Bedrijven die niet op tijd betalen, lopen het risico publiekelijk aan de schandpaal te worden genageld. Incassoregister kiest op zijn website dagelijks een nieuwe 'wanbetaler van de dag'. De website van Incassoregister bevat een online database waarin incassozaken zijn opgeslagen. Voor 299 euro kunnen bedrijven een jaar lang gebruikmaken van de gegevens uit de databank. Alleen advocaten, deurwaarders, incassobureaus en gescreende bedrijven met een eigen aansluiting op www.incassoregister.nl kunnen wanbetalers aanmelden. De schuldeiser die een bedrijf als wanbetaler aanmeldt, is veranwoordelijk voor de vermelde informatie. De vermelding kan dan ook alleen door de schuldeiser weer ongedaan gemaakt worden.
Volgens Incassoregister werpt zijn databank vruchten af: reacties op de website melden dat enkele wanbetalers meteen over de brug kwamen nadat ze in de database werden opgenomen. Bedrijven die zich afvragen of ze in het register zijn opgenomen, kunnen voor 19 euro een eenmalige inzage aanvragen. Voor 10 euro meer krijgen ze een jaar lang bericht als er incassoposten worden opgenomen.
Incassoregister is niet van mening dat deze werkwijze problemen met de privacy oproept, hoewel het College Bescherming Persoonsgegevens daar vragen bij heeft. Volgens Incassoregister weegt de verontwaardiging over de privacy-schending niet op tegen het feit dat bedrijven die eindeloos op hun geld moeten wachten zich nog veel kwader maken. Ook is het nog maar de vraag of Incassoregister de eindverantwoordelijkheid zomaar bij de bedrijven die van de dienst gebruikmaken kan neerleggen. Men zou hier de vergelijking kunnen maken met een internetprovider die ook verantwoordelijk gesteld kan worden indien hij geen actie onderneemt tegen illegaal materiaal op de website van een van zijn gebruikers.