NZXT introduceert Tempest 410-behuizingen

NZXT heeft twee behuizingen in de Crafted-serie uitgebracht. Het gaat om twee versies van de Tempest 410: het bedrijf brengt een reguliere versie en een Elite-uitvoering uit, waarbij de laatste van een venster in het zijpaneel voorzien is.

De Tempest 410-behuizingen zijn midtowers die volledig in het zwart zijn uitgevoerd. De nieuwste NZXT-behuizingen werden door het bedrijf al op Computex in juni dit jaar getoond, maar worden nu formeel aangekondigd. Beide behuizingen hebben een voorpaneel dat overwegend van metaalrooster gemaakt is. Daarachter gaan twee 120mm-ventilators schuil die voor de aanvoer van lucht zorgen. Ook de bovenkant bestaat grotendeels uit een rooster, waaronder een opslagcompartiment is aangebracht. Een derde ventilator, die net als de andere twee op 1200rpm draait, is aan de achterkant aangebracht.

Aan de binnenzijde zijn drie 5,25"-bays te vinden en daaronder kunnen acht 3,5"- of 2,5"-harde schijven in hun drivecage worden ingebouwd. Een uitsparing voor de bevestiging van een cpu-koeler met backplate en gaten voor kabelmanagement zijn eveneens in de ook van binnen zwart gespoten behuizing aangebracht. De voeding wordt naar goed gebruik onderin de behuizing geplaatst.

De reguliere uitvoering van de Tempest 410 heeft een volledig metalen zijpaneel, maar daarin is wel een rooster voor een optioneel te plaatsen ventilator aangebracht. In de Elite-uitvoering is een flink deel van het zijpaneel vervangen door een plexiglas venster. De Tempest 410 kost 80 euro en de Elite-uitvoering kost 90 euro.

Door Willem de Moor

Redacteur

19-08-2011 • 10:32

35 Linkedin

Reacties (35)

35
26
13
1
0
2
Wijzig sortering
Dit ziet er uit als een degelijke kast, voor een schappelijke prijs. Het is positief dat de moederbord tray zo te zien een goed stuk uit de richting van het rechter paneel staat. Ik vind het alleen jammer dat ze dan wel weer de front-fans wat hebben "laten hangen", niet alleen zijn ze wel erg prominent als fan aanwezig, wat niet iedereen even mooi vind, maar ook gok ik dat dit een stofophoop plek kan worden: een filter er voor was waarschijnlijk mooier, én schoner geweest.

Verder, tsja, het is een neutrale, zo te zien degelijke kast met goed kabel management in een eerste oogopslag, en aandacht voor detail betreffende CPU koelers. Hadden ze de front fans wat mooier weggewerkt, de HDD tray misschien een kwart slag gedraaid, en één (of meer) degelijke 2,5" bays aangebracht, dan was ik deze gaan aanraden. Vooral dat laatste is erg handig, omdat SSD's nou eenmaal zo groot zijn. En niet elke kast met een rail-systeem gaat bijvoorbeeld even goed om met OCZ's "vergroot" brackets. Het was een hel om m'n Vertex 2 in de HDD tray van m'n Antec P180 te krijgen met de standaard OCZ bracket.
Zo te zien past er maar 1 voeding in de kast.
Zijn er uberhaupt voedingen die plaats bieden voor 11 harddisken/dvddrives/etc + mobo en fans...

Kabels zitten wel mooi weggewerkt zo op het tweede plaatje te zien
Als je niet genoeg sata-stroomaansluitingen hebt koop je toch een splitterkabel? Zo moeilijk is dat niet te bedenken.

ikzelf vind het ontbreken van 3,5" bay aan de voorkant (dus buitenkant) eerder lastig en onnodig. Ze hadden imo beter maar 1 fan aan de voorkant kunnen doen, zodat er nog een 3,5" aan de buitenkant geplaatst kon worden.

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 19 augustus 2011 10:49]

ik gebruik er al jaren maar 1 eigenlijk. laatst een 2de gebruik voor een fan controller maar dat is het toch echt wel. en ik ben zeker niet de enige.
voor veruit de meeste mensen lijkt me de 3 die erin zitten dus ruim voldoende.

edit : excuses je had het idd over 3,5"
een aparte speler en brander heb ik al jaren niet meer gebruikt. het kosten verschil is nog geen 5 euro en verder eigenlijk nergens voor nodig...
maar nu er mp3 spelers en usb sticks zijn brand ik eigenlijk bijna niks meer dus misschien heb je daar een andere mening over.

en 3,5" cardreaders zijn ook wel te krijgen met een 5,25" mount rekje en passend frontje.

[Reactie gewijzigd door Countess op 19 augustus 2011 16:59]

Jij hebt het over 5,25" bays. Ik heb het over 3,5"bay aan de buitenkant, oftewel de floppydrive formaat...

Ikzelf gebruik:
1x 5,25" voor DVD-speler
1x 5,25 voor DVD-brander
1x 5,25 voor fancontroller
1x 3,5" voor cardreader.

En nee, ik heb geen zin in een externe cardreader want daarvan raak je altijd wel een kabel kwijt, en 5,25" cardreader zijn oerlelijk en zitten nutteloze aansluitingen op zoals audio-aansluitingen die je ook wel op pc-kasten kunt vinden.

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 19 augustus 2011 11:35]

voor veruit de meeste mensen lijkt me de 3 die erin zitten dus ruim voldoende.
GAIAjohan heeft het over 3,5" bays, jij hebt het over de 5,25" bays. ;)


Anyway, @ GAIAjohan:
Ze hadden imo beter maar 1 fan aan de voorkant kunnen doen, zodat er nog een 3,5" aan de buitenkant geplaatst kon worden.
Waarom zou je nog een externe 3,5" bay willen gebruiken dan? Om een fancontrollertje of cardreader in te steken of zo? Imho kun je daar, als je zo'n ding überhaupt al nuttig vindt, net zo goed een 5,25" bay voor gebruiken.
En persoonlijk zou ik er als er toch perse een 3,5" bay moest zijn in ieder geval géén fan opofferen, eerder een van de 5,25" bays.

[Reactie gewijzigd door houseparty op 19 augustus 2011 11:33]

Zie reactie boven jou.
Ik heb zelf een kast met alleen maar 5,25" bays, (Volledige voorkant bestaat op 5,25" bays) waarbij een speciaal framepje is meegeleverd voor 3,5". (Thermaltake V6 BlacX). Maar ik vind 3 5,25" bays gewoon weinig. Want dat zou betekenen dat ook al is er een frampje voor 3,5" ik niet meer on the fly kan branden óf ik heb geen fancontroller meer, óf ik heb geen cardreader meer.
heb verder voorin de kast een 140mm fan liggen (Past officieel niet, maar zit er toch) en de hdd's worden niet warmer dan 24 graden.

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 19 augustus 2011 11:44]

Wel weer jammer dat je alles moet uitbouwen om je harddisken te kunnen swappen.
het zou mooier zijn wanneer deze ook via de voorkant te wisselen zouden zijn geweest.

verder wel een erg mooie en complete kast. zelfs een ruimte bovenin voor een radiator tbv waterkoeling. ( op de site van de fabrikant staan 37 fotos )
Of gewoon een kwartslag gedraaid.
Mooie kasten en goede ruimte voor kabelmanagement. Ik ben alleen niet zo gek op de semi open ventilatoren aan de voorkant. Zodra die iets stoffig worden (wat goed zichtbaar is op een zwarte ondergrond) gaat het er al snel rommelig uitzien.
Anoniem: 383291
19 augustus 2011 10:38
Voor die 10€ verschil denkik dat de Elite versie het best gaat verkopen ...
Off Topic:
Als op het plexiglas na er verder geen verschil is, is het vooral afhankelijk van de instelling van de gebruikers of deze beter gaat verkopen. Het hangt er maar vanaf of mensen hun systeem zichtbaar opstellen. Als ik mijn systeem onder mijn bureau zou stoppen of nog erger: in een computer kast; dan zou ik ook geen plexiglas nemen.
Off Topic:
Als ik mijn systeem onder mijn bureau zou stoppen of nog erger: in een computer kast; dan zou ik ook geen plexiglas nemen.
Als ik de kast onder een bureau zou zetten zou ik geen roosters willen. Veel te stoffig met huisdieren. Een raampje kun je dicht schilderen of voorzien van leuke vitrage en overgordijnen of lammellen.
Tsja, het verschil is een transparante zijkant. In een verder erg conventionele kast. Ik denk dat ik, als ik er een moet kiezen, voor degene ga zonder transparante zijkant. Waarom? Ik heb m'n transparante-zijkanten fase gehad toen ik 17 was. Dat was tien jaar geleden. Ik had m'n PC toen vol CCFL's en transparante fan's met RGB LED's er in. UV-CCFL erbij en glow-in-the-dark rounded IDE kabels erbij, en het is al helemaal een kermis.

Dat was even leuk, maar op den duur wil je, zeker als het op je slaapkamer is, ook als je in de nacht een compile/bewerking aan laat staan, niet die kermis er om heen, maar gewoon stilte en duisternis. Het liefst zal ik de Power & HDD LED ook nog uit kunnen schakelen met een schakelaartje, maar m'n huidige kast houd de diagnose-LED's van alle hardware mooi binnen de kast. Waar ze horen. En CCFL's? Die heb ik niet meer. Geen inverters meer die kunnen gaan zoemen, geen extra warmte en verbruik, en stille fans die het gerust wat warmer maken dan zou kunnen, maar wel lekker stil! Pas bij 55 graden CPU en GPU gaat er extra ventilatie aan, en de systeemfans en de rest gaan pas op max als alles aan staat en het is er nog warm. Meestal is dat tijdens games, en dan maakt de extra herrie toch niet uit, want slapen en gamen tegelijk heb ik helaas nog niet helemaal onder de knie. Maar dat komt nog wel ;) ;)
Anoniem: 288526
19 augustus 2011 11:12
Dat die kastenbouwers nog brood zien in die markt. Er zijn talloze modellen die allemaal op elkaar lijken. Rechthoekige dozen met hier en daar een fan, deur, raam, sleuf, mbtray, voeding.

Dit terwijl de PC markt als ook het aantal zelfbouwende computeraars afneemt. Beetje omgekeerd evenredig als het ware... :?
Los van het feit of ik het met je eens ben of niet (eigenlijk niet), zie ik wel degelijk wat in wat je stelt: zelfs HP volgt Apple, Dell en IBM: alles in Azië laten bouwen, lekker goedkoop! En dan is het verzenden van 1 doos goedkoper dan het verzenden van elk onderdeel apart en het in Nederland assembleren. Op deze website doen, op bepaalde merk-liefhebbers na die het niet eens kunnen omdat hun OS niet los verkocht wordt, veel "tweakers" toch wel hun eigen zelfbouw. Ikzelf inclusief.

Hierboven zei ik al dat ik afgestapt ben van de CCFL en kermis-kasten, maar er zijn zat degelijke, mooie en ook betaalbare kasten te vinden, ik ben nog steeds in mijn sas met mijn Antec P180, en inmiddels zit de derde PC al in die kast: het ding is degelijk en gaat een milennium mee. Maar zelfs ik moet bekennen: m'n zelfbouw PC in onderdelen is eigenlijk amper goedkoper dan dat een Dell of ander OEM-merk zal zijn geweest. Ik durf wel te zeggen dat mijn machine eindeloos betere kwaliteit heeft, maar daar zijn garanties voor, toch?

En het is nog lastig om een deugdzame rechthoekige doos te maken ;) en daarnaast is het ook nog een uitdaging om ook de niche markt te bedienen. En dat het kon, was ik vroeger erg blij mee!
Dit terwijl de PC markt als ook het aantal zelfbouwende computeraars afneemt.
Bronnen? Of loop je gewoon te trollen?

De zelfbouw markt is nog ruim groot genoeg om voor producenten interessant te blijven. Er is geen daling in het aanbod van retail componenten waar te nemen.

Ik kan er best in komen dat je zelf liever een kant en klare doos of klapbak van een OEM koopt (Apple in jouw geval, afgaande op je username en je post-historie), maar dat neemt niet weg dat anderen liever geen kant en klare doos willen kopen. Gelukkig verschillen mensen wat dat betreft.
Blijkbaar zijn er nog meer dan genoeg mensen die hun eigen PC's in elkaar zetten en niet de kant en klare bakken van de grote namen aanschaffen. Het is overigens echt niet moeilijk om een PC in elkaar te zetten en om je OS te installeren.
Ben eigenlijk wel benieuwd naar een T.net review van deze units.
Dat is verleden tijd. Daarvoor zul je bij hardware info moeten zijn of ome tom.
Enkel gebruikers reviews tref je hier. Bovendien heeft men zich meer toegelegd op reviews van mainstream spul.
Deze kast is wel zeer rijkelijk uitgevoerd aan slots voor hardeschijven (lijkt het)
zou de elite wel willen hebben ziet er gaaf uit wil er wel 1 zien met verlichting
Zien er uit als leuke homeserver kasten zeker de niet-elite. Deze gaat op de wenslijst, even reviews in de gaten houden :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee