Hoofdcategorieën

België

Website http://www.alternate.be
E-mailadres
Telefoonnummer +3238711111
Levert aan particulieren en zakelijke klanten
Transportmogelijkheden Belgie
Betaalmogelijkheden Bankoverschrijving, Creditcard mastercard, Creditcard Visa, Rembours
  Regels voor bijkomende kosten

Score: 1 0 0 1
Totaal 4 3 1

Gepost door iluta, zaterdag 7 januari 2012 18:36
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Duidelijke website met vooral handige zoekfuncties zoals sorteren per merk/socket. De prijzen zijn goedkoop naar Belgische normen, alleen vond ik de verzending (19euro) nogal aan de hoge kant aangezien ik voor meer dan 700euro besteld heb.

Gewoon perfect eigenlijk. Track en trace mailtje gekregen, ik kon zien in welk depot mijn bestelling op dat moment was. Had 3 januari rond 11u besteld en op 4 januari om 10u stond er al een bestelwagen aan m'n deur, netjes aangebeld en om mijn handtekening gevraagd. Goed verpakt met veel luchtkussentjes.

Gepost door somfortiwan, donderdag 15 december 2011 14:41
Algemeen: Score: 4 Verzending: Aftersales: Score: 1

Over het aankoopproces ben ik tevreden. Ik heb lang zitten twijfelen over welke headset ik zou nemen. Nadat ik uiteindelijk beslist had,bleek Alternate het goedkoopst te zijn en daarom heb ik voor hen gekozen. Op enkele minuten was de bestelling en betaling ook in orde en aangezien het product in voorraad was, kon ik het de volgende dag al gaan afhalen.

Aftersales

Jammer genoeg vertoonde mijn headset een lichte ruis, die na wat zoeken op het internet wel eens vaker voorviel bij dit type headsets. Ik heb nog enkele weken geprobeerd om te kijken of ik het niet gewoon kon worden, maar uiteindelijk heb ik er toch maar voor gekozen om de headset terug te sturen voor herstel. De eerste mails waarin ik info vroeg, werden nog snel beantwoord, maar daarna is het compleet mis gegaan. Een maand nadat het toestel was aangekomen bij Alternate, nam ik contact op met de aftersales en kreeg ik het antwoord dat ik meteen gecontacteerd zou worden als er verandering kwam in de situatie.

Nog enkele weken later had ik nog steeds niets gehoord en nam ik weer contact met hen op, maar op deze mail heb ik nooit een antwoord gekregen. Weer enkele weken later probeerde ik opnieuw, met hetzelfde resultaat.

Een tweetal weken geleden (het is vandaag al 5 maanden en 2 dagen geleden dat mijn headset door hun in ontvangst is genomen) probeerde ik het nog eens op zaterdag, ditmaal kreeg ik wel een antwoord, maar de persoon verantwoordelijk hiervoor tot woensdag afwezig zou zijn. Hierna bleef het weer stil bij Alternate.

Toen ik een week later nogmaals een mail stuurde, vertelde men me dat mijn situatie helemaal niet was doorgegeven aan de verantwoordelijke (hier zitten ook nog wat genegeerde mails tussen, maar het verhaal is ondertussen al duidelijk genoeg, toch?), maar dat ik op maandag een nieuwe headset toegestuurd zou krijgen, die er dinsdag zou zijn. Dinsdagavond natuurlijk nog steeds geen headset, nogmaals gemaild en mijn nieuwe headset zou gisteren (woensdag) absoluut verstuurd worden. Enkele minuten geleden is mijn headset uiteindelijk aangekomen, maar meer dan het terugstorten van de verzendkosten zal ik waarschijnlijk niet moeten verwachten als compensatie.

Na vele aankopen (zowel voor mijzelf als voor familie) is dit toch echt wel de druppel om nooit nog 1 eurocent uit te geven aan deze shop.

Edit: Hoera, deze headset ruist al even veel als de vorige, het verhaal is dus nog niet afgelopen

Gepost door WietKop, woensdag 14 december 2011 11:25
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Ik heb nog niet zoveel online gekocht, bij Conrad en Highflow was ik redelijk tevreden behalve dat het leveren toch wel zo'n kleine 5 dagen duurde. Toevallig op Alternate gekomen en meteen viel me op dat prijzen zeer laag staan voor een Belgische shop. De site, de gebruikersreviews zijn allemaal zeer handig en overzichtelijk om te lezen. Heb mezelf een SSD en moederbord gekocht en de volgende namiddag had ik de onderdelen al! Gelukkig was er niks DOA want daar vrees ik altijd voor. Kortom, ik ben een tevreden klant en koop zeker nog iets bij Alternate! Top service!

Volgende namiddag al thuis geleverd!

Gepost door vochtige, zaterdag 26 november 2011 17:53

Als vervolg op het 6870 verhaal.

Na 3 dagen wachten even naar Alternate gebeld. Gevraagd hoe het met mijn grafische kaart was. Bevestigden dat hij inderdaad stuk was.
Na 2 dagen een nieuwe toegestuurd gekregen. Deze keer wel nieuw in de doos, en met alle kabeltjes en tussenstukjes.

Alle hoop op de kaart gezet, geinstalleerd... Weer van het zelfde. Enkel deze keer kon ik zelfs geen 10 minuten gamen.

Terug naar alternate gebeld (vrijdag 25/11). Vroegen me om langs te komen. Dit gedaan. Weer zelfde bevestiging. Raden me toen wel aan om een ander merk te nemen.

Dus ben dan ook maar ineens naar het kamp van nvidia verhuisd.

GTX 560Ti en nog wat editie (oc'd)

Er komt opvallend veel volk naar alternate met hun 'kapotte' producten. Ze hebben het daar behoorlijk druk. Ik link dit dan met het feit dat de opgestuurde stukken dan wel op zich laten wachten.

Gepost door vochtige, vrijdag 18 november 2011 18:52
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Ik kocht een sapphire 6870 dirt edition.

Overzichtelijke website.
Leuke prijzen, veel afwisseling van merken.

Mailing ging ook zoals het hoort. Uw bestelling, verwerking en verzendbevestiging.

Telefonisch niet te bereiken wanneer je ze nodig hebt.

Snel antwoord via mail + vriendelijk

Via DPD, netjes de dag na bestelling.
Mooi verpakt in een grotere doos. Luchtkussens eromheen.

Na het thuiskomen van een lange dag, kijk je uit om de verpakking open te doen.
De transportdoos leek onbeschadigd.

Bij het uitpakken viel me al op dat de plakband, die de doos van de grafische kaart zelf dichthield, doorgesneden was.

Bij het uitpakken bleek al snel dat de antistatische verpakking al open was geweest. Want de grote sticker, met waarschijnlijk de instructies om zo'n kaart op je moederbord te plaatsen, was helemaal kapot gescheurd,onleesbaar.

Ik dacht: ach ja, misschien test alternate zijn producten, alvorens ze op te sturen.

In de pc. Ze werkt, totdat je de windowsprestatie index uitprobeert, of een beetje MW3 wil spelen. Het beeld valt gewoon weg, het geluid blijft lopen. BIZAR

In eerste instantie dacht ik dat het aan mijn oud systeem lag. Een phenom 9550 draait natuurlijk alles niet vlot meer.

Dus ik koop een gans nieuw systeem.

i5 2500, H67, totale format. catalyst 11.11 erop. En neen. Zelfde probleem.

Dan toch maar retour naar Alternate op 16 november.

Dus nu wacht ik op een update van mijn kaart.

Er zat een dirt3 code bij. Deze bleek ook al gebruikt te zijn, aangezien AMD me vroeg voor een foto te nemen, en me een andere activatiecode gaf. (of is dit de normale gang van zaken?)

Gepost door Technerd, woensdag 5 oktober 2011 19:06
Algemeen: Score: 1 Verzending: Aftersales: Score: 4

Zie Aftersalestekst voor relaas wat de algemene score verklaart.

Prijzen zijn goed vergeleken met regio, er is relatief weinig concurrentie.

1 Oktober 2011 geheugen gehaald uit de snuffelhoek, kostte maar 20 Euro samen met een berg ander spul (op twee klantnummers).

Aftersales

Binnen 3 uur na aankoop terug op klantenservice wegens het niet functioneren van één van de twee geheugenreepjes. Omdat ik ander geheugen had gezien, wilde ik deze omruilen, wat niet gelijk mogelijk was omdat het geheugen eerst getest moest worden. Omdat ik niet zeker was of dit als DOA gezien moest worden, de inname voor testen geaccepteerd, maandag 3 oktober zou ik teruggebeld worden voor meer informatie.

Maandag 3 oktober ben ik niet gebeld geweest.

Dinsdagochtend 4 oktober zelf eens gebeld en het zou onderzocht worden. Dinsdagmiddag ben ik teruggebeld geweest, de fout was bevestigd en ik kon mijn geld ophalen. Helaas wel pas woensdag, want dinsdag kon het nog niet in orde gemaakt worden, maar ik kon woensdag dan wel gelijk het gewenste geheugen halen in de winkel.

Woensdagmiddag 5 oktober geld opgehaald bij de klantendienst en gelijk naar de winkel gegaan om het besproken geheugen aan te kopen. Om de sales assistant snel door te kunnen laten werken het artikelnummer opgezocht op mijn GSM, nummertje gepakt en in de rij gewacht.

Bestelling ging vrij vlotjes, alleen was het geheugen bij de kassa opeens een euro of 15 duurder. Omdat ik hier niet mee eens was, heb ik dit aangegeven en de website ververst en laten zien op mijn GSM (waar het nog 15 Euro goedkoper was). Toch moest ik meer betalen en kon hier niets aan gedaan worden. Omdat de sales assistant niet in mijn redenatie mee wilde gaan, gevraagd naar de manager. Er werd gelijk gezegd dat de manager niet bereikbaar was, maar na vriendelijk doch aandringend verzoeken werd de manager gebeld en deed de sales assistant zijn deel van het verhaal. De manager had inderdaad geen tijd en zou het met de sales assistant eens geweest zijn.

Na verloop van tijd (aanhouder) kwam de medewerker van de klantenservice welke mij aansprak en vroeg of er iets mis was. Na mijn uitleg gedaan te hebben heeft deze klantendienstmedewerker de sales assistant berispend aangesproken en was het binnen 5 minuten geregeld.

Daarom:
Algemene service: Zeer slecht. Salespersoneel en leidinggevenden reageren zeer nonchalant en in het algemeen slecht op alle niet-standaardsituaties.
Verzending: Niet van toepassing.
Aftersales: Goed. Medewerker van klantenservice H. heeft juiste oplossing geboden. Minpuntje is het niet terugbellen op maandag.

Ik sta open voor feedback van Alternate. Ik geef veel uit bij Alternate als particulier zijn, ik adviseer vrienden en kennissen hier zaken te doen vanaf dag 1 dat ze open waren, maar vandaag heb ik serieus overwogen hier nooit meer binnen te komen.

Gepost door warflesj, woensdag 31 augustus 2011 02:29
Algemeen: Score: 2 Verzending: Score: 1 Aftersales: Score: 1

Enige reden dat Alternate gekozen werd was voor de onklopbare prijs en 'overzichtelijke' site.

De bestelling is 3 jaar geleden gebeurd. Vanwege de uiterst slechte service besloot ik om toch een review te schrijven.

Een volledige pc was bij hen besteld (+ assemblagekosten). Na bestelling en betaling volgde kort kort daarna een emailbericht dat de case (die reeds betaald was) niet meer bij hen in stock was en dat het enkele weken zou duren om deze te bestellen. Uiteindelijk gekozen voor een alternatieve case.

Email aangekomen dat het pakket verzonden was (volledige pc).
Enkele dagen later volgt een email waarin staat dat deze nog niet verzonden is en de pc zelfs nog niet geassembleerd was. Ik vroeg een vergoeding, er zou een usb stick meegestuurd worden met het pakket.

Uiteindelijk heeft de levering 1.5 week langer geduurd dan zij hadden gezegd, volkomen onacceptabel. En er was geen spoor van de beloofd usb stick. Na bellen zou deze later worden gestuurd, deze is nog steeds niet ontvangen.

Bij aankomst startte de pc maar was er de dvdrom speler slecht geinstalleerd en heb ik deze uiteindelijk zelf goed moeten installeren (met hun toestemming). Assemblagekosten voor iets dat amateuristisch in elkaar was gezet.

Aftersales

De grafische kaart had het na ruwweg anderhalf jaar begeven (door doorbranding). Ik heb de volledige kast naar hen gebracht en er zou snel naar het probleem worden gekeken. Na 2 weken (en talloze telefoontjes waar geen enkele medewerker iets wist) werd er uiteindelijk gezegd dat de kaart was doorgebrand en zou worden opgestuurd (RMA) aan de fabrikant en dat dit tussen 6-8 weken zou duren.

Ik reed terug naar Alternate om mijn case op te halen en kocht daar een nieuwe grafische kaart. Ter plaatste vroeg ik nog expliciet of de kaart zou passen in mijn case (en vroeg dat de medewerker het zou gaan nakijken).

Eenmaal terug thuis steek ik de kaart erin, met veel moeite. De medewerker had duidelijk niet gekeken of de kaart zou passen (zolang ze maar geld krijgen). Uiteindelijk de pc laten opstartten en ik kreeg nog steeds een error (die ook kwam bij de initiele doorbranding van de grafische kaart).

De volgende dag reed ik terug naar de winkel. Ik wilde de nieuwe grafische kaart terug inleveren aangezien hij niet passte en ik hem niet kon gebruiken. Een zeer onbeleefde medewerker probeerde de schuld op mij af te schuiven en weigerde de kaart terug te nemen omwille van 1 onnoemenswaardige kras.

Het volledige verhaal gedaan van zijn medewerker die het ging nakijken. Uiteindelijk probeerde hij het nog steeds op mij af te schuiven en weigerde hij hem te nemen. Ik bleef aandringen en hij ging even weg om het te bespreken. Waarschijnlijk heeft een hogere macht begrepen wat een futiliteit dit was en kreeg ik uiteindelijk mijn geld teruggestort.

Daarop volgt werd de schuld op mij gestoken dat ik de grafische kaart niet bij hen liet insteken zodat zij het systeem zouden controleren. Er werd mij sinds de weergave van mijn defecte kaart NOOIT meegegeven dat er andere componenten defect waren. Zelfs in de winkel zeiden ze niks en hadden ze een 'laissez faire' gedrag. Uiteindelijk de case weer teruggegeven.

Na weeral een gamma telefoontjes en emails werd er na 10 weken (niet de beloofde 6-8) verteld dat er een vervangende kaart zou komen. Deze was niet in dezelfde klasse als de oorspronkelijke. Daar is Alternate niet voor verantwoordelijk, maar een gebaar om dat toch te doen zou zeker niet misplaatst geweest zijn.

De case teruggekregen en er werd gezegd dat er uiteindelijk geen ander defect component was (ze hadden alles hergeassembleerd en het werkte).

De pc werkte vlekkeloos gedurende enkele weken maar toen begonnen oude verschijnselen terug te komen. Zelf het probleem opgelost (dvdrom speler zorgde voor de problemen).

Gepost door patotter, dinsdag 23 augustus 2011 14:51
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 3 Aftersales: Score: 1

In de winkel krijg je steeds een vriendelijke medewerker die toch wel enige productkennis heeft, alhoewel deze je toch steeds een extraatje of een duurder product probeert aan te smeren.

Ik maak geen gevruik van de alternate webwinkel, gebruik dewebsite om de producten te zoeken die ik nodig heb en dan ga ik deze oppikken in de winkel ...

Aftersales

Gisteren begeeft mijn laptopvoeding, volgens de Alternate-factuur en algemene voorwaarden heb ik een garantie van 24 maand en in de algemene voorwaarden staat er bij de garantie geen vermelding dat laptopvoedingen niet tot deze 24 maand garantie behoren.
Als ik bel vertelt de medewerker me dat ik best naar de klantendienst kom met mijn voeding voor onderzoek(met vermelding dat toestel bijna 1 jaar is).
Bij aankomst bij de klantendienst krijg ik eerst te horen dat ik hier geen garantie op kan krijgen omdat Sony maar 6 maand garantie geeft op voedingen. Na enige discussie verdwijnt de medewerker achter de coulissen om terug te keren dat ik blijkbaar toch wel recht op garantie heb en dat mijn voeding inderdaad defect is. Ik dien een overeenkomst te tekenen waarin melding gemaakt wordt van mogelijke kosten voor de klant. Als ik vraag welke kosten dit zijn in welke gevallen wordt ik verwezen naar de website. De medewerker wou wel nog een bijlage bij de overeenkomst voegen met de algemene extra mogelijke kosten (die op de website te vinden zijn), maar niet in welke gevallen.

Ik heb mijn laptop en voeding en doos opgenomen en ben buitengewandelt, naar Sony gebeld en deze sturen me (zonder al te veel vragen) binnen de 3 werkdagen een nieuwe voeding op (naar mij thuis), bij Alternate zou dit minstens 8-10 werkdagen geduurd hebben.

Teleurstellende service en een 2-tal uren verloren tijd ... mooi zo alternate!

Gepost door GilleVC, maandag 16 mei 2011 20:28
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 4

Onlangs heb ik nog eens besteld bij Alternate.be omdat ik een Mini-Displayport naar HDMI nodig had. Ik besloot dan ook mijn review te plaatsen omdat ik al jaren bij deze winkel klant ben en er steeds heel tevreden van was. Ik ben er al klant vanaf 2006 toen ze enkel nog maar in Duitsland en Nederland zaten. Heb vaak bij Alternate.nl besteld en was dan ook meer dan tevreden toen ik vernam dat ze naar België kwamen. Ik was toen nog een leek in het hele computergebeuren en heb steeds vele mails gestuurd alvorens iets te kopen. Ik kreeg vaak binnen de 10-15min antwoord.

Ik heb nog nooit klachten gehad over hun leveringen. Zelfs als mijn bestelling al geplaatst was en ik achteraf nog een mailtje stuurde om het leveradres te veranderen werd hier niet moeilijk over gedaan. Heb al vele verhalen gehoord en gelezen van leveringen die voor de deur worden achtergelaten, dit heb ik nog nooit meegemaakt!

Aftersales

Ben eigenlijk nog maar 2 keer in contact gekomen met de aftersales van Alternate. Een keer toen ze nog maar net in België waren en mijn externe HDD gecrasht was. Die konden ze niet terugnemen omdat ze bij Alternate.nl was aangekocht en die dus terug naar daar moest gestuurd worden wat eigenlijk best wel begrijpelijk is. Een andere keer omdat mijn LG dvd-brander net nieuw was aangekocht en deze niet werkte. Ben de dag nadien naar de servicedesk geweest. Schrok toch even toen ik direct een nieuwe meekreeg want ik dacht dat ze deze eerst moesten opsturen naar LG om te testen en dat ik dan pas een nieuwe kreeg. Ze hebben het toen direct op de technische dienst getest en deze bleek defect. Ik kan er dus enkel vol lof over spreken.

Gepost door Gainsight, woensdag 20 april 2011 22:22

Enorm slechte dienst na verkoop... Een gedetailleerd overzicht van mijn problemen volgen nog maar ik ben niet te spreken over de communicatie van Alternate naar de klant. De klant op een dwaalspoor zetten en vervolgens niet aan hun uitspraken tegemoetkomen is de dagelijkse praktijk. Ik ga dus weer op zoek naar een deftige winkel... Jammergenoeg is dit in België niet vanzelfsprekend. Gelukkig is het dit keer mijn pc en niet die van een klant...

Gepost door Zatmann, donderdag 14 april 2011 20:50
Algemeen: Score: 1 Verzending: Aftersales: Score: 1

De leverancier kon geen vervanging voorzien voor een product dat defect was bij aankoop. Ook werd de mogelijkheid niet aangeboden om af te zien van de aankoop.

Aftersales

Laserprinter Samsung 325W gekocht. Verpakking had reeds open geweest en bij thuiskomst bleek de WiFi niet te werken. Twee uur na aankoop terug naar Alternate geweest om toestel te ruilen. Dit bleek enkel mogelijk na controle en testen. Daar heb ik te horen gekregen dat toestel niet geruild kon worden omdat er nog maar 1 van in de winkel lag. Teruggave bleek ook niet mogelijk omdat volgens Alternate, het toestel gebruikssporen had. Nochthans had ik deze terug in de originele verpakking verpakt en had de man aan de balie deze nagekeken bij ingave en niets gevonden. Er werd ook vriendelijk verzocht om het defecte toestel mee naar huis te nemen en dit verder af te handelen met Samsung. Dit heb ik natuurlijk geweigerd omdat de verkoper hiermee zijn probleem op mijne nek probeerde te schuiven. Met andere woorden, het toestel was waarschijnlijk al defect toen ik het kocht en vermoedelijk was dit ook geweten. Ben nog altijd in afwachting van een oplossing en het liefst zou ik willen afzien van de aankoop en mijn geld terug op mijn rekening gestort hebben.

Gepost door Jurgen_VDP, donderdag 31 maart 2011 19:58
Algemeen: Score: 1 Verzending: Score: 2 Aftersales: Score: 1

Dit was mijn eerste ervaring met Alternate België. Aangezien zij een groot assortiment hebben, vrij veel voorraad en redelijke prijzen heb ik beslist om eens de onderdelen van een nieuwe PC voor een klant bij hen te bestellen. Ook omdat Alternate één van de weinige winkels is die de onderdelen kon leveren (zeer high-end pc). Wat er uiteindelijk besteld is geworden is een Gigabyte P67A-UD7, in combinatie met een Intel Core i7 2600k, een Coolermaster Silent Pro Gold 1000W voeding en een LED monitor.

Aangezien ik als bedrijf moest bestellen via de B2B dienst heb ik dat ook maar gedaan. De betaling (1.100 euro) diende op voorhand te gebeuren. DIt had ik ook onmiddellijk gedaan. Na 3 dagen kreeg ik te horen dat er nog geen betaling was ontvangen, terwijl het saldo al van mijn rekening gegaan was en dat er ook andere onderdelen bij andere leveranciers zelfs al bij mij geleverd werden! Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, zeker bij een eerste bestelling, dus geen probleem.

Na telefonisch contact na 3 werkdagen was er eerst geen betaling ontvangen, daarna heb ik mijn betalingsbewijs doorgestuurd. Een uur later was er wel een betaling maar kon ik niet komen afhalen omdat alles al naar de distributeur was om uiteindelijk tegen het einde van de dag te horen te krijgen dat alles toch klaar lag ter afhaling. Aangezien ik 120km van Alternate af woon en het al te laat was om er nog binnen de openingsuren te geraken ben ik noodgedwongen 's anderendaags gereden.

Uiteindelijk alles kunnen afhalen en thuis gemonteerd. Hierbij geen probleem met de onderdelen.

Aftersales

Aangezien mijn moederbord een eerste rivisie P67A was (met de SATA bug), had ik al op voorhand geïnformeerd of dit mocht omgeruild worden wanneer de B3 versie beschikbaar was. Het antwoord van de verkoper in de toonzaal was dat zij dit standaard niet deden, maar wel 6 maand extra garantie zouden geven op dit bord. Hiervan is ook niets te vinden op de factuur...

In principe zou dit bord zowiezo al omgeruild en/of niet verkocht mogen worden. Na aandringen heb ik dan toch te horen gekregen dat begin april omruiling mogelijk was. Ik kon ook niet aan mijn eindklant doorgeven dat zijn data mogelijk corrupt en verloren kon gaan (8TB aan schijven).

Na het monteren van de onderdelen startte de pc niet op, het moederbord kreeg 2 seconden stroom, viel uit, sprong terug aan voor 2 seconden, enz... Ook maakte de voeding een 'fluitend' geluid. Na het controleren van de kabels probeerde ik opnieuw... Dit keer startte de pc even op, kon ik in de BIOS geraken, maar na enkele seconden kreeg ik de melding 'overclock' failed. Daarna maar eens de CMOS gereset, dit zonder resultaat. Vlak daarna is ook de zekering gesprongen...

Na telefonisch contact met de sales van Alternate -> voeding defect, maar aangezien ik deze had gesleeved geen RMA meer (begrijpelijk, ik had ook maar eerst moeten testen). Dus weer 240 km op en af voor nieuwe voeding (aangekocht op 29/03), dit keer een AX1200 topvoeding t.w.v. 279 eurotjes... alsjeblieft... Bij aankoop duidelijk gevraagd dat als ik de verpakking heel voorzichtig open maakte en alles mooi intact liet ze mocht terugbrengen indien het toch niet dat was... geen probleem mijnheer...

Thuis gekomen, meteen voeding op moederbord aangesloten... zelfde probleem... moederbord dan maar uit case gehaald, met een 100% werkende andere grafische kaart, geen schijven; enkel CPU + koeler en geheugen... zelfde probleem... conclusie: moederbord fried.

Na telefonisch contact voor RMA, de opdracht gekregen om zowel moederbord en CPU binnen te brengen in de originele verpakking. DIt zou getest worden en indien defect; zou het omgeruild worden... Zo gezegd zo gedaan. Het moederbord zeer minutieus ingepakt in de verpakking, alle kabels waren nog niet gebruikt, boekjes en cd ook niet, dus was niet van nieuw te onderscheiden... Idem voor de CPU. De verpakkingen vertoonden zelfs nog geen scheurtjes.

's Morgens aangekomen voor RMA, vriendelijke jongen, begreep duidelijk mijn probleem. Ze gingen het snel testen en iets laten weten... Uiteindelijk heb ik om 17u zelf gebeld om te vragen of ze al iets wisten, maar nog geen testen gedaan. Dit ging meteen gebeuren. 10 minuten later al telefoon van de klantendienst -> ja mijnheer, op uw socket zijn er pinnetjes verbogen en ontbreken er pinnetjes... Ik tot mijn verbazing proberen uitleggen dat dit onmogelijk was, aangezien alles zeer voorzichtig behandeld is en dat je toch al vies moet doen om pinnetjes af te breken!!! Zelfs op de onderkant van de CPU zijn er markeringen dat alle pinnetjes duidelijk contact maakten.

Enfin, als consument sta je met de rug tegen de muur blijkbaar, want het finale antwoord was: wij sturen dit zelfs niet op, want het is rijp voor de vuilbak. Dit is user abuse! Maar wij kunnen u wel een nieuw moederbord verkopen als u wil...

Dit is iets wat je niet tegen mij moet zeggen, als ik zelf iets beschadig (cfr de voeding van 200¤), dan weet ik heel goed dat ik hiervan de gevolgen draag... Maar met een perfect intact moederbord van 300¤ teruggaan en dan te horen krijgen dat het user damage is, ik denk het niet...

Resultaat van mijn mail naar de klantendienst, waarin ik een verklaring eis -> geen antwoord... Dit is de service van Alternate... De voeding, daar zit ik nu ook mee opgescheept, want ' de verpakking is open geweest dus kan niet meer omgeruild worden. ' en ik mag nu om mijn pc te doen werken een moederbord kopen van 340¤ (de prijs is blijkbaar opgeslagen door de chipset, terwijl in andere winkels (http://www.lasystems.be/G...D7-B3/product/247807.html) het moederbord gewoon aan dezelfde prijs verkocht wordt.

Conclusie: 279¤ voor een voeding kwijt waar ik niets mee ben en 340¤ voor een nieuw moederbord. De processor hebben ze zelfs niet willen testen, dus stel dat daar ook iets mee is, dan mag ik nog eens de hele slachtweg aflopen voor garantie. Dus als ik mijn klant een werkend systeem wil aanbieden, kost mij dit meer dan 600¤, daar schiet ik dan zelf mee in, laat staan dat deze persoon weer een week extra gaat mogen wachten op zijn systeem, met de kans dat hij zijn bestelling gewoon annuleert.

Mij zien ze nog 1 keer terug bij Alternate en dat is om mijn materiaal op te komen halen.

Advies: om iets te verkopen zullen ze alles doen; maar om onderdelen die 2 weken oud zijn te vervangen zijn ze heel wat minder snel... Ik ga/kan niemand beschuldigen, maar ik blijf 100% bij mijn standpunt dat er geen enkele beschadiging op het moederbord was bij het terugbrengen... Je zou voor minder op een bord van meer dan 300¤! Dus kijk uit als je probeert iets terug te brengen... Als ik de keuze had gehad om bij een andere winkel hetzelfde bord voor 10¤ meer te kopen met een degelijke en vooral eerlijke service, zal ik niet twijfelen...

Ervaring: super teleurstellend als nieuwe klant!

Gepost door evilien, dinsdag 1 februari 2011 19:17
Algemeen: Score: 2 Verzending: Aftersales:

Ik heb vorige maand (22/12) een nieuwjaarscadeau gekocht bij alternate: een zalman notebook cooler en een geluidskaart.

Op 1/1 hebben we het pakje opengemaakt en wat bleek:
- Usb poort van zalman cooler zat afgebroken in de doos
- Zalman cooler werkte niet
- Doos van geluidskaart was al open geweest voor de verzending. De handleiding zat erbij gefrommeld en de geluidskaart was niet deftig verpakt. Werkt wel dus die gebruiken we gewoon.

Maandag (3/1) hebben we direct gebeld naar alternate.
Probleem uitgelegd via telefonisch contact met de helpdesk van Alternate. Geen probleem zeiden die, stuur maar op met b-post.

5/1/2011: aangetekende zending verstuurd met b-post

10/1/2011: Alternate helpdesk belt ons
Alternate belt ons ivm het probleem. Nog eens het probleem uitgelegd.
Ze maakten er direct een probleem van dat er zoveel tijd zat tussen de bestelling en de melding van het probleem. Wat moet je anders bij een cadeau? Alle cadeaus die je geeft op voorhand openmaken? Er werd ook direct een probleem gemaakt van het feit dat er van mijn telefoongesprek naar Alternate geen data terug te vinden waren. Alsof ik er wat aan kan doen dat 1 van de 3 helpdesk medewerkers zoiets niet noteren.
Hij ging alles naar de technische dienst sturen om te testen of er een verband was tussen het afbreken van die usb poort en het niet werken van de cooler. Ik heb uitgelegd dat dat voor mij niets uitmaakte gezien het al defect in de doos zat en ik daar niets aan kon doen. Nogmaals dezelfde repliek over dat er te veel tijd zat tussen de bestelling en de melding van het probleem. Ik heb de persoon er ook attent op gemaakt dat die geluidskaart ook al was open geweest. Maar zoiets kan natuurlijk niet aan hen liggen..dat ligt waarschijnlijk aan de leverancier.
Mocht er geen verband blijken te zijn tussen de defecte usb poort en het niet werken van de cooler werd mij beloofd dat het geen probleem was om de RMA te regelen.
Ik kreeg ook de vraag of ik het afgebroken plastiek klepje aan de binnenkant er nog in de verpakking had bij verzonden. Ja natuurlijk. En dat hebben ze ook gevonden daar.
Ze gingen nog zo snel mogelijk contact opnemen.

14/1/2011: zelf naar de alternate helpdesk gebeld
Probleem uitgelegd. Alweer de vraag of mijn afgebroken plastiek stukje nog in de verpakking bij zat. Ja natuurlijk.
Bij hen werkt de cooler ineens wel weer.
Ze maakten opnieuw een probleem over de lange duurtijd tussen de bestelling en de klachtmelding. Als je hun logica doortrekt zouden ze er dus geen probleem van maken mocht je moedwillig een usb-poort afbreken op de dag dat de bestelling aankomt en het dan direct melden dat het defect in de doos zat. Als je het maar direct meldt. Wat een dikke zever is dit zeg! Als je als eerlijke klant een cadeau koopt bij alternate en hem niet onmiddellijk openmaakt, vergeet het dan maar.
De reden waarom ze zo streng hun “regeltjes” moeten volgen is volgens hen omdat er mensen zijn die allerlei dingen bestellen en dan proberen en moedwillig kapot maken. Eerlijk gezegd maakt dat mijn rekening niet. Ik wil gewoon niet de schuld krijgen van een defect waar ik geen schuld aan heb.
Als de firma iets duidelijk defect opstuurt (zelfs niet gewoon elektronisch) maar iets afgebroken, maakt het me niet uit of het aan de firma of hun leverancier of eender wie ligt. Dan wil ik gewoon dat ze het fair spelen tegenover hun klanten en niet zeggen: je had niet zo lang mogen wachten om het defect te melden. Ze zeggen dat het defect aan de usb poort te wijten is aan user-abuse. Alsof we zelf niet weten in welke richting we een usb poort moeten insteken…
Ik begrijp niet hoe zo een grote firma als Alternate durft haar naam op het spel te zetten voor zo een (in hun ogen) onbenulligheid. Groothandels als Tech Data en Ingram Micro hebben een betere klantendienst en RMA service.

Nu gaan ze met de groothandel contact opnemen om te kijken of die cooler daar ooit al eens in RMA is binnengeweest. En of daar iets is fout gegaan.

Gepost door HellPunk, maandag 3 januari 2011 10:22
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 3 Aftersales:

Op de website en het assortiment is weinig aan te merken, al zitten er soms in een categorie redelijk veel items met onbekende levertermijn - dat is een nadeel van een uitgebreid assortiment. Dat uitgebreide assortiment betekent evenwel ook dat je meestal wel een evenwaardig alternatief vindt.

De bestelling wordt verder correct afgehandeld, met als positief punt dat je ook zonder login verder kunt, dat is niet overal het geval. Bij verzending krijg je ook mooi een track and trace-code toegestuurd.

De verzending valt voor mij uiteen in twee delen: de verpakking en de aflevering.

De goederen waren goed verpakt, al had er voor mij ook wel wat schokabsorberend materiaal op de bodem van de doos mogen liggen. Verder was de doos goed opgevuld met luchtkussentjes.

De verzending met DPD is een ander paar mouwen. Dat een en ander wat langer (in mijn geval een week) duurde door het slechte weer, daar kan ik mee leven. De manier waarop het pakket werd geleverd vind ik echter beneden alle peil: de bezorger heeft de doos namelijk zonder aan te bellen aan de voordeur gedumpt - ik zag dit live gebeuren vanuit de woonkamer. Als ik niet thuis geweest was om het pakket meteen op te pikken had er dus een hele dag voor 250 euro aan goederen aan de voordeur gestaan, en dat bij een temperatuur van om en bij het vriespunt.

Op zich kan ik dit Alternate niet aanrekenen, maar hopelijk voor hen gebeurt dit niet stelselmatig - buiten het gebrek aan service lopen zij ook nog eens het risico dat mensen gaan claimen dat het pakket niet geleverd is (want er is geen handtekening voor ontvangst). Gelukkig zijn er ook eerlijke mensen in deze wereld .

Gepost door -Vasa-, woensdag 29 december 2010 19:37
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 3 Aftersales:

Ik heb reeds meerdere aankopen gedaan bij Alternate en ben steeds redelijk tevreden, en sowieso meer tevreden dan van andere computerwinkels in Vlaanderen.
Er is een zeer uitgebreid assortiment, voor een competitieve prijs en via de site zie je wat aanwezig, wat besteld moet worden en hoe lang dit zal duren. De tijdsaanduiding van hoe lang dit duurt lijkt me echter wel optimistisch, bij mijn bestelling stond een leveringstijd van 3 tot 5 dagen, en zelfs in werkdagen kwam het neer op 7 dagen als ik zaterdag niet zou meetellen. Er worden wel steeds mails gestuurd als er iets veranderd in de status van je bestelling dus je weet wel wanneer iets zal geleverd worden.
Toen ik ze wou bereiken via telefoon om een verduidelijking te laten aanbrengen op het adres werd ik vlot en correct geholpen.

Het pakket was 2 werkdagen later dan vermeld stond op de website bij de bestelling, maar was goed verpakt en zonder schade aangekomen.
Alternate gebruikt DPD en daar hebben we op het werk niet zo'n superervaring mee als we iets op het werk willen laten leveren voor ons zelf, maar dat probleem heb ik kunnen voorkomen door Alternate te bellen en een naamswijziging op de bestelbon te krijgen.

Geen ervaring mee

Gepost door FlyLo, vrijdag 10 september 2010 12:22
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales:

2 producten besteld die op voorraad waren (Logitech G110 en Scythe Mugen rev B ). Website is redelijk goed, alleen is het blijkbaar moeilijk om ingelogd te blijven. Bevestiging gekregen van de bestelling en bericht dat het werd opgestuurd (met track-n-trace code). Een bevestiging van ontvangst van betaling ontbrak.
Prijzen waren ook competitief.

08/09 besteld en betaald via overschrijving. 09/09 melding dat het verzonden was, 10/09 kwam het pakket aan.

Gepost door k3r3nsk7, woensdag 25 augustus 2010 17:32
Algemeen: Score: 2 Verzending: Score: 2 Aftersales: Score: 1

Ik bestelde een nieuwe PC bij alternate, ik liet hem door hen ineen steken omdat ik dacht, deze mensen zullen wel weten wat ze doen, niet dus.

Ik krijg de PC toegeleverd, doe het paket open en zie dat de SLI brug gewoon los in de case zit, ik dacht kan gebeuren, bel hen op. "Stuur hem maar terug, binnen 14 dagen is dit opgelost" , ik had al 12 dagen moeten wachten, dus dacht ik van mooi niet, ik zet hem er zelf wel in. Nadat ik dat gedaan had zet ik hem aan, waarna een fan begint lawaai te maken en stopt met draaien ... kapot. Een losse vijs die er was tussengevallen heeft het kapot gemaakt.
Ik bel hen op om te vragen of ze een nieuwe fan kunnen sturen in ruil voor deze, dat gaat niet, de hele case moet dan terug komen... een hele case voor een fan.

Je bestelt voor 1750 euro aan materiaal, je betaalt ze 25 euro extra zodat zij het in elkaar zetten (met in het achterhoofd het komt wel goed aan). En dan krijg je dit.

Ik koop nooit meer bij alternate, ze zijn slecht georganiseerd en weten duidelijk niet waarmee ze mee bezig zijn.

55 euro vond ik veel.

Aftersales

weten niet waar ze mee bezig zijn

Gepost door wes82, zondag 23 mei 2010 19:55
Algemeen: Score: 2 Verzending: Score: 2 Aftersales: Score: 2

Het afhandelen van de verkoop ging vlot, de bestelling liet even op zich wachten (3 weken), maar de dienst na verkoop is niet helemaal wat het moet zijn.

O.w.v. een product dat niet meer in stock was, heb ik een dikke 3 weken moeten wachten op mijn bestelling.

Aftersales

Op 03-11-2009 heb ik een bestelling geplaatst bij de online webwinkel ALTERNATE.BE. Eén van de bestelde artikels was een computerscherm n.l. samsung L943BW. Omdat dit scherm niet meer in voorraad was, heeft alternate dit speciaal bij samsung moeten bestellen.

Pas een dikke 3 weken later kreeg ik van alternate het bericht dat mijn bestelling onderweg was (datum van het factuur 26-11-2009). Ik had nooit verwacht dat het 3 weken ging duren voordat mijn bestelling zou arriveren. Omdat ik ondertussen voor mijn werk al in het buitenland zat, heb ik de bestelling maar bij mijn ouders laten toekomen. Mijn ouders hebben niet veel kennis van computers, dus hadden ze mijn bestelling mooi in de verpakking laten staan tot ik terug thuis was (dit was drie weken nadat de bestelling was toegekomen bij mijn ouders). DUS VOLGENS ALTERNATE.BE HEB IK DAN GEEN RECHT MEER GARANTIE (DOA).

Tijdens het in elkaar zetten van het beeldscherm merkte ik op dat er één van de twee bevestigingspunten was afgebroken. Ook zat er een onderdeel los in het scherm. Bij nader onderzoek zag ik dat dit onderdeel het afgebroken bevestigingspunt was. Ik heb ook een vermoeden dat dit scherm al gebruikt is geweest (eventueel als toonzaalmodel???). Aan de connecties (VGA en DVI) zijn gebruikssporen te zien. Ook was er geen beschermende folie op het scherm aanwezig (voor het werkelijke beeldscherm). Ook de voet van het beeldscherm was niet van zo'n beschermende folie voorzien. Meestal al je een nieuw scherm uit de verpakking haalt, heeft dit een typische fabrieksgeur. Dit beeldscherm had dit dus niet.
Verder zijn er ook nog 3 dode pixels (getest met DPB op een witte achtergrond) terug te vinden op het scherm (twee rechtsonder en één midden boven op het scherm).

Dezelfde dag nog (rond de periode van 23-12-2009) heb ik alternate gecontacteerd i.v.m. dit voorval. Een werknemer van de service afdeling alternate stelde voor van het scherm terug te sturen naar alternate.be (dit heeft me 10 euro gekost aan verzendingskosten).

O.w.v. de feestdagen heb ik nog even gewacht om het scherm op te sturen. Rond de periode van 04-01-2010 heb ik het scherm dan naar alternate teruggestuurd. De dag erna kreeg ik van alternate de melding dat het scherm goed was aangekomen.

Op 03-02-2010 (dus nog maar eens een maand later) kreeg ik te horen van alternate dat samsung geen garantie wil geven op het scherm. Dus het scherm heeft (volgens alternate.be) 3 weken bij samsung bij de dienst herstellingen gestaan.

Momenteel heb ik in het totaal al bijna 2 uur getelefoneerd (naar alternate en samsung benelux) om dit probleem opgelost te krijgen, maar ik sta nog altijd even ver als bij het openmaken van de bestelling. In het totaal heeft me dit al zeker 25 euro gekost aan telefoonkosten en verzendingskosten. Dan heb ik het nog niet over al mijn kostbare tijd die ik verloren heb om dit probleem op te lossen. Ik heb dus 149 euro betaald voor het scherm en 25 euro voor de andere kosten. Dus dat maakt een totaal van 174 euro. Met dit bedrag had ik me een veel groter en luxueuzer scherm kunnen aanschaffen.

Na enkele mailtjes en telefoontjes naar samsung rechtstreeks verzonden/gepleegd te hebben, zegt samsung steeds het volgende:

Beste,

Naar aanleiding van uw mail contacteer ik u terug.
Ik betreur het ten zeerste wat er u is overkomen toch kan Samsung niet aansprakelijk zijn voor het verkeerd leveren van een product door uw verkooppunt. Samsung kan niet tss beide komen in deze case.

Alternate.be zegt daarentegen dat samsung geen garantie wil geven i.v.m. dit voorval en m.a.w. geen nieuw scherm wil geven of de voet van het scherm niet wil maken.

Dus m.a.w. ik zit in een vicieuze cirkel.

De communicatie met alternate.be is altijd wel vlot en vriendelijk verlopen, maar ondanks al mijn telefoontjes en mailtjes heb ik nog steeds geen nieuw scherm of een andere voet voor mijn scherm.

Ik moet er wel bij vermelden dat ik ook een probleem had met een voeding (Be Quiet Pure Power 530W ATX23) die ik besteld had bij alternate.be en daarvoor heb ik wel een nieuw exemplaar voor in de plaats gekregen. Dus ik denk dat het probleem (ivm garantie) eerder bij samsung ligt dan bij alternate.be, maar ik weet dit natuurlijk niet zeker.

Gepost door Dnomaid, maandag 19 april 2010 22:42
Algemeen: Score: 4 Verzending: Aftersales: Score: 1

Ik ben reeds 3 jaar klant bij Alternate en altijd redelijk tot zeer tevreden geweest. Website is overzichtelijk, werkt niet altijd even snel maar wel duidelijke en up-to-date informatie. Prijzen zijn zeer concurrerend voor België. Op mails wordt snel genoeg gereageerd, al heb ik wel meegemaakt dat een online bestelling er wat moeilijk door geraakte. Meestal kijk ik echter online naar de voorraad, om het product ter plaatse te bestellen en af te halen.

Bediening in de winkel is altijd vlot, er loopt meer dan voldoende personeel rond om je meteen verder te kunnen helpen. Hardwarekennis van de verkopers is adequaat.

De grootste troef van Alternate is echter het immens assortiment. Geen enkele concurrent in België kan dit aanbieden voor deze prijzen.

Aftersales

De videokaart die ik heb aangekocht vertoonde van bij het begin lichte mankementen (artifacts). Ik was er van overtuigd dat dit een softwarematig probleem was, ik had immers enkel last bij games in windowed mode, fullscreen niks aan de hand.

Na enkele maanden besloot ik dan toch contact op te nemen met Alternate want het was uitgesloten dat dit een softwareprobleem was. Alternate bevond het product idd defect en verzond het ter reparatie naar XFX. Vreemd, ik zou denken dat het hier afgehandeld zou zijn en dat ik meteen een vervangend product zou krijgen of een creditering. Niet het geval, er werd mij aangeraden alvast een nieuwe kaart te kopen aangezien reparatie zes tot acht weken zou duren.

Na 10 weken kreeg ik bericht dat de kaart niet gerepareerd zou worden. Er was immers schade aan de kaart, zogezegd door mijn toedoen. Heel veel mail- en telefoonverkeer hebben hier niks aan veranderd. Alternate doet zich er vanaf met het excuus dat het probleem bij XFX ligt en weigert enige vorm van compensatie . Vreemd, ik dacht dat ik mijn garantie altijd bij de winkel moet claimen, niet bij de fabrikant. Test Aankoop bevestigt dit, helaas verandert dit allemaal niks aan het verhaal.

Bedenk je vooral dit: 3 jaar klant, nooit enig probleem bij mezelf en bij de klanten die ik heb aangebracht. Nu voor de eerste keer een probleem, om dan met dergelijke 'service' geconfronteerd te worden, dat is een behoorlijke ontgoocheling!

Gepost door bReChThOu, dinsdag 26 januari 2010 23:34
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Ik bestel al jaar en dag bij Alternate Belgie en mijn laatste bestelling ging net als altijd weer zeer vlot.

Omdat mijn videokaart al weer 3+ jaar oud was, vond ik het toch maar eens tijd voor een nieuwe. Na wat wikken en wegen over mijn te besteden budget heb ik gekozen voor de XFX HD Radeon 5770. Deze was aangegeven als 'in voorraad' op de website dus ik vond het een prima keuze. Wat me opviel is dat ik nu online via de bank kon betalen (een soort paypal/ideal) systeem voor vlaamse banken. Dit had ik voordoen nog niet opgemerkt. Hierdoor vond mijn betaling in realtime plaats. Op de site stond 'voor 15:00 besteld is morgen in de bus'. Hierover was ik nogal sceptisch maar ik zag dat het 14:48 was dus ik dacht why not. Bestellen zou ik hem toch al zou het een week duren bij wijze van spreken . Anyway, na een paar minuten kreeg ik een bevestiging en even erna ook een betalingsbevestiging. Dit verliep dus zeer vlot.

Ik kreeg 2.5 uur na de bestelling de trace code per mail van DPD (alles wordt via deze vervoersmaatschappij verzonden). Ik had mijn product dus op 25-01-2010 om 14:48 besteld en vandaag op 26-01-2010 rond 12:58 kwam mijn pakketje thuis aan. Dus binnen 24 uur besteld en al in huis! Super! De doos zat in een grote kartonnen doos gevuld met plastieke luchtkussentjes. Maar Alternate verpakt de dingen altijd op en top!

VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011