entertainment Liefhebber" die gewoon van het HD geweld wil genieten?
Dat de gui soepeler werkt. Hoewel de mede8ter toch al redelijk goed afsteekt bij zijn vergelijkbare mediaspelers, mag deze best af en toe sneller reageren tijdens het selecteren van een film.

Meer geheugen bied ook de optie om wat extra dingen erop te draaien. 128MB was eigenlijk toch te weinig om iets naast het afspelen van films te doen.
Dat de gui soepeler werkt. Hoewel de mede8ter toch al redelijk goed afsteekt bij zijn vergelijkbare mediaspelers, mag deze best af en toe sneller reageren tijdens het selecteren van een film.

Meer geheugen bied ook de optie om wat extra dingen erop te draaien. 128MB was eigenlijk toch te weinig om iets naast het afspelen van films te doen.
Toch vraag ik me af wat je naast media afspelen meer moet doen op zo een box. Heb wel eens nagedacht wat het zou zijn om hem in te zetten als webserver, download client etc. maar eigenlijk heeft dat geen zin. Downloads doe je via PC of een server in verband met snelheid processor en netwerk, webserver zelfde reden.
Ook bij deze spelers wordt de 1G verbinding niet volledig benut voor overzetten films. Ben je toch weer aangewezen op de 3.0 USB slave om je films b.v. over te zetten op hoge snelheid.

Van de website
"Typical wire network transfer speeds Samba NAS -- From PC to MED500X2 (up to 8.5MB/sec) -- From MED500X2 to PC up to 12MB/sec to MED500X2 internal HDD"
Probleem is dat de processor simpelweg niet krachtig genoeg is om alle data te verwerken. Ik heb zelf de mede8er 500 versie en die gaat niet verder dan 5MB/sec over LAN.
€229 voor een "simpele" mediaspeler met 500GB schijf vind ik eigenlijk best duur.

Voor €187 koop je een Zotac ZBOX AD02 (AMD Fusion, E-350).

Samsung Spinpoint M7 HM500JI, 500GB: €42.

Mushkin DDR3 SODIMM 2GB: €9.

187+42+9=€238. Negen hele euro's extra, een iets groter kastje, vermoedelijk iets meer energieverbruik, maar oneindig veel meer mogelijkheden.

Energieverbruik los je op door hem gewoon uit te zetten wanneer je TV uitstaat, of door het Fusion-doosje meteen dienst te laten doen als NAS/downloaddoos. Spaar je ook meteen de aanschaf van een NAS uit!

@Hakker: klopt, AB heb je ook nog nodig. Dan kan je er evt. wel software opzetten zodat je alles met de AB kan doen. Een draadloze toetsenbord+muis heb je voor €20. Verzendkosten hangt er natuurlijk vanaf of je toevallig iets af kan halen, met een beetje mazzel kan je ook 2 of 3 dingen bij dezelfde shop bestellen. Dan nog, het blijft tientjeswerk. Langzamer booten zal wel, ik weet niet hoe snel het ding uit het artikel is.

Wat betreft de gemiddelde gebruiker, ik weet niet of zo'n mediaspeler wel iets is voor de gemiddelde gebruiker. Ik denk dat de gemiddelde gebruiker niet verder komt dan hetgeen de standaard apparatuur van Ziggo kan. Zo'n mediaspeler is sowieso al meer een product voor Tweakers, maar voor een beetje Tweaker is de stap naar een HTPC dan ook niet groot meer. Je zou voor zo'n relatief simpel ding ook een lagere prijs verwachten, maar dat valt dus tegen.

[Reactie gewijzigd door Mentalist op 30 augustus 2011 01:01]

Vraag mij dan wel af hoe je dat ding dan wilt gaan aansturen ;) Een draadloos toetsenbord met trackpad erop is geloof ik rond de 40 euro. Dan neem ik nog niet een afstandsbediening mee.
Daarnaast vergeet je ook nog eens 15 euro extra verzendkosten want je haalt het zowieso bij 3 verschillende bedrijven.
Boot langzamer en moet je alles zelf gaan instellen.

Ja voor een tweaker leuk (heb zelf namelijk zo'n soort combo) maar voor de gemiddelde gebruiker niet echt interresant.

[Reactie gewijzigd door Hakker op 29 augustus 2011 20:41]

Volgens http://www.xbmcfreak.nl/ is het fusion platform nog niet volwassen genoeg om te gebruiken met XBMC.
Ik snap het niet met die dingen. Wanneer komen ze nu eens uit met een fatsoenlijke processor, waardoor je ook een beetje data over je netwerk kan pompen. Dat 4 tot 15 mb/s is echt niet acceptabel. Ik heb zelf een AC ryan gehad maar ben overgestapt op een HTPC voor dat soort redenen.
Is er nog wel een markt voor deze dingen aangezien steeds meer bluy-ray spelers de beschikking hebben over min of meer dezelfde functionaliteiten. Als ik kijk naar de LG BD670 nu ik toch veel mogelijkheden die een aanvullende mediaspeler overbodig maken.
Blu-ray? Tja, ik heb er geen, geen DVD speler ook. Waarom zou ik? Ik heb geen behoefte aan een stapel plastic schijfjes in doosjes. Daar ben ik van af gestapt toen ze de floppy disk uitfaseerden. Ik heb alles gewoon op een HD staan en daar blijft het. Eenmaal gekeken is wegsmijten, waarom zou ik het willen bewaren. Dus ik heb een media speler staan en ik stream alles van mijn NAS

[Reactie gewijzigd door Ortep op 29 augustus 2011 16:28]

Hoop dat ze voor de 500 serie nog firmware updates uitbrengen. Al was de laatste update een geweldige verbetering op hoe ik hem uit de winkel kocht een jaar geleden.

Frisse menu's , shoutcast/webradio werkte gelijk (Daarvoor niet) en mijn netwerk settings werden gelijk gevonden, zat meteen goed op het netwerk. Wat voor de update nog wel een heel gedoe was.

Maar het zou lek zijn om toch nog voor wat overige codecs en menu functies een update te krijgen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee