Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 2.5
Score: 5
1
Score: 4
1
Score: 3
3
Score: 2
2
Score: 1
5
+1
Integer 19 september 2017 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 2TB

Niet zo tevreden over de resultaten.

Pluspunten

  • ziet er aardig uit
  • windows start prima op
  • prijs?

Minpunten

  • Drive stort in bij grote copieerslagen
  • computer crashed als je backups maakt naar een synology of kopieert over usb3

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 3
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

0
cj1 29 januari 2020 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 2TB

Onbruikbaar slecht is deze drive met firmware SDM1. Slechte sectoren worden niet automatisch ge-remapped. Januari 2020 is er geen nieuwe firmware beschikbaar. Zelfs Seatools "fix all long" kan de hoeveelheid slechte sectoren niet herstellen.

Pluspunten

  • start op
  • serienummer als barcode

Minpunten

  • binnen 18 maanden onbruikbaar
  • S.M.A.R.T. meldt dan alles OK
  • SMART drive self test mislukt
  • slecht sectoren worden niet automatisch ge-remapped
  • product of China

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

0
WVSint 4 juni 2017 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 2TB

Werkt prima. Lekker stil. Snel voor HDD. 60 maanden garantie.

Pluspunten

  • Stil
  • Voelt snel aan
  • 7mm hoog
  • SSHD
  • 60 maanden garantie

Minpunten

  • Duurder dan een gewone 2TB HDD

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 5

j0bro 30 december 2020 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 1TB

Wat een prutsschijf. Ik heb deze 2 jaar geleden gekocht en nu crasht hij elke dag in mijn meterkastservertje. Linux detecteert de schijf niet meer, I/O errors, bad sectors, etc. S.M.A.R.T. rapport ziet geen vuiltje aan de lucht. Hiervoor is maar een plek de juiste: in de kliko!

Pluspunten

  • Werkte goed toen hij het deed
  • Lage prijs

Minpunten

  • Begeeft het gewoon
  • Zonde van het geld

Eindoordeel

Score: 1
Redborough 21 december 2020 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 2TB

gekocht om te gebruiken als sneller dan normale HDD in laptop maar maakt de belofte niet echt waar. Wel geschikt om in externe case te stoppen

Pluspunten

  • geen fouten of gedoe gehad

Minpunten

  • niet echt snel, maakt belofte van SSHD niet waar

Eindoordeel

Score: 3
COMPUTERFREAKED 24 september 2020 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 1TB

Deze SSHD zat ingebouwd in mijn laptop en begaf het al na minder dan 2 jaar gebruik.

Pluspunten

  • Mja geen idee?

Minpunten

  • Extreem korte levensduur
  • In idle hoorbaar kopieren tussen SSD en HDD deel

Eindoordeel

Score: 2
Raymond767 27 januari 2019 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 1TB

wordt ineens niet meer herkent door pc na 1,5 jaar gebruik, overigens gewoon traag en de garantieclaim op de site werkt voor geen meter, ook geen gratis verzending bij retour. Gelukkig via Coolblue alles kunnen laten regelen. Ik zou mijn data hier niet op zetten.

Pluspunten

  • goedkoop

Minpunten

  • troep

Eindoordeel

Score: 1
barry kuiper 5 oktober 2018 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 1TB

Ik zou volgende keer dat ik geld uitgeef aan opslag gewoon een 1 tb ssd kopen.

Pluspunten

  • Stil
  • Prestaties

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 3
BaBy-G 13 augustus 2018 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 2TB

Ik heb nu al 3 van deze schijfjes in 6 maanden tijd met hetzelfde defect. Het schijfje spint niet meer op en wordt ook niet meer herkend. Allemaal leuk en wel dat Seagate 5 jaar garantie op deze schijfjes geeft, maar telkens data kwijtraken hierdoor schiet natuurlijk niet op.

Pluspunten

  • 2TB opslag in 2,5" @7mm formaat
  • Redelijk snel door 8GB MLC geheugen
  • Vrij stil in gebruik
  • Redelijk betaalbaar

Minpunten

  • UITERST ONBETROUWBAAR!

Eindoordeel

Score: 1
Timo Abspoel 14 augustus 2017 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 1TB

Je kan beter chocola kopen, daar heb je meer plezier van. Windows bevriest altijd, bij downloaden van ook maar iets dan duurt het 18 minuten voordat je pc uitgaat als je op de uitknop drukt.

Pluspunten

  • Werkt...soort van

Minpunten

  • Traag
  • Traag
  • Had ik al gezegd dat hij traag is?

Eindoordeel

Score: 1
Eftegarie 5 mei 2017 Product gekocht

Seagate FireCuda Compute, 2TB

Twijfelde tussen de Barracuda (15 euro goedkoper met 24maanden garantie) en zag dat deze 60 maanden garantie heeft maarliefst en 8 GB SSD cache dus de keuze was snel gemaakt. // Update is nu goedkoper geworden!!

Pluspunten

  • stil ook tijdens werking
  • snel genoeg, de 8GB SSD is slim en neemt taken automatisch over
  • 7mm dun
  • 2TB (!)
  • betaalbaar slechtes 115 eur
  • // Update werkt erg vlot en tot dusver zeer tevreden! Hij is ook nog goedkoper geworden (95 eur) denk niet dat er iets beters te verkrijgen is voor dit geld!
  • Na enkele minuten standby gaat het uit = absolute stilte en verbruikt dan ook geen stroom (handig voor notebooks etc)

Minpunten

  • vond het oude logo van seagate tijdlozer
  • zelf nog een mooie USB-SATA vinden waarbij een hoop rotzooi te koop is dus beetje trial en error
  • // UPDATE na slechtes één jaar licht gebruik cluster fouten! Intercepted door SMART en door HD Tune Pro.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Motaro 18 januari 2017

Seagate FireCuda Compute, 2TB

jammer dat geen 7200rpm is maar veder dan dat is gewoon fijn HDD voor PS4 / PS4 Pro

Pluspunten

  • mooi prijs voor wat je krijgt

Minpunten

  • 5400 rpm

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Seagate FireCuda Compute?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True