Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 88, views: 79.759 •

Conclusie

Op zich is Dead Space 3 wat de mogelijkheden betreft niet heel anders dan zijn voorganger. Wapens zijn vergelijkbaar, net als het sleutelen eraan, en ook het gebruik van Stasis en Kinesis is vertrouwd. Daar zit de meerwaarde van Dead Space 3 dan ook niet in. Het zijn vooral het betere verhaal en de mooiere en beter ingerichte omgevingen die de show stelen. Het spel is afwisselender dan zijn voorganger en minder voorspelbaar. De Necromorphs zijn nog steeds lastige tegenstanders, die je met goed gemikte schoten in mootjes moet hakken voor ze dood aan je voeten liggen. Daarna kun je hun lichaam nog steeds kapot stampen, wat in veel gevallen munitie of onderdelen oplevert. Het co-opgedeelte is prima en zal hopelijk vaker worden gespeeld dan de multiplayer-modus van de voorganger. Je hebt er in ieder geval minder spelers voor nodig, wat de kans al flink vergroot. Visceral heeft goed geluisterd naar de kritiek op Dead Space 2, wat resulteert in een duidelijk betere opvolger.

Pluspunten:

- Gelaagd verhaal
- Veel beter opbouw levels
- Overtuigende sneeuwstormen

Minpunten:

- Weinig vernieuwing

Eindcijfer: 9

Titel Dead Space 3
Box Dead Space 3
Platform pc, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Visceral Games
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum reeds verschenen

Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3Review Dead Space 3

Laagste prijzen voor Dead Space 3, PC:
+/-Shoplev.tijdPrijsTotaalPlaats
Score: 3Naxu (downloads) € 6,99€ 6,99Schiedam
Score: 3.5Game-Card.net € 11,95€ 11,95Meppel
Score: 3.5All4games € 12,83€ 12,83Nijmegen
Score: 4.5Azerty € 12,54€ 14,51Raalte
Score: 4.5Informatique € 14,-€ 15,952 winkels

Laagste prijzen voor Dead Space 3, Xbox 360:
+/-Shoplev.tijdPrijsTotaalPlaats
Score: 5Mediaoffer € 12,50€ 14,45Rotterdam
Score: 3.5Media Markt € 20,99€ 20,99Rotterdam
Score: 3.5Bol.com € 20,99€ 20,99Utrecht
Score: 3.5Saturn € 20,99€ 20,99Rotterdam
Score: 2wehkamp.nl € 19,99€ 21,94Zwolle

Laagste prijzen voor Dead Space 3, PlayStation 3:
+/-Shoplev.tijdPrijsTotaalPlaats
Score: 3.5Media Markt € 16,98€ 16,98Rotterdam
Score: 3.5Bol.com € 14,99€ 16,98Utrecht
Score: 3.5Saturn € 16,98€ 16,98Rotterdam
Score: 5Mediaoffer € 16,95€ 18,45Rotterdam
Score: 2wehkamp.nl € 19,99€ 21,94Zwolle


Door Paul Hulsebosch

- Redacteur games

Paul is de oudgediende van de redactie en schrijft al sinds 1996 over games. Eerst voor tijdschriften als PC Zone Benelux, maar door de jaren heen steeds meer voor websites. Na een uitstapje bij een Nederlandse ontwikkelstudio schrijft Paul sinds 2008 voor Tweakers, waar hij zijn voorliefde voor tactische shooters en mmog's helemaal uit kan leven. Al is hij na al die jaren nog nieuwsgierig genoeg om bijna alle nieuwe games uit te willen testen. De nachten zijn nog steeds kort in huize Hulsebosch.

Volg Paul op TwitterVolg Paul op Google+

Reacties (88)

Error #2048 bij het bekijken van de video..

**Edit** Duidelijk. Komt door adblocker. Mijn excuses..

[Reactie gewijzigd door chowmonkey op 6 februari 2013 13:03]

Het gebruik van een Adblocker is tegen onze voorwaarden. Als je ons domein op een whitelist zet is er niks aan het handje :)
<offtopic> ik heb het idee dat je daar weinig over te zeggen hebt als site, of gebruikers van de site een adblocker mogen hebben (al snap ik dat je er als site-owner van baalt) :)
Precies dit. Ik heb eens gezien dat iemand geband was (zij het tijdelijk) omdat hij een screenshot postte waaruit bleek dat hij met een adblocker tweakers.net bekeek. Enorm flauw.
Hehe, dat is mij een keer overkomen ja. Maja, op zich zou ik er niks op tegen hebben als ze het gebruik van een adblocker zouden herkennen en indien een adblocker aan staat je verplichtte om een reclame vrij abbonoment af te sluiten... Ik bedoel, de hele reden dat tweakers.net gratis kan zijn ligt aan de advertenties, of we dat nou leuk vinden of niet. Ik vind het gewoon echt super netjes van tweakers.net dat ze de mogelijkheid bieden om een advertentie vrij abbonoment te nemen.

Hoe dan ook, ziet er netjes uit@dead space 3, niet mijn soort spel, maar toch altijd leuk om dit soort reviews te lezen en ben eigenlijk best nieuwsgierig naar het verhaal geworden :P .

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 7 februari 2013 01:26]

Wat bedoel je precies met 'netjes'? Dat suggereert alsof ze extra moeite hebben gedaan om dat mogelijk te maken, zonder er wat voor terug te vragen.

Maar als je betaald voor iets is het toch logisch dat je geen advertenties meer krijgt? Dat is toch het hele idee van gratis of niet gratis?

Niet nodig om daar Tweakers een compliment voor te geven, het zou juist van de zotte zijn als je dan nog steeds advertenties te zien kreeg...
Hij vind het netjes dat Tweakers het überhaupt aanbiedt. Genoeg websites die je geen keuze geven.
Hoezo is dat netjes Tweakers verdient toch gewoon geld aan die abonnementen of zie ik dat verkeerd? Vind je het ook netjes dan dat de mediamarkt jou een stofzuiger wil verkopen?

Ontopic:

Toen ik Dead Space 3 op de main page zag wist ik al dat hij een 9 ging krijgen in deze review, tegenwoordig krijgt ieder spel een 9. En dan bij minpunt staat dat het weinig vernieuwend is hoe het spel dan alsnog een 9 kan krijgen is mij wederom een raadsel.

Sponsored by EA wellicht? Dit soort reviews mogen van mij ook standaard in de adblocker, je kan toch geen enkele game review waar dan ook meer serieus nemen. Je zal het spel zelf moeten spelen en er zelf achter moeten komen of het het waard is.
Eens. Ik kijk liever op metacritic om te zien wat een spel doet. De reviews hier slaan vaak nergens op. Volgens mij als straks GTA 5 komt, krijgt hij standaard al een 10 van tweakers... Al is het een zak stront met GTA 5 er op geplakt...
Ik heb het wat verkeerd geformuleerd: een Adblocker hebben mag, het blokkeren van advertenties op Tweakers niet.

We monitoren er niet actief op, maar ik kom wel vaak gebruikers tegen die actief advertenties blokkeren. Meestal kom ik er achter als zij bijvoorbeeld tegen een bug op de website lopen en we die proberen te verhelpen. In alle gevallen vonden gebruikers het in ieder geval nooit een probleem om ons domein te whitelisten, wat direct ook de bug oplost.

Uiteindelijk snappen ze allemaal wel dat wij ons brood verdienen met advertenties. Zonder de advertenties kan Tweakers niet bestaan.
Ik heb het wat verkeerd geformuleerd: een Adblocker hebben mag, het blokkeren van advertenties op Tweakers niet.
Gerechtelijk gezien mag dat echter wel.
what next ???

tweakers.net alleen toegankelijk zonder Adblocker. 8)7
Als jullie nou niet zulke troep voor elk filmpje zouden plaatsen en gewoon wat banners hadden etc zouden we niet genoodzaakt zijn om een adblocker actief te zetten in the first place . Nu is het hier op tweakers.net dusdanig triest met de reclames voor filmpjes dat ik n menig ander geen keuze hebben voor adblockers.

beetje arrogante houding mbt "gooi ons maar op de whitelist"
Waarom je een minnetje krijgt voor terechte kritiek is mij een raadsel. Ik vraag ook niet om reclame voor een teaser van een game.

Die teaser is namelijk al reclame. Wegwezen met die troep.
De reclame voor filmpjes die je dan ook niet direct kan wegklikken is de reden dat ik met adblock surf. En niemand komt de whitelist in...
Ik had tweakers gewhitelist maar elke keer als je nieuwe install doet van je browser ben je alle settings kwijt. gevolg is dat je het heeeel makkelijk vergeet.
Als je dan gewoon weer op play drukt doet ie het weer.
yep , en via een greasemonkey script is het in 1 min opgelost (permanent nu)

Alsnog is het gewoon iets vies , overal reclame voor dumpen . was het vroeger tv , nu is het het internet wat gewoon als spamfolder gebruikt word.

Het is wel een erg amateuristische manier van beveiligen thou.
tijdje geleden zorgden bepaalde ads of verschillende sites ervoor dat er malware verspreid werdt op sites die volledig onschuldig waren maar jij zit dan toch lekker in een botnet. hadden we dan maar geen reclames gehad.....

over het algemeen vindt ik reclames niet erg maar moet het altijd van die achterlijke flash dingen zijn die ongewilt geluid gaan zitten maken? kunnen ze gewoon niet een stel stilstaande afbeeldingen gebruiken? het is net zoiets als proberen een spel te spelen terwijl je zoontje/dochterje/broertje/susje/nichtje/neefje naast je staat te springen en wilt met zijn/haar armen staat de zwaaien en screeuwd ''kijk naar mij!!, kijk naar mij!!!!''.

het is volkomen overbodig en het kost alleen maar resources van je systeem. ik zelf krijg meestal zelfs een bloed hekel aan producten die op deze manier geadventeerd worden.

sorry hoor, maar ik vindt het heel erg egoistisch wanneer sites zitten te zeggen dat adblockers van de duivel zijn terwijl ze zelf geen idee hebben hoe belachelijk lang het duurt om op een tragere verbinding een pagina vol flash troep te laden.
Eens, zelfs nu.nl is weleens geinfecteerd geweest. Zo zijn er nog meer voorbeelden. Een ander probleem van al die advertenties is dat ze veel te aggresief zijn. Ik heb bijv. totaal geen problemen met Google ads, maar op sommige sites krijg je een hele flash pagina op de achtergrond, zoals ook bij nu.nl en ook hier zie ik soms erg aggresieve advertenties.

Stellen dat het gebruik van een adblocker op tweakers.net verboden is is natuurlijk onzin. Ik betaal zelf voor mijn internetverbinding dus dan bepaal ik ook of ik wel of niet bandbreedte en stroom verspil aan het laden van advertenties. Tweakers doet net alsof het bij wet verboden is, beetje arrogante houding.

Eerst kwam de popup blocker, die is er niet voor niets gekomen evenals de adblocker die tegenwoordig bijna een must is om je PC vrij van spyware te houden en sites wat sneller te laden. Vervolgens is de gebruiker van deze producten evil terwijl wanneer adverteerders hun methodes aan zouden passen deze producten helemaal niet nodig waren geweest.

Het is ook lastig om gebruikers van adblockers te blokkeren. Je kunt ze wel blokkeren maar dan komen ze helemaal niet meer op je website, dus dan heb je nog steeds geen inkomsten van die gebruiker en gaan mensen je alleen maar haten wat nog meer bezoekers kost, dat is dus jezelf in de voet schieten. Beetje vergelijkbaar met de cookiemuur. Bovendien worden advertenties vrijwel altijd extern geladen en kun je dus amper zien of iemand ze blokkeert.
Ik heb nog nooit een Dead Space gespeeld en uit de review wordt het me niet echt helemaal duidelijk wat dit nou voor spel is. Is dit vergelijkbaar met Mass Effect, of is dit meer een pure shooter, of een horror game?
Het is veel meer een shooter dan Mass Effect. De eerste twee games waren daarbij meer horror. Dat is in dit derde deel wat minder.
Horror shooter met een erg goed verhaal.
1 van de betere franchises van deze generatie. Samen met Mass Effect, The witcher, Bioshock en Batman
Speel dan wel Dead Space 1 en 2, want als ik de reviews op andere sites lees dan is Dead Space 3 een volkomen ander soort game dan de eerste 2, en daarom eigenlijk een heel slecht spel voor liefhebbers van de eerste 2 delen.

Op Ars Technica (doorgaans toch een serieuze site met goede reviews met diepgang) wordt de game snoeihard afgemaakt omdat het van een unieke horror game met een super creepy atmosfeer is verworden tot 'yet another shooter' met een matig verhaal en vrijwel geen echt angstige momenten meer:

http://arstechnica.com/ga...ecome-my-sweetest-friend/

Ik heb deel 1 gespeeld en die vond ik erg sterk, maar echt alleen maar vanwege de creepy omgevingen en de goed uitgewerkte schrikmomenten enzo. Het verhaal, de graphics en de gameplay zelf waren zo-zo, maar de beklemmende atmosfeer droeg het spel. Dead Space 2 was schijnbaar ook vrij goed, die moet ik nog spelen.

Ik moet zeggen dat ik dus erg verbaasd ben over de super enthousiaste positieve review van Tweakers, want als het echt zo is dat Dead Space 3 in niks meer op de vorige 2 games lijkt, dan kun je net zo goed een andere shooter in Sci-Fi setting gaan spelen, er zijn er genoeg die dat trucje nog veel beter uitvoeren namelijk.
Helemaal mee eens. Ik zou het genre alleen "Survival Horror" willen noemen. Vooral was dit aan de orde in deel 1, in mindere mate in deel 2 van de reeks. Dit lijkt wel zo te zijn bij élke reeks Survival Horrors die er bestaat.
Dead Space wordt meer een shooter dan Survival.
Resident Evil was geweldig, sinds 3 is het een lachertje.
Silent Hill is daarentegen de enige reeks waarbij ik van alle 3 de delen écht survivalen moest en continu bijna in mijn broek scheet.
Dát is precies wat zo'n game moet hebben en daarin falen zo ontzettend veel game series naarmate opvolgers komen. Ik wil bij een survival horror met een pistooltje rondlopen met 4 kogels, en een melee weapon als backup, niet met 12 verschillende wapens met unlimited ammo en tig health potions voor het oprapen.

Dit neemt allemaal niet weg dat ik de game toch wel ga halen :P

edit: offtopic, maar waarom worden al die eerste posts +1 gemod? Niet bepaald relevant of je nu wel of niet gebruik mag maken van een add-blocker. Dit is een game-review.

[Reactie gewijzigd door Dekar1 op 6 februari 2013 17:54]

Resident Evil was geweldig, sinds 3 is het een lachertje.
Ik moet zeggen dat ik van RE4 toch ook wel erg veel lol gehad heb hoor, dat was niet echt meer survival horror zoals in de 'klassieke' RE games (waarvan ik overigens alleen die op de GameCube gespeeld heb, weet even niet meer welke het was), maar het was nog steeds een ontzettend goed spel met toch ook wel een goed uitgewerkte horror setting. Ik had hem een tijdje terug voor de 360 gedownload, en was na 10 minuten bijna afgehaakt vanwege de brakke controls en de blokkerige graphics, maar gelukkig ben ik doorgegaan, want als je er eenmaal inzit dan is het echt een geweldig spel.
Ik doel alleen te zeggen dat als ik een game koop met het genre survival horror, ik dit ook verwacht
Ik heb de hele resident evil reeks ook gespeeld en het zijn wel leuke storylines, maar ik vind het gewoon jammer dat het allemaal zo makkelijk word gemaakt. Je raakt nooit de weg kwijt, heb nooit te weinig ammo en als je niet stom bezig bent ga je ook nooit dood. Silent Hill 2, wat een game was dat. Ik sluit nog steeds wel eens mijn ps2 aan om die game te spelen.
Zelfde reden dat ik bv de Nintendo er bij pak om zelda Ocarina of time spelen. Dit soort klassiekers heb je tegenwoordig niet veel meer. Al is Dark Souls wel een van de weinige die niet snel zal gaan vervelen.
Over klassiekers gesproken, ik ga denk ik de snes er bij pakken en eennpotje Lufia 2 doen <3
Silent Hill 2 staat hier ook nog in de kast ja, moet ook nog gespeeld worden. Lang leve de 60 GB fat PS3 :-)
RE4 was imo game of the generation, revolutionair en vooruitlopend op de next gen, beste RE imo, vanaf 5 echter... zo zonde.
Dead Space 1:

" Het verhaal, de graphics en de gameplay zelf waren zo-zo "

Het verhaal, ok, dat is persoonlijk, de presentatie van het verhaal was wel top notch imo.
Graphics, niets mis mee.

De gameplay, ik vond juist dat Dead Space heel slim bepaalde succesformules wist samen te smelten, RE4 bijvoorbeeld, die ik hierboven ook aan haal, daar hebben ze het enorm verslavende element van upgrades van toegepast (en nog veel meer overigens). Interessante manier van het combatten van tegenstanders. Diversiteit van situaties, gewoon goede controls, afwisseling van settings, sidegames, zwaartekracht / space omgevingen en ga zo maar door.

De gameplay vond ik juist enorm verfrissend en vanwege dit feit hoogstaand, knappe feat in deze tijd van enorm aanbod. Daarnaast was het een sleeper hit dat succes kende door mond-op-mond, hoe vaak zie je dat in de gameindustrie?!? Dat gebeurt echt niet alleen vanwege de schrikmomenten, anders was Silent Hill ook wel groter dan dat het was.

[Reactie gewijzigd door alex4allofyou op 7 februari 2013 12:53]

Zeker waar. Silent Hill 2 was daarentegen zeker wél goed ontvangen. Meer dan een miljoen exemplaren verkocht in de eerste maand en zover ik weet uitmuntende reviews gehad. Iets wat niet vaak voor kwam zo'n 12 jaar geleden.
Kan je dan adviseren op Dead Space (1) tespelen , mateloooooos spanned ook al is het dan gedateerd
Deel 2 daar in tegen is saai , de omgeving en ook het verhaal
Mss dat daarom zo wordt gehamerd op "zijn voorganger ???"
Hoop ook door de afwisseling , ruimteschepen en planeet acties dat het weer als in Nr1
tot de bekende GvD's en 250+ grijze haren spel is
DS-1 had dat hoewel de muziek die stopt je een gevoel gaf om de hoek is het Rammen tijd
En dan tot de conclusie komen dat je door een hangar loopt , niks gebeurt tot je de deur naar de volgende ruimte opent
En ze met z'n vieren achter je uit allerlei openingen kruipen
Een hele dikke horror game! Begin met dead space 1! Heerlijk spel, geweldige sfeer en ziet er (nog steeds) erg netjes uit! Er is een verhaal wat zich opbouwt in deeltje 1 en doorloopt in deel 2. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deeltje 3! Heb me KOSTELIJK vermaakt met deel 1 en vooral 2. Als ik de review lees kom ik een aantal punten tegen die op mijn overkomen als kritiek op deeltje 2. Wellicht is het zo niet bedoeld maar ik ben het er ook niet mee eens. Ik vond het gangetje gangetje bv heerlijk! Heb veel avonden zitten spelen met de verlichting uit en surround speakers op standje HARD en dat was heerlijk! Er zaten momenten bij dat ik bijna een schone broek nodig had!

Ik hoop ook dat deze claustrofobische, eenzame sfeer weer doorgetrokken word naar deeltje 3. De filmpjes zijn veelbelovend en grafisch ziet het er weer geweldig uit. Maar ik zie wel erg veel open ruimtes en uitgestrekte vlaktes, iets wat me minder spannend/eng lijkt dat de kleine gangetjes en krappe ruimtes die je in deeltje 1 en 2 tegen kwam.

Ben zoiezo erg benieuwd en zal snel es een exemplaar gaan halen.
eerder horror survival dan shooter imo... je gebruikt wel geweren enzo, maar die zijn zodanig anders dan je dagelijkse machinegeweer in de meeste shooters dat het een gans andere ervaring wordt..

in mijn ogen is de dead space franchise een echte aanrader :) 1 van de beste op de markt.
Het is dat uitgever Electronic Arts simpele cijfers aanhoudt om nieuwe delen van Dead Space aan te duiden, anders was Dead Space: A Link to the Past een mooie titel geweest. Of bijvoorbeeld Dead Space: Tien Kleine Negertjes.
Ik ben niet zo heel bekend met de Dead Space serie, maar ik vind deze tekst wel een beetje sterk om het maar zo te zeggen (racistisch?)...

Anyway, na het lezen van deze review ben ik ook wel benieuwd naar de vorigee delen :o Die gaan maar alvast op mijn wish list voor de aankomende Steam Sales!

Edit @ BCage: dat wist ik niet, daarom stond racistisch ook tussen haakjes. Misschien is het een idee om dit als een verwijzing te plaatsen..

[Reactie gewijzigd door JerX op 6 februari 2013 14:32]

Tien kleine negertjes is een verwijzing naar een boek. Heeft verder niks met racisme te maken.
Waarom is het rasistisch? Omdat het woord neger er in voorkomt? Wat er na komt doet mij anders een goed beeld geven waar het om gaat: het gaat namelijk om het kinderversje wat zo heet. Zoek het op, dan zie je waar het overeen komt.

De status van het woord neger in Nederland is niet helemaal standvast, het heeft een neutralere betekenis dan de Amerikaanse variant Nigger, wat vrijwel uitsluited rasistisch bedoeld is.

Ik vind het enige minpunt, weinig vernieuwing eigenlijk wel mee vallen. De coop is een erg grote toevoeging, en zoals ik elders al gelezen heb werkt deze ook goed.

Het verhaal daar en tegen, dat word wel als minder aangeduid en hier als goed. We zullen het zelf zien.

@GeoBeo
Maar dat hebben wij ook: Negroďde

[Reactie gewijzigd door LOTG op 6 februari 2013 13:35]

De Amerikaanse variant van het Nederlandse woord "neger" is dan ook niet "nigger" maar "negro".

Correct vertaald is het Engelse Nigger in het Nederlands Nikker.

//edit: fixed negroid, negroďde, neger, negro verwarring.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 6 februari 2013 15:47]

Gezellig lieflijk kinderversje ;) sowieso isdie wiki versie anders als de oude fotos op google... In origineel (?) is t einde toch echt anders.

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 6 februari 2013 14:15]

Als halve neger ben ik in het minste niet beledigd door het woord neger, en ken ik geen zwarte die dat wel zo zijn. Hooguit de bosnegers, maar dat is weer een verhaal apart(Google marrons als je nieuwsgierig ben).

Laat me raden: jij ben zo wit als sneeuw en ben degene die begint over racisme? Typisch is het wel.
Mee eens. Zijn volgens mij vrijwel altijd hoogopgeleide blanke mensen die het voor de arme minderheden opnemen in situaties waar dat ABSOLUUT niet nodig is. Blijf het grappig vinden. 9 van de 10 keer heeft de op de hak genomen (als dat uberhaupt al het geval is) bevolkingsgroep er 0,0 problemen mee. Vaak vinden ze de geintjes zelfs leuk. Zoals laatst met die Volkswagen reclame tijdens de superbowl.

http://twitchy.com/2013/0...&utm_campaign=twitter

Kortom, als negers er problemen mee hebben (wat ze niet hebben, dat weet ik zeker), laat ze dat dan lekker zelf kenbaar maken ;).

On topic: heb de game wel besteld, want ik ben groot fan van deel 1 en 2, maar ben inderdaad een beetje huiverig over alle verhalen over de afwezigheid van het creepy sfeertje. Deel 1 kon ik echt niet te lang achtereen spelen zonder dat het angstzweet over mijn rug liep, haha.
Zelf deadspace 1 en 2 meerdere malen uitgespeeld en was erg te spreken over deze games (verhaal, horror en atmosfeer).

Vreemd dat tweeakters het verhaal 'goed' noemt, terwijl ik bij veel anderen hoor dat het verhaal één van de grote minpunten (was te verwachten...) is in dit deel. Anyway, ik ga hem spelen en ben benieuwd!
deel 1 was echt horror deel 2 werd meer shooter en nog steeds wel creepy maar minder dan deel 1
en deel 3 dan nog minder creepy??? zou ik echt jammer vinden , ik vond het in deel 2 zo spannend om rond te lopen en alle geluiden aan boord van dat schip maakte het soms echt angstaanjagend .
verhaal vind ik echt geweldig en ik hoop dan ook dat deel3 mooi aansluit en me weer helemaal het spel inzuigt , ik ga hem zeker spelen . ben een groot fan van dit soort spellen .
in deel 2 heb ik nog wel wat gameplay gefilmt en op mijn xfire page gezet maar ik zal jullie er niet mee vermoeien want het geluid is op de een of andere manier niet sync met de beelden en dat is vrij storend :)
Deze serie gaat dezelfde kant als Resident Evil meer actie minder horror, zonde.

[Reactie gewijzigd door Euphanasia op 6 februari 2013 13:23]

Ik vond at ik tot nu toe kon zien van theRadBrad eigenlijk de game niet dermate geweldig. De tegenstanders zijn leuk maar ik werd niet het verhaal ingezogen. De graphics waren wel goed hoor en de tegenstanders wel leuk tot nu toe maar ik leefde niet mee. Het is wat dat betreft wat ik deed ervaren bij Spec Ops the Line, ik speel het karakter maar ervaar het karakter niet. Spec Ops maakte het later goed in het verhaal voor een deel maar als dat bij Dead SPace 3 niet lukt dan vrees ik voor dit spel. Zeker zonder horror element van enig formaat zal het spel sneller middelmatig in de ervaring lijken.
Paul maakt het zich wel heel erg gemakkelijk af met deze review. Wapens uitbreiden en met blauwdrukken nieuwe krijgen zat inderdaad in de vorige twee delen. Maar de manier waarop dat in D3 is opgepakt is toch wel radicaal anders en daar had echt wel wat meer aandacht aan gegeven mogen worden.

Een voorbeeld kun je hier zien: YT linkje, actie op 1:30

Sowieso lijken de systemen niet eens op elkaar en doet Paul - in zijn review - net lijken of dat het systeem identiek is. Wat dus helemaal niet zo is. Een gemiste kans maar vooral slordig.

Daarnaast wordt de suggestie gewekt dat je in het spel gebruik kan maken van de hulp van NPC's. Dat is niet zo, je staat er het hele spel alleen voor, je hebt weliswaar wat meer interactie met NPC's in het spel, maar alleen in de co-op modi zul je een medespeler hebben. De ervaring daarin is ook heel anders. D3 blijft nog goed gelijk aan de vorige delen in SP maar in co-op wordt het meer
een shooter - de horror is er dan bijna zo goed als af.

Al met al vond ik de review karig, er word ijverig geschreven maar weinig verteld of (goed) beschreven. Andere reviews op internet geven een betere indruk over het spel en waar de valkuilen echt liggen.

Er wordt daarnaast maar een sub-alinea besteed aan de co-op modi, hetgeen wat voor veel mensen een sterk verkoopargument is. Het is degelijk en goed, maar staat niet vermeldt in de pluspunten.
Er staat dan wel weer aangegeven dat er "weinig" vernieuwend is - maar waarom is dat een probleem? Nergens in de review wordt aangegeven dat dit persé een minpunt is. Bij Hitman: Absolution was dat juist een pluspunt, waarom een minpunt?

Al-met-al een slordig stukje game review.
Ik sluit mij hierbij aan. Ik ben overigens wel gestopt met lezen na 1½ pagina, omdat er persoonlijk toch al veel details over de verhaallijn naar voren kwam.

-Ellie is je ex ... ook leuk om te weten (not)
-Ellie gaat nu met Norton ... wie is die dude? Je weet nu dus al dat je een aanvaring gaat krijgen met hem

- Je hebt een groep om je heen, maar die valt langzaam aan uit elkaar ... strubbelingen? of gaan ze gewoon dood.

Ik zal nu met een minder goed gevoel aan deze game beginnen.

[Reactie gewijzigd door CuBras op 6 februari 2013 14:34]

Om nog maar niet te spreken over de gekke manier van micro-transacties in Dead Space 3 http://www.xbox360achieve...-s-Microtransactions.html dat kon ik zo skimmend niet vinden in de review en dat is toch wel redelijk opmerkelijk (en voor mij een dik minpunten, je betaalt nu eigenlijk voor cheats, ok het hoeft niet maar de makers willen natuurlijk graag dat je betaald, dus scavenging wordt waarschijnlijk moeilijker en saaier dan het zou moeten zijn gameplay technisch gezien.

Een hoop missers dus in deze review. En de verwijzing in het begin naar het boek 'Tien kleine negertjes had ook wel even uitgelegd mogen worden, misschien met een link naar het boek. Ik moest toch flink fronzen en begreep de referentie pas in de reacties hier.
Als het al vast staat dat een spel een absurd hoge score moet krijgen, kan je moeilijk verwachten dat er aandacht besteed wordt aan minputen :)

Het vermelde minpunt van "weinig vernieuwing" is dan volgens mij ook maar rap rap verzonnen om er toch ééntje te hebben om overtuigend over te komen. Er is zelfs heel wat veranderd tov het eerste spel: volledig andere manier van wapens craften, co-op, het verwijderen van de horrorelementen,....

En nee, ik ben niet iemand die roept dat dit een slechte score moet krijgen omdat er minder horror in zit dan de vorige delen, want ook de eerste twee games vond ik niet echt griezelig of supergoed. Maar DS3 is gewoon een vrij generische 3th person shooter, een 9/10 daarvoor is ridicuul.
Er wordt daarnaast maar een sub-alinea besteed aan de co-op modi, hetgeen wat voor veel mensen een sterk verkoopargument is. Het is degelijk en goed, maar staat niet vermeldt in de pluspunten.
Er staat dan wel weer aangegeven dat er "weinig" vernieuwend is - maar waarom is dat een probleem? Nergens in de review wordt aangegeven dat dit persé een minpunt is. Bij Hitman: Absolution was dat juist een pluspunt, waarom een minpunt?
Omdat Hitman juist bij zijn roots moet blijven om goed te zijn. Bij Dead Space zijn ze allang van de roots af (survival-horror), dus verwacht je vernieuwing in het combat systeem, de algemene gameplay etc. etc. Als dat er niet is, dan is dat dus een kleine teleurstelling.
Omdat Hitman juist bij zijn roots moet blijven om goed te zijn. Bij Dead Space zijn ze allang van de roots af (survival-horror), dus verwacht je vernieuwing in het combat systeem, de algemene gameplay etc. etc. Als dat er niet is, dan is dat dus een kleine teleurstelling.
Hoezo allang? Dead Space 2 is nog steeds survival horror net als het eerste deel. Als dat nu veranderd is door EA - en D3 is zeker wel meer gericht op actie - dan is dat al een nieuwe vernieuwing.
Oef een 9 serieus te hoog! Er is weinig overgebleven van de game in deel 3 bijna alle core-elementen zijn weg en spannend is het allang niet meer!
Enige wat deze serie echt hielp was de beklemmende atmosfeer maar die is compleet weg gehaald in dit deel.
Het trailer geluidseffect op 1:11 komt mij heel bekend voor. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Vliegtuig Luchtvaart Crash Smartphones Laptops Apple Games Politiek en recht Besturingssystemen Rusland

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013