Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 21 reacties
Bron: MSI, submitter: Peppy666

MSI heeft enkele dagen geleden alweer een nieuw BIOS beschikbaar gesteld voor zijn K8N Neo2 Platinum moederbord. Windows-gebruikers kunnen de BIOS ophalen met de Live Update-software van MSI, gebruikers van andere besturingssystemen kunnen dit bestand downloaden en zullen met een bootfloppy en flash utility moeten gaan stoeien. Veel is er niet veranderd in deze release, er is alleen herkenning van nieuwere modellen processors toegevoegd:

Update description:
  • Update CPU ID for AMD E6 CPU.
[break]
MSI K8N Neo2 Platinum
Versienummer:1.A
Besturingssystemen:DOS
Website:MSI
Download:http://66.96.84.4/support/bos_exe/mbd_bios/7025v1A.zip
Bestandsgrootte:293,00KB
Licentietype:Freeware
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (21)

BIOS Ver. 1.9 is een grote mislukte :@:@ BIOS. Ik hoop dat ver. 1.A weer goed doet als ver. 1.3t/m1.5, want bij ver 1.8 leest het BIOS de temps. helemaal verkeerd en bij ver. 1.9 kom ik niet meer in Windows.
Een beetje overdreven?! Loopt je systeem wel @stock? Ik heb 1.9 op meerdere systemen werkend zonder problemen. Ik gebruik thuis een gemodde bios ivm OC :*)
Niet overdreven, ik had precies hetzelfde probleem met 1.9. Terug naar een oudere versie totaal geen problemen meer. Wellicht is ie minder compatible met oudere modellen van dit moederbord. Hopelijk is dat bij deze inderdaad niet het geval.
Jobro,

Zet die cpu van jou eens heel snel op 2700mhz.

9x300 mem op 133 en vid +5%
Grmbl, wat doe ik fout? Het lijkt erop dat het systeem niet wil booten wanneer ik het geheugen op 133 mhz zet. Theoretisch gezien moet dat door de 300 mhz FSB op 300/200*133=200 mhz uitkomen; precies goed dus, zelf minder dan dat het nu draait 250/200*166=208 mhz.

Maar niks; ik krijg gewoon een zwart scherm en geen POST. Heeft dit met het DRAM te maken, of voltages ofzo?
Welk geheugen heb je? Als je winbond chips hebt kan het kloppen dat ie niet boot op 133. Op 100 zal ie wel booten. Wat je even moet doen is a64 tweakers downloaden en je trc hoger zetten. Met een modded 1a bios kan dit ook direct in bios worden gedaan. Want dit bord zet je geheugen timings te stak op 133 mhz mem.
Geen problemen gehad hier met de andere bios.
Alles werkt prima
Ik heb zowel bios 1.3, 1.6, 1.8, 1.9 en 1.A gebruikt en met geen van deze heb ik problemen gehad. Het enige wat ik had met de update naar 1.A dat Windows een USB apparaat (draadloze netwerkadapter) opnieuw ging installeren.
Over die temperaturen kan ik niet zo goed oordelen, hoewel daar bij mij bij al deze versies nauwelijks verschil in zat zowel idle als tijdens een burn-in test.
Edit: ik ben teruggegaan naar 1.9, want in 1.A was de BIOS-optie om USB 2.0 te selecteren verdwenen; alleen de USB1.1 controllers werden ingeschakeld. Iemand anders ervaringen hiermee?

Prima bordje en deze BIOS werkt ook gewoon 100%, het is ook niet voor niets een officiele release. Heb met gemodde BIOS'en problemen gehad met booten, maar deze is rock stable.

HTT mp staat op 4x, FSB op 250 MHz en DRAM clock op 166 Mhz. Door de DRAM/CPU divider komt mijn Corsair PC3200 geheugen op 208 Mhz uit (416 MHz DDR).
De HTT doet 4x 250=1000 MHz (i.p.v. 5x 200=1000 MHz). Met een CPU VID op +3,3% draait alles retestabiel op 2500 MHz i.p.v. 2000 MHz oorspronkelijk (Athlon64 3200+ Venice). :Y)
Flashen ging wel goed maar ik heb inderdaad ook geen ondersteuning meer voor USB2.
Wel balen.
Ik had last van vreemde freezes
soms zelfs op stock speed. (bios 1.9)
Nu heb ik 1.A0 en het probleem is weg!

Ode aan MSI :)
voor de K8N neo platinum is er ook een nieuwe versie uit 1.8
dikke teringzooi. Ik heb dit mobo een tijdje geleden gekocht omdat het een perfecte overklokker was. Alleen SATA 1 en 2 kon je niet gebruiken ivm lock probleem, MAAR... dat zou met een bios update waarschijnlijk zo opgelost zijn. Nu na weet ik hoeveel biosupdates nog niet gefixed, echt jammer.
:? Ik had de cpu eerst (bios1.4)@2,7ghz stabiel, en na het flashen van deze bios hangt de comp meteen in windows. :?

edit: comp wil alleen nog stabiel@2,2ghz.
Heb je wel de hypertransport bus weer teruggezet naar lagere waarde?
Ik ben ook terug gegaan naar 1.9 vanwege alleen nog USB 1.1 i.p.v. 2.0. Maar zijn we niet de enige zie topic op MSI forum: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=85829.0

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True