Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Driver-update: VIA audio drivers 1.70a

Door , 10 reacties, bron: VIA

24-04-2002 • 11:35

10 Linkedin Google+

Bron: VIA

xingman liet ons weten dat VIA nieuwe audio drivers heeft uitgebracht. Deze drivers zijn bedoeld voor de moederborden die zijn voorzien van een VT8233, VT8233C of VT8233A Southbridge. Het changelog is helaas niet op de site van VIA te vinden.

Versienummer 1.70a
Besturingssystemen Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
Website VIA
Download http://downloads.viaarena.com/drivers/audio/74Audio_mu170a.zip

Reacties (10)

Wijzig sortering
Ik heb gewoon de standaard XP drivers voor me Epox 8KHA+ hiervoor. Zijn er met deze aparte drivers wat meer opties o.i.d. :?
Of maakt het geen hol uit
Als je de drivers van windows-update bedoelt: die zijn ouder (datum), maar hebben een hogere versie (3670 => 3800). Op cd (mijne iig) staan 3805, maar niet WHQL en met wat zooi erbij (zooi vind ik nutteloos).

Ik heb nu deze, maar merk eigenlijk geen verschil met windows-update of de CD (behalve die zooi dan), behalve de device naam: met deze is het "VIA AC'97 Enhanced Audio Controller (WDM).

Edit: btw ik heb een EPoX 8K3A+, dacht eigenlijk eerst te lezen dat jij die ook had (en ik steeds maar denken dan Asus 'onduidelijke' namen had, maar goed), bij een 8KHA+ zullen die 3805 drivers dus wel niet zitten.
Nou ik heb em ff vergeleken met de 1.60 versie...
De drivers voor Win 98SE,ME,2000,NT,en XP in dit pakketje zijn per stuk een kleine 20.000 bytes gegroeid.
Zal dus wel beter zijn :?

Als je Win98 gebruikt hoef je deze upgrade niet uit te voeren,gezien de W98 driver identiek is aan die in de 1.60 versie.
Nadat ik deze drivers had geinstalleerd had ik helemaal geen geluid meer. Na uninstall en installatie van 74mu160a.zip werkt m'n geluid wel weer maar nu heb ik ca. iedere minuut een aantal seconden dat HD activiteit alles blokkeerd (MSI K7T266Pro2-RU + RAID-0 2x40G Maxtor D740X)
Ze werken niet bij mij :?
Epox 8KHA+
Pak ik die cd van Epox erbij. Blijkt dat er één of andere Realtek A420 geluidskaart op zou zitten :? Wel AC 97 overigens.
Hier oorspronkelijk ook niet nu ik ze heb geinstalleerd.
Ook op een 8KHA+
Na de reboot geen geluid meer.
Braaf geuninstalled en nog 's opnieuw geprobeerd...helaas,geen geluid.

Daarna maar via apparaatbeheer de geluidskaart handmatig verwezen naar de 74mu170a\WINXP map en whaddya know...sound was in da house :*)
Driverversie is nu 5.12.1.3670

Iemand anders dit probleem ook tegengekomen?
Ook tegengekomen..
Volgensmij maakt het geen hol uit.
Ok dat is duidelijk :+
[excuses]
Sorry.. had perongeluk gemod...
[/excuses]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*