Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 18 reacties
Bron: Asus, submitter: icegodd

Op de website van Asus treffen we een nieuw BIOS voor hun A7N8X aan. Het changelog, nog vers van de pers, bevat een aantal goede redenen om te updaten:

1. Fix A7N8X system fails to resume from S3 when using ATI RADEON 8500DV AGP VGA card.
2. Add "Dual Channel mode" or "Single Channel mode" string on POST screen.
3. Support new CPUs. Please refer to our website at:
http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx
4. Fix Win98 system shuts down fail if USB mouse legacy item in BIOS setup is enabled.
5. Fix large data transfer failed under Win2K and WinXP with hard disks configured as RAID0.[break]Je kan het nieuwe BIOS hier ophalen.
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (18)

Jawel, als je zoekt op de site http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx , staat er duidelijk :

Athlon XP 3200+(400 MHz FSB)(Model 10) supported vanaf revision 1.04, met Bios versie 1004.002.

Betekent dat 1.04 en 1.06 revisies handig FSB 200 supporteren met de nieuwe 3200+

... hier had ik al stiekum op gehoopt toen ik in februari dit bordje kocht....
inderdaad, ik hoopte ook wel erg op een biosupdate die 400mzh support officieel zou ondersteunen. Eindelijk een biosrlz waar je echt wat mee kan :P

Na dit mogen ze nu ook wel eens een nieuwe Nforce2 driver uitbrengen van Asus, want ook daar schort nog wel het e.e.a. Vlg mij hebben ze hier nogal wat problemen mee. |:(
Je woordt op je wenken bedient want de nieuwe nForce drivers zijn nu ook uit namelijk v2.41 :)
heb ze al getest en ze zijn wel beter geworden.
ik kan nu mijn xp2400 op een mp van 10 en een fsb van 200 draaien.. :D
eindelijk hahaha
dat wilde namelijk eerst helemaal niet.
hij laat ook zien bij de post dat je bijvoorbeeld dual channel hebt of single channel.
erg handig.

heb trouwens icm met dit mobo en 2x 256mb pc3200 Twinmos en een ati radeon 9700 pro een 3dmark score van 15117 :D
hiervoor had ik net 14910
Let op!
De Download link linkt naar de BIOS voor de A7N8X-Deluxe

Is er een update voor de A7N8X-Deluxe of de A7N8X?
Of beide? :)
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socka/nforce2/a7n8x/

Hier vindt je alle biossen en utillsvoor de ASUS A7n8x, en wat zie ik tot mijn verbazing??
De volgende beta versie staat er ook al bij :9
Ik heb hier een A7N8X Deluxe rev 1.04.
Daar is deze toch voor he?
Want met Asus Update vindt hij alleen nog maar de 1003...
zo wij zijn weer lekker laat mee. want ik heb het gisteren al gepost. en geinstalleerd. werkt 100%

ps missing info over deze bios update

het is alleen voor a7n8x deluxe

file - an8d1004.zip:
A7N8X Deluxe BIOS 1004 for PCB revision 1.03, 1.04, and 1.06 only.

file - c18d1004.zip: (van 2003/04/25)
A7N8X Deluxe BIOS C1004for PCB revision 2.0 and later only.

ER ZIJN DUS TWEE versie van 1004 a7n8x
tot REV 1.06
en
REV 2.0 and later |:(
Is met deze bios ook eindelijk het probleem van een niet uit te schakelen speech reporter opgelost?

Ik had soms, ondanks dat ik het had uitgeschakeld, de fijne melding "no cpu installed", ondanks het feit dat dat ik dan al bv een uur in windows zit (en dan pas m'n speakers aanzette).

Nou ja, ik ga zodadelijk ook maar eens flashen, en ik zal nog wel posten of ik het probleem niet meer heb. (ook of ik nu wel stabiel boven de 180 fsb kan komen...)

Edit:

Bios geflashed, geeft prima aan dat ik dualchannel geheugen gebruik, maar stabieler geworden? Ho maar, niet dus.
Zelfs nog wat onstabieler, ik denk dat ik er maar eens mee terug ga naar de winkel.
185 fsb (zelfs met mp op 7.5) post wel, maar dan beginnen de problemen, in 3dmark loopt ie vast, bij tmpgenc loopt ie vast en start ie automatisch opnieuw op, en ik heb al verscheidene keren gehad dat m'n computer uitviel :?
Harddisk kapt ermee, rest blijft wel draaien, maar eigenlijk een soort van spontane reboot, alleen hoor je zo'n klik dat m'n harddisk uitvalt.

Op 166 mhz, toch de normale settings lijkt me, gebeurt hetzelfde, tmpgenc loopt vast, en reboot automatisch, 3dmark kan dan nog wel door de tests heen komen, maar daarbij blijft het ook. Ik heb ook eventjes een spelletje geprobeerd te spelen (UT2003), maar ook daar kapt ie ermee.

Hier kun je m'n temps en voltages bekijken (de eerste 5 zijn tijdens de tests gedaan). Zoals je kunt zien zijn die prima, dus kan het daar volgens mij niet aan liggen.

http://members.lycos.nl/ludovanderheijden/MBM5.html
als de bovenste post bij meer mensen waar is betekend dit dat de barton 400 waarschijnlijk zonder problemen draait op de revisies < 2.0.
Deze bios heerscht echt... :) heb de grenzen aardig verlegt!!! WHoei!
post nu op 12,5x200mhz met m'n barton 2500+

:D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True