LG Flatron 795FT Plus review

Het Australische TechWatch heeft een review gemaakt van de Flatron 795FT Plus monitor van LG. Deze 17" monitor maakt gebruik van een LG Flatron beeldbuis en heeft een dotpitch van 0,24mm. Bij de maximale resolutie van 1600x1200 kan de 795FT Plus een refreshrate van 75Hz weergeven. In tegenstelling tot z'n opvolger, de 795FT, beschikt de 795FT Plus ook over een 4 poorts USB-hub. De 795FT Plus is vooral bedoeld voor de high-end markt en kan zich qua prijs en prestaties goed meten met bijvoorbeeld de concurrentie van Sony:

The 795FT performs as well as you'd expect from a high end flatscreen CRT monitor. It's flat, the image is crystal clear and there's no bad aftereffects from changing the resolution many times in a short space of time. Gaming and DVD playback are both excellent, and there's not one issue with connecting many devices via its USB hub. I tried alternating between devices in all four ports, and had not one issue with automatic detection nor utilisation.

[...] If you're in the market for a new monitor, or have been looking for a high end monitor, then the LG Flatron 795FT Plus is definitely a monitor you should cast your eyes over. Whilst having everything you'd expect from a flatscreen monitor, LG have done the numbers and added extras for not too much more in price. The USB hub will be a godsend for those who (like me) have big tables where cords won't reach over the back without some designer cable technique.

[...] For its price however (around AU$600), ideally you'd expect such things. It is cheaper mind you than its well-versed Sony counterpart. That aside, the price simply represents the quality of the product in question. With that in mind, I quite happily give this product the thumbs up.

Door Guus Besuijen

Nieuwsposter

27-09-2001 • 16:24

39 Linkedin

Bron: TechWatch

Reacties (39)

Wijzig sortering
Ik heb de 795 FT, dus geen USB hub, maar ik ben ook zeer tevreden over deze monitor :9

Ik heb 'm overigens al sinds november 1999 :)

Je kan trouwens ook uitrekenen wat je monitor aan hz aankan bij een bepaalde resolutie!

Dat gaat als volgt:
Je neemt de factor 1.1 en die vermenigvuldig je met je aantal verticale pixels, en dan vermenigvuldig je dat weer met je Hz

dus bijv. een resolutie van 1024x768@100 hz wordt dan 1.1 x 768 x 100 = 84480.

1152 x 864 @ 100 hz (ja dat kan ie aan :) ) wordt dan dus: 1.1 x 864 x 100 = 95040

Aangezien de monitor een bereik heeft van 96 Khz is dat dus te doen.

Echter, 1600x1200 is een iets ander verhaal, hij pakt deze resolutie met 75 hz terwijl dat eigenlijk 99 Khz is, een soort tweak van de monitor zelf :?

Die formule ( 1.1 x aantal verticale lijnen x herz) heb ik uit 1 of ander computerblad, weet niet meer welke.

Maar ja, ben erg blij met dit ding, ben benieuwd naar de prestaties van de 915 FT+, kan ik zo natuurlijk niet beoordelen :z
Holy f*ck, dat ding heb ik al meer dan 2 jaar, wat je noemt een gedateerde review.

Maar voor de mensen die dit voor het eerst lezen: dit is echt een mega-fijne monitor. Hij is namelijk volledig plat en heeft als een van de weinige GEEN lijntjes door het beeld lopen. Het nadeel hiervan is dat hij iets onrustiger is dan die overeenkomstige Iiyama (de 410 Pro). Hij haalt ook iets minder hoge refreshes.

Tegenwoordig heb je ook de 19" versie, die liet lang op zicht wachten, want het bleek erg moeilijk om zo'n groot scherm te maken zonder lijntjes, maar sinds ongeveer een half jaar is die er ook.

2dehands kan je ze tegenwoordig voor 500 gulden kopen trouwens, voornamelijk mensen die 19" gaan kopen.

De mijne heeft trouwens weinig kuren vertoond in die 2 jaar. Alleen heb je soms weleens dat het beeld inklapt met een tik en dan is opeens wordt alles wazig. Na ongeveer 5 seconde is alles weer normaal. Nog meer mensen met dit "probleem" (ongeveer 8 keer gehad)

En voor mensen die hem hebben: hij kan dus WEL 100Hz aan op 1024x786. Gewoon instellen, werkt perfect!
nee, dit probleem heb ik nooit gehad(ga je daar niet mee terug?) overigens heb ik hem hier heerlijk op 120hz@1024x768 maarja alles vanaf 100hz is okee.

>>>edit: ik bedoel alles vanaf 100Hz is okee, VOOR MIJ. Ik zei dus in een posting eerder al dat ik bij 85 Hz enzo het beeld te veel vind trillen. Ik zal het je sterker zeggen: als ik nu bij 100Hz goed oplet dan trilt het me nog, maar niet hinderlijk(niet om het een of ander maar ik wil geen slechte ogen (8> krijgen door mijn computerverslaving ofzo).
zeker niet alles vanaf 100 hz
85 hz is volgens mij het beste. Waarom?
1) geen onrustig beeld meer
2) belast electronica niet teveel (zowel videokaart als monitor)

sommige goedkope kaartjes (of ligt het aan de monitor...) krijgen zelfs een WAARNEEMBAAR scherpte verlies bij het verhogen van 75 hz naar 85 hz.


100hz is natuurlijk ook, maar is nadelig voor je hardware en beeldscherpte enzo (natuurlijk kan het, maar waarom zou je?)
dat alles hoger als 100Hz goed is, is onzin, bij te hoge ga je juist weer WEL een onrustig beeld zien...
Op zich heb je wel gelijk, maar als je met tv of video werkt, wil je het liest een veelvoud van 25 hebben, omdat pal 25 fps is.

Mijn vader heeft hem ook al weer bijna 2 jaar. Ikzelf heb de 915ft (de 19"versie). Ik kan niet anders zeggen dan dat hij perfect is. Hij heeft een raar grapje. Als ik hem aanzet houd ik links en rechts van mijn beeld bijna een cm zwart over. Na ongeveer 5 min is hij wel helemaal beeld vullend. Oplossing: Niet uitzetten! Standby verbruikt hij toch bijna geen stroom.
Jups, ik heb precies het zelfde probleem! ik las je beschrijving en dacht " dat hebbik ook"

Het is niet hinderlijk ofzo en het gebeurt heel zelden, maar als et gebeurt en je zit net midden in je monitor (een artikel te lezen...) en dat ding doet tick, dan schrik ik me iedere keer helemaal het leplazeris!

Maar verder wel iets voor mensen om te weten, de helpdesk van LG is reete goed! mn eerste had namelijk last van wat vage convergentie fouten.. Na wat gebel met de HelpDesk waren ze het er over eens dat ie vervangen zou worden! om stipt 9.00uur (ik lag nog te slapen) stonden ze voor de deur en belde me uit bed(telefoon) omdat ik de deur niet hoorde! Ze wisselde de monitor om en ik had dus een gloednieuwe! (nieuwere versie ook nog)

Verder never meer problemen mee gehad! echt aan te raden!
Nou ik heb ook een LG Monitor, een 78FT en een 78FT Plus, daarvan is de 78FT kapot gegaan.
Alleen moet je wel wat geduld hebben met de helpdesk en ze weten nooit precies wanneer ze hem komen ophalen, ze zeggen alleen 'we komen tussen 9 en 5'. Als je dan alleen thuis bent kan je een hele dag vrij nemen aangezien je niet precies weet wanneer ze komen

Verder zijn het mooie monitoren. Alleen zijn ze nogal groot in vergelijking met de Philips 107B op mijn werk.
Hij is namelijk volledig plat en heeft als een van de weinige GEEN lijntjes door het beeld lopen. Het nadeel hiervan is dat hij iets onrustiger is dan die overeenkomstige Iiyama (de 410 Pro). Hij haalt ook iets minder hoge refreshes.
Ik heb op m'n werk de 410 Pro.
Die lijntjes zijn niet erg, wel is op 1280x1024 de refreshrate van 75 hz eigenlijk net iets te laag, waardoor het beeld onrustiger wordt.
Oftwel, de LG is rustiger op die reso, ondanks de missende stabiliteitslijnen.

De missende lijntjes op de LG merk je pas als je je tafel/monitor stoot, dan trilt het beeld iets.
Ik heb ook zo'n monitor en heb ook wel eens van die tikken gehad. Schok me helmaal lam, dacht dat mijn monitor aan zijn einde was gekomen. Heb er ook niet veel last van, maar het is toch wel +/- 20 keer gebeurd. Ik draai 1152x768@100Hz.
Idd heel goeie monitor ... zen geld ECHT waard ...
enige da ik nog wil melden is dat der verschillende versies zijn

775FT LG Flatron 17 70kHz TCO95
776FM LG Flatron 17 70kHz TCO95 MM
795FT+ LG Flatron 17 96kHz TCO99 USB
995FT LG Flatron 19 96kHz TCO99
915FT+ LG Flatron 19 107kHz TCO99 USB

ma da wisten de meeste onder julie al

niet de zelfde monitor ofcoz ... maar varianten

allemaal even goed ...
776FM heeft coole zwart/grijze afwerking
Ik vind het alleen wel grappig, dat ze opgeven bij de 915 dat hij 1280x1024@85Hz haalt. Linux gooit hem zonder problemen naar 95Hz. Als je het narekent, klopt dat ook met 107kHz
Inderdaad een beetje laat. Ik heb 'm zelf ook. Die usb-hub vindt ik ook een schot in de roos. :)
Een beetje vreemd is wel dat de hub aan de achterzijde bevindt, moeilijk bereikbare plek. Voor apparatuur die je permanent aangeloten wil houden is het ideaal, niet als je ze elke keer moet aan en loskoppelen.
Heb ook gemerkt dat het oppervlak moeilijk is schoon te maken, lijkt alsof het oppervlak de vloeistof opneemt waardoor je vlekken krijgt die je maar moelijk wegpoetst.
Ik heb deze al +1 jaar!!!

Vaag dat ze 'm nu pas reviewen.

Ik ben er erg over te spreken, Vet design en goede prestaties.
yep, ik heb hem al bijna 2 jaar....en in de text staat ook nog eens dat de 795FT de opvolger is, maar dat is de voorganger. De opvolger van 795FT plus is de 795FT super.
Erg fijne monitor(120hz@1024x768 hiero), ik wou destijds persé deze omdat ie zulk scherp beeld geeft en vooral omdat ie hoge refreshrates aankan. Ik zie een monitor zelfs nog flikkeren @90hz en wil gewoon rust aan mijn ogen.

>>>ik ga trouwens binnenkort wel een grotere monitor halen, want dat is wel jammer: hij is maar 17 inch. Als LG met een 21" of 22" flatron plus/super komt dan is ie zekers de mijne. Zeer tevreden over LG met Samsung CRT's.
De tekst meldt:
De 795FT Plus is vooral bedoeld voor de high-end markt en kan zich qua prijs en prestaties goed meten met bijvoorbeeld de concurrentie van Sony.
Hier heb ik toch het een en het ander op te zeggen... --> Het model waarmee vergeleken wordt is natuurlijk de Sony G200. Deze heeft 99% dezelfde specs dan de LG 795FT. Ze noemen Sony een concurrent, maar ik begin daar toch steeds meer aan te twijfelen. Ik heb namelijk een Sony G200 gekocht in februari en heb er nog geen minuut plezier van gehad. Moest er telkens mee terug en nu zit ik zelfs al 4 maanden zonder die G200 omdat Sony het zo "goed" voor elkaar heeft. Sony heeft zelfs aan mij toegegeven dat dit het slechtste model ooit was van de hele Sony reeks. Nou lekker dan.... zit ik daarmee.... Volgende week krijg ik um, als het goed is, terug. Als deze weer niet goed is kan ik me geld terug eisen... dan ga ik toch heel snel naar de winkel om een LG 795FT te halen hoor!! Dezelfde specs bijna en iets van 400 piek goedkoper... Sony is dus echt geen echte concurrent... LG heeft het qua prijs/kwaliteit verhouding echt VEEL beter voor elkaar ;)
Sony heeft zelfs aan mij toegegeven dat dit het slechtste model ooit was van de hele Sony reeks
Weird. Ik heb hier op de zaak 24 G200's draaien, ongeveer een jaar nu, en er is er nog geen een uitgevallen. Sterker nog, nog geen enkele storing uberhaupt. Beeld van deze bakken is fenomenaal. Zeker een goede batch geweest. :?
zeker mooi monitorretje, ok, 19" is leuker maar er zijn vast zat mensen die ook nog andere dingen in een kamer neerzetten behalve een monitor..
voor de mensen die vragen hoe duur ie wordt.... 600$ AUS=FL 693,-
Beetje meer :P
<--------
beetje meer wat?
$? hij zegt toch AUS $ en das ongeveer evenveel als guldens.
Kijk dan gewoon goed, in plaats van [HFL]Xenon zijn post naar beneden te modden :Z

Dat pijltje verwijst naar links, en links staan Pricewatch shortcuts.

760,- LG 795FT 17"
789,- LG 795FT Plus 17"

Zo duidelijk genoeg?
Xenon, refereerd naar de Pricewatch.
Ook ik heb de 795FT+ al meer dan 2 jaar, en sind een half jaar ook zo af en toe die tikken. (alsof je degauss doet). Maar verder een toppie monitor!
Veel mensen die hier tevreden zijn over die monitor.
Net als ik : )
En in december heb ik 'm ook al 2 jaar.
Het mooiste is dat de prijs nog gestegen is sindsdien.
das nog wat anders dan een dimmetje van 2 jaar oud..

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee