Gezichtsherkenning blijkt niet opgewassen tegen Juggalo-make-up

Volgens beveiligings- en privacyonderzoeker Tahkion kunnen bepaalde systemen die bedoeld zijn voor gezichtsherkenning om de tuin worden geleid met specifieke, met schmink aangebrachte, zwart-witte Juggalo-ontwerpen. Wie had dat gedacht.

Volgens Tahkion maakt de truc gebruik van het feit dat de systemen voor gezichtsherkenning veelal bepaalde contrastpunten van het menselijk gezicht als uitgangspunt nemen, bijvoorbeeld de positie van de neus en de plek waar de kin overgaat in de nek. Omdat bij Juggalo-make-up vaak zwarte schmink boven de kin wordt geplaatst, wordt als het ware een verhoogde kaaklijn gevormd, waarmee de neurale netwerken van in ieder geval bepaalde gezichtsherkenningssystemen volgens de onderzoeker om de tuin worden geleid. Juggalo is de term voor fans van de band Insane Clown Posse.

De onderzoeker stelt dat het gebruik van make-up zoals donkere eyeliner doorgaans onvoldoende is. Volgens hem kan herkenningstechnologie ook niet zomaar dezelfde persoon herkennen als er al een foto met de specifieke Juggalo-make-up voorhanden is, omdat het lastig is om twee keer consistent dezelfde make-up te dragen.

De website The Outline meldt dat systemen als Apples Face ID hier waarschijnlijk ook niet mee gefopt kunnen worden, aangezien de sensor hierbij op basis van diepte-informatie bepaalt of er een match is. Op basis van de door de onderzoeker gepubliceerde screenshots gebruikt hij via GitHub beschikbare gezichtsherkenningssoftware. De zogenaamde 'corpse paint' van bepaalde metalbands blijkt minder effectief in het ontwijken van gezichtsherkenning.

Door Joris Jansen

Redacteur

04-07-2018 • 13:47

44 Linkedin

Reacties (44)

Wijzig sortering
Het originele artikel ging vooral over de herkenbaarheid in publieke plekken. Bijvoorbeeld bij demonstraties. In veel landen is de politie al zover om alle deelnemers aan een protest te profilen en vervolgen wellicht te volgen of in allerhande databases op te nemen. Vervolgens kan je daar later weer problemen mee krijgen.

Je hebt naast de autoriteiten ook steeds meer private scanners die bedrijven kunnen gebruiken. Handig als je niet-lastig personeel wilt bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door Basszje op 4 juli 2018 14:13]

Een goed praktijkvoorbeeld zijn de protesten in Baltimore:

https://www.theverge.com/...urveillance-geofeedia-api
Dit concept toegepast op facial recog is al bijna 10 jaar oud en is gebaseerd op de 'Dazzle' camouflage uit de eerste wereldoorlog

In 2010 heeft een make-up artiest dit verkend op moderne face recog algoritmes en bepaalde patronen maken het de software inderdaad lastig om een gezicht te herkennen: https://cvdazzle.com

Ik heb het jaren geleden met wat zwart/witte photoshop paints ook even getest en het brak inderdaad de facial recog van iPhoto en facebook. Al is state-of-the-art AI/recog wat moeilijker beet te nemen. Je zou dan ook echt een heel gaar kapsel voor je gezicht moeten hebben. Maar het kan dus.
Anoniem: 455617
@Division5 juli 2018 05:50
Logisch, het is gewoon een wapenwedloop.

Betere herkenningsalgoritmes stimuleren ontwikkeling van betere fakingalgoritmes/methodes en vice versa.

Resultaat: Gezichtsherkenning (net zoals iedere vorm van biometrie) kan nooit (langdurig) veilig zijn.
"De website The Outline meldt dat systemen als Apples Face ID hier waarschijnlijk ook niet mee gefopt kunnen worden, aangezien de sensor hierbij op basis van diepte-informatie bepaalt of er een match is. "

Kleine moeite om het even te proberen. Dan hadden ze niet hoeven schrijven dat het waarschijnlijk niet kan, maar dan hadden ze het zeker geweten. Open deuren intrappen kan iedereen. Daar heb je geen nieuwssites voor nodig....
waarschijnlijk ook niet mee gefopt kunnen worden
Waarschijnlijk wel.
Die sensor is gebaseerd op het projecteren van een puntjes. Waarbij verschuiving van die puntjes ten opzichte van een calibratie/referentie de diepte informatie geeft.
Op het moment dat je zwart/witte makeup toepast word het moeilijk voor de sensor om een contrast in te stellen, waarbij de puntjes zowel in het witte als zwart makup gedeelte zichtbaar zijn. Als je daarnaast ook nog stipjes makeup toepast gaat de sensor waarschijnlijk helemaal de mist in.
Volgens mij moet dat geen issue zijn. Met een nat gezicht of een bril werkt hij zonder problemen waar je hetzelfde effect hebt.
Waarschijnlijk niet.
Want die puntjes zijn infrarood licht. En hun camera zal dus ook alleen info tot zich nemen binnen de golflengtes van het infrarood licht dat ze uitsturen zodat de kans op fouten zo klein mogelijk wordt.

Of de ondergrond dan zwart of wit is, dat zal weinig uitmaken sinds faceID zowel werkt op blanke als donkere huidskleuren.

[Reactie gewijzigd door MenN op 4 juli 2018 14:56]

Op het moment dat je zwart/witte makeup toepast word het moeilijk voor de sensor om een contrast in te stellen, waarbij de puntjes zowel in het witte als zwart makup gedeelte zichtbaar zijn.
De eerste vraag is of 'zwart' en 'wit' voor een IR camera ook ''zwart' en 'wit' zijn.
Daarnaast lijkt mij dat als het contrast niet goed is, Face ID eerder zal zeggen: 'Geen idee wie dit is', dan dat je daarmee een gezicht kunt faken.
[q]Als je daarnaast ook nog stipjes makeup toepast gaat de sensor waarschijnlijk helemaal de mist in. [/q
De mist in om te kunnen unlocken is inderdaad waarschijnlijk. Die 'stipjes' moeten ten IR stipjes zijn, wat al niet eenvoudig is, maar daarnaast krijg je die stipjes waarschijnlijk ook niet op de juiste plaats om te unlocken.
Ik denk dus dat foppen moeilijk zal zijn.
Mocht je weten dat er IR gebruikt wordt voor detectie zijn daar ook weer dingen tegen.

IR Reflecterende bril (2015): https://gizmodo.com/these...ion-technology-1722826081

IR aborberende verf: https://www.coating-suiss...rared-absorbing-coatings/ (voor huizen om te helpen met verwarming - nog niet kunnen vinden in makeup / gezichtsverf (ie camouflage makeup))

Gerelateerd aan laatste: http://www.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a267555.pdf ("Formulating infrared coatings for defence applications")

--

Interessante materie eigenlijk wel als je daar even op door zoekt :)
Ik zeg test het!
Post je bevindingen met foto's. :+
Kan je niet beter gewoon een paar maskertjes kopen dan?
http://www.dx.com/nl/p/cr...multicolored-3-pcs-377357
Sneller op - en af - te zetten dan dit gedoe met verf.
Dan snap je de strekking niet.. Het gaat hier om misleiden van herkenningsapparatuur. Dus bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd e.d. Ik vermoed dat als je met zo een masker aan komt lopen je die eerst wel even af mag doen. Dat word met verf een stuk lastiger..
Van en naar een demonstratie of een voetbalwedstrijd loop je met een masker in je zak toch een stuk minder in de gaten, dan met een beschilderd gezicht. Waarschijnklijk ben je door de specifieke beschildering juist veel beter te volgen c.q. op te pakken dan onbeschilderd.
Als je op de lijst van ongewenste personen staat kom je dus niet binnen als je dat masker in je zak houd,

Daar gaat het nou juist om..
Ik zag een paar jaar geleden iets bij Bright.tv (rtlz) van infrarood nek hangertjes en zonnebrillen. Die geven zoveel infrarood dat een camera alleen een grote hoeveelheid licht ziet.

Ik heb er heel vaak naar gezocht, maar kan ze niet vinden. Wil graag zo’n ketting, gewoon om het principe.
Ik zag een paar jaar geleden iets bij Bright.tv (rtlz) van infrarood nek hangertjes en zonnebrillen. Die geven zoveel infrarood dat een camera alleen een grote hoeveelheid licht ziet.
Lijkt me een uitstekend middel om op te vallen in een groep. Dan ben je ervan verzekerd dat je er hoe dan ook uit wordt gepikt door de gebruikers van gezichtsherkenningssystemen.
Klinkt aardig maar wat moet een meldkamer dan zeggen: je moet op zoek naar iemand die we niet kunnen herkennen vanwege IR-led's die jij dus niet kan zien :?
Of gewoon die kerel naar de persoon met beschrijving X met waarschijnlijk een Arduino om zijn nek. :P
En dan nemen ze gewoon hun gsm , zet deze op foto modus. En hey daar zien we iemand mooi stralen!
Zelf maken. Je bent hier op Tweakers, bestel een Arduino, een string IR-LEDs en knutsel maar raak ;-)
Waarom heb je een arduino nodig om IR ledjes te laten branden? batterij-tje, ledjes, misschien een weerstandje om de stroom te beperken en evt een schakelaartje en job jobbed.
Omdat je dan ook patroontjes makkelijker kn maken en nog veel meer leuks kan doen ermee
prachtige patroontjes onzichtbaar IR licht :+
Onzichtbaar, totdat je gezichtsherkenning gebruikt dus, want dát was de bedoeling van die IR-leds toch 🤪
Je hebt wel (diy) hangers die IR licht uitstralen op het moment dat een foto van je gemaakt wordt (met flitser) misschien is ie daar mee in de war? Voor bescherming tegen (film) camera's moet de boel constant aanstaan lijkt mij.
Waarom een Arduino? Ze hoeven alleen aan te staan, het hoeft geen kerstlamp te worden ;)
Wat ik wil is gewoon een hangertje met een infrarood ledje en een knoopcelbatterij.
Zou ook niet moeilijk moeten zijn, maar sieraden maken ben ik niet goed in.

/edit: Ik wil gewoon een mooi sieraad, en geen arduino om mijn nek :)

Maar waar het me vooral on gaat, ik kan het echt nergens terugvinden, dus vraag ik me vooral af of het zou werken, vooral bij daglicht

[Reactie gewijzigd door Burgertrut op 4 juli 2018 14:06]

Is ook weer in het donker. Dan zal het ook wel prima werken. Dan is het ongeveer de enige lichtbron. Maar met daglicht kan ik het niet ‘betheoretiseren’, eh, snap ik niet hoe het zich dan zou gedragen.

Ik wil niet als een dief door de nacht, maar ik zou het wel fijn vinden als mensen geen foto’s van me kunnen maken. Ben ook wel klaar met alle buren die camera’s ophangen en die misschien uploaden of (door Nest) door de gezichtsherkenning laten halen.

[Reactie gewijzigd door Burgertrut op 4 juli 2018 16:13]

Overdag werkt dat niet. Ik heb zelf zo'n camera gemaakt (babycam) en vroeg me dit af.
Overdag is er toch wel zo'n ongelofelijke hoeveelheid ander licht, dat de leds alleen lichtere/witte puntjes worden. Alsof je op een zomerse dag buiten met een zaklamp speelt.
Daar was ik al bang voor. Ik kan je geen punten geven omdat je op mij reageert, maar +1 voor je reacties.

Hè mensen, geef Burgertrut nou ook eens plusjes, zij wil graag van de status ‘tweakeroid’ af, als Apple-apologeet. Zo irrelevant of ongewenst kunnen mijn reacties nooit zijn.
/edit: Ik wil gewoon een mooi sieraad, en geen arduino om mijn nek :)
Verdorie! Een arduino om je nek -is- een mooi sieraad! }:O
Lijkt me ook, zo’n Nano! En dan een buigbare weerstand op je schouder, als je je armen strekt dat ie dan de LEDs aanstuurt of geluid produceert.
Ik dacht dat het sjaal was, en dat het enkel effectief was als er een flits gebruikt werd.
Dus slechte face recognition software die gebaseerd is op alleen een platte foto is om de tuin te leiden door die foto aan te passen? Wie had dat gedacht.
Dit artikel is echt nietszeggen, dan kan je net zogoed een foto van facebook uitprinten en die ervoor houden, scheelt weer moeilijk doen met sminken.
in de categorie, we hebben ontdekt dat je nat word van water :+
Waarom zou je je gezicht überhaupt willen vergrendelen?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee