Dat men de veel grotere groep Windows gebruikers belangerijker vindt om te bedienen is logisch. Echter aangezien Android een linux-platform is, kan men gebruik maken van alle tools die er in de linux wereld voorhanden zijn. Daar zit geheid ook een tool bij waarmee men kan synchroniseren met een ander (unix/linux) systeem. Vanuit die optiek is het daarom vreemd dat men die mogelijkheid niet benut.
Van de andere kant, is het wel zo dat het Android platform wel de Linux kernel gebruikt, maar niet de GNU omgeving die daar normaal bij komt. Bestaande synchronisatie-applicaties hebben waarschijnlijk dependecies op bibliotheken die verder helemaal niet op het Android platform voorkomen. Zou men die libaries gaan toevoegen, dan heeft men al snel weer een vrijwel compleet GNU/Linux systeem met een hele hoop tools die verder niet gebruikt worden*. Daarbij, zou een GNU/Linux-fan echter teleurgesteld zijn omdat de voor hem essentiële onderdelen (zoals vi, emacs) dan weer ontbreken. Nu is Android echter een geheel op zichzelf staand systeem met eigen sterke en zwakke punten.
Daarbij zit mischien wel een groot deel van de auto-synchronisatie-functionaliteit in de desktop-tool HTC Sync™ welke, omdat het een Windows applicatie is waarschijnlijk volledig in Windows is gemaakt, en gebruik maakt van Windows API's en us niet simpelweg te porten is. Cross-platform programmeren is zeker in de Windows wereld niet echt de standaard, het zijn vaak eerder de Unix/Linux apps die naar Windows (en Mac) geport worden, en minder vaak omgekeerd.
* Wat betreft GNU/Linux op de telefoon, dat is er via Maemo/MeeGo waar men dus een andere weg bewandeld, en welke volgens mij ook absoluut bestaansrecht heeft. (mijns insziens zelfs nog meer dan iPhone OS waarbij je bestaansrecht niet moet verwarren met populariteit (% of aantal gebruikers), functionaliteit enz , maar gewoon dat het beschikbaar is voor diegene die het wilt gebruiken en er blijkbaar nut van heeft) Ik vrees echter dat MeeGo, nu gecompileerd moet worden met compatibiliteit voor ARM als Intel) in één binair formaat, waardoor het straks volkomen onbruikbaar wordt als OS voor low-mem, low-cpu-power systemen.
Wel weet ik dat de Wildfire voor mij steeds meer een kandidaat wordt (nadat de Hero, LG GW620, en Legend al mijn interesse wekten) om mijn volgende telefoon te worden. al zou ik bij voldoende financiële speelruimte nog steeds gaan voor de 3 keer zo dure Nokia N9 met Maemo.