Driver-update: AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.2.1

AMD Radeon Software Crimson Edition logo (75 pix) AMD heeft een nieuwe versie van zijn Radeon Software Adrenalin Edition 2020-drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7730(M) en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. Drivers worden alleen voor Windows-versies 7 en 10 aangeboden en verder zijn er geen 32bit-drivers meer beschikbaar. Nieuw in de 2020 editie is onder meer Radeon Boost, een technologie die van dynamic resolution scaling gebruik maakt om betere framerates te bereiken. In versie 20.2.1 is verder nog ondersteuning voor Zombie Army 4: Dead War toegevoegd en zijn er diverse problemen verholpen.

Support For
 • Zombie Army 4: Dead War
Fixed Issues
 • Some users may experience higher than expected memory usage when recording with Radeon ReLive.
 • HDR content may become overly dark or overly bright in some DirectX®12 API games on Radeon RX 5000 series graphics products.
 • The camera element may exhibit stutter in recorded clips or during streaming using Radeon ReLive.
 • The scroll bar is missing for some users in the Compatibility tab of Radeon Software.
 • Radeon Software may fail to detect VR games when SteamVR is running or has been started.
 • Radeon Anti-Lag enable and disable beep notifications may be played in error when individually pressing keys assigned to the hotkey.
 • The Snap Settings feature may fail to apply settings for Auto Tuning controls if other Auto Tuning settings were already applied.
Known Issues
 • Some DirectX®11 API games may experience an application crash when performing a task switch with Radeon Image Sharpening enabled.
 • Enabling feature for Radeon ReLive such as Instant Replay, Instant Gif or In-Game Replay may cause the display or UI to flicker or stutter.
 • A loss of display with working audio may be experienced on a limited number of displays when performing a mode change on Radeon RX 5000 series graphics products.
 • A system crash or hang may occur when running the Final Fantasy XIV: Shadowbringers benchmark.
 • Integer Scaling may cause some video content to show flicker when the display resolution is set to less than native resolution.
 • The Radeon Software Overlay hotkey notification may sometimes be displayed during video playback in web browsers or launching some video player applications.
 • Radeon Software may open with an inconsistent size or may not keep its previously set size when opened.
 • Modifying the HDMI Scaling slider may cause FPS to become locked to 30.
 • Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.
 • Some games may exhibit stutter or appear to be downclocking on Radeon RX 5000 series graphics products.
 • A black screen may occur when performing a mode change with a limited number of displays on Radeon RX 5700 series graphics products.

Versienummer 20.2.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows 10
Website AMD
Download https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-2-1
Bestandsgrootte 482,00MB
Licentietype Freeware

Reacties (51)

Wijzig sortering
Zijn er toevallig ook mensen die met een 5700XT, BF5 opstarten en dan eerst even 2 sec een sneeuwscherm krijgen en daarna zwart beeld?
Computer blijft wel gewoon lopen, alleen dan zonder beeld zegmaar..

Groeten Niels
Niels
Deze bug heb ik al 2 jaar. Ook bij mijn vorige amd kaarten.
Diverse keren schone install gedaan, maar dit bleef altijd weer terugkomen.
Oplossing die de laatste maand blijkt te helpen bij mij is een externe soundcard (omni) en overige interne soundcards (ook amd-s videokaart sound) uitzetten.
Bij mijn nvidia game kast nooit problemen meegehad, ook na upgrades videokaarten nvidia
Voor zover ik weet is dit vooral een 5000 series probleem.
Ik heb dit probleem in elk geval niet om mijn Vega en Fury maar een vriend van me met een 5700XT had dit ook. Hij had er wel meer problemen mee en heeft nu een geforce gekocht. 2 andere vrienden van me hebben echter ook een 5700XT en die hebben geen problemen. Je zou bijna zeggen denken dat het probleem in de kaart zit en niet in de drivers.
Overigens heb ik in beide systemen 2 soundcards, dus dat is niet het probleem
Ja, hier heb ik ook last van. Alleen in mijn geval is het een screenfreeze, die meestal optreed na een kwartier/half uur spelen en dan word ik terug gestuurd naar mijn bureaublad. Bijzonder vervelend. Ik krijg nu sinds kort dan ook de melding dat 'application bfv.exe has been blocked from accessing graphics hardware'. Andere spellen kan ik zonder problemen uren achter elkaar spelen, maar BF5 crasht keer op keer. Ik moet nog t een en ander proberen om te kijken of er iets helpt, maar t zou natuurlijk gewoon out of the box goed moeten werken eigenlijk, ongeacht aantal schermen, of software-instellingen, mits de temperaturen enzo gewoon goed blijven.
Ja, na versie 19.12.1 heb ik problemen met BF V zoals vastlopen en zwart beeld (PC blijft lopen) :( .
En voor de nieuwste games heb ik toch de nieuwste driver nodig (Adrenalin 2020).
Eigenlijk..Ben niet echt tevreden met AMD Radeon, de drivers hebben veel issues. Je bent meer aan het installeren en testen dan gamen.

Voorheen had ik Nvidia en ik moet zeggen dat de drivers zijn veel beter en lekker stabiel. Had vorig jaar een Radeon VII gekocht omdat mijn GAMING TV ondersteunt freesync HDMI 2.0.

Als iemand is van plan om een GAMING TV te gaan kopen.. Dan raad ik aan om een TV met HDMI 2.1, want dan kan je een Nvidia met G-SYNC gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Tormento op 5 februari 2020 12:21]

Gebruiken veel mensen hier de Radeon Software features? Het viel mij op dat ik, met mijn RX 480, er nooit wat mee deed. Dus ik download de zooi alleen om de drivers te gebruiken. De gehele Radeon Software tool wordt bij mij niet geïnstalleerd.
freesync aan. en heb laatst wat opgezocht over een game in de overlay browser zodat ik niet hoef te alt-tabben

En ik limiteer altijd de tessellation level tot 16x.
Dat ligt eraan wat je daarmee bedoelt. Profielen per spel/applicatie? Absoluut! Dingen als framerate target control/radeon chill zijn op spellen die anders 200+ fps zitten weg te stoken wat mij betreft een noodzaak, althans op mijn 60 Hz scherm. Al was het maar voor de herrie, maar voor de levensduur (en uiteraard ook mijn het milieu en de energierekening) kan het ook alleen maar beter zijn.

Even snel wat opnemen… tja, op zich wel handig maar echt gebruiken doe ik het niet. Maar ik vind het geen slechte toevoeging. :)
Sinds vorige versie maar teruggegaan 19.12.1, zoals velen aanraden. Geen zin om bèta tester te zijn met m'n 5700XT.

Begrijp me niet verkeerd: ben erg tevreden met m'n build van AMD, maar ze moeten in plaats van features toevoegen, de drivers stabieler maken.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 4 februari 2020 19:39]

Drivers zijn ook stabiel.

Of heb ik hele speciale AMD hardware?

Denk dan ook dat de meeste probleempjes bij de gebruikers zelf ligt.
Ah ja, het typische AMD reddit antwoord: User error.
Nee, het is geen user error. De drivers zijn niet goed genoeg.
Na jaren van blackscreens hebben ze het nog steeds niet weten op te lossen.

[Reactie gewijzigd door unfor op 4 februari 2020 20:33]

Ah ja, het typische AMD reddit antwoord: User error.
Dus precies het zelfde als het nvidia reddit antwoord als er iemand een probleem heeft met zijn nvidia kaart.
De drivers zijn niet goed genoeg.
Dan zou iedereen er last van hebben ipv een kleine minderheid.
Na jaren van blackscreens
al AMD/ATI sinds de 9700Pro, en deze 5700XT is mijn 6de kaart al, en nog nooit een blackscreen gehad. en al jaren een dual monitor setup, met zeker 4 verschillende monitoren inmiddels.

[Reactie gewijzigd door Countess op 4 februari 2020 20:57]

Mooi dat jij er geen last van had, helaas waren er duizenden die er samen met mij wel last van hadden.
Zo werkt dat altijd: Men heeft geen last van problemen waar anderen wel last van hebben, dus het zal dan wel aan de gebruiker liggen....
P.S. Ik heb ook altijd graag amd kaarten gebruikt, al sinds de ATi Rage II, maar sinds Vega is het echt een drama met de drivers.

[Reactie gewijzigd door unfor op 4 februari 2020 21:14]

Ik heb dus afgelopen jaar ook een complete AMD build willen maken maar idd de 5700xt toch weer weg gedaan en nu een 2070s er in. De drivers zijn bij Nvidia toch echt stabieler en de user interface is click and go terwijl ik bij AMD door de bomen het bos niet zie. Ik heb de afgelopen jaren een 280x, 290x, en een 480x gehad naast de 5700xt. Daarnaast gtx780, gtx980ti en nu een 2070$ dus heb echt wil verschillende opties geprobeerd.
Had de kaart al lang RMA gezonden.. Heb zelf ook een rx5700xt.. Tot nu toe nog geen problemen ontdekt.
Ik weet wel uit het verleden dat ik een R9 290 kaart had die niet zo geweldige kwaliteit was..
Als de drivers niet goed zijn heeft iedereen er last van die een AMD kaart heeft, en dat is dus zeker niet het geval. Er worden vele miljoenen kaarten verkocht en er is daarvan maar een erg kleine groep die “problemen” heeft, dus het zal merendeels aan de gebruiker liggen of aan Windows, veel mensen klote met de Windows settings omdat ze denken dat Microsoft met alles meekijken wat ze doen. Tja, dan vraag je om problemen.
Naam zegt niet zoveel, dat is maar een verzonnen naam. Ik ben ook absoluut geen fanboy van welk bedrijf dan ook, die willen maar één ding en dat is geld.

Maar het is vrij simpel, drivers zijn voor iedereen hetzelfde dus dan zal iedereen “problemen” moeten hebben. Er zijn een paar duizend mensen die ‘zeggen’ dat ze “problemen” zouden hebben. (“Zeggen dat...” het is en blijft internet)
Een paar duizend dus terwijl er vele miljoenen kaarten verkocht worden...
Als er miljoenen gebruikers problemen hebben kan je het toeschrijven aan drivers maar dat is hier dus niet het geval.
Je kunt het blijven proberen te verdedigen, maar als AMD zelf al aangeeft dat ze weten van het black screen issue: Waarom blijf je het dan nog ontkennen?
Het issue is echt, en niet veroorzaakt door de gebruiker.
Het is gamersnexus die dat denkt.

Maar nogmaals, als het driver problemen zijn heeft iedereen er last van.
Als de driver bijvoorbeeld bij BF5 problemen geeft moet iedereen dat dus hebben, BF5 is bij iedereen hetzelfde en de driver ook, toch heeft de overgrote meerderheid geen problemen. Dan verdenk ik toch al vrij snel de gebruiker zelf, dit zie ik ook erg veel terug in mijn eigen beroep.
Bedrijfswagen monteur/APK keurmeester. Heel veel mensen die een dealer de schuld geven maar uiteindelijk komen we erachter dat ze zelf hebben lopen klote aan van alles en nog wat.
Hoe kun je zeggen dat het aan de gebruiker ligt als ik update van mijn 19.12.1 driver naar een nieuwere versie, waarna ik crashes krijg? Rollback naar 19.12.1 en alles is weer prima. Ik ben het met je eens dat het wellicht een combinatie van factoren is waarbij dit optreedt. (combinatie moederbord, CPU en instellingen bijvoorbeeld). Maar dat is juist wat AMD dan hoort uit te zoeken. Proberen om door middel van uitsluiten tot de oorzaak te komen. Stel dat het moederbord "X" met CPU "Y" is die de problemen geeft, dan is iedereen wel op de hoogte en kun je daar eventueel zelf actie op ondernemen in plaats van elke twee weken weer kansloos drivers testen.
Er zijn altijd wel mensen die zeggen dat ze problemen hebben, die heb je bij alles ook bij AMD CPU’s, Intel CPU’s, Nvidia GPU’s, Samsung smartphones enz. Het is altijd lekker makkelijk en simpel om overal de fabrikant de schuld van te geven.

Lekker klote met de (Windows) settings, slechte OC’s dat kan zijn van de CPU, RAM of GPU, klote met biossen of een op en top systeem bouwen met een slechte voeding van €30, en het ligt nooit aan de gebruiker natuurlijk.....
Heb het allemaal al meegemaakt.
Het kan zijn dat er in een zeldzaam en zeer specifiek configuratie een probleempje ontstaan, maar in 99% van de gevallen is het de gebruiker zelf.


Krijg ik en de vele andere dan speciale hardware van AMD? Of zijn de AMD drivers kieskeurig en kiezen ze random mensen uit om te plagen? Leg dan eens uit waarom de overgrote meerderheid geen problemen ervaart met dezelfde GPU’s en dezelfde drivers?

Wat ik je probeer uit te leggen is dat als er werkelijk een probleem in een driver zit, dan zit dat dus in de driver. Daar heeft de gebruiker 0 invloed op en dus zal 100% van de gebruikers dezelfde fouten en of problemen hebben.

Als er een gebruiker is die met BF5 steeds een zwart scherm krijgt in combinatie met een RX 5700XT en (bijvoorbeeld) driver 20.1.2 en zegt dat het de driver is, dan moet ik dat dus ook hebben met mijn RX 5700XT. Want ik heb geen invloed op de game software, ik heb geen invloed op de driver en ook niet op de GPU, dat is allemaal een vast gegeven. Dus dan zal werkelijk iedereen met die kaart en die driver er last van hebben...
Sorry maar hoe kan je zo thickskulled zijn... Fijn dat voor jou altijd alles precies goed heeft gewerkt maar dat geld niet voor een grote groep andere klanten, including myself. Sinds ik mijn 5700 heb, heb ik nog nooit zo veel blue screens en black screens meegemaakt. Ik vind het een geweldig product maar de drivers zijn toch echt niet optimaal. Ook bij mij werkte alles stabiel op de 19.12.1 driver, tot ik heb geupdate naar de "aanbevolen" versie. Nu heb ik weer last van blackscreens en andere bugs.

En je statement dat het komt door de user doordat ze met windows settings of overclocks prutsen is ook volledig onzin. Ik heb toen ik mijn 5700 aanschafte een volledig nieuw system gebouwd met een clean windows install. En meteen had ik problemen. Ook heb ik mijn CPU (Ryzen 3600) en GPU nog nooit ge-overclocked.

De denkwijze van "Ik heb er geen last van, dus het zal wel aan de user liggen" is echt zo fout.
De huidige drivers zijn gewoon nog niet stabiel genoeg, en dit moet echt beter. AMD weet dit zelf ook, anders zou de "Known Issues" lijst ook niet zo groot zijn....

Nogmaals, fijn dat alles voor jou altijd perfect werkt en heeft gewerkt, maar dat betekend niet automatisch dat het aan iemand anders ligt. Het is gewoon een loterij.

Ik raad iedereen met deze problemen aan om weer de oude 19.12.1 driver te installeren. Bij deze versie werkt alles stabiel.
Denk dan ook dat de meeste probleempjes bij de gebruikers zelf ligt.
Was het maar waar. Ik begin er gewoon moedeloos van te worden.
Geen enkel probleem hier met de 5700xt en 290x. In een systeem met een 4820k (290x) en een 3700x (5700xt). Dan zie je dat het twee hele verschillende systemen zijn en toch geen enkel probleem ermee.
Dan ben je (bijna) meer de uitzondering dan de standaard, en spreek je nogmaals als er een nieuwe game uit komt waarbij de drivers de eerste 2~5 maanden buggy zijn.

AMD maakt een steeds mooiere en gebruiksvriendelijker UI, maar wat heb je daar aan als de onderliggende drivers zelf niet goed werken, daarnaast moet je elke keer opnieuw wennen aan de veranderde UI.

nVidia aan de andere kant heeft al ruim 10j+ de zelfde oerdegelijke saaie UI waar je moeiteloos snel door heen loopt, zelfs als je hem voor de eerste keer gebruikt.

AMD driver, ziet er uit als een Ferrari, maar met een haperende Trabant motor.
nVidia driver, ziet er uit als een Trabant, maar met een soepele Ferrari motor.

Bij mij komt er geen AMD kaart meer in mijn PC totdat AMD ook bewezen degelijke drivers heeft.
Niet echt, er is en vrij kleine groep die “problemen” heeft. Iedereen heeft verschillende systemen maar ze hebben allemaal 1 ding hetzelfde, namelijk de drivers. Als het dus aan de drivers ligt heeft iedereen er last van en dat is zeker niet het geval.

Ik vindt het overigens wel een typische reactie. Zo van “AMD heeft problemen en Nvidia heeft nooit problemen” antwoord. Met Nvidia heb ik overigens ook nooit problemen gehad mits je wel DDU gebruikt bij nieuwe drivers.
Het is prima dat je AMD prefereert boven Nvidia/ Intel, zoals ik ook graag doe. Maar omdat jij toevallig niet problemen ondervind wil zeker niet zeggen de drivers in orde zijn. Wees blij dat jij geen problemen hebt, de meeste 5700 bezitters namelijk wel.

Amd geeft zelf ook de problemen toe (zie hierboven als je het stuk niet gelezen hebt; Known issues).
Nee helaas, vastlopers in games komt vrij veel voor bij bijv 5700(xt) users.
Je moet even wat verder kijken/denken dan je neus lang is. Niet elke combinatie qua hardware + software + games is hetzelfde. Tuurlijk, het is moeilijk om dat allemaal vloeiend met elkaar te laten samenwerken, maar ik zou liever zien dat AMD daaraan werkt in plaats van aan features.
Idem, voor mij geen problemen.
Sinds de 20.x versies alleen maar random crashes zelfs met reinstall, terwijl de 19.x dit niet had met een 5700 (xt) kaart. Al tot me verbazing nog niet gecrasht met de 20.2.1.. zou het dan nu echt keer blijven werken..
Heb ikzelf ook al een keer geprobeerd. nog steeds crashes. Ik ben iig terug naar 19.12.1. Geen problemen.
Het kan zijn dat je wellicht één van die extra nieuwe functies hebt geactiveerd ( ben naam even kwijt ) die als alternatief voor AA kunnen dienen, framerate adaptive beperken etc.
Die veroorzaakten bij mij ook crashes en enormr lag, maar eenmaal uit werken de nieuwste drivers hier perfect op mijn 5700 XT.
Ik weet welke feature je bedoelt inderdaad. Bedankt voor de tip. Ga ik in m'n achterhoofd houden, maar voorlopig blijf ik nog even op deze versie.
welke feature is dat? misschien dat dat mijn crashes in elk geval deels kan verhelpen
Ik kom even niet op de naam omdat ik de software niet meer draai :p. Je herkent het wel aan de beschrijving die hij geeft (die beschrijving komt ook terug in de software).
Met versie 2.0.14 had ik het volgende probleem op 2 verschillende computers ( wel allebij een R9 290x)

Ik gebruik mijn pc's 2 beeldschermen.
Op het linkerscherm heb ik youtube aanstaan en op het rechterscherm een game.

Als ik youtube op fullscreen heb en het spel is niet in focus stopt op beide scherm vervolgens het beeld. Het blijft gewoon stilstaan terwijl het geluid doorspeelt. Klik ik bijvoorbeeld in het spel gaat de framerate weer gewoon verder.

Hopelijk is dit nu opgelost met deze nieuwe driver.
Zucht, het probleem met mijn Radeon VII is nog steeds niet opgelost met deze driverversie. Ik heb het getimed: Na 4 minuten een freeze en shutdown gehad.

Toch maar weer terug naar 19.12.1. Deze versie is tenminste wel stabiel.
Denk dat ik maar 'garantie' ga claimen aangezien ik na 1.5 maanden de hoop stilletjes heb opgegeven.
A loss of display with working audio may be experienced on a limited number of displays when performing a mode change on Radeon RX 5000 series graphics products.

Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.

Some games may exhibit stutter or appear to be downclocking on Radeon RX 5000 series graphics products.

A black screen may occur when performing a mode change with a limited number of displays on Radeon RX 5700 series graphics products.

Deze issues nog steeds na dik 6 maanden.
Zit serieus te overwegen om mijn RX5700 aan te bieden voor RMA
Heb volgens mij wel genoeg geduld getoond. Neem wel een 2060 (S) of 2070
Eindelijk erkennen ze dit:

Some games may exhibit stutter or appear to be downclocking on Radeon RX 5000 series graphics products.


Dit is 1 van de grootste problemen die ik heb met m'n RX 5700XT, 20fps terwijl de GPU op 400Mhz geclocked is en niet boost naar hogere frequenties.
Voornamelijk met oudere games (DX 11) en er is nog een gedeelde noemer......allemaal Ubisoft titels.
Echt verschrikkelijk frustrerend, m'n oude RX 580 haalde hogere fps in deze games. 8)7

Ghost Recon Breakpoint crashed ook nog steeds, maar wel minder frequent met deze nieuwe driver.

Best jammer, ik had echt gehoopt dat Navi van AMD terug een relevante speler in de GPU markt zou maken.
En qua hardware heeft het dat ook wel gedaan maar de verschrikkelijke software doet hun de das om. |:( |:( |:(
For shame AMD, for shame.....
Je kan proberen in je moederbord bios de PCI slot te veranderen van auto naar Gen 3. Dit heeft bij mij de stuttering gefixed toen ik daar problemen mee had. Ook kan je proberen je moederbord bios te updaten. De out of the box bios bij bijvoorbeeld de MSI B450 Tomahawk Max is niet echt optimaal. Na een update werkt alles een stuk beter.
Bedankt voor de tips.
Gen4 zal het probleem niet zijn, dat heeft m'n oude moederbordje niet.
BIOS updaten zou ik idd eens moeten doen, zit momenteel nog op een BIOS van 15 maanden oud.
Maar omwille van problemen door een BIOS update uit het verleden en het feit dat Asus niet toe laat om op een normale manier om te flashen naar een oudere BIOS sta ik daar vrij terughoudend tegenover.
Alle geheugen timings en overclock settings terug moeten ingeven omdat het overclock profile gewist wordt bij een BIOS flash maakt de beslissing ook niet makkelijker.

Maar mss moet ik de knoop toch maar eens doorhakken....
Mijn B450 moederbord support ook geen Gen4 maar als de instelling op Auto staat kan hij toch gek gaan doen. Ik snap dat de bios flashen idd niet een vredig proces is dus of je de knoop doorhakt moet je zelf weten. Ik dus kan echter niet garanderen dat het iets gaat veranderen.
Hier is het nog een B350 mobo, ik zie nergens in BIOS een optie om de PCIe Gen in te stellen, zal dus wel OK zijn denk ik.
Dan heb ik toch maar de knoop doorgehakt en m'n BIOS geupdate naar de meest recente versie (5407 - 15/1/2020) voor m'n mobo alsook m'n chipset drivers.
Dit lijkt voorlopig geen bijkomende problemen te hebben veroorzaakt.
Sterker nog, het lijkt dingen te hebben verbeterd, GRB is nog niet gecrashed (klein uurtje gespeeld), wat vooruitgang is en tevens ook tot mijn grote verbazing minder stevige downclocks van m'n GPU.
Ik snap de relatie tussen main BIOS/Chipset en GPU downclocks echter niet zo goed, beiden zijn toch min of meer onafhankelijke entiteiten maar goed, het heeft geholpen.
Thanks!
Dat is fijn om te horen! Mooi dat het je geholpen heeft. Nou hopen dat alles goed blijft werken! ;)

De PCI setting staat bij mij onder:
Settings\advanced\PCI Subsystem Settings.
En dan heet de setting PCI_E1 - Max link speed.
Die moet dan van [Auto] naar [Gen3].
Geen crossfire meer voor mijn vega's ?
Ik had gister toen ik mijn Radeon Software probeerde te openen dat het venster halverwege rechts op mijn scherm werd afgesneden en de interface wilde niet laden, het zag eruit als een doorzichtig glazen venster.

Nu denk ik zomaar dat dit niet helemaal hetzelfde is als:
Radeon Software may open with an inconsistent size or may not keep its previously set size when opened.

Ik vond die interface van 2019 ook veel fijner (zoals hij als screenshot in het artikel staat), het voelde veel lichter en soepeler aan en was ook nog eens veel overzichtelijker, ik moet in die nieuwe altijd een paar minuten zoeken voordat ik heb gevonden wat ik wil aanpassen.. Is er nog een manier om die oude interface weer terug te krijgen zonder mijn drivers te downgraden? Het begint ondertussen aan te voelen als bloatware en dat is nu juist waar ik voorheen met AMD altijd zo blij mee was.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee