Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 230 reacties, 570.775 views •

Conclusie

Er hangt veel van af - en daarom getuigt het van veel lef dat HTC een andere richting op slaat met de One. De camera heeft minder megapixels, het homescreen is omgegooid, er zitten speakers aan de voorkant en het ontwerp is van aluminium, dat is een gewaagde keuze en kan op het gebied van ontvangst en productie een bron van problemen vormen.

De genoemde keuzes pakken vrijwel allemaal goed uit: het is een bloedmooie telefoon geworden, die dankzij zijn ontwerp dunner lijkt dan hij is, er futuristisch uitziet en lekker vasthoudt. Daarvoor moet je wel offers brengen: net zoals bij veel andere dure smartphones is de accu niet verwisselbaar. Omdat hij zo vlot werkt en een mooi scherm heeft, is het jammer dat je vast zit aan de harde grens van 32GB opslaggeheugen - je hebt de neiging zware games te downloaden en full-hd-films over te zetten, maar dan is die 32GB niet voor iedereen genoeg. De 64GB-versie staat nog niet voor Nederland gepland.

Maar er is meer dan alleen het ontwerp dat lof verdient. De accuduur is goed. BoomSound klinkt als een pompeuze marketingnaam, maar het geluid uit de stereo speakers uit de voorkant klinkt als een klok, zeker voor een telefoon. Het scherm is een plaatje, al was dat van de One X op gebied van kleurweergave en -temperatuur nog iets beter.

Ook in de software zijn er veel verbeteringen doorgevoerd, maar niet alles pakt goed uit. Blink Feed schiet vooralsnog zijn doel voorbij, maar de Gallery die zelf automatisch Zoe Clips genereert is een briljante toevoeging. De nieuwe versie van Sense is minimalistischer en is vooral beter in het schakelen tussen apps. Het is jammer dat de camera de verwachtingen die door HTC zijn geschapen niet waarmaakt, al zijn de foto's bij minder of geen licht relatief beter dan die bij veel licht.

Uiteindelijk is het naïef om te denken dat HTC met de One Samsung naar de kroon kan steken; de geoliede marketingmachine van Samsung met vrijwel ongelimiteerd budget kan van een drol met belfunctie en de Galaxy-merknaam nog een verkoopsucces maken.

De ware concurrentie van HTC zit bij fabrikanten als Sony, Huawei, ZTE, LG en in mindere mate BlackBerry en Nokia; zij zitten in hetzelfde schuitje achter 'De Grote Twee' Apple en Samsung en vechten met elkaar om de felbegeerde derde plek. Waar BlackBerry en Nokia zich al onderscheiden met hun eigen platform, is het onderscheid tussen de 'Android-fabrikanten' minder duidelijk.

Wat dat betreft slaat HTC een enorme slag. De One is een opvallende, mooie telefoon die veel mensen zal aanspreken en die aan het eind van het jaar in alle lijstjes voor 'telefoon van het jaar' tussen de nominaties zal staan. Hij is op veel belangrijke punten beter dan de concurrenten als Sony's Xperia Z, de BlackBerry Z10 en Nokia Lumia 920. Daardoor legt HTC de lat voor de concurrentie een stuk hoger - en zelfs de dominante marktleider Samsung krijgt er een zware dobber aan om met zijn Galaxy S 4 deze HTC One te overtreffen.

Pluspunten

+ Mooi, goed afgewerkt ontwerp
+ Scherm behoort tot top van de markt
+ Accu gaat relatief lang mee

Minpunten

- Hoge adviesprijs
- Geen uitbreidbaar geheugen en verwisselbare accu
- Camera is niet top

Samengevat

De HTC One (M7) heeft afgelopen jaar veel prijzen gewonnen en dat komt door zijn mooie, luxe ontwerp, met gebruik van veel metaal. De stereo-speakers aan de voorkant zijn een uitkomst en ze kunnen ook hard; een telefoontje missen omdat je de ringtone niet hoort is lastig bij dit toestel. Ook is het scherm uitstekend. De camera daarentegen valt tegen; hij kan in veel gevallen een redelijk kiekje maken, maar details vallen weg en de afbeeldingen zijn veelal niet mooi. Ook ontbreekt het de One aan uitbreidbaar geheugen en is hij niet te repareren als hij stuk gaat; zelfs de accu is niet te verwisselen.

Pluspunten

  • Mooi ontwerp
  • Goede speakers
  • Prima scherm

Minpunten

  • Camera valt tegen
  • Niet alle features zijn toevoeging
  • Geen uitbreidbaar geheugen of verwisselbare accu

Eindoordeel

Tweakers zegt: zeer goed!
Verkrijgbaar vanaf: € 324,-
Geteste uitvoering: HTC One 32GB Zilver

Laagste prijzen voor: HTC One 32GB Zilver
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Belsimpel.nl

Score: 4.5

€ 324,-

€ 324,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 324,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 324,-
Bekijk

Studentmobiel.nl

Score: 4.5

€ 325,-

€ 325,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 325,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 325,-
Bekijk

GSMWijzer.nl

Score: 3.5

€ 325,-

€ 325,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 325,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 325,-
Bekijk

Coolblue.nl

Score: 4.5

€ 379,-

€ 379,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 379,-
Verzending € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 379,-
Bekijk

Azerty

Score: 4.5

€ 385,11

€ 385,11

Kostenoverzicht

Productprijs € 385,11
Pakketpost Nederland € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 385,11
Bekijk

Laagste prijzen voor: HTC One 32GB Zwart
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

redcoon.nl

Score: 3.5

€ 393,24

€ 393,24

Kostenoverzicht

Productprijs € 393,24
Pakketpost klein (vanaf § 121,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 393,24
Bekijk

Algebeld.nl

Score: 1.5

€ 388,-

€ 395,50

Kostenoverzicht

Productprijs € 388,-
Pakketpost € 7,50
iDeal € 0,-
Totaal € 395,50
Bekijk

PhoneShop

Score: 4

€ 397,-

€ 403,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 397,-
Pakketpost € 6,95
iDeal € 0,-
Totaal € 403,95
Bekijk

Max ICT B.V.

Score: 2

€ 402,95

€ 408,40

Kostenoverzicht

Productprijs € 402,95
Pakketpost vanaf § 99,- € 4,95
iDeal € 0,50
Totaal € 408,40
Bekijk

Afuture

Score: 4.5

€ 408,70

€ 408,70

Kostenoverzicht

Productprijs € 408,70
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 408,70
Bekijk

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deHTC One


Reacties (230)

Reactiefilter:-12300223+1132+211+33
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 11
Hoge helderheid en lange batterijduur is wel erg fijn hoor :) Hulde!
Jullie meten bijna 8200 kelvin, dat is wel erg blauwig aan het worden inderdaad.
Hardware.info kwam op zo'n 7800 kelvin, nog steeds te koel, maar wel weer een stuk minder, apart!

De menuknop wordt getoond op het scherm,
maar kan als optie ook geactiveerd worden door lang op de homeknop te drukken.

Dat lijkt me niet te kloppen Arnoud, dat was bij pre-productie modellen het geval.
Bij de paar mensen die 'm via o2 in Duitsland hebben gekregen is deze optie helaas verdwenen :s

Tevens was dat ook niet de homebutton maar de backbutton <

About the 'ImageChip2' Volgens mij wordt die onder andere gebruikt om te zorgen dat de frontcam op 1080p kan filmen. Volgens mij kunnen er zelfs effecten worden gebruikt bij de frontcam, waar deze chip voor zou moeten zorgen... Backcamera is a pity zeg, 4 megapixel vind ik ansich het probleem niet, maar dan moeten ze wel goed zijn... Ligt ook wel erg aan de omstandigheden volgens mij. Zo heeft Engadget een .zipje op het www gezet met foto's gemaakt voor hun review en daar is het meerendeel van de foto's toch wel erg goed! Andere reviewers zoals Brian Klug van Anandtech zegt: "one pretty much blows the doors off of all the other android smartphone cameras from what I’ve seen"

Wat wel jammer is, is dat de balk voor de oude Menu-knop terug is. Als de app geen Action Bar heeft, wordt de Menu-knop getoond als zwarte balk onderin. De balk is behoorlijke aanwezig en toont het driepunts-icoon. Bij de One-telefoons van vorig jaar kan die worden weggehaald door de Appswitch-knop als Menu-knop te laten fungeren, maar die optie is weer verdwenen. Dat is vermoedelijk omdat er maar twee knoppen zijn en dus minder combinatie-mogelijkheden. Toch is het jammer, want het kost veel schermruimte.
Bij de eerste hands-ons kon de backbutton worden gebruikt om het menu op te roepen door hem even in te drukken. Zoals ik hierboven ook al meldde is dit eruit gehaald bij de finalversie (van Sense?) zoals wat o2-gebruikers meldden op XDA. Ik neem aan dat dit in de toekomst weer wordt geÔmplementeerd door HTC!

waar in Sense 4 apps werden gesloten als erna een of twee apps waren geopend, is dat probleem in Sense 5 verholpen; alle apps blijven open staan en kunnen zonder vertraging geactiveerd worden.
Kun je Candy Crush starten, worden gebeld, even wat opzoeken op internet en Candy Crush weer hervatten bij de zet waar je bent gebleven? Veelal wordt het spel nu opnieuw opgestart (bij m'n HTC One X+ bijvoorbeeld) bij Androidtoestellen? Bij de iPhone 4S die ik heb, kan ik na het doen van 20 andere handelingen, openen van applicaties, weer netjes verder bij de zet waar ik ben gebleven bij Candy Crush zeg maar... EDIT: Vanaf 07:40 in de videoreview geef je het antwoord al, LOVE IT! Dat is echt top!

Erg mooie, uitgebreide, duidelijke review weer! Andere reviews van de HTC One:
AllAboutPhones
Hardware.info
Engadget
ExpertReviews
JonChoo
PC Advisor
PhoneScoop
SlashGear
Stuff.tv
TechRadar
The Inquirer
The Gadget Show
The Verge
V3

EDIT: In de videoreview wordt de 32GB als eventuele limitatie gezien...
Maar er wordt niet gesproken over het 64GB model, wat er (ja veel later...) ook gaat komen

Op de vraag of en wanneer de 64GB versies naar Nederland komen kon HTC me nog niks vertellen...
In Engeland zou eerst de 32GB versie worden gereleased en de 64GB versies zouden daarna volgen.
Over Nederland en andere Europese landen was dus niks te zeggen helaas, waarom HTC, waarom?

Desalniettemin houd ik zelf ook Geizhals.de in de gaten, een grote Duitse prijzenvergelijker.
Want de HTC One 64GB zilver en de HTC One 64GB zwart zijn daar (bij enkele shops) te pre-orderen


En het toestel ontbeert een fysieke camera-knop, dat is jammer, altijd handig namelijk!

[Reactie gewijzigd door CLB op 14 maart 2013 14:04]

Goede reactie en goede review!

Denk persoonlijk dat een deel van het detail verlies van de camera te wijten is aan een te heftige noise reduction software. Als ik het goed heb begrepen wordt dit gecorrigeerd met nieuwe firmware die ik gisteren paul o´brien heb zien installeren. Daarnaast ga je de lagere megapixels vooral zien met landschapsfoto's en wanneer je inzoomt, maar dit is een telefooncamera dus daarmee ga je foto´s op social media posten en niet in een fotoalbum. Alleen de 808 is daar geschikt voor.

Beetje jammer trouwens dat je in de video niet meldt dat er ook een 64gb variant is en dat de sgs4 standaard met 16gb komt en je dus wel een sd kaart nodig hebt om er mee te kunnen gaan werken. Maar goed videoreviews worden steeds beter.
Wss is dit een pre-model want anders zou Tweakers deze telefoon toch nooit zo snel hebben neem ik aan.
<geen uitbreidbaar geheugen en geen verwisselbare accu>

Spijtig dat HTC hier mijn inziens opnieuw dezelfde fout maakt als verleden jaar. Daar mijn echtgenote mijn S3 overneemt, zal ik de komende maanden een nieuw Android model aanschaffen. En nu de S4 bekend is, valt die mij eerlijk gezegd wat tegen. 't Is niet dat hij slecht is, maar er is nauwelijks verschil met het vorige model, zodat ik een beetje de indruk heb dat ik opnieuw dezelfde smartphone zou kopen (wat niet perse slecht is, maar dan kan ik evengoed een tweede S3 aanschaffen). De Xperia Z heeft wel iets, maar kan me ook niet echt overtuigen. HTC komt opnieuw met een knap model dat me wel weet te overtuigen. Maar opnieuw maken ze dezelfde fout, geen uitbreidbaar geheugen en geen verwisselbare accu, voor mij 2 uiterst belangrijke factoren! Dit was net de hoofdreden dat ik verleden jaar voor de S3 opteerde. Dus weer geen HTC voor mij, vrees ik. Spijtig! :(
Bij het ernstig verliezen van capaciteit binnen de garantieperiode lijkt me dat HTC jouw accu dan moet vervangen. Mijn ervaring met de aftersales van HTC is erg goed, bij alle reparaties aan mijn HTC's de afgelopen tien jaar heb ik weinig te klagen gehad. Telefoon word opgehaald, gerepareerd en teruggebracht (in een mooi doosje met wat gratis goodies) zonder kosten.
Verder lees ik uit je reactie af dat je telefoons toch niet voor lange periodes hebt. Meestal word de capaciteit na een jaar intensief gebruik pas minder. Dan is hij toch niet meer van jou. Wel van je echtgenoot, maar die zal er waarschijnlijk minder gebruik van maken.

Over de capaciteit van het geheugen ben ik zeker met je eens dat HTC hier de plank misslaat, dit moet je gewoon uit kunnen breiden. Dit kon vroeger wel gewoon en nu ineens niet meer. Had voor mijn One X een EVO 3D, die had wel een los SD kaartje.
Mijn ervaring met dit 'gemis' is gelukkig niet zo tegengevallen als ik dacht. Ik kom aardig uit met de 25 GB die beschikbaar is, maar voor het volgende model zou ik wel wat meer ruimte willen voor een grotere muziekcollectie.
Je gaat op een gegeven moment vanzelf selectiever om met je gegevens en dat werkt eigenlijk prima. Vroeger las ik mijn SD-kaart met een kaartlezer uit en kwam er dan achter dat er veel dingen op stonden die niet nodig waren. Nu weet ik beter wat er op staat en gebruik het dus ook beter. Zie het als die zolderkamer die vol troep staat die je niet gebruikt. Het is leuk om al die zooi te hebben, maar aan een opgeruimde hobbykamer heb je meer.
Ik zal het net als bij andere reviews maar weer melden: die foto's die jullie gebruiken zijn natuurlijk waardeloos. Wat een prutsopstelling en wat een brak resultaat. Verder weet ik niet waarom jullie bij de 920 meteen naar de nachtstand gaan, die automatische modus werkt ook prima.

Ook de peacekeeper browsertest is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Hij verwacht een aantal codecs voor video's en als ie die niet kan vinden skipt ie de testen krijg je dus geen punten. Hierdoor kan alleen de browser van Android de test winnen, omdat die bijna alle codecs ondersteund. Het is alleen af te vragen hoeveel dat nou uitmaakt, want voor een website is het een kleine moeite om meerdere formaten op te nemen. Het lijkt me voor een browser veel relevanter dat ie snel de website kan genereren en dat de javascript snel werkt. Peacekeeper kijkt daarbij veel teveel naar of alle functionaliteiten erin zitten en hangt minder punten aan hetgeen er echt aan doet (de snelheid). Het is dan ook een vrij nutteloze test voor een dergelijke review. Je kunt de test beter gebruiken voor het vergelijken van mobiele browsers en een echte performancetest voor de individuele reviews. Ook heb ik nog nooit in geen enkele browser de details van de test kunnen bekijken (geen chrome, ie, firefox, niets). Ook Kraken hecht vooral waarde aan het aantal ondersteunde regels en minder op de snelheid an sich.

Wat ik verder in de review nog terug had willen zien is of het scherm bij animeren nog wat vertraging laat zien. Gezien de stap van 720p naar 1080p vooral minimaal is, lijkt het me wel dat het aantal beeldpunten invloed kan hebben op de performance/refreshrate.
Wat een pareltje, als het geld aan de bomen groeide zou ik er direct een kopen. Voorlopig moet men Desire S nog even meegaan...


In het artikel staat dat de vergrendelknop aan de bovenkant een nadeel is. Persoonlijk vind ik dit echter wel makkelijk als de telefoon af gaat als ie in je broek zit en je op dat moment niet kan/wil omnemen. Dan kan je makkelijk even op het knopje bovenaan drukken en stopt ie met trillen/bellen.


edit: deze kost 699 (adviesprijs) voor een 32gb model, waarom dan vergelijken met een iPhone 16gb en niet een 32gb model dat 750§ kost. Niet echt eerlijk imo...

[Reactie gewijzigd door Inrage op 15 maart 2013 12:02]

Prachtig toestel, op het niveau van de iPhone 5. Dit zou zo maar eens iPhone-gebruikers kunnen overhalen. Eindelijk verlost van het plastic van de Galaxies. Echt een heel mooi toestel!

Daarnaast is de minimalistische uitvoering van Sense ook een slimme zet. En ik las al ergens anders dat je de Blink Feed niet per sť als startpagina hoeft te gebruiken.

Ben wel benieuwd naar de batterijduur in de praktijk (bij diverse mensen), aangezien ik hierover tegenstrijdige berichten lees. Fijn dat het hier als positief ervaren wordt.

Al met al onder de indruk.
Klopt helemaal, je kan gewoon een ander homescreen instellen.

Overigens, er komt ook een 64GB uitvoering van deze telefoon!

Kijk hier: HTC One - Levertijden en prijzen


Voor iedereen die na aanleiding van de revieuw van Tweakers nog vragen heeft over de camera, Gizmodo heeft een artikel online geplaatst over een camera vergelijk tussen de iPhone 5, de Lumia 920 en de HTC One

http://www.gizmodo.com.au...era-how-does-it-stack-up/

Conclussie: de HTC en Lumia 920 zijn even goed in een direct vergelijk om meerdere vlakken.....

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 14 maart 2013 16:20]

Dit is inderdaad, als verstokte iPhone-gebruiker, voor het eerst dat ik een wow-gevoel heb bij een Android-toestel!
Terecht denk ik..... Zowel Android als sommige fabrikanten zijn op een niveau gekomen dat ze echt premium genoemd kunnen worden.

HTC heeft er met deze One alles aangedaan om het premium gevoel omhoog te brengen met deze telefoon. Natuurlijk zal Samsung vanavond de opvolger van de Galaxy S4 aan kondigen, deze zal ook vast sneller zijn. Echter ben ik bang op basis van geruchten dat ze er wederom niet in geslaagd zijn een echt premium product neer te zetten.

En zeg nou zelf, wanneer je 600 euro voor een telefoon uit geeft dan wil je toch wel een toestel dat deze prijs ook echt rechtvaardigt.

Overigens denk ik dat de stap die HTC heeft gezet een goede is. Samsung heeft een enorm marketingbudget, ze kunnen de markt als ware helemaal opkopen. Maar juist door de gebruikers van een One een echt premium gevoel mee te geven heeft HTC een usp in handen die Samsung laat liggen.
ik heb exact hetzelfde, ik vond de skins altijd vreselijk bij android,
en ook de telefoons niet het "solide gevoel" of de responsiviteit hebben die ik graag zie...

maar deze telefoon vind ik echt prachtig. mooi design, prachtig scherm, goede perforamnce, mooie UI. (hoop dat deze echt vloeiend reageert) en een aluminium body.

enige nadeel is dat hij wel groot is, maar iig niet zo groot als alle andere "highend android" toestellen. top toestel en ik zou er graag een hebben!
Arnout kan jij hier een reactie opgeven?

Hoe kan de camera er nou op zoveel verschillende reviews zo verschillend uitkomen.

Als we kijken naar de review van Engadget zie je dat de camera zowel in licht als donker helemaal top is. Misschien heeft Engadget een definitief model. De foto's die er worden getoond en dat zijn er nogal wat zijn echt heeel mooi :9~

Heb jij deze foto's ook gezien?

[Reactie gewijzigd door zedzed1 op 14 maart 2013 15:36]

Zie ook: http://www.gizmodo.com.au...era-how-does-it-stack-up/

Gizmodo zet in een direct vergelijk de HTC One en Lumia 920 beide op de eerste plaats....
Nog belangrijker je kunt ook zelf zien dat de HTC One ongeveer evengoed presteert als de Nokia Lumia 920. Enige nadeel is dat je de originele foto's op volledig formaat niet kunt bekijken. Dan zou je eventueel kunnen zien dat er details verloren gaan bij de HTC One.
wat betekent bereik 3 sterren op de 5 ?

heeft dit te maken met gps, wifi, en mobiel signaal ?

bij de htc one x waren er bij een eerste batchproblemen namelijk veel toestellen waaronder het mijne dat echt last hadden van wegvallen wifi signaal, mijne is ondertussen weer in orde (opgehaald door htc)

deze review verduidelijkt al de andere reviews van andere techsites die verschenen waren, het sneller warm worden door aluminium behuizing was iets dat ik nog niet wist, ook dat accuduur een stuk verbetert is tov andere htc modellen kunnne we alleen maar toejuichen

in apil maar eens een bezoekje brengen aan de gsm winkel in de buurt

leuke review om te lezen!
Ziet er goed uit, maar "bereik 3 sterren" vind ik ook bijzonder...

Ik heb nu een SGS3 en die doet het duidelijk beter dan m'n oude HTC; houdt 3G een stuk langer vast, en ook 2G doet het bij mij in de lift nu wel waar het met m'n HTC niet werkte.

Zou zonde zijn als HTC een toptoestel uitbrengt met tophardware en -software, maar waarbij de ontvangst niet ook top is... Maar dat zou helaas niet de eerste keer zijn.
Dat is nou verrassend precies om 1 uur. Mooie review!
ja mooie review,

ben verrast, positief door de accuduur, waar ik die echt minder had verwacht,
de performance is erg goed, zoals verwachtt, scherm fantastisch, alleen de camera is echt een minpunt waar ik hoopte dat het juist een pluspunt zou zijn.

overall nog steeds een prachtige telefoon, en blinkfeed spreekt me ook erg aan, als RSS ondersteunt gaat worden 9moet haast wel) dan zal dat wel goedkomen, zeker een kanshebber dus.

mooi toestel, ben benieuwd wat Samsung hier tegenover gaat zetten.
ik vind de camera juist weer een pluspunt!
iedereen klaagt dat je minder detail in de fotos hebt zitten omdat je minder pixels hebt, en dus minder kan vergroten. maar daarvoor is een telefoon nou eenmaal niet bedoelt!
als je een foto van iets op afstand wilt maken dan moet je gewoon je spiegelreflex pakken met een telezoom objectief.
zo heeft ieder apparaat zijn functie, sommigen overlappen iets, maar voor een telefoon is dit perfect.

een kiekje delen via de whatsapp verkleint de foto toch! en als je een 10mp foto verkleind waar veel ruis in zit, word de verstuurde foto alleen maar slechter (vooral bij nacht!)

maar schiet jij een haarscherpe foto met weinig ruis, dan is dit na verkleining door whatsapp nogsteeds een prima foto!

dat is waar deze camera in de telefoon voor bedoelt is, het delen van dat wat jij ziet, via een telefoon netwerk!

en voor whatsapp kan je ook facebook lezen, want ook die hanteerd een compressie over de foto's!

dus wat mij betreft heeft HTC met de One een prima doel voor ogen, en is het doel ook gehaald.
Ik begrijp ook niet waarom dit zo negatief wordt bestempeld. Natuurlijk begrijp ik dat er minpunten aan deze sensor zit, met goed licht is die nadelig, met slecht licht voordelig. Echter vind ik dat ze hier inderdaad het negatieve belichten (pun intended :P).

Zelf fotografeer ik met een degelijke camera en degelijke apparatuur, ik vind een goede sensor in mijn telefoon ook zeker wel relevant, want buiten dat ik graag foto's maak, neem ik ook graag foto's (verschil tussen maken en nemen is erg groot), en voor die foto's nemen is een leuke camera op je telefoon zeer fijn. Echter maak je deze foto's niet om in te zoomen, deze maak je als kiekjes, om gewoon te kijken op je computer (full HD is 2MP), op je telefoon of te uploaden naar bijv FB. In geen van die gevallen heb je 10MP nodig.
Ik verkies dan ook zeker een lichtgevoelige sensor waardoor de foto's lukken, boven een sensor die wel foto's maakt uit veel pixels, maar in veel omstandigheden niet tot slecht te gebruiken is, omdat de sensor 1/10 van een seconde nodig heeft om de foto te maken.

Ik prijs HTC dan ook voor deze keuze, ze kiezen om niet mee te gaan meer met de megapixel race, maar in de plaats voor een sensor kiest waar deze camera modules voor zijn gemaakt, namelijk de mogelijk om overal een leuke foto te kunnen nemen.
De accuduur is voor mij ook een enorme plus! Eindelijk een telefoon die wel 4 dagen kan halen met weinig gebruik!

Voor mij is de camera niet zo heel belangrijk, natuurlijk gebruik ik hem wel. Maar dat is voornamelijk voor foto's richting twitter en facebook. Dan maak het dus niet zo heel erg uit, belangrijker vind ik de overige prestaties van het toestel, die zijn rond uit erg goed te noemen.
De accuduur is voor mij ook een enorme plus! Eindelijk een telefoon die wel 4 dagen kan halen met weinig gebruik!

Voor mij is de camera niet zo heel belangrijk, natuurlijk gebruik ik hem wel. Maar dat is voornamelijk voor foto's richting twitter en facebook. Dan maak het dus niet zo heel erg uit, belangrijker vind ik de overige prestaties van het toestel, die zijn rond uit erg goed te noemen.
De accuduur is in deze review een plus, in andere reviews scoort de accu matig (engadget) tot gewoon slecht (the verge). De accutests van T.net zijn ook niet real-time maar werken veel met extrapolaties (en een grotere kans op fouten). Opletten dus.

Een samenvatting van reviews en de accu conclusies:
+ = goed; - = slecht; +- = matig; NA = niet getest

• Tweakers +
• AllAboutPhones +
• Hardware.info +-
• Engadget +-
• ExpertReviews +
• JonChoo NA
• PC Advisor NA
• PhoneScoop NA
• SlashGear NA
• Stuff.tv NA
• TechRadar -
• The Inquirer NA
• The Gadget Show -
• The Verge -
• V3 NA

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 14 maart 2013 15:35]

Die accu is zeker een plus, alleen het niet kunnen wisselen van een accu niet echt. Bij mij worden de accu's toch altijd na een jaar gebruik flink minder en dan mag ik dus of naar een service center of een nieuwe telefoon kopen. In tegenstelling tot de meesten probeer ik nog steeds ruim twee jaar of meer met een telefoon te doen en dat zou hiermee misschien niet mogelijk zijn.
Hou je het 80/20 princiepe aan? Dus als je telefoon onder de 20% accu heeft opladen (dan vraagt Android er ook om) en zodra je op 80% of hoger zit loshalen. Dus niet een hele nacht aan de lader laten liggen.

Zo doe ik al 7 jaar met een laptop accu, die heeft nog steeds 96% "oemf" (een cel beschadigd)
Mijn ervaring is dat het heel erg verschilt per merk accu en laptop. Mijn Sony TT accu is nog steeds 100% met het 80/20 principe. Mijn Sony Z13 welke 1,5 jaar jonger is dan de TT heeft al 13% verlies.
Hoe weten jij en @sfranken hierboven, dat je accu nog 100% heeft, als je hem altijd maar 80% oplaadt :? :S

Dat lijkt mij onmogelijk te meten, want een 80% geladen accu zou 80% of minder aan moeten geven, of de app die men hiervoor gebruikt hiervoor is onnauwkeurig. (Fictieve waarde aanduiding, met een te grote tolerantie.)

Ik sluit mij er grotendeels bij aan want na onderzoek (ben geen authoriteit hoor, maar in het kader van natuurkunde/elektrotechniek studie) naar diverse accucellen (inwendige weerstand, ontlading, temp etc.) geconcludeerd dat het: A) verstandig is om batterijen van het Li-x (ion/polymer) type niet geheel leeg te laten lopen (dat vermindert de capaciteit permanent, irreversibel) dus tot 15-20% leeg laten lopen is echt de ondergrens. B ) dat opladen tot 100% prima kan, maar dat je niet moet druppelladen (superchargen), want door de temp. toename gaat je accu inderdaad sneller kapot (hierdoor treden tijdens het laadproces de dT en dV begrenzing normaliter in werking, om de laadstroom en de temp. in de accu onder controle te houden, dit versterkt namelijk bij oplopen de inwendige weerstand op den duur, waardoor tijdens het laden eigenlijk de accu zich wilt gedragen alsof hij leegloopt (zelfontlading), wat dan weer wordt ondervangen door het laadproces etc.- de welbekende vicieuze cirkel.) Hier merk je niks van als je je telefoon lostrekt, deze staat dan gewoon op 100%, maar eigenlijk heb je je accu stiekem een beetje vernaggelt en in 'overall use' zul je merken dat de accu steeds minder lang meegaat (sneller vervanging noodzakelijk.)

Dus 100% laden kan prima, maar houdt wel in de gaten dat als hij die waarde '100%' aangeeft, hem ook z.s.m. los te koppelen. Het tot 80% laden klinkt weliswaar plausibel, maar impliciet doe je daarmee voorkomen dat je de slijtage in de accu 'opschuift' van het afnemende gedeelte, naar het gedeelte dat je niet oplaadt en daardoor de accu langer meegaat -op de 80% capaciteit- en niet op 100% zoals jullie aangeven.
Maar eigenlijk komt dit idem neer, op de reguliere, normale afnemende capaciteit, immers chemische samenstelling die niet gebruikt wordt, neemt ook af in waarde, dus die restcapaciteit die je verschuift omdat je de accu niet volledig oplaadt, die raak je normaliter ook kwijt- alleen nu lijkt het alsof het niet gebeurt, maar het gebeurt toch.
(Het heeft ook absoluut geen zich, om een voorraad Li-accu's in je bureaulade te leggen bij een kortingsactie ofzo- voor 'toekomstig gebruik' bijv., want ook deze accu's lopen gewoon leeg in je lade en gaan achteruit, dus zijn nutteloos op het moment dat je ze in wilt zetten en hebben nog maar een fractie van hun oorspronkelijke capaciteit.)

Het voordeel wat ik wel zie in <100% opladen, is dat je de temp. inderdaad zo laag mogelijk houdt (laden is ook een exotherme reactie) en nog voor de begrenzing van druppelcharging intreedt (waarbij de temp. niet meer lineair maar zelfs heel licht exponentieel stijgt) de zaak afkoppelt.
Kun je ook geen vergissing begaan, door te laat te ontkoppelen en zo loopt de temp. niet hoger op dan noodzakelijk.
Eigenlijk zou je een app moeten hebben, die bij 95% vol, het laden stopt en het elektronisch circuit loskoppelt...

[Reactie gewijzigd door johncheese002 op 14 maart 2013 23:34]

Ik zou nog een paar punten aan je zeer goede verhaal willen toevoegen;
  • dat de 80/20 regel nog een tweede vorm heeft, en dat is hoe ik hem ken: niet opladen als de capaciteit boven de 80% zit - d.w.z. pas weer aan de lader hangen als hij <80% heeft. Dan kun je gerust weer tot 100% laden en dan je spul loskoppelen. Als je meer van je accu eist zodat je tot 20% capaciteit kunt komen, dan idd tot aan 80%. Het gaat er gewoon om dat je niet teveel stress op je accu zet, en die stress ontstaat door (1) het laden zelf (daarom nooit voor enkele procenten laden), (2) de lengte van het laden (daarom nooit van enkele procenten naar 100 bijv.) en (3) warmte (daarom met lage capaciteit laden, zie volgende punt).
  • daarnaast kun je de warmteontwikkeling ook tegengaan door alleen met lage stroom/spanning* op te laden. Hoe hoger, hoe hoger de temperatuur en hoe harder je accu slijt bij het opladen. Een normale USB poort levert maximaal 500mA, wat een low capacity charge is. Dat heeft voorkeur boven de 1000mA laders die normaal bij een phone geleverd worden. Ik gebruik zelfs vaak de 380mA lader van mijn eerste Nokia om mijn N8 op te laden. Het duurt een uurtje extra, maar die tijd heb ik als ik thuis ben.
  • Verder kun je wel degelijk Lithiumaccus opslaan. Daarvoor moet je twee dingen doen: je accu tot ca. 40% opladen en vervolgens in een vochtdichte verpakking in je koelkast leggen. En ja, dat werkt. Ik heb de accu van mijn Siemens CF62 op die manier opgeslagen voor als ik dat ding nodig heb - ik heb hem nu na een jaar laatst weer moeten gebruiken, en dat ging probleemloos. De lading was ook nauwelijks minder geworden.
Oh en nog een punt; het is voor een mobieltje zeer moeilijk om een echt goede capaciteitswaarde te meten, omdat het voltage dat een Lion accu levert over het grootste deel een nauwelijks dalende lijn is. Zie bijvoorbeeld de figuur bij deze uitstekende post:
http://www.allaboutsymbia...em/15356_PhoNetInfo__.php

*De electronicspurist kieze hier de juiste bewoording.

[Reactie gewijzigd door Buggle op 18 maart 2013 11:08]

Lenovo heeft op z'n laptops een progje dat precies dat doet, laden tot 95% en dan stoppen.En met een druk op de knop kan je 'm dan nog verder laden, als je bv met de trein gaat.

Maar volledige ontlading voorkomen heeft een VEEL groter effect dan volledige oplading voorkomen.Een stukke hibernate heeft me 15% van m'n accu gekost :-(
Ja dat is handig. Mag je midden in de nacht je wekker zetten om je lader los te koppelen.
Wat nog fijner zou zijn is als het apparaat stopt met laden als de accu op 80% is. Doet mijn Samsung laptop, dus moet prima mogelijk zijn dat ook als (softwarematige) optie door te voeren op een telefoon. Dan hoeven er niet nodeloos extra laadcycli uitgevoerd te worden.
Ik heb goeie ervaring met Battery Doctor...
Dan gebruik je dus maar 60% van je accu. Dan kan je net zo goed 40% laten verslijten door 'm net zo vaak op te laden al je wilt :)
Apart kan ook gewoon 12 of meer programma's open hebben staan in mijn geheugen, en dan gaat de programma gewoon verder als ik daar weer op druk, en mijn webbrowser onthoud ook waar ik gebleven was als ik hem afsluit (Chrome en de ingebouwde browser), all mijn Tabs onthoud hij ook gewoon.

En alles draait ook erg soepel en snel, en om alleen een FullHD scherm te hebben en 2 stereo speakers aan de voorkant (wat wel een grote + punt is, de speakers) met snellere CPU and GPU (wat logies is voor nieuwere Hard ware) zou ik echt geen §700,- er voor over hebben.

Geef me dan maar een Telefoon met 720P scherm en ook stereo speakers (alleen dan aan de achterkant) en SD slot en verwijderbare Batterij, en ook snel genoegen Hardware (net zo snel als de Samsung Galexy S3) en Sneller Android OS updates, iedere maand nieuwere versies, (updates), en wat nog geeneens de helft van de HTC One kost, en dat is maar §270,- dat is de Huawei Honor 2 U9508 2GB + rooted .

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 14 maart 2013 23:33]

Inmiddels gaat ook het gerucht dat de S4 met quadcore in Europa 599 gaat kosten.Daarmee is het de goedkoopste van degenen die als concurrent gezien worden in deze review.
De Octacore gaat wel 699 kosten.
In theorie klinkt het leuk, maar ik moet er niet aan denken, ik laad hem op zo vaak als het kan, en als die gaar is stop ik er voor een paar knaken een nieuwe in :)
Dat kan tenminste nog met Samsungs. Heb een paar maanden geleden voor §10 een extra (originele!) accu kunnen kopen voor mijn telefoon (geen Samsung overigens). Dat terwijl een externe accu pas bij §35 begint.
Nee dat lukt me gewoonweg niet, ik kom vaak 's avonds laat thuis en dan gaat ie gewoon aan de lader... tussentijds moet ik ook nog vaak in de auto bijladen...
Ik snap dat nooit zo. Als sinds 2003 een smartphone gebruiker (nou ja als je Windows Mobile een smartphone wil noemen :+ ), maar heb nog nooit in mijn leven een accu vervangen. Ik snap dus ook werkelijk niet waarom dit zo'n zwaar nadeel zou zijn.

Mijn laatste lange ervaring was de iPhone 3G, na 3 jaar was dat niet de reden om hem te vervangen. Een iPhone 4 bij ons gaat nu ook al 2 1/2 jaar mee, accu geeft geen enkel probleem en gaat zo meer dan een etmaal mee.

Kortom, ik vind het niet meer zo van deze tijd om dit tot een nadeel te verheffen. Als een accu echt na een jaar substantieel minder wordt, dan is ie gewoon defect. Net zoals dat je aan/uit knop defect kan raken. Tja, dan laat je hem repareren bij een repaircenter. Lijkt me niet zo'n big deal!
Dat heeft te maken met de beperkingen van de li-ion technologie.

Een Li-ion accu (ook de nieuwste varianten) verliest capaciteit ook wanneer deze niet gebruikt wordt. Deze capaciteits afname staat in verband met de temperatuur van de accu en het geladen percentage.

Bij een 40% geladen batterij op 60 graden neemt de capaciteit met 25% af in 1 jaar. Bij 40 graden 15%, en bij 25 graden is het 4%. Bij een volle accu is het even schrikken; 40% (in 3 maanden), 35% en 20%.
Table 3: Estimated recoverable capacity when storing Li-ion for one year at various temperatures
Elevated temperature hastens capacity loss. The capacity cannot be restored. Not all Li-ion systems behave the same
http://batteryuniversity....g_lithium_based_batteries
(De percentages zijn natuurlijk een voorbeeld en niet universeel voor elke accu die in omloop is).

Dat is dan ook de reden dat de accu nooit volgeladen wordt aangeleverd.

De accu in mijn galaxy s2 gaat tijdens een game snel richting de 50 graden (zeker in de zomer), nu game ik zelf nauwlijks maar indien je dit wel doet ga je dus snel problemen ondervinden met je accuduur. Dit kan dus binnen een jaar het geval zijn.

@MacD hieronder
Als je even de moeite had genomen om op de bron te kijken dan had je hetvolgede bovenaan de pagina gezien:
Figure 1 illustrates the capacity drop of 11 Li-polymer batteries that have been cycled at a Cadex laboratory. The 1500mAh pouch cells for smartphones were first charged at a current of 1500mA (1C) to 4.20V/cell and allowed to saturate to 0.05C (75mA) as part of the full charge procedure. The batteries were then discharged at 1500mA to 3.0V/cell, and the cycle was repeated
Lipo=Lithium Polymer valt gewoon onder dezelfde groep... Sterker nog het hele artikel is erop gestaafd...

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 14 maart 2013 16:18]

We gebruiken tegenwoordig Li-Po batterijen...
Misschien dat ik meer van een accu vraag... Het komt regelmatig voor dat ik onderweg even mijn telefoon als verbinding voor mijn laptop gebruik, nagenoeg continu staat bluetooth aan voor de carkit en dat soort grappen... Dus alles wat stroom vreet staat ook de hele dag aan eigenlijk...
tegen die tijd zijn er vast workarounds om zelf de accu te wisselen, daarnaast zou 2 jar voor een kwalitatieve goede accu geen enkel probleem mogen zijn.
Dat is ook wel weer waar... heb laatst ook een compleet scherm vervangen van mijn zoontjes Defy+ nadat ie er op gevallen was...
Die telefoons waren er al hoor, de S3, Ons X(+), iPhone 5 en Nexus 4 konden dat ook al.
En die heb jij in een minuut gelezen en gezien? Riekt naar FPtje.

Ontopic: Voor de rest een mooi model weer van HTC. Even waren ze van de markt, maar hoop dat ze wel weer terugkomen ivm simplicity van hun toestellen qua rooting en custom roms.

[Reactie gewijzigd door Yzord op 15 maart 2013 13:23]

Vind het ook een verassende review.

Dat hij goed zou worden was al te lezen uit de vele previews.
Maar dat de accu zo lang mee gaat met een FullHD scherm is super.

Zelf ben ik niet zo weg van BlinkFeed. Ik heb geen Facebook en geen Twitter en dus heb
ik niks aan die homescreens. Ik lees ook geen Nu.nl. Ben benieuwd of je dit uit kan zetten en gewoon mijn favoriete apps op de achtergrond kan zetten en hem kan aanpassen.
De kracht van Android tegenover Apple vind ik zelf.

Voordelen van deze HTC vind ik het uiterlijk en de goede speakers.
Iets wat Samsung vanavond niet na gaat doen gok ik.
Die kiezen voor ronde plastic vormen met een hoop poespas in de skin.

De onthulling van de S4 is vanavond en ben benieuwd of hij hem kan overtreffen.
De S2 vond ik echt een goede telefoon en de vorm was mooi. Bij de S3 is Samsung mij kwijt geraakt. De telefoon is snel, maar er zitten zoveeeeel extra dingen in TouchUX die ik niet gebruik.... Plus ik vind de strakke vormen van de HTC One en Xperia Z veel mooier.

Als ik kon kiezen.... dan wint de Xperia Z.
Mooie vorm, snelle hardware, mooi scherm en... Waterdicht !!!
Gigantisch voordeel denk ik zelf.... Zit vaak op zee vandaar.
Foto's schieten is dus geen probleem meer _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Dubrillion op 14 maart 2013 13:25]

"Voordelen van deze HTC vind ik het uiterlijk en de goede speakers.
Iets wat Samsung vanavond niet na gaat doen gok ik."

Een absoluut pluspunt wat mij betreft.
Ik vind het ook onbegrijpelijk dat die speakers steeds maar aan de achterkant worden geplaatst.
Hopelijk wordt dit van HTC overgenomen en krijgen steeds meer phones deze gewoon weer aan de voor of zijkant.
Ik vind het ook onbegrijpelijk dat die speakers steeds maar aan de achterkant worden geplaatst.

Je kunt nu eenmaal niet door het scherm heen :)

Dus moeten de speakers of aan de zijkant, wat moeilijk is bij dunne telefoons en ook het beschikbare speakermembraan zelf kleiner maakt.

Doe je het zoals bij deze One, wordt de telefoon echter weer een stuk langer.

Ofwel het is altijd een kwestie van compromissen.


Persoonlijk vind ik het een non-issue, want wie gaat nu serieus muziek spelen over de speakers? Een goede headset klinkt altijd nog veel beter (en HTC heeft haar eigen BeatsAudio aan boord als feature in dat gebied) en in de auto gebruik je Bluetooth streaming en thuis speel je die content ook af over je grotere stereo speakers.


Wat wťl relevant is hoe goed deze speakers het met spraak doen. Immers speaker-mode telefonie is mogelijk wel een pluspunt van deze speakers. Dat is echter helaas niet getest.
Het intereseert mij geen lor of die dingen een goede bass hebben of helder met muziek hoge tonen zijn, maar wel of ze in het typische spraakgebied niet schel zijn, geen clipping hebben bij hogere volumes, te zacht zijn, etc. Met name te zacht en te schel (bij harder volume) is een problem dat heel veel mobiele telefoons hebben bij speakermode.
Mij lijken die speakers ideaal. Bij mijn huidige hoor ik de navigatiestem niet eens als ik aan het rijden ben!
Goed punt. Hoe kan ik navigatie vergeten ;)

Nu ken ik jouw 'huidige' niet, maar mijn eigen HTC 8X (met speaker aan achterkant :) ) hoor ik overigens wel gewoon zelfs als het volume rond de 50% staat.

Echter het geluid is wat schel naar mijn smaak, en navigatie (TTS of recorded voice) is normaal in dezelfde toon-regio als telefonie. Deze One is daar dus inderdaad wellicht een stuk beter.
Of de 'SIV de One kan overtreffen' uhm ja, dat is nogal persoonlijk :)
Ik vind een (iets) snellere CPU / GPU bijvoorbeeld niet meer wegen dan 'n aluminium behuizing.

De SIV zal een pracht van een toestel worden voor veel mensen, evenals de One...
De verkoopaantallen zullen wel richting Samsung gaan, met z'n grote marketingcampagnes.

Toch zal ik blij zijn om exclusiever te zijn met een HTC One (Of Sony Xperia ZL) eerlijk gezegd.

Whatabout waterdichtheid en de Sony Xperia Z, dat is zeewater, dat is zout water, uhm niet zo best!
Nou heeft het Android kamp weer een telefoon waar ik als Windows fanboy jaloers op ben. Dit ding tikt alle doosjes zoals de Amerikanen zouden zeggen. Mooi scherm, mooi toestel, Full-HD resolutie. Alleen de camera lijkt het wat af te leggen, al is dat natuurlijk moeilijk te meten. Want hoe vergelijk je een 4MPix foto met eentje van 8MPix. Het is logisch dat de 4MPix minder detail laat zien, je hebt gewoon minder pixels ter beschikking. Maar wat doe je dan, blaas je de 4MPix op tot 8, of verklein je de 8Mpix tot 4? Dat laatste is het eerlijkst. Zo wordt namelijk ook meteen de ruis een beetje weggefilterd. Dat lijkt in deze review niet gedaan en zo krijg je dus de conclusie dat de camera minder detail in de foto's heeft. Hmm, een keertje overdoen?

Verder, waarom wordt er eigenlijk geen test gedaan wat de overdrachtsnelheid via 3G, 4G en Wifi is? Apps als speedtest.net zijn er voor alle platforms, dus testen is makkelijk.
Nou heeft het Android kamp weer een telefoon waar ik als Windows fanboy jaloers op ben.
HTC kan er eenvoudig voor kiezen om precies dezelfde hardware met Windows Phone uit te brengen, en dat gaat denk ik ook wel gebeuren - wel een beetje tijd ertussen zetten voor maximale media aandacht.
Dan moeten ze eerst Microsft lief aankijken om support voor 1920x1080 in het OS te bouwen, want dat gaat nog steeds niet. Wat dat betreft is WP8 net zo rigide als iOS jammer genoeg.
Zoals de review al aangaf, het verschil tussen 1080p en 720p is niet te zien, dus dat maakt niet zoveel uit. Laat ze dan voor hetzelfde geld een 720p scherm met iets betere kleurweergave erin zetten, en de rest van de specs gelijk houden.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 14 maart 2013 16:53]

Ik ben het met je eens dat het verschil niet tot nauwelijks te zien is, maar in de videoreview werd wel gezegd dat er verschil te zien was! (complete tekst review niet gelezen, en niet van plan om te doen omdat ik dit niet aan budget over heb)
En een certificatie van MS voor het gebruik van die nieuwe Qualcomm Snapdragon 600. Dat zal ook wel weer even op zich laten wachten.
Die speedtests zijn veel meer afhankelijk van netwerk dan van toestel hoor, zou echt geen zin hebben, zelfs al zouden er kleine verschillen tussen de verschillende toestellen zijn.
Vraag me alleen af waarom de Lumia 920 (en in mindere mate de Samsung of HTC wp8 modellen) niet als concurrent worden genoemd op die pagina.

Een van de verkoop argumenten van deze HTC is toch de camera en laat dat nu ook een van de verkoop argumenten van de L920 zijn.

http://pocketnow.com/2013...mia-920-camera-comparison
Vraag me alleen af waarom de Lumia 920 (en in mindere mate de Samsung of HTC wp8 modellen) niet als concurrent worden genoemd op die pagina.

Je kunt nu eenmaal niet alles opnoemen, al heb je wel een punt. Enkele van de features hier zitten ook op die toestellen.

Naast de camera bijvoorbeeld ook de speakers. Er wordt terrecht gesteld dat deze One speakeropzet opvalend is (in positieve zin). Dan wordt echter de iPhone 5 als vergelijkbaar gezet omdat de speakers aan de zijkant zitten. Dat is natuurlijk niet recht doen aan het werk dat HTC hier gedaan heeft. Immers dan kun je ook de Lumia 920 (en zelfs de Lumia 810) gaan opnoemen, want ook daar zitten de speakers gewoon aan de zijkant.

Maar ik denk dat mensen die voor de One gaan, toch eerder een keuze S4 vs One nemen, dan een keuze One vs 920. Net zoals de One vs de iPhone5 waarschijnlijk minder een expliciete keuze is. Je kiest denk ik eerst een OS, en dan daarbinnen pas.
Omdat de verkoop van WP telefoons maar niet wilt lukken wat er voor zorgt dat er minder apps worden ontwikkeld -> dus een minder volwassen ecosysteem.
Denk dat ze alleen serieuze concurrenten wilden opnoemen? De Blackberry Z10 is ook nieuw en duur,maar ja.

De Optimus G zou ik er zelf ook niet tussen zetten trouwens. Dan eerder de Nexus 4 ook al is die niet echt officieel verkrijgbaar hier.

Bovendien, de huidige Lumia serie (en de andere WP modellen) is meer een concurrent voor Android toestellen van begin 2012 (One X Galaxy S3 etc). Nokia moet nog gaan komen met een quad core toestel met meer huidige specs.Je ziet in die benchmarks toch dat de WP toestellen daarbij al niet echt mee komen qua snelheid. Laat staan met monsters zoals deze HTC One.
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True