Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
0
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Homer J.Simpson 30 april 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Apparaten hebben beperkte roaming functionaliteit, roamen op het guest-netwerk werkt bijvoorbeeld gewoon niet. (edit 25/05/2021: Asus heeft deze functionaliteit toegoevoegd d.m.v. een ongedocumenteerde, nieuwe "Sync to AiMesh Node" instelling in de Guest netwerkinstellingen) Verder geen mogelijkheden om ethernet poorten voor guests en geen VLAN ondersteuning.

Pluspunten

  • Mooie en luxe uitgevoerde apparaten
  • Vlotte (maar niet spectaculaire - 35-40 MBps) verbindingen op Wifi6
  • Mooie webinterface
  • Mooie app waarmee veel te controleren is
  • compact

Minpunten

  • Apparaten kunnen sinds de laatste update niet meer verbinden met de 5 GHz Guest netwerken
  • geen mogelijkheid om guest access op ethernet poorten te configureren
  • Hoogste WIFI6 snelheden alleen haalbaar over 2e 5Gh verbinding welke standaard alleen als backhaul gebruikt wordt.
  • Geen ondersteuning VLANs
  • ASUS reageert niet op service verzoeken
  • Buggy

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 3
Ondersteuning Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 3

+1
HS2005 18 april 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

De nieuwe Asus ZenWiFi AX (XT8) stelt (op het moment van schrijven) niet teleur. Bereik, doorvoersnelheid en interface zijn uitstekend.

Pluspunten

  • Wifi 6 AX
  • Snelheden op de 5GHz-2 band perfect
  • 3 SSID's i.p.v. 2
  • Ethernet-backhaul
  • Klein en praktisch formaat
  • Router wordt niet warm

Minpunten

  • Oude b/g apparaten houden verbinding niet altijd vast.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

0
turkeyhakan 22 december 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Wit, set van 2 stuks

Super product! Erg snel, super goed bereik en veel instelmogelijkheden.

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit
  • Super snel
  • Wifi 6
  • Zeer eenvoudige installatie
  • Uitstekend bereik

Minpunten

  • Prijs
  • Losse stekkers

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

Tester_-_ 10 juni 2021 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Snel (wifi backhaul)! Clients switchen probleemloos van mesh bij verplaatsing. Setup was eenvoudig, muv de Nest verbinding, die viel steeds weg. Oplossing is beide nodes factory resetten (instructie handleiding klopt niet: wps knop ingedrukt houden tijdens resetten!). Optionele verkeersanalyse is overzichtelijk, benaderen externe schijf zowel binnen als buitenshuis werkt goed.

Pluspunten

  • Snel
  • Ethernet poorten
  • "Huiskamer-vriendelijk"-uiterlijk
  • Externe schijf te koppelen
  • App en webinterface zijn flashy, maar erg duidelijk

Minpunten

  • Handleiding klopt niet
  • Redelijk prijzig

Eindoordeel

Score: 5
hogan-007Newbie 7 juni 2021 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Wit, set van 2 stuks

Heb geen dode punten meer in huis, zelfs 2 tot 3 meter buiten heb ik WiFi bereik Ik beveel deze zeker aan vanwege bereik, gebruiks gemak en installeren ging heel makkelijk. Zowel de app als webinterface zijn van goede kwaliteit. Met ophangbeugels voor wand bevestiging,

Pluspunten

  • bereik
  • gebruiksgemak
  • degelijk
  • snelheid

Minpunten

  • setup

Eindoordeel

Score: 5
frvdwNewbie 3 februari 2021 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Met de recente firmware update naar AiMesh 2.0 (3.0.0.4.386+) is veel ontbrekende functionaliteit toegevoegd.

Pluspunten

  • WifI 6 (AX)
  • AiMesh 2.0
  • Tri-band smart connect (ethernet backhaul)
  • Guest Network nu ook beschikbaar op Nodes
  • ASUS support is behulpzaam

Minpunten

  • Prijs
  • Geen officiele bracket voor muurmontage

Eindoordeel

Score: 5
De_DaapseNewbie 7 januari 2021 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Wit, set van 2 stuks

Ik twijfelde lang over de aanschaf van dit product, vanwege toch wat problemen die in user reviews stonden. Een Black Friday aanbieding trok me over de streep. Mijn ervaring: Had ik dit maar eerder aangeschaft. Gigantisch bereik, ik zou zelfs met één unit een acceptabel WiFi signaal hebben.

Pluspunten

  • Net design, kan gewoon in zicht in de huiskamer geplaatst worden
  • Gigantisch WiFi bereik
  • De app en web interface zijn de bekende lay-outs die je kent van Asus routers.
  • Mesh werkt perfect
  • 5G2 band na update nu ook beschikbaar in smart connect bij bedraad verbinden

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Strikkie1Newbie 21 december 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Wit, set van 2 stuks

Het is even puzzelen naar de juiste locatie voor de satelliet, maar dan heb je ook wat...op alle 3 de verdiepingen van mijn (nieuwbouw) huis, volledige snelheid van mijn isp. Al met al een waardige upgrade voor router en repeaters, ondanks de stevige prijs meer dan waard!

Pluspunten

  • Upgrade voor elke router (snel!)
  • App is goed vormgeven
  • Configuratie mogelijkheden
  • Vormgeving
  • Gemak van evt uitbreiding (aimesh)
  • Beveiliging via trend micro
  • Super simpel in te stellen

Minpunten

  • Geen bevestigings materiaal voor aan de muur
  • Roaming van guest netwerk niet over satelliet
  • Dekking van 5500 sq ft is wat opportunistisch...(vast in open veld)

Eindoordeel

Score: 5
isr 14 december 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Eerder had ik 2 RT AC5300 routers, nu we met meer mensen (en totaal 32 devices aangesloten) vanuit thuis werken was het tijd eens serieus te kijken naar een stevige upgrade. BGG 2xZenWIFI-AX, 2xASUS-Lyra-mini-routers als ai-mesh aangesloten op de 1e en 2e etage. Op zolder krijg ik 5Ghz-2 246 Mbs

Pluspunten

  • mooi en compact
  • Snelle verbinding
  • app om de meeste instellingen te kunnen doen

Minpunten

  • kan hem niet aan de muur bevestigen
  • niet goedkoop
  • 1e config ging niet goed, 2e keer uitstekend

Eindoordeel

Score: 5
kammi02 10 augustus 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Ik heb dit Mesh systeemeen aantal weken in bezit, en ben zeer tevreden. De router staat in de meterkast, en de access point staat in de woonkamer. Ik haal op beide punten de maximale Ziggo snelheid van 500Mbit.

Pluspunten

  • Stabiele roaming
  • Snelheid
  • Design

Minpunten

  • Guest WiFi alleen op router
  • App soms buggy

Eindoordeel

Score: 5
AlbertbaarsNewbie 1 augustus 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Kan iemand mij vertellen waarom het lampje van de AX router Wit brand en van het knooppunt geel. Staat dat er dan een zwakke verbinding is, maar hoe verbeter ik deze is mijn vraag. Dank aan degene vast die mij kan helpen hierbij. Gr. Albert

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Geel lampje knooppunt

Eindoordeel

Score: 3
Jayblue 20 juni 2020 Product gekocht

ASUS ZenWiFi AX (XT8) Zwart, set van 2 stuks

Goede performance inzake snelheid, stabiele verbinding en grote dekking (betonnen 3-woonlagen jaren60-woning (woonoppervlakte 150m2+)). Installatie met app verliep niet geheel vlekkeloos. Kreeg een handmatige keuze tussen PPPoE, DHCP en Static IP. En daarna nog modem gereset. Eenmaal up-and-running werkt alles uitstekend en kan er weer jaren mee vooruit.

Pluspunten

  • Futureproof; WiFi 6 en WPA3
  • Snelle stabiele verbinding en grote dekking
  • Dedicated backhaul
  • Zowel webgui als app
  • Keuze voor 1 SSID voor 2.4Ghz & 5Ghz of meerdere SSID's
  • Elke unit heeft een 2.5Gbps Wan port + 3 Gigabit ethernet poorten
  • Compact en strak design

Minpunten

  • Prijzig, maar goedkoper dan concurrentie
  • Installatie met app verliep niet geheel vlekkeloos. Kreeg een handmatige keuze tussen PPPoE, DHCP en Static IP. En daarna nog modem gereset.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een ASUS ZenWiFi AX (XT8)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True