Gouden Steeksleutel: beste game

Tweakers.net zal gebruikers dit jaar in verschillende categorieën hun stem laten uitbrengen over de beste producten van 2007. Deze ronde is het de beurt aan games. De lijst met genomineerde spellen is door de redactie van Tweakers.net opgesteld; het is nu aan onze gebruikers om te bepalen wie met de eer gaat lopen.

Gedurende 48 uur zal het mogelijk zijn om een stem uit te brengen, daarna zal deelname automatisch niet meer mogelijk zijn. De mogelijke antwoorden worden in willekeurige volgorde getoond en de uitslag zal 31 december bekend worden gemaakt.

Door Wilbert de Vries

29-12-2007 • 08:00

299 Linkedin

Reacties (299)

Wijzig sortering
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet snap dat iedereen hier loopt de zeuren over dat ze een aantal opties missen.
"De lijst met genomineerde spellen is door de redactie van Tweakers.net opgesteld; het is nu aan onze gebruikers om te bepalen wie met de eer gaat lopen."
Dat is het principe van een long- en een shortlist bij allerlei verkiezingen. De longlist is in dit geval de lijst met in 2007 uitgebrachte games en de redactie stelt in zijn rol als jury de shortlist op. Deze shortlist wordt vervolgens gebruikt als lijst met kandidaten waarop de gebruikers kunnen stemmen.
Als alle games genoemd zouden worden zou de lijst te lang worden. Hetzelfde geldt bij de andere verkiezingen.

Ik lees telkens "ik mis ... , die veel beter zijn dan in het lijstje".
Het kan zijn dat de redactie die kandidaat gewoon vergeten is, of dat hij met opzet weggelaten is. Jammer dan. Kies dan voor de eerstvolgende beste optie, die wel in de lijst voor komt.

Mvg. RoyBijster
maw, je zegt dus dat de titel beste (vul hier iets in) pure bullshit is en je er gewoon niks van moet aantrekken :Y)

al zou tweakers hier een geldprijs aan nr 1 geven, voor een site als tweakers om te beginnen met gouden sleutels is leuk, maar ik verwacht er dan wel van dat er ook iets aan hebt. nu heb ik het gevoel dat ik nooit maar dan ook nooit iets van de gouden steeksleutel hoeft aan te trekken, omdat ze gewoon absoluut niet representatief zijn. zoals eerder ook al gezegd, lijkt het meer alsof tweakers gesponsord wordt dan dat het een echte award moet gaan worden
Het is ook nogal veel om alle gereleasde games van 2007 over alle platformen in een lijst op te nemen.
Maar eigenlijk zou het wel moeten.

Naar mijn mening is het makkelijker om een onderverdeling te maken als:
Beste shooter voor de pc 2007
Beste shooter voor consoles 2007
Beste platform.... etc.

Scheelt heel wat werk. :)
Met alle respect, een verkiezing die pretendeerd het beste product aan te wijzen moet ook daadwerkelijk een representatieve lijst met producten geven. Ik ben het dus niet bepaald eens met jouw stelling.
Wie zegt dat de doelstelling is om een representatief resultaat op te leveren. Wellicht voelt de redactie de noodzaak van een bezigheidstherapie voor de gebruikers van t.net.
Dan kunnen ze er beter een optie als 'geen van deze games' bij gooien. Dan is er in ieder geval iets te stemmen, waar ik nu ondemocratisch aan stemonthouding moet doen.;

Het is in ieder geval opvallend dat er inderdaad geen RTS, geen racegame, of inderdaad zelfs niet de expansion van WoW, die voor zover ik weet wel als een van de beste pc-games, zoniet de beste verkocht heeft dit jaar.
Zo'n optie is gewoon te vaag. Je zult zien dat aan het einde van deze poll deze optie de meeste stemmen heeft (omdat onder andere veel een spel willen kiezen van voor '07), en wat is dan de beste game? Supreme Commander, Command & Conquer 3, World in Conflict, HL2:Episode 2, Portal, Team Fortress 2, Counterstrike, World of Warcraft: TBC, LFS, Race Driver 3, GTR2 en zo kan het lijstje nog wel verder gaan. Ik neem aan dat de redactie deze spellen die allemaal in vergelijking de plaats niet "waard" zijn er ook gewoon niet in komen. Als een spel 'slechts' 2% van alle stemmen ontvangt, dan haalt die echt niet de titel "beste game van 2007", maar dan is het wel als gebruiker moelijker om alle opties door te lezen.

Zoals een oude poll op T.net aangeeft, First Person Shooters zijn vaak de favoriet (en nog steeds, maar nu zal het RPG genre hoger komen).
http://tweakers.net/etc/?Action=Poll&ID=66

Zelf heb ik voor Call of Duty 4 gekozen, beste single player ooit als je het aan mij vraagt. Ik speel zelf regelmatig World of Wacraft: The Burning Crusade en vind het spel zelf alles behalve "het beste spel van 2007", de spelers maken het echter waard om te spelen ^^.
Als je het vergelijkt met andere gamesites waar de bezoekers de beste games van 2007 hebben mogen kiezen dan staan al de games die ik in de eerste reactie heb genoemd hoog genoteerd, het zijn dus duidelijk heel erg goed gewaardeerde games en het is gewoon een schande dat die niet in dit lijstje staan en een tegenvaller zoals Halo 3 wel.
Ik weet verder niet maar volgensmij is dat gewoon jou persoonlijke mening dat Halo 3 een tegenvaller is, ik weet niet of jij de verkoopcijfers een beetje heb bijgehouden maar ik kan je vertellen die brak records.
Door de hype ja, maar de reacties daarna waren voor 90% dat het een teleurstelling was.
Beetje appart dat bijna 30% in die poll voor een FPS gaat en toch ook ruim 20% voor een RTS. Lijkt niet erg op de 70 om 0% verdeling van de reactie :(

Als je t goed wilt doen maak je er gewoon 2 polls van, 1e x mag iedereen zel n spel in typen en de 2e bestaat uit de beste 10 van de 1e.

Voor mij nu dus ook stemonthouding wegens t niet aanwezig zijn van RTS :|
Ben het met je eens dat CoD4 een geweldig goeie game was, vooral het kunnen rondkijken tijdens die cutscene in de auto waarbij overal wel wat gebeurd maakt dat je helemaal in die game opgaat.

Toch heb ik niet gestemd op CoD4 maar op Guitar Hero III, deze game is zo verslavend en blijft leuk; ik heb nog nooit zoveel tijd aan een game besteed als met Guiter Hero III, zelfs WoW was minder verslavend. Vandaar mijn stem op GH3 :)

Ik was het bijna vergeten! Ik ben de leader van GoT Rocks!, een Guitar Hero III Tour Group speciaal voor Gathering of Tweakers fan's. Mocht je hem nog niet kennen, neem even een kijkje en sluit je aan bij de rest van ons (we hebben inmiddels 65 leden) :)

[Reactie gewijzigd door CMG op 29 december 2007 12:53]

Nominaties mogen heus ook bekritiseerd worden, zou ik zeggen. Ik mis zelf ET:Quake Wars. Geen technische/grafische hoogvlieger, maar wel heel veel fun.

Je zou de nominaties wat kunnen objectiveren door bijvoorbeeld verkoopcijfers leidend te maken oid.

In ieder geval vind ik het argument steekhoudend dat de lijst weinig divers is wat betreft gamecategorieën.
Ik ben ook erg teleurgesteld met het beperkte aantal nominaties. Ik wilde ook voor ET:QW stemmen, wellicht heeft het er mee te maken dat T.net ET:QW volledig onterecht een relatief laag cijfer gaf?
Probleem is dat ETQW te gehypt is geweest en daarna uiteraard in het niets is gekomen door de minder GFX. Ik vindt het wel mooi zo, krijgen we niet al die pubers over de servervloeren, maar de echte ET:QW liefhebbers en community. Een review van ETQW kun je ook pas goed schrijven na een aantal weken gamen, er zit zoveel meer in dan alleen een paar aliens neerknallen.
Denk niet dat dat er veel mee te maken heeft, het is gewoon niet het soort spel wat veel mensen aanspreekt om langere tijd te spelen. Bovendien is er veel hetzelfde van de originele ET, maar dan natuurlijk in een futurisch jasje. Denk dat er te weinig echt nieuwe dingen in zitten om die mensen over te halen er voor te gaan betalen. Bovendien waren veel mensen teleurgesteld dat de maps niet zo groot waren als verwacht.
blijkbaar speeld de readactie van Tweakers.net alleen maar shooters?
net als ik hierboven heb gezegt, ik speel geen shooters alleen RTS of MMORPGs...
@ Wilbert de Vries. Ik begrijp dat je een leuke poll wilde maken, om duidelijk te krijgen waar onze voorkeur (in games) naar uitgaat.
Helaas is het voor mijn gevoel (en ook voor anderen) een beetje fout gegaan omdat de keuzes te beperkt zijn.
Je geeft mij een beetje het idee dat je niet precies weet hoe je het beste zo'n poll moet opzetten. Waarschijnlijk heb je nu wel een idee hoe je het de volgende keer moet aanpakken. ;)
Ik ga er van uit dat iedereen "lesgeld moet betalen" om wijzer te worden. Dat geldt ook voor mijzelf.
Hopelijk wil je zelf ook reageren door aan ons bekend te maken waarom je tot deze opzet bent gekomen. Want ikzelf zit met een wrang gevoel dit hele topic door te lezen.
Daarom stel ik voor om in het begin van het nieuwe jaar een nieuwe poll te maken waarin wat meer tijd wordt besteed en wij (Tweakers) meer serieus worden genomen.
Natuurlijk gaat daar een berg werk en tijd in zitten, maar dat zal zich zeker uiten in de waardering die je dan krijgt.
Verder wens ik iedereen een gelukkig en fijn nieuwjaar.
Uitgangspunt was een selectie van maximaal tien games. De redactie heeft hierbij tien games genomineerd. Wat we hier volgend jaar zeker anders zullen doen, is niet al te hard vasthouden aan een arbitraire grens van tien en relevante mods eerder betrekken in het proces om de lijst samen te stellen.

Ik heb mijn lesgeld inderdaad betaald. Hoewel ik er op sommige momenten een nare bijsmaak aan overhield, weet ik wel dat dit ervoor zorgt dat het volgend jaar beter zal gaan. Overigens zal dit niet begin volgend jaar zijn in deze opzet, maar wederom aan het eind van het jaar.

Mogelijk dat we met tussentijdse dergelijke polls vinger aan de pols blijven houden. Ook die zullen dan uiteraard beter worden uitgedacht en voorbereid.
Beste Wilbert,

Misschien een idee om voor bepaalde categorieën seizoenstitels te maken, weliswaar zonder gevolgen. Geef bijv. in Maart of April een poll met de games die in die drie maanden zijn uitgekomen. Games die in 2007 zijn uitgekomen kunnen eigenlijk niet meedoen natuurlijk. Kijk dan ook naar games die alleen in Nederland zijn uitgekomen en maak onderscheid tussen de platformen.

Daarnaast zouden er punten kunnen worden gegeven op verschillende vlakken, waardoor je een goede overall score krijgt (door wij tweakers dan) Bijv. gameplay, originaliteit(praktisch onmogelijk dezer dagen, maar dat terzijde), uiterlijk, speelbaarheid. Een spel die er supergaaf uitziet, maar alleen speelbaar is op een pc met een quad core,4gb geheugen en twee 8800's is natuurlijk wel heel mooi, maar daar blijft het bij. Voor het grote publiek zou het geen goed spel zijn, zo'n spel zou in mijn ogen ook nooit kunnen winnen.

Ook alleen mensen laten beoordelen die het spel gespeeld hebben. Misschien wel een idee om daar uberhaupt iets mee te doen.

Nou en als je vier van die seizoenstitels hebt, dan kan je daar de tien beste games uithalen en die in de eindstrijd gooien. Als mensen klagen heb je tenminste nu een goede onderbouwing. Het is meer werk, maar wel leuker zo denk ik.
Anoniem: 245536
29 december 2007 11:19
Om te beginnen zijn dit soort populariteits-polls/verkiezingen larie, omdat er een schijn van vrijheid van keuze wordt gepretendeerd, terwijl er alleen kan gestemd worden op door de redactie naar voor geschoven titels. Vrijheid van keuze? M'n laars, dus.

Een gemis, naast de onderverdeling naar genre, is ook dat alle types op een hoop worden gegooid: PC, PlayStation, XboX, Wii, enz...

Iedereen weet (of zou moeten weten) dat console-games populairder zijn dan PC-games, maar dat tegelijk PC-games meestal ver boven console-games uitsteken qua grafische pracht. Bijgevolg kan een game die populair is op PC, minder in de smaak vallen op console vanwege de mindere grafische kwaliteiten.

Want laten we eerlijk zijn, een game als Crysis had op het gebied van spelwijze eigenlijk niks niews te bieden, alleen is de grafische pracht zo adembenemend dat iedereen er vol lof over is. Of toch diegenen die zich minstens een 8800GT, of krachtiger, kunnen permiteren.

Een betere manier van werken om een "best-of" lijst te maken, zou er in kunnen bestaan de leden te laten stemmen op een game, wanneer dat game in de rekken verschijnt, om dan mooi de punten bij te houden en ons eind december een keuzelijst voor te schotelen met games die in de loop van het jaar door onze stem een goede score hebben gekregen, om vervolgens daaruit de uiteindelijke winnaar te distilleren.

Bovendien bestaat er niet zoiets als "Beste Game". "Populaitste Game" of "Game Die Ik Het Leukst Vond" zou een betere naam zijn voor dit soort poll.

De hierboven gepresenteerde lijst is een lachertje en in elk geval mijn stem niet waard.

JJ
PC-games lopen op alle gebied ver vooruit op consoles, niet alleen graphics maar ook gameplay en innovatie. Games op console zijn populair door de enorme hype en media aandacht die er rond de nextgen consoles gevoerd wordt, maar uiteindelijk krijgen ze op die consoles enkel wat pc-gamers al jaaaren hebben.
Wii sports? Guitar Hero?

Consoles lopen wel achter wat RTS'en en MMORPG's betreft. Bij shooters is er niet te klagen, bij racegames evenmin, integendeel... Project Gotham Racing en Forza zijn toonaangevend.

Voor sommige spellen ben je inderdaad nog altijd beter af met een PC, maar dan heb je als nadeel wel dat je voortdurend je hardware moet blijven upgraden, het spel installeren, settings goed zetten en hopen dat je hardware nergens een zwak punt heeft. Bij een console steek je de DVD er in en gaan. Een ander voordeel is dat je je oude spellen nog kan doorverkopen aangezien ze niet afhankelijk zijn van een serial key voor multiplayer.

Sind anderhalf jaar speel ik enkel nog op een 360, de PC is de deur uit en surfen doe ik op een laptop met linux. De mallemolen van de nieuwste videokaart laat ik aan mij voorbijgaan :)
Als je tevreden bent om shooters met controller te spelen dan is een console wel ideaal ja, maar voor mij neemt dat toch wel een groot stuk van de gameplay weg. Racen doe ik ook op pc met stuurke en pedalen, en op pc zijn er ook een aantal knappe racers verschenen. Voor platform-games en dergelijke heb ik mijn DS, de rest speel ik op pc.
Vind het toch knap dat je bij pc hardware een zwak punt punt geeft en daarna zelf aangeeft dat je alleen op de 360 speelt, die enorm veel last heeft van hardware problemen...
Welke hardware problemen? Van al de mensen met een 360 die ik persoonlijk ken heeft niemand ooit problemen gehad. Mijne draait al anderhalf jaar dagelijks zonder enig probleem. Als hij kapot gaat binnen de drie jaar krijg ik een andere van microsoft, dat was niet het geval met mijn laatste ATI-kaart.

Ik ontken niet dat er mensen zijn bij wie hij kapot gegaan is maar dat is bij alle hardware het geval alleen wordt dat niet door fanboys opgeblazen op fora.
Het gaat hier niet om gewoon kapot gaan maar gewoon fouten in de ontwikkeling, dit is niet iets wat sporadisch voor komt maar wat meer dan 30% van de Xbox 360's zal aantasten na verloop van tijd.

Natuurlijk gaat alle hardware wel eens kapot maar de 360 ligt echt ver boven gemiddeld met de foutieve hardware.
Supreme Commander zou ik normaal kiezen. Geen van de games in het lijstje heeft me echt weten te boeien. Als je dan toch moet kiezen voor de 'beste' game van dit lijstje dan zou ik Bioshock kiezen.

Dan even mijn betoog waarom Supreme Commander erbij moet:

- Vernieuwende gameplay
- De schaal
- De diepgang, zeker vergeleken met RTS games ala C&C
- De presentatie

T.net had beter een verdeling per categorie kunnen maken. Nu komen er een hoop games wel bekaaid vanaf.

[Reactie gewijzigd door Draconis op 29 december 2007 09:51]

Ik ben er totaal een kwartiertje mee zoet geweest. Het gemis van deze titel kan ik me nog wel indenken, het is simpelweg geen spel van het jaar materiaal.
Dat jij het niets vond betekend niet dat iedereen dat vind, Supreme Commander heeft het erg goed gedaan en is heel erg veel gespeeld omdat het voor de meeste gewoon een top game is, daarom hoort ie absoluut in deze poll.

Ik zou er zelf trouwens niet op stemmen aangezien Team Fortress 2 en World in Conflict ook dit jaar uitkwamen maar dat neemt niet weg dat anderen het wel de beste game vinden.
De games die de laatste jaren zijn uitgebracht zien er grafisch allemaal gelikt uit, geen vuil woord over dat. Okay, je hebt een zware bak nodig. Unreal Tournament 3 is alleen al een GB aan geheugen en zelfs de quadcore moet aan de bak, maar het spel is lang zo leuk niet als het ouderwetse UT GOTY edition.

Zelfde geld ook voor Command & Conquer 3, het is een mooie reeks, maar qua gameplay kan het gewoon niet op tegen spellen als red alert 2 of het ouderwetse C&C of zelfs dune2. Daar zat veel meer, hoe zeg je dat, ziel in, het was veel meer spel. Ik kan tegenwoordig lang niet zoveel plezier beleven aan die nieuwe spellen, dan aan de oudere.

Spellen als Transport Tycoon, Ufo Enemy Unknown, Red Alert 2, die blijven altijd boeien. Elk jaar speel ik ze wel. Dit zijn van die spellen waar je niets aan moet veranderen, de gameplay hetzelfde maken en misschien een beetje graphics pimpen, that's it, meer moet je niet doen.

De spellen van tegenwoordig zijn allemaal hetzelfde, allemaal schieten en er zit nauwelijks een fatsoenlijk verhaal achter. Neem nu bijvoorbeeld Crysis. Het ziet er supergelikt uit en daardoor is het praktisch onspeelbaar op 80% van de systemen (en dan ben ik nog rooskleurig denk ik) Want ICT'ers en tweakers zijn nu eenmaal in de minderheid en zelfs die hebben nog niet altijd een up to date systeem.

Spellen moet je simpel houden, kijk maar naar de Wii, mateloos populair door zijn simpelheid. Geen stoere graphics, maar goeie games, en daar draait het om. Je ziet geen goede spellen meer vandaag de dag, is mijn mening. Gelukkig is er nog wel een game die zich wel bij de roots houd, en dat is Fifa 2008, daardoor blijft het speelbaar. Natuurlijk geen topgame, maar elk jaar heb je weer een nieuwe versie.

Geen stem voor mij. De gameindustrie valt me tegen. Ik houd het voorlopig lekker op de oude games, waar nog normale en goede gameplay in zit.
Ik kan natuurlijk alleen een keuze maken uit games die ik zelf gespeeld heb (vooral FPS en RTS op de PC, en sport- en racegames op de Xbox 360).. Hier gaan we dan..

Ik mis ook de Orange Box van Valve, dat was mijn 1e keuze geweest.. HL2, HL2:EP1, HL2:EP2, TF2, en Portal, dat is een pakket dat je moeilijk kan verslaan, met vooral TF2 dat enorme replaywaarde biedt, een game die ik nog jaren zal spelen.. Mijn 2e keuze is dan CoD4, ook een game die bijna alles biedt wat een FPS gamer zoekt in een game, en het FPS genre weer wat nieuw leven heeft ingeblazen door er een beetje RPG elementen in te stoppen met unlocks en perks etc, erg verslafende game die ik al de nieuwe Counterstrike genoemd heb.. Bioshock is voor mij 3e, top SP game, maar mis toch de MP in die game waardoor ie weinig replaywaarde biedt, vandaar plaats 3..

Company of Heroes: Opposing Fronts is mijn 1e keuze als het om RTS games gaat.. WWII overdone? Ik dacht het niet.. Beste RTS sinds jaren imho, qua SP en vooral online top.. Maar aangezien dat slechts een (standalone) addon is van een game uit 2006 begrijp ik wel dat ie er niet tussenstaat..

Dit zijn mijn keuzes op de PC, op de Xbox 360 (mijn 2e gameplatform) ga ik voor Forza Motorsport 2, een van de beste racegames sinds jaren imho.. Misschien grafisch niet de meest indrukwekkende game (al ziet het er zeker goed uit imho), maar qua gameplay en physics, customizen, en online gewoon een top racegame, en voor mij Xbox 360 game van het jaar.. Had ik geen PC gespeeld dan hadden games als Orange Box, CoD4, en Bioshock natuurlijk op de Xbox 360 lijst gestaan.. Maar ik speel dus wel PC, want daarop zijn die games nog steeds gewoon nog ff wat beter (betere graphics, en betere controls voor het genre)..
Lastig deze, staan een aantal spellen tussen die ik, persoonlijk, geniaal vind. COD4 was heerlijk om te spelen, ook online heerlijk. Bioshock eveneens geweldig! Heb uiteindelijk voor Mass Effect gekozen, de minpunten van dat spel waren voor mij zo te vergeven, heerlijke sfeer en prachtige omgevingen, heb me echt een goed aantal uren vermaakt met die game en kijk uit naar deel 2!

Assassin's Creed ziet er heel mooi uit, maar de gameplay wordt al snel eentonig, na een paar uur dezelfde dingen doen ging de nieuwigheid eraf, was wel jammer. Halo 3 vond ik matig qua spel, de marketinghype die erom heen is gecreeerd was groter en beter dan het spel zelf. Crysis ziet er geweldig uit (als je een pc hebt die het enigzins trekt maar het zag er allemaal matig uit als je het op medium moest draaien. Guitar Hero 3 vond ik 3x niks ;) vrienden van me kunnen zich er uren aan een stuk mee bezig houden, maar ik hou het weer gezien na 1 of 2 nummertjes te rammen op het plastic gitaartje.

Mis wel games zoals hierboven ook al gezegd, The Orange Box, of in ieder geval de spellen los, wat is Portal een heeeeerlijk, simpel spel zeg, vond hem leuker dan Episode 2 hehehe Team Fortress 2 is een ontzettend leuk en grappig spel die alleen al om de sfeer een nominatie verdiend... Uncharted mis ik ook in het lijstje, beter te genieten dan de Indiana Jones films en Tomb Raider games bij elkaar :+
Met alle respect richting de bovenstaande poster, we missen niet alleen een paar games, maar we missen een compleet genre. Ik mis inderdaad het RTS genre, en dat speel ik nagenoeg alleen maar. Dus geen stem voor mij in deze steeksleutel verkiezing.
Dit geeft ook al precies aan waarom een dergelijke poll überhaupt onzinnig is. Scorpionv zou dus niet op de beste game gestemd hebben, maar op de beste RTS. Soortgelijke games kun je op kwaliteit met elkaar vergelijken, maar bij verschillende genre's zal je beoordeling grotendeels bepaald worden door de vraag of je het genre wel of niet leuk vindt. Hoe kun je nu in vredesnaam een keuze maken tussen Halo en Zelda, zonder daar je voorkeur voor FPS of platformgames in mee te nemen?

edit: verscheidene quote's ter onderbouwing aangevuld
Dit zijn bijna allemaal schietspellen. Niks mis mee met dat genre hoor, laat dat duidelijk zijn, maar niet iedereen is een liefhebber van dat genre (me included). Doe mij maar een spel als Football Manager 2008, dat is meer mijn genre. Een echte managersgame dus.
Ik wil ook graag een RTS op het lijstje.
Unreal Tournament 3 is mijn keus. Maar dit is dan vooral, omdat het gewoon echt "mijn" speltype is.

[Reactie gewijzigd door Marcks op 29 december 2007 12:30]

daarom moet er meer dan 1 RTS in het lijstje komen :P

Maar ik ben het wel met je eens dat je verschillende genres eigenlijk niet kunt vergelijken en dat je op voorkeur van genre gaat stemmen.
Ga ook voor CoD4 ,maar zoals diverse posters al hierboven zeggen is deze lijst niet echt representatief voor een beste 2007 lijst ,want we missen toch wel grote titels die er zeker op horen te staan.
Unreal Tournament 3 is mijn keus. Maar dit is dan vooral, omdat het gewoon echt "mijn" speltype is. De gameplay online vind ik gewoon geweldig. Grafisch ziet het er ook allemaal gelikt uit. Alle extra's aan maps/ mods etc etc die nu alweer uit zijn, zijn gewoon al super. Staat de komende jaren me weer veel moois te wachten rondom deze game.

Een game die me heel erg verrast heeft is CoD4. Die hebben een flinke ommezwaai gemaakt. Grafisch ziet het er geweldig uit. De gameplay is ook super. Alleen dit soort spellen online spelen is niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Crysis vond ik een echte tegenvaller. Grafisch allemaal geweldig hoor. Maar vond het verhaal etc etc erg snel saai. Wel jammer.

Bioshock was ook een heel verassende game. Weer eens helemaal wat anders. Grafisch mooi en super spannend. Helaas vanaf 3/ 4 vd game werd het wat 1 tonig allemaal.

Assassin's Creed zit ik echt op te wachten. Ik ben zo benieuwd. De screens/ video's etc zien er super uit. Helaas heb ik geen console waardoor ik nog even moet wachten voor ik deze game kan gaan spelen. Ik denk dat die ook zeker in mijn top 3 terecht gaat komen straks :)
1 2 3 ... 18

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee