Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 111, views: 84.318 •

Besparingen

Wie de kleine A110 voor het eerst vastpakt, zal waarschijnlijk niet erg onder de indruk zijn. De behuizing is erg simpel, en met een hoogte van 11,4mm is de Acer een dikkerdje te noemen. Gezien de verwachte prijsstelling is dat geen verrassing, maar de tablet voelt gelukkig wel stevig aan. Dankzij de kleine beelddiagonaal valt het gewicht ook wel mee: de A110 weegt minder dan 370g en is dus goed met één hand vast te houden.

Afgezien van het Kai-ontwerp en de eenvoudige behuizing zijn er nog meer besparingen aan te wijzen. De tablet heeft bijvoorbeeld geen camera aan de achterzijde en er is slechts 8GB opslaggeheugen aanwezig. Gelukkig is er wel een micro-sd-slot ingebouwd, zodat de opslagcapaciteit eenvoudig kan worden uitgebreid. Het scherm is van middelmatige kwaliteit: de kijkhoeken zijn niet bijzonder goed en van de resolutie van 1024x600 pixels zal niemand achterover slaan.

Dat wil nog niet zeggen dat de A110 een slechte tablet is. In vergelijking met een iPad legt de A110 het natuurlijk af, maar in zijn prijssegment is het een veelbelovend apparaat. Als het Acer lukt de winkelprijs onder 200 euro te houden, kan het apparaat meer dan uitstekend concurreren met de goedkope tablets die tegenwoordig bij de lokale speelgoedwinkel te koop zijn. 

Er zijn heel wat consumenten die een tablet zoeken, maar de iPad of high-end tablets met Android te duur vinden. Voor deze doelgroep zijn tablets als deze Acer Iconia Tab A110 een goed alternatief. Hoewel de lage prijs betekent dat er ergens op bespaard moet worden - in dit geval op het scherm en de opslagcapaciteit - kan er voor dat geld dus wel degelijk een snelle tablet worden aangeschaft. En dat hebben we nog niet eerder gezien.

Acer Iconia Tab A110 Acer Iconia Tab A110 Acer Iconia Tab A110 Acer Iconia Tab A110 Acer Iconia Tab A110 Acer Iconia Tab A110 Acer Iconia Tab A110

Door Wout Funnekotter

- Reviewcoördinator

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als reviewcoördinator werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de recensies constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (111)

Reactiefilter:-1111099+149+24+30
Stop er dan gewoon wel een goed scherm en een camera in en maak en 250 dollar ipv 199!!
waarom moet overal een camera in? Ik maak wel foto's met mijn DSRL.
het is niet voor niets een budget tablet.
nee een oversized telefoon (want dat zijn 7" tablets) gebruiken voor fotos is stoer!!!111

het is vrijdag
Instagram er nog bij, en je bent helemaal de baas !
Dit is een totaal onwaardige reactie. Er zijn mensen met hobbies, de jouwe is bijvoorbeeld mensen irriteren op Tweakers, maar die van Hendrickbert is fotograferen.
Jij maakt foto's met je tablet? chapeau :')
Bij deze nodig ik je uit om eens een dagje samen ergens wat te gaan fotograferen. Ik met mijn Nikon D3s en jij met je telefoon of tablet, praten we daarna wel verder. Volgens je profiel ben je hardware engineer maar dat is dan beslist geen fotografie-hardware...

Ik ben het wel met TWeaKLeGeND eens over het scherm, als het beeld er brak uitziet is voor mij een tablet definitief geflopt, dat is dan net zoiets als een auto met slechte rij-eigenschappen of schoenen die niet goed passen. Jammer dus dat ze dáár juist op bezuinigd hebben.

[Reactie gewijzigd door Kurgan op 8 juni 2012 22:06]

Pas op wat je zegt , niet zo hoog van de toren blazen , als deze persoon een nokia 808 mee neemt , nou dan zou je er nog wel eens achter kunnen komen dat aan het einde van de dag dat jullie even mooie foto's hebben LOL tja 41MP beeld sensor in een telefoon. Ik denk dat menig fotograaf jaloers zal zijn.

Over de tablet kan ik gewoon zeggen dit is een ander segment , Dit is budget.Hier en daar worden concessies gedaan natuurlijk kunnen er betere schermen in, meer dit ,meer dat, snellere cpu .Maar dat houd de prijs niet laag.Dat is wel het doel van een budget model! de concurrent (amazone) heeft er 1.
Misschien zal die in jou ogen floppen maar amazon bewijst het al budget loopt. en dan zit er niet eens android IOS of windows op, maar een eigen os. Het gaat hier om massa verkoop en winst . ik zie wel een markt voor deze toestellen de grootste markt namelijk.
Doe je oog kleppen eens af. en kijk hoe de wereld werkt, maak het goedkoop en mensen kopen het. waarom denk je dat android een succes is? niet door de geweldige toestellen. maar de budget modellen verkopen gewoon goed.
Goede foto's hebben niks te maken met hoeveel megapixels je hebt. Iedereen kan de auto stand van een camera gebruiken en verjaardag foto's schieten, maar echt goede foto's onder moeilijke omstandig heden maak je er niet mee. Dan komen dingen als sluiter tijd, belichting, diafragma e.d. er bij laat staan een goede lens want met die plastic troep op je telefoon kan je weinig.
Ik zeg niet dat je met een telefoon of tablet geen goede foto's kunt maken maar je moet er ook niet zoals Markster vanuit gaan dat een DSLR oversized is. Designed for purpose weet je wel, dat zou een engineer als Markster toch moeten weten. Ik zal een paar voorbeelden geven van foto's die echt alleen met een DSLR gemaakt kunnen worden, en waarom:

Voor deze foto hebben telefoons en tablets te weinig bereik en zijn te langzaam.

Voor deze foto zijn telefoons en tablets niet in staat de sluiter lang genoeg open te houden.

Voor deze foto zijn telefoons en tablets bij lange na niet gevoelig genoeg. Het was daar zo donker dat het een paar minuten duurt voordat je de vleermuizen überhaupt kon zien, laat staan een foto maken. En zo kan ik wel door blijven gaan. Je kunt niet botweg zeggen dat een DSLR oversized is zonder rekening te houden met de veel grotere capaciteiten ervan.

En wat de tablet betreft: ik zou ook wel eens willen weten hoeveel herhalingsaankopen er zijn en wat de klanttevredenheid is. Hoeveel mensen zullen er niet een goedkope tablet hebben gekocht en er vervolgens achter zijn gekomen dat ze in een beetje fel licht niets meer kunnen zien? Of dat hun favoriete websites niet in één keer op het beeld passen? Er zullen best mensen zijn die dit geen bezwaar vinden, daarom zei ik ook dat de tablet dan voor mij geflopt is. Ik geef zelf liever wat meer geld uit aan iets waar ik me niet hoef te ergeren aan de tekortkomingen, but to each his own...

[Reactie gewijzigd door Kurgan op 9 juni 2012 10:39]

Zoals een blackberry playbook voor minder dan deze. ;)

[Reactie gewijzigd door vjweirnogeenn op 10 juni 2012 00:32]

waarschijnlijk heb je nog nooit een echte camera in je handen gehad. De nokia is een telefoon met een beeldtruckje, je kunt er kiekjes mee maken, maar fotgraferen is iets anders.
41 Mp 'b' kwaliteit sensor, 4 cm2 aan shared hardware en 1 dun plastic lensje...
Tegen 21 Mp 'a' kwaliteit sensor, 2 handen vol dedicated hardware en 1000 Euro precisie glaswerk.

Hoe is trouwens de kwaliteit van de WiFi? Heb nu een aantal van die Intertoys tablets gezien maar die hebben echt slechte WiFi.
Bij deze nodig ik je uit om eens een dagje samen ergens wat te gaan fotograferen. Ik met mijn Nikon D3s en jij met je telefoon of tablet, praten we daarna wel verder. Volgens je profiel ben je hardware engineer maar dat is dan beslist geen fotografie-hardware...
Hij heeft toch nergens gezegd dat zijn foto's beter worden? Blijkbaar heeft ie gewoon geen behoefte aan foto's die van betere kwaliteit zijn als een tablet/telefoon kan leveren. En dan kan je patsen met je DSRL maar dat doet hem en mij waarschijnlijk helemaal niks, JUIST omdat we een telefoon/tablet al prima foto's vinden maken...
"het scherm er brak uitziet"...

De kijkhoek bedoel je? Dat is inderdaad een beetje vervelen, maar om dan te zeggen dat een tablet geflopt is, is kul.
De kijkhoek kan je draaien zodat je hoofd er wel recht voor zit en je het scherm dus wel goed ziet. Als je het over een resistief scherm zou hebben dan was ik het met je eens ja, dat kun je niet veranderen.
Waar je je eerder aan zal ergeren is slome hardware. Ik heb het met mijn Qware pro3 (intertoys tablet ook) Het scherm is niet super maar oke, maar de hardware is ook niet bijzonder snel en dat gaat wel irriteren. Lang wachten uit standby, internet pagina's die lang laden. youtube die schokt.

Zolang je gebruikers ervaring maar goed is dan went een kijkhoek of lagere resolutie wel.

Het is dus meer een auto waar je niet harder dan 80 mee kan en voordat hij op de 80 zit ben je een paar minuten verder. Of schoenen die je pas na 5 minuten aan kan trekken en om het uur even pauze nodig hebben.
Met camera's uit telefoons en tables is niet serieus te fotograferen. Voor verjaardagen kun je evt. je compactcamera meenemen. Maar telefoons/tablets nee dat nooit.
enlighten yourself:

Photographers make photos, not cameras:
http://www.kenrockwell.com/tech/notcamera.htm
Je kent de reputatie van meneer Rockwell?

Tuurlijk is het zo dat je ook met een DSLR moet weten wat je doet om mooie foto's te krijgen. En natuurlijk is het zo dat een proffessional met een compact camera of telefoon mooiere foto's maakt dan de eerste de beste amateur - maar vaak heeft dat allemaal met compositie en timing te maken. En belichting, maar dat is, zeker bij telefoons/tablets, maar beperkt in te stellen.

Maar ga nou niet lopen verkondigen dat je dezelfde foto's kunt maken, want dat is gewoon niet zo.

Doet er verder niet zo toe trouwens, als jij blij bent met de foto's die je uit jouw telefoon of tablet haalt, dan voldoen die apparaten dus voor jou en is het voor jou niet nodig om grotere/zwaardere/duurdere apparatuur aan te schaffen.
Klopt wat Ken zegt.
Maar als ik jou was zou ik voor belangrijke fotos (Trouwen, babyfotos, dat soort dingen) een echte camera gebruiken. Dan schop je jezelf niet zo hard over een paar jaar.
Een piepklein sensortje achter een lensje dat niet veel voorstelt maakt fotos die er verkleind leuk uitzien, zoals op Facebook of zo. Maar meer is het niet.

Ik ben nog niet overtuigd over deze tablet. Ten eerste is het niet veel groter dan telefoons die je kan kopen (de Note bijvoorbeeld) dus het blijft een klein scherm. Dat zelfde scherm is vervolgens ook nog eens van een mindere kwaliteit. En dat ga je merken, vooral op langere duur.
Verschil tussen 7 inch en 4 inch is toch echt wel gigantisch. Ik vond de extra inch op de Note al enorm.
Wij hebben heel veel babyfoto's genomen met de brakke 3.2MP camera van een HTC Magic.

Als we die zouden hebben moeten nemen met een DSLR.... Dan hadden we ze simpelweg niet genomen.

Ook een slechte camera is beter dan geen camera :-)
Ken Rockwel is een zeer slecht adviseur. Hij brengt z'n "boodschap" als een televisie dominee, je kunt het krijgen zoals je wilt, maar van fotograferen heeft ie weinig verstand.
Zijn website is ook een uit de hand gelopen hobbyproject doordat hij erachter kwam dat hij best veel geld ging verdienen met affiliate links naar adorama. Inmiddels zijn zijn artikelen er alleen nog maar op gericht om je spullen te laten kopen op adorama.

Ook grappig dat hij zo'n artikel schrijft terwijl hij de grootste gearslet van de wereld is. Lees zijn artikelen en je zult zien die man is zwaar verslaafd aan nutteloze lenzen. Waarschijnlijk verkoopt hij die ook weer 2e hands op adorama maar goed ;)

Ik vind het eerder een dubieuze autoverkoper dan een televisiedominee :P

[Reactie gewijzigd door Makkelijk op 10 juni 2012 09:36]

een kamera aan de voorkant (schermkant) is wel erg handig voor Skype etc. Een camera aan de achterkant is voor mij niet echt nodig.
En volgens de logica van Markster (en blijkbaar die van jou) is een Hyundai i30 of een Golf oversized want in een Smart kun je toch ook autorijden? Totdat je met zijn vijven bent of bv. een hond moet meenemen.

Ik zel het nog maar eens herhalen: "designed for purpose". Je kunt niet zeggen dat iets oversized is of niet zonder het beoogde doel voor ogen te houden.

Designed for purpose geldt ook voor een tablet: ik vind het belangrijk om een goed beeld te hebben, bijvoorbeeld om onderweg iemand even iets te laten zien - ook als de zon erop schijnt en die persoon er schuin naar kijkt. Als je dus een brak scherm hebt faalt de tablet voor mij op het belangrijkste punt, IMHO is bezuinigen op het scherm de verkeerde aanpak.

[Reactie gewijzigd door Kurgan op 9 juni 2012 10:37]

Nee een tablet is lekker compact om mee te nemen....
Er zijn een hoop mensen die niet weten hoe ze met een DSLR om moeten geen, en er zijn er ook een groot aantal die geen interesse hebben om een DSLR te (kunnen) bedienen..

Voor mij is het maken van een foto het vastleggen van een moment dat later als geheugensteuntje kan fungeren als ik ergens aan terugdenk. Daarbij hoeft de foto niet gefocust te zijn, 15 megapixel bevatten en in RAW formaat opgeslagen worden.

Of de foto gemaakt wordt met een tablet, telefoon, point&shoot camera maakt vele mensen niet uit. Het gaat om het gemak en kwantiteit. Dus alles dat binnen handbereik ligt en foto's kan maken, is voldoende! :P
Ik heb geen DSLR en zo zullen er inderdaad een hele hoop zijn die er geen hebben en/of willen.
Wel heb ik een Tablet, de Eee Pad Transformer TF101 en hoewel die in het bezit is van een camera, moet ik bekennen dat ik die weinig gebruik.
Alleen de camera die naar mij wijst gebruik ik af en toe voor Skype.

Het is immers erg lastig een 7" of een 10" tablet vast te houden en er dan ook mooie foto''s mee te maken.
Daarvoor heb je telefoons of gewoon een compact camera.
In plaats van de grote camera aan de achterkant had ik liever zoiets als BT 4.0 gehad, veel practischer.
Helemaal mee eens hoor (als DSLR-bezitter), maar zo'n troll als -Markster-... Het is gewoon een domme redenatie om te beweren dat je sneu bent als je met een grote camera (DSLR) rondloopt om foto's te maken, maar dat het heel acceptabel om met een ander groot apparaat brakkere foto's te maken |:(

Laat mensen lekker hun hobbies hebben, nergens voor nodig om ze sneu te noemen als ze daar wat voor over hebben. Nogal een gewaagde uitspraak ook als tweaker-nerd... Ik denk dat als je een gemiddelde Nederlander vraagt wat sneuer is: op zaterdag met mooi weer achter je computer zitten tot diep in de nacht of met je camera de natuur in, dat het antwoord unaniem is.
Omdat ik het niet erg vind 3 euro meer te betalen voor een extra feature, als het 20 euro extra zou zijn in kostprijs dan zeg ik laat er maar uit, maar voor die 2 dollar inclusief alle kosten om er gewoon een 2mpix dingetje in te steken..
@hendrickbert,

Tablets zijn niet voor niks zo dun en pas na de opvolgers van de ipad 1 (opvolgers: eender welk merk, maar niet elke) vooral bedoeld om twee foto's te maken van de binnenzijde van iemands huis, Een foto van de deurmat, de andere van het plafond er boven. Het grootste voordeel hierbij is dat de persoon niet thuis hoeft te zijn, op het moment dat er een behoefte ontstaat om dit te doen, waar dit met een DSLR eigenlijk wel een gangbare vereiste is. Dit vereist overigens vooralsnog enige oefening, omdat anders de persoon beter wel thuis kan zijn, om de tablet terug te geven.


prikkel ...
Je praat hier wel over een prijs verhoging van 25%. Die 50 euro zorgt ervoor dat ze niet meer kunnen concureren met dit prijs segment. Een camera is niet altijd gewenst, en word ook zelden serieus gebruikt. Resolutie is niet opperbest natuurlijk, maar het scherm is een stuk kleiner dan een ipad, welke een resolutie heeft van 1024×768. Micro HDMI en micro USB poorten icm Android 4.0, maakt het voor mij alleen maar aantrekkelijker.
Al met al vind ik het niet slecht en zou hem graag eens in handen willen krijgen om hem aan een nadere inspectie te onderwerpen!

[Reactie gewijzigd door Gertjezzz op 8 juni 2012 16:21]

Resolutie is niet opperbest natuurlijk, maar het scherm is een stuk kleiner dan een ipad, welke een resolutie heeft van 1024×768.
iPad 1 en 2 bedoel je dan, iPad 3 is 2048x1526
Tuurlijk bedoelt ie die die komen namelijk nog enigsinds in het lage segment waar die Acer zich in bevindt. Beetje kansloos om met een 500+ euro kostend apparaat te gaan vergelijken....
Want jij kent andere tablets van 250 dollar met a topscherm en een quadcore 1,2ghz degelijke soc etc? Daarnaast kost het voor hun bij lange na niet 50 dollar extra om er een topscherm in te steken, maar het maakt de tablet voor mij wel de 50 dollar extra waard om uit te geven, vragen ze er enkel de kostprijs voor plus enkele procenten is dat helemaal mooi meegenomen toch?
En waarom zouden mensen dan nog het top model uit de serie kopen?
precies daarom.
geloof me dit is gewoon het eerste schaap over de dam , de andere fabrikanten komen ook wel, geeft het nog 6 maanden met de kerst zal er vast wel een tablet zijn die voldoet aan jou specs maar niet aan je budget. want jij wil een highend tablet voor 3 keer nix.

als jij zo goed weet wat mensen willen ga naar china zet daar een bedrijf op en ga tablets maken. De beste stuurlui staan aan wal.
er zit een camera in, alleen een front (waarschijnlijk 1.3MP oid).
Je kan er mee skypen, je kan er een snapshot mee maken en als je meer wilt zijn er genoeg alternatieven die een betere camera bieden.

Wees blij dat er verschillende devices te vinden zijn... anders zou het ook maar een saaie boel worden (en niet iedereen heeft dezelfde wensen)
Alsof overal maar een camera in moet zitten...? De camera op mijn telefoon heeft het vrij druk maar de camera op mijn tablet kon 24 uur na aankoop al met pensioen. Niet omdat hij zulke slechte foto's maakt (zijn ze overigens ook bepaald niet geweldig) maar met zo'n apparaat door de lucht zwaaien om een fotootje te maken is gewoon niet handig. Dan liever met mijn telefoon.

Dus wat dat betreft vind ik het een volkomen logische keuze. Daar komt bij dat je voor (iets meer dan) voor een paar tientjes al een cameraatje kunt krijgen die een budget-cameramodule voor een tablet totaal verplettert, voor dat unieke geval dat je je telefoon niet op zak hebt...

Hoe goed/slecht het scherm kan ik niet bepalen. Zo wordt het scherm van de Acer A500 in vrijwel review tot de grond toe afgebrand. En ja, het is ook geen geweldig scherm, maar voor velen zal het prima voldoen. Ik kan er in elk geval prima mee internetten, mailen, filmpies en Uitzendinggemist op kijken en eenvoudige spelletjes op spelen.
Alsof overal maar een camera in moet zitten...? De camera op mijn telefoon heeft het vrij druk maar de camera op mijn tablet kon 24 uur na aankoop al met pensioen. Niet omdat hij zulke slechte foto's maakt (zijn ze overigens ook bepaald niet geweldig) maar met zo'n apparaat door de lucht zwaaien om een fotootje te maken is gewoon niet handig. Dan liever met mijn telefoon.
Ik ben het grotendeels met je eens, maar zelfs het fotograferen laat ik liever aan een echte camera over.
Tegenwoordig zie ik in Amsterdam en de Zaanse Schans zo veel toeristen foto's maken met hun telefoon dat ze gewoon afbreuk doen aan de kwaliteit.
Ik weet dat er tegenwoordig 8 MP camera's in die telefoons zitten, maar met een spiegelreflex maak je toch beduidend betere foto's.
Trouwens, met zo'n - bij gebruik aan de juiste benameing - pocket camera van Exilim, Sony of welke andere wint het al gauw van een telefoon camera.
Hier komt het motief voor fotografie weer bij kijken.

Toeristen en de meeste mensen maken foto's om het moment vast te leggen en het later terug te kijken, niet om een zo goed mogelijke foto te maken waarbij de foto zelf indruk moet maken. Natuurlijk maak je met een spiegelreflex camera betere foto's, maar het is een apparaat extra dat je ook niet bepaald even in je broekzak stopt.

Als je echt foto's wilt maken als een vorm van kunst, moet je inderdaad niet met telefoons gaan klooien. Echter vind ik niet dat er iets mis is met een telefoon gebruiken om herinneringen te visualiseren. De kwaliteit hoeft maar goed genoeg te zijn om te zien wat er aan de hand is, en dat kunnen de meeste telefoons prima.
Dat. Ik heb hier ook een dSLR liggen maar schiet toch beduidend meer foto's met m'n Incredible S dan met de dSLR.

Waarom? Simpel, omdat ik het ding altijd bij me heb en hij voor vastleggen van momenten en spontane gebeurtenissen meer dan genoeg kwaliteit biedt.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik in een tablet als deze de camera zou missen.

Het argument van "Maak 'm dan 50 euro duurder" is natuurlijk kul. Dan kan je wel bezig blijven. Een ander zegt dan weer "zet er voor 50 euro duurder toch een GPS in". Dan ga je gewoon voorbij aan het idee van een "budget tablet", een ding om gewoon op de bank een beetje op te surfen, mailen en spelen.

200 dollar/euro is voor velen (voor mij iig) een psychologische grens. Onder zo'n bedrag wordt een apparaat voor "erbij" en voor het laten rondslingeren om even wat op te checken interessanter dan een high end ding.
Ach wie een beetje slim is koopt toch een Blackberry playbook die heeft voortreffelijke hardware, en is op alle fronten beter en draait ook Android apps. Is nu voor ¤184 te krijgen, is gewoon een dijk van een 7" tablet. Sinds versie 2.0 van het OS zijn de zwakke punten die in software zetten opgelost.

Ik zou deze tablet nimmer kopen, ja het is relatief goedkoop, maar toch ¤200, dat vind ik nog steeds een hoop geld voor een el cheapo product, dan inderdaad liever wat meer voor een betere. Maar het hoeft helemaal niet want de Playbook is zelfs goedkoper. Ik heb hem nu een half jaar en dat ding is gewoon steengoed, zowel qua apparatuur als OS en appstore is inmiddels ook goed gevuld, met zat leuke spelen. Heeft de enige browser met volledige en stottervrije flashsupport. Neemt stottervrij op in 1080p en speelt af in 1080p en met hdmi uitgang, volkomen ruisvrije stereo microphones. De beste luidsprekers van alle tablets aan de voorkant van het scherm (gebruik hem zelf als internet radio), scherm heeft twee keer zo hoge lichtopbrengst als een ipad waardoor hij in alle omstandigheden als e-reader is te gebruiken. Meest natuurgetrouwe kleurweergave van alle tablets. Werkt met vrijwel alle bluetooth muizen en keyboards ook die van Apple, het beste besturingssysteem in de markt, supergoede multitasking. Alleen maar afgebrand omdat er bij de lancering geen goede contact, calender en mail app in zat. Inmiddels is dat allemaal opgelost en Blackberry blijft er gewoon verder aan ontwikkelen. In de volgden versie van het OS 2.1 kan je je hele systeem versleutelen, zodat je gegevens 100% veilig zijn. Oorspronkelijk kostte de 16GB versie ¤499 nu voor ¤184 te koop. (32GB voor ¤224) Daar zit het grote verschil. Dit ding is gemaakt voor een veel hogere prijsklasse.

Het is jammer dat Tweakers in reviews de playbook steeds buiten beschouwing laat.. Zelfs als ze 7" tablet vergelijken komen ze nog met de iPad aan die in alle opzichte een andere klasse vormt. Ik begrijp het wel, tweaker wil nieuwe producten willen in het zonnetje zetten. Vergeleken bij een playbook is zijn de andere 7"tablets of veel te duur of gewoon van inferieure kwaliteit. Je moet zo iets niet met een 10"vergelijken dat is meer een laptopvervanger. Als je echt veel internet pagina's wil lezen ga je voor een 10". Een 7" vind ik zelf een ideaal formaat, klein genoeg om in de binnenzak overal mee naar toe mee te nemen. Je kan hem nog gemakkelijk in een hand pakken. Daardoor is gamen en e-readen comfortabeler. Zul je ook eerder gebruiken voor foto's en video opnames dan een 10".

Op youtube zijn plenty reviews te lezen. bijv. hier

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 8 juni 2012 18:34]

"beter" is natuurlijk subjectief, afgaande op de specs is de playbook niet bijzonder (minder scherm, oudere cpu etc), het installeren van de google market is ook niet 1-2-3 gedaan door jan met de pet.

Overigens is deze acer dus een directe concurrent in dezelfde prijsklasse (en kwa hardware ook niet slechter dan de playbook)
En ik kan mij inmiddels niet aan de indruk onttrekken dat jij voor BlackBerry werkt of in andere zin belang bij hun hebt. Onder elk ook maar lichtelijk relevant bericht moet jij weer aangeven hoe geweldig BlackBerry is, tot het naïeve toe. Maar dat is mijn indruk. :)
@z-dragon. Naïef? Sorry hoor, maar de gemiddelde android tablet onder de 300 euro is gewoon troep. Ik heb ze bijna allemaal van ieder merk op mijn werk in mijn handen gehad en geen van alle kon stabiel draaien.

Zoals vele mensen hier op tweakers doen is het afgaan naar specs en totaal de gebruikerservaring vergeten. Zelfde geld dat mijn bijna 2 jaar oude omnia 7 nog steeds stabiel draait dan de gemiddelde android phone met een quadcore erin.. |:(

De playbook werkt erg stabiel en heel snel bij het browsen en ook bij het gebruik van apps. Het doet mij veel denken aan webOS moet ik eerlijk zijn.

Normaal ben ik nooit eens met Magalaan (vooral zijn anti Microsoft praat), maar dit keer moet ik hem gelijk geven dat je beter voor minder geld voor de playbook kan gaan. Zit best een rappe duelcore in, IPS scherm (serieus heel mooi scherm) en het OS werkt erg snel in gebruik.

[Reactie gewijzigd door vali op 8 juni 2012 22:06]

Ik mis IOS in je ervaring..... aan gezien je al bergen tablets hebt gebruikt ben ik best benieuwd naar hoe je die met de ander doet vergelijken
We hadden het hier toch over een tablet rond de 200 euro ? De ipad zelf draait in mijn ogen zeer stabiel (voor die prijs mag dat wel tbh), alleen mogen ze de interface wel een upgrade geven. Na 4/5 jaar ios vind ik het er erg saai uit gaan zien. Één van de redenen waarom ik erg uit kijk naar de Windows 8 ARM tablets.

Om terug te komen op android vs ipad. Op dit moment verkoop ik persoonlijk liever een ipad dan een android tablet. De compatibiliteit is namelijk niet te garanderen op een android tablet. Dit merk je vooral tussen een wat duurdere Samsung tab en een wat goedkopere Acer tablet. Daarnaast is de update ondersteuning nog steeds dramatisch op elke android.


ontopic:
Ik heb de grotere broer van deze Acer tablet(10inch) in mijn handen gehad en ik ben er totaal niet van te spreken. Scherm kwaliteit is om te huilen en hij voelt out of the box erg traag aan. Sterker nog, als ik hem naast de nieuwe Asus transformer houdt dan zie je gewoon dat hij lagt in het home screen

[Reactie gewijzigd door vali op 9 juni 2012 16:52]

En ik kan mij inmiddels niet aan de indruk onttrekken dat jij voor BlackBerry werkt of in andere zin belang bij hun hebt. Onder elk ook maar lichtelijk relevant bericht moet jij weer aangeven hoe geweldig BlackBerry is, tot het naïeve toe. Maar dat is mijn indruk. :)
Ik verklaar hand op mijn hart dat mijn enige betrokkenheid met blackberry het bezit is van een playbook. Ik ben een enthousiaste gebruiker daarvan, en that's all. Maar als vaste lezer van Tweakers vind ik dat BB er erg bekaaid vanaf komt die geen recht doet aan de kwaliteit van hun producten.
Op alle fronten beter... Behalve dat je maar moet afwachten of alle (android) apps ook goed werken, dat er een VEEL tragere soc in zit, dat het scherm weliswaar betere kijkhoeken heeft meen ik maar dezelfde bagger resolutie heeft, dat er geen sd slot is, dat hij zwaarder is... Kom op man, wie probeer je nou helemaal voor de gek te houden?
Android applicaties werken zelfs vlotter dan onder Android. Dat ding draait echter super soepel. De multitasking is de beste, je kan een 3D game spelen en een video afspelen zonder iets van vertraging te merken.

1024x640 is voor een 7" een zeer goede resolutie, dit is meer dan wat de iPad2 (1024 × 768) heeft, want het oppervlak van een 10" is het dubbele van een 7".

Niet alle Androidapps werken inderdaad maar wel de meeste. Er zitten nog een paar beperkingen in de Android player. In de komende release 2.1 wordt het verder geperfectioneerd. Je merkt niet eens dat je een Android app afspeelt. Blackberry gaat gewoon verder met de ontwikkeling en wat ze steeds brengen is verdomde goed. Wat dat betreft doen ze niet voor Apple onder.

Ik ben zelf niet erg merkgebonden, ik kijk gewoon wat in mijn ogen het meeste waar voor zijn geld geeft. Voor een smartphone kies ik voor Android, voor een 7" tablet de playbook, en als ik nog eens een 10" tablet koop wordt dat bijna zeker een iPad.

Mijn verwachting is dat gezinnen over een paar jaar een heleboel tablets in huis hebben rondslingeren. Net zoals gezinnen tegenwoordig meerdere TV's en PC's hebben.
Stop er dan gewoon wel een goed scherm en een camera in en maak en 250 dollar ipv 199!!
Tja, in deze prijsklasse moet je niet veel eisen stellen vind ik. Anders wordt het al snel:
"Stop er dan gewoon wel een goede .... in en maak er 299 dollar van ipv 250"
Een budget tablet hoeft van mij geen camerafunctie te hebben en het scherm is gewoon redelijk.
Opslag is geen probleem, want je plugt er zo een 64GB microSD kaart in.
CPU is geen probleem want voorzien van een quadcore.
Kijkhoek is (meestal) geen probleem want je gebruikt hem 99% van de tijd alleen, en dan hou je hem recht voor je.
Gewicht is ook geen probleem, 370g.
Ontbrekende camera lijkt me geen probleem, daarvoor heb je ofwel je gsm (sneller) of je DSLR (beter).

Lijkt me een geweldig concept?
Ja dat leek mij dus ook. Prima Tablet voor thuis op de bank. Te dun is niet prettig, en 12mm is niet té dik. Het gewicht is prima, want ik vind persoonlijk b.v. de laatste ipad te zwaar. 370gram lijkt mij wel in orde.

Het scherm is wél jammer, maar voor deze prijs kan je daar amper over klagen inderdaad.

Een camera in een tablet slaat naar mijn mening nergens op, het is namelijk totaal niet handig om met een tablet te fotograferen, het ziet er over het algemeen ook erg dom uit als je mensen op straat / in de natuur met een tablet plaatjes ziet schieten.

Een 64GB kaartje is één oplossing, maar de meeste media op een tablet komt toch naar mijn idee over wifi binnen van internet dan wel een NAS.

[Reactie gewijzigd door djunicron op 8 juni 2012 16:16]

Iedereen blijft zeggen dat een camera in een tablet onzin is, maar ik vind het wel handig. Je kan bijvoorbeeld snel thuis een foto maken van een notitie of iets dergelijks als je dat nodig hebt. Als je aantekeningen maakt kun je ook een foto maken. Bij het video chatten kan je naar de camera switchen om dingen te laten zien in een betere kwaliteit en betere positie. Genoeg mogelijkheden. Natuurlijk is de camera niet de belangrijkste feature waardoor ik snap dat ze hem in deze tablet weg laten, maar geheel nutteloos vind ik het niet.
Er zit ook een camera in. Die kwaliteit is goed genoeg om 'notities mee te kunnen nemen'. Bij het willen laten zien van iets, kun je de tablet omdraaien (jouw kijkrichting + tablet in dezelfde hoekhouden, vrij gemakkelijk).

Daarom vind ik dat een 'goede camera' niet in een budget tablet hoort
En dan is er natuurlijk nog de AR-functionaliteit. Icm met navigatie, (borden lezen, layar, etc), QR codes scannen en AR-games waarbij je een camera kunt gebruiken...

Maar goed, dat was het dan ook weer. De "even snel deze bladzijde "scannen". is dan ook we de voornamelijkste handigheid van een cam in een tablet.

Maar veel moeite is het ook weer niet om daarvoor even je GSM te pakken en dan het plaatje over te dragen, al dan niet via email, photoservices (zoals de ingebouwde picasa?), maar ook opties als BT, Bumpen of wifi direct-connecties zijn natuurlijk in te zetten. Ervan uitgaande dat je in het geval van je eigen hardware niet sowieso al direct middels je fileexplorer op de kaart van beide apparaten kunt rondkijken.
Eigenlijk dus gewoon een Chinatab? Voorlopig blijf ik gelukkig met mijn Ainol dualcore voor net ¤ 100,00.....
Ik vraag me af hoe die Kai chip het doet tegen de amlogic 8726-mx van de Ainol Elf 2.. Verdere spects lijken ongeveer gelijk.

Mijn Elf 2 is morgen of maandag binnen, maar wanneer een tablet met Kai echt beschikbaar is zal nog wel even wachten zijn...
Die Ainol Elf ii en Ramos w 17 pro tablets dualcore tablets zien er inderdaad heel leuk uit om chinatablets te zijn. Deze zijn inderdaad al te krijgen voor een ¤100. Maar vergeet niet:

- Dat de kans heel groot is dat je nog ¤35 of meer inklaringskosten moet betalen.
- Dat garantie claimen bij deze tablets een pijnlijk proces is (tenzij je een goed distributienetwerk hebt naar China)
- Dat deze tablets ofwel officieel geen Market hebben, of een kreupele Market waar 3/4 van de interessante apps niet mee kan worden geïnstalleerd. Je moet al rooten en lopen tweaken om de Market een beetje werkbaar te krijgen.
- Dat Chinatabs nog altijd niet voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen.

Bovendien heeft deze Acer een veel beter processor dan de gangbare amlogic 8726-mx en kan je genieten van standaard 2 jaar garantie. Ik verwacht ook een straatprijs van een ¤180.

Ik heb mezelf al moeten inhouden om geen Chinatab te kopen, maar ik denk dat even wachten op de budget Europese alternatieven nu wijzer is.
Inderdaad, alleen al de Nvidia sticker t.o.v. een willekeurige goedkope chinese chip (zoals die 8726) is naar mijn mening al ¤50 waard. Het niet 3 weken op de douane moeten wachten ook al een tientje per week en vervolgens een niet krakende behuizing en scherm met redelijke lichtopbrengst nemen de resterende ¤20 van het prijsverschil al voor hun rekening.

Het is dat ik eigen geen Acer spul in huis wil / weg wil geven, anders had ik mezelf dit nog wel zien kopen. Maar goed, hier komt vast een reactie van de concurrentie op.
ik heb mij ainol elf dinsdagavond 5-6 gekocht en hij is nu in de vrachtauto van Leipzich naar nederland. Meestal dan 2 dagen douane of gelijk door dus maandag of dinsdag staat DHL hier op de stoep... Sinds wanneer is 6 a7 dagen dan 3 weken?

Heb je zelf wel eens een beetje verdiept in die goedkopere producten?

En wat heb je tegen Acer? dat ze de naam hebben dat het snel kapot gaat?
Toch blijf ik het prijsverschil groot vinden en je onderbouwing niet heel erg sterk.

BTW (+administratie) voor iets onder de 150 euro kan je zo berekenen dus dat weet je als je iets besteld.
Garantie is wel een puntje waar je zeker gelijk in hebt! Vaak als een product niet naar wens is als het aankomt moet je gewoon even contact opnemen met de verkoper en dan worden er wel tegemoet gekomen.
Voor het software gedeelte-> we zijn toch tweakers :P
Wat zijn de Europese kwaliteitsnormen waar je het over hebt? want zelfs mijn "63 euro tab" doet het voor dat geld best goed! Zelfs zo goed dat me vriendin hem heeft ingepikt.

Waar kan ik vinden dat een Nvidia Kai gebaseerde tablet veel beter presteert (betere benchmarks) dan de amlogic 8726-MX? Ik heb nog nergens iets gezien en heb ook een hard hoofd in de straatprijs van 180...
Sluit me er bij aan.
Zelf ainol novo 8 gekocht vorig jaar ergens.

Het een goedkoop tablet meeeens en je blijft aan het tweaken. Voor mij was het een gok liever iets minder uitgeven en kijken of ik het dagelijks zou gebruiken.Mocht dat niet zo zijn en na 3 weken stof te happen doet dat minder pijn,dan direct de hoofdprijs te betalen.

Nu een jaar of wat later en gebruik het nog steeds en heb ik uiteindelijk een Samsung tab2 10.1 gekocht omdat je toch tegen beperkingen aanliep (korte accu en telkens aanpassen/tweaken).

Voor iedereen wat wils maar die tablets bij de lokale speelgoed boer sorry kijk liever verder anders krijg je toch een rare nasmaak betreft tablets.
Je loopt duidelijk achter met je mening.....

De Ainols hebben tegenwoordig gewoon volledige Google-Play. Het risico op inklaringskosten valt reuze mee, zeker als je weet waar je moet bestellen. En kwaliteitsnormen? Wat een bullshit.
hmm, een jaar lang wachten op een update om te mailen zonder blackberry.... dat kan ik niet een "beter OS dan Android" noemen :/

En een gare android emulator inbouwen omdat je je market niet compleet krijgt omdat het een weinig populair platform is, is ook een beetje een zwaktebod

(verder is beter natuurlijk deels persoonlijk, maar dat een playbook voor jou beter is wil niet zeggen dat het OS beter IS dan android)

[Reactie gewijzigd door Prulleman op 8 juni 2012 16:28]

Gare Android emulator? Ik weet niet waar je dat weg hebt maar die Android omgeving draait echt prima op mijn PlayBook.

Het is jammer dat de PlayBook is geflopt (aan de andere kant ook goed voor de consument want ze zijn echt ontzettend goedkoop voor wat je krijgt) maar het is in mijn ogen een perfect afgewerkt apparaat van zeer hoge kwaliteit met een prachtig scherm en prachtige software.
De Androidondersteuning op de Playbook is verre van ideaal. Vrij veel calls worden gewoon niet ondersteunt, probeer vervolgens zo'n bugreport maar eens op te lossen zonder te weten dat het een Playbook betreft...

Het zal voor veel apps werken, maar zeker als je wat meer richting de tweak-related apps kijkt gaat het vaak niet goed.

Overigens zou ik vooral de behuizing zien als een pre voor de Playbook. Heel degelijk, zeker als het ding versleept wordt (waar het gezien zijn 7" scherm wel voor is gemaakt).
Maar goed, het is dan ook geen Android apparaat he. Je kunt niet verwachten dat alle Android apps zomaar werken op de PB.

Toch, de lijst die ik heb gezien van apps is best aardig, helaas staan ze niet allemaal in AppWorld waardoor je ze zelf moet sideloaden.

Gelukkig heb ik niet veel apps nodig, het meeste doe ik in de (overigens erg goede) browser en ik heb welgeteld 1 Android app er op staan momenteel (imo.im voor MSN). Maar voor mensen die afhankelijk zijn van veel apps zal het een tegenvallend apparaat zijn ja.
QNX is inderdaad op vele manieren superieur ten opzichte van android in efficiency en mogelijkheden. Enigste min punt van de qnx software ten opzichte van de android is het gebrek aan apps wat in principe al grotendeels is verholpen vanwege de android emulator.

Daarnaast is het gesture control gewoon een verheerlijking ten opzichte van ios en android.
Er is wel degelijk een camera aanwezig. Alleen niet aan de achterzijde. Wel even lezen.
Ik overweeg serieus om deze tablet aan te schaffen voor die prijs. Ik heb geen andere zaken nodig. Je kan het prima af met 1200x600 De meeste websites ondersteunen het formaat.
En de rest van de specs?
Bv. werkgeheugen is ook niet geheel onbelangrijk..
Dat is zeker een bodemprijs, echter het is en blijft een Acer en 199 dollar voor een quad-core klinkt geweldig maar tegelijkertijd weet je dat er een addertje onder het gras zit.
Dat leggen ze toch ook uit, waar het 'addertje' zit?
Het "addertje" is een scherm dat niet zo goed is als bij duurdere tablets, een plastic behuizing en maar 8GB opslagruimte.
micro SD kaartje van 64GB maakt natuurlijk een hoop goed ;) SD slot was je vergeten zeker? werk geheugen is natuurlijk wel belangrijk
Ik ben benieuwd tot hoeverre zulke goedkopere ARM tablets nu ook voor Windows 8 gaan komen. Ik heb al een android tablet, maar de connectiviteit met Windows is wat matig. Ik neem aan dat die link met een tablet bij Windows 8 een stuk beter zal zijn. Maar een 500-600 euro voor een Windows 8 RT tablet ben ik niet bepaald van plan.
Wat bedoel je met 'connectiviteit met Windows' ? Ik sluit zowel mijn telefoon als tablet eigenlijk nooit aan op een PC. Dat is eigenlijk ook gewoon niet nodig
ik ben al benieuwd naar de huidige windows phone hoe die er op zou draaien of sybian belle. dit zijn OSen die op een single core goed draaien dus laat staan op een quadcore monster met een goed video gedeelte :X
Niet noodzakelijkerwijs.

Als een OS helemaal voor single-core CPU is geschreven, kan je wel eens grote problemen krijgen als er meerdere CPU kernen zijn, doordat er allerlei locks nodig zijn op grote delen kernel code en zo...

Ook draait zelfs de nieuwste Symbian nog op een ARM11 SoC , dus ik geloof dat dat een paar generaties achterloopt bij de huidige ARM achitecturen waarop Android draait. Dat doet mij geloven dat Symbian keihard op die architectuur geoptimaliseerd is en slechts met veel pijn en moeite naar een modernere ARM chipset te porteren zal zijn.

Daarnaast dacht ik dat Symbian nogal resolutie afhankelijk was, en dat je dus niet zomaar alles kan overzetten naar een scherm met andere resolutie.

(Waarom zou Nokia anders vol blijven houden met hun lage resolutie schermen, allemaal dezelfde 2 smaken van resolutie?)

Overigens -- denk nu aub niet dat ik een Symbian of Nokia basher ben :-) Ik vind het nog steeds heel erg jammer dat Symbian UIQ3 is geflopt in de markt, en de Nokia 808 vind ik toch wel HEEL erg interessant, met zijn super-camera :-) (voor een telefoon dan!)

:-)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Desktops Samsung Smartphones Sony Microsoft Apple Games Politiek en recht Consoles Smartwatches

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013