Driver-update: Omega Catalyst 3.8.231

Omega logo (60 pix) Angel 'Omegadrive' Trinidad heeft zojuist versie 3.8.231 van de Omega Catalyst-drivers uitgebracht. De Omega-drivers bevatten diverse aanpassingen op de officiële Catalyst drivers van ATi die de computer stabieler moeten houden terwijl er geprobeerd wordt de beeldkwaliteit te verhogen en een aantal extra frames per seconde in spellen te behalen. Verder worden ook Multires en een aangepaste versie van de ATi Tray Tools meegeleverd om het tweakers feest compleet te maken. Deze release is gebaseerd op de officiële Catalyst drivers versie 6.3 van ATi en hebben als enige extra ondersteuning voor de wide-screen resolutie van 1024x640. Het volledige changelog van deze release ziet er verder als volgt uit:

What's New in Omega Drivers version 3.8.231
 • Based on the Catalyst 6.3 Official drivers.
 • Added a new wide-screen resolution, 1024x640.
Known Issues:
 • Some of the settings for both D3D & OGL will not be synchronized between ATT and the normal ATI CP, you must only use one of them to make changes, the best option is to use ATT since the ATI CP does not support changes to AI and in order to use the advanced D3D/OGL features. Changes made in ATT will work on games and such but the changes will not be reflected in the normal ATI CP since ATI stores the registry values that the CP reads separate from the actual values in the registry.
Important Info:
 • Since these drivers include a non-standard version of ATT, I would recommend that if you have any previous version of ATT installed, please uninstall it before installing these drivers, not doing so may cause unknown problems.
What's new for ATI Tray Tools version 1.0.5.824
 • Updated core names database. Added information about R505 chips.
 • Improved "High precision" overclocking mode for X8xx boards. Now ATT can set more accurate values for requested GPU and Memory clocks.
 • Resrticted I2C scan procedure up to 0x4F address.
 • Added new configuration option (in atitray.ini) to exchange GPU and Environment temperatures
 • Fixed wrong temperature display in Overclocking window if SharedMemory was disabled
 • Fixed issue when ATT unable to restore current colors after game end
 • Fixed isuue when ATT shows incorrect values for free Video and Texture memory in FlashOSD module
[break]
ATi Catalyst logo (XXL)
Versienummer 3.8.231
Besturingssystemen Windows 2000, Windows XP
Website Omega Drivers
Download http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php
Bestandsgrootte 21,60MB
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

28-03-2006 • 23:23

31 Linkedin

Bron: Omega Drivers

Lees meer

Reacties (31)

Wijzig sortering
Kijk dit begrijp ik nu niet. Deze drivers die feitelijk geen enige meerwaarden (afgezien van classic control panel) over de normale ati drivers hebben worden wel gepost. En mijn meuk over de NGO ATI Optimized Drivers wordt niet gepost. Terwijl de NGO de beste modded Ati drivers zijn die je maar kunt krijgen. Beter als omega of DNA want wat deze drivers namelijk hebben is een setting genaamd Ultra Edition. Deze setting geeft gpu's met 256 mb of meer een behoorlijke boost omdat hij geheugen in combinatie met werkgeheugen veel effectieve weet te gebruiken. Uiteraard classic control panel waar dan ati tray tools en PCI Latency Tool ook bij zitten. Die laatste is namelijk om je latencies aan te passen i.v.m. stotterende geluidsproblemen of onderlinge conflicten. Ik zelf heb hem alleen voor mijn raidkaart hoeven te gebruiken omdat de rest eigenlijk al goed stond. Zelfs mijn gpu stond op 32 terwijl bij sommige een instelling standaard van 200 of meer is wat een behoorlijke performance hit kan geven. Dit geld alleen voor gpu’s die agp zijn trouwens.

De drivers zijn voor de belangstellende hier te krijgen: NGO ATI Optimized Drivers
Je vergeet dat er wel een hoop aanpassingen "onder de huid" gemaakt zijn door Omega. Deze worden natuurlijk niet elke keer vermeld. Ten opzichte van de vorige uitgave is er alleen een nieuwe resolutie toegevoegd en worden de nieuwe driver files van ATi gebruikt, maar de overige optimalizaties zijn gelijk aan aan de vorige editie.

Er zijn tientallen bozo's, wannabee's en mensen die er echt verstand van hebben die aangepaste drivers uitbrengen. Omega en NGO zijn daar waarschijnlijk een van de betere en in ieder geval een van de bekenste in. Wat echter voor jou beter werkt, hoeft niet altijd even goed te zijn voor een ander. Vandaar dat we Omega hier vermelden en de andere links laten liggen. Daar hebben we namelijk de reacties van onze lezers voor. Behulpzame mensen zoals jij dus.

Omega is in ieder geval een van de meer stabiele aangepaste drivers die beschikbaar zijn. Zonder teveel ingewikkelde stappen heb je in de meeste gevallen een beter resultaat. Niet iedereen is de expert die jij waarschijnlijk bent, en Tweakers heeft toch een beetje een voorbeeldfunctie met de meuktracker. Uiteraard is alles 'op eigen risico', maar ik denk dat een aantal mensen een beeld hebben van 'als het in de meuktracker staat, zal het wel goed zijn'. Vandaar dat we Omega hier vermelden, maar de andere links laten liggen. Het is dus aan de behulpzame gebruikers zoals jij om andere lezers op alternatieven te wijzen hier in de reacties.
Keur je de meuks ook zelf goed want de nvidia beta 84.25 die ik gepost had (tijdje geleden) hebben het ook niet gehaald en dat zijn toch echt bekende wel presterende drivers (vooral bij The Elder Scrolls IV Oblivion).

Ik zie dat jezelf ook een echte tweaker ben want nieuwe driver voor XXX hier, update van programma YYY daar, etc doe ik ook altijd. Tot aan tweaken van het register met Registry Compressor tot aan het tweaken van de MFT met Perfectdisk. Zelfs de performance counter list aanpassen om een pc sneller te laten opstarten en sommige vervelende onnodige error's in de logfile's te verkomen pas ik toe (op elk mijn pc's). Voor een tweaker komt “genoeg performance” niet in zijn woordenboek voor toch Bart?

Overigens hebben de NGO drivers geen enkel moeilijk gedeelte. Afgezien van de speciale WDM drivers die apart geïnstalleerd moeten worden door een setup.exe is er niets extra's bij.

Op eigen risico waren ook de official Nforce drivers voor chipset's. Voor zoals ik nforce 2 bezitters was de gart, memctrl en netwerkcontrol drivers ook altijd een probleem die in samenkomst van andere beta of oudere drivers samengesteld moesten worden. Ook dit is nu verleden tijd met de Unified 8.22-V5 drivers die samengesteld zijn uit de laatste en tot op vandaag nieuwste (beta) drivers voor elke chipset van nforce 1 tot 4. Ook hiervan heb ik geloof ik eens een meuk van gemaakt maar is nooit gepost.

Bedankt voor je uitleg maar als blijkt dat andere drivers net zo goed of misschien wel beter presteren kunnen die toch ook wel gepost gaan worden?
offtopic:
Probeer wat meer alinea gebruik toe te passen, zo'n lange lap tekst schrikt mensen af, wat als resultaat heeft dat een enkeling jouw tekst zal lezen...


Voor de mensen die Powerstrip hebben: met PS kan je ook de PCI latencies aanpassen!
Met ati tray tools ook ;) Welke dus bij deze drivers geleverd is.
Thanks brother voor je advies. Maar als ze het niet willen lezen dan niet. Ik denk toch maar te kappen met te posten. Mensen zijn het nooit met je eens en meuks worden bijna nooit gepost. Dan kan een mens zeggen dat komt dat misschien door jezelf. Ach ja jammer dan! :Y)
Je kan natuurlijk ook lezen, bij wat er gezegt word, als je een nieuwsitem of een meuk post... :)

Dan lees je namelijk, dat je geen garantie krijgt of je nieuwsitem of meuk geplaatst word, laat staan dat hij onder jouw naam (bij submitter) komt te staan... :)

Tevens is het eigenlijk ook off-topic om in het topic over dit soort dingen te klagen, daar is het Frontpage Algemeen subforum op GoT voor :)

Over je eerdere post, of het de allerbeste modded drivers zijn ja of nee, dat berust natuurlijk enkel op een mening.

Toch vind ik dat de Omega drivers ook nog een andere meerwaarde voor mij hebben. Ik heb namelijk een laptop en had wat problemen met bepaalde spellen. Ik installeerde Omega Catalyst en opeens werkte het. Dit is uiteraard te wijten aan het feit, dat de Omega drivers ook Mobility support heeft... :) Weet niet of NGO dat heeft, anders vind ik het zeker het proberen waard.

Alhoewel ik wel moet zeggen, dat ik wel eens een andere driver package heb geprobeerd, geloof zelfs dat het NGO was en die was toen alles behalve stabiel... ;)
Ik ben het idd met je eens...

Bij de ati-tray tool die bij die NGO driver zit kan ik ook de memory timings van mijn x800gto2 aanpassen. Iets wat ik bij de omega drivers nog niet had gezien.

En met de nieuwe omega drivers liep HALO vast, dat doet hij bij de NGO drivers niet...
Anoniem: 157817
@Daemonicus29 maart 2006 15:41
Ik gebruik op het moment de Omega Drivers voor mijn X800 XT, maar als jij mij kunt laten zien met benchmarks dat deze NGO Optimized Drivers sneller zijn (met dezelfde image quality als de Omega Drivers), dan ben ik verkocht.
Kijk maar eens op www.ngohq.com en dan in de forums daar worden wel benchmark vergelijkingen gemaakt. Echte benchmarks kan ik je niet aanbieden (nog).

Ook daar zie je goed dat mensen die eerst DNA en Omega gebruikte nu NGO willen en niets anders meer. Ik heb lang gewacht op hun laatste drivers (gebaseerd op de 6.3 versie). Daarvoor had ik ook hun drivers gebaseerd op de 5.13 maar die toch problemen gaven in LOTR Battle for Middle earth 2 (game.dat error steeds). Nu is dat voorbij en kan ik ook nog eens met mijn HIS 850 XT de game spelen op 1280x1024 met Adaptive AA op 2x (performance mode) en AF op 8x (Hight quality mode). Uiteraard heb je dan geen pixel shader 3.0 effecten maar ziet er nog steeds mooi uit en is goed speelbaar (zonder heel grote gevechten).

Tevens zag ik met deze drivers tegenover de omega dat ik een behoorlijke performance boost kreeg in NBA Live 2006. Op 1600x1200 met geen AA of AF aan kreeg ik in training mode 303 fps. Nu is dat met deze nieuwe 335 fps. Goed het verschil merk je niet echt maar is wel merkbaar door Ati tray tools hotkey show FPS (CTRL+ALT+F).

Dat zijn mijn ervaringen o.a. en waarop ik dingen baseer. Ik ben geen promotor van enig driver maar zeg gewoon als iets goed is of niet. The truth is out there!
Anoniem: 149210
30 maart 2006 06:30
Deze drivers moet je niet gebruiken in combinatie met MCE.
Als je bijvoorbeeld een tv en monitor erop aangesloten hebt en media center wil laten afstellen op de tv en de rest (voor desktop, gamen enz.) gewoon normaal blijft dan lukt dat niet, want alle settings gaan dan vrolijk mee.
Dus als je MCE gebruikt: niet doen!
@ Ferry, even als ruggesteun:

Op jouw aanraden gebruik ik nu drie dagen de NGO ATI Optimized Drivers en ik moet zeggen dat ik onwijs tevreden ben.

Ze lijken sneller dan de omega's die ik ervoor had en ze zijn gewoon rete stabiel. (ik heb ook geen last meer van artifacts in de CSS militia map, en dat had ik met de omega's wel, kan toeval zijn, maar toch :) )

(weet jij iets meer van dat betere geheugenbeheer, want ik vind de omschrijving wel heel cryptisch)
Gelukkig wordt ik toch niet helemaal afgemaakt door iedereen. Nee grapje natuurlijk ;).

Wat ik kon vinden en wat ik eigenlijk precies in onze moedertaal zei:
Ultra Edition
The Ultra Edition is optimized for cards with 256Mb or more. It uses the ram in a more effective way in order to produce higher performance. It also may be used with 128Mb cards but don't expect the same level of performance gain.
Kijk dit begrijp ik nu niet. Deze drivers die feitelijk geen enige meerwaarden (afgezien van classic control panel) over de normale ati drivers hebben worden wel gepost. En mijn meuk over de NGO ATI Optimized Drivers wordt niet gepost.
Probeer die drivers maar eens te installeren op een laptop met Radeon Mobility chip. Dat gaat niet. Dat is wel een duidelijke meerwaarde van de Omega drivers. (Nog geen reden om de NGO drivers niet te posten natuurlijk. ;) )
Hier draait die NGO driver als een zonnetje op een x700 mobility. :z
Yay een nieuwe versie voor mijn favoriete drivers :+
Helaas valt er tegenwoordig weinig nieuws meer te zien voor mijn 9800 :z
Zijn deze drivers ook voor XP x64, specifieke drivers voor dit OS kan ik namelijk nergens vinden op de site.
Eergisteren de NGO driver geprobeerd en dat resulteerde in een fatale crash... windows opnieuw moeten installeren!

Nu de Omega drivers weer erop en alles draait perfect!
Hier draait die NGO driver als een zonnetje op een x700 mobility.
Met een X1600 Mobility wilde het hier niet.
Anoniem: 155629
11 april 2006 14:42
En dan kom je weer terug bij wat Drobanir al eerder heeft gepost.

Aldus: Wat echter voor jou beter werkt, hoeft niet altijd even goed te zijn voor een ander. Niet iedereen heeft de zelfde graka en alle Windows installaties zijn anders.
hoe krijgt je die omega's op een mobility X1x00 serie aan de praat? :?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee