Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 12 reacties
Bron: Gathering of Tweakers, submitter: Gman2oo6

Gman2oo6 heeft een aantal bugs ontdekt met betrekking tot het gebruik van zijn ConRoeXFire-eSATA2-moederbord en Asrock hiervan via de mail op de hoogte gesteld. Asrock heeft zijn mail beantwoord door hem een nieuwe bètabios te sturen, die hij op Gathering of Tweakers heeft gepost. Het nieuwbakken bios heeft versienummer 1.61A beta meegekregen en kan door te klikken op deze link vanaf onze fileserver als rar-bestand gedownload worden. Wat er allemaal niet werkte en wat Asrock gefixt heeft, kan je hieronder lezen:

Ok na een tijdje nou deze bios te hebben gebruikt ben ik tot de volgende conclusie gekomen. Hij is ERG buggy !! Ik zal u hier een paar fouten opschrijven
  1. USB-Cardreader ( 7-1 van nec met FCC ) aangesloten dan ziet het bord hem wel dan niet
  2. Bij opstart van PC blijven hangen in detectie van HD of DVD-Brander (naam van DVDbrander veranderd dan in JJJJJJJJJJJJ)
  3. In een lus vallen zodra je door de startup heen bent van de bios en dus weer opnieuw beginnen
  4. Meest ergerlijke fout was wel deze -> In windows bezig na 10 min gaat ineens de HD lamp branden deze blijft dan aan ( continue branden ) en niks werkt meer je kunt wel alles aanklikken maar niks start meer op
nou net dus de nieuwe vers binnen gekregen en tot nu toe alles ok hij loopt nu prima en cpu-fan is idd goed in te stellen[break]
Asrock ConRoeXFire-eSATA2
Versienummer:1.61A beta
Besturingssystemen:DOS
Website:Gathering of Tweakers
Download:http://files.tweakers.net/Asrock/CRXFR1.61a.rar
Bestandsgrootte:578,00KB
Licentietype:Freeware
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (12)

Dus eigenlijk als ik de changelog leest kan ik concluderen dat hiervoor dit moederbord onbruikbaar was?
Waarschijnlijk zal het deel afhangen van de andere hardware die aan het moederbord gekoppeld zit. Als dit altijd zou gebeuren dan zouden er tig meer klachten zijn geweest, en misschien zelfs nooit in deze staat 'released.'
Ik heb zelf ook al geruime tijd dit moederbord en heb tot op heden nog geen enkel probleem gehad met dit bord.
Alle onvolkomenheden die genoemd werden heb ik niet gehad.
Quiet-Fan boeit me niet zoveel, heb een Thermalright HR-01 met een Papst 12cm fan er tegenaan die op 900 rpm loopt via een fan-mate(daar moet je sowieso geen Asrock voor kopen, beter een Asus of MSI)
Is nu eindelijk de max 300 Mhz FSB bug nou eindelijk opgelost?
Is dat een bug dan :?
Het bord is gemaakt voor een 133MHz (QDR533), een 200MHz (QDR800) en een 266MHz (QDR1066) FSB. Dat een FSB van boven de 266MHz niet werkt is niet zo vreemd, dat valt buiten de specs! :o

Om toch het e.e.a. te verklaren voor het limiet: Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met de dividers die slecht dan wel niet in te stellen zijn. De PCI bus draait normaliter op 33MHz. Dat is één achtste van 266MHz. Indien je een 300MHz FSB draait zal de PCI bus op 37,5MHz gaan draaien ( 300 / 8 ) en dat kan voor problemen gaan zorgen. (Ook andere zaken dan enkel de PCI bus zullen omhoog gaan)
Dat is allang niet meer van toepassing met nieuwe moederborden. PCI/PCIe/AGP bus blijven gewoon locked @ stock speed wat je ook met de FSB doet. Soms is er een bios setting voor (sync/async OC oid).
Heb het bord zelf niet, maar zou me erg verbazen als ie geen lock heeft.
Wat zou probleem 4 kunnen hebben veroorzaakt?
goeie vraag
heb met de oude bios eens alles eruit getrokken zodat alleen memory ( verschillende merken ),cpu, hd en graf kaart er nog in zaten randapparatuur los gekoppelt usb poorten los gehaald andere poorten gedisabled floppy los gehaald maar ook dan bleef het probleem
nu met de nieuwe 1.16a nergens last van alles aangesloten en het werkt als een trein !!
hieuit kan ik alleen maar concluderen dat het een fout in de bios was
Lees hiermaar eens.

forum: Asrock ConRoe XFire-eSata2 fsb probleem

Tot opheden gebruik ik de 1.40c bios die ik van ASROCK zonder problemen ook bovenstaande problemen zijn mij niet bekent. :D

Alleen het FSB probleem is bekent en lijkt met de 1.40c bios bij mij opgelost. :)
ok ik zal het nog maals uitleggen.
de bios 1.40a was alleen maar gemaakt om de cpufan in
snelheid te kunnen regelen.Echter deze gaf al deze bugs
niet alleen op mijn pc maar op 3 pc die er hier zijn gebouwd.
allemaal met andere hardware dus niet specifiek
één en de zelfde hardware wat deze problemen veroorzaakte.
het gaat dus om de 1.40A en niet de 1.20 of 1.40c of 1.40
Voor deze 1.40A heb ik nu deze update gekregen 1.61A.
En daar zijn al deze andere problemen die er met 1.40A waren opgelost.

dan om op mad-dog terug te komen dat jou Quiet-Fan niet veel boeit heb ik geen boodschap aan er zijn namelijk meer mensen die het WEL boeit
En ook heb ik geen MSI of ASUS maar een ASROCK board waar het hier ook over gaat Daarbij waarvoor een fanmate ertussen zetten als ik het ook zo kan oplossen door een andere bios erop te zetten !

Maar goed mijn Artic cooler Pro fan loopt nu 800t/pm en is nu dus wel mooi stil met de standaard Quiet-Fan liep die in low op 2200t/pm en was niet lager te krijgen ook niet met speedfan !!
Gman2oo6
Bedankt voor de nieuwe versie.
Hallo,

Zodra ik bios 1.61 a gebruik zijn mijn cold reboot problemen weer terug.

Deze waren met bios versie 1.40c verdwenen.

Dus maar weer terug naar 1.40c.

Iemand die die bios versie wil kan mij mailen.

hmeeberg@hotmail.com

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True