Chrome voor Android krijgt ondersteuning voor pushen url's door beacons

Google gaat zijn 'Physical Web' implementeren in de Chrome-browser voor Android. Vanaf versie 49 van de browser, die vooralsnog in bèta is, kan de browser via bluetooth signalen ontvangen van beacons die url's kunnen pushen.

Via de technologie is het voor objecten die een beacon bevatten mogelijk om url's en andere informatie te sturen naar de Chrome-browser voor Android. Ontwikkelaars kunnen websites pushen via wat Google het 'Physical Web' noemt, door een Eddystone-beacon te gebruiken. Eddystone is Googles open beacon format.

Wanneer een gebruiker voor het eerst langs een beacon loopt krijgt diegene een notificatie waarmee het 'Physical Web' kan worden ingeschakeld. Als de gebruiker zich later weer in de buurt van een beacon bevindt, dan kan diegene een lijst zien met url's die in de nabije omgeving worden uitgezonden door te drukken op een notificatie.

Google geeft restaurants als voorbeeld van plaatsen die gebruik kunnen maken van de technologie. Klanten kunnen bijvoorbeeld een link toegezonden krijgen waarmee ze in een digitale wachtrij kunnen aansluiten. Daarna kunnen de mensen een melding krijgen dat het hun beurt is door middel van dezelfde site. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld het betalen bij parkeerautomaten via websites.

Het 'Physical Web' was al beschikbaar voor Chrome voor iOS, maar was daar een afzonderlijke widget die specifiek moest worden geopend. Veel wordt er nog niet gebruikgemaakt van de technologie, maar tijdens CES 2016 waren er bijvoorbeeld 1500 beacons geplaatst die informatie als plattegronden stuurden naar iOS-apparaten.

Door Jeroen de Vries

Stagiair

11-02-2016 • 14:07

90 Linkedin

Reacties (90)

90
90
73
1
0
0
Wijzig sortering
Playtime :) http://www.ebay.com/itm/262086661172
Edit: Google's uitleg https://youtu.be/1yaLPRgtlR0

[Reactie gewijzigd door glashio op 11 februari 2016 14:55]

Hadden we hier niet NFC voor?
Dit is voornamelijk voor langere afstanden. Voorbeeld: AH hangt een beacon op en jij loopt met jou smartphone (uiteraard met Bluetooth aan voor de smartwatch / carkit etc.) in de hand de AH binnen, dan krijg jij een mooi actueel overzicht van de aanbiedingen te zien.

[Reactie gewijzigd door TweakOverflow op 11 februari 2016 14:16]

Maar daarvoor kunnen ze toch ook simpel een paaltje bij de poortjes bij het binnenlopen neerzetten met daarop een NFC tag. Zelfde functionaliteit zonder dat ik daarmee lastig gevallen wordt als ik het niet wil.
Dat is absoluut waar, maar dat is natuurlijk wel een minder bereik van de klanten. Bedrijven zullen helaas bijna altijd gaan voor een zo groot mogelijk bereik, dus als iets minder vaak gebruikt wordt (NFC) dan zullen ze niet snel voor die oplossing kiezen.
Ik hoop dan voor bedrijven die dit willen gebruiken dat ik geen gemiddelde gebruiker ben. Ik heb over het algemeen bluetooth (NFC trouwens ook) aanstaan op mijn telefoon maar niet om push berichten te krijgen van anderen.

Kan iemand me trouwens uitleggen hoe deze beacons werken. Over het algemeen moet toch voor Bluetooth eerst een verbinding gelegd worden voordat er data verzonden wordt? Of gaan Android telefoons deze verbindingen nu automatisch accepteren?
Kan iemand me trouwens uitleggen hoe deze beacons werken.
zo: bron

Het is dus een push mechanisme. En zoals ik het lees die je nog steeds die push message te accepteren. Als je dat niet doet dan is er dus niks aan de hand behalve dan dat je gestoord wordt met dat bericht.
Waarmee je meteen duidelijk maakt dat dit wederom een techniek is die voordelig is voor bedrijven. Consumenten krijgen het maar weer opgedrongen en worden er mee lastig gevallen.
Het is wachten op beacon-blockers. Dan hoef ik in de toekomst niet met mijn phone in vliegtuigstand naar buiten.
Dat kunnen ze doen, maar dan moet je als nog een handeling verrichten. Consumenten zijn vaak lui en gaan dit dus niet doen, ook kunnen ze met iBeacons technisch gezien een veel grotere groep aanspreken waardoor de AH kan zorgen dat meer mensen van de aanbiedingen afweten en dus ook meer producten worden verkocht (Bij het voorbeeld die jullie gebruiken).

Hoe kun je zorgen dat je de berichten niet krijgt? Simpel gewoon je bluetooth uitzetten.
En die handeling heb je nu niet? Nu krijgt iedereen (of ze het in die specifieke zaak willen of niet) een pushbericht (als ze een compatibel toestel hebben en de functionaliteit aanstaat) in plaats van enkel die mensen die erin geintresseerd zouden zijn.

Zie je binnenkort een hele hoop mensen die een zaak binnenwandellen naar hun smartphone grijpen om die notificatie te zien, weg te doen en de telefoon weer weg te steken...
De berichten krijg je nu automatisch binnen. Het is een natuutlijke reactie geworden om je mobiel te pakken wanneer hij af gaat. Je hoeft zelf dus geen moeite meer te doen om informatie te krijgen, want die word nu automatisch naar je verzonden.
Bluetooth uitzetten is een suggestie die meer mensen geven, maar ik gebruik toevallig bluetooth oortjes en vind het niet wenselijk om dit dus uit te schakelen.

Wat een goede oude tijd toen bluetooth nog voor Persoonlijke communicatie was (Ja met een hoofdletter ;-) )
Je hebt die oortjes toch niet fulltime in?
Over het algemeen wel als ik in de winkel ben, mijn enige kans om een goed boek te lezen :).
Bij lezen heb je toch geen oortjes nodig of word het voor je voorgelezen?
Inderdaad audio boeken.
Het gaat er niet om dat jij iets prettig vind, het is veel belangrijker dat Googles klanten (dus bijv de AH) zien dat AL hun klanten die informatie binnen krijgen.
De vraag blijft in hoeverre het rendabel blijft en dat het geen tijdelijke hype wordt waar het gros van de adverteerders niet bereid is voor te betalen.

Gisteren het bericht dat google stopt met het aannemen van ads in flash, maar hetzelfde bedrijf heeft daar zelf toch een flinke vinger in de pal gehad.

Nu heb je hetzelfde met deze beacon. Ze bestaan al en worden al gebruikt in onder andere winkelcentra, maar ik zie google het grootschalig inzetten op bepaalde locaties waar je er niet op zit te wachten. Treinstations, vliegvelden, locaties waar veel toeristen komen. Lijkt heel veel, maar in oppervlakte valt het mee, alleen heb je gruwelijk veel volk daar.
Supermarkten zie ik het ook niet snel doen als ze het zelf niet in de hand hebben. Zou krom zijn als je ineens advertenties van Lidl en Jumbo krijgt als de appie binnenloopt.
Niet iedere telefoon heeft NFC.
Er zit toch ook niemand te wachten op tv-reclame?
Het bereik van NFC is een stuk korter als dat van BT beacons.
Zeker voor het voorbeeld dat Google aanhaalt met een restaurant lijkt me een NFC tag veel logischer. Als ik in die rij wil aansluiten neem ik daar fysieke actie voor. Straks krijg ik als ik langs een restaurant loop al een push bericht of ik niet vast hun kaart wil inzien.
Ik zat eerder te denken dat het een aardig inventive manier is om een virus te verspreiden. Je geeft namelijk een publiek access point pairing toegang tot je bluetooth.
Een paar zeroday exploits verder en we krijgen een nieuw soort nieuws bericht.

"Virus ALERT voor iedereen die langs de Macdonalds is gelopen in amsterdam tussen 1 en 7 feb"
Leuk he dat iedereen maar berichtjes mag typen :).
Zo werkt het niet.
De beacons zenden een radioberichtje uit welke je bluetooth ontvanger kan lezen. Dit is te vergelijken met je bluetooth app openen en de namen zien van apparaten in de buurt. Alleen i.p.v. een naam ziet je telefoon een webadres. Dit webadres zie jij in je app, in dit geval Chrome, en dan kun je er naartoe browsen. Je kunt dit ook niet doen.
Nee dat lijkt in der verste verre na niet op het detecteren van een SSID. SSID is voor het initiëren van een handshake en pas daarna is er overdracht van data.
Je moet je dus eerst dat "Physical Web" in schakelen en dus toestaan dat iets een URL automatisch naar jouw apparaat stuurt. Dat is je handshake.
Daarna als je simpelweg langs loopt sta je automatisch toe dat jij data ontvangt zonder dat jij daar enig vorm van interactie voor hoef uit te voeren.
Eenmaal die URL's op je scherm en je bent al binnen het systeem en niet pas als je op de link klikt.
URL's worden best vaak gebruikt om een zero day exploit te initiëren omdat het eerst door een tool herkend moet worden voordat het weet dat het überhaupt een URL is en wat het moet doen.
Voordat je dit soort informatie typt is het handig je eerst in te lezen in het onderwerp. Ik heb dit gedaan omdat ik bezig ben geweest met in het instellen van die beacons en dus weet dat wat ik typ klopt.
Hier wat documentatie die de boel misschien verhelderd.

https://github.com/google...tree/master/eddystone-url
Eerste lijn op je link
"The Eddystone-URL frame broadcasts a URL using a compressed encoding format in order to fit more within the limited advertisement packet."

Dus een gecodeerde Eddystone packet is hetzelfde als een SSID?
Het is niet alleen dat je apparaat het packet zonder jouw tussen komst ontvangt en opslaat in je geheugen maar het moet het ook nog eens decoderen voordat het überhaupt weet dat het een URL bevat.......

Heb je werkelijk waar niet een keer nagedacht tijdens je werk met beacons wat de mogelijke beveiliging risico's waren?
Inderdaad,

Maar in een scam mail zit soms ook een webadres, en je kan er dan naartoe browsen, maar je moet dit niet doen...
Nee dat was niet privacy schendend genoeg door het korte bereik ;)
De bluetooth range is praktisch gezien 10 tot 30 meter om precies te zijn. bron
Maak er met specialistiische apparatuur maar ruim ca 1,5km (!) van.

Dit artikel is uit 2005 en daar hebben ze al een bereik van 1 mijl
Thnx, maar daarom zei ik ook "praktisch gezien" ;)
NFC heeft een veel beperkter bereik dan bluetooth. Daar zit een groot verschil. Bij bluetooth is een proximity genoeg.
Daar zit volgens mij juist het probleem met hetgeen je zelf in je andere post aanhaalt. Hoe wordt dit beveiligd. Als een malafide beacon zich voordoet als een beacon waar ik al een keer berichten van heb geaccepteerd, gaat mijn browser plotseling naar een ongewenste pagina.
Bluetooth (en dus beacons) werken over een andere afstand dan NFC. NFC werkt binnen enkele centimeters, terwijl Bluetooth een range in de orde van meters heeft. Tevens is voor NFC interactie van de gebruiker vereist. Deze houdt zijn telefoon tegen een tag aan, waarna bijvoorbeeld een website geopend kan worden. Met deze beacons krijg je een notificatie (wanneer je een gebouw of ruimte binnen loopt en dus je telefoon in broekzak hebt), dit vereist dus geen gebruikers interactie.
Dit is via Bluetooth, heeft toch een iets groter bereik ;)

Veel nuttige toepassingen zie ik er toch niet voor, buiten gespammed worden met commerciële zooi...
Nee, want NFC is lang niet zo alom aanwezig in mobiele devices als BT. Denk maar eens aan Apple.
Ik ben nu al een paar minuten mijn best aan het doen om een use-case voor iets anders dan reclame te bedenken maar kom niet op anders uit. Die scene uit Minority Report waar Cruise door een winkelcentrum loopt en overal persoonlijke reclame verschijnt na het scannen van de ogen is het beeld wat mij te binnen schiet wanneer ik hierover denk. Google mag dan een iets zonniger blik hebben met het restaurant voorbeeld maar ik voorzie dit slechts een extra manier wordt om nog meer reclame door je strot te douwen.
Ik kan er wel een paar bedenken

- in een museum bv direct info over het object wat je bekijkt
- in de McDonald's direct bestellen en afrekenen aan je tafel
- parkeren en online afrekenen
- evenementen / pretparken, kaartje kopen op je telefoon ipv in de rij staan voor de kassa.
- in grote gebouwen, route beschrijving bij binnenkomst.
- evenement informatie bij binnenkomst van een evenement.
- live informatie over wachttijden (bv ziekenhuis, gemeente)
- aanwezigheid bevestiging, als ik in een ziekenhuis komt dan moet ik mij melden bij de receptie, dat kan je hiermee automatiseren via een autorisatie url

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik snap dat al deze dingen nu ook al kunnen maar direct op de juiste plek de juiste url gepushed krijgen, maakt het wel eenvoudiger, zeker voor niet technische personen.

[Reactie gewijzigd door jurgen1976 op 11 februari 2016 14:44]

In een museum staan objeften te dicht bij elkaar. Kom je terug op andere technieken uit zoals nfc en qr. De kaarten voor een pretpark kan je ook op voorhand thuis op de computer kopen.

En als ik in het ziekenhuis kom moet men toch echt eerst wat informatienverifieeren, en dat doe je niet met een smartphone.

Voor elk voorbeeld dat jij aanhaalt zijn andere, beterr oplossingen te bedenken.
"Voor elk voorbeeld dat jij aanhaalt zijn andere, beterr oplossingen te bedenken."

Wat een bekrompen gedachte is dit zeg: hij zegt toch niet dat dit perse de beste oplossing is voor alle voorbeelden. Het is EEN oplossing: vaak is de beste oplossing om meerdere opties aan te bieden.

"De kaarten voor een pretpark kan je ook op voorhand thuis op de computer kopen."
Is hetzelfde als: Voor de kaarten voor een pretpark kan ik ook in de rij gaan staan.
Voor toeristen of mensen die op het laatst besluiten iets te bezoeken is dit toch een prima oplossing?

Er zijn legio redenen te bedenken waarom dit een mooie aanvulling kan zijn op bestaande mogelijkheden: live aankomst en vertrektijden bij een bushalte zonder app bijvoorbeeld. QR code heeft heel veel nadelen (foto maken in donker etc) en NFC is beperkt omdat je dan fysiek je telefoon tegen de tag aan moet houden. Deze beacons kunnen een grote groep mensen op hetzelfde moment bereiken in een groter gebied dan NFC of QR.
Er zijn andere oplossingen, maar in bijvoorbeeld een museum kunnen ze dan informatie pushen over een beeld, schilderij of ander object. wat maakt het dan uit of ze dicht op elkaar staan/hangen.

Die NFC en QR vragen om 2 dingen. nabijheid (Near Field Communication) en een actie van de gebruiker (QR code scannen). Als deze techniek kan bijhouden waar je precies staat komt de informatie automatisch binnen.

En waarom zou je informatie moeten verifiëren? Als een ziekenhuis de boel goed implementeer is dat niet nodig.

Voor ieder voorbeeld zijn andere technieken, maar of ze beter zijn?
Een voorbeeld dat ik laatst nog hoorde was een bouwplaats, hier kun je dan automatisch een waarschuwing krijgen wanneer je een gevaarlijke plek nadert, of een plek nadert waar je verplicht bescherming moet hebben als een helm.
Anoniem: 310408
@lepel11 februari 2016 17:44
Een voorbeeld dat ik laatst nog hoorde was een bouwplaats, hier kun je dan automatisch een waarschuwing krijgen wanneer je een gevaarlijke plek nadert, of een plek nadert waar je verplicht bescherming moet hebben als een helm.
Nee. Als je de video bekijkt zou je weten dat je je smartphone in je handen moet hebben, unlocked en Chrome geopend. Dan lijkt me dat als waarschuwing totaal onmogelijk.
Ik mag toch hopen dat ze er op gevaarlijke plekken niet vanuit gaan dat iedereen een telefoon bij zich heeft met bt ingeschakeld. Juist voor dat soort kritieke informatie moet je niet vertrouwen op telefoontjes maar gewoon een groot bord op hangen dat iedereen kan lezen.
Dan moet je op een bouwplaats sowieso een helm dragen.

Al kan het aangeven dat je verplicht je veiligheidsgordel moet koppelen aan een veilgheidstouw.
Ik zat meer te denken, stel er worden naast reclames ook andere use cases bedacht. Hoe voorkomen ze dan dat je over een paar jaar door de stad loopt en elke meter binnen bereik van zo'n signaal komt?

Zelfs als je de reclame interessant vindt lijkt het me onwenselijk om aan de lopende band berichten te krijgen, maar beperken tot 1 bericht per kwartier bijvoorbeeld maakt dat het hele systeem nutteloos wordt...
Je zal ook maar boven een winkel met zo'n baken wonen...

Ondanks Jurgen's voorbeelden bekruipt mij echt het gevoel dat dit een oplossing is op zoek naar een probleem.

En zelfs al zou er een vorm van berichtidentificatie komen om nuttige berichten van reclame te scheiden dan zul je altijd nog zien dat binnen 10 seconden een bedrijf besluit er zich niet aan te houden.

En mensen kunnen zich nu al niet concentreren op hun omgeving zodra hun telefoon om aandacht schreeuwt met een pingetje (ga maar eens mensenkijken als je door een drukke straat loopt). Hoe erg gaat het wel niet worden met dit Physical Web? Ik durf er een kratje bier om te wedden dat er minstens een iemand dood door gaat*.

*Om bij die veilig-op-het-spoor infomercials op de radio te blijven: omdat hij het reageerde op het push-beacon bericht van de spoorovergang die hij naderde en zo de aankomende trein niet zag aankomen.
Je zal ook maar boven een winkel met zo'n baken wonen...
Kwestie van die beacon negeren in de instellingen. Er zullen best veel winkels komen die het heel fantasieloos gebruiken om de URL van de eigen website te spammen. Zelfs dan zul je je smart phone ingeschakeld moeten hebben met Chrome open.

Nuttige toepassingen bestaan echter al in de praktijk:
http://delta.tudelft.nl/a...nto-the-digital-age/30261

Kun je op je gemak, wanneer jij dat wil, een nieuwe omgeving verkennen zonder dat je je moet aanmelden voor één of andere rondleiding.
Ik durf er 2 kratjes bier om te wedden dat er al doden zijn gevallen die met deze techniek voorkomen hadden worden.

Dit is gewoon een nieuwe (implementatie van) techniek en die zijn gewoon altijd welkom. Dat 'wij' ouder worden en het voor ons allemaal niet meer zo hoeft wil niet zeggen dat we allemaal maar stil moeten blijven staan. Uiteindelijk is er voor letterlijk alles wel een reden te verzinnen om het niet te doen. Met die gedachte kom je nergens.

Zolang de overheid er zich niet mee bemoeit zal de markt op natuurlijke manier uitwijzen of dit daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft.

Omdat dit overigens van google komt springt de helft meteen op de "oh noz help privacy"-bandwagon. Maar als je die FUD een beetje filtert dan is (ook dit) weer een best leuke toevoeging.
Je ziet het helemaal goed. Ook het restaurant-voorbeeld is natuurlijk reclame.
Ik had dezelfde film in gedachten. Het continu gevolgd worden en opgedrongen krijgen van reclame boodschappen. Nog niet zo openbaar als in de film maar nog op het scherm van je eigen phone.
De situatie in de film is praktisch gezien ook niet zo handig met massa's mensen in de straat. Maar buiten de presentatievorm om komt het allemaal op hetzelfde neer.
Niet alleen is het restaurant voorbeeld reclame, het is ronduit slecht. Stek je wandelt in groep het restaurant binnen, gaat iedereen zich dan ineens aanbieden of laat je dat door 1 persoon doen? Al de rest word gewoon gespammed zonder dat het nodig is.
Ik ben nu al een paar minuten mijn best aan het doen om een use-case voor iets anders dan reclame te bedenken maar kom niet op anders uit. Die scene uit Minority Report waar Cruise door een winkelcentrum loopt en overal persoonlijke reclame verschijnt na het scannen van de ogen is het beeld wat mij te binnen schiet wanneer ik hierover denk. Google mag dan een iets zonniger blik hebben met het restaurant voorbeeld maar ik voorzie dit slechts een extra manier wordt om nog meer reclame door je strot te douwen.
Heel simpel, overal waar je nu zo'n barcode ding ziet kan dit sneller en handiger werken. Het is niets anders dan een snelle manier om een webpagina te openen. Voor reclame, maar ook voor informatie, om wachtijden door te geven, etc
De Minority Report scene lijkt me inderdaad een hele goede vergelijking :). Ik geloof dat deze techniek de eerste stap is naar een dergelijk systeem. Al zal het voor meer dan alleen reclame gebruikt gaan worden.
Ik vraag mij gelijk af of dergelijke pushberichten niet makkelijk te misbruiken zijn voor drive by exploits. Ik vind maar weinig informatie over bijvoorbeeld authenticatie van de beacons.
Anoniem: 463321
@Bor11 februari 2016 14:32
Natuurlijk gaat ook dit misbruikt worden. Er is niets dat niet misbruikt is. In dit geval lijkt het me nog makkelijk ook, even een foute URL versturen.
Ze bevorderen zelfs het gebruik van URL shorteners, omdat in de Eddystone standaard een url maximaal 17 karakters (exclusief protocol) mag bevatten. Dus een gebruiker kan niet eens zien voordat hij een link aanklikt waar het hem heen zal leiden.
Ik hoop dat ik dit fout begrepen heb..... Ik loop door de Kalverstraat en krijg dan om de 10 m een plingetje met: "Meld u aan voor bijzonder HEMA aanbiedingen, nu sokken bij 20% goedkoper" o.i.d.? Als dit standard uit te zetten is en dan ook uitblijft OK, anders... liever niet.
Gezien het een aparte naam krijgt, physical web, neem ik aan dat je dit ook gewoon kan uitzetten. Maar gezien het een feature is voor Chrome, dan zou je toch enkel zulke meldingen moeten krijgen bij die app? Geen chrome erop, heb je er ook geen last van, neem ik aan.
Physical web is gewoon een leuke marketing term die je afleid van het daadwerkelijke doel, namelijk je nog meer advertenties door je strot duwen.
Als het aanslaat zullen meerdere browsers die functie gaan bieden en/of wordt de optie om het uit te zetten onmogelijk gemaakt. Net zoals dat nu ook met advertenties gaat.
Kunnen ze straks weer gaan roepen dat het internet ten onder gaat omdat men inkomstenderving heeft als we beacons gaan blocken.
Dus een soort van QR codes die overal opgehangen kunnen worden? Of zie ik dat verkeerd.
Nee dat zie je (gedeeltelijk goed). Je kunt het inderdaad met een QR code vergelijken met dit verschil dat deze beacons een actieve push gebruiken en je bij een QR code nog altijd zelf een handeling moet uitvoeren (namelijk het scannen van de code).
Dat is een keer en dan staat het uit bij mij... als ik informatie wil, vraag ik die zelf wel op.
Stel je eens voor dat dit wel gemeen goed wordt, dan kun je nergens meer fatsoenlijk lopen. En dan is het dus volledig aan (overflow) of uit (niets). Er is lastig iets te verzinnen wat er tussenin zit.
Nou daar kwam mijn opmerking over NFC vandaan. Als bedrijven mij informatie willen verschaffen en ik daar interresse in heb, mogen ze van mij een duidelijk zichtbare NFC tag plaatsen. Zij kunnen hun informatie op een mooie manier aanbieden zonder daarmee mensen te vervelen die de informatie niet hoeven te/willen hebben.
Hoop niet dat dit voor reclame zorgt als ik random door een winkelstraat loop. :(
Naast de firewall op het OS, de adblokker in de browser, ook gewoon een Toothpuncher op de achtergrond mee laten draaien, wat moet je anders met de extra capaciteiten van een nieuw toestel...
-.-
Dit is weer net zoiets als visuele reclame, lopend reclame. ik weet nog in 2008 of 2009 in het midden oosten, als je daar buiten rondliep met bluetooth aan kreeg je direct een filmpje toegestuurd met reclame van een winkel in een Winkelcentrum oid.

de opties hiervoor zijn eindeloos, menu ontvangen als je in een restaurant zit of kortingscoupons, reclames van winkels die je voorbij loopt of zoals hier eerder verteld in een supermarkt een bericht ontvangen met de dag aanbiedingen...
de opties hiervoor zijn eindeloos, menu ontvangen als je in een restaurant zit of kortingscoupons, reclames van winkels die je voorbij loopt of zoals hier eerder verteld in een supermarkt een bericht ontvangen met de dag aanbiedingen...
Eindeloze opties? Je noemt enkel reclame-uitingen.
Een menu kaart is volgens mij geen reclame, het zou ook gebruikt kunnen worden voor een beveiligingsmelding. "pas op voor zakkenrollers" of de openingstijden van een winkelcentrum. Een beetje gezond verstand en je kunt er zelf een paar bedenken?

Het lijkt me wel verstandig als er een opt-out functie is of bepaalde "groepen" waar je weer een opt-in voor hebt? net zoals je die hebt bij google now cards.
Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling, Pling.. 400 berichten even naar de stad geweest. |:(
Wat let een gebruiker om via maps op te vragen welke restaurants er in de buurt zijn? Enige wat restauranthouders dan hoeven te doen is te zorgen dat ze in maps staan.

Om het voorbeeld dus maar te volgen, maar dit kan dus met alles.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee