Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 138 reacties, 100.403 views •

Conclusie

De nieuwe heilige graal op het gebied van arcaderacegames is Need for Speed: Most Wanted niet, maar de game is er niet minder vermakelijk om. Zeker als een deel van je vrienden het spel ook speelt en je dus andere mensen hebt om je eigen prestaties mee te vergelijken is Most Wanted een zeer uitdagende en competitieve racegame. De game geeft een prima gevoel van snelheid en laat je een keuze maken uit een deel van de snelste en meest exclusieve racemonsters van de wereld. De hoge snelheden en de eventuele crashes houden je op het puntje van je stoel, al is het jammer dat je in de singleplayer sommige races meerdere keren moet rijden. De multiplayer biedt wat dat betreft veel meer variatie, en daarmee is de houdbaarheid op langere termijn ook gered.

Pluspunten

+ Al vroeg in snelle auto's
+ Gevoel van snelheid
+ Spectaculaire achtervolgingen
+ Multiplayer
+ Uitdagingen via Autolog

Minpunten

- Herhaling in singleplayer
- Informatie van Autolog niet volledig
- Regelmatig kom je online in een al lopend potje terecht

Cijfer: 8,5

Titel Need for Speed: Most Wanted Need for Speed: Most Wanted
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Mobiel beschikbaar voor: iOS, Android, PS Vita
Ontwikkelaar Criterion
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum Inmiddels verschenen

Need for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed Most WantedNeed for Speed: Most Wanted


Door Jurian Ubachs

- Redacteur

Jurian werkt sinds 2008 bij Tweakers, maar bouwde voor die tijd al ruime review-ervaring op bij onder meer InsideGamer. Hij heeft een voorliefde voor rpg's en sportgames, maar is van alle markten wel thuis, al vindt hij mmorpg's stiekem iets te tijdrovend om echt goed mee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat hij een gefundeerde mening over de geteste spellen kan geven, speelt hij vaak thuis verder of vliegt hij naar de andere kant van de wereld om de informatie uit eerste hand te horen.

Reacties (138)

Reactiefilter:-11380137+170+213+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 7
ik vind dat de game wel heel erg de hemel in geprezen word.

De moeilijkheidsgraad is soms frustreren, mede door de slechte camera standen.

Voor mij zijn de camera standen namelijk echt dramatisch. Of achter de auto (geen gevoel met de auto) of op de bumper (veel te laag en je ziet soms helemaal niets door een andere auto)

Ik snap niet waarom er geen hood cam in de game zit... :(

gelukkig is daar voor de pc een mod voor uitgekomen..
http://www.youtube.com/watch?v=ry-jiqNngHU

[Reactie gewijzigd door CILLER op 7 november 2012 08:35]

Het valt bij deze game ook wel weer op dat professionele reviewers de game nog net niet de hemel in prijzen (maar een 8,5 is toch vrij dichtbij), terwijl de user rating vele malen lager ligt. Die is een 4,5 voor de PC, maar ook voor de 360 slechts een 5,5. De PC krijgt als gewoonlijk een wat lagere rating omdat het blijkbaar een nogal slechte port is.
Als ik lees wat de user reviewers voor aanmerkingen hebben dan doet me dat (gedeeltelijk, niet alle klachten) weer heel erg denken aan hot pursuit van criterion waar ik persoonlijk ook geen klap aan vond.
Het niet uit kunnen schakelen van cinematic camera, het niet kunnen skippen van filmpjes of het showen van statistics (god wat werd ik daar gek van in hot pursuit, nooit eerder een spel waarin het als straf voelde als je weer 3 auto's vrij gespeeld had... ga maar even koffie zetten), auto's die allemaal ongeveer hetzelfde handlen en aanvoelen als grote bakstenen op wielen, slechte performance op snelle hardware, server disconnects die zorgen dat je stats verdwijnen als de game weer connect?!
Ik vind het ook een beetje raar dat het afwezig zijn van een storyline hier zo ongeveer als pluspunt neergezet wordt. Ja, de storylines van NFS uit de tijd rond de originele most wanted waren cheesy, maar het gaf je wel iets meer het gevoel ergens naar toe te werken. Het compleet weg laten lijkt me geen goede stap.
Ja, de storylines van NFS uit de tijd rond de originele most wanted waren cheesy, maar het gaf je wel iets meer het gevoel ergens naar toe te werken. Het compleet weg laten lijkt me geen goede stap.

Maar dat maakte geen klap uit, want je WIST dat het cheesy zou zijn, en ze waren best grappig om te zien. Liever een cheesy filmpje dan helemaal geen reden om te spelen.
Ik vond de camera stand wel goed eigenlijk.
Stond perfect op de goeie hoogte met een goeie hoek.
In jouw reactie kan ik me ook wel vinden, met betrekking tot de camerastandpunten. Achter de auto rijdt overzichtelijk maar de feeling is weg, onder op de bumper geeft feeling maar op stoffig terrein jaag je overal tegenaan omdat je geen reet meer ziet. :X

Misschien ook nog maar eens die mod dan proberen. Thnx! :)
Ik vind het meh meh....
De originele Most Wanted was fantastisch.

- Koop een Fiat Punto.
- Win een paar races en daag nummer 15 uit.
- Win upgrades en maak je Punto Sneller, sneller en sneller.
- Heb je genoeg centen koop je die auto die je graag wilde. _/-\o_
- Je MOEST de politie uitdagen voor de nodige punten.

Als ik nu geen zin heb in de politie laat ik me pakken.
Ik ben geen geld kwijt, me auto word niet ingenomen en ca. 15 seconden later kan ik weer gaan racen.

Het rond cruisen door de stad vond ik leuk, maar ik wilde de Nissan GT-R hebben. Deze heb ik gevonden en ben het nu aan het spelen.
Soms rij je 85% voorop. Maak je een crash die bijna onvermijdelijk is. 8 a 9 seconden wachten.... BOEM nummer 5 in de race en je kan overnieuw beginnen |:( .
Soms lijkt het opgezet: In het midden zit een reling, links komt een auto tegemoet, rechts rijd een auto voor je en je rijdt 230 km/u..... de botsing is onvermijdelijk |:(

Natuurlijk heb je dat bij het origineel of welke racegame dan ook, maar het begint echt te irriteren bij deze NFS:MW.

Ik heb de vijf races van de Nissan GT-R uitgespeeld en nu ben ik verplicht om met een andere auto races te rijden anders heb ik te weinig punten om de volgende Most Wanted uit te dagen....
Weg gevoel met je Nissan. Ik heb uren rondjes gereden om me Nissan te vinden en nu kan ik hem alleen nog gebruiken bij de Most Wanted races en kan je weer helemaal wennen aan je andere auto.

Ook zit er weinig variatie in de races. Nu heb je Sprint, Circuit en Ambush
In het origineel zit: Sprint, Circuit, Drag, Knock-out, tollbooth, enz

Nee ik vind het een vermakelijke game als ik Borderlands 2 of Dishonered even zat ben.
Deze game zorgt er niet voor dat ik me PC opstart om even uren te racen O-)

[Reactie gewijzigd door Dubrillion op 7 november 2012 12:58]

Helemaal mee eens.. Dit spel kan bij lange na niet tippen aan de oude Most Wanted en maakt de naam ten schande!

Oude spel was veel beter gebalanceerd en bood veel meer speelplezier..

Heb de nieuwe most wanted nu 2 dagen gespeeld en ben het zat.. beetje doelloos rondrijden..

Burnout: Most Wanted had deze moeten het. Burnout is een goede game.. daar is niks mis mee.. maar Most Wanted was gewoon een heel ander genre.. Voor mij echt een dikke domper..
Ik ben het helemaal met je eens!

Je vraagt je toch af wat ze hebben gedaan tijdens het ontwikkelen. Volgens mij als ze gewoon de originele most wanted hadden genomen, en de autos/graphics/stad hadden geupdate, dan hadden ze nu een zoveel betere game gemaakt. Dit is eigenlijk gewoon hot pursuit met politie....en "free-roaming".
Alleen had hot pursuit al politie en free-roaming. Dus is het eigenlijk gewoon hot pursuit? :) (Die indruk had ik al hoor, maar heb het spel niet, vond hot pursuit niet leuk dus hij gaat er ook niet komen)

edit @Zeara: Klopt, sorry, ik haalde het even door elkaar met een andere NFS geloof ik. Ben ook al een tijdje NFS fan af (helaas :( vond het zo'n heerlijke serie vroeger)

[Reactie gewijzigd door finraziel op 7 november 2012 19:03]

Hmmm, dacht dat hot pursuit geen free-roaming had. Staat mij iets bij dat ik de hele tijd in een menuutje races moest aanklikken.
hoeveel jaar moet ik nog wachten eer er nog eens een Need for Speed verschijnt met de handling van het originele spel van 1994?

1994 Road & Track present the Need for Speed:

The game was noted for its realism and audio and video commentaries. Electronic Arts teamed up with automotive magazine Road & Track to match vehicle behavior, including the mimicking of the sounds made by the vehicles' gear control levers.

Voor al wie de serie pas leerde kennen gedurende het laatste decenium kan ik handen op het stuur stellen dat bovenstaande geen loze bewerking was en dat er hard geraced werd in de jaren 90. Zelfs al was het spel in parallel op de 3DO console verschenen, botsingen vermijden, remmen en correct schakelen was bij NFS een vereiste.

Had de trend van 1994 zich verder gezet dan kon NFS vandaag een soort ideale mix geweest zijn van:

Forza racing (het beste op XBox qua handling EN balans in speelbaarheid)
inclusief auto-tuning
+ achtervolgingen met politie en verkeersagressors
+ variabele weersomstandigheden
+ niet scripted AI
+ multiplayer (sandbox) racing.
+ cash systeem om uitbouwstukken en auto's te kopen
+...


In de plaats hebben we de zoveelste afkooksel dat ergens van de Xbox komt en dat het vooral moet hebben van een snelheidsrush en visueel spectacel op je breedbeeld deep black dark LED TV.

Waarom? Omdat er elk jaar 1x-jarigen opnieuw kennismaken met het genre. En die zijn minder veeleisend dan doorgewinterde PC racers die wel evolutie verwachten.

Wat mij betreft maakt de reeks qua finesse van auto handling geen vooruitgang en dat maakt de grafische pracht een beetje verspild.

Ok er was NFS Porsche. Nog iemand die een NFS kan opnoemen die qua handling NFS Road & Track benaderede of tenminste poogde?
Ik ben het volledig met je eens. Het eerste deel was geweldig, qua handling geluid, remmen, etc. Ook het rijden op een lang stuk "echte" weg maakte het een andere beleving.

Porsche unleashed gaf ook wel hetzelfde gevoel, maar vooral het remmen in deel 1 was echt subliem, dat was in porsche unleashed ook niet helemaal hetzelfde.

Ik heb nooit meer datzelfde gevoel bij een racegame gehad als in NFS 1. (ik heb geen Gran Turismo gespeeld, dus weet absoluut niet of die game er ergens bij in de buurt komt, maar de andere games die ik gespeeld heb inclusief Forza 2 gaven toch een andere ervaring)
Ik heb weliswaar de eerste NFS niet gespeeld, maar bv de originele Most Wanted was dan weliswaar een stuk meer arcade, maar bevatte een stuk meer realisme dan wat Cryterion er nu van bakt. Het was arcade genoeg zodat iedereen zo kon beginnen en een leuk potje racen, maar als je snel wou zijn (en dan voornamelijk in competities waar de beamer al geband was) dan moest je echt wel de juiste racelijn volgen, weten waar te remmen etc.
Persoonlijk vond ik dat een ideale mix, easy to pickup, hard to master. Helaas lijkt dat concept compleet de deur uit gegaan te zijn bij EA. Waarschijnlijk blijven die games dan te lang leuk en verkopen ze dan niet genoeg met hun volgende pulpgame.
"Ook het rijden op een lang stuk "echte" weg maakte het een andere beleving."

Iemand had het hier overboven over Project CARS.. Ik ben direct even de stand van zaken gaan opmeten en viel op deze video.

Deze track uit Project Cars lijkt verduiveld wel NFS 1: Coastal :)

https://www.youtube.com/watch?v=V4hXwXSxnxc

Sorry EA en NFS Most Disappointed, heb net mijn 45 Euro betaald voor Project CARS alpha access :p
Moet zeggen dat deze review wel een beetje te rooskleurig is. Het kan best zijn dat de schrijver fan is van dit spel maar stip dan ook de vele minpunten aan zoals:

Upgrades in SP zijn los van MP.
MP connecties zijn onbetrouwbaar, erg instabiel.
MP wachttijden bij een "meeting point" zijn idioot lang omdat mensen zelf moeten wisselen van auto als er een bepaalde klasse vereist is.
Als er iemand uit de MP stapt MOET er gewacht worden op nieuwe spelers die dan de hele map moeten over rijden...
De crashcam is zwaar iritant.
Crashes zijn onlogisch, mensen met veel armor dingen op een zware auto gaan in 1 keer dood door een simpel tikje.
In de MP is het mogelijk om eerste te worden zonder ook maar iets fatsoenlijk te winnen doordat die mensen alleen maar gaan crashen en daar tussen de races door veel punten voor krijgen.

En als laatste enorme irritatie: je hebt geen look back knopje, eerste racespel waar ik dit uberhaupt niet in tegen kom.
Je laatste puntje: als je hem met een controller speelt, moet je het rechterpookje naar je toe bewegen voor de rear view.

En verder: geen helikopter meer, zoals die in Most Wanted 1 zat. In Most Wanted 1 moest je ook echt je best doen om uit handen van de cops te blijven, omdat je anders je auto kwijtraakte en een boete moest betalen.

[Reactie gewijzigd door Jorn1986 op 7 november 2012 18:39]

Ik vind het niet meer waard dan een 6/10.

Enigste pluspunt is dat het leuk rijdt.

Zoveel minpunten..
- altijd hetzelfde opnieuw (elke nieuwe auto is exact hetzelfde: je doet een race om je nitro terug te hebben en de rest is vrij gemakkelijk te winnen. Bij de de most wanted List is het ook telkens hetzelfde, gewoon elke keer wat meer heat level & langere race.)

- Bij de most wanted races valt het ook gewoon heel erg op dat het er niet toe doet hoe ver je even voor zat, of even achter zat. De AI rijdt opeens als een slak ofwel als een formule 1 wagen |:(

- de politie is gewoon om te lachen. Gisteren uitgespeeld (nr 1 most wanted geworden) en nog nooit busted geweest. Die spikes zijn ook gewoon stom, want je ziet ze al van een uur ver met die spots die ze aan de ene kant zetten..
Als je in een race een heat level had van 4-6 dan is die gewoon terug naar 1-2 wanneer je de race verlaat 8)7

Als de politie achter me zat, voelde het meer als een ambetant element in het spel dan een fun element. Gewoon even snel rijden en je bent ze al snel kwijt. wanneer je dan in cooldown zit, en je plaatst je ergens helemaal random waar ze niet kunnen weten waar je zit, komen ze opeens daar gereden?? (zelf off road..)

- Het feit dat ze 'al vroeg in snelle auto's' een pluspunt vinden, vind ik net een minpunt. Het is net leuk die progressie te maken.. anders ga je toch gewoon even een race doen waarbij je de wagen kan kiezen? (wat overigens niet mogelijk is in singleplayer hier?)

- Niets van uiterlijke customization en hele tijd dezelfde performance upgrades.

- Enkel Sprint, Circuit & ambush races. (waar is de goeie nfs tijd met Sprint, Circuit, knockout, tollbooth, drag, speed-trap, drift, tegen politie races)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 7 november 2012 12:01]

Zie hier en daar wat negatieve berichten dus misschien overbodig maar bij deze;

Opgelet NFS Most Wanted 2012 (pc) is een slechte console port.

Reden? Niks in te stellen, geen anti aliasing, geen vsync (die gaat automatisch op 30 of 60 fps), hele slechte load (80% gpu 20% cpu), enz. Alles voelt erg hapering aan als hij weer eens op 30 fps locked.

In vergelijking met NFS Hot Pursuit (waarvan de single player best aardig is!) ziet deze game er slechter uit, draait hij slechter, en speelt minder lekker.

Bovendien start je in een Aston Martin om vervolgens als eerste auto een Porsche te vinden. De lol (en leercurve) van het origineel ontbreken dus volledig.

Op basis van de gameplay is wat mij betreft is een 6 al te veel. De pc versie haalt dit door gebrek aan aandacht lang niet. Dit blijkt overigens ook op metacritic waar de pc versie een gemiddelde userscore van 4.5 krijgt.
quote: Metacritic
Not good. Visually, it's nice, but in serious need of Anti-Aliasing. An SMAA injector helps, but isn't enough alone. It's poorly optimized and runs like crap on capable hardware, and even when running at a good framerate (35 - 50), it still feels heavy and sluggish. Responses seem delayed, the cars handle like boats, and the game just doesn't play well. Most of the major things that made the original Most Wanted good have been removed, like vehicle customization, proper car acquisition, a plotline, actual enjoyable racing physics and a good soundtrack. Really not impressed, the original was a phenomenal game and this doesn't even come close
quote: Metacritic
This game is more "Burnout" than it is "Need For Speed". Criterion has made great games over the years but they need to stick with their "Crash N Bash" formula with Burnout and not dump it on the NFS series. This game is such a disappointment. Criterion took out all the things that made Most Wanted great and added in a bunch of things that didn't. No more manual transmission, next to no customization, no storyline other than "There's ten people who are the best racers in the city. Beat them and I'll give you a cookie". I don't think I even saw a change camera option. What the hell happened? And the so called "Find it, Drive it"? What the hell is that? What happened to doing races for money and using the cash to buy cars and parts? That's a proven formula and everyone knows that, why take it away and replace it with something as stupid as driving around looking for exotic cars that are (for whatever reason) sitting around a city?

...
http://www.metacritic.com...iterion-game/user-reviews

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 7 november 2012 15:27]

In de Nvidia drivers en volgens mij ook ATI drivers kun je gewoon game profielen aanmaken om je VSync in te stellen en alle andere 'tweaker' instellingen. Voor de casual gamer boeit dit absoluut niet. Dit spel is een veel betere 'PC' spel dan de meeste arcade spellen die op de PC uitkomen die ook op consoles uitkomen.

Ik heb speel al ruim 20 uur.. merk niets van de opmerkingen over delayed responses etc. Ligt wel aan de auto waar je in rijd. Kan ook niet als je met 300 km verkeer in de stad probeerd te ontwijken in een Veron zoals hierboven ook wordt beschreven en dat lukt aardig.

Draait vloeiend 60fps op 1920x1200 met een GTX460 en Core I5 met instellingen op medium en dat ziet er al goed uit.

Enige waar ik het mee eens ben is dat ze het gewoon beter Burnout: Most Wanted hadden kunnen noemen ipv NFS: Most Wanted maar om die verwachting maar een compleet spel af te fikken vind ik triest.
Ik wil juist geen vsync, je kan vsync wel aan forceren maar niet uit forceren via een driver ;). Met een 120hz monitor heb je ook dikke pech.

Als je dit een goed spel vindt dan raad ik je aan je ervaring wat uit te breiden... Probeer eerst eens Need for Speed Host Pursuit (2010). Ook van Criterion. Zoals gezegd ziet die game er beter uit, rijdt beter en is beter geoptimaliseerd voor de pc.

Volgende games zijn ook beter; Racedriver Grid, formule 1 2010-2012, Dirt (1-3), test drive unlimited 2, enz. Het origineel (NFS Most wanted) is wat mij betreft vandaag nog steeds leuk om te spelen.

Als je vergelijkbare gameplay zoekt (qua simplistische handling) dan is Blur ook een optie.
Dit spel is een veel betere 'PC' spel dan de meeste arcade spellen die op de PC uitkomen die ook op consoles
Dit zul je toch echt moeten onderbouwen... De laatste slechte racegame die ik heb gespeeld was er ook één van de NFS reeks (te weten nfs undercover 2008 die ook een userscore van 4.5 heeft http://www.metacritic.com/game/pc/need-for-speed-undercover). Need for speed Shift en Need for speed The Run heb ik ook links laten liggen...

Dit staat in schril contrast met bijvoorbeeld NFS Porsche Unleashed en NFS Underground 1,2 en Most Wanted die ik helemaal grijs gespeeld heb. Ik heb nog nooit zoveel lol gehad met een demo als destijds met die van NFS Underground... Wat was die game mooi en vernieuwend :).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 7 november 2012 19:19]

OK vsync heb je gelijk in maar zal vast nog opgelost worden, net zoals bij NFS: The Run hopelijk...

Wat betreft andere race games... ik speel al sind 1980 race games (als je LCD games meetelt) van Mario Kart tot Gran Turismo, van F1 tot Dirt.

Ook natuurlijk bijna alle NFS series sinds deel 1 waarbij ik de originele Most Wanted persoonlijk lange tijd als beste arcade racer beoordeelde. Maar heb me ook prima vermaakt met NFS: HP en vooral NFS: The Run die ik persoonlijk ook erg ondergewaardeerd vind.

Maar toch bedankt voor je advies want ik begrijp zeker dat niet iedereen elke racer kan waarderen zoals ik doe hoewel ik natuurlijk ook niet alles leuk vind. Ik vond bijvoorbeeld Ridge Racer Unbounded jammergenoeg erg teleurstellend van de maker van Flatout (vooral 2) wat ik ook een geweldige arcade racer vond.

Waarom is het een slechte PC port want dat lijkt ook bijna niemand te onderbouwen. Maar ik moet toegeven als ik zo de forums lees dat er wel veel mensen framerate issues lijken te hebben maar ik heb blij kbaar geluk met mijn hardware setup want ik merk er echt serieus niets van. Dit wordt hopelijk dan nog wel opgelost want dit is echt een vermakelijke racer die meer (en misschien voor velen juist teveel) uitdaging bied dan je op het eerste gezicht zou verwachten van een open-world racer.
Je zegt het zelf toch al je hebt een i5 en een gtx 460. Elke andere racegame kun je daarmee op high spelen en jij hebt het nu over medium. Oorzaak zit hem in het ontbreken van optimalisaties.

Naast de genoemde missende opties kunje het ook aan de controls zien. Standaard is A gasgeven en Z remmen. Dat is echt een nono :+ .

Ik heb er zelf nog eens naar gekeken (heb een i5 2500k met een gtx460 hawl maar dan met 1680x1050) en probleem lijkt veroorzaakt te worden door ambient occlusion. Zodra ik die "off" zet (de rest op high) is de game niet langer gecapped op 30 fps. De hapering is dan ook vrijwel verdwenen. Met daarnaast shadows "off" blijft de game op 60 fps hangen.

Hot purstuit blijft er (een stuk) beter uitzien, ook bij beide op de hoogste settings. Bovendien draait Hot Pursuit soepeltjes 60+ fps op de hoogste details. Vandaar dus slechte port :).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 8 november 2012 01:03]

Ik vind het jammer dat Criterion probeert mee te liften op een oude naam terwijl het een heel andere game is geworden. De graphics zien er goed uit, maar ik ben benieuwd hoe de besturing op de pc is.
Besturing is ruk met een G25.. je kan niks instellen., niet schakelen..
ziet er verdomd goed en beter uit dan de vorige versies, alleen het "driften" valt me een beetje tegen moet ik zeggen, op hoge snelheden lijkt het wel alsof je op de weg geplakt zit als je de bocht omgaat
De handeling is tov Shift weer flink de verkeerde kant uit gegaan, ik kan best uit de voeten met sims (GT5, Shift2, Project C.A.R.S.) maar deze auto's rijden toch wel erg beroerd over het algemeen.

Had liever het klassieke koop een auto -> tune een auto -> win races -> unlock autos/spullen dan met easydrive nu, heb je geen "gevoel" bij een auto.
nee, het klassieke NFS is:
kies auto > race.
Ligt eraan uit wat voor generatie je komt.

Niemand zal kunnen ontkennen dat tuning sinds Underground HET paradepaardje van NFS is geweest t/m Carbon.

Ik heb zelf als eerste Underground gespeeld, daarna deel 2 en toen tussendoor een Hot Pursuit 2. Het zijn allemaal geniale games, maar het tunen voegt wel een extra bezigheid toe aan het spel. Sommige mensen kunnen er ook daadwerkelijk meesterwerkjes mee maken, door slim stickers te combineren.

Na Carbon ben ik definitief afgehaakt. Prostreet en Shift waren saai circuitracen, Hot Pursuit was bagger en Undercover een regelrechte ramp.

Erg jammer dat we nu een Burnout als NFS voorgeschoteld krijgen. En waarom kun je auto's willekeurig pakken van de straat? Dit bereikt nog lang niet het plezier van Hot Pursuit 2 of Underground.

- Hot pursuit 2 had prachtige races, mooie omgevingen, slimme afsnijroutes (dus zonder billboards!)
- Underground venieuwde het genre met tuning, driften en Fast en Furious sfeer.
- Most wanted had een beetje van beiden, de cops vs racers uit Hot Pursuit, en het tunen uit Underground.
Klopt! Ik ben toen zelfs afgehaakt met deze NFS serie omwille van die oosterse tuning toestanden.
dat idee had ik ook heb hem op de pc geprobeerd met een xbox360 contoller hiermee wordt ook direct het menu overgezet naar de A/B enz knoppen

het spel rijd niet lekker... hierna toch maar weer met keyboard geprobeerd en daar was ook niet echt veel verschil qua besturing in te merken.

het uitzetten van de Blur in settings was wel wat beter rijden maar nog niet lekker..

en zoals naaitsab gezegd heeft ik ben zelf ook meer van het kopen, tunen, racen idee
hier had ik al snel een verzameling autos zonder dat ik ook maar een enkele (echte) race gereden had

ik wacht persoonlijk nog steeds op een opvolger voor Underground 2!
Als ze een opvolger van Underground 2 maken koop ik die blind. Beide delen helemaal grijs gespeeld, zoals je zegt het auto's moeten kopen, tunen en dat 'straat' sfeertje vond ik gewoon geweldig. Politie heb ik helemaal geen behoefte aan, super snelle racebakken ook niet. Geef mij maar een zooi middenmoot auto's waar ik hard voor moet 'werken' om ze om te toveren in racemonsters en ik vermaak me wel een half jaar!

Het spel waar dit topic over gaat zal mij hooguit een week bezig kunnen houden, dan heb je al die auto's ook wel weer zo'n beetje gezien..
Sims? Arcade racers bedoel je... Shift :+
Shift is nog altijd de enige in de NFS serie met een beetje realistische handeling, het is nog steeds brak maar vergeleken met de rest van de serie is het prima te doen.
Dat komt doordat EA het label Need for Speed voor twee totaal verschillende insteken gebruikt.

De Shift serie is gefocused op semi-simulatie circuit racen en wordt gemaakt door Slightly Mad Studios (die ook werken aan pCARS).

Criterion (Burnout serie) werkt aan de (nog) meer arcade kant van Need for Speed, zoals hier Most Wanted.
Bij die andere games kwam het origineel immers al minstens een decennium geleden uit, en de oorspronkelijke NFS: Most Wanted dateert van 'slechts' twee jaar terug.
Opvallend dat ik in 2006 al NFS:MW heb gespeeld.

Hier een video uit 2006
Ja, dacht ook al dat het langer dan 2 jaar was. Heb hem indertijd nog op de PS2 gespeeld ...
Idd. De eerste NFS:MW komt uit 2005 ;)
Klopt helemaal. Aangepast!
Inderdaad, most wanted (en hot pursuit) hadden we 8 jaar geleden al.

Jammer dat ze het doen lijken alsof ze met een nieuwe game komen, en ten tweede dat alle nfs games burnout zijn geworden.
Sterker nog, Hot Pursuit was er 14 jaar geleden al!

Ik heb deze game inmiddels ook al een paar uur gespeeld en ben er zeer over te spreken. Dit is eerlijk waar de beste NFS-game sinds, nou ja, Most Wanted.

De Jackspots zijn echt een uitkomst, en het is ook heerlijk om een lelijke bak als de Lancia Delta helemaal op te doffen met een nieuw chassis en twee soorten lachgas.
Racegame van het jaar voor mij.
Absoluut niet mee eens. Op voorhand moet ik bekennen dat ik de wat minder legale versie heb geprobeerd, simpelweg omdat ik al 2 keer de boot ben in gegaan met 2 van de 4 laatste nfs games, want man wat hebben ze weer een baggerpoort afgeleverd (pc) dit is de vierde game op een rij dat gewoon niet te spelen is op de pc. Autos rijden als een kartonnen doos, framerate is echt om te janken,zelfs op 1280x720. ( nee ligt niet aan systeem i7 4ghz / 5870 trifirire ) en met graphics uit 2004. Nee, voor mij geen nfs meer. Helaas, want ik heb echt genoten van underground (beide) hot persuit (eerste) en most wanted (eerste) Heb geen vertrouwen meer in de serie.
Ten eerste, je moet een betere crack gebruiken, de 3e crack verbeterde de framerate naar normaal.

Ten tweede, ik heb dus ook, zoals wel duidelijk is de minder legale versie gespeeld, omdat deze een week eerder te spelen was dan legaal. En daar ik er al een half jaar op zat te wachten, kon ik mezelf niet inhouden MAAR.
Ik ben een enorme fan van Critereon. Burnout 2, Burnout Paradise, en Hot Pursuit zijn in mijn ogen de beste racegames die zijn uitgekomen in de afgelopen 10 jaar.
Dus mijn hoop was ook dat deze need for speed geweldig zou worden.

De auto's (geen van alle) rijden echt lekker, zelfs niet met alle upgrades. Je crashed hierdoor veelste makkelijk. Ook al weet je 100% zeker dan je de kant niet raakte, (je zat er 10cm vanaf? maakt niet uit: je crashed) Waardoor je heel veel races opnieuw moet doen. Dit is zeer zeer irritant.
Alle auto's hebben 5 unieke races? Denk het niet. Hoewel veel races uniek zijn in het begin heb je al snel door dat je dezelfde race met een andere auto moet doen. Zie je onderweg nieuwe autos, waar je gelijk mee wilt racen, dat kun je moeilijk doen, want je bent onderweg naar een race die je alleen met die auto op dat moment kan doen. En net als je alle upgrades hebt voor je auto MOET je een andere auto kiezen om verder in het spel te kunnen komen.

Het momemtum is zeer verschillend. Ik heb een snel systeem, maar voordat je met een race begint, moet je ook nog een keer een filmpje doorkijken (en hoewel je dat kunt skippen) ben je al een minuut verder. Bij bijv burnout paradise was dit 10 sec.

Ik was helemaal vol met hoop. Nu is daar weinig van over.
Ik hou ontzettend veel van arcade. Echt.. je wilt niet weten.

Maar ik zit nu Forza Horizon te spelen, en die vind ik beter ondanks dat FH meer een sim is dan een arcade (en normaal haat ik sim).

Ik ben diep, zeer diep teleurgesteld in deze game.

Pluspunten zitten er wel in:
Grafisch ziet de game er erg mooi uit, maar Hot Pursuit ziet er beter uit.
De politie heeft een goed brein, maar het feit dat de politie je met elke blokkade ALTIJD laat crashen, haalt het ritme er ook heel snel uit. En het zijn net kakkerlakken soms, ze komen uit alle gaten.
En waar is de drive om de most wanted te worden? Je wordt voorgesteld "dat" er 10 most wanted zijn, Maar je hoort er niets over, ziet er niets over.. Het is puur een lijst die beschikbaar komt als jij punten verdient.

Sorry maar nee.
Critereon heeft me diep teleurgesteld en deze game is een beetje in elkaar geflanst. En dit zegt een enorme grote fan. Schaam jullie Critereon!
Hierop reageren kan ik niet echt uitlaten.

Je crashed bij iedere politie blokkade? Vreemd. De blokkades hebben namelijk altijd openingen, behalve tijdens achtervolging opdrachten. Maar je moet er dan ook niet VOL invlammen met een auto waarvan de body onwijs zwak en licht is. Afremmen en een auto op een punt raken ben je er zo doorheen zonder te crashen.

En de auto's rijden niet lekker? Tot aan waar ben je gekomen? Heb je de BAC Mono al eens gereden? Geweldige auto, je moet goed dodgen want je crashed direct, maar de handling is dan ook als een F1 wagen. Het gaat gewoon om een combi vinden tussen grip, snelheid en thoughness. Niks raken is soms een uitdaging, maar met sommige auto's is dit echt simpel.

Toch iets meer oefenen denk ik zo.

[Reactie gewijzigd door trix0r op 8 november 2012 13:23]

Je kan er toch niet omheen: Het is Burnout qua handling, geen NFS meer.
was het maar Burnout qua handling. dat speelt een stuk soepeler. De rest is inderdaad wel Burnout + Politie. Zelfs het zoeken naar borden en gates is hetzelfde!
De eerste hot pursuit (nfs 3 geloof ik).

Met de vorige heb ik me redelijk vermaakt, maar dat duurde echt neit lang, twee of die keer een half uur ofzo.

Voor mij is NFS een game waar ik snel even wil racen en dat kan al lang niet meer. Underground vond ik ook nog wel leuk,niet de races zelf maar gewoon door de stat banjeren (ala gta).

Als ze nu gewoon most wanted (eerste) of hot pursuit (eerste) even graphics upgraden dan ben ik blij.
De grapics vind ik toch best wel aardig. Dat het een slechte port is dat staat vast.
waarom is het een slechte port dan?

Heb NFS:HP van Criterion een poosje terug in de Origin store en beviel me uitstekend.

Ook deze (pre-order Origin) draait als een zonnetje en ziet er toch erg netjes uit.

Handling model is duidelijk anders dan niet-Criterion NFS games (maar wel weer duidelijk hetzelfde als NFS:HP van Criterion). Je moet er even aan wennen maar dan is het OK.
De port is ronduit waardeloos omdat je waardeloze framerates hebt en je gpu hem zit te idlen rond de 50%. de bottleneck is de game zelf.

In de game zelf vind ik dat crashen zelf echt belachelijk soms, je hoeft een auto maar iets de hard aan te rijden (en dan ook een auto die in dezelfde richting gaat als jou), en je crasht, je krijgt een cutscene waarin je normaal mooi kan doorrijden. en soms raak je idd de muur niet eens en je crasht wel.

en er zit geen verhaallijn in. het is gewoon een lijst, zonder de acteerstukjes waar ik dol op was in de originele need for speed most wanted.

maar het leuke aan de game is, is dat je niet alles zomaar haalt met een kilometer voor te lopen gezien je upgrades race afhankelijk zijn (dus je haalt pas upgrades als je de race hebt gehaald). zo ben je dus nooit overpowered, en het maakt niet uit welke auto je neemt, want de race past zich daar op aan (dus als je in een dikke lambo rijd, rij je tegen dat soort auto's. als je met een ford voor offroad rijd, rijd je daat ook weer tegen).

de races geven me soms op het eind nog wel weer een beetje een adrenaline rush, wat zeker zeer goed is.

het spel is wel redelijk geslaagd, maar het is inderdaad een beetje een in elkaar geflanste game, met niet de meest cutting edge graphics, en je moet een persoon zijn die geen hol geeft aan een verhaallijn.
Mijn vraag, waarom is het een slechte _port_.

Gameplay dingen even daar gelaten,

wat had je dus anders gezien willen hebben _in de pc versie_.

Zoals een klein stukje hierboven staat, kan de FPS heel goed aan je crack liggen of zo.

Mijn versie heeft nergens last van, en draait op een rock solid 60fps.
Grafisch een Toppertje.. Kan hem redelijk goed spelen op mijn GTS250

Toch een ding waardoor ik waarschijnlijk snel uitgespeeld zal zijn: Het open karakter van de races: Racen & kaartlezen zijn niet mijn sterkste dingen. iedere keer als ik ook maar 1 sec mapje kijk crash ik. Ook vervelend dat je iedere keer naar een race moet rijden
Dat moet je helemaal niet. Je kunt ook meteen de race starten.
Ben er net achter dat je je aan die volgorde moet houden.. Wil je een race later, dan moet je er wel naar toe rijden
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True