Software-update: Auslogics Disk Defrag 7.0.0

Auslogics logo (45 pix) Auslogics heeft versie 7.0 van zijn defragmenteerprogramma Disk Defrag uitgebracht. Behalve de harde schijf defragmenteren kan dit programma ook de vrije ruimte in een zo groot mogelijke eenheid samenvoegen. Verder is het programma in staat om veelgebruikte systeembestanden te herkennen en deze vervolgens aan het begin van de harde schijf te plaatsen, aangezien daar de hoogste leessnelheid te behalen is. Ook is het mogelijk om de defrag tijdens het starten van Windows uit te voeren, zodat ook systeembestanden die anders in gebruik zijn kunnen worden bewerkt. Tegenwoordig is er ook een betaalde uitvoering, die extra mogelijkheden biedt, en is de gratis versie van optionele 'extra software' voorzien.

Changes in version 7.0.0.0:
  • Thoroughly tested and tweaked for maximum Windows 10 compatibility
  • Program translated into multiple languages: select your language in Settings
  • Multiple algorithm improvements implemented
  • All known bugs fixed

Auslogics Disk Defrag 6.0 screenshot (620 pix)

Versienummer 7.0.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 10
Website Auslogics
Download http://downloads.auslogics.com/en/disk-defrag/disk-defrag-setup.exe
Bestandsgrootte 7,53MB
Licentietype Freeware/Betaald

Reacties (21)

21
21
11
0
0
1
Wijzig sortering
Fragmenteren is echt compleet zinloos voor een SSD, ook als er heel veel fragmenten zijn die na fragmentatie door en een sequentiele read opdracht in een gebied plaats kan vinden?
Klopt, fragmentatie is alleen van belang voor mechanische/magnetische opslag. Bovendien kan het bestandssyteem een hoop helpen. Denk aan de goede oude tijd met FAT(32) en het was zelfs een overweging ivm de maximale clustergrootte.
Los van BTRFS NTFS en weet ik t allemaal hebben we nu steeds meer te maken met SSDs. En die gebruiken we dan ook juist voor de data die bestaat uit vele kleine bestandjes. IOps is van belang. Allocatie. Bulk gooi je op je klassieke schijf. Boeiend als die tig GBs aan data niet consolidated staan, als t maar niet zoals vroeger zo is dat je systeem een browser moet openen, EN aan het swappen slaat EN dat ook nog eens op een heel inefficient bestandssysteem doet.
Maw: defragmentatie is overrated. Misschien is scrubben tegenwoordig nog interessanter.
Niemand heeft het over de buggy versie die Auslogic nu heeft uitgebracht... wat ik ook in deze nieuwe versie probeer te wijzigen... ik krijg een Task Scheduler-error!
Dus ik wacht wel op de volgende versie!!!!
:/
Deze error zie ik ook bij het wijzigen van de programma instellingen.
Windows 7 64b.
Het klaagt dat de Task Scheduler Service niet drait. Onzin want dat doet ie wel, maar bovendien is die helemaal niet nodig voor het wijzigen van de instellingen.
Overigens is 1 error niet voldoende om het programma te bestempelen als buggy.
Ik heb in mijn W10 desktop geen SSD maar een gewone 1T harddisk. In hoeverre kan ik met dit programma snelheidswinst halen? Ik dacht dat defragmenteer programma's niet meer nodig waren in W10 omdat die dat zelf al goed genoeg doet.
Klopt een beetje. Windows Defrag is een simpel progje dat je als "voorbeeldje" kan zien, net als MS Paint of Wordpad. Als je een wat volwaardiger tool installeert, zal defraggen iets meer opleveren en het proces van defraggen zal wat sneller gaan en/of minder energie verbruiken.
Vroeger was het programma nog netjes zonder bloatware van Auslogics... Tegenwoordig word je dood gegooid met "pc improver" achtige software van Auslogics, betaald uiteraard...
Dat dit nog een ding is tegenwoordig ^^

Gebruik al 7 jaar een SSD.

[Reactie gewijzigd door TheDeeGee op 23 juli 2024 10:23]

Ja dat is een ding als je Terabytes aan data hebt. Ik heb 2 ssd's daarnaast nog een 1 TB HDD en een 2 TB HDD en extern nog 2 x 3TB HDD wordt een leuk kostenplaatje will ik dat allemaal vervangen voor SSD's

[Reactie gewijzigd door Johan tb op 23 juli 2024 10:23]

Ik ook, maar die 4TB harddisk ernaast is toch wel handig.
Dan speelt het probleem van defragmentatie ook veel minder. Daarnaast zal er geen sprake zijn van systeembetanden op die schijf en dus is de toegevoegde waarde van dit programma niet zo groot.
Ben het met je eens.

Een "Datadump" schrijf zal minder snel last krijgen van fragmentatie. Het zal nog steeds kunnen gebeuren maar het zijn vaak de systeem files, en de kleine bestanden, de voor fragmentatie zorgen.

Dus 4TB vol met muziek en films? Dat fragmenteert bijna niet. 4TB vol met documenten, log files, ISO's enzovoort. Tja dat fragmenteert werk lekker.

Maar ja, behalve als je een bedrijf hebt of als hobby oude manuals scant wie heeft er 4TB aan kleine bestanden?

Het belangrijkste is dat als het systeem drive een SSD of zelfs een SSHD is dan valt het al een stuk mee met fragmentatie.

[Reactie gewijzigd door swampy op 23 juli 2024 10:23]

Anoniem: 721667 @P. vd Loo23 juni 2016 04:52
En als je een standaard 1 TB HDD in een laptop hebt, dan zal er ook niet snel sprake zijn van fragmentatie. Zie hem eerst maar eens vol te krijgen!
Toch zullen je windows bestanden snel fragmenteren na een tijdje met allerlei updates. Overigens adviseer ik mensen om geen 1 TB harddisk te nemen omdat het voor veel mensen toch te veel is en je het geld van 1 TB ook een SSD van 128 GB kan nemen. Helaas moet je dan wel goed zoeken naar zo'n laptop waar je in plaats van 1 TB ook een SSD kan nemen zonder extra(of veel meer) kosten.
Anoniem: 721667 @Rudie_V23 juni 2016 15:52
Oh ja, daar had ik niet aan gedacht...
Niet alleen systeembestanden hoe fje te defraggen. Wie dicteert immers wat je met zo'n grote dataschijf mag doen? Zet je Steam library er maar op, en kijk hoe defraggen dan uitmaakt. Om maar wat te noemen.
Gefeliciteerd. Niet iedereen heeft echter die luxe.
Defragmenteren? Daar ben ik na win98 mee gestopt; sinds ik op NTFS zit. Ik merk er werkelijk niks van of het wel of niet gefragmenteerd is.

Technisch gezien zal het vast een seconde sneller opstarten, maar de tijd die je er in moet steken is het mij niet waard.

Sinds de SSD kijk ik er al helemaaaaaal niet meer naar, logisch ook
De tijd die je erin moet steken? Defrag aanzetten en klaar. Sinds Vista is er I/O scheduling, waardoor je geen last hebt van een I/O achtergrondproces. Daarbij merk je weinig verschil omdat je Windows wrs niet hebt verteld om niet automatisch te defraggen - want dat gebeurt ook nog. Alleen niet zo efficient. Windows Defrag is een zgn voorbeeldprogje, maar ok, het werkt wel.

Een SSD moet je idd niet defraggen. Maar ook daarbij moet je Windows Defrag vertellen om eraf te blijven in de automatische stand.
Defrag programma starten, op start klikken, wachten tot gereed, programma sluiten.

Terwijl hij bezig is kan ik idd wat anders doen, maar die handelingen zijn het mij echt niet meer waard voor die minder dan een seconde tijdswinst bij het opstarten.

Ze zouden NTFS natuurlijk ook eens op de schop kunnen nemen zodat fragmentatie niet tot nauwelijks voorkomt; doen ze bij linux (ext4) en mac toch beter.

[Reactie gewijzigd door sus op 23 juli 2024 10:23]

Dat is een fabeltje. Alles fragmenteert op den duur. Dat is niet te voorkomen.

Bij linux doen ze alsof het geen probleem is, en iedereen roept dat ext4 niet fragmenteert. maar dat doet het wel. En nu er SSD's zijn, maakt het ook al niet meer uit. Maar het was wel degelijk een probleem - een probleem dat misschien op een andere manier dan met een defragger opgelost werd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.