Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 57, views: 83.243 •

Conclusie

We waren in 2012 niet erg onder de indruk van Samsungs tablets; de Tab 2-serie kwam ongeïnspireerd over en de Note 10.1 was vooral te duur. De ATIV Tab laat gelukkig een stuk betere indruk achter en dat begint al bij de behuizing. Hoewel we geen groot fan van het plastic en de 'hyperglaze'-afwerking zijn, voelt de tablet voldoende stevig aan. De voorkant vinden we overigens wel mooi; mensen zeggen vaak dat alle tablets op elkaar lijken omdat het altijd beeldschermen met glosse bezels zijn, maar Samsung bewijst met de antraciet gekleurde bezel met ingebouwde speakers dat het goed mogelijk is om je te onderscheiden.

Het scherm is goed, maar niet beduidend beter dan die van de concurrentie. Voor de gemiddelde gebruiker zal het echter prima ogen door de goede witbalans en hoge helderheid. Wij hadden echter graag diepere zwartwaarden gezien en een gelamineerd scherm was ook welkom geweest. Op het gebied van aansluitingen hebben we met het micro-sd-slot, de micro-hdmi-uitgang en de usb 2.0-poort weinig te klagen.

De Snapdragon S4 heeft zich voor ons wel bewezen als de beste soc voor een Windows RT-tablet. Hoewel het in de benchmarks niet goed terug te zien is, blijkt de chip in dagelijks gebruik een stuk vlotter dan de Tegra 3. De Modern UI-interface van Windows RT is vlot in gebruik en ook met de klassieke desktop valt snel te werken. Een ander groot voordeel van de S4 is het lage stroomgebruik waardoor de ATIV Tab een zeer indrukwekkende accuduur heeft.

De ATIV Tab is dus een prima tablet met één grote 'maar': de prijs. Voor het 32GB-model dat wij getest hebben moet tussen 650 en 700 euro neergelegd worden, afhankelijk van de winkel waar je hem koopt. Als we dat vergelijken met de Surface RT en XPS 10 die nog geen 500 euro kosten is dat een fors verschil. Zelfs de duurste RT-tablet tot nu toe, de VivoTab RT, is meer dan 50 euro goedkoper en heeft zelfs twee keer zoveel opslag.

Hoewel Samsung dus een mooie tablet gebouwd heeft denken we dat de riante prijs een groot verkoopsucces in de weg zal staan.

Pluspunten

+ Zeer goede accuduur
+ Volwaardige usb-poort
+ Prima behuizing

Minpunten

- Erg duur
- Beperkt app-aanbod in vergelijking met andere platforms
- Voelt niet zo high-end aan als sommige concurrenten

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 1.5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3.5
Bouwkwaliteit Score: 3.5
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4.5

Eindoordeel

Tweakers zegt: goed!

Laagste prijzen voor:

Staples.nl

Score: 3

€ 300,08

€ 300,08

Kostenoverzicht

Productprijs € 300,08
Pakketpost vanaf Ą 35,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 300,08
Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 1

€ 315,95

€ 315,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 315,95
Pakketpost (boven Ą20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 315,95
Bekijk

Obbink

Score: 1

€ 392,95

€ 392,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 392,95
Pakketpost (Pakketten tot 10 kilo) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 392,95
Bekijk


Door Wout Funnekotter

- Reviewco÷rdinator

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als reviewco÷rdinator werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de recensies constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (57)

Geen GPS??? Geen ruimte voor een sim kaart???
Volgens de officiele website zit er wel een GPS is.
http://www.samsung.com/global/ativ/ativ_s.html
Dat is een telefoon, geen tablet :+
Hoe kunnen ze 4 sterren geven voor prestaties, terwijl voor de W510, die beter presteert volgens de test, maar drie sterren krijgt???
Hoe kunnen ze 4 sterren geven voor prestaties, terwijl voor de W510, die beter presteert volgens de test, maar drie sterren krijgt???
Men wijst erop dat de benchmarks niet goed weergeven dat de tablet in dagelijks gebruik vlotter is dan de concurrentie. De W510 is precies andersom: redelijk goed in benchmarks, maar veel hiccups in echt gebruik. Mijn tijd met de W510 was daardoor in ieder geval geen pretje.
Ondersteunt S-GPS, Glonass (zie hier)
Ik zie zelf een Windows tablet als ideaal voor zakelijk gebruik, met name doordat je de beschikking hebt over MS Office. Dan mis ik zaken als GPS en een simkaart niet echt, die zijn voor mij eerder praktisch bij privÚ gebruik van een tablet.

De Samsung Ativ vind ik er erg mooi uitzien, ook de uitstekende accuduur is een grote plus voor productiviteit op kantoor of flexwerken. De hoge prijs verbaasd me wel, zeker gezien de conclusie van Tweakers dat waarschijnlijk minder goed geheugen is gebruikt gezien de de toch wel trage opstarttijd.

Wat ik nog lastig vind om in te schatten is in hoeverre men de genoemde schermresolutie beperking van RT tablets gaat merken als zakelijk gebruiker.
Kleine bijnota:
Je mag de MS Office, meegeleverd op een RT tablet, niet in zakelijk gebruik gebruiken zonder extra licentie kosten af te dragen.

Verder voor zakelijk gebruik zou ik ook eerder opteren voor de PRO versies van Win8 tablet. Met deze toestellen heb je bv ook domein integratie.
Vraag mij af of MS deze voorwaarden wel zo mag stellen, je koopt een systeem en je mag het dan niet zakelijk gebruiken..!!

Ik vindt dit wel een hele rare kronkel, dit kunnen ze volgens mij nooit in stand houden. Mag dit ook wel volgens de wet?
@ sokolum01
Microsoft is de eigenaar van de software en bepaald dan ook de regels. Je mag het wel commercieel/zakelijk gebruiken, maar dan moet je wel over de juiste licenties beschikken.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 24 februari 2013 12:42]

@ FireFly
Je mag de MS Office, meegeleverd op een RT tablet, niet in zakelijk gebruik gebruiken zonder extra licentie kosten af te dragen.
Side side note.
Bedrijven zullen in de meeste gevallen de licenties reeds in huis hebben. Met Office 365 of een volume licentie Office Standard/Professional Plus zijn de rechten voor gebruik van RT in een zakelijke omgeving reeds gedekt.

Uit de Product Use Rights:
Office Home & Student 2013 RT Commercial Use Rights

Additional Terms:
• You must assign each license to a single device.
• This license modifies your right to use the software under a separately acquired Office Home & Student 2013 RT license, by waiving the prohibition against commercial use of the software.
If you acquire Office Home & Student 2013 RT commercial use rights under an Office Professional Plus, Office Standard or Office for Mac Standard license, you may permit the primary user of the Licensed Device to use a separately licensed copy of Office Home & Student 2013 RT as provided here.
• Except for the allowance for commercial use of the software, all use remains subject to the terms and use rights provided with the Office Home & Student 2013 RT License.
• Acquisition of the Office Home & Student 2013 RT commercial use rights does not create or extend any warranty or support obligation under the Office Home & Student 2013 RT license.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 24 februari 2013 12:41]

of flexwerken.
(Flex)werken? Met een tablet?
Nog afgezien van het feit dat ik 2 usb-poorten nodig heb (usb stick en kaartlezer) weerhoudt de lage resolutie mij volledig van die gedachte. Ik heb meestal minimaal 3 windows openstaan om mijn werk te kunnen doen, en de software die ik nodig heb draait niet op een RT bak. Nog afgezien van het feit dat Office inderdaad niet zakelijk gebruikt mag worden.

Los daarvan is het wel een mooie tablet, maar voor deze prijs, en het minimale nut voor mij, koop ik dan liever een veel goedkopere Android tablet.
Ik verbaas mij ook telkens over de opmerkingen omtrent produktiviteit op deze tablets/hybrides. Het zijn frotschermpjes met een flinterdun toetsenbord en een vreemd besturingssysteem. Afgezien van een vertegenwoordiger of manager die even een mailtje wegtikt lijkt het me een ramp voor produktiviteit, maar misschien versta ik daar iets anders onder.
Als je verwacht dat je zware applicaties op een tablet kan draaien, dan ben je echt niet op de hoogte van de hardware die in een tablet huist. Als je daar naar kijkt, dan moet je logischerwijs kunnen bedenken dat je geen vervanging van een desktop hebt.
Tablets zijn een leuke aanvulling voor de kleine werkzaamheden en misschien voor onderweg. Feit is wel dat deze tablet productiever kan zijn dan een consumptie tablet als de iPad.

Er zijn genoeg mensen die wel uit de voeten kunnen met alleen venstertje Word of Excel. Je kunt op heel veel manieren productief zijn. Heeft niet alleen te maken met het aantal werk en het gewicht daarvan wat je wegzet.
Voor zakelijk gebruik lijkt me het juist heel handig als je onderweg online kunt zijn. Dat kan nu dus niet.
Heeft niet iedereen tegenwoordig tethering op zijn telefoon?
Ja, ik snap ook nooit waarom mensen zo nodig een extra abonnement aan willen schaffen. Tethering werkt prima, met WiFi, BlueTooth of USB op mijn Android phone. Een hoop kosten voor wat? XS4ALL biede me ook al een modem aan met UMTS data verbinding mocht internet onverhoopt uitvallen. Nou nee, even mijn telefoon koppelen en klaar...
Waarom staat er een 16GB iPad in het vergelijk en geen 32GB om de prijs wat meer in perspectief te zien?
Een 32GB Windows RT device heeft ongeveer 16GB vrije ruimte, een 16GB iPad ook. Misschien is daarom deze vergelijking zo gemaakt...
Persoonlijk niet echt een vergelijking eigenlijk. Je kan namelijk met een micro-SDXC t/m 128 GB kan uitbreiden voor al je data en films, iets wat met een ipad niet mogelijk is.

Daarnaast kan je om opslag te besparen de recovery partitie op een usb stick zetten (of sd kaart). Tevens kan je met een simpele register verandering de apps installeren op je SD kaart.. Beide zeer gemakkelijk toe te passen en geeft je de mogelijkheid om opslag te vergroten.

[Reactie gewijzigd door vali op 24 februari 2013 10:44]

Een register verandering zeer gemakkelijk toe tepassen? Ja voor een tweaker wel maar voor de gemiddelde consument en zakelijk gebruiker toch echt een brug te ver. Ook de recovery partitie kopiŰren zie ik de gemiddelde tablet gebruiker niet doen.
We zitten hier toch op tweakers.net ? Geen uitdaging zou ons in de weg moeten zitten ;) . Natuurlijk is dit niet weggelegd voor de gemiddelde gebruiker, maar die klagen ook niet over de 16GB opslag.

[Reactie gewijzigd door vali op 24 februari 2013 15:27]

Het is een vergelijk in beide apparaten met de minst beschikbare aantal GB's. Je kunt geen Windows 8 tablet met 16GB kopen, dus voor allebei de apparaten is dit de goedkoopste uitvoering. De prijsvergelijking is dus prima in perspectief.
Zoals bij de benchmarks is te zien is deze tablet geen Ipadkiller. Hij is behoorlijk prijzig, dus dunkt mij dat er voor beide werelden (zakelijk/privÚ) betere alternatieven zullen zijn.

-Zakelijk zal je toch meestal bij Win8 uitkomen en niet de rt-versie

-PrivÚ zou ik voor dit budget toch al eens kijken bij de Ipads of high-end android tablets.
Review ziet er goed uit! ben ook eens met de conclusie. Het is een mooie tablet op papier, maar hij kan qua uiterlijk niet tippen aan de surface rt (tevens ook de prijs). Daar in tegen heeft hij wel een langere accu duur.

Wat mij persoonlijk wel opviel was de developer preview van office 2013. Dit geeft mij bijna het idee dat jullie de tablet niet volledig up to date hebben gebracht. Kan natuurlijk ook zijn dat jullie alle nieuwe firmwares hebben ge´nstalleerd (want deze maken het gebruik van het RT platform stukken sneller en zuiniger) en office achterwegen hebben gelaten. Hoe dan ook, komt wel beetje slordig over.

Om antwoord te geven op mrjixies, op de surface forum is er iemand die 3g werkend kreeg op zijn Surface RT, met de huwaeu e355 kan je via de usb port alsnog gebruik maken van een SIM kaart.

[Reactie gewijzigd door vali op 24 februari 2013 10:26]

Samsung kan mooie telefoons maken, maar alles wat ze vanaf 2012 met "Note" of "Tab" in de naam hebben uitgebracht is niks. Helaas zal deze tablet het tij niet keren. En dat vind ik jammer, want ik denk dat Windows RT op tablets potentie heeft.

Daarbij moeten veel dingen niet belangrijker worden gemaakt dan ze werkelijk zijn. MS Office op een tablet is erg leuk, maar meer om te lezen en te redigeren dan om hele lappen tekst in te voeren. Want daar is een tablet niet voor gemaakt! Ik heb Smart Office op de iPad, het maken van kleine wijzigingen (in MS Office documenten) gaat prima. Als je hele stukken tekst moet typen: gebruik een desktop of laptop!

En het belang van een hele trits aansluitingen op een tablet: ik heb dat nooit begrepen! Een tablet is ultiem draagbaar, die wil je niet met 10 draden met de buitenwereld verbonden hebben! Wanneer dringt dat eens tot de mensen (ook de tablet (OS) ontwerpers) door?

Wat heeft een tablet nodig: een (micro) SD slot om het interne geheugen betaalbaar uit te breiden, een SD slot om het geheugenkaartje van je camera uit te lezen (en op te schonen), en een dock aansluiting (micro USB, Lightning, ...) om te laden en speciale functies in een dock. That's it!
Ben ik het persoonlijk niet mee eens. Misschien dat jij op je ipad gedwonen wordt om weinig met je tablet te kunnen (qua uitbreidingen), maar daar heb ik totaal geen behoefde aan en heb bewust gekozen voor het Windows RT platform.

Moet voor school veel colleges bijwonen en ook projecten maken. Merk dat ik voor het papier werk steeds meer mijn tablet meeneem en daarop mijn verslagen maak. Dit zie ik mij nog steeds niet doen met een wanna be office pakket. Het is zoals je aangeeft leuk voor aanpassingen, maar daar blijft het ook bij.

Tevens zijn die aansluitingen in mijn ogen nog steeds ideaal. Natuurlijk moeten ze het niet te bont maken, maar Samsung heeft het in mijn ogen minimaal gehouden. Eventjes snel een draadloos toetsenbord en muis aansluiten door middel van een mini usb ontvanger en het werken op je tablet wordt hierdoor stukken gemakkelijker. Tevens ook nog de mogelijkheid om een tweede scherm aan te sluiten zonder gebruik te maken van een verloopkabeltje.

Natuurlijk gebruikt iedereen zijn tablet anders, maar wees blij dat ze niet allemaal op elkaar lijken. Hierdoor is er voor de klant minder keus en zijn klagen de bedrijven elkaar alleen maar aan.

[Reactie gewijzigd door vali op 24 februari 2013 11:25]

Een mini USB ontvanger aansluiten? Nergens voor nodig, gewoon BT. Scherm kan je ook gewoon aansluiten met een kabel, dus tot zover ben je nog steeds niet beperkt.

Een (micro) flash kaartlezer zou ik me nog wel kunnen voorstellen.

[Reactie gewijzigd door SoloH op 24 februari 2013 12:26]

@vali
Merk dat ik voor het papier werk steeds meer mijn tablet meeneem en daarop mijn verslagen maak. Dit zie ik mij nog steeds niet doen met een wanna be office pakket.
Dat kan, verslagen maken op een tablet. Maar het is niet ideaal. En over wanna be office pakketten: tot voor kort bestond er nog geen tablet versie van MS Office, dus was je aangewezen op Documents To Go, Smart Office, of Pages / Numbers / Keynote. Niks wanna be, gewoon pakketten die in het gat sprongen dat MS heeft laten ontstaan!
Eventjes snel een draadloos toetsenbord en muis aansluiten door middel van een mini usb ontvanger en het werken op je tablet wordt hierdoor stukken gemakkelijker.
Er zit BT 4 op vrijwel elke tablet. Goede draadloze toetsenborden hebben BT. Vergeet dus die USB ontvanger!

En een muis aansluiten op een tablet: heb je zelf eigenlijk wel een tablet, of verzin je dit verhaal hier?
Natuurlijk gebruikt iedereen zijn tablet anders, maar wees blij dat ze niet allemaal op elkaar lijken.
Lees mijn tekst waarop jij reageert eens goed. Ik verwelkom Windows RT, ik zie dat als een welkome aanvulling voor tablets en smart phones! Oftewel: hoe minder een tablet op een iPad lijkt, hoe meer kans ik denk dat dat apparaat heeft.
Dat kan, verslagen maken op een tablet. Maar het is niet ideaal. En over wanna be office pakketten: tot voor kort bestond er nog geen tablet versie van MS Office, dus was je aangewezen op Documents To Go, Smart Office, of Pages / Numbers / Keynote. Niks wanna be, gewoon pakketten die in het gat sprongen dat MS heeft laten ontstaan!
Het is maar net wat je onder een tablet verstaat, Microsoft heeft sinds 2001 al meerdere uitgebracht. Daarnaast verwoord je het inderdaad goed, de alternatieve versies van Office zijn niet ideaal. Ik zou zeggen probeer het Windows RT platform eens, misschien denk je er dan anders over.
ontvanger!

En een muis aansluiten op een tablet: heb je zelf eigenlijk wel een tablet, of verzin je dit verhaal hier?
Ik gaf alleen de voordelen aan dat een usb aansluiten kan bieden, omdat jij er geen noodzaak in zag. Had zelf nog een muis met mini usb receiver liggen, waarom zou ik deze vervangen als hij nog goed functioneert? Tevens vind ik om gebruik te maken van een muis als ik grote verslagen aan het maken ben dan zitten prielen op het touch screen.

edit:
Je doet je naam wel ten ere aan :O . Ik stop de discussie want die in mijn ogen echt nergens over. Lees mijn stukken rustig een door en kom er dan weer op terug.

[Reactie gewijzigd door vali op 24 februari 2013 14:44]

Dat jij nog een muis met een USB receiver hebt liggen is leuk voor jou, maar wat doe je met een muis op een tablet?

Als je echt vaak grote verslagen aan het maken bent, heb je waarschijnlijk een miskoop gedaan met een tablet, dan was je met een ultrabook beter af geweest.

En die werken ook prima zonder muis, de moderne grote touchpads, bekend van de MacBooks, werken erg goed.
Hmmmm, PC, Laptop, Ultrabook, Tablet..... Allemaal keuzes.....

Maar een Windows 8 RT Tablet zit volgens mij ergens tussen een Tablet en een Ultrabook in, met UB functionaliteit en Tablet mogelijkheden.

Nu is de vraag, is een RT Tablet beter dan een Android of IOS? Want na een half jaar Android Tablet gebruik merk ik dat mijn Tablet bijna nooit gebruikt wordt en wel om de redenen:

Je kan er niks nuttigs mee, behalve wat browsen, mailen en wat lezen. Wil ik wat serieus doen en ben lui dan pak ik een laptop want daar heb ik een toetsenbord, 14" en een muispad, in iedere kamer ligt er 1 die ik zo kan pakken dus qua mobiliteit biedt een tablet niets meer dan een gemankeerde laptop.

Aan de andere kant is een RT tablet misschien iets wat meer gebruikt zou worden, ware het niet dat 7" of 10" te klein is. Zou liever een 12" tablet hebben waar je een los of dockable toetsenbord aan kan hangen met mousepad. Helaas hebben de RT tablets allemaal zo een lage resolutie :-(
Een Windows 8 ultrabook zit tussen laptop en tablet in. Windows RT is voor een tablet.

Als je zelf al aangeeft dat je voorkeur uitgaat naar een laptop, dan is een tablet aan jou niet besteed...
De scrollknop gebruiken, de cursor gebruiken om dingen aan te klikken, etc.
Wat doe jij normaal gesproken met een muis dan dat het zo'n raadsel voor je is?

Ik heb zelf een android tablet en daar sluit ik ook wel eens een muis+toetsenbord aan als ik thuis zit voor het wat 'zwaardere' werk qua typen etc. wat op een tablet niet handig is met een schermtoetsenbord. En met de muis kan ik dan bijv. gemakkelijker teksten selecteren.
Ik denk dat jij op een heel andere manier tegen tablets aankijkt dan ik. Bijvoorbeeld het beschikbaar hebben van een Office pakket op een tablet. Jij noemt tekstverwerken op een tablet geen pretje en haalt daarbij aan dat dit komt vanwege ervaring op een iPad. In dat geval zou ik je eens willen aanmoedigen om het eens met een Asus Transformer tablet te doen. En ja, ik typ regelmatig op mijn Transformer tablet, van korte aantekeningen en notulen tot complete handleidingen en storingsprocedures. Dit vind ik net zo fijn of op sommige vlakken zelfs fijner werken dan op mijn desktop.

Jouw kritiek op het aantal aansluitingen snap ik eerlijk gezegd totaal niet. Je wordt toch nergens gedwongen om ze allemaal te gebruiken, maar je hebt wel de mogelijkheid om het te doen. Als ik bij vrienden ben en ik heb een film of iets op mijn tablet staan, dan ben ik maar wat blij dat deze een HDMI uitgang heeft. Hetzelfde geldt voor (in het geval van mijn tablet) de full-size USB poort, om even een USB stick of externe harddisk aan te sluiten. Nogmaals dit hoef je niet te doen, en hoeft zeker niet altijd, maar wanneer je het wilt scheelt het je wel tijd en moeite. Anders moet je een pc bij de hand hebben, USB stick in de pc en weer via kabel of Wifi naar de tablet. Als die situatie zich 1 keer voordoet, daar erger ik me meer aan dan dat ik 1 of 2 aansluitingen "teveel" heb.

En zoals jij je laatste stuk schrijft, heb ik het idee dat je liefst alles binnen de smartphone/tablet/pc markt van elkaar gescheiden ziet; pc functionaliteit op de pc, tablet dingen op de tablet enzovoorts. Volgens mij is dat juist het tegenovergestelde van waar men naartoe wil; makkelijke integratie van de verschillende onderdelen.
Jouw kritiek op het aantal aansluitingen snap ik eerlijk gezegd totaal niet.
Mijn kritiek gaat niet zozeer over dat er verschillende aansluitingen op een tablet zitten, maar dat deze aansluitingen zo zwaar overschat zijn.

Een tablet is ultra draagbaar. Sluit iets aan met een draadje en weg draagbaarheid. En iets aansluiten is ook bijna nooit nodig: we hebben tegenwoordig wifi, BT, 3G, 4G, ...

Oftewel: al die fysieke aansluitmogelijkheden komen in het rijtje pluspunten terecht, terwijl het in het rijtje "whatever" thuishoort: leuk dat het erop zit, maar voor 95% van de kopers totaal irrelevant.
En ja, ik typ regelmatig op mijn Transformer tablet, van korte aantekeningen en notulen tot complete handleidingen en storingsprocedures. Dit vind ik net zo fijn of op sommige vlakken zelfs fijner werken dan op mijn desktop.
Dit lijkt me sterk. Of je desktop moet wel heel beroerd zijn!
En zoals jij je laatste stuk schrijft, heb ik het idee dat je liefst alles binnen de smartphone/tablet/pc markt van elkaar gescheiden ziet; pc functionaliteit op de pc, tablet dingen op de tablet enzovoorts.
Even zwart/wit: in een PC zit een Intel Core processor, in een tablet zit een ARM SOC. Snel versus zuinig. Beiden hebben hun eigen OS en apps, speciaal gemaakt voor hun eigen platform.

Het werkgebied van PC en tablet loopt in elkaar over. Maar dat wil nog niet zeggen dat je alles op je tablet moet willen doen. Een Excel sheet met 500 kolommen en 100.000 rijen: die open ik het liefst op een PC en niet op een tablet!

[Reactie gewijzigd door ikweethetbeter op 24 februari 2013 21:57]

Mijn kritiek gaat niet zozeer over dat er verschillende aansluitingen op een tablet zitten, maar dat deze aansluitingen zo zwaar overschat zijn.

Een tablet is ultra draagbaar. Sluit iets aan met een draadje en weg draagbaarheid. En iets aansluiten is ook bijna nooit nodig: we hebben tegenwoordig wifi, BT, 3G, 4G, ...

Oftewel: al die fysieke aansluitmogelijkheden komen in het rijtje pluspunten terecht, terwijl het in het rijtje "whatever" thuishoort: leuk dat het erop zit, maar voor 95% van de kopers totaal irrelevant.
Lees jij werkelijk wel wat jij tikt? Je verdraaid je eigen mening met de werkelijkheid en denkt dat de gehele markt precies hetzelfde hun tablets gebruikt als jij doet.

Neem het voorlief dat de tablet market aan het veranderen is en niet mee een bijproduct is. De Windows 8 tablets en de Windows Rt tablets kunnen veel meer dat Apple kan. Zelf heb ik als verkoper genoeg ipads en android tablets verkocht, maar ik merk de sinds de release van de ipad 4 dat ze iets anders willen.

Sinds de release van de Surface RT merk ik dat hier veel vraag naar is en mensen juist ge´nteresseerd zijn naar de extra aansluitingen wat jij zo zit af te kraken.
Het werkgebied van PC en tablet loopt in elkaar over. Maar dat wil nog niet zeggen dat je alles op je tablet moet willen doen. Een Excel sheet met 500 kolommen en 100.000 rijen: die open ik het liefst op een PC en niet op een tablet!
Ik zie geen reden waarom dit een probleem zou zijn. Heb zelf meerdere grote sheets gemaakt en heb tevens genoeg werkplekken op mijn school waar ik een 24 inch scherm op mijn tablet kan aansluiten.

Kleine tip, sta open voor andere producten en blijft niet vastzitten aan je ipad. Gaat hiermee echt een (grijze)wereld voor je open. Vooral dit soort uitspraken slaat kant nog wal..
Dat jij nog een muis met een USB receiver hebt liggen is leuk voor jou, maar wat doe je met een muis op een tablet?

[Reactie gewijzigd door vali op 25 februari 2013 00:44]

Ik gebruik mijn iPad ook steeds vaker voor opdrachten, aantekeningen in college en dergelijk en dat gaat inderdaad perfect. Een tablet is niet alleen maar consumptie, je kan er ook prima mee werken. Voor die ervaring zal het niet veel uitmaken of je werkt op een Asus, Samsung of iPad lijkt me, ze kunnen allemaal snel multitasken (lijkt me?).

En het gebrek aan Office op iOS wordt heel veel aangehaald, maar ik mis het totaal niet. Pages for iOS is een geweldige app en ik kan er alles mee wat ik zou willen met een tekstverwerker op een tablet. Dus maak dit aub niet groter dan het is.
Wellicht kan je beter zeggen vind ik niks inplaats van is niks. Ik heb anders heel veel plezier van mijn Note 10.1. Ik gebruik hem dagelijks voor aantekeningen. Ken geen andere tablet met digitizer voor zo'n prijs.
Ik begrijp die sterren niet voor het scherm. Jullie zeggen matige resolutie en kleur blijft ver achter bij de momenteel goede schermen. En dan toch zoveel sterren.
Ik vind het onbegrijpelijk dat op tablets met dit schermformaat met dit soort ondermaatse resoluties gewerkt wordt. Ze hebben al 1080p in smartphones maar in een tablet van 10 inch gaat niet? Sowieso al een reden om hem niet te kopen
Die hoge resolutie heeft alleen zin als je inzoomt om scherper te zien bijv bij tekst
Win RT gebruikt een soort filter die je ook scherpe tekst geeft als je inzoomt dus is er helemaal geen nood aan hogere resolutie.
Hogere resolutie betekent nu eenmaaal meer power dus minder zuinig ;)
Niet waar.
MS maakt weliswaar gebruik van cleartype en beweert dat het HD eruit ziet maar
Je ziet duidelijk dat het minder scherp is.
Minder zuinig klopt maar de ipad gaat wel lang genoeg mee.
MS heeft de verkeerde keuze gemaakt door rt niet meteen hd res te ondersteunen.
Ik snap ook niet waarom de resolutie zo laag is. Plaatjes zien er ook gewoon minder scherp uit. Windows heeft wel zijn fonts op orde met cleartype.
Accuduur zal echt wel meevallen en Windows 8 kan heel goed overweg met hoge resoluties, dus dan blijft eigenlijk alleen de prijs over. Met een hoog resolutiescherm wordt ie waarschijnlijk gewoon te duur.
Te duur?
MS vraagt waarschijnlijk teveel voor de rt versie.
Tenzij de nexus 10 met verlies wordt verkocht hoe verklaar je anders
dat de nexus 16 gb 399 dollar (ex btw) kost?
Ja, ik denk dat de nexus met verlies verkocht wordt.
Goede tablet die zeker kan meekomen. Windows RT kun je het beste op de Snapdragon doen, deze zijn sneller en de accuduur is langer. Goede keus dus. Met de prijs slaan ze zichzelf dan weer voor de kop: veel duurder dan de concurrentie. De accuduur verandert daar weinig aan. Voor 500 euro zou dit een van de beste tablets op dit moment kunnen zijn. Jammer
Niet echt, want dan heb je nog steeds geen hdpi scherm.
Mooie tablet! Jammer dat hij zo prijzig is. Ik zie zo'n Windows RT tablet zeker als een vervanger voor mijn ipad(3), die nu helaas nog niet aan vervanging toe is.

Offtopic:

Uit het filmpje:
"Bij de browsingtest houdt de ATIV Tab het daardoor bijvoorbeeld 550 minuten vol, dat is iets minder dan 9 uur."

550 / 60 = 9.167 (dus zelfs nog wat meer dan 9 uur)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013