Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur 5 februari 2015

New Nintendo 3DS XL: Op alle fronten beter

Nintendo heeft de 3DS en 3DS Xl op alle fronten verbeterd. De handhelds hebben drie extra knoppen gekregen, zodat games nu op dezelfde manier te besturen zijn als Wii U, Xbox of PlayStation. Dat maakt de weg vrij voor veel meer games, ook omdat de processorkracht flink is toegenomen. Toch is het vooral de 3d-functie die de show steelt op de nieuwe handhelds. De handheld volgt nu de beweging van het hoofd beter. Daardoor is 3d nu wel prettig om naar te kijken. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
1
Score: 4
9
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
Zeehond 20 juli 2015

New Nintendo 3DS XL Blauw

[update 24-11-2015] Verbeterde 3D functie, betere browser en meer mogelijkheden, helaas geen lader mee geleverd.

Pluspunten

  • groot scherm
  • licht goed in de handen
  • Verbeterde 3D weergave
  • Verbeterde CPU

Minpunten

  • ZL en ZR knoppen niet gemakkelijk bereikbaar
  • Geen lader meegeleverd
  • Megeleverde 4GB microSD-kaart is snel vol
  • microSD-kaart lastig te bereiken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Spelaanbod Score: 5
Randapparatuur Score: 4

+1
Arend-009 19 november 2015

New Nintendo 3DS XL Zelda Edition + The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D Goud

Nintendo New 3DS XL Majora's Mask 3D Limited Edition is absoluut het geld waard!

Pluspunten

  • Hoog gedetailleerde behuizing
  • Nintendo games
  • Batterij duur (in vergelijking met originele 3ds)
  • Oog-volgend 3D
  • GEEN screen-scratch probleem meer zoals bij de originele 3DS

Minpunten

  • Stylus aan de voorkant
  • geen meegeleverde oplader
  • micro-sd niet direct bereikbaar (achterplaat eraf schroeven)
  • Middelmatige kwaliteit plastic behuizing

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Multimedia Score: 4
Multiplayer Score: 5
Spelaanbod Score: 5
Randapparatuur Score: 4

0
PjotterpanNewbie 10 december 2017 Product gekocht

New Nintendo 3DS XL Zwart

Fantastische handheld met heel veel mogelijkheden. Sterke verbetering van de gewone Nintendo 3ds XL.

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand.
  • Fantastisch 3d ervaring
  • Accuduur gaat lang mee

Minpunten

  • C-stick hadden ze gelijk moeten vervangen door een stick als de psp 1000

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Multimedia Score: 5

Nivve 14 december 2017 Product gekocht

New Nintendo 3DS XL Zwart

Prima handheld met goed werkende 3D functionaliteit. De XL versie heeft matige resolutie door zijn grootte, maar niet storend. Zeer leuk voor onderweg, minder geschikt voor langere sessies. Stylus is verrassend makkelijk te pakken, ook voor even snel 1 actie en weer terugstoppen.

Pluspunten

  • Lekker groot scherm
  • Stylus is handig op te bergen in het apparaat en toch snel erbij te pakken
  • C 'stick' is een hele goede toevoeging (als spellen het ondersteunen)
  • Nintendo eShop werkt prettig over wifi, geen fysieke spellen nodig
  • 3d werkt erg goed doordat de camera je hoofd volgt en het scherm daarop aanpast

Minpunten

  • 3D werkt slecht met bril of in het donker (camera kan dan slecht je gezicht herkennen)
  • Geen lader meegeveleverd
  • Resolutie is wat laag, maar net genoeg om het 3D tot zijn recht te laten komen.
  • Ligt wat oncomfortabel in de hand voor langere sessies

Eindoordeel

Score: 3
roflpantoffel 4 september 2017 Product gekocht

New Nintendo 3DS XL Zwart

Mooi apparaat met 2 grote schermen. De new 3DS XL is niet zwaar ligt fijn in de hand en zorgt voor goede framerates bij de games die ik speel. Het diepte effect is leuk en voegt soms inderdaad wat toe, maar vereist dat je op de goede afstand zit.

Pluspunten

  • Grote schermen
  • 3D effect is leuk en kan worden uitgezet
  • Ingebouwde speakers zijn helder
  • Knoppen en dpad voelen goed aan

Minpunten

  • Diepte effect werkt alleen op een bepaalde afstand en positie
  • Weinig grip op de linker control stick
  • Stylus is niet zo gemakkelijk bereikbaar als de ds lite
  • Sommige schouderknoppen soms moeilijk te bereiken
  • Soms zijn updates voor games verplicht

Eindoordeel

Score: 4
mister123 13 oktober 2016

New Nintendo 3DS XL Zwart

Een enorme vooruitgang ten opzichte van de oude generatie en die was al niet slecht

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Amiibo
  • Degelijk apparaat

Minpunten

  • Camera had wat beter gemogen

Eindoordeel

Score: 4
blindsniper 31 juli 2016

New Nintendo 3DS XL Zwart

Leuk voor als je even een beetje tijd, je bent zo aan het spelen en staat ook zo weer uit.

Pluspunten

  • snelle opstart
  • ligt goed in de hand weegt bijna niets
  • groot scherm

Minpunten

  • Als je wat slaperig bent kijk (ik persoonlijk) soms onduidelijk met 3D aan
  • grijze stick aan de rechtse kant boven de 4 knoppen heeft geen functie? (toch niet bij de games die ik heb)

Eindoordeel

Score: 4
Gloriam 5 december 2015

New Nintendo 3DS XL Zwart

Het product vangt erg veel vingerafdrukken op en de controls zijn stroef/werken niet, zoals de joystick en de c-stick die al helemaal niet goed werkt omdat ie niet goed tegen zweet kan, met doekje werkt ie prima.. zeer vreemd. Voor de rest zijn controls beter dan de 2DS.

Pluspunten

  • Fijne click op elke toets en D-pad
  • Sneller dan de 3DS/2DS
  • Lekker groot scherm

Minpunten

  • Zwaar
  • Stroeve joystick
  • C-stick werkt bijna niet
  • Vergeleken andere producten, zeer lage resolutie

Eindoordeel

Score: 2
sirM1ster 17 november 2015

New Nintendo 3DS XL Zwart

Makkelijk mee te nemen en goede games selectie. De 3D functie gebruik ik niet vaak, maar dat is geen minpunt voor de kwaliteit van de games. Ik speel vooral Zelda games en die komen goed tot zijn recht op dit grotere scherm en de helderheid van het scherm is kleurecht.

Pluspunten

  • Helder scherm
  • Groot scherm
  • Downloadable Content

Minpunten

  • Weinig gebruik van C-stick
  • Oplader niet inbegrepen

Eindoordeel

Score: 4
RadioGnome1971 29 maart 2015

New Nintendo 3DS XL Zwart

Met de New 3DS XL Zelda Majora's Mask maar de stap gemaakt van mijn GameBoy Advance SP naar het huidige decennium. Hoe is het mogelijk dat games echt fantastisch werken, maar alle overige software zo horkerig en beroerd. Jammer ook dat je niet de voortgang van meerdere personen kunt opslaan.

Pluspunten

  • Persoonlijk mijn beste game ervaring tot nu toe. Punt uit.
  • Knoppen en touch screen werken prettig. Duidelijk decennia lang ervaring.
  • De 3DS eindelijk helemaal af. 3D werkt nu echt goed, tweede stick, games lopen soepel.

Minpunten

  • Geen mogelijkheid voor meerdere accounts (huisgenoten met eigen voortgang)
  • Dure games en relatief weinig aanbod i.v.t. PC / Console. 2 euro voor een achtergrondje: Belachelijk
  • Goed gemaakt, maar geen 'premium' gevoel.
  • Hoe is het mogelijk anno 2015. Ding heeft Wifi, weet dat ik in Nederland zit, maar heeft geen NTP daemon. Moet zelf zomertijd instellen.

Eindoordeel

Score: 4
crumpyoldlord 12 maart 2015

New Nintendo 3DS XL Zwart

Samen met bv. Monster Hunter een geweldig apparaat om gewoon spellen op te spelen. De systeemsoftware is echter zwaar verouderd, en het DRM systeem van Nintendo is voor eerdere gebruikers van een 3DS een ongemak. Desalniettemin een heerlijk systeem om op te gamen.

Pluspunten

  • Lekker groot scherm
  • Knopjes klikken

Minpunten

  • De systeemsoftware laat de wensen over
  • Lage DPI op beide schermen
  • Vrij zwaar voor langdurige gamesessies

Eindoordeel

Score: 4
spartacusNLD 24 februari 2015

New Nintendo 3DS XL Zwart

Mijn eerste stap in het ''moderne'' Nintendo kamp. Heb vroeger de gameboy color gehad. Ik Heb Pokemon omega ruby erbij gekocht. Het ''oude'' Pokemon gevoel was meteen terug. instand verslaving. Ik hoop dat er in de toekomst toch wat meer serieuze games uitkomen zoals fire Emblem Awakening

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Verslavende games

Minpunten

  • Lage DPI / PPI / Resolutie beeldschermen
  • Weinig ''hardcore'' games

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een New Nintendo 3DS XL?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee