Firmware-update: Apple iOS 12.1

Apple iOS 12 logo (80 pix) Apple heeft versie 12.1 van iOS uitgebracht. Apple iOS is het besturingssysteem voor de iPhone, de iPod touch en de iPad. Versie 12 van iOS kan alleen op de iPhone 5s, iPad mini 2 en zesde generatie iPod touch of nieuwer worden geïnstalleerd. In versie 12 heeft Apple ingezet op het verbeteren van de prestaties, wat met name op oudere hardware goed is te merken. Verder kunnen gebruikers inzicht krijgen in het gebruik van hun hun apparaat. Versie 12.1 brengt verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen:

Group FaceTime
 • Adds support for video and audio calls with up to 32 participants simultaneously
 • Encrypted end-to-end so your conversations remain private
 • Start Group FaceTime right from a group Messages conversation, or join an active call at any time
Emoji
 • Over 70 new emoji, including new characters with red hair, gray hair and curly hair, new emoji for bald people, more emotive smiley faces and additional emoji representing animals, sports and food
Dual SIM support
 • Introduces Dual SIM with eSIM which allows two numbers in one device for iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR
Other improvements and fixes
 • Introduces Depth Control in Camera preview for iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR
 • Improves cellular connectivity for iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR
 • Adds the ability to change or reset your child’s Screen Time passcode using Face ID or Touch ID
 • Fixes an issue where the sharpest reference frame was not always selected in front-facing photos for iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR
 • Resolves an issue that caused messages to be merged into one thread when two users were signed in with the same Apple ID on multiple iPhones
 • Addresses an issue that prevented some voicemails from appearing in the Phone app
 • Resolves an issue in the Phone app that could cause phone numbers to appear without their corresponding contact name
 • Fixes an issue that could prevent Screen Time from reporting specific websites in the activity report
 • Addresses an issue that could prevent adding or removing family members from Family Sharing
 • Adds a performance management feature to prevent the device from unexpectedly shutting down, including the option to disable this feature if an unexpected shutdown occurs, for iPhone X, iPhone 8 and iPhone 8 Plus
 • Adds the ability for Battery Health to inform users that it is unable to verify if a genuine Apple battery is in iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR
 • Improves reliability of VoiceOver in Camera, Siri, and Safari
 • Fixes an issue that could cause MDM Device Enrollment to report an Invalid Profile error for some enterprise users

Versienummer 12.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen iOS
Website Apple
Download https://support.apple.com/nl-nl/HT204204
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

31-10-2018 • 08:33

38 Linkedin

Submitter: Kek

Bron: Apple

Lees meer

Reacties (38)

Wijzig sortering
eSIM support, nu de providers nog ;).

[Reactie gewijzigd door Jay-v op 31 oktober 2018 08:38]

Ik zie persoonlijk de echte voordelen van E-sim niet voor telefoons. Behalve vanuit een milieu-aspect dat we niet weer een stukje plastic hebben dat eens in de zoveel tijd in de prullenbak landt.

Het maakt uiteraard het wisselen van provider wel iets makkelijker, want dan hoef je niet 'helemaal je SIM kaart te wisselen' of 'dagen te wachten voordat je je SIM kaart hebt', maar dat is nou ook niet echt veel werk en mijn gevoel zegt dat er niet zo veel veel mensen zijn die structureel vaker dan één keer per jaar van provider wisselen.

Apple heeft natuurlijk de Apple watches alleen voorzien van een E-sim, maar die apparaten kunnen ook via je telefoon het internet op en dat is ook niet echt onoverkomelijk lijkt mij?

Ik zie de E-sim dan ook voornamelijk als een evolutie maar niet echt als een revolutie. Zouden er trouwens echt mensen zijn die niet van provider wisselen omdat ze dan een andere SIM kaart in hun telefoon moeten doen?
De use-case is voornamelijk kort durende abonnementen. Ik reis vaak buiten Europe. Roamingkosten zijn nog steeds hoog. De overhead van een simkaart kopen en distribueren voor abonnementen van < 1 week is vrij hoog denk ik.

Stel je voor dat je op de luchthaven even een data abonnement kunt kopen aan een automaat. Na betaling verschijnt er een QR code, die scan je met je telefoon en je bent online.
Zeer goed punt. Had ik niet aan gedacht 😊
Providers vrezen dat ze klanten kwijtraken als het wisselen van aanbieder makkelijker wordt dmv. eSIM. O.a. Vodafone, KPN en T-Mobile hebben aangegeven geen plannen te hebben om iets met de eSIM te doen. bron.
Leuk maar voor de Apple Watch met LTE is het een must. Daar kan namelijk geen fysieke sim kaart in. Als er straks een kleine aanbieder komt die eSIM ondersteund gaat iedereen massaal daar heen.
De push zal ook vooral vanuit enterprise sector komen, automatisch van afstand met eSIMs activeren scheelt veel werk als je een vloot van een paar duizend iPhones hebt.
Enterprise ja, maar dan wel uit de M2M markt. Er zijn meer M2M machines dan GSM's. Het gebeurt regelmatig dat je SIM kaarten kan vervangen omdat je van provider wisselt of provider ermee stopt. eSIM betekent hier een enorme kostenbesparing.
Dat zou betekenen dat je meer afhankelijk bent dat die M2M machines vervangen worden door esim varianten. Volgens mij gaan M2M machines langer mee dan de 2-3 jaar cyclus van veel consumenten voor hun smartphone...
En dan zal op dat moment KPN wel reageren. Maar hoe groot is de kans dat zakelijke gebruikers overstappen van KPN naar die kleine aanbieder vanwege eSim? Maar wanneer eSim er eenmaal is, wordt het natuurlijk een stuk makkelijker om van KPN naar Vodafone over te stappen zonder een complexe SIM omwissel actie te hoeven doen.
Als men zo massaal overstapt naar eSim zal die provider automatisch niet klein meer zijn ;)
Truphone ondersteunt eSIM (ook in NL)
Dat kunnen ze nog doen met voorwaarden. Volgens mij is het in de VS zo dat die automatisch je abonnement gebruikt van je iPhone. Je moet wel $ 10 betalen om er gebruik van te maken. In mijn ogen absurd. Waar betaal je dat geld dan voor?
Op zich vind ik het argument van T-Mobile ook wel plausibel. De markt is nu gewoon nog heel klein. Dat ze dit doen om overstappers het moeilijk te maken geloof ik even niet. Dat blijft lastig, ook met een eSIM. Als de markt groot genoeg is komt er vast een provider die dit gaat ondersteunen in de hoop op meer klanten, dan volgen de andere providers ook wel. Ik zou ook nog niet veel gaan investeren als er amper klanten zijn die dit kunnen gebruiken. Het gaat jaren duren voordat de adoptie van toestellen met eSIM boven de 5% zit.
Toch jammer als je een android of apple watch hebt. En inmiddels zijn er al meerdere android telefoons afgelopen jaren met esim.

Zelf zou ik overwegen een ‘echt’ dual sim telefoon uit hong kong ipv de esim versie hier. Is ook nog €200 goedkoper, oa omdat je geen btw hebt daar. Je hebt dan nog de garantie overwegingen. Dus ik zou wel geinteresseerd zijn in dual sim. Volgens providers niet, omdat weinig mensen dat hebben in nl. Kip en ei verhaal... :?
Welke Android toestellen die hier verkocht worden hebben een eSIM? Je ziet wel veel de "gewone" dual sim telefoons voorbij komen.
Op zich vind ik het argument van T-Mobile ook wel plausibel. De markt is nu gewoon nog heel klein
Kip-ei.

Maar met de launch van iPhone Xr/Xs haalt Apple nu dit argument onderuit. Met hun verkoopcijfers is er binnen een paar maanden een significante markt*. Gecombineerd met hoeveel er staan te trappelen om ook hun Apple Watch van connectiviteit te voorzien.

Laat 20% van de markt in Nederland een iPhone zijn (iets overschat). Laat 20% van die groep per jaar een nieuwe iPhone kopen (dus 5 jaar met een 'oude' telefoon, vrij conservatief).
Dan is over 1 jaar al 4% van de markt eSim capabel.. en dat is alleen Apple telefoons. Dan zijn er nog de smartwatches en andere fabrikanten.
En van die 4% maakt hoevel % het iets uit of het een eSIM is of een kaartje? Wat je even in een ander toestel kan stoppen als je telefoon kapot is oid.

Ik denk dat ze het over 1 of 2 jaar vast supporten.
Dat gaat je nog tegenvallen.. kijk eens naar bijvoorbeeld; http://www.shareforce.eu/...aandelen-smartphones-2018. iPhone 7 had begin dit jaar nog geen 3.5% marktaandeel. Voor de providers is het een simpele afweging. Afgezien van early adopters boeit het de gemiddelde consument helemaal niks.
Snap ook dit argument niet.
Het wordt toch makkelijker om naar elke provider te gaan die de eSIM ondersteund.
Dus krijg je dan geen wisselwerking waardoor het aantal klanten gewoon status quo blijft voor alle providers.
Lijkt me eerder dat men een kans mist door niet te proberen de eerste provider te zijn met support om zo alle klanten naar hun te halen...
Nou inderdaad. Ik ben behoorlijk tevreden over Vodafone, maar zou nóg tevredener zijn als zij eSim zouden ondersteunen. Als een andere partij nu eSim gaat ondersteunen valt er een, voor mij belangrijk, argument weg om bij VF te blijven.

Uitzondering is KPN, als KPN eSim gaat ondersteunen kunnen ze nog stééds de boom in, met die partij wens ik geen énkel contact op wat voor manier dan ook te hebben. (En contact icm KPN is tóch al een moeilijk punt).
Ik denk dat ze bang zijn dat je een goedkope data only abo neemt bij een provider. En daarbovenop een goedkoop “bel only” abo bij een andere (of prepaid), zodat jij goedkoper uit bent.

Ze zijn naarstig op zoek naar de volgende melkkoe nu roaming ingeperkt is.
Goh, misschien is de oplossing dan wel dat ze data goedkoper maken ;)

Mja. Als wij het voor het zeggen hadden....
Je moet als bedrijf ook nog winst maken. Als jij de baas was, en je baan en salaris hangt er van af... een zien wat jij dan deed als je het voor het zeggen had.
Tarieven verlagen, daarmee klanten lokken, ze steeds afhankelijker maken van mijn dienst, en vervolgens stukje bij beetje de tarieven verhogen en de mogelijkheden terugschroeven.

Hoi Netflix, ja ik kijk naar jou ;)
Hoe maak je iemand afhankelijk van een data dienst? Want het ging hier niet over Netflix, waarvoor je niet echt een vergelijkbaar alternatief hebt.
Mwah ook Netflix heeft wel concurrentie hoor. Maar niet zoveel.

En 'afhankelijk' van een datadienst niet natuurlijk, maar combineer het met iets dat iedereen wil: combinatiekorting. Reden dat ik VF fijn vindt is ook omdat ze kortingen hebben icm Ziggo, wat ik ook heb (en ook erg tevreden over ben).

Maar bied data aan met bijv. korting op andere diensten die jij of een gelieerd bedrijf aanbiedt, en iedereen buigt als knipmessen.
Als je data only wil voor bv ipad is er blijkbaar wel een provider voor NL/BE:
https://www.truphone.com/nl/apple-sim/
Dat is er een idd, maar niet echt een goedkope ;)
"Adds a performance management feature to prevent the device from unexpectedly shutting down, including the option to disable this feature if an unexpected shutdown occurs, for iPhone X, iPhone 8 and iPhone 8 Plus"

Betekent dit dat deze devices hetzelfde probleem hebben als de 6s?
"Starting with iOS 12.1, iPhone 8, iPhone 8 Plus, and iPhone X include this feature, but performance management may be less noticeable due to their more advanced hardware and software design."

"iPhone 8 and later use a more advanced hardware and software design that provides a more accurate estimation of both power needs and the battery’s power capability to maximize overall system performance. This allows a different performance management system that more precisely allows iOS to anticipate and avoid an unexpected shutdown. As a result, the impacts of performance management may be less noticeable on iPhone 8 and later. Over time, the rechargeable batteries in all iPhone models will diminish in their capacity and peak performance and will eventually need to be replaced."

https://support.apple.com/en-us/HT208387

[Reactie gewijzigd door Raymond7 op 31 oktober 2018 09:04]

Welk probleem? Ieder apparaat met een accu zal op een gegeven moment dit probleem krijgen als de accu slijt. Apple lost dit op door minder te vragen als de accu versleten is.
Net geupdate, iphone Xs totaal bevroren, herstel lukt niet zit je dan met je apple...
Vreemd, misschien herstellen d.m.v. DFU?
Doet het weer na support met apple. Uiteindelijke oplossing was aan een andere computer aansluiten en als nieuwe iphone configureren, daarna de backup weer terugzetten via mijn eigen pc.
Typisch, ik krijg vandaag van mijn werkgever het dringende advies om deze firmware versie "even over te slaan" omdat er een bug in zit die ongeautoriseerde toegang tot je telefoon mogelijk maakt. Is dit bij iemand anders (ook) herkenbaar?

Zie in GoT al wel een developer beta van 12.1.1 voorbij komen, dus er zal aan gewerkt worden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee