Hoofdcategorieën

E-mailadres
Telefoonnummer 0180 - 44 08 44
KVK 24287108
Aangesloten bij Webshop Keurmerk  ICTWaarborg  Qshops
Levert aan particulieren en zakelijke klanten
Transportmogelijkheden Afhalen, Opsturen, Rembours
Betaalmogelijkheden Bankoverschrijving, Contant, Creditcard mastercard, Creditcard Visa, iDeal, Pinnen, Rembours
  Regels voor bijkomende kosten
Vooruitbetalen € 0,-
Contant € 0,-
Pinnen € 0,-
Creditcard VISA € 0,-
Opmerkingen Pallet vooruitbetaling ¤ 45.00.
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 4369 prijzen, 7992 unsortedprijzen
Prijsindex 101,0 (1,0% boven gemiddeld)

Shopomschrijving

ALTERNATE Nederland, gestart in 1998, biedt een breed en diep assortiment computers, componenten, randapparatuur, software en multimedia producten. Door traditionele verkoopmethoden te combineren met nieuwe technologieën opereert ALTERNATE als e-logistics leverancier al meer dan 14 jaar succesvol met een totaalpakket voor zowel particulieren als bedrijven.
ALTERNATE staat al vier jaar hoog genoteerd in de Twinkle100; het overzicht van de 100 grootste webwinkels van Nederland. Al zeven jaar op rij kozen de lezers van Hardware Info ALTERNATE als Beste Hardware Shop van Nederland. Ook branchevereniging ICT Waarborg onderscheidde ALTERNATE al vijf keer als Beste Webwinkel (publieksprijs) en de ALTERNATE Business Service werd door CRN drie keer uitgeroepen tot Best Business Retailer. Elke dag werken 230 medewerkers hard om met elkaar te laten zien hoe inventiviteit leidt tot klantentevredenheid.
Online bestellen
Op onze website www.alternate.nl kunt u terecht voor al uw online bestellingen voor hardware-, software-, en entertainmentproducten. (Verzendkosten vanaf ¤2,95)
Direct na acceptatie van de betaling wordt de order verwerkt en zo snel mogelijk uitgeleverd. Wilt u op de hoogte blijven van onze scherpste aanbiedingen en acties? Meldt u dan nu aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Showroom en afhaalbalie
Op een oppervlakte van circa 600 m2 presenteren wij in onze showroom in Ridderkerk de nieuwste producten op het gebied van hardware, software en entertainment. Weet u wat u hebben wilt of heeft u uw bestelling al online geplaatst? Via onze afhaalbalie neemt u uw aankopen direct mee naar huis.

Openingstijden showroom en afhaalbalie:

09.00 - 20.00 uur
Zaterdag:
09.00 - 17.00 uur
Business Service
Bedrijven en instellingen kopen voordelig via de ALTERNATE Business Service.
Kijk voor meer informatie op www.alternate-b2b.nl of neem contact op via
0180 - 44 08 80 / sales@alternate-b2b.nl.
Blijf geïnformeerd
Blijf doorlopende op de hoogte van onze nieuwe producten en aanbiedingen. Volg ons op Twitter, Facebook of Google+.

Reviews en reacties

Totaal 45 35 31

«  1  2  3  4  5  6  »Resultaten 1 t/m 20 van 109
Gepost door edwards, zaterdag 26 mei 2012 15:53
Algemeen: Score: 1 Verzending: Aftersales: Score: 1

Ik heb een Alternate 15P31 laptop aangeschaft. Mijn beoordeling is zeer slecht omdat ik een zeer slechte ervaring heb met de de aftersales. De klantenservice van Alternate komt afspraken niet na en de reparatietermijn is onredelijk lang. Ik heb de laptop nu ongeveer 1,75 jaar maar ik heb er ongeveer 1 jaar effectief gebruik van kunnen maken omdat de laptop constant mankementen heeft en omdat de garantietermijnen enorm lang zijn. Ik ben de laptop nu 24 weken in totaal kwijt geweest aan garantietermijnen. Ik zou het rechtvaardig vinden als ik mijn volledige aankoopbedrag terugkrijg omdat dit product naar mijn mening niet deugd.

Aftersales

Ik heb een laptop aangeschaft op 17 september 2010 bij Alternate Nederland. Deze was 19 oktober al defect.

De laptop had de volgende mankementen:

1. Het toetsenbord werkt niet naar behoren. Vaak (niet altijd) als ik 1 toets indruk komen er meerder tekens op het scherm. Het is een hardware probleem want ik heb het systeem getest met een opstartbare cd met Windows XP erop en het probleem deed zich nog steeds voor. Daarnaast is het denk ik ook geen vuil op het toetsenbord omdat de tekens die ik op het scherm krijg ver uit elkaar liggen op mijn toetsenbord en het probleem zich niet altijd voordoet.

2. Als ik een tv op mijn HDMI-poort aansluit valt het beeld soms weg. Dit komt door een slechte connector in mijn laptop.

3. De laptop komt niet goed uit z’n slaapstand. De laptop gaat wel aan (ventilator gaat draaien, lichtjes gaan branden) als ik de laptop uit de slaapstand haal maar het beeld blijft zwart. Ik moet dan of het beeldscherm open en dicht doen of op Control alt delete drukken.

De laptop heb ik toen 25 november opgestuurd. Daarvoor heb ik telefonisch contact gehad en de laptop zou binnen 2 weken na ontvangst teruggestuurd worden maar ik heb de laptop pas 2 januari ontvangen. Dat is dus 3 weken later dan beloofd. Het moederbord was vervangen en het toetsenbord functioneerde weer maar niet alle problemen waren opgelost. De laptop kwam nog steeds niet goed uit zijn slaapstand en de HDMI-poort werkte nog niet naar behoren.

Op 6 november 2011 heb ik de laptop nog een keer op moeten sturen voor reparatie omdat deze weer defect was.

De laptop had de volgende mankementen:

4. De grafische kaart crasht vaak. Dan valt mijn beeld weg een dan krijg ik een melding dat mijn grafische kaart een ernstige fout heeft ondergaan.
5. Er zijn schroefjes losgetrild door het resoneren van mijn ventilator en/of harde schijf.
6. De laptop geeft heel vaak piepjes. Deze komen volgens mij niet uit de speakers maar uit een zoemer.

Zoals je ziet heb ik veel klachten die overeenkomen met de klachten van de vorige reparatie. De laptop heb ik pas 3 januari 2012 weer ontvangen dus ik ben de laptop in totaal 8 weken kwijt geweest voor reparatie. Daarnaast was de laptop niet goed gerepareerd waardoor ik dus nog niet optimaal van mijn laptop gebruik kon maken. De schroefjes miste nog steeds, de grafische kaart crashte nog steeds vaak, de laptop kwam nog steeds niet goed uit zijn slaapstand en de HDMI-poort functioneerde niet naar behoren. Er zijn dus er veel problemen waar gewoon niets aan gedaan is bij de reparatie.

Ik heb de laptop 10 maart voor de derde keer opnieuw opgestuurd. De laptop heeft bijna dezelfde mankementen als bij de vorige reparaties. Ik heb van te voren Windows 7 nog opnieuw geïnstalleerd om zeker te weten dat het niet aan de software lag.

Dit keer had de laptop de volgende mankementen:

6. De ventilator maakt vaak veel herrie. Het is alsof de ventilator ergens langs schuurt.
7. De laptop geeft heel vaak piepjes. Deze komen volgens mij niet uit de speakers maar uit een zoemer.

Daarvoor heb ik van te voren telefonisch contact gehad en de reparatietermijn zou niet langer duren als 4 a 5 weken. Na ongeveer 7 weken had ik de laptop nog steeds niet ontvangen en ik nam telefonisch contact op met het bedrijf. Ik kreeg te horen dat de laptop binnen 2 weken teruggestuurd zou worden. 3 weken na het telefoongesprek had ik de laptop nog steeds niet ontvangen en ik belde opnieuw met de klantenservice. De laptop zou ik op 18 mei 2012 (2 dagen na het telefoongesprek) ontvangen maar ik heb de laptop nu nog steeds niet ontvangen en het is nu al 26 mei. Ik ben de laptop nu al 11 weken kwijt voor reparatie.

Gepost door Edwinl, vrijdag 25 mei 2012 12:39
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales:

Makkelijke website, goed overzichtelijk.
Na het bestellen kreeg ik netjes een bevestiging. Goede indicatie van de voorraad ( dagaanbieding ) Ook updates (plaatsing bestelling, betaling,verzending ) krijg je netjes per mail . Prijs was netjes, maar was een dagaanbieding dus dat mag dan ook wel!

Ik had dus een LED monitor van philips gekocht, welke ook als doos is gebruikt tijdens verzending. Postbode stond al goed te kijken naar de doos, en het is dan misschien ook netter om hem in een andere doos te verpakken tegen vermissing.

Gepost door josvdwoude, zondag 20 mei 2012 16:35
Algemeen: Score: 2 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 1

Na 1,5 maand Samsung 830, 128 gig stuk zomaar.

Gezien ik nog garantie had, heb ik na wat pogingen op slave nog getest op andere pc en laptop, maar geen succes, dus ik heb Alternate ge-mailed en heb de schijf opgestuurd, gezien mijn vertrouwen weg was in deze schijf koos ik voor een andere de M4 Crucial 256 gig.

De klanten service van Alternate ben ik zeer ontevreden over, deze namen gewoon geen contact meer op, omtrent mijn kapotte schijf en verloren bestanden, en stuurde simpel weer een nieuwe op, die ik niet wilde!

Ik moest zelf achter ze aan bellen naar paar dagen, en dit horen. (je moet een RMA-Formulier bij het retour pakket in doen) Maar blijkbaar wordt de vrije tekst niet gelezen, en het stukje welk product ik in plaats van wil.

Door die slechte medewerker, moest ik een week (weekend er tussen) wachten op mijn nieuwe schijf, terwijl het ook voor het weekend had gekund.
Nadat ik weer gebeld had.... Helemaal leuk was nadat ik vroeg om compensatie door de bar slechte service, was het nee kunnen wij niet doen.. Dag dat ik de schijf ontving, keek ik op tweakers, was de prijs verlaagd met 20 euro!! Ik weer bellen en kreeg ik een compensatie van 10 euro retour + gemaakte verzendkosten, 2x ¤8,05.

Verzenden doen ze prima, netjes lucht kussentjes in de dozen, kreeg wel beeltje grote doos toegestuurd, waar dan het kleine licht gewicht doosje van de Samsung 830 in zat.

Netjes track en trace en bevestiging via mail.

Aftersales

Zoals je leest in mijn verhaal ben ik niet tevreden over product retour, ik had mijn 06 nummer / email opgegeven, maar ze lieten niks van zich horen, na 2 dagen heb ik zelf 10 min een irritant liedje moeten aan horen van de klanten service en moeten vragen hoe het nou zat.

Toen zij meneer aan de telefoon, ja uw schijf is stuk en nieuwe is al verstuurd, gezien ik had aangegeven op RMA-Formulier dat ik een andere wilde, stuurde ze me gewoon de zelfde.

Ik had wat meer professionaliteit en medeleven verwacht, je hardeschijf is iets waar persoonlijke dingen op staan.

En mij geen compensatie willen toe doen, en wel de prijs een dag later met 20 euro verlagen, vond ik diep triest..

Wij hebben geen lage prijs garantie.. ja daar heb ik niks mee uit te staan.

Al met al 60 euro bijbetaald, en nu de M4 Crucial 256 gig en werk perfect tot nu.. Hopelijk is de klantenservice dan verbeterd, mocht ik weer problemen ondervinden.

Gepost door Retaliator, zondag 20 mei 2012 15:26
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Twee Scythe 120mm slim koelers besteld voor de H80 van mijn gamebak.

Donderdagavond besteld en betaald met iDeal. Vrijdag netjes een melding dat de order was ontvangen en z.s.m. de deur uit zou gaan. Vrijdagavond een track&trace per mail ontvangen en zaterdagochtend kreeg ik het pakket aangeboden.

Verzendkosten waren zeer netjes (2,95 euro).

Netjes verpakt in een stevige doos met voldoende verpakkingsmateriaal. Hardware is goed aangekomen en de factuur was bijgesloten.

Weer een goede koop bij Alternate

Gepost door quexy, donderdag 17 mei 2012 18:08
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Op zondag 13 mei heb ik 's avonds een bestelling geplaatst bij Alternate voor een Crucial M4 254GB. Ik heb via pricewatch gezocht naar de aanbieders van dit product, waarbij ik voornamelijk keek naar de prijs. Alternate was een van de goedkoopste (niet dé), waarbij de shop review score doorslaggevend was.

Ik kreeg direct bevestiging dat de order is aangekomen en kreeg maandag 14 mei een 'in verwerking' en 'is verstuurd' mail. Dinsdag 15 mei kwam het pakket binnen.

Geen beschadigingen aan de doos. De doos zelf was ruim gevuld met 'luchtzakjes' zodat het product niet zou beschadigen. Uitstekend dus.

Gepost door Suppiedl, donderdag 17 mei 2012 16:11
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 2

Zoals gewoonlijk bestel ik mijn artikelen bij Alternate i.v.m. betrouwbare website & op tijd versturen van artikelen.

Netjes mail gehad dat het e.e.a. verstuurd is & klopt allemaal precies.

Aftersales

Ik lees helaas meerdere berichten van tweakers en andere mensen dat de aftersales wel wat te wensen overlaat.

Mijn ervaring:
Op 10-02-12 een bestelling geplaatst met o.a. een SSD schijf van Corsair. Afgelopen weekend 12-05-12 doet de SSD schijf niets meer. Hier kan uiteraard Alternate ook niet veel aan doen op dat moment.

Gebeld met Alternate en gevraagd of ik de schijf mocht langsbrengen ter omruiling. (ter info ik woon in Enschede). Had er geen moeite mee omdat ik nogal haast heb het e.e.a. snel werkend te hebben o.a. i.v.m. werk.

Toen kwam het; Nee meneer dit kunnen wij niet doen, moet worden opgestuurd. Mijn antwoord: oke... maar wij zijn 4 maand verder? De medewerker overlegd en geeft als antwoord, akkoord mits verpakking intact. Nee helaas verpakking ligt ergens op de vuilnisbult.

Nou meneer u dient wel de verpakking te bewaren. Dit deed ik trouwens vroeger wel toen ik nog ruimte over had. Inmiddels woon ik op een appartement + 2 kinderen, wordt wat lastig om alle verpakkingen te bewaren.

Afijn dat stukje van appartement maar niet uitgelegd gezien ik het al zat was. Ik vind het wel vreemd dat de originele doosje erbij moet zitten om het product om te ruilen (tenzij het een DOA is). Schijnbaar volgens de medewerker zit er namelijk een serie nummer op de doos welke overeen komt met die van de SSD. Kan ik mij nog enigzins iets bij voorstellen trouwens.

Maar ter info: Ik werk bij een Groothandel als vertegenwoordiger & wanneer ik dit soort antwoorden geeft, eerst opsturen dan zien we zien we wel.. houdt ik weinig klanten over op termijn. Had er ook geen problemen mee gehad om bijv. onder voorbehoud een nieuwe aan te schaffen. Mits ik dan het bedrag bijvoorbeeld gecrediteerd krijg naderhand wanneer zij hun nieuwe schijfje voor de voorraad hebben.

Bovenstaande gezegd te hebben. Heb ik nog gebeld gisteren met de vraag of het e.e.a. overgekomen was per post. Antwoord: ja meneer, wij zullen hoogstwaarschijnlijk direct een nieuwe opsturen.... dan denk ik ???....?? Afijn ik wacht even af tot eind volgende week. Mocht ik dan nog niets gehoord hebben dan bellen wij even netjes weer.

Verder altijd dik tevreden bij Alternate mijn spullen besteld. Aftersales ben ik dan wat minder tevreden over, misschien SSD schijfjes en/of soortgelijke artikelen maar bestellen bij een lokale hardware store om dit te voorkomen.

Gepost door PsyNu, dinsdag 15 mei 2012 12:06
Algemeen: Score: 3 Verzending: Aftersales: Score: 1

De nieuwe website is minder goed bruikbaar als de vorige maar laten we hopen dat ze er nog het een en andere aan gaan versleutelen.

Aftersales

Om te huilen. Laat ik wel zeggen; de servicemedewerkers die mij geholpen heeft achter de balie deed dit vriendelijk en beleefd. Bij binnenkomst moest ik 45 min wachten voor ik geholpen werd. Dit is erg vervelend want je komt al niet voor je plezier. Wanneer ik eindelijk aan de beurt was duurde het nog eens 30 min voor de omruiling plaats vonden. (Mijn oude router was stuk, dus een simpele omruiling) Vervolgens werd mij verzocht naar de afhaal balie te gaan om daar nog een 40 min te wachten tot dat mijn nieuwe router aankwam.

Gepost door waXtehnip, maandag 14 mei 2012 00:58
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Harddisk dood... snel om 19.00 uur een Crucial M4 SSD besteld bij Alternate. Daar was de drive op voorraad en Alternate verwerkt ook laat binnengekomen orders nog dezelfde avond.

Binnen een uur na bestellen had ik een tracktrace-code in mijn mail. De postbode stond 16 uur na plaatsen order op de stoep met het artikel, dat netjes was verpakt in een doosje met vulmateriaal.

Gepost door Cyclonic, zondag 13 mei 2012 23:00
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Op zoek naar een 7850 van Asus, en Alternate had hem op voorraad, twijfelde wel of ik hier zou bestellen, aangezien heel vele mensen, slechte beoordelingen geven met levering en aftersales.

Echter bij mij ging alles goed, 15:35 besteld en om 18:00 kreeg ik al track & trace code Netjes dus.

Volgende dag om 13:37 Ja lol het staat zelfs op de track & trace Had ik mijn GFX kaart.

Over de Aftersales kan ik het niet hebben en mocht er iets met de GFX kaart zijn, dan doe ik het wel via Asus, gaat veel sneller en Asus komt het met UPS bij je thuis ophalen.

Binnen 24 uur in huis! Top.

Gepost door rutgervdland, donderdag 10 mei 2012 23:27
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 1

Bestelde hier altijd veel van mn onderdelen voor mijn pc, opzich niks mis mee, problemen beginnen bij aftersales zoals meer tweakers ervaren hebben.

Verzending is niks mis mee, altijd goed verpakt.

Aftersales

Op 3 februari mijn R.A.T. 5 Muis opgestuurd omdat de laser van de muis het pas na een paar minuten deed.
Toen begon de ellende al, je kan dus nergens op de site gewoon een rma aanvragen, dat mag je allemaal op een papier schrijven en bij de doos indoen.

Toen het pakketje was aangekomen kreeg ik een of andere half ingevulde mail dat mn muis ontvangen was en wat nummers. En het ergste was dat er stond bij probleem dat er stond dat de laser het na een paar minuten niet meer deed...(andersom dus, lezen is lastig). Er staat verder ook niet in hoe lang het kan duren.

Na 2 weken stilte toch maar eens gaan mailen, krijg je gewoon een standaard mailtje terug dat het 4 tot 8 weken kan duren, omdat ze hem naar de fabriek sturen voor reparatie.

Toen na +- 5 weken nog erg stil nog maar eens gemaild, kreeg ik een mail terug dat ik hem waarschijnlijk nog de zelfde week zal krijgen.Niet dus.
Na dik 4 weken nog maar eens gemaild of er een update was, krijg ik letterlijk een mail terug waar in staat: Het product is nog niet retour gekomen, zodra ik meer weet krijgt u bericht. Lekker bot dus.

Toen na een week zomaar ineens een verzendbevestiging, en niet eens een even bericht van hij is defect u krijgt een nieuwe o.i.d.

Eenmaal aangekomen na bijna 3 maand! Zonder enig excuus, viel het me op dat het gewoon een compleet nieuwe muis was en niet een gerepareerde. Ze hadden mij dus gewoon direct een nieuwe kunnen sturen aangezien ze een nieuwe krijgen, of ze hebben geen vertrouwen in hun eigen personeel of het wel echt defect is.

Na uitgepakt en gebruikt valt me direct al 1 defect op, dat je de muis niet groten kan maken want de klem met veer is kapot. Ten tweede kan ik mijn muis pas in de pc doen als hij opgestart is, anders freezed windows om de paar seconde, maar ik ga hem niet opnieuw opsturen. Krijg er al nachtmerries van...

Al met al een zeer slechte service, veel vertraging en je word totaal niet up-to-date gehouden. Ze kunnen veel leren van azerty en mycom.

Voor mij geen alternate meer en voor veel vrienden etc. Helaas.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Update

Ben de ochtend na deze review direct gebeld door alternate, ik kan mijn muis weer opsturen en word persoonlijk op de hoogte gehouden èn ik krijg een nieuwe direct uit hun magazijn, het kan dus wel. Ik ben benieuw, update zal volgen.

Gepost door Lias, woensdag 9 mei 2012 11:52
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 5

Heb hier vaker besteld (2 complete systemen). Garantie verliep altijd goed, onderhand 2 keer gebruik van gemaakt (voeding en moederbord).

Op de site niets aan te merken, het bijvoorbeeld zo veel beter dan SALLAND! Daarom koop ik bij Alternate en niet bij Salland. Daar is de website zo onoverzichtelijk als wat!

ik vind het belangrijk als een website lekker in het oog ligt.

Niets op aan te merken heb al zo vaak besteld alles altijd op tijd binnen (dus een dag later).

Just right.

Aftersales

Er was een product (moederbord) kapot gegeaan, alleen ik had de socket per ongeluk beschadigd... dus eigenlijk viel dit niet meer binnen garantie. De boel opgestuurd en ik kreeg te horen dat ze het zouden proberen te repareren (zonder extra kosten).

Dit was gelukt en ik kreeg een nieuw moederbord.
Betere service is niet mogelijk.

Hier was ik erg blij mee.

Gepost door rodel1, dinsdag 8 mei 2012 22:17
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Al een tijdje was ik opzoek naar een nieuwe desktop, aangezien ik het al een lange tijd doe met een verouderde desktop. De laatste games erop spelen was dus ook niet echt meer mogelijk en kwam ik tot de conclusie dat het tijd was voor vernieuwing. Op zoek naar een goede webshop viel mijn oog al snel op de prachtige PC-Builder van Alternate. Deze was goed gestructureerd en het was makkelijk om een computer samen te stellen naar eigen eisen. Verder gaf deze ook conflicten aan en tips, bijv. bij een selectie van geheugen wordt medegedeeld dat alleen 64bit systemen gebruik kunnen maken van meer dan 4gb. Niets op aan te merken dus. Ik besloot uiteindelijk hier een computer samen te stellen en door hun te laten assembleren. Na mijn bestelling viel me op dat je niet automatisch je bestelstatus kan zien, er stond dat je eerst klantnummer moest ingevullen worden en daarna werd deze na 1 a 2 dagen weergegeven(wel eenmalig). Het klantnummer heb ik toen via een mail ontvangen en ingevuld, alleen na 2 dagen stond er nog steeds geen bestelstatus. Dus even naar Alternate gemailt en na een klein uur kreeg ik meteen antwoord dat deze nu handmatig gekoppeld was, probleem opgelost dus.

Na de bestelling kreeg ik al snel een mail dat mijn bestelling in behandeling was genomen. Op de site stond toen ik mijn computer bestelde dat de levertijd 6-10 werkdagen was. Dus ik ging ervan uit dat ik nog even geduld moest hebben. Tot mijn grote verbazing kreeg in na 3 werkdagen een email dat mijn computer verstuurd was. Een dag later werden 2 dozen geleverd door PostNL eentje van de desktop en de andere bevatte alle dozen van de componenten die in de computer geassembleerd waren. De dozen waren goed verpakt ook niet echt iets op aan te merken. Door PostNL was er ook een tijdvak gegeven waarin het werd afgeleverd en dat gebeurde ook. Computer meteen getest en alles is helemaal in orde. Ik heb dus niets op Alternate aan te merken. Prima!

Gepost door gtissink, maandag 7 mei 2012 22:51
Algemeen: Score: 3 Verzending: Aftersales:

Ik had een zwarte USB 3 kabel nodig en die kon ik niet vinden, maar vond via de site wel een interne 3.5 inch card reader van Icy Box. Ben naar de winkel gegaan voor deze cardreader en een 3.5->5.25 bracket en een HDMI kabel.

In de winkel zag ik nog een Epson S21 (EOL) staan zonder cardridges en CD (geen probleem) voor 10 euro. Deze was voor mij handig want ik heb een printer nodig die ik makkelijk mee kan nemen. en we hebben hem dit weekend nodig.

Dus boodschappenlijstje
- ICY Box cardreader
- HDMI kabel
- Epson S21
- Cardridges
- 3.5-5.25 Bracket

En aangezien ze geen zwarte cardridges meer hadden heb ik die elders moeten halen.

Nu is de vraag was alles in orde? Nee 40% was in orde.

- HDMI Kabel correct
- Cadridges correct

- 3.5 -> 5.25 Bracket
* Kwam zonder frontje naar de balie
. + de balie medewerker lost het na constatering adequate op
. - Koste me nog een keer een kwartier

- Espon S21
* 3 nozzles niet in orde

- Icy Box
* Kabel ontlasting is naar binnen geschoten
* Printplaat zit niet op zijn plaats (1-2 mm te hoog)

Is dit allemaal de schuld van Alternate?
Nee maar zij zijn wel de verkopers. Wel wil ik de verkoper die mij geholpen heeft een kompliment geven voor de wijze waarop.

Ik ga dinsdag of woensdag terug met de bende maar ben niet echt in mijn hummetje.

Wat ga ik verwachten?
Ik verwacht van de aftersales dat ze de ICY box vervangen (duidelijke produktiefout). En voor de printer zijn er twee mogelijkheden
1. Ze krijgen de printer aan de slinger
2. Ze nemen de printer en bijbehorende cardrigdes in en
vervangen hem met een kleine bijbetaling voor een nieuwe S22 (= Eur 39.95 , S21 + cradridges = Eur 36,-)

Update komt eraan....

Gepost door cmndr_adama, zondag 6 mei 2012 16:25
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales:

Voor een projectje een ASUS E35M1-M fusion mobo + 4 GB geheugen besteld. Is voor een HTPC'tje voor m'n ouders.

Ik bestel vaak hardware bij Alternate, tot nu toe alleen maar goede ervaringen mee gehad.

Dit was mijn eerste bestelling via de nieuwe website, deze is wat moderner geworden maar gelukkig qua indeling / categorizering e.d. niet teveel veranderd, ik vond de oude site al goed. De website is duidelijk & overzichtelijk, productinformatie zoals de specs ook. Alternate is niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste

Vrijdagochtend besteld, en direct daarvan een bevestiging gekregen. Later nog een mailtje over de verzending.

De bestelling is nog die vrijdag verzonden, en ik had het pakketje zaterdag al in huis. Mobo zat goed verpakt in een aparte omdoos, geheugen reepjes in bubbel plastic, dat was prima verder.

Gepost door psychodude, zaterdag 5 mei 2012 21:22
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 3

Al sinds meer dan 10 jaar heb ik diverse producten aangeschaft via Alternate. Het grote voordeel welk de winkel aanvankelijk bood was met name de scherpe prijs, echter ook het uitstekende assortiment wat betreft algemene hardware, voorradigheid en snelle levertijden zijn altijd een pluspunt geweest voor mijzelf.

De website, aankopen en bevestiging is helder en overzichtelijk. Alhoewel de voormalige layout al functioneel was, heeft de nieuwe layout een aantal fraaie veranderingen doorgevoerd en stelt het me vooral tevreden dat de main page weer voornamelijk hardware gericht is.

Het enige nadeel van Alternate blijft toch vooralsnog steeds een naar mijn idee te lange wachttijd wat betreft telefonische en mail communicatie, echter gezien ik hier zeer infrequent gebruik van dien te maken een overall tevreden score.

De verzending via Alternate is dusver altijd uitstekend verlopen. Producten worden snel geleverd en tot nu toe in mijn geval niet voorgekomen dat ik langer dan verwacht op een product hoefde te wachten. De track & trace feature welk al enkele jaren gebruik van gemaakt wordt werkt goed. Daarnaast heb ik dusver nog geen enkele keer te maken gehad met een verkeerd of ontbrekend product binnen de bestelling.

De optie om producten ook te laten verzenden voor afhalen op een lokaal postNL punt is ook een zeer handig alternatief boven zelf actief op track&trace te moeten gaan zitten om die mogelijkheid achteraf aan te geven.

Aftersales

Dusver weinig met de aftersales van doen gehad, met uitzondering van zo nu en dan bij een defect product.

In zo'n geval eigenlijk altijd direct met het product naar de showroom gegaan om de zaken zo gemakkelijk mogelijk af te kunnen handelen.

De wachttijden hierbij zijn lang... erg lang... te lang. De kortste wachttijd is denk ik iets van 30 minuten geweest, maar over het algemeen kun je er bijna wel een middag voor uit trekken wil je een product bij Alternate terug brengen omdat het niet functioneert.

Het grote voordeel is uiteindelijk echter wel dat ik tot nu toe in alle jaren dat ik bij Alternate producten terug breng omdat ze defect zijn tot nu toe altijd direct een vervangend exemplaar heb verkregen, of bij het niet langer aanwezig zijn van een vervangend exemplaar voor een klein prijsje een nieuwere generatie van het product heb kunnen aanschaffen.

Vervelend dat het zo lang moet duren, maar uiteindelijk prima resultaat.

Gepost door ARJAY_KAY, vrijdag 4 mei 2012 14:07
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 1 Aftersales: Score: 1

Het product was op voorraad en voor een redelijke prijs.

Bevestiging van betaling direct ontvangen en ook bevestiging van verzending

Ik heb speciaal via Alternate besteld zodat het binnen de volgende dag binnen zou zijn.

Via track and trace kreeg ik de melding dat deze ook de volgende dag bezorgd zou worden. Helaas bleek het pas 5 dagen later bezorgd te worden.
Van POSTNL kreeg ik te horen dat het pakket wel was aangemeld maar niet was aangeleverd. Deze was pas op 1 mei aangeleverd. ipv 27 april....

Aftersales

De reactie van Alternate op mijn klacht was, dat zij het al hebben verstuurd. Zij geven aan dat het vrijdag verzonden was en dat POSTNL het waarschijnlijk niet heeft kunnen leveren ivm Koninginnedag ( dit terwijl Koninginnedag 3 dagen later was... ) .

Ook heb ik ze de email laten lezen van PostNL, hun reactie hierop was :

Door het het Koninginnedag weekend heeft het waarschijnlijk langer geduurd eer het pakket in het distributie centrum van PostNL werd afgeleverd. Wij zien dat u het pakket ondertussen heeft ontvangen. Volgens de tracking site van PostNL heeft u deze gisteren om 15:51 in ontvangst genomen.

Koninginnedag was maandag..... Niet vrijdag, zaterdag...

Gepost door Jpjedi, vrijdag 4 mei 2012 13:15
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 2

Winkel waar ik al jaren redelijk veel zaken af ga halen of online koop. Zeker online altijd snelle verzendingen, fijne website en een breed assortiment voor een goede prijs. Ik heb nu helaas een mindere ervaring met aftersales.

Bestellingen worden vaak prompt verstuurt en kan me in alle jaren geen problemen voor de geest halen. Zit wel snor dus.

Aftersales

Aftersales is iets waar je normaal liever niet mee te maken hebt maar soms ontkom je er niet aan. In dit geval bestel ik op 3-5 21:30 een SSD online. De website is aangepast en ik kan online de status niet bekijken omdat mijn klantnummer niet ingevuld zou zijn. Echter dit is bij het invulscherm wel zichtbaar dus snap de melding niet zo. Maar geen nood, morgenochtend zal ik er wel meer van horen.

In de ochtend inderdaad netjes de OBV binnen gekregen maar ik kan helaas nog steeds niet op de website inloggen. Ik bekijk het product nog eens en zie ineens een prijs van 199,90 ipv 209,90 op de OBV. Samen met het accountprobleem is dit reden voor mij om toch even te bellen. Ik kom bij verkoop uit en leg mijn probleem uit. Hiervoor moet ik bij klantenservice zijn dus ik wordt doorverbonden. Ik wacht weer even en leg mijn zaak weer voor. Helaas kunnen ze niets aan de prijs veranderen waarna ik zeg dat ik dan beter kan cancellen en opnieuw bestellen? Maar goed, ik geef aan dat ik hier niet zo tevreden over ben en dat maakt geen indruk. Ik laat het er maar bij omdat ik ook geen centenneuker wil zijn.

Dan de vraag over de website orderstatus eens voorgelegd, hiervoor moes tik weer bij verkoop zijn.. *zucht*

Afgehaakt met een " laat maar, ik weet genoeg"

Erg jammer

Gepost door Lukin, zaterdag 28 april 2012 21:51
Algemeen: Score: 5 Verzending: Aftersales: Score: 3

Zeer overzichtelijke en duidelijke website. Niets op aan te merken. Keurige bevestiging mogen ontvangen na het plaatsen van een bestelling.

---

Prima, stevig en goed verpakt.

Aftersales

14 Maart werd de geassembleerde PC geleverd en eigenlijk gelijk al een probleem geconstateerd. Het moederbord bleek niet overweg te kunnen met mijn USB toetsenbord. Het zag dit als een USB Hub. Na gegoogle'd te hebben bleek dit een bekend probleem met dit moederbord en er was weinig aan te doen, anders dan wachten op een nieuwe BIOS. Afijn, uiteindelijk met een oud toetsenbordje alles werkend gekregen.

Spoel drie weken verder, uit het niets BSOD's waarna windows te ernstig beschadigt raakt om te kunnen starten. Een nieuwe installatie werkt maar tijdelijk. 6 April de complete kast (geassembleerd gekocht) bij Alternate afgeleverd. Vervolgens op 22 April zelf maar gebeld met de vraag hoe het er voor stond. De persoon van de technische dienst was al weg en konden ze mij dit dus niet vertellen.

Op 27 April nogmaals gebeld, tot mijn verbazing was hij klaar en zou ik hem waarschijnlijk de dinsdag er op weer in huis hebben. Ik krijg echter een e-mail waarin staat dat hij die dag erna al zal bezorgd worden. Huzzah!

Echter, na ontvangst bekeken welke handelingen zijn uitgevoerd. BSOD's waren softwarematig, en opgelost door nieuwste DirectX en GPU drivers te installeren. Hmm, ok. Eerste alarm belletje gaat af, maar goed het is mogelijk. De USB problemen zijn opgelost door een BIOS update. Prima. Na gestress test te zijn op stabiliteit bij Alternate is hij gerepareerd verklaart.

Ik start de PC op en voila, dezelfde USB problemen zijn nog steeds aanwezig. Windows weigert te starten nadat ik een werkend toetsenbord heb opgedoken en uiteindelijk vereist het een her installatie om de boel draaiend te krijgen. Vervolgens de laatste DirectX en GPU drivers gedownload. Alles lijkt goed te gaan. Nog geen 30 minuten in een spel klapt de hele zooi eruit. Beeld loopt vast, geen geluid en niets reageert. Afijn, het was een beta (GW2) dus dat kan gebeuren.

Ik zet de PC uit, wacht de gebruikelijke 10 seconden en start de boel weer op. Niets, geen post, geen bios opties, niets, noppes. Beeldscherm misschien denk ik bij mezelf. Nope, ook via de TV doet hij niets meer. Na 3 weken ter reparatie geweest te zijn, is hij dus niet gerepareerd en kan ik hem straks weer een tijd gaan missen.

Uiteindelijk op 01-05 bij de toko in Ridderkerk langs geweest en daar een competente medewerker aangetroffen. Hij heeft de boel opengedraaid en geconcludeerd dat een RAM module stuk was en daarnaast het moederbord (p67 Extreme 3 Gen 4) vervangen door een Z68 variant vanwege de aanhoudende USB problemen.

Gepost door willy1986, zaterdag 28 april 2012 19:08
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Aanbieding van Crucial ssd gespot via tweakers. De prijs werd via het twitteraccount van Alternate bevestigd. Daarna gelijk besteld. Procedure helder en duidelijk.

Om half vijf bestelling geplaatst. Om 18:00 uur kreeg ik een verzendbevestiging met track en trace code! Aflevering de volgende dag rond 17:00 uur. Prettig!

Bestelling goed verpakt in kartonnen doos gevuld met luchtkussens. Doos ombonden met stevige plastic bandjes.

Gepost door imaxus, donderdag 26 april 2012 11:18
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 4

Alternate is een goede webwinkel met een zeer uitgebreid assortiment. Hoewel de website zelf ietwat verouderd is en de prijzen hoger liggen dan bij veel andere webshops kies ik toch vaak voor deze winkel omdat de producten die ik zoek vaak bij de goedkopere shops uitverkocht zijn, en hier gewoon op voorraad.
Na bestelling krijg je een bevestiging en na verzending ook.

Woensdag rond 13:00 besteld, de dag erna om 9:30 bezorgd. Pakket was goed ingepakt en te volgen via MijnPakket van PostNL.

Niets op aan te merken.

Aftersales

Ik heb vaker besteld bij Alternate en eigenlijk nooit iets hoeven terugsturen. De klantenservice is vriendelijk en weet waar ze het over hebben. Een nalevering kwam gewoon zonder extra moeite een dag later binnen. Over RMA's kan ik dus niets zeggen, hier heb ik geen ervaring mee.

«  1  2  3  4  5  6  »
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011