« 1 2 3 4 »Resultaten 1 t/m 20 van 61
Men heeft een overzichtelijke site. Voldoende snel en met een goede zoekoptie.
Ook het aanmelden en afrekenen ging eenvoudig en de bevestiging kwam snel per e-mail. Ook de beantwoording van mails ging vlot. Daarvoor mijn complimenten.
Een foutje op de site zette mij echter op het verkeerde been, maar na wat mailtjes en voorstellen van hun en mijn kant is e.e.a. keurig opgelost en afgerond.
Zoals ik al schreef, werd er na de gemaakte afspraak alles in een snel tempo afgewerkt.
Keurig een mail ontvangen met track en trace nummer die mij rechtstreeks bij T & T post bracht. Zeer keurig geregeld.
Al jaren koop ik met tevredenheid onderdelen bij Informatique. Het is geen echte prijsstunter, maar voor de service betaal ik graag een fractie meer. Voorheen had ik alleen ervaring met de perfecte website, maar nu ik voor het eerst de aftersales gebruikt heb leek het me wel de moeite waard om een review te schrijven.
Aftersales
Voor het eerst in jaren had ik last van een defect product. De punt-toets van mijn 20 maanden oude Logitech keyboard deed het soms niet goed. Uiterst irritant met internetten en rapporten typen.
Ook al wist ik dat Informatique wel een goede zaak was had ik niet echt zin in een RMA procedure. Dat kwam denk ik door mijn beeld ervan door de negatieve ervaringen die hier op Tweakers te vinden zijn. Met name omdat het probleem zich niet altijd voordoet, en dan zal je zien dat het perfect werkt als men er naar kijkt. Toen ik mijn Intel SSD ging kopen toch maar meteen mn toetsenbord meegenomen.
De sfeer was meteen prima want de klantenservice is netjes ingericht: er zijn voldoende stoelen, je kan water pakken en er is een TV ter afleiding mocht je moeten wachten. Was echter meteen aan de beurt, werd vriendelijk geholpen en kreeg zonder problemen een nieuwe mee. Dat gaf mij meteen wat extra vertrouwen bij de aanschaf van mn SSD.
Zeer overzichtelijke website. Keurige voorraadindactie. Toevallig zag ik de Club3d HD5850 op voorraad staan voor EUR 229, meteen een order geplaatst. Aangegeven dat ik de bestelling kom ophalen en betaal bij het afhalen. Kreeg vrijwel direct een orderbevestiging per mail en binnen een uur was de bestelling klaar om op te halen. Ik heb nauwelijks hoeven wachten bij het afhalen, dus al met al ben ik vol lof over Informatique! Ga zo door.
Overzichtelijke en goed ogende website. Duidelijke voorraadstatus. Meestal is Informatique wel wat aan de dure kant, ook in dit geval, maar het product was tenminste direct leverbaar. Het bestellen is makkelijk en door het betalen met iDeal is een bestelling snel betaald. Na betaling gelijk een mailtje met gegevens over de order en de succesvolle betaling. Zou ik er nog eens bestellen? JA!
Binnen een kwartier! (16 minuten om precies te zijn
) kreeg ik de melding dat het pakket met mijn bestelling aan TNT was uitgeleverd met bijbehorend Track & Trace nummer. Heb ik nog nooit zo snel meegemaakt. De verpakking was goed, met stootkussentjes voor schokabsorptie.
Aftersales
Geen ervaringen mee gehad.
Ik wilde er een Asrock Ion 330-nettop bestellen, en dat deed ik bij Informatique. Prima webshop. Nergens last van gehad, geen onduidelijkheden ofzo. Had er nog nooit van gehoord, maar ze komen zeer professioneel over.
Op maandagavond bestelling gedaan, de volgende dag overdag al in huis! Enige puntje: ik had bij het opmerkingenveld aangegeven dat ik 'm het liefst 's avonds wilde krijgen, omdat er overdag waarschijnlijk niemand thuis zou zijn. Daar is niet op gereageerd, ook geen bericht dat dat niet mogelijk was. Beetje jammer, maar niet erg; bovendien was er uiteindelijk tóch iemand thuis.
De bestelling was goed verpakt met luchtkussentjes en dergelijke. Niets op aan te merken.
Alles was volgens de site op voorraad en dat klopte dus ook. Dinsdag besteld, kon het woensdag al afhalen.
Heb het op donderdag afgehaald.
Ze hebben een leuke feature waarmee je vanuit je afhaalbevestiging een zogenaamde picklist kunt laten printen zodat in het magazijn de spullen al gepakt worden. Dan zou je niet lang hoeven wachten...
Dat heb ik om 08:45 gedaan en kwam de spullen om 10:00 uur halen.
Nou, leuke feature maar werkt dus niet. Alles moest nog verzameld worden dus stond ruim 20 minuten te wachten. Toen ik er wat van zei reageerde men totaal onverschillig; "Tja, blijkbaar is er nog niks ingepakt..."
Zeer overzichtelijke website. Je kunt favoriete producten in een verlanglijst zetten. Je kunt de productpagina ook als fotogalerij laten zien, bijvoorbeeld handig als je een computerbehuizing zoekt en wil weten hoe ze eruit zien.
Productinfo is (bijna) overal aanwezig, inclusief link naar de fabrikant.
Voorraadstatus klopt echt met wat ze op voorraad hebben.
Garantietermijn wordt ook gelijk weergegeven.
Snelle reactie op een e-mail met een vraag over de leverdatum.
Bestelproces is duidelijk met verschillende betaalmethoden. Betalen met VISA kost niets extra.
Diverse e-mails tijdens het bestelproces ontvangen.
Ik heb het product zelf afgehaald bij de afhaalbalie.
Als je van tevoren aangeeft dat je eraan komt, wordt je order alvast verzameld in het magazijn.
Aftersales
Ik was niet tevreden met de mediaspeler die ik had gekocht. De netwerkperformance was niet wat ik er van had mogen verwachten.
Ik had de verpakking al heel voorzichtig opengemaakt en alle zakjes, boekjes en dergelijken netjes opengemaakt en alles bewaard. Ik kon het product dus weer precies zo verpakken als dat ik het gekocht had.
Ik had voordat ik van huis ging al een andere besteld, die was op voorraad.
Bij de servicebalie was ik binnen 5 minuten aan de beurt. Probleem uitgelegd en de medewerker nam de speler even mee naar achteren. Even later kwam hij terug en hij maakte een tegoedbon voor me aan, die kon ik dan gelijk verrekenen met de nieuwe mediaspeler.
Wederom goede service van Informatique.
webwinkel is duidelijk, gebruiksvriendelijk, en voorzien van goeie specs en informatie. Betaalsysteem is prima, spreekt allemaal voor zich. Verzendkosten zijn acceptabel: Iig onder de verzendprijs bijTNT. Vaak is het een teleurstelling als je de webwinkel meer betaalt voor de verzending dan wat het hen werkelijk kost om te verzenden. E-mail ter bevestiging was duidelijk, en werd direct ontvangen (geen vertraging). Prijs ook goed.
Besteld: Corsair XMS2 1GB DDR2 PC2-6400, 800MHz
Bankje is veilig aangekomen, verzonden in een verstevigde kartonnen enveloppe met bubbeltjesplastic, duidelijke pakbon en in originele verpakking. Is ook binnen de gestelde termijn zoals op de webwinkel weergegeven ontvangen.
Aftersales
Geen gebruik van gemaakt.
Was op zoek naar een goede switch. Na meerdere goede ervaringen met Informatique weer hier het product besteld.
Het product was op dat moment niet beschikbaar, maar moest besteld worden bij de fabrikant. Ondanks dat was de switch 5 dagen later al binnen (en er zat een weekend tussen).
Prima afhandeling dus.
Levering was, zoals gezegd, snel binnen, ondanks dat de switch eerst bij de fabrikant besteld moest worden.
D.m.v. mailtjes werd ik goed op de hoogte gehouden van de status.
Hier heb ik van de week mijn eerste aankoop gedaan.
De eerste indruk is goed.
Ik zag op de nette overzichtelijke website een processor staan, waarbij stond dat er een beperkte voorraad was.
Toen ik belde om te vragen of ze deze nog voorradig hadden, werd er meteen een reserveringsorder voor mij gemaakt, zodat ik niet voor niets zou komen.
Bij binnenkomst melde ik me in de winkel voor mijn reservering, waarna bij de afhaalbalie op een scherm te zien was, wat de status was van mijn te behandelen order. Dit ter indicatie voor hoe lang het zal duren, en aan welk balienummer je het artikel kan afhalen.
Hier kreeg ik een goede en indruk van, en deed hierom een
positieve eerste indruk op van Informatique.
Indruk van Informatique is altijd goed geweest, nooit problemen gehad met een bestelling.
Informatique is wel een fractie duurder als andere webshops, maar daar staat een correcte voorraad indicatie en een prettige afhandeling tegenover.
Op 13 oktober een Intel SSD besteld rond 13.00. Om 14.30 al een mailtje dat het pakket aangeboden was aan de TNT.
Pakket op 15 oktober in ontvangst genomen.
Prima.
Aftersales
Nog niet nodig gehad. Geen oordeel.
Ik kom al meer dan 10 jaar bij Informatique over de vloer; tot nu toe is altijd alles perfect geregeld geweest. Ze zijn iets duurder dan gemiddeld, maar daar staat een stuk service tegenover waar je U tegen zegt.
Ik haal altijd de spullen op.
Aftersales
Ik had een niet goed werkende harde schijf van zo'n 5 maanden oud (Seagate 7200.11 van 1,5TB). Ik ben daarop vandaag naar de servicebalie van Informatique gereden. Ik was de bon kwijt, en had alleen nog een afleverbewijs van de website kunnen downloaden; dat was voldoende.
Ik heb daar het probleem van de harde schijf kort uitgelegd en kon gelijk een nieuwe ophalen bij de afhaalbalie. Ik vertelde dat ik liever een Samsung wilde. Dat was geen probleem, en ik kreeg vanwege het prijsverschil zelfs nog geld terug. Binnen 10 minuten stond ik weer buiten met een nieuwe harde schijf. Ik kan niet anders zeggen dan : TOP bedrijf !
Ik had voor een kennis een adsl modem besteld. Deze gekocht aan de balie. Helaas bleek bij thuiskomst dat deze mensen een isdn ipv een normaal modem nodig hadden. Slecht natuurlijk maar het was niet makkelijk te achterhalen ivm verhuizing en facturen die een beetje kwijt geraakt waren daardoor. Voor het gemak waren de type stickers van het oude (dode) modem af gehaald. Modem heb ik een week later teruggebracht en een creditnota meegekregen. Zonder gedoe kon ik dit modem omruilen. Tegen verwachtingen in zelfs! Werd snel en goed geholpen bij de servicebalie. Dat ging een aantal jaren geleden wel anders daar, toen was het er heel erg druk en ruilen een gedoe. Helaas was het goede modem niet op voorraad maar deze werd voor me besteld.
nvt, afgehaald
Aftersales
Ik had een verkeerd modem gekocht. Ik kon dit zonder problemen terugbrengen en kreeg een creditnota voor een nieuw modem. Deze is besteld en kreeg een paar dagen later bericht dat dit aangekomen was. Afgehaald en geinstalleerd, werkt weer prima!
Ik had een Canon 7D body in pre-order geplaatst. In mijn communicatie via de email en telefoon werd ik erg vriendelijk voorgelicht over verwachte levertijden. Er werden ook geen beloftes gedaan die niet nagekomen konden worden en dat resulteerde in een aangename verzending en ontvangst voor mij.
Bestellen, betalen en contact zoeken was eenvoudig en contact was dus vriendelijk en eerlijk. Precies zoals het moet zijn.
Gewoon via TNT. Dus duurde 1 dag.
De site is overzichtelijk.
Logisch gesorteerd, juiste producten bij de juiste hoofd categorie.
Geeft voldoende informatie per product.
Ook is er een voorraad indicatie aanwezig, hoewel er geen aantallen genoemd worden. Heb je als klant toch een goede indicatie of het gewenste product geleverd kan worden binnen de verwachtte termijn.
De producten zaten goed verpakt, wat schade vrije aankomst bevorderd.
Tevens viel de leverduur erg mee gezien het feit dat één van de producten uit bij een externe leverancier moest worden besteld en daar beprekt voorradig zou zijn.
Ik wilde al een tijdje een Freecom Musicpal internetradio aanschaffen.
Na een paar geruchten gehoord te hebben dat versie 2 beschikbaar zal komen, heb ik hier op gewacht. Deze heeft als meerwaarde een USB aansluiting en een afstandsbediening.
Uiteindelijk de Musicpal besteld bij Informatique, die op dat moment de goedkoopste was (aanbieding) en ook nog eens hoog werd gewaardeerd in de Pricewatch.
Bestellen ging makkelijk en snel. Na het invoeren van mijn gegevens (was mijn eerste bestelling bij Informatique) meteen betaald met iDeal.
Ik werd per e-mail goed op de hoogte gehouden van de statuswijzigingen van mijn bestelling en kreeg ook een tracktrace code.
De dag na bestellen is het pakketje met daarin de Musicpal bij mij afgeleverd. Alles zat goed verpakt in een grotere doos.
Geen verdere opmerkingen, alles was gewoon zoals verwacht.
Aftersales
Bij de Musicpal was het doek over de luidspreker gescheurd.
Heb meteen via de website een DOA aangemeld, de formulieren uitgeprint en de Musicpal de eerstvolgende werkdag retour gestuurd met het verzoek ter omruiling.
Meteen de dag daarop kreeg ik al het bericht dat er een nieuwe Musicpal naar mij onderweg was. Deze is vandaag netjes bij mij afgeleverd. Dit alles ging zonder gezeur, heb gewoon een gloednieuwe gekregen.
Ook kreeg ik de 6,75 euro verzendkosten die ik moest betalen voor het retourneren vandaag op mijn rekening bijgeschreven!
Met de aftersales zit het wel goed bij Informatique!
Vandaag een aantal onderdelen voor mijn pctje besteld, mijn pctje kon wel weer wat nieuws gebruiken.
smiddags besteld, gelijk een reactie per mail dat mijn order ontvangen was.
Een aantal minuten later weer een mailtje dat mijn order uitgeleverd kon worden.
2 uur later zat alles in mn kast.
Goed werk Informatique.
NVT, zelf opgehaald.
Aftersales
NVT,nog niet nodig gehad.
Op het moment van schrijven heb ik tot nu toe 4 keer een bestelling gedaan bij Informatique; deze dateren (in chronologische volgorde) van 28 augustus, 30 augustus, 2 september en 9 september van dit jaar. De eerste bestelling was een AMD Athlon 64 X2 5200+ processor, de tweede bestelling was een Western Digital Caviar Green van 500 GB, de derde bestond uit twee case fans van Papst en twee Nexus Silicone Absorbers en tenslotte de vierde bestelling bestond uit een behuizing (Gigabyte GZ-X1-BPD), USB-stick (Corsair Flash Survivor van 8 GB) en nog een harde schijf (Western Digital Caviar Blue van 250 GB). Het gros van de bestelde componenten was bedoeld voor de nieuwe kantoor-computer van mijn moeder; slechts twee componenten waren voor mijn eigen computer bedoeld. De reden dat ik dit alles bij Informatique had besteld, was het feit dat deze winkel nogal hoog aangeschreven staat in de Shopwatch hier op Tweakers.net en dan vooral wat de verzending betreft. Sommige van de door mij bestelde producten waren elders enkele euro's goedkoper maar die bewuste winkels scoorden in de Shopwatch (iets) minder goed dan Informatique wat de verzending betrof, vandaar dat ik die enkele euro's meer graag overhad voor een goede service en secure verzending van en door Informatique.
De website van Informatique vond en vind ik heel erg fijn ingericht: het is georganiseerd én gedetailleerd zonder er onoverzichtelijk of verwarrend uit te zien. Mede door het gebruik van de kleur blauw, kleine lettertypen, relatief kleine afbeeldingen (althans, in de menu-knoppen) en geen fancy gedoe met bijvoorbeeld flash vind ik de website ook heel rustig en no-nonsense ogen. Ook laadt de website snel (met mijn ADSL-verbinding) en is het gemakkelijk te navigeren: men hoeft nooit lang te zoeken. De voorraadindicatie bij een product wordt over het algemeen ook heel netjes en duidelijk up-to-date gehouden; enig klein minpuntje is dat de levertijd van een product niet bij het product zelf vermeld wordt. Voor een algemeen idee van de levertijden moet men daarvoor even naar de sectie "Klantenservice" op de website gaan en dan op "Levertijd" klikken onder het kopje "Orderstatus & Voorraad." Misschien een klein beetje omslachtig, maar dat is voor mij meer een luxe-probleempje waar ik persoonlijk goed mee kan leven.
Bij sommige Internetwinkels is het mogelijk om eerst een account aan te maken voordat iemand überhaupt een bestelling plaatst, of kan men uitsluitend een bestelling plaatsen als men een account heeft aangemaakt. Bij Informatique is dit niet het geval; het is mogelijk om een bestelling te plaatsen zonder een account te hebben. Sommige mensen zullen dat superhandig en tijdbesparend vinden, anderen hebben toch liever een account zodat ze bijvoorbeeld ook op de website hun bestelling(en) kunnen volgen. Aan laatstgenoemde groep is gelukkig ook gedacht: zij kunnen gewoon een account aanmaken op de website als ze dat willen. Dit is echter alleen pas mogelijk als je bij Informatique bekend bent (met een klantnummer en e-mailadres): met andere woorden, je moet al een bestelling hebben geplaatst (zonder een account dus). Ik weet niet of het al mogelijk is om een account aan te maken als de bestelling nog in behandeling is en dus nog niet eens verzonden (vast wel, omdat je dan al een klantnummer toegewezen hebt gekregen door Informatique in de ontvangstbevestiging van de bestelling) - ik heb in ieder geval mijn account pas aangemaakt nadat ik mijn bestelling al in huis had. Voor het aanmaken van een account moet je Informatique jou een wachtwoord laten toesturen op je e-mailadres (bij het kopje "Wachtwoord vergeten of klantnummer kwijt? Vul hieronder uw e-mailadres in en u krijgt deze direct gemaild." in de sectie "Log-in"), want alhoewel je al een klantnummer hebt en je e-mailadres bekend is bij Informatique, heb je nog niet de mogelijkheid gehad om een wachtwoord in te stellen. Vervolgens krijg je dan op je e-mailadres een wachtwoord toegestuurd, waarna je kan inloggen op de website om bijvoorbeeld de gegevens van je bestelling te krijgen. Je kan dan ook het wachtwoord veranderen in een voor jou gemakkelijker te onthouden wachtwoord. Die hele procedure vond ik iets omslachtig en ook iets onduidelijk (ik heb eerst even moeten kijken hoe ik een account kon aanmaken, wat bij andere webshops over het algemeen wat duidelijker staat aangegeven), dus dat zou in de toekomst eventueel wel veranderd kunnen worden. Maar ook hier geldt weer: het is meer een luxe-probleem waar ik best wel mee leven kan.
An sich is het plaatsen van een bestelling overigens heel duidelijk en fijn ingericht: het was simpel en ging vlot. Bij al mijn bestellingen heb ik probleemloos gebruik gemaakt van iDeal. Vrijwel meteen na het plaatsen van een bestelling ontvang je op je e-mailadres een orderontvangstbevestiging, en doorgaans ontvang je daarna binnen een uur ook een definitieve orderbevestiging (afhankelijk van het tijdstip waarop je je bestelling hebt geplaatst). Bij mij kreeg ik de definitieve orderbevestiging doorgaans steeds binnen 15 minuten; één keer had het een hele dag geduurd (de bestelling was op dinsdag 8 september om 22:41 uur geplaatst, en ik ontving de definitieve orderbevestiging pas op donderdag 10 september om 10:05 uur). Kortom: dat wordt over het algemeen allemaal vlot afgehandeld.
Na het ontvangen van de definitieve orderbevestiging is het wachten op de e-mail waarin staat dat de bestelling verzonden is (de zogenaamde "Verzendmelding"); indien men een account heeft aangemaakt, kan men tussendoor ook op de website checken wat de status van een bestelling is. Meer informatie over het verzendproces zal ik verder uitwerken onder het kopje "Verzending," aangezien dit niet hier onder het kopje "Algemeen" thuis hoort. Beter leest u daar nu dan ook even verder, voordat u straks mijn conclusie gaat doornemen.
Voordat ik tot mijn conclusie over ga, wil ik het nog over één ding hebben. Bij mijn vierde en tot nu toe laatste bestelling, die uit meerdere producten bestond (zoals u hebt kunnen lezen in de eerste paar zinnen van mijn review), was één van de producten (de behuizing) op het moment van bestellen alleen nog voorradig bij de leverancier. De volgende dag (donderdag 10 september jl.) zag ik 's middags echter op de website dat het product blijkbaar ook niet meer op voorraad was bij de leverancier, waardoor voor mij niet meer duidelijk was wat de levertijd van de bestelling zou zijn. De andere producten in de bestelling waren wél op voorraad, maar Informatique verzendt een bestelling niet in delen: ze verzenden een bestelling pas wanneer deze geheel compleet is. (Het is wel mogelijk om de bestelling te splitsen in twee delen, maar dat kan blijkbaar alleen telefonisch en dan moet je ook twee keer de verzendkosten betalen.) Omdat de behuizing nu dus blijkbaar niet meer op voorraad was en het dus misschien wel 1-2 weken (wie weet) zou kunnen duren, stuurde ik om 13:03 uur van dezelfde dag een e-mail naar Informatique waarin ik vroeg wat de verwachte levertijd van de behuizing was (zodat ik dan ook een goed idee kon hebben over wanneer ik de complete bestelling in huis zou hebben). Zo hoopte ik ook te kunnen inschatten of het beter was om de bestelling op te splitsen, of toch gewoon even te wachten. Ik kreeg diezelfde dag nog een antwoord terug, om 16:24 uur: dat vond ik best heel snel. Een medewerker vertelde mij in die e-mail beleefd dat er nog genoeg van dit product op voorraad was bij de leverancier (waarom dit dan opeens niet meer op de website stond, is mij onduidelijk - misschien een zogenaamde "bug"?), en dat ze verwachtten het product binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd te krijgen. Uiteindelijk ontving ik voor deze bestelling onverwachts de volgende dag (vrijdag 11 september jl.) om 15:50 uur al de verzendmelding en had ik het maandag om 11:05 uur in huis (dit had zaterdag geweest kunnen zijn, als ik de postbode niet gemist had). Dat was dus gelukkig toch nog goed afgelopen allemaal.
Alles bij elkaar opgeteld moet ik tenslotte concluderen dat ik een zeer degelijke service genoten heb bij Informatique. De website is mooi en duidelijk, ze zijn goed georganiseerd en gaan heel secuur met bestellingen en betalingen om: alles wordt met zorg ingepakt en zo snel mogelijk geleverd. En als je een vraag hebt, wordt die ook snel beantwoord. Ze hebben dus een heel degelijke klantenservice, wat voor mij persoonlijk betekent dat ze ook duidelijk respect hebben voor hun klanten. Daarom beoordeel ik Informatique bij deze dan ook met "zeer goed": ik hoop dat ze zo'n topservice blijven leveren, en ik zal zeker wéér producten bij hen gaan bestellen wanneer ik weer iets nodig heb. Voorlopig zal ik geen nieuwe computeronderdelen nodig hebben (en hopelijk blijft dat ook zo, want computeronderdelen zijn toch prijzig), dus dat zou nog wel eens een tijdje kunnen duren. Maar door de goede service zal ik deze winkel zeker in mijn achterhoofd houden.
Ondertussen zeg ik: ga vooral zo door!
Na het ontvangen van de definitieve orderbevestiging is het wachten op de e-mail waarin staat dat de bestelling verzonden is (de zogenaamde "Verzendmelding"); indien men een account heeft aangemaakt, kan men tussendoor ook op de website checken wat de status van een bestelling is. Het tijdstip van verzending is logischerwijs afhankelijk van de op de website vermelde levertijd van de producten. In de verzendmelding staat een Track & Trace-nummer vermeld, waarmee men gemakkelijk de bestelling kan volgen via de website van TNT Post. In mijn ervaring zie je 's avonds laat (na een uur of 20:30) pas dat het product in het sorteerproces zit in Amsterdam-Bornhout - de volgende morgen volgt er pas meer informatie, als het product al in het dichtstbijzijnde distributiecentrum is beland. Bij al mijn bestellingen had ik ze de volgende morgen/middag na het ontvangen van de verzendmelding in huis. Afgezien van mijn recentste bestelling dan, omdat ik de postbode nét had gemist op zaterdag (hij kwam onverwachts tussen 11:00-12:00 uur, terwijl het 95% van de keren ná 12:00 uur is) en daarna tot maandag moest wachten op de tweede afleverpoging. Gelukkig was ik thuis op het moment van de tweede afleverpoging, maar ikzelf vind dat wachten en kijken of de postbode er is niet zo prettig: liever haal ik de bestelling bij een mislukte eerste afleverpoging meteen op bij het postkantoor. Het nut van tweede afleverpogingen zie ik niet zo in, zeker voor mensen die 's morgens en 's middags doorgaans niet thuis zijn: dan moeten ze een extra dag langer wachten omdat er nog een tweede afleverpoging wordt gedaan (waarvan ze dan van tevoren al weten dat ze ook die zullen missen) - eerder kunnen ze hun bestelling dan niet van het postkantoor afhalen. Dat vind ik dan dus wel wat minder, maar dat ligt mijns inziens meer aan TNT Post dan aan Informatique.
Al mijn bestellingen waren secuur ingepakt in een zo klein mogelijke doos (dit om de kans op verschuiving te verkleinen) met plastic luchtkussentjes (zogenaamde "airpads"). Enige uitzondering hierop was de behuizing die ik voor mijzelf had besteld, die dat natuurlijk niet nodig had (die zat al goed en wel ingepakt in de verpakking van de fabrikant). De twee harde schijven die ik had besteld waren beide OEM, wat betekent dat ze door de fabrikant worden geleverd in een anti-statische zak met verder niks erbij (geen doos, geen handleiding en ook geen SATA-kabel). Dat wist ik van tevoren niet, waardoor ik toch wel een beetje verrast werd; gelukkig had Informatique ze in een witte bubbeltjesenvelope verpakt, en dan zaten er verder ook nog die luchtkussentjes in de doos, waardoor ik er toch wel goed op kon vertrouwen dat de harde schijven onbeschadigd waren aangekomen. De Western Digital Caviar Green heb ik inmiddels al uit kunnen testen en deze werkt naar behoren; de Western Digital Caviar Blue moet ik nog doen, deze kan ik pas achter een paar dagen installeren. Maar ik hoop van harte dat deze ook gewoon naar behoren zal werken.
Voor de rest kan ik alleen nog maar zeggen dat mijn andere bestellingen ook onbeschadigd waren aangekomen, zonder krassen of wat dan ook er op. De dozen waarin ze waren aangekomen zagen er ook netjes uit; ze zagen er niet uit alsof iemand er ruw mee was omgegaan, of alsof ze al eens geopend waren geweest. Kortom: de verzending van al mijn bestellingen was snel en secuur afgehandeld, waarvoor mijn dank. Van mij krijgt Informatique voor de verzending dan ook een dikke 10 (hoe kan het ook anders?) - ga zo door!
Aftersales
Ik heb tot nu toe geen gebruik hoeven te maken van de aftersales (en hopelijk blijft dat ook zo!), dus daar kan ik dan verder ook geen oordeel over vellen.
ik vind Informatique een goeie winkel, zowel zakelijk als prive koop ik er regelmatig en eigenlijk gaat het altijd goed.
ik ken ze nog in de tijd dat ze in Berkel en Rodenrijs zaten met 1 etage (dus niet de huidige winkel) die altijd veel te klein was.
ik kom voornamelijk in de winkel in Bergschenhoek.
wát ik laat verzenden is meestal de dag erna binnen, het is altijd goed verpakt en ook een T&T nummer ontbreekt niet.
Aftersales
in dit specifieke geval had ik een defecte voeding van m'n Linksys NAS200, helaas is het product end of life en boden ze me mijn geld terug aan naar de huidige waarde van het apparaat. (kost 119, kreeg 116 terug) en daarvoor meteen een Synology aangeschaft met bijbetaling.
absoluut een nette behandeling dus.
Ik heb op 29 augustus('savond) de nieuwe Playstation 3 Slim besteld. Deze kwam op 1 september uit. ik kreeg na 1 minuut de bevestiging dat mijn order is geplaatst, ik kreeg op maandag om 9:08 (8 minuten na openingstijd) een mail dat mijn order is bevestigd Website is makkelijk te navigeren en omdat ik goede ervaring heb bij deze winkel heb ik gewoon hier besteld. levering stond gepland op 1-09 (release datum). om half 6 1 september nog steeds niks gehoord. ik gebeld. ik kreeg snel een vriendelijke medewerker aan de telefoon (het maakt ook niet uit welke afdeling je kiest over het (GRATIS) keuzemenu want iedereen snapt wel waar je het over hebt. anyway, de man vond het ook raar dat hij nog niet binnen was. even opgezocht, bleek dat de leverancier een dagje had overgeslagen om daar te leveren. mij werd verzekerd dat hij er de volgende dag zou zijn.
volgende dag om 10 uur een mailtje gekregen dat mijn bestelling binnen was, meteen opgehaald. prima product niet beschadigd oid.
daarna op 4-09 een extra PS3 controller besteld (ja ik heb iets met in het weekend bestellen). meteen een bevestiging van plaatsing gekregen. levering in magazijn stond gepland op 7-09.
7-09 om 10 uur 'sochtends een bevestiging gekregen en 5 uur smiddags een mailtje gekregen dat ik mijn product kon ophalen. meteen opgehaald en afgewerkt
afgehaald
nog niet nodig gehad