Kensington introduceert ClickSafe-systeem voor laptopbeveiliging

Kensington heeft een nieuw beveiligingssysteem voor laptops geïntroduceerd, dat gemakkelijker in het gebruik zou moeten zijn dan de huidige oplossing. Het nieuwe ClickSafe-systeem kan worden gebruikt met bestaande Kensington-sleuven.

Het grote voordeel van het ClickSafe-systeem is volgens de fabrikant dat het met een enkele handeling aan de laptop kan worden bevestigd. Bij de oude Kensingston-sloten moesten via een sleutel of knop eerst drie pinnen op één rij worden gezet, waarna deze in een verticale sleuf aan de zijkant van de laptop moesten worden gestoken. Eenmaal aangesloten, bewogen de pinnen zich in de laptop weer van elkaar, waardoor het slot klem kwam te zitten.

Met het ClickSafe-systeem wordt eerst eenmalig een module in de Kensington-sleuf van de laptop bevestigd, waarna het slot erop kan worden geklikt. Het systeem wordt ontgrendeld door middel van een sleutelslot achterop. De eerste twee ClickSafe-varianten zijn via de site van Kensington te bestellen. Het gaat om modellen met een enkel en modellen met een dubbel slot, die respectievelijk 49,99 en 69,99 dollar moeten kosten.

Kensington ClickSafe Kensington ClickSafe Kensington ClickSafe Kensington ClickSafe Kensington ClickSafe Kensington ClickSafe Kensington ClickSafe Kensington ClickSafe

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

12-10-2010 • 15:12

65

Reacties (65)

65
65
47
1
0
9
Wijzig sortering
Anoniem: 151407 12 oktober 2010 15:22
sorry maar die sloten zijn waardeloos. kabel is zo geknipt.
en een nieuwe bottom cover is ook vaak de kosten niet bij een laptopje.

alleen bij metale macs is het zinvoller. plastic laptops vaak genoeg gehad dat ze gewoon het slot los rukken en dan is je laptop gejat maar en slotje ligt er nog.
Daarom zijn ze nog niet waardeloos hoor. Het is wel zo dat de "echte" dief zeer snel het slot heeft doorgeknipt of opengeprutst, maar het helpt wel enorm tegen de gelegenheidsdieven die je laptop op een onbewaakt moment zien liggen. Denk maar aan de schoonmaker, een collega, student, bezoeker, ...

Hier op het werk heb ik ook mijn laptop en monitor aan zo'n Kensington slot hangen. Immers lopen er hier ook studenten rond, en het zou niet de eerste keer zijn dat losse laptops gewoon meegenomen zijn.

[Reactie gewijzigd door Admiral Freebee op 29 juli 2024 10:31]

ook bij metalen (alu) dingen trek ik het er gewoon uit hoor.
Staal zou pas handiger zijn, maar daarvoor is het oppervlak naar mijn mening iets te klein.
Als het Kensington sleufje is geïmplementeerd zoals in de standaard vermeld, zit er achter dat plastic sleufje een stuk metaal dat op enige manier verbonden is met een belangrijk component, bijvoorbeeld je moederbord... Zodat als je het slot probeert te forceren/verwijderen, een deel hiervan afbreekt en het apparaat nutteloos word.. Of in ieder geval tegen hoge kosten gerepareerd moet worden... Daarnaast zal een officieel reparatie-bedrijf de nodige vragen stellen bij kapotte Kensington sleuven...

Dat sommige mensen hier inferieure kwaliteit spullen aanschaft, betekent niet dat Kensington zijn spulletjes(Behalve het wc-rol debacle) niet op orde heeft...
Dus nu zou je bij wijze van spreken altijd rondlopen met dat extension stukje in je laptop?
Ja, dat dopje wat je op foto zes rechtsonder ziet blijft gewoon zitten, dat zie je op diezelfde foto ook :)
Volgens mij blijft dat stukje niet zitten als het slot er niet op zit, dus die zul je er toch ook af moeten halen anders raak je hem kwijt.
Over kwijtraken gesproken, blijkbaar heb je nu ook niet meer een sleutel nodig om dat spul op slot te zetten, en als er iets makkelijk verdwijnt zijn het wel de sleutels van een kensington slot (vraag me niet hoe), hoe vaak ik IT-support wel niet heb zien lopen met een massive tang om weer 's een slot door te knippen.

btw: 70 euro voor een slot? wordt bijna interessanter om het slot te stelen ipv wat er op slot zit...

[Reactie gewijzigd door demonite op 29 juli 2024 10:31]

Dan moet IT support zich eens laten informeren over de master-keyed oplossingen. Dat is niet eens duurder, dus als je met een berg losse sleutels gaat werken is dat niet zo slim.
Ik denk dat ze dan beter kunnen informeren naar een ander beveiligingssysteem. Het is uiterst naïef om te denken dat systeembeheer niet de enige is die met zo'n tang rondloopt. Met name op een open campus zoals een hogeschool en een universiteit is het zeer eenvoudig om dingen mee te nemen. Als je met een tang eenvoudig een slot door kunt knippen dan is het dus duidelijk gewoon geen oplossing om je spullen te beveiligen.

Afhankelijk van welk systeem er gebruikt wordt van Kensington kun je het overigens ook door te trekken of door een papiertje unlocked krijgen. Ik vraag me dan ook af in hoeverre dit kliksysteem bestand is tegen het eraf trekken/breken van het slot.
klopt, dat van die tang. in het bedrijf waar ik werk hebben we een keer een insluiper gepakt die zo'n tang bij zich had. hij had al één laptop gejat en in z'n rugzak zitten, en de tweede losgeknipt, toen er iemand de kamer in kwam.... en de pech had dat dat een potig figuur was.

daarnaast stelt dat sleufje niks voor. een flinke ruk, en het scheurt uit, met minimale schade ( hebben we eens zelf uitgeprobeerd met een defecte afgeschreven laptop ).

en die codesloten zijn helemaal een lachertje, die maak ik met m'n ogen dicht open.
Als je een anti-diefstal verzekering hebt dan moet je dat kunnen aantonen.
Vaak is het zo dat de verzekering wil zien of het apparaat daadwerkelijk gestolen is.
Dus moet je er een kabel aanhangen. Als je dan nog het eindje hebt waar je pc mee vast zat, willen ze dat zien.
Ruk je eigen plastic stuk en laat dat deel zien, vervolgens heb je 2 laptops.
Anoniem: 278052 @demonite12 oktober 2010 16:53
Euhm, als dat stukje niet zou blijven zitten, is het een redelijk waardeloos iets (dan haal je er gewoon alles af, ook als hij vast zit). Reken er dus maar op dat dit wel blijft zitten en er niet zomaar uitvalt oid.

Ik dacht eerst dat die grote blok moest blijven zitten en dat vond ik van de zotten, maar zo een klein stukje als op foto 6 (bedankt voor de tip trouwens, Carpento) is best wel ok.
Met het ClickSafe-systeem wordt eerst eenmalig een module in de Kensington-sleuf van de laptop bevestigd, waarna het slot erop kan worden geklikt.
Eenmalig is in deze zin het sleutelwoord :p (woordspeling intended :+ )

[Reactie gewijzigd door Carpento op 29 juli 2024 10:31]

Er is een reden waarom ze €70 euro zijn, dat is niet voor de techniek, maar de verzekering die eraan vast hangt. :)
Hahaha, maar dan zou je wel een hele slechte laptop moeten zijn :)
Ja dit snap ik ook niet helemaal... De oude Kensington sloten waren inderdaad lastig, gezien je deze precies goed moest draaien om de pinnetjes goed te krijgen.

Maar, ik heb gewoon zo'n kensington slot van Case Logic. Deze hoef je ook niet eerst te draaien maar gewoon aan te drukken. Dat komt in het gebruik op hetzelfde neer, alleen hoeft er geen extra onderdeel in je laptop vastgemaakt te worden. Een stuk uitstekend metaal aan mij MacBook lijkt me nou niet erg handig in de tas met vervoer....

Snap hier de innovativiteit dus niet helemaal van. Er is allang een betere oplossing voor dit probleem op de markt...
Ik was er ook over aan het denken om zo'n slot te kopen voor mijn externe HD (zelfde model als op de afbeelding hierboven :) ) maar 50 euro is wel een behoorlijk prijskaartje.
Ik vraag me ook af of een degelijke kniptang niet volstaat om de kabel door te knippen.
Misschien maakt het wel een groot verschil voor je verzekering, of hij al dan niet vast lag met zo'n slotje (hoe waardeloos dan ook)
Natuurlijk is een zware kniptang voldoende om 'm door te knippen. Maar het valt een beetje op als je met een grote kniptang door de gang loopt.

Dat is het doel van deze dingen... dat je het moeilijker maakt om 'm snel eventjes mee te nemen. Onmogelijk wordt het natuurlijk niet! Dan moet je er een scheepsketting aan leggen, en dan wordt het zo vervelend 'm te gebruiken.
Hmmm, maar dan heb je wel die basis aan je laptop hangen, nee dank je dan doe ik het wel op de moeilijke manier.
'die basis' is dat ienie mieinie kleine dopje he..
Dat ienie miene kleine dopje dat er ten eerste niet uit ziet op een mooie alulimium macbook pro, en ook nog eens verrot is ivm. opbergen (als je bijvoorbeeld een la hebt waar ie net aan in past, en dan vanwege dat dopje niet meer.
ik snap hier het nut niet van in of ligt dit nou aan mij ??

loopt die dan niet weg of zoiets dergelijks 8-)

[Reactie gewijzigd door psyy138 op 29 juli 2024 10:31]

Ben blij dat jij het nut er niet van inziet... Geeft aan dat je nog een redelijk eerlijk/betrouwbaar persoon bent...

Helaas jat men tegenwoordig alles wat los en vast zit... Men loopt zo een bedrijf in tijdens een pauze en neemt een laptoppie mee... Je zit in een bedrijf te programmeren (machinebouwer) en loopt even weg om een sensortje te checken...

Het is helaas dus nodig om die dingen vast te zetten...
Dat klopt idd, maar eerlijk gezegd houdt je met deze sloten alleen de snelle dief enigzins tegen. Zo'n kabeltje heb je zo door.
Met een grote kniptang/betonschaar wel ja. Heb je die niet voorhanden, dan valt het nog best tegen. Met een simpel kniptangetje ben je echt wel een kwartier bezig of langer. Wel eens meegemaakt bij een collega die z'n sleuteltje was kwijtgeraakt. Nog die truc geprobeerd met karton/wcrol open te kijgen, maar dat lukte ook al niet. :P

Sloten zijn er ook niet om een dief het stelen onmogelijk te maken, maar om deze zoveel mogelijk te vertragen. Een gelegenheidsdief hou je hiermee tegen, een pro met betonschaar natuurlijk niet.
Nee zie het nut niet in van nu met een extra stukje constant rond te lopen.
Anoniem: 111970 @psyy13812 oktober 2010 15:24
Is om 'casual borrowing' (collega die even je laptop leent.. jij komt terug van je koffiepauze en zoeken maar) en snelle diefstal tegen te gaan. Ook vind je zo'n 'kensington lock port' op vrij veel bureaudingen terug. M'n WD MyBook Mirror Edition heeft er bijvoorbeeld ook eentje, en zelfs m'n versterker als ik 't zo bekijk.

Wel kleven er nogal wat nadelen aan, natuurlijk.. hier 3 waar ik al mee te maken heb gehad:
- de handeling zelf.. hoop geklooi: zie ook dit artikel waarin ze dat makkelijker willen maken
- de mate van beveiliging: zelfs m'n combinatietang maakt gehakt van dat draadstaal, laat staan dat een dief met een betonschaar erom kan malen.
- je hebt een vrij stugge draad eraan hangen: die je ergens kwijt moet op, naast of achter je bureau.. waar je dan ook niet iets anders neer kan zetten/leggen.. en als het naast je bureau hangt, je kanst hebt dat mensen erachter blijven haken met alle gevolgen van dien.
er was hier een paar weken geleden een beeldscherm teruggekomen met slot er aan vast. die was om een tafelpoot heen gedaan, tafel was opgetilt (gewoon een enkele buis) dus dat had niet veel nut. ik had binnen 15 seconde de kabel doorgeknipt (zoals een dief zou doen) met een normale knip tang. Toch nog even geprobeerd om het slot zelf open te maken en dit koste mij nog geen minuut. toen was dit slot zonder schade van de monitor verwijderd.
sorry maar was dat beeldscherm terug gekomen met tafel en al? en had die persoon die het terug bracht zelf de tafelpoot niet kunnen optillen of was de tafel zelf naar jullie toe gekomen om te vragen of iemand het lastige beeldscherm van zijn rug kon verwijderen? :+

[Reactie gewijzigd door Proxx op 29 juli 2024 10:31]

ik denk dat ie bedoeld dat de kabel om de tafelpoot was vastgemaakt en toen de mensen het scherm terug wilden brengen hebben ze de tafelpoot uit die lus gehaald....denk ik hoor...
Die 15 seconde betekent een hoop in de snelle diefstal. Een tijd terug was er bij mijn vorige werkgever een aantal computers+schermen gestolen (5 schermen en 4 pc's volgens mij). Het alarm was afgegaan nadat er een steen door de ruit was gegooid en de beveiling stond er binnen 5 minuten. Ze waren toen al lang en breed weg. 15 seconden per scherm/pc zorgt er dan wel voor dat ze er een aantal minder mee hadden kunnen nemen. En als ze dat van tevoren zien nemen ze misschien geeneens de moeite voor 2 schermen.
Zoals je kan zien op de plaatjes is het dus niet alleen voor laptops...

En stel je laat je laptop op het bedrijf staat (in een docking station bijvoorbeeld) dan is het toch wat veiliger ;)
Een goed dockingstation heeft een eigen slot voor de vergrendeling van de laptop en een eigen kensington sleuf en in dat geval is een normaal kensington slot goed genoeg(hoeft maar 1x vast gemaakt te worden).
Bijkomend voordeel is zo te zien ook dat je kabel tov het slot een hoek kan maken. Zie bijv afbeelding 6/8. Dat is dan wel weer nuttig.
Dat is niets nieuws hoor. Er zijn nu al vele modellen sloten te koop; rechte, haakse, met een kabel eraan vast, met een oog om een andere kabel doorheen te trekken, etc.
Ach, ik heb ook zulke sloten op schermen en beamers zitten.
Als dieven iets willen meenemen gebeurt het tochwel.
Ik hoop alleen dat de gelegenheidsdief dit slot tegenhoud...
Anoniem: 111970 @Daan0012 oktober 2010 17:58
Ik hoop alleen dat de gelegenheidsdief dit slot tegenhoud...
Ik mag hopen dat je dat andersom bedoelde ;)
bedrijfsproducten mensen. Het lijkt mij een stuk makkelijker kwa werking voor de gebruiker, het sleufje is echt gepruts en dit is een stuk makkelijker klikken en beter bij de hand.

Wel weer een 10-tje duurder dus reken maar uit op 5000 Laptops.. Gewoon dikke cashflow voor Kensington.
Ik denk dat dit vooral een mooi systeem is voor systeembeheerders. Die hebben vaak pc's / laptops / etc die ze veel moeten aan/af koppelen, omdat deze gerepareerd moeten worden of tijdelijk ergens anders komen te staan. Voor hen kan dit systeem wel een uitkomst bieden. Het makkelijker los en vastzetten zal zeker als het om een groot aantal spullen gaat erg fijn zijn.

Voor de gewone consument die regelmatig zijn laptop meeneemt lijkt me het 'basis' pinnetje wel vervelend. Ik zie het als voor me dat mijn laptop continu blijft hangen in mijn sleeve achter dat pinnetje...
Het is duidelijk te zien dat mensen hier geen voorstander van zijn, ik gebruik zelf ook geen kensington lock, maar 1 ding blijft een feit. Je kan fietsloten ook met betonscharen en tangen kapot krijgen. Het verschil is dat het minder snel gebeurt dan een fiets zonder slot omdat dat minder moeite kost. In het oog van de crimineel verliest deze interesse als iets moeilijker te stelen is, daarmee zeg ik niet dat het het niet gedaan wordt, maar het zal zeker minder snel gebeuren. Net dat moment dat je op je werk een rook/plas -pauze heb kan ie weg zijn, maar dat had misschien niet het geval geweest met een slotje erop.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.