Software-update: Home Assistant Core 2022.7.0

Home Assistant logo (75 pix) Versie 2022.7.0 van Home Assistant Core is uitgebracht. Home Assistant Core is een opensourceplatform voor home-automation dat draait onder Python 3. Het draait via Hassbian op een Raspberry Pi 3 of een Linux-, macOS- of Windows-computer. Het ondersteunt het detecteren van apparaten, zoals Philips Hue, Belkin WeMo-schakelaars, Mr. Coffee-koffiezetapparaten, de slimme schakelaars van IKEA en het mqtt-protocol. Daarnaast kan het waar mogelijk deze apparaten aansturen en automatisering toepassen. Voor meer informatie over Home Assistant verwijzen we naar deze pagina en ons eigen Forum. De volledige releasenotes voor deze uitgave zijn hier te vinden; dit is de aankondiging daaruit:

2022.7: A stunning performance

This was one exciting and busy month! In case you’ve missed it, there was a Matter in Home Assistant workshop and a Let’s get loud! event about bringing audio to the Open Home. If you have missed those, it is worthwhile to check those recordings out. Meanwhile, preparations are happening for the upcoming Matter and of course, the soon-to-be-released Home Assistant Yellow! More about that soon™.

This release is definitely representing the “streamlining experiences” motto we have been using. The performance improvements in this release are once more: stunning! Furthermore, there are some wonderful new features to explore too. This release has the perfect mix! I’m sure there is something in here you like. So without further due: Enjoy the release!

Home Assistant

Versienummer 2022.7.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Scripttaal
Website Home Assistant
Download https://home-assistant.io/getting-started/
Licentietype GPL

Reacties (41)

41
41
19
1
0
6
Wijzig sortering
Wel nog wat issues met area filtering in de history momenteel, sommige entities doen niet goed mee en dan crasht de pagina een beetje. :P
Ik sla altijd .0 over, of er moet iets inzitten wat ik ECHT nodig heb. Rond .3/.4 ga ik is denken om te upgraden :+
Ik ben behoorlijk nieuw in HA, maar ik heb de .0 update wel geïnstalleerd.
Is dit een soort van 'beta build' idee, waardoor ik hem beter niet kan installeren?
Nee er is geen reden om de .0 over te slaan, deze wordt een week lang gebetatest voordat deze gereleased wordt. je installatie zal nooit stuk gaan door een update.
Ik lees online dat een eerste release van een nieuwe versie, dingen eerder sloopt dan een latere release omdat de devs het niet allemaal kunnen testen. Dan installeer ik liever een latere versie, dan dat ik dingen sloop op die manier :P
Ik draai al meer dan 4 jaar HA, en heb nog nooit iets gesloopt bij een update, ik update altijd gelijk wanneer die uitkomt, daarnaast draai ik zelf vaak ook nog de beta, mocht er echt een breaking change zijn, dan zal HA in een safe mode opstarten, maar dat heb ik zelf nog nooit gehad.

Dat van pas updaten bij een .1 release komt vanuit het bedrijfsleven, waar ze bijvoorbeeld wachten op een .1 release van Ubuntu zodat de kinderziektes eruit zijn, bij HA zijn deze er meestal voor de release al uit, doordat er een week beta wordt gedraaid, de community is heel erg actief bij HA, en mocht er nog wel iets breaking in zitten is dit vaak ook binnen no time opgelost en een nieuwe release gepushed.
Oke, mooi opgesomt. Goed geformuleerd. Thanks voor de info!

Draai je HA op een NUC, een Pi of als VM? Ik draai het als VM op een NUC :P
Ik draai het op een oude PC met proxmox in een VM.
Ik kan mij herinneren dat een HA dev ooit eens hier op tweakers heeft vermeld dat de x.1 / x.2 updates voornamelijk bugfixes zijn van de vorige major release.

Nooit echt issues gehad met x.0 updates en ik denk dat vooral belangrijk is om te 'breaking changes' te lezen of daar iets tussen staat waar je gebruik van maakt.
Slopen is niet het goede woord hier denk ik, het zou kunnen dat een specifieke integratie stopt met werken. En natuurlijk altijd de breaking changes lezen :+
uhmmm... Dat laatste zinnetje zou ik maar weghalen :D Straks krijg je op je kop van iemand.

Ik heb iets te vaak gehad dat mijn HASS niet meer startte door een update foutje.
Toegegeven, de laatste tijd gaat het wel een stuk beter, maar de .0 release wordt hier bij mij ook standaard overgeslagen :+
Ik ben nu toch terug gemoeten naar de vorige versie.
Deze update zorgt er voor dat mijn nest apparaten, en dan met name de thermostaat, niet meer werkt. De verwarming/koeling draaien op die sensoren.
Het is trouwens precies dezelfde bug die de nieuwe 22.1 versie had, begin dit jaar.
Toen heb ik noodgedwongen moeten wachten tot de 22.3.
Ik hoop dat de 7 versie sneller gefixed word.
vind ik knap er was geen 2022.1 release :P eerste was 2022.2
Als dat zo is, wat ik meteen van je aan neem, dan heb ik het inderdaad mis met de nummering.
Nu je het zegt herinner ik me ook inderdaad dat ze 1 zouden overslaan vanwege de grote update vanwege 2022.
Als je nieuwe bent, kan je gewoon .0 installeren. Alleen als je veel integraties draaiend hebt, kan je soms beter wachten. Niet dat een nieuwe versie dingen sloopt, maar soms stopt het met werken (en moet je terugrollen).
Ik negeer de updates en neem pas de laatste bij elke “grote” update (de maand erop dus net voor de eerste woensdag van de maand wanneer de nieuwe grote update beschikbaar komt). Niet omdat ik slechte ervaringen ermee heb ofzo, maar gewoon het praktische dat ik niet constant updates zit te installeren.
Bij elke nieuwe versie zijn er circa 5 tot 7 kleine patches. De nieuwe features heb ik dan pas 1 maand later maar is niet zo erg.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 7 juli 2022 20:41]

Er is gewoon maar zo veel dat de devs kunnen testen met allerlei integraties, die issues komen meestal pas boven na de release waarbij het brede publiek begint te klagen. ;-)
Oke, duidelijk. Dan heeft het voor mij inderdaad ook niet zo heel veel zin om een .0 te installeren. Geen zin om dingen te slopen namelijk :P
Waarschijnlijk ten overvloede, maar HA heeft bij iedere update meerdere minor releases. De .0 versie komt er bij mij nooit op ;-)
Als je naar de change log kijkt kan je zien dat de minor releases zo goed als nooit breaking changes oplossen. De kan dat er iets stuk gaat bij een .1 of .2 release is net zo groot (klein) als bij een .0
Klopt, maar het wordt dan ook altijd vrijwel zonder enige test over de schutting gesmeten. Er zullen anderen zijn die zeggen dat het onzin is, maar de ervaring leert inderdaad dat het vanaf versie x.5 een beetje stabiel wordt.

Overigens moet je nu ook uitkijken met Node-RED (v12.0.2) updaten. Ik moest meteen terugvallen op de back-up omdat de helft niet meer werkte. Ze hebben een heleboel eruit gehaald waaronder 'Stoptimer'. Aan het aantal downloads van stoptimer de afgelopen week te zien werd dat behoorlijk gebruikt, dus waarom dat verwijderd werd is mij een raadsel.
Klopt, maar het wordt dan ook altijd vrijwel zonder enige test over de schutting gesmeten. Er zullen anderen zijn die zeggen dat het onzin is, maar de ervaring leert inderdaad dat het vanaf versie x.5 een beetje stabiel wordt.
Dan ben ik diegene maar: je praat onzin met "vrijwel zonder enige test". Er is een beta-week voor iedere release, waarin veel gevonden en gefixt wordt. Je kan nooit alle verschillende setups door en door getest hebben, dus ja: een .5 versie is over het algemeen stabieler dan een .0 versie, maar claimen dat er niet getest wordt is onzin.

Heck, van alle functies moeten gewoon tests geschreven worden. Maar zoals gezegd; je kan nooit alles in volledige samenhang zoals gebruikers het thuis aan elkaar knutselen testen.

[Reactie gewijzigd door Hmmbob op 8 juli 2022 09:05]

Een week testen is voor zo'n complex systeem natuurlijk veel te kort. Dat merk je ook aan alles.
Het aantal problemen op Github na een release is gigantisch en ik ben zelf ook een aantal keren tegen vreemde zaken aangelopen.
Het is dan ook niet zomaar dat na elke release er steevast elke dag (!) een nieuwe versie uitkomt met een serieus aantal fixes. Als het zo goed getest was, dan waren die fixes niet nodig, althans niet zo veel.
Klopt, maar het wordt dan ook altijd vrijwel zonder enige test over de schutting gesmeten. Er zullen anderen zijn die zeggen dat het onzin is, maar de ervaring leert inderdaad dat het vanaf versie x.5 een beetje stabiel wordt.
Ja, het is inderdaad onzin. Er gaan heel veel tests overheen en dat wordt goed gemonitord. Ik denk dat je je toch eens moet inlezen over hoe er gereleased en getest wordt.
Als het bij jou vanaf de .5 pas stabiel wordt zou ik toch eens je configuratie en installatie grondig onder de loep nemen. De minor releases bevatten namelijk vooral bugfixes van eerdere major releases en hebben weinig te maken met de stabiliteit van de laatste major release.
Ja hij is al gemerged, probleem was devices zonder entities AFAIK.
Nice. Ben benieuwd of dit "Z-Wave firmware update" een beetje lekker werkt.
Dat vond ik ook een van de meest interessantste punten van deze release.

Als fabrikanten nu de firmware bestanden ook eens publiek gaan aanleveren (buiten hun eigen hub om).
Een van de beheerders bij HomeAssistant heeft een standaard formaat beschreven van hoe firmware bestanden gestandaardiseerd aangeleverd kunnen worden en je dus niet langer de firmware gaat moeten downloaden. Dat is dan met Z-Wave JS, dus niet alleen voor HomeAssistant. Ze hebben dit ook besproken tijdens de "2022.7 Release Party stream": https://youtu.be/HnA_pZQyZAs?t=2910

Ze zijn aan het samenwerken met meerdere fabrikanten (waaronder ook Jasco, die recent door Linus van LTT een schop onder hun achterste gekregen hebben), dus het lijkt me maar een kwestie van tijd :)
Da's het hekele punt nu ... we kunnen updaten, maar waar is de firmware file :+
Voor Aeotec zijn ze goed te vinden in iedergeval.
Ik ook, als het goed werkt dan is dit een zeer goede toevoeging!
Heb het net geprobeerd op een Aeotec Smartswitch6. Het duurt onwijs lang, denk ruim een half uur, maar het is gelukt.
Zigbee duurt ook zo lang voor updates, dus niks geks...
Ze werken aan een online database met firmware. Als dat er is wordt het een stuk eenvoudiger om te updaten. Nu moet je nog zelf de firmware zien te vinden en uploaden.
De Roon integratie en Apple TV integratie werkten hier niet meer na de update. Dus een restore gedaan en weer werken met 2022.6.7.

De opmerkingen over niet installeren van de .0 versies zijn dus niet voor niks.

Even wachten tot ze die issues opgelost hebben.

Nog een keer de update gedaan, Apple TV integratie heb ik er opnieuw in moeten zetten. De Roon integratie wilde nu wel werken zonder in te grijpen.

Mi Flora werkt niet, oftewel nog steeds geen goede update, weer terug naar 2022.6.7.
BLE zou moeten werken, niet dus.

[Reactie gewijzigd door RobbieT op 8 juli 2022 02:32]

die Apple TV integratie heeft bij mij eigenlijk nooit echt gewerkt, behalve toen het net uitkwam. Daarna kon ik nooit meer zien wat er speelde, wat overigens geen probleem is dus heb ik het zo gelaten.
Performance komt vooral door de upgrade naar python 3.10.
Zoals elke maand, best de eerste releases overslaan. De upgrade van python is nu nog een extra reden om te wachten....
Mijn switch bot integratie werkt niet goed meer na de upgrade. Hopelijk lossen ze dat snel op.
En welke resp. Hoe heb je die gedaan / :? voor elkaar ??
Ik krijg daarvan niets voor elkaar.
Ik heb op een mini PC VirtualBox draaien met daarin Home Assistant. Bluetooth dongle doorgelust naar VirtualBox en dan de Switchbot integratie toegevoegd. Probleem bij mij is dat de switchbot apparaten na een tijdje op unavailable gaan. Ik zie op github redelijk wat mensen problemen hebben met de switchbot integratie in HA.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee