Orange overweegt juridische stappen te zetten tegen sites als beltegoedcashen.nl. Door naar een 0900-nummer te bellen met een mobiele telefoon, kunnen consumenten een groot deel van hun beltegoed cash uitgekeerd krijgen, wat indruist tegen de algemene voorwaarden van mobiele operators. Consumenten willen namelijk vaak overstappen naar een ander abonnement, maar hebben dan nog heel wat beltegoed op hun prepaid-kaart. Daarop ontstonden verschillende initiatieven die de consument betalen om een 0900-nummer te bellen. Elk gesprek kost bijvoorbeeld 1,30 euro, waarvan 84 cent aan de consument uitgekeerd wordt. Daarnaast doken er echter slimme jongens op die massaal nieuwe abonnementen aanvroegen bij de telecomaanbieders. Vaak geven deze namelijk gratis beltegoed weg om nieuwe klanten te lokken. Door deze gratis beltegoeden te verzamelen en vervolgens te 'cashen' via sites als beltegoedcashen.nl, zagen deze hun bankrekening aardig gespijsd worden.
Voor de belbedrijven betekent deze constructie echter een fikse aderlating aangezien ze hun beltegoeden zagen verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar in ruil geen nieuwe klanten zien toestromen. Operator Orange stelt dat dergelijke ondernemers eigenlijk frauderen, omdat het volgens hun voorwaarden verboden is beltegoeden uit te keren. Het bedrijf heeft al een aantal van de 0900-nummers afgesloten voor prepaid-bellers, maar overweegt verdere stappen. KPN raadt zijn klanten aan goed op te letten met wie ze in zee gaan, maar zegt niet meteen plannen te hebben om de zaak voor de rechter te laten verschijnen.
Het is echter niet alleen bij de belbedrijven dat beltegoedcashen.nl in opspraak komt. Sinds februari heeft het bedrijf namelijk geen uitkeringen meer betaald aan bellers. Consumenten die hun hele beltegoed opbelden aan het 0900-nummer, maar nog steeds geen geld ontvingen, spreken dan ook over internetoplichting. De bedrijven die de site in hun beheer hebben, geven bij telefoons of e-mailberichten niet thuis. Een fraude-expert stelt dat dit op de perfecte misdaad lijkt. Voor de gedupeerden gaat het namelijk om kleine bedragen die een rechtszaak niet kunnen verantwoorden, maar voor het bedrijf maken vele kleintjes wel een groot bedrag. Voor de mobiele operators zou een onderonsje met deze bedrijven en de rechtbank echter wel interessant kunnen blijken, gezien de grote hoeveelheden gratis beltegoeden die zij verstrekten en waarmee volgens hen gefraudeerd werd.